Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σκύλος έσωσε την ιδιοκτήτριά του από τον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χάρη στην έγκαιρη διάγνωση οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο.

Την ιδιοκτήτριά του έσωσε ένα σκυλάκι «μυρίζοντας» τον καρκινικό όγκο που είχε στο στήθος της. Η ιστορία ξεκίνησε πριν 11 χρόνια όταν το σκυλάκι, εν ονόματι Lexie, ξύπνησε την ιδιοκτήτριά του απότομα από τον ύπνο γιατί έξυνε με μανία το στήθος της και γαύγιζε.

Η Lisa Hillje ανησύχησε, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο σκύλος της παρουσίαζε τέτοια συμπεριφορά, και αποφάσισε να πάει στον γιατρό.

Αυτό που μεγάλωνε ακόμα περισσότερο την ανησυχία της είναι ότι στην οικογένειά της υπήρχε ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη μαστογραφία της ήταν αρνητική, οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν πως είχε αναπτυχθεί κακοήθης όγκος.

Χάρη στην έγκαιρη διάγνωση οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο και προχώρησαν άμεσα σε χημειοθεραπεία.

Η 39χρονη σήμερα Lisa είναι υγιέστατη και δεν έχει παρουσιάσει σημάδια καρκίνου εδώ και 11 χρόνια.

Πριν τέσσερα χρόνια, η Lisa είχε την ευκαιρία να βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο τον αγαπημένο της σκύλο. Το σκυλί σταμάτησε να τρώει και έπινε τεράστιες ποσότητες νερού, γεγονός που έβαλε τη Lisa σε υποψίες.

Η γυναίκα πήγε το σκυλί στον κτηνίατρο, ο οποίος την πληροφόρησε ότι το ζώο έπασχε από καρκίνο στο συκώτι και είχε μόνο ένα μήνα ζωής.

Η Lisa αρνήθηκε να το βάλει κάτω και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να σώσει το αγαπημένο της σκυλάκι. Έβραζε κοτόπουλα και του έδινε το μεδούλι από τα κόκαλα. Του έτριβε την κοιλιά μέχρι να κοιμηθεί. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με φαρμακευτική θεραπεία, έσωσαν τον αγαπημένο της σκύλο.

Μερίδα επιστημόνων εκτιμά ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν τις χημικές ουσίες που παράγει ένας καρκινικός όγκος.

Μάλιστα στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκπαιδευμένα σκυλιά ανίχνευσαν με επιτυχία τους καρκινικούς όγκους στο 71% των ασθενών.

Οι επιστήμονες ωστόσο δεν γνωρίζουν ακόμα ποια ακριβώς είναι η χημική ουσία που ανιχνεύουν τα σκυλιά, γι’ αυτό επισημαίνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.


Πηγή: http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.