Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πρόγραμμα για τη μετακίνηση 5.000 ανέργων εντός ΕΕ



Αφορά νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να διευκολύνει τη μετακίνηση εντός της ΕΕ, 5.000 άνεργων νέων, ηλικίας 18 ως 30 ετών, προκειμένου να βρουν εργασία εκτός της χώρας διαμονής τους.

Το πρόγραμμα ονομάζεται EURES και, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα αποτελέσει την ευρωπαϊκή πύλη για την κινητικότητα των νέων εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής για θέματα απασχόλησης Τζόναθαν Τοντ, ο προϋπολογισμός του προγράμματος EURES ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ και σκοπός του είναι η οικονομική στήριξη των νέων που επιθυμούν να βρουν εργασία εντός της ΕΕ.

Ο κ. Τοντ είπε ότι το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης για τις ανάγκες συνεντεύξεων, ακόμα και έξοδα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το πρόγραμμα EURES θα συντονίσουν, σε πρώτο στάδιο, οι εθνικές υπηρεσίες απασχόλησης τεσσάρων χωρών: της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Δανίας, οι οποίες καλούνται να ανιχνεύσουν τις ανάγκες στην αγορά εργασίας εντός της ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Τζ. Τόντ, έχουν ήδη εντοπιστεί δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από νέους κάτω των 30 ετών.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα υψηλά επίπεδα ανεργίας των νέων στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε:

«Δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις στην ανεργία των νέων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε συμβουλές».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πολιτική απασχόλησης είναι αρμοδιότητα των χωρών - μελών και πρόσθεσε:

«Δεν υποστηρίζουμε, φυσικά, ότι το πρόγραμμα αυτό θα βρει εργασία σε όλους τους άνεργους νέους. Θα μπορούσε, ωστόσο, να τους επισημάνει κάποιες θέσεις εργασίας σε ένα άλλο κράτος - μέλος, που αντιστοιχούν στις δεξιότητές τους».


Διαβάστε περισσότερα...

Σε 16 μηνών βρέφος η μικρότερη τεχνητή καρδιά



Η εμφύτευσή της διήρκεσε οκτώ ώρες και ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη.

Μια τεχνητή καρδιά, «η μικρότερη που έχει τοποθετηθεί» μέχρι σήμερα μπόρεσε να σώσει για δεκατρείς ημέρες τη ζωή ενός βρέφους δεκαέξι μηνών, που στη συνεχεία υποβλήθηκε σε κανονική μεταμόσχευση καρδιάς, έγινε σήμερα γνωστό από το φημισμένο νοσοκομείο Bambino Gesu της Ρώμης.

«Τον Μάρτιο στο νοσοκομείο Bambino Gesu εμφυτεύτηκε για πρώτη φορά η μικρότερη τεχνητή καρδιά που υπάρχει», αναφέρει ο Αντόνιο Αμοντέο ένας από τους υπευθύνους του νοσοκομείου σε ανακοινωσή του.

Το βρέφος έπασχε από μυοκαρδίτιδα, και από μια σοβαρή λοίμωξη του τεχνητού συστήματος υποβοήθησης της κοιλίας της καρδιάς που του είχε εμφυτευτεί προηγουμένως.

Κατά την αναμονή για τη δωρεά ενός οργάνου για μεταμόσχευση, δεν θα είχε επιβιώσει αν δεν είχε λάβει σε προσωρινή βάση αυτήν την πειραματική πρωτότυπη συσκευή που εστάλη από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH).
Η πρωτότυπη συσκευή βάρους 11 γραμμαρίων αποτελείται από μια αντλία από τιτάνιο. Η εμφύτευση της διήρκεσε οκτώ ώρες και ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη.

Μετά από δεκατρείς ημέρες μια πραγματική μεταμόσχευση καρδιάς μπόρεσε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.
«Σχεδόν δύο μήνες μετά την επέμβαση, η υγεία του βρέφους είναι άριστη» δήλωσε ο καθηγητής Αμοντέο.


Διαβάστε περισσότερα...

163 σκευάσματα εξαφανίστηκαν από τα φαρμακεία



Τραγικές ελλείψεις καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Για τραγικές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κάνει λόγο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι καθημερινή καθώς αδυνατούν να βρουν τα ακριβά φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος τόνισε ότι λείπουν από τα φαρμακεία 163 σκευάσματα, στα οποία περιλαμβάνονται αντικαρκινικά, φάρμακα για την υπέρταση και καρδιολογικά.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με σχετική επιστολή.

Σήμερα, που η οικονομική δυσπραγία των φαρμακείων είναι δεδομένη, χωρίς δική τους ευθύνη αλλά με υπαιτιότητα των ασφαλιστικών ταμείων, που στην πλειοψηφία τους δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους, η λύση που βρίσκουν οι φαρμακαποθήκες είναι η παράλληλη εξαγωγή φαρμάκων, αφού αυτή συνοδεύεται από πληρωμή τοις μετρητοίς.

Αποτελεί επίσης, μεγάλο πρόβλημα και ο ελλιπής εφοδιασμός της αγοράς από τις φαρμακευτικές εταιρείες, αφού όπως φαίνεται, εκτός του ότι η χώρα μας αποτελεί «επισφαλή τόπο διάθεσης των προϊόντων τους», οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που σε κάποιες περιπτώσεις δεν συμφέρει η διοχέτευσή τους.

«Επιπλέον ο εκβιασμός των τελευταίων, να ζητούν για τον εφοδιασμό των φαρμακείων μας, φωτοτυπίες συνταγών, με άμεση καταβολή του αντιτίμου, εκτός του ότι είναι αντιδεοντολογικό, είναι και παράνομο. Το ιατρικό απόρρητο δεν αφορά μόνο τη διάγνωση, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή. Είναι στη διάθεσή μας στοιχεία, τα οποία μπορούμε να σας παρέχουμε», υπογραμμίζει ο ΠΦΣ στην ίδια επιστολή, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του ΕΟΦ για την ομαλοποίηση της αγοράς.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νευροχειρουργικές επεμβάσεις με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ



Δυναμική απάντηση στην οικονομική και επιστημονική κρίση.

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», υπό την Διεύθυνση του διεθνούς αναγνώρισης Nευροχειρουργού Δρος Χρήστου Γεωργόπουλου, όλοι οι ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ (ΚΑΠ-ΔΕΗ, ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ, ΤΑΠ-ΗΣΑΠ, ΤΑΠ-ΗΛΠΑΠ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) μπορούν να απολαύσουν, με την κάλυψη του Ε(θνικού) Ο(ργανισμού) Π(αροχής) Υ(πηρεσιών) Υ(γείας), κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες Υγείας.

Ως γνωστόν, χάρη στις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες, παγκοσμίως, χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται από τον κ. Γεωργόπουλο και την ομάδα του, ο χρόνος νοσηλείας των ασθενών περιορίζεται σε 24 ώρες για χειρουργικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης και σε 3-5 ημέρες για όγκους εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, με άριστα κλινικά αποτελέσματα.

Για πληροφορίες: 210 69.72.902, 6977.99.41.63 (κα Φαρμάκη).


Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται… τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ για το 2009



Ενώ μειώνονται τα έσοδα από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποσταλούν τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ για το 2009. Σύμφωνα με όσα είπε νωρίτερα ο νέος υπουργός οικονομικών Γ. Ζανιάς, η αποστολή θα γίνει κανονικά, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε εθνικό καθήκον την πληρωμή των φόρων.

Ο Γ. Ζανιάς επισκέφθηκε πριν από λίγο το ΣΔΟΕ και συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων. Μάλιστα ο νέος υπουργός εμφανίστηκε έτοιμος, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσει προσωπικά με κάθε έναν προϊστάμενο Εφορίας για να ανακοπεί η πτωτική πορεία των εσόδων.

Παράλληλα ο υπουργός κάλεσε και τους πολίτες να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις συμβάλλοντας στον στόχο αυτόν. «Η πληρωμή των φόρων είναι εθνικό καθήκον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζανιάς, ενώ ανακοίνωσε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2009 θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012 δεν πρόκειται να αποσταλεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των αμέσως επόμενων μηνών, αλλά αργότερα.

Η επίσκεψη έγινε ενώ τα έσοδα είναι μειωμένα. Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό ελέγχων του ΣΔΟΕ για το 2012, ο ποσοτικός στόχος για την επιβολή προστίμων είναι χαμηλότερος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, στόχος είναι η βεβαίωση 3,2 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 4 δισ. ευρώ το 2011. Η μείωση αυτή αποδίδεται στα μειωμένα μέσα και στη μικρότερη χρηματοδότηση του Σώματος.



Διαβάστε περισσότερα...

«Το Βενιζέλειο μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας»



Μειώνονται τα κρεβάτια του νοσοκομείου περίπου κατά 40.

Την συρρίκνωση του Βενιζελείου - αφού σύμφωνα με πληροφορίες μειώνονται τα κρεβάτια του νοσοκομείου περίπου κατά 40, ενώ προβλέπεται και η μείωση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, προβλέπει το νέο οργανόγραμματου νοσοκομείου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Την άμεση απόσυρση του νέου οργανισμού ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου, ενώ σε ανακοίνωση τονίζεται ότι το Βενιζέλειο οδηγείται σε παραρτημοποίηση. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Mας είχαν ονομάσει Κασσάνδρες. Ότι διασπείρουμε υποθέσεις και πανικό χωρίς λόγο. Ότι τρομοκρατούμε τον ηρακλειώτικο λαό κ.α.

Επαληθευτήκαμε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των διοικούντων την 7η ΥΠΕ Κρήτης εκ του σύνεγγυς και από τα ΜΜΕ το ΦΕΚ 1235β/11/4/2012 συρρικνώνει το Βενιζέλειο.

Δημοσίευσαν άρον άρον ένα οργανισμό σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα και του ΔΝΤ χωρίς να ερωτηθούν τα αρμόδια επιστημονικά και διοικητικά όργανα του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νέου οργανισμού ως απαράδεκτου - ελλειμματικού και ως δημιούργημα που οδηγεί το Νοσοκομείο σε παραρτηματοποίηση.

Την εξ αρχής κατάθεση από το Επιστημονικό Συμβούλιο πρότασης για ένα οργανισμό με βάση και την επικείμενη επέκταση του Νοσοκομείου, σύγχρονου και σύμφωνου με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής (διαρκώς αυξανόμενη ανεργία μετανάστες τουρισμός κ.λπ.).

Την άμεση κατάργηση της διασύνδεσης του Νοσοκομείου μας με το ΠΑΓΝΗ και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας».


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήρθε στον κόσμο για να δώσει ζωή στον αδερφό της



Θεραπεύθηκε από τη μεσογειακή αναιμία με μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυτττάρων.

«Μας φαίνεται απίστευτο! Ο Θοδωρής μας είναι πλέον καλά. Ήμασταν τυχεροί που ο Θεός αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες μας βοήθησαν» δήλωσε η Κατερίνα Κατσαΐτη Παππά, η μητέρα του πρώτου παιδιού στην Ελλάδα που θεραπεύτηκε από την μεσογειακή αναιμία με την μέθοδο μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων!

Όπως εξηγεί ο πατέρας του μικρού Θοδωρή στο thebest.gr, ανακάλυψαν ότι ο γιος τους πάσχει από μεσογειακή αναιμία όταν ήταν οκτώ μηνών. «Εγώ και η σύζυγός μου έχουμε το στίγμα. Η περίπτωση του Θοδωρή μας ήταν 0,4% των περιπτώσεων όπου δεν διαγνώστηκε η πάθηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Ο αγώνας τους ήταν μεγάλος. Κάθε τρεις εβδομάδες πήγαιναν στην Αθήνα από την Πρέβεζα όπου και μένουν μόνιμα για θεραπείες. Ο Θοδωρής καθώς μεγάλωσε αντιδρούσε στις θεραπείες και διαμαρτυρόταν ότι πόναγε.

Το 2008 ήρθε στον κόσμο η αδερφή του, η μικρή Άλκηστις που με τον ερχομό της έδωσε διπλή χαρά καθώς έσωσε τον Θοδωρή. Και τα κατάφερε. Μετά από δύο χρόνια οι εξετάσεις του είναι καθαρές.

«Η Άλκηστις ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήταν ένα από τα δέκα έμβρυα που γονιμοποιήθηκαν, ιστοσυμβατό με τον τρίχρονο τότε Θοδωρή» σημειώνει ο ο δρ Κώστας Πάντος και προσθέτει «Πραγματοποιήθηκε προγεννητικός έλεγχος από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Πάγκαλο στο εργαστήριό του όπου έγινε η προεμφυτευτική διάγνωση, η οποία έχει αναδειχτεί σωτήρια για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά που στην συνέχεια μπορούν να είναι δότες για την μεταμόσχευση πολυδύναμων αιμοποιητικών κυττάρων στα αδέρφια τους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.».


Διαβάστε περισσότερα...

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μικρή Olivia



Φωτογραφίες του κοριτσιού που πάσχει από σπάνια ασθένεια.

Την πρώτη φορά που κράτησε τη μικρή Olivia, η περήφανη μαμά Claire Penney ανυπομονούσε να δει το μωρό να μεγαλώνει. Δύο χρόνια μετά, η Claire και ο σύζυγός της Gary αναγκάζονται να συμβιβαστούν με την ιδέα πως δεν η κόρη τους δεν θα ζήσει αρκετά για να τη δουν να μεγαλώνει.

Η Olivia, από τη Βρετανία, διαγνώστηκε πριν από εννέα μήνες με τη θανατηφόρα και σπάνια νόσο Alexander που εντοπίζεται σε πενήντα παιδιά στον κόσμο και «χτυπά» τον εγκέφαλο.

Πλέον η 34χρονη Claire και ο 33χρονος Gary δηλώνουν αποφασισμένοι η υπόλοιπη ζωή της Olivia να είναι γεμάτη με όσες περισσότερες όμορφες αναμνήσεις γίνεται. Έφτιαξαν έτσι μία λίστα με εκατό πράγματα που θέλουν η κόρη τους να προλάβει να ζήσει πριν τη χάσουν.

«Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Θέλουμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε μαζί της», λέει η μαμά της. «Θέλουμε να της οργανώσουμε ένα πάρτι για πριγκίπισσες, να ταξιδέψουμε στη Λαπωνία και να επισκεφθούμε τον Άγιο Βασίλη, είναι τόσα πολλά…»

Η Olivia αναμένεται να ζήσε από πέντε έως δέκα χρόνια.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο με την Olivia, είναι δύσκολο να κάνουμε σχέδια», προσθέτει η Claire.

Σύντομα η μικρή θα πάει στον παιδικό σταθμό αλλά η μαμά της ονειρεύεται να τη δει την πρώτη ημέρα που θα πηγαίνει σχολείο...

Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκείνοι που προσποιούνται αναπηρία για ένα μετάλλιο...



Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο, ορισμένοι αθλητές να παριστάνουν ότι είναι ανάπηροι προκειμένου να πάρουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες; Περισσότερο από ό,τι φαντάζεται κανείς... Ο φυσιοθεραπευτής Γιούργκεν Σμιντ δήλωσε ότι "κάποιος που θέλει πραγματικά να προσποιηθεί ένα μειονέκτημα, μπορεί να το κάνει". Η δήλωση αυτή σηματοδοτεί το γεγονός ότι, στο Λονδίνο, η Οργανωτική Επιτροπή των Παραολυμπιακών Αγώνων θα ενισχύσει τους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιπτώσεις... Και τούτο γιατί όλο και συχνότερα διαπιστώνεται ότι λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες όλο και περισσότεροι.

"Υπάρχουν πολλοί που προσποιούνται μεταξύ των μετεχόντων", παρατήρησε το γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ". Και τούτο παρά την αύξηση των ελέγχων και της αυστηρότητάς τους προκειμένου να εντοπιστούν οι προσποιούμενοι. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι εκείνο της Ολλανδέζας ποδηλάτριας Μονίκ Βαν Ντερ Βορστ, που απέσπασε διπλό αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Πρόσφατα, ομολόγησε ότι, όταν αγωνιζόταν, μπορούσε να περπατήσει. Για να εξηγήσει τη μετέπειτα θεραπεία της, τότε, έκανε λόγο για... θαύμα.

Το 1996, στους Παραολυμπιακούς της Ατλάντα, διαπιστώθηκε ότι 11 αθλητές είχαν προσποιηθεί και είχαν επιστρέψει άρον - άρον στις πατρίδες τους. Ωστόσο το χειρότερο παράδειγμα είναι εκείνο της ισπανικής ομάδας μπάσκετ που απέσπασε το χρυσό μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ. Υποτίθεται ότι η ομάδα αποτελείτο πλήρως από διανοητικά καθυστερημένους παίκτες. Κρίσιμη λεπτομέρεια: οι δέκα δεν ήσαν καθυστερημένοι!

Εξ ου λοιπόν και η ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων. "Για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι αθλητές έχουν τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας, εξετάζονται και κατατάσσονται στην ανάλογη κατηγορία. Πρόκειται για το αντίστοιχο που ισχύει με τα αυτοκίνητα στους αγώνες αυτοκινήτων. Οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές μετρούν τα μέλη των αθλητών, ελέγχουν τα αντανακλαστικά τους, τους μύες τους και τον συντονισμό των κινήσεών τους". Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ορισμένα μειονεκτήματα είναι δυσκολότερο από άλλα να εντοπιστούν. Όσοι έχουν δυσκολίες όρασης, είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν. Πρέπει να διαθέτουν, μάξιμουμ, μόλις το 10% της όρασής τους.

Για την ιστορία του πράγματος, οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν το 1960 στη Ρώμη. Ο στόχος του παραολυμπιακού κινήματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές με φυσική και διανοητική μειονεξία να πετύχουν επιδόσεις όπως εκείνες αθλητών με πλήρη φυσική και διανοητική ικανότητα. Στο Λονδίνο οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 29 Αυγούστου ώς τις 9 Σεπτεμβρίου. Μένει να δούμε αν και πόσοι θα επιχειρήσουν να... προσποιηθούν αναπηρία.


Διαβάστε περισσότερα...

Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αττικής: Αρπάζει τις μισές συντάξεις των νοσηλευομένων



Κινητοποίηση χτες της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ.

Κινητοποίηση στη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής έκανε χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής, απαιτώντας τη μη εφαρμογή του μέτρου των παρακρατήσεων των συντάξεων και επιστροφή όσων έγιναν στους νοσηλευόμενους. Να θυμίσουμε πως με κυβερνητική απόφαση παρακρατάται το 50% των συντάξεων των νοσηλευομένων σε ιδρύματα χρονίων παθήσεων, βαριά αναπήρων και ψυχικά πασχόντων.

Στο συγκεκριμένο ίδρυμα περιθάλπονται άνθρωποι ηλικιωμένοι, με άνοια, με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα. Από αυτούς τους ανήμπορους ανθρώπους η Διοίκηση του ιδρύματος - ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης - προσπαθεί επίμονα να αρπάξει τη μισή από την πενιχρή τους σύνταξη, απειλώντας τους ακόμη και με εκδίωξη από το ίδρυμα. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των νοσηλευομένων, όσοι έχουν αρνηθεί να πληρώσουν και διαμαρτύρονται για τις υποβαθμισμένες συνθήκες περίθαλψής τους, η Διοίκηση τους απειλεί πως θα τους τα πάρει μέσω της εφορίας! Υπογραμμίζουν, παράλληλα, τη δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της υποστελέχωσης εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης σε Υγεία - Πρόνοια, με αντίκτυπο ακόμη και στις μερίδες του φαγητού.

Ολα τα παραπάνω κατήγγειλαν χτες οι αντιπρόσωποι του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Ο διοικητής, ωστόσο, καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ιδρύματος επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από το γράμμα του νόμου και να σταθούν απέναντι στους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται να παρανομήσουν, παρά μόνο να μεταφέρουν τα αιτήματα στο υπουργείο Υγείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρωταθλήτρια στους φόρους η Ελλάδα



Στόχος η απλούστευση του φορολογικού και η ενίσχυση της ανάπτυξης.

Στη δέσμευση της Ελλάδας να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση έως το τέλος Ιουνίου 2012, με στόχο την απλούστευση του φορολογικού συστήματος και την ενίσχυση της ανάπτυξης αναφέρεται η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα για τις Τάσεις της φορολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Eurostat η δέσμη των μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιήσει η Ελλάδα στο σκέλος της φορολογίας θα περιλαμβάνουν την απλοποίηση των βασικών φορολογικών κωδίκων, αλλαγές στο ΦΠΑ και στη δομή της φορολογίας επί της ιδιοκτησίας, την κατάργηση πολλών φορολογικών απαλλαγών, την κατάργηση των ειδικών καθεστώτων στο σκέλος της εταιρικής φορολογίας και την εισαγωγή ενός πιο ομοιόμορφου τρόπου μεταχείρισης των ατομικών εισοδημάτων από ακίνητα.

Τα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν πως το 2012 ο μέσος ανώτατος συντελεστής φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα είναι 43,2% στην Ευρωζώνη και 38,1% στην ΕΕ, στα νομικά πρόσωπα είναι 26,1% και 23,5% αντίστοιχα, ενώ ο μέσος ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ στην ζώνη του ευρώ είναι 20%, ενώ στην ΕΕ ανέρχεται στο 21%.

Στην Ελλάδα ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα είναι 49%, στα νομικά πρόσωπα είναι 30% και ο ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ είναι 23%.


Διαβάστε περισσότερα...

O ΟΠΑΠ ενισχύει το νοσοκομείο «Αγία Όλγα»



Ο αξονικός τομογράφος θα παραδοθεί την Πέμπτη.

Ένα σύγχρονο πολυτομικό αξονικό τομογράφο παραδίδει η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» την ερχόμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα της υγείας.

Η προμήθεια του εξοπλισμού υπήρξε αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου και το τελικό κόστος του εξοπλισμού ανήλθε σε 640.830 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την τριετία 2009-2011 η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει διαθέσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό νοσοκομείων με σύγχρονα μηχανήματα σε όλη τη χώρα, καθώς και την ενίσχυση πρωτοβουλιών φορέων, όπως των ΑμΕΑ, καρκινοπαθών, νεφροπαθών κ.α.


Διαβάστε περισσότερα...

Τριπλά «χαράτσια» στα φετινά εκκαθαριστικά



Από Ιούνιο τα πρώτα 200.000 «ραβασάκια».

Πάνω από 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, καθένα από τα οποία θα αναγράφει έως και τρία διαφορετικά χαράτσια, σχεδιάζει να στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σε φορολογούμενους που θα έχουν υποβάλει τις φετινές φορολογικές δηλώσεις ως και το τέλος της εβδομάδας.

Αρκετοί από τους παραλήπτες των πρώτων αυτών εκκαθαριστικών, καθώς και των επομένων που θα ταχυδρομηθούν αργότερα μέσα στα καλοκαίρι θα κληθούν να πληρώσουν μαζί:

- Τον υπεραυξημένο φόρο για τα εισοδήματα του 2011 μετά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ και στην αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
- Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% επί του συνολικού ατομικού- δηλωθέντος ή τεκμαρτού- εισοδήματος του έτους 2011, εφόσον το εισόδημα αυτό ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.
- Το νέο αυξημένο σε 400-500 ευρώ τέλος επιτηδεύματος.

Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, η εξόφληση των «πολυεκκαθαριστικών» θα γίνει σε τρεις δόσεις ή εφάπαξ, εφόσον το ποσό δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Πωλείται VW Golf GTI 2.0TFSI DSG 3D(200PS) '06 - € 12.000



Προβολείς ομίχλης, Βιβλίο service, Ζαντες 18", Οροφή Ηλεκτρική / Ηλιου, Airbag 8+, Xenon φώτα, Κλιματισμός(A/C), ABS, Ηλεκτρικά παράθυρα, Immobilizer, ESP, Κεντρικό κλείδωμα, Ηλεκτρικοί Καθρέφτες, CD Player, Υδραυλικό τιμόνι, Bucket Καθίσματα, Συναγερμός, Turbo, Δερμάτινα Καθίσματα, Αναπηρικό, Cruise Control, Υπολογιστής Ταξιδιού, Αισθητήρας Βροχής, Θερμαινόμενα Καθίσματα, Ηλεκτρικά Καθίσματα

Πωλείται μόνο ως αναπηρικό,
φέρει σύστημα οδήγησης στο χέρι (γκάζι - φρένο)

Στοιχεία:

Τιμή:

€ 12.000

Κατηγορία:

Αυτοκίνητο - Κουπέ-σπόρ

Χιλιόμετρα:

143.000 χμ

Κυβικά:

2.000 cc

Ίπποι:

200 bhp

Χρονολογία 

8 / 2006

Πινακίδα:

Ζυγό

Χρώμα:

Μαύρο (Μεταλλικό)

Σασμάν:

Ημιαυτόματο

Κίνηση:

Προσθιοκίνητο (FWD)

Καύσιμο:

Βενζίνη

Πόρτες:

3

Τελευταία αλλαγή:

4 μέρες

Εμφανίσεις αγγελίας:

350

Σύνδεσμος:

www.car.gr/2296516

Τηλέφωνο:

6973797518

Παναγιώτης
ΚΑΜΑΡΕΣ 25009
Τηλ.: 6973797518.

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Το κορίτσι από το Αφγανιστάν που του έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά, χαμογελάει ξανά!



Όταν προσπάθησε να το σκάσει,o άντρας της για να την τιμωρήσει της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά!
Το κορίτσι που βλέπεις στη φωτογραφία λέγεται Aesha Mohammadzai και η φωτογραφία της σόκαρε όλο τον πλανήτη. Στα 12 της, ο πατέρας της, την έδωσε σε ένα Ταλιμπάν να την παντρευτεί για να ξεπληρώσει το χρέος του... Η κόλαση για την μικρή Αesha ήταν πλέον η καθημερινότητά της. Την κακοποιούσαν καθημερινά και την έβαλαν να κοιμάται στο στάβλο...

Όταν προσπάθησε να το σκάσει,o άντρας της για να την τιμωρήσει της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά! "Λιποθύμησα Όταν συνήλθα, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου από τα αίματα" δήλωσε σε συνέντυξή της στο CNN.

Σχεδόν ετοιμοθάνατη κατάφερε να συρθεί μέχρι το σπίτι του πατέρα της, ο οποίος την μετέφερε σε αμερικανικό νοσοκομείο όπου και της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αργότερα βρήκε άσυλο στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την περιπέτειά της, η 22χρονη πλέον Aesha μπορεί ξανά να χαμογελά. Ακόμα δεν είναι έτοιμη ψυχολογικά για πλαστική επέμβαση αποκατάστασης της μύτης της αλλά η τοποθέτηση ψεύτικης μύτης όπως ακριβώς γίνεται στις ταινίες την έχει κάνει να βλέπει πλέον της ζωή με μια πιο αισιόδοξη ματιά!


Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος έσωσε την ιδιοκτήτριά του από τον καρκίνο



Χάρη στην έγκαιρη διάγνωση οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο.

Την ιδιοκτήτριά του έσωσε ένα σκυλάκι «μυρίζοντας» τον καρκινικό όγκο που είχε στο στήθος της. Η ιστορία ξεκίνησε πριν 11 χρόνια όταν το σκυλάκι, εν ονόματι Lexie, ξύπνησε την ιδιοκτήτριά του απότομα από τον ύπνο γιατί έξυνε με μανία το στήθος της και γαύγιζε.

Η Lisa Hillje ανησύχησε, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο σκύλος της παρουσίαζε τέτοια συμπεριφορά, και αποφάσισε να πάει στον γιατρό.

Αυτό που μεγάλωνε ακόμα περισσότερο την ανησυχία της είναι ότι στην οικογένειά της υπήρχε ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη μαστογραφία της ήταν αρνητική, οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν πως είχε αναπτυχθεί κακοήθης όγκος.

Χάρη στην έγκαιρη διάγνωση οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο και προχώρησαν άμεσα σε χημειοθεραπεία.

Η 39χρονη σήμερα Lisa είναι υγιέστατη και δεν έχει παρουσιάσει σημάδια καρκίνου εδώ και 11 χρόνια.

Πριν τέσσερα χρόνια, η Lisa είχε την ευκαιρία να βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο τον αγαπημένο της σκύλο. Το σκυλί σταμάτησε να τρώει και έπινε τεράστιες ποσότητες νερού, γεγονός που έβαλε τη Lisa σε υποψίες.

Η γυναίκα πήγε το σκυλί στον κτηνίατρο, ο οποίος την πληροφόρησε ότι το ζώο έπασχε από καρκίνο στο συκώτι και είχε μόνο ένα μήνα ζωής.

Η Lisa αρνήθηκε να το βάλει κάτω και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να σώσει το αγαπημένο της σκυλάκι. Έβραζε κοτόπουλα και του έδινε το μεδούλι από τα κόκαλα. Του έτριβε την κοιλιά μέχρι να κοιμηθεί. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με φαρμακευτική θεραπεία, έσωσαν τον αγαπημένο της σκύλο.

Μερίδα επιστημόνων εκτιμά ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν τις χημικές ουσίες που παράγει ένας καρκινικός όγκος.

Μάλιστα στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκπαιδευμένα σκυλιά ανίχνευσαν με επιτυχία τους καρκινικούς όγκους στο 71% των ασθενών.

Οι επιστήμονες ωστόσο δεν γνωρίζουν ακόμα ποια ακριβώς είναι η χημική ουσία που ανιχνεύουν τα σκυλιά, γι’ αυτό επισημαίνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.


Πηγή: http://www.econews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο βηματοδότης του έσωσε τη ζωή



Αλλά όχι με τον συνηθισμένο τρόπο.

Σωτήριος αποδείχθηκε ο βηματοδότης για έναν 57χρονο άνδρα, αλλά όχι με τον τρόπο που σώζει συνήθως ζωές, ρυθμίζοντας την καρδιά. Ο άνδρας από το Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ πιάστηκε στα χέρια με έναν άλλο άνδρα, ο οποίος έβγαλε μαχαίρι και τον μαχαίρωσε στην αριστερή πλευρά του στήθους.

Για καλή του τύχη, το μαχαίρι «βρήκε» στον βηματοδότη, ο οποίος απέτρεψε βαθύτερο τραυματισμό!

Έτσι το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς σοβαρά τραύματα.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 60χρονο ως ύποπτο για την επίθεση.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε τι χρησιμεύουν τα όνειρα;



Θεωρίες για την εξέλιξη και το σκοπό τους.

«Ένα μυαλό που κοιμάται ίσως να μην θεωρείται κατάλληλο για να κάνει σημαντικές σκέψεις, αλλά οι άνθρωποι μπορούν στην πραγματικότητα να επιλύσουν προβλήματα ενώ κοιμούνται». Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένας από τους σκοπούς των ονείρων που βλέπουμε είναι να μας βοηθήσουν να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που μας βασανίζουν τις ώρες που είμαστε ξυπνητοί.

Τα όνειρα είναι εξαιρετικά αληθοφανή αλλά συχνά παράλογα στη φύση τους.

Η θεωρία της Deirdre Barrett, ψυχολόγου στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για τα όνειρα συνοψίζεται στο εξής: «Τα όνειρα είναι ουσιαστικά σκέψεις, αλλά σε μία ελαφρώς διαφορετική κατάσταση από αυτή που είναι όταν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Ο λόγος που ονειρευόμαστε είναι ένα μυστήριο του μυαλού. Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είμαστε, είτε δηλαδή κοιμόμαστε είτε είμαστε ξυπνητοί, εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με τα ίδια προβλήματα».

Αν και τα όνειρα προέκυψαν αρχικά για διαφορετικούς λόγους, ενδεχομένως να διαμορφώθηκαν με τα χρόνια ώστε να επιτελούν διπλό έργο: να βοηθούν τον εγκέφαλο να επαναλειτουργήσει και να επιλύουν προβλήματα.

Όνειρα και εξέλιξη

Μία θεωρία για την επεξήγηση των ονείρων ή οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά, χρειάζεται να λάβει υπόψη της την εξέλιξη. Πολλές όμως πρώιμες θεωρίες για τα όνειρα είτε δεν είχαν λάβει υπόψη τους την εξέλιξη είτε έρχονταν σε πλήρη αντίθεση.

Για παράδειγμα, ο Sigmund Freud υποστήριξε πως τα όνειρα υπάρχουν για να εκπληρώνουν τις επιθυμίες μας. Μία όμως τέτοια ικανοποίηση σε έναν φανταστικό κόσμο θα μας βοηθούσε ελάχιστα στο να προσαρμόσουμε τα ένστικτά μας στον φυσικό κόσμο, που είναι ένα βασικό κομμάτι της εξέλιξης.

Άλλοι υποστήριξαν πως τα όνειρα είναι περισσότερο μία παρενέργεια του κύκλου του ύπνου. Τα όνειρα συνήθως συμβαίνουν στον ύπνο REM (ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών). Σε αυτή την κατάσταση συμβαίνουν διάφορες λειτουργίες: ξεκουράζεται ένα τμήμα του εγκεφάλου και αναπληρώνονται τα χημικά του εγκεφάλου, όπως οι νευροδιαβιβαστές.

Αυτό οδήγησε ορισμένους να υποστηρίξουν πως τα όνειρα υπάρχουν απλά επειδή υπάρχει ο ύπνος REM. O ψυχολόγος Steven Pinker παρομοίασε κάποτε τα όνειρα με την προφύλαξη οθόνης των υπολογιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το περιεχόμενο, αρκεί να είναι ενεργά κάποια τμήματα του εγκεφάλου».

Παρόλα αυτά, η Barrett διαφωνεί. «Η γνώμη μου είναι πως η εξέλιξη δεν πάει στράφι και όταν τα πράγματα εξελίσσονται για έναν σκοπό, τότε δεν συνεχίζουν με τα χρόνια να επιτελούν μόνο αυτό το σκοπό, αλλά παίρνουν και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο στην εξέλιξή τους.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως ο ύπνος REM υπάρχει εδώ και 220 εκατομμύρια χρόνια, από τότε δηλαδή που εξελίχθηκαν τα θηλαστικά. «Όσο περισσότερο καιρό υπάρχει κάτι στην εξελικτική ιστορία, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει αποκτήσει και άλλες λειτουργίες.

Επίλυση προβλημάτων

Η Barrett μελέτησε την επίλυση των προβλημάτων στα όνειρα για πάνω από 10 χρόνια και κατέγραψε πολλά παραδείγματα του φαινομένου.

Σε ένα πείραμα, η Barrett ζήτησε από φοιτητές να επιλέξουν ένα πρόβλημα και να προσπαθήσουν να το επιλύσουν στο όνειρό τους. Τα προβλήματα δεν ήταν δύσκολα. Ουσιαστικά ήταν αρκετά εύκολες ερωτήσεις, τις οποίες οι φοιτητές δεν είχαν λύσει ακόμα. Οι φοιτητές επικεντρώνονταν στο πρόβλημα κάθε βράδυ πριν πέσουν για ύπνο. Στο τέλος της εβδομάδας, περίπου οι μισοί φοιτητές είχαν ονειρευτεί το πρόβλημα και περίπου το ¼ εξ αυτών ονειρεύτηκαν και τη λύση.

Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που τα προβλήματα είναι σχετικά εύκολα, κάποιοι μπορούν να τα λύσουν στον ύπνο τους.

Η Barrett μελέτησε εκτενώς την επιστημονική και ιστορική βιβλιογραφία, ψάχνοντας για παραδείγματα προβλημάτων που επιλύθηκαν στα όνειρα.

Βρήκε παραδείγματα κάθε είδους προβλήματος που επιλύθηκε στα όνειρα, από μαθηματικά προβλήματα μέχρι καλλιτεχνικά. Πολλά, όμως, σχετίζονταν με προβλήματα που απαιτούσαν από τα άτομα να φέρουν κάτι στο νου τους, όπως ένας εφευρέτης έχει στο νου μία νέα συσκευή.

Η άλλη μεγάλη κατηγορία προβλημάτων, που επιλύθηκαν στα όνειρα, συμπεριελάμβανε «όνειρα όπου η κοινά αποδεκτή κρίση είναι εντελώς λάθος σε ότι αφορά στην προσέγγιση του προβλήματος,» σύμφωνα με την Barrett.

Τα όνειρα μπορεί να εξελίχθηκαν για να μπορούμε να λύνουμε προβλήματα που εμπίπτουν στις δύο αυτές κατηγορίες.

«Τα όνειρα και ο ύπνος REM είναι ουσιαστικά επιπλέον χρόνος σκέψης, επομένως δυνητικά οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να λυθεί κατά τη διάρκειά τους, αλλά πρόκειται για χρόνο σκέψης που είναι πολύ οπτικός και με ελάχιστους συσχετισμούς, επομένως εξελιχθήκαμε για να τον χρησιμοποιούμε και να λύνουμε τέτοιου είδους προβλήματα.»


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τοκετός στο νερό



Κάνει τα μωρά ευτυχισμένα;

Ο τοκετός στο νερό είναι ακόμα μία εναλλακτική μέθοδος γέννησης ενός παιδιού στην οποία η επίτοκος εξωθεί μέσα στο νερό κατά τη διάρκεια του τελευταίου σταδίου του τοκετού. Η διαδικασία της εξώθησης λαμβάνει χώρα σε μία ειδικά διαμορφωμένη μπανιέρα στην οποία μπαίνει και κάθεται η μέλλουσα μητέρα πριν τις τελευταίες ωδίνες που θα την βοηθήσουν να γεννήσει το μωρό της.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του τοκετού στο νερό, παιδιά που γεννιούνται με τον τρόπο αυτό, βιώνουν καλύτερα την γέννησή τους γιατί η πρώτη τους επαφή με τον κόσμο είναι το υγρό στοιχείο. Το νερό είναι παρόμοιας υφής με το αμνιακό υγρό μέσα στο οποίο μεγάλωσαν στη μήτρα της μητέρας μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το σωματικό στρες της γέννησης. Παράλληλα το νερό χαλαρώνει την επίτοκο από την ένταση και την βοηθά να διαχειριστεί καλύτερα τον σωματικό πόνο που βιώνει κατά την διάρκεια του τοκετού.

Η συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τοκετού δεν ενδείκνυται για όλες τις γυναίκες και η κυοφορούσα, η οποία ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη μορφή τοκετού θα πρέπει να το συζητήσει εγκαίρως με τον Γυναικολόγο, που την παρακολουθεί κατά την διάρκεια της κύησης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθώς και τις ενδεχόμενες επιπλοκές.

Ξεκινώντας από την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η γυναίκα δεν έχει κάποια αντένδειξη για την συγκεκριμένη μέθοδο, θα πρέπει να γνωρίζει σημαντικές τεχνικές παραμέτρους της διαδικασίας του τοκετού, δηλαδή ότι δεν θα βρίσκεται από την χρονική στιγμή της εισαγωγής της στο μαιευτήριο μέσα στο νερό αλλά μόνο στο τελικό στάδιο αποκλείοντας την παράλληλη χρήση της επισκληριδίου αναισθησίας.

Η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για έναν τοκετό στο νερό προσφέρεται σε ορισμένα μόνο ιδιωτικά μαιευτήρια και η παρακολούθηση της επιτόκου τροποποιείται προκειμένου να εξασφαλιστεί το καλώς έχειν της επιτόκου και του εμβρύου. Η ολοκληρωμένη ενημέρωση της εγκύου από τον γυναικολόγο που την παρακολουθεί, θα την βοηθήσει όχι μόνο να κατανοήσει καλύτερα τις επιλογές της αλλά και να επιλέξουν από κοινού την καλύτερη μέθοδο για την ίδια.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως ο τοκετός στο νερό ήταν πολύ της μόδας στην Αγγλία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά διάφορες επιπλοκές δεν επέτρεψαν να γνωρίσει την απογείωση που διακήρυσσαν οι υποστηρικτές του.

Σήμερα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος, μετά όμως από αρκετή συμβουλευτική στο ζευγάρι που το ζητάει.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σωστή διατροφή πριν την εγκυμοσύνη



Tι πρέπει να προσεχθεί στο διαιτολόγιο για να αυξηθούν οι πιθανότητες σύλληψης.

Αν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, επισκεφτείτε το γιατρό σας. Ο οργανισμός σας θα χρειαστεί αυξημένες ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλών λιπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας – και για εσάς και για το παιδί σας.

Όταν λοιπόν μείνετε έγκυος, πρέπει το σώμα σας να είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο. Να έχει αρκετή ποσότητα μυϊκής μάζας, λίγο λίπος, να είναι ενυδατωμένο και σε καλή φυσική κατάσταση.

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητά σας. Υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό σας μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας και μπορεί να είναι επιβλαβή για το έμβρυο.

Τα trans λιπαρά, επίσης, μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για τη γονιμότητα. Όσο πιο πολλά trans λιπαρά έχει η διατροφή μιας γυναίκας τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εμφανίσει ωοθηκική υπογονιμότητα. Τα trans λιπαρά βρίσκονται σε επεξεργασμένα και τηγανισμένα τρόφιμα, όπως συσκευασμένα τρόφιμα, τηγανητές πατάτες, λουκουμάδες, καθώς και στη μαργαρίνη.

Μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, όπως τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα, ενώ αυξάνει και το ποσοστό των αποβολών.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ανορεξία και η βουλιμία σχετίζονται άμεσα με υπογονιμότητα. Ένας δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) τουλάχιστον 20,8 θεωρείται απαραίτητος για μια φυσιολογική σύλληψη, ενώ το ιδανικό κυμαίνεται από 20 έως 26.


Πηγή: http://www.myself.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο τραγουδιστής των Bee Gees Ρόμπιν Γκιμπ



Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 62 ετών ο Ρόμπιν Γκιμπ, ο οποίος μαζί με τους αδελφούς του Μπάρι και Μορίς, είχαν ιδρύσει το επιτυχημένο συγκρότημα μουσικής ντίσκο Bee Gees.

«Η οικογένεια του Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη ότι ο Ρόμπιν απεβίωσε μετά τη μακρά μάχη του με τον καρκίνο», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. «Η οικογένεια ζήτησε η ιδιωτική της ζωή να τύχει σεβασμού σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το συγκρότημα απέκτησε τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με μια σειρά από ερωτικές μπαλάντες και κομμάτια της ντίσκο όπως τα «Stayin' Alive», «How Deep Is Your Love» και «Night Fever».

Οι πωλήσεις των άλμπουμ του έφθασαν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα, κάνοντας το συγκρότημα να «παλεύει» με συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Pink Floyd.


Διαβάστε περισσότερα...

Ώρες αγωνίας για χιλιάδες μαθητές



Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους μαθητές να κάθονται στα θρανία για να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8:30 και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν αύριο.

Το Σάββατο συναντήθηκαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας και διαβεβαίωσαν ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξελιχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι σε κάποιο μέρος θα συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές.


Διαβάστε περισσότερα...

Μια μοναδική συναυλία υποστήριξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών…

 

Ενεργοί πολίτες της πόλης της Αθήνας που δεν ανήκουν σε κάποιον φορέα αλλά με συλλογικό πνεύμα, αποφάσισαν να διοργανώσουν συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό προκειμένου να στηρίξουν την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην Αρχιτεκτονική και ώρα 19:00. Το μήνυμα της πρωτοβουλίας αυτής είναι ότι «η πολυμορφία των ανθρώπων ενώνει την πολυμορφία της μουσικής και γίνεται ένα κομμάτι».

Σε αυτή την προσπάθεια θα ενώσουν τις φωνές τους οι Danger angel, Strawberry street, Μάρω Μαρκέλλου, Κandisky, Transistor, Cyanna, Mani deum, Bella Fuzz, GAD. ,Aλκή, Αντίπερα όχθη Δραμαμίνη, Ζωή Παπαδοπούλου και Poem ενώ το παρών θα δώσουν προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και των Μ.Μ.Ε.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, ανήκει στον χώρο των Α.Μ.Ε.Α και από το 1988, δραστηριοποιείται για 24 χρόνια στο χώρο αθλητισμού των κωφών με τη συμμετοχή 3.000 κωφών αθλητών από όλη την Ελλάδα σε 13 αθλήματα. Ενόψει των διοργανώσεων της Παγκόσμιας (ICSD www.deaflympics.com) και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EDSO www.edso.cu) Αθλητισμού Κωφών για το έτος 2012, οι αθλητές χρειάζονται την στήριξη όλων μας προκειμένου να καταφέρουν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις αυτές. Οι περικοπές από την πλευρά της πολιτείας στα πλαίσια του γενικότερου δυσμενές οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, καθιστούν αδύνατο να καλυφθούν τα έξοδα των εθνικών ομάδων προκειμένου να παρευρεθούν στις σημαντικές αυτές διοργανώσεις.

Η Ομοσπονδία θέλοντας πάντα να στέκεται στο πλευρό τους, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταφέρουν οι αθλητές μας να έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα της συμμετοχής καθώς η δίψα τους για διακρίσεις και το αίσθημα της περηφάνιας για την εκπροσώπηση της χώρας τους, περισσεύουν σε όλους…

Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, εν όψει και της επετείου των 20 χρόνων που συμπληρώνονται από το 1992, όπου η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης πρωτοξεκίνησσε να συμμετέχει σε διοργανώσεις της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.

Αρχιτεκτονική

Ελασιδών 6, Γκάζι (από Πειραιώς 116)
Ώρα έναρξης: 19:00

Τετάρτη 6 Ιουνίου

οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (η τιμή δεν περιλαμβάνει ποτό)


Διαβάστε περισσότερα...

Η φράντζα βλάπτει την υγεία!



Προκαλεί πονοκεφάλους και προβλήματα όρασης.

Η φράντζα βλάπτει σοβαρά... την όραση, αλλά και τον αυχένα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι εξέτασαν εφήβους που είχαν υιοθετήσει χτένισμα emo.

Η φράντζα που καλύπτει το μισό πρόσωπο και δηλώνει «μελαγχολία» μπορεί να βλάψει την όραση. Τα μαλλιά καλύπτουν το ένα μάτι, με αποτέλεσμα να κουράζεται περισσότερο το άλλο.

Όσο για τον αυχένα, αυτός επιβαρύνεται επειδή ο μακρυμάλλης κάτοχος της φράντζας γέρνει ασυναίσθητα το κεφάλι, για να... βλέπει καλύτερα.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι emo, αλλά και πολλές γυναίκες με... μοιραία φράντζα διαμαρτύρονται συχνά για πονοκεφάλους, δυσκαμψία στον αυχένα και προβλήματα όρασης.

Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για τα τσιμπιδάκια!


Διαβάστε περισσότερα...