Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Άρχισε το 11ο συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ξεκίνησε χθες το 11ο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία, από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, που εκπροσωπούν την αστρονομία και τα συγγενικά πεδία της αστροφυσικής και της φυσικής του διαστήματος.

Στη διοργάνωση, που γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς της ηλιακής φυσικής, της φυσικής του μεσοπλανητικού χώρου, της φυσικής των αστέρων, της δομής και εξέλιξης των γαλαξιών, της θεωρίας της σχετικότητας και της κοσμολογίας.

Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο κεντρικό μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, με ομιλία του αστροφυσικού δρ Ι. Κοντόπουλου, με θέμα «Μαγνητικά πεδία και μελανές οπές στο Διάστημα».

Η έναρξη του συνεδρίου συνέπεσε με ένα όμορφο αστρονομικό φαινόμενο λίγο μετά τη δύση του ήλιου, το «ζευγάρωμα» της Σελήνης και της Αφροδίτης, καθώς τα δύο φωτεινότερα σώματα στον νυχτερινό ουρανό εμφανίζονταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.