Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Έρευνα της Γαλλικής Δικαιοσύνης για λαθραία διακίνηση κρέατος αλόγου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε οκτώ ανθρώπους.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα σε 8 ανθρώπους στην Μασσαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την λαθραία διακίνηση κρέατος αλόγου στην Ευρώπη, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Οι άνθρωποι αυτοί, η εθνικότητα των οποίων δεν διευκρινίστηκε, κατηγορούνται κυρίως για «πλαστογράφηση και χρήση πλαστών εγγράφων, εξαπάτηση όσον αφορά το εμπόρευμα, κατάχρηση εμπιστοσύνης και απάτη», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Οι πέντε από αυτούς φυλακίστηκαν και οι τρεις τέθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο. Άλλοι τρεις αναμένεται επίσης να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Αναΐκ Λε Γκοφ, η οποία έχει επιφορτιστεί με την έρευνα αυτή που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 στο δικαστήριο της Μασσαλίας και αφορά την λαθραία διακίνηση κρέατος αλόγου.

Συνολικά 26 άνθρωποι συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Ευρώπη σε μια επιχείρηση σκούπα που πραγματοποιήθηκε σε επτά ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων το Βέλγιο, από όπου προέρχεται ο φερόμενος ως επικεφαλής του δικτύου, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Βρετανία.

Το δίκτυο αυτό κατηγορείται ότι πλαστογράφησε τα πιστοποιητικά αλόγων και ότι έτσι «εισήχθη με απάτη ακατάλληλο προς κατανάλωση κρέας στην ευρωπαϊκή διατροφική αλυσίδα», σύμφωνα με το ευρωπαϊκό όργανο δικαστικού συντονισμού Eurojust.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γαλλικών αρχών, περίπου 4.700 άλογα που δεν διέθεταν τα απαραίτητα πιστοποιητικά είχαν σφαγιαστεί και το κρέας τους είχε κυκλοφορήσει στην αγορά μεταξύ του 2010 και του 2013.

Τα άλογα αυτά είχαν μεταφερθεί από πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε σφαγεία στη νότια Γαλλία.

Στην Γαλλία «έχουν εντοπιστεί τετρακόσια διαβατήρια αλόγων με ψευδή στοιχεία», σύμφωνα με την Eurojust.

Τέσσερις Βέλγοι, μεταξύ των οποίων ο φερόμενος ως επικεφαλής του δικτύου, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα καθώς ταξίδευαν προς την νότια Γαλλία, σύμφωνα με βελγική δικαστική πηγή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.