Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αθωώθηκε η πιανίστρια που κινδύνευε με 7ετή κάθειρξη στην Ισπανία


Κατηγορούνταν ότι προξένησε με την εξάσκησή της στο πιάνο ψυχική βλάβη σε γειτόνισσά της.

Μετά από έξι χρόνια δικαστικών διαδικασιών η ισπανική δικαιοσύνη αθώωσε τελικά μια νεαρή πιανίστρια που είχε κατηγορηθεί από τη γειτόνισσά της ότι της προκάλεσε ανεπανόρθωτη ψυχική βλάβη λόγω του θορύβου που έκανε όταν έπαιζε πιάνο στο σπίτι της.

Η 28χρονη Λάια Μάρτιν και οι γονείς της δικάζονταν μετά από μήνυση της γειτόνισσας Σόνια Μπόνσομ η οποία υποστήριζε ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα από την εποχή, μεταξύ 2003-7, που η νεαρή εξασκούνταν παίζοντας πιάνο 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Η εισαγγελία της πόλης Χιρόνα ζητούσε την καταδίκη της Λάια και των γονιών της σε επταετή κάθειρξη για ηχορύπανση και για την «ψυχική βλάβη» της γειτόνισσας. Το δικαστήριο ωστόσο αθώωσε τους κατηγορουμένους κρίνοντας «η προτεινόμενη ποινή ήταν δυσανάλογη με το αδίκημα» αφού, σύμφωνα με τον δικαστή «θα της επιβαλλόταν μικρότερη ποινή εάν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας».

Ο δικαστής έκρινε επίσης υπερβολικό τον τρόπο που κινήθηκε η δικαιοσύνη: χρειάστηκαν έξι χρόνια ερευνών, συντάχθηκε ένας φάκελος 1905 σελίδων και μια τετραήμερη δίκη κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν 29 μάρτυρες και έξι εμπειρογνώμονες. Στο τέλος, η πολιτική αγωγή αποφάσισε να προτείνει μείωση της ποινής, στους 20 μήνες φυλάκισης για καθέναν από τους τρεις κατηγορούμενους αλλά ταυτοχρόνως ζήτησε να απαγορευτεί στην Μάρτιν να παίζει πιάνο επί έξι μήνες. Να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα η Λάια έχει γίνει επαγγελματίας πιανίστρια.

Ο δικαστής παραδέχτηκε ότι «είναι διαφορετικό να ακούς ένα μουσικό κομμάτι στο πιάνο από το να ακούς με τις ώρες κάποιον να παίζει κλίμακες και να εξασκείται», σημείωσε όμως ότι οι γονείς της Λάια δεν αγνόησαν το πρόβλημα και ηχομόνωσαν το δωμάτιο όπου βρισκόταν το μουσικό όργανο. Διαπίστωσε επίσης ότι δεν αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της δίκης πως τα ψυχολογικά προβλήματα της γειτόνισσας οφείλονται στην εξάσκηση της νεαρής. Αντιθέτως, παρατήρησε ότι προϋπήρχαν «κακές σχέσεις γειτονίας» μεταξύ των δύο οικογενειών. Μάλιστα, όταν η γειτόνισσα βρισκόταν στη Γαλικία, σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από το σπίτι της, είχε αναλάβει η μητέρα της να καταγγέλει τον «θόρυβο», μολονότι η ίδια δεν κατοικούσε καν στο διαμέρισμα αυτό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέγα σκάνδαλο με τον διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου Α.Λέτσιο


Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου Απόστολος Λέτσιος που θα έβγαινε στη σύνταξη, θα τοποθετηθεί, τις επόμενες ημέρες, στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας, την ώρα που εις βάρος του διενεργούνται τρεις ΕΔΕ. Μάλιστα η μία από αυτές αφορά στον θάνατο 72χρονου που το Νοσοκομείο δεν δέχτηκε ως περιστατικό και είναι καταδικαστικό για τον κ.Λέτσιο. Ο λόγος της παραμονής του κ.Λέτσιου στη διοίκηση ενός μεγάλου νοσοκομείου δεν είναι οι ικανότητές του. Είναι οι πιέσεις από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα, ο ίδιος ο υπουργός υγείας.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η "Εφημερίδα των Συντακτών" και ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε μέσα από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα της Πάτρας "Πελοπόννησος".


Η "Εφημερίδα των Συντακτών" έγραψε στις 5 Νοεμβρίου ότι «υπήρξαν παρεμβάσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Ν.Δ., από το ΠΑΣΟΚ δε οι πιέσεις ακούγεται ότι ήρθαν κατευθείαν από την Αθήνα με σαφή πρόθεση να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ «βενιζελικών» και υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Κάπως έτσι ανακλήθηκε η απόφαση διορισμού του Β. Δημόπουλου και από τον «Αγιο Ανδρέα» κατέληξε στον Πύργο»!

Άδωνις: Θέμα ΠΑΣΟΚ ο Λέτσιος

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της "Πελοποννήσου" για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιφυλάχτηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι είναι «θέμα ΠΑΣΟΚ», μια και το κομμάτι της διοικητικής πίτας που αφορά τον «Αγ. Ανδρέα» το πήρε το συγκεκριμένο κόμμα. Από κει και πέρα, δεν έκρυψε ότι η αρχική τοποθέτηση, αυτή δηλαδή του Βασίλη Δημόπουλου, ήταν επιλογή Βενιζέλου, αλλά στη συνέχεια προέκυψαν παρεμβάσεις από το περιβάλλον Παπανδρέου στην Αχαΐα, που πρότεινε τον Απόστολο Λέτσιο.

Δηλαδή ο υπουργός Υγείας ξεκάθαρα είπε, ότι το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου επέβαλε τον Απόστολο Λέτσιο όχι γιατί κρίθηκε πετυχημένος ή γιατί βοήθησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου να ξεπεράσει τα προβλήματα στη λειτουργία του, αλλά διότι τον ζήτησε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού που προφανώς δεν υπολογίζει τη σοβαρότητα των υποθέσεων και τις κατηγορίες που χρεώνονται στον κ.Λέτσιο από τη θητεία του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Γεωργιάδης έχει στα χέρια του το πόρισμα της 6ης ΥΠΕ για το περιστατικό με τον 72χρονο από τη Μανωλάδα που το καλοκαίρι δεν δέχθηκε ως περιστατικό το νοσοκομείο, έρευνα για την οποία έδωσε εντολή ο ίδιος ο υπουργός Υγείας. Προφανώς υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης με τον αμετακίνητο Απόστολο Λέτσιο να συνεχίζει την διοικητική του καριέρα, με παρέμβαση "κομματική', όπως λέει ο κύριος υπουργός, παρά τις ΕΔΕ και τα πορίσματα...



Διαβάστε περισσότερα...

Πού θα γίνουν οι προσλήψεις το 2014


Θα καλυφθούν ανάγκες σε υπηρεσίες αιχμής, όπως στην υγεία.

Από τους πρώτους μήνες του 2014 αναμένεται να θα ξεκινήσουν οι 10.000 προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο μέσα στο επόμενο έτος. Οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά και ανάλογα με τον ρυθμό των απομακρύνσεων.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, θα έχουν οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Στις περιπτώσεις, όμως, που δεν υπάρχουν διοριστέοι με τα προσόντα που απαιτούνται για την κάλυψη των κενών θέσεων, θα προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί.

Με τις προσλήψεις αυτές θα καλυφθούν ανάγκες σε υπηρεσίες αιχμής, όπως στην υγεία και συγκεκριμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κέντρα υγείας παραμεθόριων περιοχών και ογκολογικά νοσοκομεία.

Προσλήψεις θα γίνουν ακόμη σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, όπως τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αλλά και σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Προσωπικό αναμένεται να προσληφθεί και στον τομέα της ασφάλειας, με έμφαση στο Λιμενικό και στον τομέα αντιμετώπισης παράνομης λαθρομετανάστευσης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για τις 4.000 απολύσεις που θα γίνουν ως το τέλος του 2013. Ο αριθμός αυτός θα συμπληρωθεί με τους υπό απομάκρυνση υπαλλήλους των αμυντικών βιομηχανιών και με απολύσεις από μικρά και μεσαία ΝΠΙΔ που θα κλείσουν.

Το μεγάλο στοίχημα που παραμένει είναι από πού θα βρεθούν οι 11.000 απολύσεις που βάσει μνημονίου πρέπει να γίνουν το 2014. Μέχρι στιγμής, στη λίστα των απολύσεων φαίνεται πως είναι μεγάλο μέρος των σχολικών φυλάκων που είναι ήδη σε διαθεσιμότητα, γιατροί του ΕΟΠΥΥ, υπάλληλοι ΝΠΙΔ που θα βάλουν λουκέτο ή θα μειώσουν το προσωπικό τους, συμβασιούχοι που παραμένουν στις θέσεις τους με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές και οι όποιες απολύσεις απομένουν θα καλυφθούν από την κινητικότητα.

Τέλος, στη χθεσινή συνεδριάση οριστικοποιήθηκε και ο σχεδιασμός για το επόμενο κύμα της κινητικότητας που αφορά 12.500 υπαλλήλους οι οποίοι θα προκύψουν από τον ΕΟΠΥΥ, τους δήμους μέσω της ενδοδημοτικής κινητικότητας, αλλά και την αξιολόγηση δομών και τα ασφαλιστικά ταμεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένας στους 3 δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ στην Ξάνθη


Δεν βοήθησε καθόλου το δεκαήμερο εκπτώσεων.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η οικονομική ασφυξία και ο σπαραγμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ξάνθης, που αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται δραματικά και απειλούνται ακόμη και με λουκέτο.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, σχεδόν ένας στους τρεις επιχειρηματίες αδυνατεί να αποπληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, με τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ να συσσωρεύονται και να αποτελούν ακόμη μια οικονομική θηλιά για τους ίδιους.

«Θα προσβάλουμε τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ. Δεν μπορεί να συνεχίζουν να σου ζητούν να πληρώνεις ιατρική περίθαλψη από τη στιγμή που δεν τη λαμβάνεις, λόγω χρεών», εξηγεί ο κ. Μίλκογλου, τονίζοντας πως «πανελλαδικά το 50% χρωστάει στον ΟΑΕΕ και εάν συνεχίσουμε σε λίγο καιρό θα είμαστε ακόμη περισσότεροι. Στην Ξάνθη εκτιμώ ότι το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από 30% έως 40%».

Όπως μάλιστα σημειώνει ο ίδιος, ακόμη και οι διακανονισμοί δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, καθώς αυτό εντοπίζεται στην έλλειψη εισοδημάτων και όχι στην απροθυμία των επαγγελματιών να καταβάλουν τα χρήματα. «Εάν χρωστάω 10.000 ευρώ και μου κάνουν έναν διακανονισμό, στα 500 ευρώ που πληρώνω κάθε φορά θα μου προσθέσουν άλλα 300 και 400 ευρώ. Εδώ δεν μπορώ να δώσω τα 500 ευρώ που θα βρω τα περισσότερα;», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, σημειώνοντας πως «όλοι θέλουν να έχουμε ιατρική περίθαλψη. Περπατάς στον δρόμο και είναι όλοι με σκυμμένα τα κεφάλια και σκέφτονται ότι πρέπει να πληρώσω εδώ και πρέπει να πληρώσω εκεί. Όταν θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι τότε θα τρέχουμε όλοι μαζί».

Ήδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης έχει ενημερώσει τα μέλη του ότι προτίθεται να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων συλλόγων ανά την Ελλάδα που παροτρύνουν τα μέλη τους να καταθέσουν εξώδικα προς τον ΟΑΕΕ επιχειρώντας να προσβάλουν το ποσό των χρημάτων που ζητά ο Οργανισμός από τους ίδιους.

Μια τρύπα στο… νερό οι εκπτώσεις
Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της νέας εκπτωτικής περιόδου που έθεσε σε εφαρμογή το κράτος στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης εκτιμά πως αυτή ήταν άλλη μια τρύπα στο νερό.

«Κάναμε μια τρύπα στο νερό στην ουσία. Ο κόσμος περίμενε αυτές τις εκπτώσεις, όσες και αν ήταν, οπότε 10 μέρες πιο μπροστά η δουλεία είχε κάτσει και μετά πάλι η δουλεία έπεσε», εξηγεί ο κ. Μίλκογλου, εκτιμώντας πως «εάν κάνουμε ταμείο, το πρόσημο είναι αρνητικό. Υπήρξε μια σχετικά μικρή κίνηση, αλλά πριν και μετά κάναμε κοιλιά. Κάποια πράγματα που προσπαθούν να φτιάξουν δεν βγαίνουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν λογική».


Πηγή: http://www.thrakitoday.com
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτη επιχορήγηση 8 εκ. ευρώ για την θέρμανση στα σχολεία


Συνεννόηση του Εσωτερικών με Σταϊκούρα.

Σε έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπoυργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όσον αφορά τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σε όλους τους δήμους της χώρας 42.014.057 εκ. ευρώ (τρίτη και τέταρτη δόση).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στο νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να παρέχουν στις σχολικές επιτροπές ό,τι είναι απαραίτητο για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, όπως πετρέλαιο θέρμανσης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του δημάρχου Νάουσας να κλείσει σήμερα τα 54 σχολεία του δήμου λόγω έλλειψης χρημάτων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι «οι ισχυρισμοί του δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού πως η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία της περιοχής «μόλις τώρα εγκρίθηκε» δημιουργούν απορία και πολλά ερωτηματικά». Μάλιστα, καταλογίζει στον κ. Καραμπατζό σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με «μόνο στόχο την προσωπική προβολή ενόψει βέβαια και των δημοτικών εκλογών».

Όπως σημειώνεται, τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων εκταμιεύθηκαν πριν καν ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος. «Η τρίτη δόση, στην οποία αναφέρεται ο κ. δήμαρχος, έχει εγκριθεί από τις 29 Αυγούστου και στις 20 Νοεμβρίου εγκρίθηκε η τέταρτη δόση. Είναι λοιπόν, άξιον απορίας γιατί ο δήμαρχος παραθέτει λάθος στοιχεία τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στην τοπική κοινωνία».



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο συγκινητικές αθλητικές στιγμές


Γιατί πάνω απ' όλα είναι άνθρωποι.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 23χρονος για απόπειρα βιασμού


Για απόπειρα βιασμού, συνελήφθη την Τρίτη στον Πειραιά, ένας 23χρονος ημεδαπός, μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση της αντίστασης και της εξύβρισης.

Ειδικότερα ο 23χρονος, πλησίασε πεζός δύο γυναίκες, τις απογευματινές και βραδινές ώρες και με τη χρήση σωματικής βίας τις ακινητοποίησε και αποπειράθηκε να τις βιάσει, πλην όμως και στις δύο περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και τράπηκε σε φυγή, καθόσον οι παθούσες άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

Κατά τη στιγμή της σύλληψης αντέδρασε βίαια και προσπαθώντας να διαφύγει εξύβρισε, απώθησε και χτύπησε τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.



Διαβάστε περισσότερα...

Μαρτύριο η θέρμανση


Τρόπους για να ζεσταθούν αναζητούν τα νοικοκυριά, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν ήδη στην Φλώρινα αναγκάζοντας τους κατοίκους να κάψουν από πολύ νωρίς περισσότερα ξύλα και πετρέλαιο. Παράλληλα στην Κοζάνη οι κάτοικοι καταφεύγουν αναγκαστικά στη λύση του ξυλοκάρβουνου, μιας φθηνής καύσιμης ύλης που δημιουργεί όμως μία ασφυκτική ατμόσφαιρα στην πόλη.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι σπουδαστές δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο


Μειωμένο εισιτήριο για τη μετακίνηση με τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για όλους τους σπουδαστές που φοιτούν στα δημόσια ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ) σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά, 14.606 σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ και ΣΕΚ σε όλη τη χώρα θα μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο, μετά τη σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Στην Αττική, οι σπουδαστές θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά εισιτήρια από τον ΟΑΣΑ, στη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τα ΚΤΕΛ κάθε νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δίνεται ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και στην αναβάθμιση του θεσμού των δημοσίων ΙΕΚ, αλλά και του νέου θεσμού των ΣΕΚ.

Ήδη, με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού, δόθηκε τελικά λύση και στο πρόβλημα με τις υποτροφίες των σπουδαστών των δημόσιων ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) που εκκρεμούσε εδώ και καιρό και εξασφαλίστηκαν κονδύλια, ύψους 711.750 χιλ. ευρώ, για τις περίπου χίλιες υποτροφίες σπουδαστών που φοίτησαν σε Δ. Ι.Ε.Κ, το 2011, καθώς και για κάποιες που εκκρεμούσαν από το 2010.

Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός τόνισε: «Με αυτές τις ενέργειες, ενισχύουμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Αυτή είναι η εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Να ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την εποχή, μάλιστα, που η χώρα μας μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση». Τέλος, πρόσθεσε: «Θυμίζουμε ότι φέτος για πρώτη φορά, όλοι όσοι θέλουν φοιτούν εντελώς δωρεάν στα δημόσια ΙΕΚ και στις ΣΕΚ, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Εξάλλου, φέτος προσφέρθηκαν περισσότερες και πιο αναβαθμισμένες ειδικότητες σ’ αυτές τις δομές κατάρτισης και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν γίνονται δεκτοί».



Διαβάστε περισσότερα...

«Αδύνατη η καταβολή του διπλού φόρου στα ακίνητα»


ΠΟΜΙΔΑ: Παραβιάζει προκλητικά θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας.

Για «πενταπλή και βάναυση αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων του νέου διπλού φόρου στην ακίνητη περιουσία», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σε ανακοίνωσή της, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχετικού σχεδίου νόμου, αλλά και των προσφάτων δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση.

«Για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας τόσον εκείνων που επέβαλαν τις νέες ρυθμίσεις, όσων και όλων εκείνων που τις ανέχονται και θα τις ψηφίσουν, υιοθετήθηκε το καταστροφικότερο σενάριο ετήσιας φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, ο σχεδιασμός του οποίου, εκτός του ότι θα οδηγήσει σε μέγα δημοσιονομικό «Βατερλώ», παραβιάζει προκλητικά θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

Η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ότι είναι αντικειμενικά αδύνατη η καταβολή του διπλού φόρου στα ακίνητα, ιδιαίτερα από τους ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων ακινήτων με τις τεράστιες αντικειμενικές αξίες και ότι κάθε ρύθμιση που θα έχει τα χαρακτηριστικά αυτά θα προσβληθεί με κάθε νόμιμο μέσο στα ελληνικά και στα διεθνή δικαστήρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίκτυο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στη Βέροια


Στόχος ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών.

Ο Δήμος Βέροιας δημιουργεί δίκτυο φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας ενάντια στο παιδί και τη γυναίκα και εν γένει της ενδοοικογενειακής βίας, με στόχο τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών.

«Στο πλαίσιο του δικτύου, θα συντάξουμε και θα υπογράψουμε, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ανοιχτό πρωτόκολλο συνεργασίας και αντιμετώπισης περιστατικών βίας ενάντια σε παιδιά και γυναίκες» εξήγησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Εθελοντισμού και Υγείας Νίκος Μαυροκεφαλίδης.

Η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία του δικτύου γίνεται σήμερα και θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών «Κορνηλία Καραναστάση», όπως και στελέχη της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων και της διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 110.000 άνεργοι για μια θέση 5μηνης απασχόλησης


Δείτε τους πίνακες με τα αποτελέσματα.

Στους 110.582 ανέρχονται οι άνεργοι που κατέθεσαν έγκυρες ηλεκτρονικές αιτήσεις για να διεκδικήσουν μια από τις 27.948 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ.

Η παραπάνω αναλογία σημαίνει ότι 1 στους 4 θα καταφέρει να εργαστεί για 5 μήνες σε μια από τις χιλιάδες θέσεις που προσφέρονταν σε δήμους και άλλους φορείς.

Ο τεράστιος αριθμός των ανέργων που κατέθεσαν αιτήσεις φέρνει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Μελετώντας κανείς τα στοιχεία διαπιστώνει ότι στις πρώτες θέσεις, με βάση τα μόρια, υπήρχαν άνεργοι που συγκέντρωσαν περισσότερα από 180 μόρια. Βέβαια υπήρχαν και θέσεις στις οποίες κατάφεραν να προσληφθούν άτομα με λιγότερα μόρια (40-50) και αυτό συνέβη σε πολλές περιπτώσεις σε θέσεις νησιωτικών περιοχών όπου το ενδιαφέρον ήταν μειωμένο.

24.299 οι επιτυχόντες;

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ως επιτυχόντες έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΑΕΔ 24.299 υποψήφιοι και όχι 27.948 που ήταν και οι προσφερόμενες θέσεις. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε λάθος του ΟΑΕΔ ή τελικά δεν καλύφθηκαν όλες οι θέσεις σε κάποιες περιοχές παρά το αυξημένο ενδιαφέρον.

Πίνακες με τα αποτελέσματα

Επειδή διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στο να κατεβάσει κάποιος τους πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα, επισυνάπτονται αρχεία excel με όλους όσους έχουν χαρακτηριστεί επιτυχόντες. Κατεβάστε το κάνοντας κλικ στον κατάλληλο σύνδεσμο, ανάλογα με το γράμμα από το οποίο αρχίζει το επώνυμό σας.

Από το Α έως το Β

Από το Γ έως το Ε

Από το Ζ έως το Ι

Το Κ

Το Λ

Το Μ

Από το Ν έως το Ξ

Από το Ο έως το Ρ

Το Σ

Το Τ

Από το Υ έως το Ω

Τονίζεται ότι όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τα αποτελέσματα και τα μόριά τους γιατί αν διαπίστωσαν ότι έχει γίνει κάποιο λάθος θα πρέπει μέχρι τις 29/11 και ώρα 12.00 να υποβληθούν οι ηλεκτρονικές ενστάσεις μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναποτελεσματικό κρίνουν οι έμποροι το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων


«Ωφελούνται μόνον οι απρόσωπες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων».

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κρίνει το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων αναποτελεσματικό, επισημαίνοντας πως από αυτό ωφελούνται μόνον οι «απρόσωπες» μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων στο Βραχάτι Κορινθίας, στη συζήτηση για την αποτίμηση της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) Βάλια Αρανίτου παρουσίασε την έρευνα του Ινστιτούτου για την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο καθώς και τα αποτελέσματά της, τα οποία ήταν αρνητικά κατά κύριο βαθμό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, τον Οκτώβριο, πριν την περίοδο των εκπτώσεων του Νοεμβρίου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασαν μεγάλη πτώση πωλήσεων και το ίδιο αρνητικό κλίμα συνεχίστηκε και μετά το δεκαήμερο των εκπτώσεων.

Η Ομοσπονδία συζήτησε, επίσης, το γεγονός ότι οι έμποροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, αφού σημείωσε ότι οι ανασφάλιστοι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο αγαθό της δημόσιας υγείας φτάνουν το ένα εκατομμύριο, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν στηρίζει τον Έλληνα επαγγελματία, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τουναντίον εντείνει την κατάσταση προς το χειρότερο με την απόφασή της να συσταθεί η επιτροπή ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών) από 1/1/14». Υπογράμμισε δε ότι «αυτό το μέτρο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, είναι ένα μέτρο που ωθεί την κοινωνία σε εξέγερση με μη προβλέψιμες συνέπειες».

Εξάλλου, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων, επιβεβαίωσε παλαιότερη θέση του, ότι το κλείσιμο των καταστημάτων ως μέτρο πίεσης είναι όχι μόνο αναποτελεσματικό, αλλά και επιβαρυντικό για τις επιχειρήσεις, γι' αυτό και θα αναζητηθούν διαφορετικοί τρόποι άσκησης πίεσης προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος, η Ομοσπονδία αποφάσισε να ζητήσει, εντός των προσεχών ημερών, από τους Εμπορικούς Συλλόγους- μέλη της, τη συνεργασία τους για τη διαμόρφωση προτάσεων και την προώθηση δράσεων, με στόχο την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσα στις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με απαίτηση του ΥΠΟΙΚ από τα άτομα με αναπηρία


Τον κίνδυνο να χάσουν την απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων και την έκπτωση φόρου εισοδήματος, αντιμετωπίζουν συνταξιούχοι με άνω του 80% αναπηρία.

Κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών με απόφασή του ζητά εκ νέου κρίση από τα ΚΕΠΑ για συνταξιούχους με αναπηρία άνω του 80% για την εξασφάλιση της απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων και την έκπτωση φόρου εισοδήματος. Μάλιστα, οι συνταξιούχοι που θα περάσουν πάλι από έλεγχο θα πρέπει να καταβάλλουν και 48 ευρώ παράβολο.

Με παρέμβασή του θέτει το θέμα στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης διαβιβάζοντας επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «Όσοι συνταξιούχοι είχαν βεβαίωση από Α/βάθμια ή Β/βάθμια Υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και διάρκεια εφ’ όρου ζωής είχαν απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και έκπτωση φόρου εισοδήματος. Το Υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση (ΠΟΛ 1195/2013 ) ζητά νέα κρίση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που είναι το καινούργιο όνομα των υγειονομικών επιτροπών τα δυο τελευταία χρόνια.»

Επιπλέον, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο επισημαίνει ότι «το Υπουργείο Οικονομικών ζητά να γίνει νέα αίτηση από τους συνταξιούχους, να προσκομίσουν καινούργιες γνωματεύσεις και να περιμένουν να ξανά-κριθεί μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα, από ανθρώπους που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν και πολλές φορές είναι αδύνατο και πολύ επώδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.»

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι «συνάνθρωποί μας με τέτοια προβλήματα υγείας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιες ανάλγητες τακτικές και να διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν το δικαίωμα απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και την έκπτωση φόρου εισοδήματος.»


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγνοούσαν την τύχη της επί 45 χρόνια


Η μία από τις «σκλάβες» του Λονδίνου είχε χαθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Η μία από τις τρεις γυναίκες που ζούσαν στο Λονδίνο σε συνθήκες δουλείας επί σχεδόν 30 χρόνια ήταν μια Μαλαισιανή, 69 ετών σήμερα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τα τέλη της δεκαετίας του '60, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πατρίδας της.

Η Μαλαισιανή που απελευθερώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου μαζί με άλλες δύο γυναίκες, μια 57χρονη Ιρλανδέζα και μια 30χρονη Βρετανίδα, είναι η 69χρονη Σίτι Αϊσά Αμπντούλ Ουάχαμπ, όπως δήλωσε ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Χάλεντ Αμπού Μπακάρ, στηριζόμενος στις πληροφορίες που έλαβε από τους Βρετανούς συναδέλφους του.

Η επιβεβαίωση της ταυτότητας της γυναίκας προκάλεσε έκρηξη χαράς στα μέλη της οικογένειάς της που είχαν αρχίσει να ελπίζουν ότι θα την ξαναέβρισκαν αφού μια βρετανική εφημερίδα είχε επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί τους αναζητώντας πληροφορίες.

«Θα την αγκαλιάσω και θα κλάψω αν επιστρέψει στο σπίτι της» είπε η μεγαλύτερη αδελφή της, η Χάσνα Αμπντούλ Ουάχαμπ, 88 ετών, που την θεωρούσε χαμένη εδώ και 45 χρόνια. «Ευχαριστώ τον Αλλάχ που άκουσε τις προσευχές μου και θα την ξαναδώ προτού πεθάνω. Την ψάχναμε για πολύ, πολύ καιρό», πρόσθεσε η γυναίκα που ζει με την οικογένειά της στο Τζελεμπού, κρατώντας στα χέρια της μια φωτογραφία της Σίτι Αϊσά.

Η γυναίκα είχε φύγει από τη Μαλαισία για την Βρετανία το 1968 μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, όμως αμέσως μετά το ζευγάρι χώρισε και η οικογένειά της έχασε τα ίχνη της.

«Έχουμε ανάμικτα συναισθήματα», εξήγησε ο κουνιάδος της, Μοχάμαντ Νο Μοχάμαντ Ντομ. «Χαιρόμαστε γιατί την ξαναβρήκαμε αλλά θλιβόμαστε επειδή λένε ότι είναι άρρωστη και ότι ήταν έγκλειστη επί 30 χρόνια», συνέχισε. Η σύζυγός του, η Κάμαρ Ματούμ, που είναι αδελφή της Σίτι Αϊσά, αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Μαλαισία με προορισμό το Λονδίνο. «Δεν ξέρω αν θα με θυμάται, αλλά το ελπίζω», είπε στον ενημερωτικό ιστότοπο The Malaysian Insider.

Η Κάμαρ Ματούμ είχε μιλήσει στη βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ η οποία δημοσίευσε και φωτογραφίες της, νεαρής τότε, Σίτι Αϊσά. Σύμφωνα με την αδελφή της, ήταν μια έξυπνη, αισιόδοξη κοπέλα που φοιτούσε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Μαλαισίας και είχε κερδίσει υποτροφία για να σπουδάσει στη Βρετανία.

Ο Μαλαίσιος ακτιβιστής Χισαμουντίν Ράις είπε από την πλευρά του ότι στο Λονδίνο η νεαρή γυναίκα γνωρίστηκε με μια ομάδα Μαλαίσιων φοιτητών, αριστερών τάσεων.

Το ζευγάρι που κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτες τις τρεις γυναίκες είχε ενεργή συμμετοχή στο μαοϊκό κίνημα τη δεκαετία του 1970 και είχε ιδρύσει ένα είδος «κοινόβιου» στη συνοικία Μπρίξτον.



Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή για τους άστεγους και τη φτώχεια


Συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και εκπρόσωποι της πολιτείας.

Στην Αρχιεπισκοπή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, ενόψει του επερχόμενου βαρέος χειμώνα και της διογκούμενης φτώχειας.

Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, συμμετείχαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κώστας Ασκούνης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Αθηναίων Αγγελική Αντωνοπούλου και Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.

Όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν επιμέρους ζητήματα, προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις. Μια από αυτές είναι και η εξέταση της δυνατότητας αξιοποίησης από τους δήμους, κενών και εγκαταλειμμένων κτιρίων για τη στέγαση αστέγων.

Ειδικά, ο δήμαρχος Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος, πρότεινε να δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ στους δήμους για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Και χαρακτηριστικά πρόσθεσε: «Για τον Πειραιά εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει κανένας άστεγος και κανένας πεινασμένος».

Ερωτώμενος ο υπουργός Εσωτερικών από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί με τα σχολεία που έκλεισαν στη Νάουσα λόγω έλλειψης θέρμανσης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι έχουν δοθεί κανονικά οι δόσεις που αφορούν τη θέρμανση των σχολείων και ότι εντός της ημέρας θα εξετάσει το θέμα.

Σχετικά με την επίδοση βοηθήματος σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες για να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους».

Ο κ. Σούρλας σημείωσε ότι δεν τιμά τη Δημοκρατία να υπάρχουν άστεγοι και πεινασμένοι.



Διαβάστε περισσότερα...

Θάνατος στην οδοντιατρική καρέκλα


Πέθανε μετά από την ένεση που της έκανε ο οδοντίατρος.

Μια 65χρονη πέθανε στην οδοντιατρική καρέκλα μετά την αναισθητική ένεση που της έκανε ο οδοντίατρός της.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, η γυναίκα είχε επισκεφτεί το οδοντιατρείο της πόλης Βεκιάνο στην επαρχία της Πίζας, για μια απλή εξαγωγή.

Η άτυχη ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά, αφού εξέπνευσε πριν την έλευση των τραυματιοφορέων.

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα για να διαπιστωθεί ο ακριβής λόγος του θανάτου, ενώ το αποτέλεσμα της αυτοψίας θα ανακοινωθεί αύριο.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν διανομή ζυμαρικών για τη σίτιση απόρων


Αύριο και μεθαύριο από τις 9 το πρωί στην αποθήκη 15 του λιμανιού Θεσσαλονίκης
.
Δωρεάν διανομή ζυμαρικών για τη σίτιση απόρων θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο από τις 9 το πρωί στην αποθήκη 15 του λιμανιού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος διανομής τροφίμων (ζυμαρικά, λάδι, γραβιέρα, κασέρι, φέτα) σε 65 εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων και μονογενεϊκών οικογενειών, οι τέσσερις Μητροπόλεις, σύλλογοι παλιννοστούντων, κ.α.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ενέργεια αυτή χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το σύνολο των τροφίμων που θα διανεμηθούν ανέρχεται σε 366 τόνους και με αυτά υπολογίζεται ότι θα σιτιστούν 38.438 πολίτες. Σημειώνεται ότι ήδη διανεμήθηκαν δωρεάν τυριά Π.Ο.Π. (Γραβιέρα 14.393 Kgr και Κασέρι 16.915 Kgr) στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης σύμφωνα με το πρόγραμμα του 2013.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων


Ανεξαρτήτως τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.

Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών που θα υποβληθούν μέχρι τις 28 Νοεμβρίου θα θεωρούνται εμπρόθεσμες ανεξαρτήτως τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.

Σημειώνεται πως οι καταληκτικές προθεσμίες για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων και ισοζυγίων για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2,3,4,5, 6,7,8 και 9 έχουν ήδη λήξει και κανονικά θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε όλους όσους εκπρόθεσμα υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις καταστάσεις στο Τaxisnet.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη πως προτίθεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής όλων των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2012, καθώς και των ισοζυγίων για τις χρήσεις που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2012, ανεξαρτήτως του καταληκτικού ψηφίου του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του υπόχρεου, ορίζεται η 28η Νοεμβρίου 2013.

Για τη μη υποβολή ή την εκπρόθεσμη υποβολή, καθώς και για την ανακριβή υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπονται τα εξής πρόστιμα:

-Παραλείψεις ή ανακρίβειες μέχρι του ποσού των 14.673 ευρώ και μη υποβολή στοιχείων εφόσον ο υπόχρεος υποβάλλει τα στοιχεία μέχρι τη λήξη της προθεσμίας της διοικητικής επίλυσης της διαφοράς ή της άσκησης εμπρόθεσμης προσφυγής μέχρι του ποσού των 14.673 ευρώ τιμωρούνται για όσους τηρούν βιβλία Α' κατηγορίας με πρόστιμο 300 ευρώ, με Β' κατηγορίας 600 ευρώ, ενώ για τους υπόχρεους βιβλίων Γ' κατηγορίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 900 ευρώ.

-Μη υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων ή υποβολή εκπρόθεσμα μετά το τέλος του έτους της προθεσμίας υποβολής ή παράλειψη καταχώρησης αντισυμβαλλομένων ή ανακριβής καταχώρηση αξίας για παραλείψεις ή ανακρίβειες πάνω από το ποσό των 14.673 ευρώ, μετά το τέλος του έτους, τιμωρούνται για όσους τηρούν βιβλία Α' κατηγορίας με πρόστιμο 900 ευρώ, με Β' κατηγορίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 1.800 ευρώ, ενώ για όσους τηρούν Γ' κατηγορίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 2.700 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι ενστάσεις για τις 27.948 θέσεις του ΟΑΕΔ


Ενημερωθείτε εκτενώς για την όλη διαδικασία.

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για μια από τις θέσεις εργασίας και διαπίστωσαν ότι έχουν γίνει λάθη στην προσμέτρηση των μορίων τους θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ένσταση, καθώς η προθεσμία λήγει στις 29/11 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Διάρκεια ενστάσεων

Σύμφωνα με τα όσα όριζε η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ για τις ενστάσεις αυτές κατατίθενται ηλεκτρονικά σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών που αρχίζει από την επομένη ημέρα της καταχώρισης των πινάκων στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις 26/11, άρα οι ενστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29/11 και ως την 12η μεσημβρινή.

Δικαιολογητικά για την ένσταση

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αφορούν τη μία και μοναδική ένσταση κατατίθενται αυτοπροσώπως ή δια νομίμων εκπροσώπων (με εξουσιοδότηση) στο αρμόδιο κατάστημα του ΟΑΕΔ όπου ανήκουν όσοι ενίστανται. Η προθεσμία είναι η ίδια με αυτή των ηλεκτρονικών ενστάσεων. Δηλαδή 3 μέρες από την επομένη της ανάρτησης των πινάκων.

Οριστικοί πίνακες

Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων το Δ.Σ του ΟΑΕΔ εντός 5 εργάσιμων ημερών εγκρίνει τον οριστικό πίνακα κατάταξης. Οι οριστικοί πίνακες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Με βάση τα πιο πάνω τα οριστικά αποτελέσματα εκτός απροόπτου αναμένονται 6 -9 Δεκεμβρίου.

Η ηλεκτρονική φόρμα της ένστασης

Όπως αναφέρθηκε η ένσταση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και θα πρέπει όσοι πιστεύουν ότι έγιναν λάθη στη μοριοδότησή τους να συμπληρώσουν:


Στα πιο πάνω πεδία συμπληρώνουν το ΑΦΜ τους, το ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.



Στο πεδίο λόγοι εντάσεως σημειώνουν έναν ή παραπάνω λόγους όπως αυτοί αναφέρονται στην αίτηση. Προσοχή όσοι καταθέσουν ένσταση συμπληρώνουν και τον αριθμό και το λόγο της ένστασης όπως παρουσιάζεται στο ακόλουθο παράδειγμα:

Αν εμπίπτετε στις περιπτώσεις 1 και 8, τότε στο πεδίο «λόγοι ένστασης» συμπληρώνετε τα παρακάτω:

1. Δεν αναγνωρίστηκαν καθόλου τα μόρια ανεργίας του/της συζύγου μου.
8. Διαφωνώ με τον υπολογισμό των μορίων της ηλικίας μου.

Οι λόγοι ενστάσεων είναι οι ακόλουθοι:

Λόγοι ένστασης

1. Δεν αναγνωρίστηκαν καθόλου τα μόρια ανεργίας του / της συζύγου μου.
2. Διαφωνώ με τον υπολογισμό της ανεργίας του / της συζύγου μου.
3. Δεν προσμετρήθηκαν όλα τα μόρια ανεργίας μου.
4. Δε μου αναγνωρίστηκε η μονογονεικότητα.
5. Διαφωνώ με τον υπολογισμό των μορίων μονογονεικότητας.
6. Διαφωνώ με τον υπολογισμό των μορίων για το /τα ανήλικο/ανήλικα τέκνο/τέκνα μου.
7. Δεν έγινε δεκτή η προϋπόθεση συμμετοχής μου ως μέλος της ηλικιακής ομάδας 18-29.
8. Διαφωνώ με τον υπολογισμό των μορίων της ηλικίας μου.
9. Δεν έγινε δεκτή η μακροχρόνια ανεργία μου.
10. Δεν υπολογίστηκε το πτυχίο μου ως προϋπόθεση συμμετοχής.
11. Διαφωνώ με τον υπολογισμό του ατομικού/οικογενειακού μου εισοδήματος.
12. Άλλοι λόγοι.

Οριστική υποβολή ένστασης

Αφού συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία τσεκάρει το κουτάκι:


Μετά την υποβολή της ένστασης θα πρέπει να έχει εμφανιστεί το μήνυμα στην οθόνη σας: «Η αίτησή σας έχει υποβληθεί επιτυχώς» και να σας εμφανίζει και τον αριθμό πρωτοκόλλου της ένστασης. Αν δεν έχει και αριθμό πρωτοκόλλου ένστασης, τότε δεν έχει περάσει επιτυχώς στο σύστημα και πρέπει να ξαναπροσπαθήσετε.

Τα τυχόν δικαιολογητικά που επιθυμεί να προσκομίσει ο ενιστάμενος, υποβάλλονται στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην οποία ανήκει.

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις
Ηλεκτρονική διεύθυνση ενστάσεων
Πίνακες αποτελεσμάτων



Διαβάστε περισσότερα...

Αμετακίνητοι οι σχολικοί φύλακες στη Νεάπολη


Δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.

Δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι σχολικοί φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών αφού η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν για να παραμείνουν στη θέση τους μετά την κατάργησή τους έγινε δεκτή.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, η πρώτη φάση του δικαστικού τους αγώνα ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής στη δικαιοσύνη, ενώ η εκδίκαση της τακτικής αγωγής τοποθετείται στα τέλη της άνοιξης.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα και μέσα από την ΚΕΔΕ, για τη τελική δικαίωση των σχολικών φυλάκων, αλλά και την επέκταση του θεσμού και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά στις εφορίες 54.256 φορολογούμενοι


Η εκκαθάριση των δηλώσεών τους παραμένει σε εκκρεμότητα.

Στους 54.256 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δεν έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά στις εφορίες και η εκκαθάριση των δηλώσεών τους παραμένει σε εκκρεμότητα.

Εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση 9.884 δηλώσεων τα παραστατικά των οποίων έχουν ήδη ελεγχθεί, ενώ περίπου 11.443 δηλώσεις βρίσκονται στις εφορίες και παραμένουν υπό επεξεργασία.

Σημειώνεται πως από τους 363.104 φορολογούμενους που ειδοποιήθηκαν μέσω του Taxisnet ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης τους πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, έχουν μέχρι σήμερα προσέλθει στις εφορίες 308.848 φορολογούμενοι.



Διαβάστε περισσότερα...

Σύμφωνο συμβίωσης για όλους


Με τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Με τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η κυβερνητική στροφή και το πράσινο φως για να περιληφθούν στο σύμφωνο συμβίωσης οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα, έρχεται λίγες μέρες μετά από απόφαση στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, το οποίο είχε εξετάσει τις προσφυγές ζευγαριών ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με τις οποίες ο αποκλεισμός των ατόμων ιδίου φύλου από το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής. Στις 7 Νοεμβρίου ελήφθη απόφαση, με την οποία κρίθηκε ότι η χώρα μας παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Την Δευτέρα συναντήθηκε εκ νέου αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, όπου και τέθηκαν σημεία διαφοροποίησης του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το κατατεθέν αντιραστιστικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση τέθηκε και συμφωνήθηκε η κατάθεση τροπολογίας για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την ΕΣΔΑ, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούνταν από τον βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλο, τον Γ. Ιωαννίδη, ΓΓ του ΥΠΕΣ, τον Χρ. Πρωτόπαπα, μέλος του τομέα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, και την Αφ. Αλ Σάλεχ, μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη συζήτηση, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έθεσε τα εξής θέματα:

1) Την ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλλου προσώπων ή ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους υποκίνηση βίας ή μίσους.

2) Την πρόβλεψη αυξημένου πλαισίου ποινής και την επιβολή παρεπόμενης ποινής αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για όλα τα αδικήματα, όταν τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο.

3) Τη θέσπιση γνωμοδοτικής αρμοδιότητας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επιβολή κυρώσεων σε νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων.

4) Την απαλλαγή των παθόντων από την καταβολή παραβόλων μήνυσης και πολιτικής αγωγής, όχι μόνο για τα αδικήματα του συγκεκριμένου νόμου αλλά και για όλα όσα τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο

5) Βελτιώσεις επιμέρους διατυπώσεων για τη φθορά πραγμάτων και την τέλεση πράξεων μέσω διαδικτύου..

Σημειώνεται ότι πρόταση νόμου που κατοχυρώνει το δικαίωμα και των ομόφυλων ζευγαριών στη σύναψη Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης και που εξομοιώνει το θεσμικό πλαίσιο του τελευταίου με εκείνο του πολιτικού γάμου, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης υπενθυμίζει πως η σύναψη γάμου ή συμφώνου συμβίωσης στη χώρα μας, νοείται και επιτρέπεται μόνο μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών. Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός προσώπων αποκλείεται στην Ελλάδα από την άσκηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου.

Η παντελής απουσία θεσμικής ρύθμισης και η απόλυτη αδυναμία άσκησης του δικαιώματος ομόφυλων προσώπων στην οικογενειακή ζωή, λόγω και της απουσίας αποτελεσματικών ένδικων μέσων για τη διεκδίκησή του στη χώρα μας, οδήγησε σε προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και σε πρόσφατη καταδίκη της χώρας μας, για παραβιάσεις του άρθρου 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και του άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.



Διαβάστε περισσότερα...

Μεταναστεύουν στη Γερμανία νοσηλευτές


Φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη για ένα καλύτερο μέλλον...

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από χθες 26 Νοεμβρίου αντιπρόσωποι του συλλόγου VIJ της Στουτγάρδης, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια μετοίκησης στη Γερμανία άνεργου εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται εδώ και 130 χρόνια σε θέματα μετανάστευσης και είναι μια από τις πιο γνωστές ΜΚΟ στη Γερμανία.

Το τελευταίο διάστημα χάρη στο πρόγραμμα MobiPro ο σύλλογος έχει αναλάβει δράση για να βοηθήσει άνεργους νέους που επιθυμούν να εργαστούν σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από νοσηλευτική μονάδα της γερμανικής πόλης Freudenstadt που βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό και ζητάει να προσλάβει συνολικά και σε πρώτη φάση 10 νοσηλευτές. Δύο από τους υποψηφίους βρίσκονται κιόλας στη Γερμανία και οι συνεντεύξεις πρόσληψης θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Το νοσοκομείο απασχολεί κιόλας 4 Έλληνες γιατρούς και είναι ενθουσιασμένο από το γνωστικό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων και ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια ολόκληρη ελληνική ομάδα.

Σήμερα, Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων και την Πέμπτη το πρωί θα υπογραφούν τα συμβόλαια πρόσληψης.

Συγκεκριμένα στο Grand Hotel Palace ομάδα από το σύλλογο θα παρέχει πληροφορίες και απαντήσεις για κάθε τι που μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση των ενδιαφερομένων νοσηλευτών στη Γερμανία.


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτη επιχορήγηση για να ανοίξουν τα σχολεία ζητά ο Δήμος Νάουσας


Παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης πετρελαίου για την θέρμανσή τους.

Ο Δήμος Νάουσας ζητά έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθούν οι δαπάνες θέρμανσης στα σχολεία τα οποία σήμερα παρέμειναν κλειστά, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Αναστάσιου Καραμπατζού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καραμπατζός τόνισε ότι τα σχολεία σήμερα ήταν κλειστά, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου σε τέσσερα σχολεία (1 νηπιαγωγείο και 3 δημοτικά) καθώς «τα χρήματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης», όπως είπε.

Συνολικά 54 σχολεία όλων των βαθμίδων υπάρχουν στο Δήμο Νάουσας και σ' αυτά φοιτούν 5000 μαθητές.

Το ποσό των χρημάτων που διατίθεται από το υπουργείο Εσωτερικών είναι συνολικά 312.000 ευρώ, είπε ο κ. Καραμπατζός και κατανέμεται σε τέσσερις, ισόποσες δόσεις ύψους 78.000 ευρώ έκαστη.

«Μέχρι τώρα έχουν έρθει οι τρεις δόσεις των χρημάτων και υπολείπεται η τέταρτη, ελπίζουμε να έρθει πριν τα Χριστούγεννα» συμπλήρωσε.

Σε κάθε σχολείο αντιστοιχεί περίπου το ποσό των 400 ευρώ για να καλύψει κάθε μήνα λειτουργικές δαπάνες για θέρμανση, ΟΤΕ και άλλα έξοδα, επεσήμανε ο κ. Καραμπατζός.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Νάουσας συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλου του Δήμου και μαθητές για την έλλειψη πετρελαίου και, όπως ανακοινώθηκε, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα, τότε δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Zητείται καμαριέρα για... εθελοντική εργασία!


Ξενοδοχειακή μονάδα δεν προσφέρει μισθό και παρέχει μόνο τροφή και στέγη
.
Αλλάζουν οι μορφές απασχόλησης στην Ελλάδα. Προς το χειρότερο φυσικά. Πλέον, διάφοροι επιχειρηματίες αδιαφορώντας για το νόμο, αντί για μισθό, προσφέρουν τροφή, στέγη και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να απασχολήσουν ανθρώπινο δυναμικό που έχει πληγεί από την κρίση.

Αυτή τη φορά ξενοδοχειακή μονάδα στην Αίγινα, όπως μπορείτε να δείτε από την αγγελία, ζητά να προσλάβει καμαριέρα για εθελοντική εργασία και προσφέρει μόνο τροφή και στέγη.

Μετά από ρεπορτάζ του newsbeast.gr για την συγκεκριμένη αγγελία που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο και διαρκώς ανανεώνεται, αναφέρεται ότι προσφέρεται μόνο στέγη και τροφή για το άτομο που θα επιλεχθεί. Στην περίπτωση που το ξενοδοχείο έχει κίνηση, ο ιδιοκτήτης (κι αυτό είναι στην κρίση του!) παρέχει 4 ευρώ την ώρα στην εργαζόμενη. «Δεν κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά για να πληρωνόμαστε», αναφέρει το περιβάλλον του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, άνθρωποι που έχουν βρεθεί στο δρόμο καταλήγουν να ζητούν δουλειά με αυτό τον τρόπο για να καταφέρουν να έχουν ένα πιάτο φαγητό και μια στέγη. «Πρόκειται για μια μορφή ανταλλαγής. Εμείς παρέχουμε στέγη και τροφή κι εκείνοι εργάζονται», συμπληρώνεται.



Πάντως, μιλώντας στο newsbeast.gr η εργατολόγος, Κωνσταντίνα Κονιδάρη τονίζει το ότι δεν είναι νόμιμο να μην παρέχεται μισθός. Την ίδια άποψη έχει και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

«Είναι παράνομο. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος σε αυτή την περίπτωση ότι κάθε προσφερόμενη εργασία θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε χρήμα. Πρέπει ο μισθός να δίνεται σε χρήμα και σε καμία περίπτωση σε είδος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και σημειώνει: «Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας, αρκετές φορές, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιπτώσεις. Η παρανομία έχει αρχίσει να ανθεί στην Ελλάδα της κρίσης. Αυτό κάνει και η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, βάζοντας αγγελία στην εφημερίδα, στην οποία αντί μισθού, προσφέρει διαμονή και φαγητό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογα περιστατικά έρχονται σε γνώση μας. Εμείς καταγγέλλουμε τα περιστατικά αυτά στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές».



Διαβάστε περισσότερα...

Τρόφιμα για τον ξενώνα ανηλίκων προσφύγων συγκεντρώνουν οι Atenistas


Το Σάββατο στο Μετρό Πανόρμου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Τρόφιμα για τον ξενώνα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο «Μέλλον» συγκεντρώνει αυτό το Σάββατο στην πλατεία του μετρό Πανόρμου, από τις 11:00 έως τις 14:00, η ομάδα plus των Atenistas.

Στο ξενώνα φιλοξενούνται περίπου 100 πρόσφυγες από Αφγανιστάν, Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες, περίπου 60 ανήλικοι ασυνόδευτοι και 40 μητέρες με μωρά.

Οι Atenistas συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, ελαιόλαδο, γάλα σε κουτιά, αλεύρι, ζάχαρη καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής.

«Οι ανάγκες είναι μεγάλες, κάθε βοήθεια είναι πολύ σημαντική», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.




Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων στα Χανιά


Τα προϊόντα θα μεταφέρονται στα σπίτια των πολιτών με τα οχήματα του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αρχίζει η διανομή τροφίμων στα Χανιά. Πέραν των προϊόντων που θα διατεθούν από το χώρο του ΚΗΦΗ, αυτά θα μεταφερθούν και στο χώρο διαμονή των πολιτών μέσω των οχημάτων του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως αναφέρεται, σε προτεραιότητα βρέθηκαν άποροι και άτομα με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Έτσι, περισσότερες από 130 οικογένειες θα λάβουν τρόφιμα φέτος.


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χορηγήθηκαν 22 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης


Η προκαταβολή αφορά περίπου 180.000 δικαιούχους.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, χορηγήθηκε σήμερα ποσό ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ ως προκαταβολή στους του επιδόματος θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι η προκαταβολή αφορά περίπου 180.000 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης που έχουν υποβάλει σχετική αίτηση για την είσπραξή της στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται ότι δικαιούνται για φέτος περίπου 580.000 φορολογούμενοι.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση σε δήμους, ποσού 8 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για θέρμανση των σχολικών μονάδων.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτη συνεδρίαση από την σύγκλητο του ΑΠΘ


Ο Μυλόπουλος τους ενημέρωσε για τις προτάσεις του υπουργείου.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της συγκλήτου του ΑΠΘ, στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος συζητήθηκαν, παρουσία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών, οι θέσεις του υπουργείου Παιδείας για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Ο πρύτανης Ι. Μυλόπουλος τους ενημέρωσε για τις προτάσεις του υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει δυνατότητα «η όποια υποστελέχωση βασικών λειτουργιών προκύψει» με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των ιδρυμάτων και την «κατάρτιση και έγκριση του Οργανισμού» τους να αντιμετωπιστεί μέσω της δια-ιδρυματικής κινητικότητας υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα στους διοικητικούς υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα και έχουν τα προσόντα να τοποθετηθούν σε θέσεις εργαστηριακού προσωπικού (ν.4009). Παράλληλα, θα εξεταστούν οι ενστάσεις για αποκατάσταση ανακριβειών κατά την απογραφή τους.

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το εάν το ΑΠΘ μπορεί να λειτουργήσει μετά τη διαθεσιμότητα και πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν προβλήματα σε τομείς (γραμματείες, ορκωμοσίες, κ.α.). Υπάλληλος του τεχνικού κλιμακίου προειδοποίησε για τον κίνδυνο άμεσης διακοπής της θέρμανσης των κτιρίων καθώς «από τους δεκαοκτώ μονίμους υπαλλήλους του κλιμακίου εξαιρείται της διαθεσιμότητας μόνο ένας».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι φοιτητές αποχώρησαν και τα μέλη της συγκλήτου συνεδριάζουν για να εκδώσουν σχετικό ψήφισμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν παραστάσεις από τη Θεατρική Πειραματική Σκηνή


Η Θεατρική Πειραματική Σκηνή «Ανδρέας Βαρούχας» του Δήμου Περιστερίου παρουσιάζουν το έργο του Μπόστ «Φαύστα». Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 9 το βράδυ στο θέατρο Ξυλοτεχνίας αναβιώνει το σπουδαίο έργο του πολυτάλαντου Χρύσανθου Μποσταντζόγλου υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αρχοντίας Μυλωνά.



Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου ανέφερε σχετικά: «Η θεατρική μας σκηνή καταθέτει για μια ακόμη φορά ενώπιον σας το απόσταγμα μιας προσπάθειας γνήσιας, αυθόρμητης και εντυπωσιακής. Το θερμό χειροκρότημά σας είναι η καλύτερη επιβράβευση για όλους».



Με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός και η παιδεία είναι ανεκτίμητα αγαθά, η είσοδος στο θέατρο Ξυλοτεχνίας (Παρασκευοπούλου – Κ. Παλαμά) και η εμπειρία αυτής της μοναδικής θεατρικής παράστασης είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.



ΗΘΟΠΟΙΟΙ Φαύστα: Αικατερίνη Τζιμούρτα Γιάννης: Μιχάλης Νικολόπουλος Ελένη: Εμμανουήλ Γερωνυμάκης Μαριάνθη: Άγγελος Κανδήλης Ριτσάκι: Μαίρη Αργυρού Κος Ιατρού: Κώστας Παπαζάνης Κα Ιατρού: Νικολέττα Σαμοΐλη Νέος: Γιάννης Σοφικίτης Γάτα: Μόνικα Ασλανίδη Γατάκι: Βασίλης Τζωρτζακάκης Γατάκι: Ορφέας Παπαδάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθεσία: Αρχοντία Μυλωνά Διασκευή Κειμένου: Λένια Σπυροπούλου Κίνηση - Χορογραφία: Ναταλία Φεντόροβα - Βέρδου Μουσική Σύνθεση: Παυλίνα Κατσή Σκηνικά - Κουστούμια: Φωτεινή Μουτάφη Φωτισμός: Μαρία Υφαντοπούλου Κονσόλα Ήχου: Χριστιάνα Αποστολοπούλου Ηχοληψία: Δημήτρης Λάγιος Τεχνική Υποστήριξη: Ευτυχία Πετροπούλου Φροντιστήριο: Ανδρέας Λαπατάς Φωτογράφηση: Δημήτρης Μυλωνάς Δημιουργικό προγράμματος-Αφίσας: Σοφία Δαρβύρη

-Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το :http://faustaperisteriou.wix.com/fausta

https://www.facebook.com/fausta2013




Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση και η «τέντα της ελπίδας»


Σε αυτοσχέδια τέντα, στο κέντρο της Αθήνας, ζουν τέσσερις νέοι άνθρωποι. Κάποτε είχαν μία κανονική δουλειά γραφείου, τώρα κρεμάνε στην τέντα τις γραβάτες τους για να θυμούνται μία παλιά, κανονική ζωή.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς άρση του αδιεξόδου στο Καποδιστριακό


Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Αν και τον τελευταίο λόγο έχει η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, όλα δείχνουν ότι το ίδρυμα θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Κι αυτό, γιατί η μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών, που συναντήθηκε με τον υπουργό, έλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος.

«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης. Τόνισε, επίσης ότι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και επανέλαβε ότι βούληση της Συγκλήτου είναι να λειτουργήσει άμεσα.

Εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων, η πρόεδρος του συλλόγου, Νάνσυ Μιχοπούλου, αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα της συνάντησης, ενώ ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης σημείωσε ότι εξειδικεύτηκε η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε προχθές ο υπουργός στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της μοριοδότησης των υπαλλήλων. Όπως τονίστηκε, οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.

Στις 15:00, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στην Πάτρα την 1η Δεκέμβρη ο Ι. Βαρδακαστάνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.11.2013

Ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ημερίδα με θέμα:

«Κοινωνική Πρόνοια & Κοινωνική Φροντίδα για Άτομα με Αναπηρία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σε περίοδο οικονομικής κρίσης»

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 & ώρα 17:00 μμ., στο Ξενοδοχείο Astir Patras Hotel, Αγίου Ανδρέου 16, στην Πάτρα.

Συντονιστής Ημερίδας Βουλδής Απόστολος, δημοσιογράφος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ώρα Προσέλευσης: 17:00-17:15

ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Χαιρετισμοί
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας
Εκπρόσωπος Οργανισμού Λιμένος Πατρών
Εκπρόσωπος Εταιρίας «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.»

Τιμητική Βράβευση Παραολυμπιονικών και Πολιτών για την προσφορά τους στο χώρο της αναπηρίας

Πρόγραμμα Ομιλητών

Εισαγωγή
«Η Κοινωνική Πρόνοια και η Κοινωνική Φροντίδα για τα Άτομα με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης»
κος Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (E.D.F.) και της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (I.D.A.)

1η Ενότητα
«Η Δημόσια Κοινωνική Φροντίδα για τα Άτομα με Αναπηρία»
κα Τσουκαλά Γεωργία, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
κος Μπετίνης Ευστάθιος, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
«Ανάπτυξη Κοινωνικής Φροντίδας σε ΜΚΟ (Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»)»
κα Παναγοπούλου Βασιλική, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΑΛΚΥΟΝΗ», Γενική Γραμματέας Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων

2η Ενότητα
«Ζητήματα Κοινωνικής Πρόνοιας στο τομέα της ψυχικής υγείας εν μέσω οικονομικής κρίσης»
κος Μέντης Εμμανουήλ, Κοινωνικός Λειτουργός
«Κοινωνική Πρόνοια για τα Άτομα με Αναπηρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»
κος Χαροκόπος Αντώνιος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

Τέλος Ημερίδας- Συμπεράσματα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφερειακή Ομοσπονδία Εθνική Συνομοσπονδία
Ατόμων με Αναπηρία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Αμε.Α)
Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Ελ. Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, Αθήνα
Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε & Ν.Ι.Ν. Τηλ.:210 9949837
Ακτή Δυμαίων 5, Πάτρα ΤΚ 26222 fax: 210 5238967
Τηλ/fax: 2610-362127 E–mail: esaea@otenet.gr
E-mail: pomamea_dit@hotmail.com Ιστοσελίδα: www.esaea.gr

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 99 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Για τα ΚΕΠΑ και το ΕΚΑΣ στη Βουλή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.11.2013

Εντείνει τις προσπάθειές της η ΕΣΑμεΑ αναφορικά με το ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους με αναπηρία κάτω των 65 ετών, που «κόβεται» από 1/1/2014 καθώς και για την παράταση του χρόνου καταβολής αναπηρικών συνάξεων και επιδομάτων μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ.

Με επιστολή της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις της Πολιτείας και ζητά από τους βουλευτές μέλη της Επιτροπής να καταθέσουν εμπρόθεσμη τροπολογία στο εν λόγω νομοσχέδιο για την διατήρηση του ΕΚΑΣ για τα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακό όριο και για την παράταση του χρόνου καταβολής αναπηρικών συνάξεων και επιδομάτων μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ.

Πιο αναλυτικά, η Συνομοσπονδία ζητά:

1. Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους με αναπηρία κάτω των 65 ετών από 1/1/2014 και να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. Οι συνταξιούχοι με αναπηρία στην πλειοψηφία τους είναι κάτω των 65 ετών.

2. Η ΕΣΑμεΑ ζητά ρύθμιση με την οποία θα δοθεί παράταση της χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, όπως είχε δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στις 30 Οκτωβρίου. Να αναφέρεται ότι «στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των αιτούντων πολιτών, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας, παρατείνεται έως το χρόνο έκδοσης της Γνωμάτευσης Αναπηρίας, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, όπως και στις περιπτώσεις λήξης του δικαιώματος χορήγησης πάσης φύσεως αναπηρικών επιδομάτων (προνοιακών, εξωϊδρυματικού, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.), καθώς επίσης και η διατήρηση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης».

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 130 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 96 KB).



Διαβάστε περισσότερα...