Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ένα γονίδιο ευθύνεται για τα κιλά σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δε φταίτε εσείς αν δεν πέφτει η ζυγαριά.

Το να περνάτε ώρες μέσα σε ένα γυμναστήριο, προσπαθώντας να κάψετε όσο περισσότερες θερμίδες μπορείτε ίσως να είναι… μάταιος κόπος… αν «κουβαλάτε» μέσα σας τα λάθος γονίδια!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι εννιά στους 10 υπέρβαρους ανθρώπους, είναι παχείς εξαιτίας των γονιδίων τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το «γονίδιο του πάχους» είναι τόσο ισχυρό, που όταν μεταλλάσσεται κάνει τα ποντίκια έως και δύο φορές πιο παχιά, καθώς επίσης και διαβητικά!

Μην τα βάζετε λοιπόν με τη ζυγαριά σας, αλλά με το γονίδιο CEP19!

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης και τα επίπεδα της ενέργειας στον οργανισμό, κάτι που σημαίνει ότι όταν λειτουργεί φυσιολογικά, κάνει τους ανθρώπους να παραμένουν λεπτοί.

Όταν όμως παρουσιαστεί κάποια μετάλλαξη, τότε προκαλεί αύξηση της όρεξης με αποτέλεσμα να… καταλήγει κανείς παχύσαρκος!

«Μελετώντας μόνο μια οικογένεια παχύσαρκων ανθρώπων καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε το συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο υπάρχει όχι μόνο στους ανθρώπους και τα ποντίκια, αλλά και στους πιο απλούς μονοκυτταρικούς οργανισμούς» ανέφερε στη Daily Mail ο γενετιστής Dr John Martignetti, από το ιατρικό κέντρο Ziv στο Ισραήλ.

«Η Φύση φαίνεται ότι θεωρεί αυτό το γονίδιο τόσο σημαντικό, που διατήρησε τη δομή του για πάνω από 700 εκατομμύρια χρόνια» πρόσθεσε.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν καταφέρουν να βρουν θεραπείες για να «αναβιώσουν» το γονίδιο αυτό σε ανθρώπους που κινδυνεύουν από παχυσαρκία, θα μπορούσαν να τη θεραπεύσουν μέχρι και να αποτρέψουν την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

«Η παχυσαρκία έχει γίνει πια παγκόσμια επιδημία και επηρεάζει σχεδόν όλους τους τομείς της υγείας του ανθρώπου: από καρδιακές παθήσεις μέχρι και καρκίνο, ενώ παίζει ρόλο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτρέψιμου θανάτου. Τα επίπεδα της παχυσαρκίας αυξάνονται δραματικά σε ολόκληρο τον κόσμο, κι αν πρόκειται να κάνουμε κάτι για να την αντιμετωπίσουμε, πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα την ιατρική της βάση» πρόσθεσε ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.