Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ένας άνδρας που έκανε ανάβαση στο Έβερεστ 6 φορές αποκαλύπτει τις δυσκολίες


Τι ζει κανείς όταν ανεβαίνει στο ψηλότερο βουνό του κόσμου.

Το να ανέβεις στην κορυφή του ψηλότερου βουνού στον κόσμο μπορεί να φαίνεται σαν μια παραδεισένια και μοναδική εμπειρία ζωής, αλλά ένας εξερευνητής που έχει κάνει ανάβαση στο Έβερεστ 6 φορές, φτάνοντας μία εξ αυτών στην κορυφή και 5 φορές σταματώντας λίγα μέτρα πριν από αυτήν, αποκαλύπτει πώς μπορεί κάποιες φορές να μοιάσει με την κόλαση.

Τεράστια κομμάτια πάγου που πέφτουν, μίνι χιονοστιβάδες, διάρροια 6 φορές σε μια νύχτα στην άκρη του γκρεμού και η πτώση της λειτουργίας του εγκεφάλου σε μεγάλο ποσοστό είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείς να περιμένεις αν προσπαθήσεις να ανέβεις στο ψηλότερο βουνό του κόσμου.

Ο Gavin Bate, ο οποίος κατέχει την ταξιδιωτική εταιρεία Adventure Alternative που οργανώνει εκδρομές από το Βόρνεο και την Κένυα ως τη Ρωσία και το Βόρειο Πόλο και, φυσικά, το Έβερεστ, αποκαλύπτει στη βρετανική Daily Mail γιατί κάποιος που επιθυμεί να ανέβει στην κορυφή του βουνού, πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά. Ο 49χρονος Gavin από το Λονδίνο είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος ορειβάτης έχοντας κάνει ανάβαση στο Έβερεστ 6 φορές, τις 3 εκ των οποίων χωρίς τη βοήθεια του οξυγόνου (που θεωρείται απαραίτητο από τους περισσότερους ορειβάτες). Η πιο ακραία απόπειρά του ήταν το 2005, όταν έκανε ένα ταξίδι μόνος του χωρίς οξυγόνο, με μόνο μία στάση.

Οι εμπειρίες του, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, δείχνουν ότι ακόμη και οι πιο εξειδικευμένοι και έμπειροι ορειβάτες μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάβαση. Το 2002, ο Gavin ανέβαινε στην βόρεια πλευρά του Έβερεστ, όταν ο φίλος του Will έπαθε εξάρθρωση στο γόνατο, μόλις 100 μέτρα από την κορυφή. «Ξέραμε ότι είχαμε μπλέξει. Υπάρχουν περίπου 14 πτώματα στη βόρεια πλευρά και έχουν πεθάνει από λιγότερο σοβαρούς λόγους απ' ό,τι ένα εξαρθρωμένο γόνατο. Έτσι η απόφασή μου ήταν ή να μείνω μαζί του με κίνδυνο να πεθάνουμε και οι δύο, επειδή ήμασταν χωρίς οξυγόνο στα 8.500 μέτρα ή να τον αφήσω και να κατέβω. Αποφάσισα να τον βάλω στην πλάτη μου και να φύγουμε και μου πήρε 3 μέρες να τον κατεβάσω κάτω, αλλά ήμασταν τυχεροί, τα καταφέραμε», λέει ο ίδιος.

Προσθέτει επιπλέον ότι κάποιος πρέπει να είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και έμπειρος, γιατί τα χρήματα που πληρώνει για να κάνει την ανάβαση δεν του εξασφαλίζουν ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό, καθώς ο οδηγός είναι απλά ένας άνθρωπος. «Είναι γνωστή ως ζώνη θανάτου η περιοχή κοντά στην κορυφή, γιατί σε αυτό το υψόμετρο τα όργανά σας αρχίζουν να ρίχνουν ρυθμούς», λέει ο 49χρονος και προσθέτει ότι η πίεση του αέρα πέφτει κοντά στην κορυφή με το 99% των ανθρώπων να χρειάζονται οξυγόνο για να τα καταφέρουν, ενώ παρόλα αυτά το σώμα εξακολουθεί να μην λειτουργεί κανονικά. Πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν μειωμένη νοητική ικανότητα και λένε ακατάληπτα πράγματα σαν να είναι μεθυσμένοι.

Πριν δεχτεί κάποιον πελάτη για να κάνει ανάβαση στο Έβερεστ τον ρωτάει αν έχει προηγουμένως ανέβει σε ψηλά βουνά καθώς είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν έχει ανάλογη εμπειρία να φτάσει έστω ως ένα σημείο. Η ανάβαση σε ένα βουνό τουλάχιστον 7.000 μέτρων προηγουμένως, είναι ιδανική για να σκεφτεί κάποιος να επιχειρήσει και στο Έβερεστ.

Η εταιρεία του Gavin χρεώνει 45.000 δολάρια το άτομο για ανάβαση, ενώ άλλες εταιρείες -όπως λέει- ζητούν ακόμη και 70.000 δολάρια παίρνοντας χρήματα πριν την ανάβαση ακόμη και από αρχάριους, ενώ γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Η επιτυχία για έναν αρχάριο είναι εξαιρετικά χαμηλή, σύμφωνα με τον Gavin, και θα μπορέσει να φτάσει μόνο ως ένα σημείο οπότε και θα γυρίσει πίσω.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες δημιουργούν ένα αίσθημα απελπισίας ακόμη και στον πιο έμπειρο ορειβάτη. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους, αναφέρει, είναι μια χιονοστιβάδα και τότε ένας μη έμπειρος ορειβάτης μπορεί να βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους υπόλοιπους.

Όσους θέλουν να κάνουν ανάβαση στο Έβερεστ, τους συμβουλεύει να έχουν το βουνό ως την ολοκλήρωση της καριέρας τους κι όχι ως την αρχή, ανεβαίνοντας πριν σε άλλα μεγάλα βουνά, αποκτώντας την κατάλληλη εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο θαλάσσιος «ανεμοστρόβιλος» των ψαριών


Εκπληκτικές φωτογραφίες μιας θεαματικής συνάντησης.

Είναι συναρπαστική η ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό της αποτυπώνεται με ένταση στις φωτογραφίες του εξερευνητή των ωκεανών William Winram.

Ο δεινός δύτης βούτηξε στα νερά της προστατευόμενης περιοχής Cabo Pulmo στη Baja California στο Μεξικό, όταν ένα πολυπληθές κοπάδι ψαριών κολύμπησε σχηματίζοντας γύρω του μια δίνη.

Ο 50χρονος βρισκόταν στην περιοχή αναζητώντας καρχαρίες στο πλαίσιο προγράμματος προστασίας τους αλλά φαίνεται πως το Ελ Νίνιο τους κράτησε σε πιο βαθιά νερά. Περιμένοντας τους μεγάλους θηρευτές, ωστόσο, τράβηξε αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.

«Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με φυσικό φως και αποδεικνύουν τι μπορεί να συμβεί όταν οριοθετείς μια προστατευόμενη περιοχή και τη διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά», δήλωσε ο Καναδός δύτης. «Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τις αλλαγές προς το καλύτερο στην περιοχή αλλά και το πώς ο ντόπιος πληθυσμός διαχειρίζεται, προστατεύει και ενισχύει την περιοχή αυτή».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η υποθαλάσσια ζωή σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της


Ο φωτογράφος κολυμπά με καρχαρίες, σαλάχια και φάλαινες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Με δεδομένο πως οι καρχαρίες είναι από τους πιο επικίνδυνους θηρευτές του πλανήτη, η ιδέα του να κολυμπά κανείς μαζί τους σε πολλούς θα προκαλούσε τρόμο.

Όχι όμως στον φωτογράφο Matt Draper, για τον οποίο η εμπειρία είναι κάθε άλλο παρά τρομακτική: τη θεωρεί εξαιρετικά χαλαρωτική και χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του στη φωτογραφία για να αναδείξει τη μεγαλοπρέπεια των καρχαριών αλλά και άλλων θαλάσσιων πλασμάτων.

Οι φωτογραφίες του είναι καταπληκτικές και το πιο ενδιαφέρον είναι πως άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία μόλις πριν από δύο χρόνια και δεν χρησιμοποιεί καταδυτικό εξοπλισμό.

Το 2014 ο Νεοζηλανδός αποφάσισε να αφήσει πίσω το ξυλουργείο του και να επικεντρωθεί στην καταγραφή του συναρπαστικού υποβρύχιου κόσμου που βρίσκεται μια ανάσα από την πόρτα του- στο Byron Bay της Αυστραλίας- και άλλους εξωτικούς προορισμούς.

Οι φωτογραφίες του έχουν προσελκύσει 70.000 followers στο Instagram.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με συνάρπαζε ο ωκεανός. Πάντα ήθελα να βγάζω φωτογραφίες που αναδείκνυαν κάποιο συναίσθημα», λέει ο 30χρονος στη Daily Mail.

«Λατρεύω την ησυχία κάτω από το νερό. Το να αλληλεπιδράς με τόσο μεγάλους, άγριους θηρευτές χωρίς κανένα ήχο είναι μια μοναδική εμπειρία», προσθέτει.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πιστολέρο" πυροβόλησε αυτοκίνητο στο Ηράκλειο


Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στον Ζαρό Ηρακλείου, όταν επίδοξος "πιστολέρο" πυροβόλησε τουλάχιστον 3 φορές σε βάρος αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ενός 38χρονου κατοίκου.

Ο δράστης περνώντας από το σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο έβγαλε όπλο και το "γάζωσε" ευτυχώς χωρίς να προκληθεί από τους πυροβολισμούς τραυματισμός.

Το περιστατικό ωστόσο, έχει προκαλέσει ανησυχία ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι πυροβολισμοί αυτοί να ήταν κάποιο είδος "μηνύματος" που ήθελε να στείλει ο δράστης. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνέβη από άτομο με το οποίο υπάρχουν κτηματικές διαφορές.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετρακόσια άτομα χόρεψαν χασάπικο στη Μύκονο


Δείτε το βίντεο.

Τετρακόσιοι ερασιτέχνες χορευτές κάθε ηλικίας χόρεψαν χασάπικο το πρωί της Κυριακής, σηματοδοτώντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Λίγο πριν το Πάσχα στο λιμάνι του νησιού ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ελληνική παραδοσιακή μουσική.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύλο σε αγώνα ποδοσφαίρου στη Βόρεια Ελλάδα


Επεισοδιακό το τέλος του ματς.

Τα παιχνίδια του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου δυστυχώς έχουν συχνά τέτοιες σκηνές βίας.

Το τέλος του αγώνα μεταξύ του Αχιλλέα Τριανδρίας και του Φοίνικα Πολίχνης για την ΕΠΣ Μακεδονίας ήταν επεισοδιακό!

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έπαιξαν ξύλο και έκαναν τον αγωνιστικό χώρο να μοιάζει με ρινγκ.

Τα επεισόδια έγιναν στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο και ενώ ήδη είχε σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαεξάχρονη ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συμμαθήτριές της


Τραγωδία σε σχολείο των ΗΠΑ.

Μία διαμάχη για ένα αγόρι στο σχολείο κατέληξε σε τραγωδία. Όλα ξεκίνησαν στις τουαλέτες σε σχολείο στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, όπου 16χρονη μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριές της.

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι και οι μαθητές οδηγηθούν στις αίθουσες, ο καβγάς πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ακόμα περισσότερους να παίρνουν το μέρος της άλλης μαθήτριας και να επιτίθενται στην άτυχη Amy Joyner-Francis.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του καβγά ορισμένοι άρχισαν να χτυπάνε με μανία το κεφάλι της 16χρονης στον νιπτήρα, με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάσει τις αισθήσεις της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Δύο μαθήτριες συνελήφθησαν και ανακρίνονται.

«Είχα την εντύπωση ότι στο σχολείο ήταν ασφαλής», δήλωσε ο πατέρας της άτυχης μαθήτριας. «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα όνειρο και προσπαθώ να ξυπνήσει. Το μόνο που ξέρω είναι η κόρη μου έχει φύγει. Ήταν η αγάπη της ζωής μου και πονάω», είπε.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέοι φόροι σε καφέ και μπίρα στο πακέτο των 1,7 δισ. ευρώ


Η λίστα με τους έμμεσους φόρους για να κλείσει η αξιολόγηση.

Μέτρα φωτιά περιλαμβάνει το τρίτο πακέτο με έμμεσους φόρους ύψους 1,73 δισ. ευρώ, που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή για να κλείσει την αξιολόγηση και τη συμφωνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, μεταξύ των επιβαρύνσεων είναι και επιπλέον φόροι 80 εκατ. ευρώ στον καφέ από την επιβολή ειδικού τέλους και 50 εκατ. ευρώ από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην μπίρα.

Στο ίδιο πακέτο με τον βαρύ λογαριασμό των επιπλέον φόρων που επιβάλλονται οριζόντια σε όλους τους πολίτες περιλαμβάνεται και η επιβολή τέλους στις τραπεζικές επιταγές, από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράττει 300 εκατ. ευρώ στον χρόνο.

Οι έμμεσοι φόροι που θα επιβληθούν κυμαίνονται από 1,63 έως 1,73 δισ. ευρώ οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους άμεσους φόρους.

Αναλυτικά, κυβέρνηση και δανειστές προσδοκούν να εισπράξουν έσοδα:

- 430 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

- 200-300 εκατ. ευρώ από την αύξηση των φόρων στα ακίνητα

- 300 εκατ. ευρώ από την επιβολή τέλους στις τραπεζικές επιταγές

- 80 εκατ. ευρώ από την επιβολή ειδικού τέλους στις εισαγωγές καφέ

- 50 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στην μπίρα

- 100 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη

- 45 εκατ. ευρώ στην κινητή τηλεφωνία

- 24 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στο αέριο κίνησης

- 100 εκατ. ευρώ από την αύξηση των φόρων στα αυτοκίνητα

- 160 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στα τσιγάρα

- 25 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης στη συνδρομητική τηλεόραση

- 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης των κερδών στις στοιχηματικές εταιρείες

- 40 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης στις εταιρείες συλλογικών επενδύσεων


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποτεφρώθηκε η σορός του Prince σε ιδιωτική τελετή


Το μέρος όπου θα φυλαχθούν οι στάχτες του θα παραμείνει μυστικό.

Σε μία ιδιωτική τελετή, λίγοι και στενοί συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον θρύλο της ποπ Prince που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Η σορός του Prince αποτεφρώθηκε το Σάββατο το απόγευμα χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τοποθεσία όπου έλαβε χώρα η διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν πάντως τα τοπικά δίκτυα της Μινεάπολις, φίλοι του διάσημου τραγουδιστή εθεάθησαν εκείνη την ώρα στην κατοικία του Prince στο Paisley Park.

Το μέρος όπου θα φυλαχθούν οι στάχτες του Prince θα παραμείνει μυστικό σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιβάρυνση 103 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά από την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα


Μεταφράζεται σε πρόσθετη επιβάρυνση 2,1 ευρώ ανά μήνα.

Σε Δανία του Νότου κινδυνεύει να μετατραπεί η Ελλάδα, μόνο όμως σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ και την αύξηση που επίκειται στα τρόφιμα από το 23% που είναι σήμερα στο 24%.

Η προτεινόμενη ημερομηνία για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου σύμφωνα με την «Καθημερινή» είναι η 1η Ιουλίου του 2016. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα έχει τον υψηλότερο συντελεστή στα τρόφιμα μετά την Ουγγαρία με 27% που στα βασικό όμως τρόφιμα διατηρεί συντελεστές ΦΠΑ 5% και 18% και τη Δανία, η οποία εφαρμόζει ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 25%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αύξηση αναμένεται να επιφέρει περαιτέρω αύξηση επιβάρυνσης για τα ελληνικά νοικοκυριά της τάξεως των 103 εκατομμυριών ευρώ ετησίως. Η εκτίμηση αυτή έχει γίνει με την παραδοχή ότι δεν θα υπάρξει αύξηση και του μειωμένου συντελεστή από το 13% στο 14%, καθώς αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα εισοδήματα των πολιτών, δεδομένου ότι το 55% των τροφίμων και γενικότερα των ειδών παντοπωλείου επιβαρύνεται σήμερα με 13%.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) η επιβάρυνση των 103 εκατομμυρίων μεταφράζεται σε πρόσθετη επιβάρυνση 2,1 ευρώ το μήνα.

Παρά το γεγονός ότι το ποσό φαίνεται μικρό, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά στην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί η προτεινόμενη αύξηση του 23% σε 24% θα αφορά και σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης, κάθε αύξηση μικρή ή μεγάλη στις τιμές των τροφίμων επηρεάζει το ταμείο του Έλληνα καταναλωτή πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημά του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις


Τι ισχύει με το νέο σύστημα ασφάλισης.

Δύο μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων διαμορφώνει η εκ βάθρων αλλαγή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου συστήματος με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΑΥΓΗ», μειώσεις θα υπάρξουν στις επικουρικές συντάξεις.

Οι επικουρικές θα επανυπολογιστούν και προβλέπεται εφαρμογή του ποσοστού αναπλήρωσης 18% για 40 χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις ενδέχεται να είναι μικρότερες από τις προβλεπόμενες λόγω της αύξησης των εισφορών κατά μία μονάδα για μία τριετία (0,5 της μονάδας για τους εργοδότες και 0,5 για τους εργαζόμενους) από 1/6/2016 μέχρι και την 31/5/2016.

Με το νέο σύστημα ασφάλισης:

- Η εθνική σύνταξη διαμορφώνεται στα 384 ευρώ μετά από 20 χρόνια και στα 346 ευρώ για 15 χρόνια. Ωστόσο, στους συνταξιούχους που θα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως το 79,99% θα χορηγείται το 75% της εθνικής σύνταξης και με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως το 66,99% θα καταβάλλεται το 50%.

- Οι νέες συντάξεις θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερες σε σχέση με τις καταβαλλόμενες μέχρι και τα 25 χρόνια και για εισοδήματα μέχρι τα 1.000 ευρώ και θα αρχίσουν να μειώνονται για ασφάλιση πάνω από τα 25 χρόνια και με αποδοχές πάνω από 1.400 ευρώ.

- Μπαίνει πλαφόν στα ανώτατα όρια συντάξεων. Το όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μεικτά για το σύνολο των συντάξεων από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα. Το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εσείς τι τύπος ταξιδιώτη είστε;


Σε ποιον από τους 8 παρακάτω τύπους «βλέπετε» τον εαυτό σας;



Σας αρέσει να ζείτε μοναδικές εμπειρίες και να τις εξιστορείτε στους φίλους σας ή μήπως είστε από εκείνους τους τύπους που αναζητούν τρόπους διαφυγής; Δείτε τους παρακάτω οχτώ τύπους ταξιδιωτών και βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Ο συλλέκτης. Ένας εξελιγμένος και εκσυγχρονισμένος συλλέκτης εμπειριών. Συνήθως προτιμάει περίεργους προορισμούς με μόνο κριτήριο τις μοναδικές βιωματικές εμπειρίες που έχει να του προσφέρει τις οποίες, μάλιστα, και εξιστορεί κάθε φορά που του δοθεί η ευκαιρία (ή και όχι) στους συνομιλητές του.

Ο κονφορμίστας. Ο κονφορμίστας είναι από εκείνους τους ανθρώπους που ταξιδεύουν όχι για την προσωπική τους ευχαρίστηση, αλλά κυρίως για κοινωνική αποδοχή –ίσως μάλιστα να βρίσκουν και την προσωπική τους ικανοποίηση στην κοινωνική αποδοχή. Ο προορισμός επιλέγεται χωρίς κανέναν ενθουσιασμό και φαντασία και με βασικό κριτήριο την γνώμη του κύκλου τους. Πιο σνομπ από τον καθένα, για τον κονφορμίστα δεν έχει μεγάλη σημασία το μέρος αλλά το τι νομίζουν οι άλλοι για τον προορισμό που ο ίδιος επέλεξε. Πολύ εύκολα τους χαρακτηρίζουμε και ματαιόδοξους αυτούς τους ταξιδιώτες.



Ο φυγάς. Εκείνος που θέλει να ξεφύγει από το κάθετί οικείο. Με την φυγή (αυτή την ευχάριστη αυταπάτη) πιστεύει ότι θα αποτινάξει από πάνω του ο,τιδήποτε του τριβελίζει το νου –ανησυχία, αποτυχία, φόβος, πλήξη, ενοχή κ.α. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται με την απόσταση, ωστόσο είναι μία ακόμη αφορμή για ταξίδια. Το ωραιότερο χόμπι του κόσμου.

Ο προσκυνητής. Οπαδός των μονοπατιών, επισκέπτης εντυπωσιακών ιερών ανά τον κόσμο, ο συγκεκριμένος τύπος ταξιδιώτη ταξιδεύει για θρησκευτικούς λόγους. Όχι μόνο για εσωτερική γαλήνη και αναζήτηση, αλλά για εξερεύνηση και εκμάθηση άλλων ενδιαφερόντων θρησκειών ανά τον κόσμο.

Ο πρωτοπόρος. Αυτό το είδος σχεδόν έχει εξαφανιστεί, όπως τα περισσότερα απειλούμενα είδη στην άγρια φύση, καθώς ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κόσμου θεωρείται πλέον πρωτοπόρο. Και μπορεί οι σημερινοί ταξιδιώτες να μην είναι μεγάλοι εξερευνητές, να μην νιώθουν κανένα ίχνος φόβου ή να μην είναι καθόλου εκκεντρικοί όπως ο πολυταξιδεμένος Vasco da Gama, ωστόσο είναι κάποιοι που παραμένουν πιστοί υποστηρικτές των ταξιδιών σε ανεξερεύνητα και άγρια μέρη, μακριά από τον δυτικό πολιτισμό και τις ανέσεις του.



Ο περιστασιακός. Εκείνος που ταξιδεύει για έναν συγκεκριμένο λόγο και αποκλειστικά μόνο γι’ αυτόν. Πρόκειται για τον ταξιδιώτη που βρίσκεται σε έναν προορισμό για ένα κοινωνικό γεγονός (γάμο, βάφτιση κλπ.) για ταξίδι του μέλιτος, για μια αθλητική διοργάνωση. Αν τύχει, λοιπόν, να βρεθείτε κι εσείς σε κάποια αντίστοιχη περίσταση, φροντίστε να την συνδυάσετε και με όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες προλάβετε να ζήσετε. Διαφορετικά, θα καταλήξετε όπως εκείνους που συμπεριλαμβάνονται στην παρακάτω κατηγορία.

Ο αδιάφορος. Πρόκειται για τον πιο «θλιβερό» τύπο ταξιδιώτη, καθώς στην κυριολεξία δεν τον νοιάζει τίποτα. Δεν του προκαλεί τίποτα εντύπωση, δεν δίνει σε τίποτα αξία ή προσοχή, δεν το ενδιαφέρει καθόλου πού βρίσκεται. Είναι τύπος ταξιδιώτη που δεν παρατηρεί τίποτα και που στην πραγματικότητα είτε βρίσκεται στον προσωπικό του χώρο, είτε βρίσκεται σε κάποιο πανέμορφο, ονειρικό και παραδεισένιο εξωτικό μέρος δεν του κάνει καμία διαφορά. Πραγματικά, σας ευχόμαστε να μην συμπεριληφθείτε ποτέ σε αυτόν τον τύπο ταξιδιωτών.

Ο πραγματικά περίεργος. Μάτια, αυτιά και μυαλό όλα ορθάνοιχτα. Σπάνιο, πολύτιμο και πολύ όμορφο. Σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει όλοι να θέλουμε να είμαστε!


Πηγή: http://www.greekguide.com/gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πρώτος ξένος επαγγελματίας νίντζα στην Ιαπωνία


Ο πρώτος ξένος και μάλιστα επί πληρωμή, νίντζα στην Ιαπωνία είναι ο Αμερικανός Κρις Ο'Νιλ. Για περίπου 1.600 δολάρια το μήνα, εκτός από τα μπόνους, ο 29χρονος Ο'Νιλ επιδίδεται σε μια σειρά από ανάποδες εναέριες κλωτσιές. Λόγω των ακροβατικών ικανοτήτων του, ο 29χρονος προσελήφθη από μια τοπική τουριστική επιχείρηση στην κεντρική Ιαπωνία στην προσπάθεια της να προσελκύσει τουρίστες.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο θα πληρώσουμε φέτος το Πάσχα τα αμνοερίφια


Αποφασισμένοι να μην πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμή κάτω των 6 ευρώ/κιλό την περίοδο του Πάσχα, τη στιγμή που το κόστος εκτροφής, όπως υποστηρίζουν, υπερβαίνει τα 7 ευρώ, εμφανίζονται οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επάρκεια στην αγορά, λόγω της «μειωμένης, κατά 30%, παραγωγής εμπορεύματος που καταγράφεται φέτος».

«Θα το καταστήσουμε σαφές σήμερα στο παζάρι του Λαγκαδά, ότι αμνοερίφιο κάτω των 6 ευρώ/κιλό δεν πουλάμε» σημείωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης και πρόσθεσε: «Οι έμποροι θέλουν να αγοράσουν σε εξεφτελιστικές τιμές των 4,5-5 ευρώ/κιλό». Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, 21 Απριλίου, θα γίνει το παζάρι στη Δράμα και δύο ημέρες μετά το τελευταίο, στο Κιλκίς.

Ο κ. Καμπούρης καταγγέλει ότι «η ελληνική αγορά γέμισε ρουμάνικα αμνοερίφια που βαφτίστηκαν ελληνικά και πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές» και καλεί κρεοπώλες και εμπόρους να προχωρήσουν σε συμπίεση του ποσοστού κέρδους τους, προς όφελος του καταναλωτή.

Συστήνει δε στους κτηνοτρόφους να βρουν άλλους τρόπους διάθεσης των προϊόντων τους, εφόσον δεν πάρουν την τιμή που θα τους επιτρέψει να καλύψουν τουλάχιστον το 80% του κόστους εκτροφής.

Ο ίδιος προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει έλλειψη στην ελληνική αγορά, δεδομένων τόσο ότι προηγήθηκε το Πάσχα των καθολικών, όσο και ότι έγιναν πολλές πρόωρες εξαγωγές σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης κατηγορεί για «ανυπαρξία» την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας: «Τους αναζητούμε στα τηλέφωνα να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα και δεν μπορούμε να τους βρούμε. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσουν οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει των εορτών».

«Αν ο παραγωγός χάσει και τη φετινή χρονιά, εκτιμώ ότι το 2017 δεν θα κυκλοφορούν ελληνικά αμνοερίφια» τονίζει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος και συμπληρώνει: «Οι κτηνοτρόφοι "μουλάρωσαν" και φέτος δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να πουλήσουν σε τιμή κάτω των 6 ευρώ/κιλό», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μεταξύ άλλων διατυπώνει την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρχει επάρκεια αμνοεριφίων στην ελληνική αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα.

«Με την τιμή να διαμορφώνεται στα 3-4 ευρώ/κιλό, οι κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους σε πολύ μικρή ηλικία.

Για να ασχοληθεί ο κτηνοτρόφος και να μεγαλώσει ένα αρνί, ώστε να το πουλήσει το Πάσχα στα 9 με 9,5 κιλά, θα πρέπει να πάρει τιμή άνω των 6 ευρώ/κιλό, αφού κάτω των 5 ευρώ/κιλό θα βρεθεί ζημιωμένος και θα χάσει και τα λεφτά που έβαλε» διευκρινίζει.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια σπίτια προστατεύονται από την πώληση σε funds των «κόκκινων» δανείων


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Οικονομίας, θα υπάρξει εξαίρεση από την πώληση σε funds μέχρι και το τέλος του 2017 ενήμερων και ληξιπρόθεσμων δανείων είτε νοικοκυριών είτε επαγγελματιών, τα οποία έχουν ως υποθήκη την πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα, όμως, θα υπάρξουν ορισμένα κριτήρια για την ένταξη των συγκεκριμένων δανείων υπό «προστασία», στα οποία φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται η αξία του ακινήτου αλλά πιθανώς και η συνολική φορολογική εικόνα του δανειζόμενου.

Ταυτόχρονα, όμως, «ανάβει πράσινο φως» για την πώληση σε funds «κόκκινων» αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία έχουν λάβει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά και δεν συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω εξαίρεση. Η πώληση θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου.

Ένα ακόμη «γρίφο» που καλείται να λύσει το υπουργείο Οικονομίας – σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» - είναι ο τρόπος που θα γίνει η πώληση των δανείων στα funds, καθώς εάν υπάρξει τιτλοποίησή τους (συσσώρευση σε ένα «καλάθι» που περιλαμβάνει πάσης φύσεως δάνεια), τότε θα θεωρηθούν ως επενδυτικό προϊόν, με δυνατότητα ακόμη και διαπραγμάτευσης στις αγορές και χωρίς υποχρέωση εκ μέρους του fund που πραγματοποίησε την αγορά να πληρώσει φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβολισμοί σε σχολείο στις ΗΠΑ


Ένοπλος άνοιξε πυρ έξω από σχολείο στο Ουισκόνσιν, τραυματίζοντας δύο μαθητές.

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και αφόπλισαν τον δράστη. Ο ένοπλος τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών. Οι δύο μαθητές και ο δράστης νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Eric Roller, αρχηγός της αστυνομίας στην αμερικανική πολιτεία, ο δράστης εμφανίστηκε ξαφνικά και άρχισε να πυροβολεί έξω από το σχολικό κτίριο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα τζιν έχουν κουμπάκια στις τσέπες


Πολλοί έχουν αναρωτηθεί γιατί τα αγαπημένα τους τζιν παντελόνια έχουν πάντα αυτά τα μικρά χαρακτηριστικά κουμπάκια που μοιάζουν με μικρές βίδες στις τσέπες, καθώς δεν φαίνεται να χρησιμεύουν σε κάτι.

Γιατί τα τζιν έχουν κουμπάκια στις τσέπες

Η ιστορία τους ξεκινάει το 1829. Τα καθιέρωσε ο Levi Strauss όταν οι ανθρακωρύχοι οι οποίοι φορούσαν τα τζιν παντελόνια που έφτιαχνε, διαμαρτυρήθηκαν ότι το παντελόνι δεν άντεχε παραπάνω από μια μέρα στη δουλειά και σκιζόταν.

Τα κουμπάκια αυτά μπήκαν στις τσέπες των τζιν λοιπόν για να αποτρέπουν το σκίσιμο στις τσέπες και παρέμειναν μέχρι σήμερα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκαρφαλώνουν στην άκρη ενός βράχου 844 μέτρων για μία φωτογραφία με θέα


Εικόνες που προκαλούν ζαλάδα στη Βραζιλία.

Όποιος έχει υψοφοβία πιθανόν να μην μπορεί να δει άνετα τις φωτογραφίες που αποτελούν τη νέα τάση στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Το Pedra da Gavea είναι ένα βουνό στις παρυφές της πόλης, το οποίο έχει γίνει πλέον διάσημος προορισμός μεταξύ των τουριστών που αγαπούν την πεζοπορία.

Αλλά το ανέβει κάποιος στην κορυφή του Pedra da Gavea δεν είναι πλέον αρκετό, καθώς όπως φαίνεται, οι τουρίστες «ανταγωνίζονται» για το ποιος θα βγάλει την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία στο βράχο που δεσπόζει εκεί. Κάνουν σχεδόν ακροβατικά στα 844 μέτρα για να έχουν μοναδικές λήψεις με μια απέραντη θέα. Βέβαια, σε άλλους ανθρώπους, αυτές οι εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και... ίλιγγο.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Instagram θα βρει κανείς δεκάδες φωτογραφίες τραβηγμένες στο σημείο, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο ριψοκίνδυνες, καθώς ορισμένοι επιλέγουν να φωτογραφηθούν σε χαμηλότερα σημεία και σίγουρα πιο ασφαλή, ενώ άλλοι φτάνουν στο τέρμα αντικρίζοντας κάτω το απόλυτο χάος.

Το Pedra da Gavea αποτελεί μάλιστα ένα από τα ψηλότερα παράκτια βουνά στον κόσμο, δίπλα στον ωκεανό. Οι άνθρωποι που φτάνουν στο βουνό για να βγάλουν selfies με αυτή τη μοναδική θέα είτε στέκονται όρθιοι, είτε κάθονται, είτε παίρνουν άλλες πόζες κυρίως κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Μερικοί πιο τολμηροί επιλέγουν ακόμη και να ξαπλώσουν με τις εικόνες από μακριά να προκαλούν μια ζάλη στους θεατές. Κάποιες από τις φωτογραφίες βέβαια, σε χαμηλότερα σημεία μοιάζουν επικίνδυνες, αλλά δεν είναι τόσο, καθώς υπάρχει συνήθως λίγο πιο κάτω ακόμη ένας βράχος οπότε σε κάθε περίπτωση οι τουρίστες δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στο κενό. Πρόσφατα μάλιστα παρόμοιες ακίνδυνες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από άλλο μέρος της Βραζιλίας και ένα βράχο 300 μέτρων.

Ωστόσο για όσους φοβούνται τα ύψη ακόμη και αυτά τα σημεία στην άκρη του βράχου με την απέραντη θέα στον ωκεανό προκαλούν άγχος.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...