Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η ανατριχιαστική τέχνη των ψυχοπαθών δολοφόνων


Ο ζοφερός χρωστήρας των κακών.

Για άγνωστο λόγο, δεν ήταν λίγοι οι διαβόητοι κατά συρροή δολοφόνοι που αρέσκονταν στη ζωγραφική.

Είτε ως χόμπι για να περνά η ώρα στη φυλακή είτε ως μέσο για να περάσει στην αιωνιότητα το παραφουσκωμένο εγώ τους, ανατριχιαστικοί serial killers επιδόθηκαν με μανία στην επικράτεια της τέχνης.

Ποιος θα περίμενε λοιπόν ότι η ανάγκη για αυτοέκφραση των ψυχοπαθών δολοφόνων δεν θα εξαντλούταν στα αποτρόπαια μακελειά τους και θα αποζητούσε νέα απεικόνιση στον χώρο της τέχνης;

Η ιστορία τους κάνει τις τρίχες να σηκώνονται, τα αιματοβαμμένα φονικά τους έχουν γίνει συνώνυμο της εγκληματικής ψυχοπάθειας κι όμως, τα σχέδια των διαβόητων κακοποιών προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στα βάθη της ανθρώπινης διαστροφής.

Και βέβαια, σε μια διεστραμμένη ειρωνεία της τύχης, πολλοί από τους πίνακες πωλούνται σε δημοπρασίες και γκαλερί έναντι χιλιάδων ευρώ, εγείροντας σκέψεις τόσο για τον κόσμο της τέχνης όσο και για τις επιδιώξεις των συλλεκτών.

Με αυτά υπόψη, ας δούμε την τέχνη που σκοτώνει και τα τρομακτικά έργα της...

John Wayne Gacy



Ο διαβόητος αμερικανός ψυχοπαθής δολοφόνος που έδρασε στη δεκαετία του '70, ντυμένος συνήθως ως κλόουν, βίασε και δολοφόνησε 33 αγόρια στην εφηβεία τους και τα έθαψε κατόπιν στο υπόγειο της αγροικίας του. Όντας στη φυλακή, άρχισε να ζωγραφίζει, δημιουργώντας κυρίως αυτοπροσωπογραφίες του με τη στολή του κλόουν (Pogo the Clown) που έκανε τα ζοφερά του εγκλήματα. Το 1994 εκτελέστηκε με ένεση στις Πολιτειακές Φυλακές του Ιλινόις, η τέχνη του όμως επιβίωσε και πωλείται πλέον για περισσότερα από 20.000 ευρώ ανά πίνακα...







George Zimmerman



Ήταν στη Φλόριντα το 2012 όταν ο Zimmerman ακολούθησε και πυροβόλησε κατόπιν θανάσιμα ένα έφηβο αγόρι, χωρίς λόγο και αιτία. Αφού καταδικάστηκε για το έγκλημα, πέρασε στην τέχνη. Το πρώτο του έργο πουλήθηκε στο eBay για 100.000 ευρώ!







Keith Hunter Jesperson



Γνωστός ως «Happy Face Killer», για τις χαρούμενες φατσούλες που συνήθιζε να σχεδιάζει στις επιστολές του στον Τύπο, ο Jesperson θεωρείται ότι σκότωσε περισσότερους από 160 ανθρώπους στο διάστημα 1990-1995, κυρίως πόρνες και ανθρώπους του περιθωρίου, αν και μόλις 8 φονικά έχουν επιβεβαιωθεί. Ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος εκτίει πλέον ισόβια κάθειρξη και το έχει ρίξει στη ζωγραφική...







Charles Ng



Στα μέσα της δεκαετίας του '80, ο Ng και ο σύντροφός του Leonard Lake βίασαν, βασάνισαν και σκότωσαν κάπου 11-25 ανθρώπους μέσα στο ειδικό μπουντρούμι που έφτιαξαν στο σπίτι του Lake σε επαρχία της Καλιφόρνια. Ο Ng είναι θανατοποινίτης και περιμένει την εκτέλεσή του στην Πολιτειακή Φυλακή του Σαν Κουέντιν, περνώντας την ώρα του φιλοτεχνώντας πίνακες με περίεργες και απόκοσμες σκηνές...



Alfred Gaynor



Καταδικασμένος το 2000, ο Gaynor δολοφόνησε τουλάχιστον 8 γυναίκες, μένοντας γνωστός για τις φρικιαστικές πόζες στις οποίες άφηνε τα θύματά του. Σήμερα εκτίει ποινή οκτάκις ισόβια και σκοτώνει την ώρα του δημιουργώντας βίαιους πίνακες...



Henry Lee Lucas



Παρά το γεγονός ότι ο κατά συρροή δολοφόνος καταδικάστηκε για τη δολοφονία 11 ανθρώπων όταν πιάστηκε το 1983, οι εκτιμήσεις της αστυνομίας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 600 ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή με τον φρικιαστικό τρόπο του Lucas, την ίδια στιγμή που ο κανίβαλος εγκληματίας κομπάζει για 3.000 θύματα! Η πιθανότερη εκτίμηση για τον φόρο αίματος που διεκδίκησε ο Lucas ανέρχεται ωστόσο στους 350 ανθρώπους, με τον ίδιο να δρα από το 1960-1983 στο Τέξας και τη Φλόριντα και να μετατρέπεται σε έναν από τους πλέον διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους που είχε την ατυχία να γνωρίσει ο κόσμος. Το 1998, η ποινή του θανάτου μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και ο ίδιος πέθανε στη φυλακή το 2001, σε ηλικία 64 ετών. Σε συνθήκες εγκλεισμού φιλοτέχνησε μια σειρά από ζωγραφικά έργα...







Charles Manson



Ήταν στη δεκαετία του '60 όταν ο διαβόητος Manson ηγήθηκε τις επίσης διαβόητης σέχτας Manson Family στην Καλιφόρνια και παρήγγειλε τον θάνατο 7 ανθρώπων, στους οποίους περιλαμβανόταν φυσικά η ηθοποιός Σάρον Τέιτ. Πέρα από τους πίνακες, ο ίδιος λειτουργεί πλέον και ως μουσικός, στην ισόβια κάθειρξη που εκτίει σε πολιτειακές φυλακές των ΗΠΑ...







Arthur Shawcross



Μεταξύ 1972-1989, ο Shawcross δολοφόνησε 14 ανθρώπους στην ευρύτερη Νέα Υόρκη, με τα περισσότερα θύματά του μάλιστα να δολοφονούνται όταν ο ίδιος είχε κερδίσει αναστολή της ποινής του. Πριν πεθάνει στη φυλακή, πρόλαβε να αφήσει ζοφερή κληρονομιά μια σειρά από ψυχεδελικούς πίνακες...







Ottis Elwood Toole



Ο διαβόητος δολοφόνος και εμπρηστής εκτιμάται ότι σκότωσε 6-65 ανθρώπους από το 1961-1983 που κράτησε η περίοδος του τρόμου του. Τα κακόγουστα σχέδιά του των απόκοσμων πλασμάτων θυμίζουν παιδικές ζωγραφιές, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι αυτό ακριβώς αποζητούσε με την τέχνη του, να στοιχειώσει τα όνειρα των θεατών...







Danny Rolling



Τον Αύγουστο του 1990, μια σειρά από αποτρόπαια φονικά συγκλόνισαν μια μικρή και ήσυχη κοινότητα της Φλόριντα. Ο Danny Rolling δολοφόνησε τουλάχιστον 5 νεαρές γυναίκες στο σπίτι τους και κατόπιν τοποθέτησε τις σορούς τους σε ανατριχιαστικές πόζες, θυμίζοντας τη φρικιαστική πρακτική του Alfred Gaynor. Πριν εκτελεστεί το 2006, ο Rolling πέρασε χρόνο στη φυλακή, όπου δημιούργησε μια σειρά από ασπρόμαυρα κυρίως σχέδια ενός φανταστικού και σκοτεινού σύμπαντος...








Διαβάστε περισσότερα...

Ευρηματική καμπάνια κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ


«Τώρα το βλέπετε, τώρα όχι».

Η Fiat λέει «όχι» στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ με έναν πρωτότυπο τρόπο που κάνει το γύρο του κόσμου και αποσπά τα καλύτερα σχόλια.

Στις αφίσες που αναρτήθηκαν σε διάφορα σημεία της Βραζιλίας υπάρχει η εξής λεζάντα: «Τώρα το βλέπετε, τώρα όχι». Σύμφωνα με την εταιρεία, «μετά την κατανάλωση αλκοόλ, κάποια πράγματα γίνονται αόρατα».

Στόχος της Fiat είναι να αφυπνίσει τους οδηγούς και να δείξει τα πιο συχνά θύματα, που είναι ποδηλάτες και πεζοί, ενώ τονίζει ότι όταν κάποιος παραβιάζει ένα κόκκινο φανάρι, διατρέχει τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος.








Διαβάστε περισσότερα...

Ψάρεψαν συναγρίδα τέρας


Τα μάτια τους έτριβαν δύο ερασιτέχνες ψαράδες στην Ξάνθη όταν αντίκρισαν μια συναγρίδα τέρας στην άκρη της πετονιά τους, πριν από μερικές ημέρες στο Θρακικό Πέλαγος!



Οι δυο φανατικοί ερασιτέχνες ψαράδες, μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης κατάφεραν με συρτή βυθού να ψαρέψουν την περασμένη Δευτέρα μια συναγρίδα που όμοια της ούτε οι ίδιοι, αλλά ούτε οι σχετικές βιβλιογραφικές αναφορές έχουν συναντήσει ξανά.

Το πελώριο ψάρι, που σίγουρα θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο γκίνες, ζύγιζε ούτε λίγο ούτε πολύ κατά παραπάνω από 16 κιλά, τη στιγμή που σύμφωνα με τις σχετικές καταγεγραμμένες αναφορές οι συναγρίδες φτάνουν μέχρι και τα 15 κιλά.

Η συναγρίδα, όπως ήταν φυσικό, φωτογραφήθηκε και αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

DNA test αποκαλύπτει το… χωριό των προγόνων σας


Αναλύοντας το DNA, διεθνής επιστημονική ομάδα ανέπτυξε μία επαναστατική μέθοδος γενετικού GPS, που επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό του χωριού που ζούσαν οι πρόγονοι κάποιου, ακόμη και πριν από 1.000 χρόνια.

Τα προηγούμενα παρεμφερή «εργαλεία» -που κάνουν χρήση των λεγόμενων «βιογεωγραφικών αλγόριθμων»- είχαν πολύ λιγότερη ακρίβεια, κάνοντας εντοπισμούς με περιθώριο λάθους μία τεράστια ακτίνα 700 χιλιομέτρων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Εράν Ελχαϊκ του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Βρετανία και τη δρα Τατιάνα Ταταρίνοβα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications» ονόμασαν το σύστημά τους Geographic Population Structure (ώστε, επίτηδες, τα αρχικά των λέξεων να σχηματίζουν το ακρωνύμιο GPS της φράσης Global Positioning System).



Η νέα τεχνική «δουλεύει» όπως το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, βοηθώντας κάποιον όχι να βρει το τωρινό σπίτι του στον χάρτη, αλλά να ανατρέξει στο παρελθόν και να βρει το σπίτι των μακρινών προγόνων του. Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες μπορούσαν να βρουν πού δημιουργήθηκε το DNA κάποιου, με ακρίβεια μικρότερη από 2% ή σε μία ακτίνα 700 χιλιομέτρων (για την Ευρώπη αυτή η απόσταση μπορεί να αφορά τη διπλανή ή και την παραδιπλανή χώρα). Η νέα μέθοδος είναι κατά 98% πιο ακριβής, ανιχνεύοντας την καταγωγή κάποιου σε επίπεδο χωριού ή νησιού. Η βελτίωση στην ακρίβεια, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην άσκηση πιο εξατομικευμένης ιατρικής, στην εγκληματολογική έρευνα και στη μελέτη της καταγωγής αμφισβητούμενων πληθυσμών, όπως οι Ρομά και οι ευρωπαίοι Εβραίοι.

Η ανάμειξη των γονιδίων -που αποτυπώνεται στο DNA- συμβαίνει όταν οι άνθρωποι από δύο ή περισσότερους έως τότε χωριστούς πληθυσμούς προχωρούν σε επιμειξίες. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ συχνή στην ιστορία, κυρίως ως αποτέλεσμα μεταναστεύσεων και επιδρομών.

«Αυτό που ανακαλύψαμε, είναι ένας τρόπος να βρίσκουμε όχι πού γεννηθήκατε -αυτή η πληροφορία υπάρχει στο διαβατήριό σας- αλλά πού σχηματίστηκε το DNA σας έως και πριν από 1.000 χρόνια. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε, πλέον, με τόση ακρίβεια, ώστε να εντοπίζουμε το χωριό που ζούσαν οι πρόγονοί σας πριν από πολλές εκατοντάδες χρόνια -κάτι που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί εφικτό» δήλωσε ο κ. Ελχαϊκ.

Κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνικής, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 10 χωριά στην ιταλική Σαρδηνία και 20 νησιά στην Ωκεανία. Οι επιστήμονες μπόρεσαν να «τοποθετήσουν» το ένα τέταρτο των κατοίκων της Σαρδηνίας ακριβώς στο χωριό τους και τους υπόλοιπους σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από τον τόπο καταγωγής τους. Για τους κατοίκους της Ωκεανίας, η ακρίβεια ήταν σχεδόν 90%, όσον αφορά το ακριβές νησί της προέλευσής τους.

Γενικότερα, το γενετικό GPS τοποθετεί σωστά το 83% του κατοίκων του πλανήτη στη χώρα καταγωγής τους. Με τις προηγούμενες βιογεωγραφικές μεθόδους, η ακρίβεια ήταν της τάξης του 40% έως 45% για τους Ευρωπαίους και ακόμη μικρότερη για τους μη Ευρωπαίους.

Η ανίχνευση της γενεαλογίας κάποιου αποτελεί ανερχόμενο χόμπι σε πολλές χώρες. Τα νέα γενετικά «εργαλεία» αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση σε αυτήν τη μόδα. Ήδη, οι ερευνητές δημιούργησαν μία ιστοσελίδα, όπου το γενετικό GPS είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό. Πρέπει, όμως, κανείς να έχει προηγουμένως δώσει δείγμα σάλιου για να αναλυθεί το DNA του και στη συνέχεια να «φορτώσει» το γενετικό προφίλ του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (http://chcb.saban-chla.usc.edu/gps).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ροζ χρώμα δεν υπάρχει


Το κάθε χρώμα της ίριδος αντιστοιχεί σε διαφορετικά μήκη κύματος του ορατού φωτός, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ. Που είναι το ροζ σε αυτή την λίστα; Πουθενά! Επειδή δεν υπάρχει. Άρα από που προέρχεται το ροζ χρώμα;

Αποδεικνύεται ότι το ροζ είναι ένα μείγμα του κόκκινου και του μπλε φωτός.

Στο παρακάτω βίντεο του καναλιού Minute Psychics διαφωτιζόμαστε περί της ανυπαρξίας του ροζ με βοηθητικά σχέδια και πρωτοεμφανιζόμενες σκέψεις.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω… μυρωδιάς


Ένα αεροπλάνο της Southwest Airlines με προορισμό το Σολτ Λέικ προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση λόγω έντονης μυρωδιάς στο πιλοτήριο, όπως αναφέρει το reuters. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρξε καπνός στο κόκπιτ, αλλά ο πιλότος φοβούμενος ότι η έντονη μυρωδιά μπορεί να οφείλεται σε κάποια δυσλειτουργία αποφάσισε να προσγειώσει άμεσα το αεροπλάνο.

Ειδικά κλιμάκια έκαναν έρευνα στο αεροπλάνο, αλλά δεν εντόπισαν κανένα πρόβλημα και τρεις ώρες αργότερα συνέχισε κανονικά το ταξίδι του για το Σολτ Λέικ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ιβ Βεγιέ: «Δεξιότητες δεν είναι μόνο ό,τι φαίνεται αλλά και ό,τι δεν φαίνεται»


Εδώ και 25 χρόνια ο Ιβ Βεγιέ είναι ο Global Disability & Inclusion Manager της ΙΒΜ. Πριν τον προσλάβει η ΙΒΜ, οπότε και απέκτησε την πρώτη θέση εργασίας του, «είχε χτυπήσει πολλές άλλες πόρτες» χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί, από την ηλικία των 21 ετών εξαιτίας ενός ατυχήματος, ήταν καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα. Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά όχι μόνο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τεράστιο αυτό δυναμικό των ανθρώπων με αναπηρία που το αφήνουμε στα «αζήτητα» της αγοράς εργασίας, αλλά και την άγνοια και τη λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ένα άτομο με αναπηρία.



Στην περίπτωση του κ. Βεγιέ αναφέρεται σήμερα το Διεθνές Γραφείο Εργασίας –το οποίο διαθέτει και το ILO’s Disability Programme (www.ilo.org)– για να μας τονίσει ότι «η πρόσληψη ατόμων με αναπηρία δεν σημαίνει μόνο ότι κάνουμε κάτι που είναι «σωστό», αλλά κάτι που είναι και «έξυπνο». Γιατί, οι δεξιότητες δεν είναι μόνο ό,τι φαίνεται, αλλά και αυτό που δεν φαίνεται. Και για τον λόγο αυτό, οι εργοδότες που έχουν ήδη προσωπικό της κατηγορίας αυτής έχουν απορρίψει την όποια αρνητική στάση είχαν προηγουμένως. Το σκεπτικό αυτό επιβεβαιώνεται από ένα υπέροχο ελληνικό παράδειγμα, της COCOMAT, η οποία τις δεξιότητες αυτές τις αναγνώρισε και τις εμπιστεύθηκε από χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα σήμερα να μεγαλουργεί και να διαπρέπει παγκοσμίως.

«Οι ρόλοι θα πρέπει να είναι σαφείς και από τις δύο πλευρές» τονίζει ο κ. Βεγιέ. «Ο εργοδότης μου θα πρέπει να μου παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε στο τέλος της ημέρας να έχω φέρει σε πέρας την εργασία μου και να έχω διαχειρισθεί και την αναπηρία μου». Είπε μάλιστα ότι όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον αλλά και η εργασιακή κουλτούρα και η ατμόσφαιρα ήταν τέτοια που, «όταν άρχισα να εργάζομαι στην ΙΒΜ, ένιωσα ότι η αναπηρία μου εξαφανίσθηκε, γιατί το περιβάλλον ήταν πολλαπλά προσβάσιμο».

Στις πολλές δημόσιες παρουσιάσεις που κάνει για το συγκεκριμένο θέμα, ζητεί από τους μάνατζερ να διερωτηθούν «για ποιο λόγο θα πρέπει να προσλαμβάνουν άτομα με αναπηρίες, όταν μπορούν να προσλάβουν τους άλλους». Και η σωστή απάντηση είναι «γιατί οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να προσλάβουν άτομα με αναπηρίες, είναι όμως υποχρεωμένες να προσλάβουν άτομα με τις δέουσες δεξιότητες για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αν το άτομο αυτό συμβαίνει να έχει και αναπηρία, καλώς να την έχει, γιατί άλλο είναι το ζητούμενο».



Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική διδακτική για άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: θεωρία και πράξη


3μηνο εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα μέσα από έναν ευέλικτο συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης, εστιάζει σε προσεγγίσεις και εφαρμογές της Ειδικής Διδακτικής για μαθητές με διαφορετικούς τύπους ειδικών αναγκών. Βασικός σκοπός είναι η σύνδεση θεωρίας και πράξης σε θέματα κατανόησης, αξιολόγησης, παρέμβασης και διδακτικής ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Σχολικούς συμβούλους και στελέχη της Ιδιωτικής και της Δημόσιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτές,
εμπλεκομένους σε Ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες π.χ. ΚΕ.Δ.Δ.Υ., επαγγελματίες ψυχικής υγείας, επιστήμονες υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες,
σπουδαστές, φοιτητές, απόφοιτους και νέους ερευνητές Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών επιστημών και επιστημών Υγείας,
ειδικούς λειτουργούς στο χώρο της κοινότητας καθώς και ενήλικες, π.χ. γονείς, φροντιστές παιδιών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, ιερείς, κατηχητές κ.ά., οι οποίοι επιθυμούν να προάγουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικής αγωγής και υποστήριξης ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Οι συμμετέχοντες μέσα από ένα γνωστικό και βιωματικό πλαίσιο στοιχείων και ανάλυσης περιστατικών:

  1. εκπαιδεύονται σε ειδικές διδακτικές δεξιότητες και μεθοδολογικά εργαλεία εκπαιδευτικής υποστήριξης ΑμΕΕΑ ανά κατηγορική διάταξη,
  2. ενθαρρύνονται τόσο στην αξιολόγηση αρχών, στρατηγικών και προγραμμάτων παρέμβασης όσο και στη διερεύνηση της εφαρμογής τους στην ειδική παιδαγωγική και διδακτική πράξη,
  3. εξοικειώνονται με πρακτικές κατευθύνσεις σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες και γονείς για την ομαλότερη ένταξη των ΑμΕΕΑ στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία στα τηλέφωνα 210.36.89.354 και 210.36.89.381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: elearn-secretariat@elke.uoa.gr.


Διαβάστε περισσότερα...