Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Τα παράθυρα των αεροπλάνων που «ζωντανεύουν» και θα γίνονται οθόνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε πώς λειτουργούν.

Η Boeing Dreamliner έχει παράθυρα που αλλάζουν απόχρωση με το πάτημα ενός κουμπιού αλλά τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι έτοιμα να γίνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Τα παράθυρα των αεροπλάνων που «ζωντανεύουν» και θα γίνονται οθόνες

Η γαλλική αεροδιαστημική εταιρεία Vision Systems εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο για ένα παράθυρο αεροπλάνου με «ενεργή εικόνα». Η ιδέα είναι ότι οι αποχρώσεις στο παράθυρο θα αλλάζουν αυτόματα (ανάλογα με το φως) και, επίσης, ότι το παράθυρο θα γίνεται μια μίνι διαδραστική οθόνη που θα μπορεί να δείξει την πορεία της πτήσης του αεροσκάφους και να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία του επιβάτη με το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας.

Ένας εκπρόσωπος από τη Vision Systems επιβεβαίωσε μιλώντας στην Daily Mail ότι ήδη υπάρχει η τεχνολογία για τον αυτοχρωματισμό στα παράθυρα και το σύστημα μπορεί να αυτοματοποιηθεί πλήρως λαμβάνοντας υπόψιν παραμέτρους όπως το φως, τη θερμοκρασία και ακόμη και τη θέση του ήλιου για τον έλεγχο της αδιαφάνειας ενός παραθύρου στο αεροσκάφος. Είναι μια αναβάθμιση προηγούμενης τεχνολογίας στην οποία οι χρήστες μπορούσαν να το κάνουν πατώντας ένα κουμπί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται ουσιαστικά για έναν ηλεκτροχρωμικό πίνακα που εγκαθίσταται στα κανονικά παράθυρα των αεροπλάνων δημιουργώντας αυτή την δυνατότητα ενώ το πάνελ είναι επικαλυμμένο με ένα ειδικό gel που γίνεται αδιαφανές όταν η ηλεκτρική ενέργεια έρχεται σε επαφή με αυτό.

Με τη νέα τεχνολογία η μετάβαση από το φως στο σκοτάδι είναι απλά ένα θέμα δευτερολέπτων, σε σύγκριση με τα μερικά λεπτά που χρειάζονται στο ηλεκτροχρωμικό σύστημα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail. Επίσης, προσφέρει 99% προστασία UV όταν τα παράθυρα είναι σκοτεινά. Η εταιρεία προσφέρει επίσης την ίδια τεχνολογία σε σκάφη αλλά και σε βιομηχανίες αυτοκινήτων. Όσον αφορά την τεχνολογία που θα μετατρέπει τα παράθυρα σε διαδραστικές οθόνες που θα περιλαμβάνουν χάρτες και δυνατότητα επικοινωνίας, αυτή η επεξεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι αδύνατο το δούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τους ειδικούς.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.