Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ανέβασε ολόκληρο τον «Δον Κιχώτη» στο Twitter!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο μηχανικός «έσπασε» το εμβληματικό μυθιστόρημα σε 17.000 tweets.
Το εμβληματικό μυθιστόρημα «Δον Κιχώτης» του Θερβάντες, ανεβάζει στο διαδίκτυο ένας ισπανός μηχανικός, διαχωρίζοντάς το σε τμήματα των μόλις 140 χαρακτήρων, όσο δηλαδή ένα μήνυμα στο Twitter!

Ανέβασε ολόκληρο τον «Δον Κιχώτη» στο Twitter!

Ο Ντιέγο Μπουενδία, ένας 55χρονος από τη Βαρκελώνη, είχε δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο Twitter τον Αύγουστο του 2014, «κάνοντας πλάκα για το τι θα μπορούσε να προσφέρει η δημοσίευση των κλασικών στο Twitter», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έφτιαξα έναν αλγόριθμο ώστε να κάνω την κατάτμηση» σε tweet των περίπου 2,2 εκατομμυρίων χαρακτήρων του εμβληματικού έργου της ισπανικής λογοτεχνίας που δημοσιεύθηκε το 1605 «και έπεσα στο ολοστρόγγυλο 17.000. Ξαφνικά είχα ένα είδος εμπορικού τίτλου για το σχέδιο» αυτό, εξήγησε, καθώς η επέτειος των 400 χρόνων από το θάνατο του Θερβάντες, στις 22 Απριλίου, θα σημάνει το τέλος των 17.000 tweet που απαιτήθηκαν μέχρι το μυθιστόρημα να αναρτηθεί στο Twitter.

Ο λογαριασμός, που ονομάζεται «Ο Δον Κιχώτης σε 17.000 tweet» δημοσιεύει αυτόματα, καθημερινά, 28 αριθμημένα αποσπάσματα του έργου, σε προκαθορισμένες ώρες.

Ο Ντιέγο Μπουενδία υπολογίζει να ανεβάσει το τελευταίο tweet το μεσημέρι της 22ας Απριλίου, «με το χέρι» κι όχι αυτόματα, από το Αλκάθαρ ντε Σαν Χουάν, ένα χωριό της περιοχής Καστίγια-λα-Μάντσα που διεκδικεί τον τίτλο της γενέτειρας του συγγραφέα, ενώ, σύμφωνα με τις επίσημες βιογραφίες, γεννήθηκε στη Αλκάλα ντε Χενάρες, κοντά στη Μαδρίτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.