Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Στάθμευση... μια δύσκολη υπόθεση


Αυτή η οδηγός στη Βικτώρια της Αυστραλίας δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά με το παρκάρισμα. Όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο κάνει συνεχείς μανούβρες για να καταφέρει να παρκάρει το αυτοκίνητό της, καθώς δυσκολεύεται πολύ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι σήραγγες που έσωσαν χιλιάδες Βιετναμέζους


Επέτειος πολέμου στο Βιετνάμ σε μια είσοδο μιας σήραγγας Κου Τσι, στα περίχωρα της πόλης Κο τσι Μιν , πρώην Σαιγκόν. Έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ- της μεγαλύτερης σύγκρουσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής- και ένας Βιετναμέζος τουριστικός πράκτορας επιδεικνύει πως χάνονταν οι Βιετναμέζοι μέσα στα τούνελ Κου Τσι…





Εκεί, κάτω από τη γη, έβρισκαν καταφύγιο άμαχοι και τραυματίες, ενώ χειρουργοί έστηναν αυτοσχέδια χειρουργεία για να τους σώσουν τη ζωή όσο οι Αμερικανοί κατέστρεφαν κάθε ίχνος επίγειας ζωής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκαρφίστηκαν τσίχλες για την… ξενοφοβία και έγιναν viral


Μια ξεχωριστή καμπάνια ενάντια στο ρατσισμό προωθεί η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα επιστρατεύοντας μέχρι και τσίχλες κατά της ξενοφοβίας. Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα της νορβηγικής πρεσβείας στο Facebook προωθούν με αρκετή δόση χιούμορ το xenophobil και έχουν ήδη γίνει viral.

Δείτε τις φωτογραφίες:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεπάλ: Χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι


Περισσότεροι από 6.200 οι νεκροί στο Νεπάλ

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από το φονικό σεισμό.

Ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ την περασμένη εβδομάδα έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 6.204 ανθρώπων και τον τραυματισμό 13.932, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οκτώ από τα 28 εκατομμύρια Νεπαλέζους, μεταξύ τους 1,7 εκατομμύριο παιδιά, επλήγησαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών, τον φονικότερο που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια.

Η διεθνής κοινότητα κινητοποιήθηκε γρήγορα, με εκατοντάδες ξένους διασώστες να μετέχουν στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια, την περίθαλψη τραυματιών, την εγκατάσταση αυτοσχέδιων καταυλισμών και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων υγιεινής.

Δύο επιζήσαντες, ένας 15χρονος έφηβος και μια κοπέλα, ανασύρθηκαν από τα ερείπια κάτω από τα οποία είχαν θαφτεί από το Σάββατο 25 Απριλίου στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Η διάσωση των ανθρώπων αυτών δίνει μια αχτίδα ελπίδας σε έναν πολύ σκοτεινό ορίζοντα για το Νεπάλ, καθώς οι συντονιστές της προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν προειδοποιήσει ότι η πρόσβαση σε ορισμένα χωριά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον σεισμό παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη. Ο ΟΗΕ έχει απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 415 εκατομμυρίων δολαρίων.

-------------------

Αγνοούνται χίλιοι Ευρωπαίοι στο Νεπάλ


Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ανέφερε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Κατμαντού.

"Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή πού θα μπορούσαν να βρίσκονται", είπε η Ρένσγια Τίρινγκ μιλώντας στους δημοσιογράφους. Οι αγνοούμενοι είναι κυρίως τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονταν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα, διευκρίνισε.

Η Λανγκτάνγκ είναι μια περιοχή βορείως του Κατμαντού που προσφέρεται για πεζοπορία και χτυπήθηκε από μια τεράστια χιονοστιβάδα και κατολισθήσεις λάσπης.

Η Λούκλα είναι η αφετηρία για τους ορειβάτες που επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, μετά από 9ημερη πεζοπορία.

Οι νεκροί από τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ ξεπερνούν τις 6.000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Οι διασώστες αγωνίζονται ακόμη να φτάσουν στις απομονωμένες περιοχές της ορεινής χώρας, καθώς η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη αφού οι δρόμοι έχουν καταστραφεί.

Οι ξένοι διπλωμάτες δυσκολεύονται επίσης να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επειδή πολλοί τουρίστες δεν δηλώνονται οικειοθελώς στις πρεσβείες και τα προξενεία των χωρών τους όταν φτάνουν στο Νεπάλ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας - Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Φρέντι Γκρέι


Νέες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ



Με τον τρόπους υποδέχθηκαν την Πρωτομαγιά χιλιάδες διαδηλωτές κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, που συμμετείχαν σε νέες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Οι πορείες διαμαρτυρίας σε μια σειρά πόλεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Βαλτιμόρης και της Φιλαδέλφειας, συνεχίζονται εναντίον της αστυνομικής βίας ιδίως σε βάρος της κοινότητας των Αφροαμερικανών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.





Απαιτούν να χυθεί φως στις συνθήκες του θανάτου του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, ο οποίος πέθανε μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία.



Στη Φιλαδέλφεια αναφέρθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια χθες το βράδυ ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να αποκλείσουν έναν δρόμο.



Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους στη Βαλτιμόρη, θέατρο καθημερινών διαδηλώσεων αφότου έγινε γνωστός ο θάνατος του Γκρέι υπό ακόμη αδιευκρίνιστες συνθήκες.



Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “οι ζωές των μαύρων μετρούν” ή “να μπει τέλος στην τρομοκρατία της αστυνομίας”.



Στη Βαλτιμόρη συνεχίζει να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, από τις 22:00 (05:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 05:00 (12:00), που επιβλήθηκε την Τρίτη, μετά τα επεισόδια στα οποία η αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 250 συλλήψεις.



Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις, ιδίως στο Σικάγο.



Στο μεταξύ στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο απέρριψε τις επικρίσεις για το ότι η αστυνομία της πόλης εφάρμοσε πολύ σκληρές τακτικές στις διαδηλώσεις το βράδυ της Τετάρτης.



“Η προσέγγιση ήταν εντελώς η ίδια”, είπε ο ντε Μπλάζιο, αναφερόμενος στις δεκάδες συλλήψεις και τις καταγγελίες νεοϋορκέζων πολιτικών περί του ότι οι άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD) επέδειξαν υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά έναντι ειρηνικών διαδηλωτών.“Δεν θα ανεχθούμε παραβίαση του νόμου, δεν θα ανεχθούμε ταραχές”, πρόσθεσε ο ντε Μπλάζιο.

Δείτε το βίντεο του CNN

----------------

Πόρισμα - καταπέλτης για τους αστυνομικούς στη Βαλτιμόρη


O θάνατος του Φρέντι Γκρέι, που πέθανε μία εβδομάδα μετά τη βίαιη σύλληψή του στη Βαλτιμόρη, οφείλεται σε ανθρωποκτονία και στους 6 αστυνομικούς που εμπλέκονται στη σύλληψή του θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η Μέριλιν Μόσμπι παρουσίασε ενώπιον του Τύπου το πόρισμα μιας έρευνας σχετικά με τον θάνατο τη 19η Απριλίου του νεαρού άνδρα, ηλικίας 25 ετών, ένα γεγονός που πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές σε αυτήν την πόλη στις ανατολικές ΗΠΑ.

Η εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι στους 6 αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα την περασμένη εβδομάδα, θα απαγγελθεί μεταξύ άλλων η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Οι αρχές εξέδωσαν σήμερα το πρωί εντάλματα σύλληψης, διευκρίνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την έρευνα και τη νεκροψία νεκροτομή, ο νεαρός άνδρας έχασε την ζωή τους αφού υπέστη έναν «τραυματισμό που απέβη μοιραίος, καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας κατά τη μεταφορά του με το βαν της αστυνομίας…».

Στον 25χρονο φορούσαν τις χειροπέδες, ενώ οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στον Γκρέι, παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησε ο ίδιος τουλάχιστον 2 φορές.

Η Βαλτιμόρη αποτελεί θέατρο καθημερινών διαδηλώσεων- οι οποίες κατέληξαν σε ταραχές τη Δευτέρα το βράδυ μετά την κηδεία του νεαρού- έπειτα από τη γνωστοποίηση του θανάτου του μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη σπονδυλική στήλη.




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην εξαφάνιση της μικρής Άννυ


Τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα από την έρευνα των σπιτιών που φέρεται να έχει φιλοξενηθεί η 4χρονη Άννυ που παραμένει άφαντη.

Η τηλεοπτική εκπομπή του STAR «Μία» έφερε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τους γονείς της να την αναζητούν μέσω των καμερών ασφαλείας ενός καταστήματος, αρκετές μέρες πριν την ημερομηνία που δήλωσαν την εξαφάνισή της στο «Χαμόγελο του Παιδιού».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το DropBox γίνεται πιο social


Επιτρέπει πλέον τα σχόλια στους χρήστες.

Στροφή σε έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα φαίνεται να κάνει τo DropBox αφού αποφάσισε να εμπλουτίσει τις δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες της υπηρεσίας, επιτρέποντας τα σχόλια στα αρχεία που διαμοιράζεται κανείς στο cloud.

Στόχος του σχολιασμού που θα επιτρέψει είναι να αποτελέσει σε πολλές περιπτώσεις ένα εργαλείο αύξησης της παραγωγικότητας του. Όπως διευκρινίζεται τα σχόλια θα μπορούν να εμφανιστούν σε ένα ξεχωριστό πεδίο, στο μενού προεπισκόπησης κάθε αρχείου στο cloud. Παράλληλα, θα ενημερώνεται ο κάθε χρήστης του DropBox με ένα email κάθε φορά που δημιουργείται ένα νέο σχόλιο σε κάποιο αρχείο του, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται και η δυνατότητα για mentions και τη χρήση του συμβόλου @ πριν από ένα όνομα, δηλαδή με την λογική του Twitter.

Βέβαια κάθε χρήστης που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την νέα δυνατότητα μπορεί να την απενεργοποιήσει εντελώς μέσω του λογαριασμού του καθώς και να την ενεργοποιήσει όποτε το χρειάζεται.

Με την νέα δυνατότητα του σχολιασμού που βάζει πλέον το DropBox στο σύστημα διαμοιρασμού αρχείων, μπορεί να γίνεται μία συζήτηση πάνω σε ένα δεδομένο αρχείο, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει κατά πολύ τους business χρήστες, αλλά και όσους συνεργάζονται με άλλους από απόσταση.

Αρχικά η δυνατότητα σχολιασμού θα προσφέρεται στην web εκδοχή του DropBox, και αργότερα θα διατεθεί και για τις mobile εφαρμογές της υπηρεσίας σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η NASA κατέγραψε τη γέννηση ενός παγόβουνου


Δείτε το βίντεο.

Υπάρχουν φορές, που ένα κολοσσιαίο κομμάτι πάγου σπάει στο μαγευτικό τοπίο της Ανταρκτικής και παρασύρεται έξω στον ωκεανό.

Τον Μάρτιο, η NASA ήταν σε θέση να συλλάβει αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός από το διάστημα κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που ήταν μήνες στα «σκαριά».

Η αποκόλληση του παγόβουνου - τέρας, μεγαλύτερο από το Μανχάταν, καταγράφτηκε στη Δυτική Ανταρκτική, στο Getz Ice Shelf, από το αμερικανικό National Ice Center (NIC). Οι παγετώνες στη Θάλασσα Αμούνδσεν της δυτικής Ανταρκτικής, χάνουν τον πάγο τους πιο γρήγορα από ό, τι οπουδήποτε αλλού και είναι η κυριότερη αιτία για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Το παγόβουνο υπό το όνομα B-34, 27 χιλιομέτρων, «μετακόμισε» έξω στη Θάλασσα Αμούνδσεν κάποια στιγμή στα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2015, όπως δήλωσε η NASA.










Διαβάστε περισσότερα...

Ο άγνωστος δεινόσαυρος της Χιλής


Έναν ιδιαίτερο δεινόσαυρο, που συνδυάζει χαρακτηριστικά πολλών διαφορετικών μεταξύ τους δεινοσαύρων, αλλά και σύγχρονων ζώων, ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη Χιλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, ο δεινόσαυρος αυτός ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους Τυρανόσαυρους ρεξ, στα θηρόποδα.



Έλαβε την ονομασία Chilesaurus diegosuarezi, ζούσε πριν από περίπου 145 εκ. έτη, είχε μήκος 3,2 μέτρα και ήταν φυτοφάγος.

Το κρανίο, ο λαιμός και τα δόντια του έμοιαζαν με εκείνα των πρώτων μακρύλαιμων φυτοφάγων δεινοσαύρων που εμφανίστηκαν στη Γη.

Το υπόλοιπο σώμα του όμως έμοιαζε με εκείνο των πρώτων σαρκοβόρων ειδών δεινοσαύρων, όπως ο Βελοσιράπτορας και ο Καρνόταυρος.

Πρόκειται για ένα είδος που κυριάρχησε στην περιοχή της Παταγονίας.

Διέθετε επίσης χαρακτηριστικά του πλατύποδα, ενός ημιυδρόβιου θηλαστικού που ζει στην Αυστραλία.

«Η ανατομία του C. diegosuarezi συγκεντρώνει χαρακτηριστικά πολλών και διαφορετικών ειδών δεινοσαύρων. Θα λέγαμε ότι είναι σαν ένα πάτωμα που αποτελείται από μωσαϊκά διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων», αναφέρει ο παλαιοντολόγος Φερνάρντο Νόβας του Μουσείου Φυσικών Επιστημών Bernardino Rivadavia της Αργεντινής και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν τον δεινόσαυρο ως «συναρμολογούμενο παζλ». Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», αναφέρει το econews.gr.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρασινίζει και πάλι ο πλανήτης Γη


Βραβείο στην Κίνα λόγω του… «Πράσινου Σινικού Τείχους».

Καλά νέα για τον πλανήτη! Ο όγκος του διοξειδίου του άνθρακα που έχει «παγιδευτεί» και αποθηκευτεί σε όλη τη ζώσα βιομάζα στην επιφάνεια της Γης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 4 δισεκατομμύρια τόνους τα τελευταία 12 χρόνια και η Κίνα έχει μια αξιοσημείωτη συνεισφορά σ' αυτή τη εξέλιξη.

Αυτό υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση «Nature Climate Change». Ο επικεφαλής της ομάδας που τη συνέταξε, ο Γι Λιου, επιστήμονας στο Centre of Excellence for Climate System Science του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας (Αυστραλία) τονίζει πως «η αύξηση της βλάστησης προέκυψε καταρχήν, από έναν ευτυχή συνδυασμό περιβαλλοντικών και οικονομικών παραγόντων και από μαζικά προγράμματα αναδάσωσης στην Κίνα».

Πρασινίζει και πάλι ο πλανήτης Γη

«Στη σαβάνα της Αυστραλίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, η βλάστηση έχει αυξηθεί λόγω των πιο συχνών βροχοπτώσεων. Ενώ στη Ρωσία και τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες παρατηρείται αναβίωση δασών σε εγκαταλελειμμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η Κίνα ήταν η μόνη χώρα που ηθελημένα αύξησε τη βλάστησή της, μέσω προγραμμάτων αναδάσωσης» σημειώνει ο Λιου. Η μεγαλύτερη αύξηση της βλάστησης στην Κίνα παρατηρείται στο βόρειο τμήμα της χώρας, «κάτι το οποίο, κατά τα φαινόμενα σχετίζεται με το Σινικό Τείχος» υπογράμμισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο «ClimateWire».

Το «Πράσινο Σινικό Τείχος» - επισήμως, το πρόγραμμα λέγεται «Three-North Shelter Programme», θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα γεωμηχανικής στον πλανήτη. Από το 1978, τουλάχιστον 161.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν φυτευτεί με δέντρα από πολίτες της Κίνας στον άνυδρο βορρά, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η επέκταση της ερήμου Γκόμπι. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2050, μια πλατειά ζώνη δάσους θα εκτείνεται από τη βορειοδυτική επαρχία Σιντζιάνγκ ως τη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλοντζιάνγκ, διασχίζοντας επτά επαρχίες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι προσπάθειες αναδάσωσης που καταβάλλονται στην Κίνα, μαζί με την αναβίωση των δασών στη Ρωσία και τις γείτονες σ' αυτήν χώρες αντισταθμίζουν σχεδόν το ήμισυ του όγκου του διοξειδίου του άνθρακα που δεν μπορεί πλέον να παγιδευτεί και να αποθηκευθεί λόγω της αποδάσωσης στους τροπικούς.

Αν και ο κόσμος γίνεται συνολικά, πιο πράσινος, σημειώνονται μαζικές απώλειες βλάστησης σε πολλές περιοχές και οι μεγαλύτερες συμβαίνουν στην επαρχία της Σουμάτρας και του Καλιμαντάν της Ινδονησίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για να τη βγάλουν από το διαμέρισμά της χρειάστηκε γερανός!


Περνά δύσκολα η 22χρονη παχύσαρκη - Δείτε τις φωτογραφίες.

Γερανό χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν οι Αρχές στην Ουαλία προκειμένου να μεταφέρουν την 22χρονη Georgia Davis, την κάποτε επονομαζόμενη «παχύτερη έφηβη της Βρετανίας» στο νοσοκομείο.

Στην επτάωρη (!) επιχείρηση χρειάστηκε να κλείσουν πολλοί δρόμοι στη γειτονιά της καθώς οι πυροσβέστες εργάζονταν για τη μεταφορά της από το ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμά της.

Για να υλοποιηθεί η επιχείρηση κάποιες πόρτες αφαιρέθηκαν από το διαμέρισμα της 22χρονης ώστε να είναι εφικτή η μεταφορά της. Είναι άλλωστε η δεύτερη φορά απαιτείται τόση κινητοποίηση για τη μεταφορά της κοπέλας.

Για «απόλυτο χάος» μίλησε στους δημοσιογράφους αυτόπτης μάρτυρας. «Όλοι οι δρόμοι έκλεισαν, γονείς και μαθητές δεν μπορούσαν να φτάσουν στα κοντινά σχολεία, ήταν όλα αποκλεισμένα όλη μέρα», είπε.

Η Davis, που υπέφερε από δίαιτες γιο γιο όλη τη ζωή της, είχε χρειαστεί και πάλι γερανό το 2012.

Τότε ομάδα 40 ανθρώπων είχε εμπλακεί στην επιχείρηση. Είχαν γκρεμίσει τοίχους και κατασκευάσει μια πρόχειρη ράμπα από τον 1ο όροφο του σπιτιού της στο πεζοδρόμιο. Παράλληλα είχε γίνει και εκτροπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η νεαρή γυναίκα άρχισε να τρώει για παρηγοριά και να παίρνει βάρος μετά το θάνατο του πατέρα της.

Τον Αύγουστο του 2008, οι γιατροί είχαν πει στη Davis, που είχε τότε βάρος 210 κιλά, να χάσει 130 κιλά ή να περιμένει τον θάνατο.

Εκείνη τα κατάφερε με πολύ κόπο και επιμονή αλλά όταν το 2009 επέστρεψε στη Βρετανία, ανακάλυψε πως ο πατριός της είχε καρκίνο, μετακόμισε και πάλι στο σπίτι των γονιών της και άρχισε ξανά να παίρνει βάρος…

Δείτε τις φωτογραφίες














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο η ανακύκλωση


Τα προβλήματα και οι πολυεπίπεδες δυνατότητές της αναδείχθηκαν σε ημερίδα στο ΥΠΑΠΕΝ.

Για τη σημασία της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων και ειδικότερα της ανακύκλωσης, με βάση τις δυνατότητες για αυξανόμενη συμβολή της στο ΑΕΠ, τη συμβολή της στην απασχόληση, την εξασφάλιση ηπιότερης εξάρτησης από πρωτογενή υλικά, καθώς επίσης τη συλλογή κρίσιμων υλικών, όπως σπάνια μέταλλα, αλλά και την ώθηση που μπορεί να δοθεί στην οικοκαινοτομία, έκανε λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Ιωάννης Αγαπητίδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας στο αμφιθέατρο του ΥΠΑΠΕΝ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου, εκπρόσωποι φορέων ανέδειξαν προβλήματα που έχουν ανακύψει, που σχετίζονται με τη δυσχέρεια στην εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων, την ανεπαρκή συνεργασία των ΟΤΑ με τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, θεσμικά κενά, ελλείμματα σε επίπεδο ελέγχων, την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών, αλλά και τη δράση μη νόμιμων κυκλωμάτων.

Σημαντική κρίθηκε η προώθηση κατά προτεραιότητα της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, η απόδοση χρηματικών κινήτρων, με βάση τις ετήσιες επιδόσεις, η θέσπιση μετρήσιμων στόχων, αλλά και οι επιδοτήσεις με βάση το πραγματικό κόστος.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Ραζής, πρόεδρος του συνδέσμου εναλλακτικής διαχείρισης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ετησίως ανακυκλώνονται 455 χιλιάδες τόνοι συσκευασιών και χαρτιού εντύπων, 45 χιλιάδες τόνοι ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων, 35 χιλιάδες τόνοι ελαστικών και 25 χιλιάδες τόνοι λιπαντικών ελαίων.

Επίσης, σε σχέση με τους συλλεγόμενους πόρους, ο κ. Ραζής ανέφερε ότι περισσότερες από 4000 υπόχρεες επιχειρήσεις συνεισφέρουν, πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ, σε τουλάχιστον 4000 ανέρχονται οι άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες τόσες έμμεσες, μέσω της λειτουργίας 135000 μπλε κάδων.

Σε σχέση με περαιτέρω βελτιώσεις, υπογραμμίστηκε ως επιβεβλημένη η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αλλά και η λήψη άμεσων μέτρων κατά της μη σύννομης συλλογής εμπορίας και χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών, που γίνεται εκτός των νόμιμων περιβαλλοντικών διαδικασιών, ενώ ως εκ΄ των θετικών μέτρων κρίθηκε η έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Παραγωγών, με στόχο τη δραστική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων (ΥΠΑΠΕΝ, ΟΤΑ ΦΟΣΔΑ, Περιφέρειες), προκειμένου να εκπληρωθούν οι εθνικές υποχρεώσει με βάση τις κοινοτικές οδηγίες, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ΕΟΑΝ, "σε κάποια υλικά, οι στόχοι που προκύπτουν από τις εθνικές και διεθνείς υποχρεώσεις δεν επετεύχθησαν, αφού η οικονομική κρίση έκανε πιο εμφανή την επιρροή της, που αντανακλάται τόσο στις ποσότητες αποβλήτων που παράγονται και ανακτώνται, όσο και στη μείωση διεξόδων για τα ανακυκλωμένα προϊόντα".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ψάχνει κάθε λαός στο διαδίκτυο


Ποια είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση για την Ελλάδα.

Πολλά είναι τα προϊόντα εκείνα που θεωρούνται αλληλένδετα με συγκεκριμένες χώρες, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που φαντάζεται κανείς πως θα είναι τα πρώτα σε κατανάλωση άρα και σε αναζήτηση για τις χώρες αυτές. Είναι όμως πράγματι η μπύρα αυτό που αναζητούν στην πλειονότητά τους οι Γερμανία, τα χαλιά η βασική αναζήτηση για την Τουρκία ή η τεχνολογία στην περίπτωση της Ιαπωνίας; Και σε μια παγκόσμια καταγραφή, μεσούσης της κρίσης και δεδομένων των συνθηκών ποιο είναι το προϊόν εκείνο που αναζητούν στο διαδίκτυο κατά κύριο λόγο οι Έλληνες;

Σε αυτά τα ερωτήματα σκέφτηκαν να απαντήσουν οι διαχειριστές του ιστότοπου Fixr.com , δημιουργώντας, βάσει του ιστορικού των αναζητήσεων που πραγματοποιεί κάθε χώρα στη μηχανή αναζήτησης Google, έναν χάρτη που καταδεικνύει το δημοφιλέστερο «προϊόν» σε κάθε χώρα. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τους το ερώτημα για το κόστος του κάθε προϊόντος συμπέραναν και μας παρουσιάζουν τα παρακάτω

Ρωσία: Πως πετάει ένα MIG
Βραζιλία: Πόσο κοστίζει η πορνεία
Νότια Κορέα: Απίστευτο κι όμως αληθινό οι Νοτιοκορεάτες αναζητούν πόσο κοστίζει η…ρινοπλαστική.
Γερμανία: Αν και λουκάνικα και μπύρες θα μπροούσαν να έχουν το προβάδισμα αυτό που αναζητούν κατά βάση οι Γερμανοί είναι … BMW
Ιταλία: Την φήμη των καλόγουστων στηρίζουν οι Ιταλοί ψάχνοντας κυρίως πόσο κοστίζει η…. Ferrari
Ισπανία: Ψάχνουν κυρίως για φαγητό
Γαλλία: Αποδεικνύουν την αγάπη τους για τα ….croissant
Ιρλανδία: Αποδεικνυόμενοι λίγο μακάβριοι οι Ιρλανδοί ψάχνουν κυρίως για …κηδείες
Ρουμανία: Το βασικό τους μέλημα είναι το … σπιτικό
Τουρκία: Σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς τους τούρκους έλκε το απαγορευμένο και κυρίως ψάχνουν για … αλκοόλ
Τσεχία: Αν και μακριά από την Βραζιλία και οι Τσέχοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για την… πορνεία
Πολωνία: Τάσεις φυγής φαίνεται πως έχουν οι Πολωνοί οι οποίο αναζητούν κυρίως πληροφορίες και κόστη για.. ταξίδια
Κίνα: Παρομοίως με την Ισπανία και οι Κινέζοι οπαδοί της γαστρονομικής απόλαυσής κυρίως ψάχνουν πληροφορίες για φαγητό
Αλβανία: Πέραση φαίνεται να έχει στην Αλβανία το επάγγελμα του νοσοκόμου αφού η πλειονότητα ψάχνει να απασχοληθεί σε αυτό

Τέλος, όπως μαρτυρά κι η ελληνική παροιμία «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», στην Ελλάδααλλά και στην Κύπρο αυτό που ψάχνουν περισσότερο οι κάτοικοι είναι… τα είδη γάμου…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνίδα ορειβάτης ετών 82...


Ελληνίδα ορειβάτης ετών 82! Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για μια πραγματική ιστορία με πρωταγωνίστρια την κ.Φιλιώ, η οποία αψηφά ηλικίες και χρόνια και επιδίδεται σε αναρριχήσεις στις ψηλότερες κορυφές.

Δείτε το βίντεο από το Star:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουρανοξύστης 57 ορόφων χτίστηκε μέσα σε 19 ημέρες!


Στην Κίνα η ταχύτητα μετράει - Δείτε το βίντεο.

Τον τίτλο του ταχύτερου κατασκευαστή στον κόσμο διεκδικεί μια κατασκευαστική εταιρεία στην Κίνα μετά την ανέγερση ουρανοξύστη 57 ορόφων μέσα σε 19 εργάσιμες ημέρες!

Η εταιρεία Broad Sustainable Building Co. ολοκλήρωσε την κατασκευή του κτηρίου Mini Sky City στην Changsha της επαρχίας Hunan μέσα σε 19 ημέρες «συναρμολογώντας» τρεις ορόφους την ημέρα. Η εταιρεία αυτή, που έχει τη φιλοδοξία να φτιάξει τον υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο με 220 ορόφους μέσα σε τρεις μήνες, ολοκλήρωσε το Mini Sky City σε δύο «δόσεις», λόγω του κακού καιρού.

«Με την παραδοσιακή μέθοδο χτίζουν έναν ουρανοξύστη τούβλο το τούβλο αλλά με τη δική μας μέθοδο απλά συναρμολογούμε τα κομμάτια», τόνισε μηχανικός της εταιρείας στο ΑΡ.

Τέτοιες modular προσεγγίσεις στην κατασκευή κτηρίων έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες όπως τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Οι επικριτές της μεθόδου λένε πάντως πως με τον τρόπο αυτό οι πόλεις θα καταλήξουν να έχουν την ίδια όψη.

Άλλοι ωστόσο υποστηρίζουν πως είναι μια μέθοδος που αξίζει να αναπτυχθεί γιατί μπορεί να γίνει ένας ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος ταχείας ανέγερσης κτηρίων.

Ο ουρανοξύστης Μini Sky City διαθέτει 19 αίθρια, 800 διαμερίσματα και χώρους γραφείων για 4.000 εργαζόμενους και θα βγει προς πώληση τον Μάιο. Πρόκειται για ασφαλή κατασκευή ανθεκτική και στους σεισμούς.

Η κατασκευαστική εταιρεία αφιέρωσε 4μιση μήνες κατασκευάζοντας τα 2.736 «κύτταρα» πριν αρχίσει η ανέγερση του κτηρίου. Οι πρώτοι 20 όροφοι ολοκληρώθηκαν πέρσι και οι υπόλοιποι 37 τις 17 πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου φέτος.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αφρικανός και η 88χρονη σύζυγός του


Το παράξενο ζευγάρι είναι μαζί πάνω από 13 χρόνια.

Ο Ousman Jatta, 45 ετών, νυμφεύθηκε την Beryl στην Γκάμπια πριν από περίπου 13 χρόνια και μετακόμισε μαζί της στη Βρετανία, τη χρονιά που εκείνη αρρώστησε το 2006.

Ο αφοσιωμένος σύζυγος, την άφησε σε ένα γεροκομείο προκειμένου να έχει την καλύτερη φροντίδα τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ εκείνος ταξίδεψε μέχρι τη γενέτειρά, την Αφρική για τρεις εβδομάδες.

Ωστόσο, όταν επέστρεψε, οι κοινωνικοί λειτουργοί του κέντρου φροντίδας, αρνήθηκαν να την παραδώσουν στον σύζυγός της ο οποίος θέλησε να τη πάρει σπίτι. Συντετριμμένος με τα νέα, γράφουν τα βρετανικά μίντια, απείλησε να προβεί σε απεργία πείνας, έξω από το δημαρχείο του Μπρίστολ αν η σύζυγός του, η οποία πάσχει από άνια, δεν επέστρεφε σπίτι μαζί του!

Οι υπεύθυνοι, λέει ότι τώρα συμφώνησαν σε ένα «κατάλληλο σχέδιο φροντίδας» και ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα δεν βρίσκεται ακόμα στο σπίτι, ο σύζυγός της καταβάλει κάθε προσπάθεια να πείσει το Συμβούλιο να υποχωρήσει.

«Έχουν χρησιμοποιήσει κάθε δύναμή και στρέφονται εναντίον μου για να κρατήσουν τη σύζυγό μου σε ένα γηροκομείο χωρίς τη θέλησή της και τις επιθυμίες μου», λέει ο 45χρονος, που εργάζεται ως σεκιούριτι σε σούπερ μάρκετ. «Για μένα η Beryl δεν είναι μεγάλη, είναι άνθρωπος ασχέτως αν είναι νέα ή ηλικιωμένη. Είναι η γυναίκα μου. Την αγαπώ…».

Η Beryl, μετά τη σύνταξή της, μετακόμισε στην Γκάμπια πριν από πάνω από 17 χρόνια. Αρχικά, έγινε φίλος με τον Ousman, ωστόσο ο έρωτας τους χτύπησε τη πόρτα… Άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού για πάνω από τέσσερα χρόνια, πριν παντρευτούν.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μακραίωνη ιστορία της ελιάς και του λαδιού


Γνωρίστε το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στον τόπο μας με αυτούς τους θεματικούς άξονες. Στεγάζεται στο χώρο της παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, η χρήση του οποίου παραχωρήθηκε, από τον Δήμο Σπαρτιατών, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς που έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία του Μουσείου.

Αξιοποιώντας το παράδειγμα άλλων μεσογειακών κρατών, τα οποία έχουν ήδη αναδείξει τη δική τους παραγωγή μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες, το Μουσείο επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να προβάλει τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα για να διασωθεί η παραδοσιακή τεχνολογία και να αναδειχθεί ο διαχρονικός πολιτισμικός ρόλος της ελιάς και του λαδιού.

Στον άνω όροφο του Μουσείου παρουσιάζεται η μακραίωνη ιστορία των δυο αγαθών (της ελιάς και του λαδιού) και, παράλληλα, αναδεικνύεται η πολύπλευρη σημασία τους για τον ελλαδικό χώρο, σε πεδία όπως η οικονομία, η διατροφή, η υγιεινή, οι λατρευτικές συνήθειες, τα λαϊκά έθιμα.

Στην υπαίθρια έκθεση γίνεται αναφορά στην ελαιοκαλλιέργεια και ελαιοσυλλογή, ενώ παρουσιάζονται επίσης τρία ελαιοτριβεία, ένα των προϊστορικών, ένα των αρχαίων και ένα των βυζαντινών χρόνων, τα οποία τίθενται σε λειτουργία στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων.

Στον κάτω όροφο συνεχίζεται η παρουσίαση της εξέλιξης της τεχνολογίας των ελαιοτριβείων στην Ελλάδα από τους μεταβυζαντινούς χρόνους έως το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Εκτίθενται μηχανισμοί που σώζονται ή/και έχουν αποκατασταθεί, καθώς και μεγάλες κινούμενες μακέτες, που βοηθούν τους επισκέπτες να αντιληφθούν τις παραδοσιακές τεχνικές παραγωγής του λαδιού. Η έκθεση πλαισιώνεται από ψηφιακές παραγωγές, ενώ στο χώρο του Μουσείου λειτουργούν επίσης κυλικείο, εκθετήριο, πωλητήριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

* Το έργο εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου και χρηματοδοτήθηκε από το Β' και Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Διεύθυνση
Όθωνος-Αμαλίας 129
231 00 Σπάρτη
Τηλέφωνο: 27310 89315
Fax: 27310 89325
Site: piop.gr/MuseumNetwork/MouseioEliasKaiEllinikouLadiou

Ώρες λειτουργίας
Από 1 Μαρτίου έως 15 Οκτωβρίου:
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10 π.μ.-6 μ.μ.

Από 16 Οκτωβρίου έως 28 Φεβρουαρίου:
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10 π.μ.-5 μ.μ.

Κλειστό: Κάθε Τρίτη ,1η Ιανουαρίου, Μ. Παρασκευή (μέχρι 12.00 μ.μ.), Κυριακή του Πάσχα, 1η Μαΐου, 15 Αυγούστου, 26 Νοεμβρίου (τοπική εορτή), 25-26 Δεκεμβρίου

Εισιτήριο
Γενική είσοδος: 3 ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο: 1,5 ευρώ. Δείτε εδώ
Δωρεάν είσοδος: Δείτε εδώ
Ημέρες ελεύθερης εισόδου
18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)
5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)
Τελευταίο Σ/Κ Σεπτεμβρίου (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες και βίντεο από το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη...






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...