Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αναποτελεσματικό κρίνουν οι έμποροι το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ωφελούνται μόνον οι απρόσωπες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων».

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κρίνει το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων αναποτελεσματικό, επισημαίνοντας πως από αυτό ωφελούνται μόνον οι «απρόσωπες» μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων στο Βραχάτι Κορινθίας, στη συζήτηση για την αποτίμηση της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) Βάλια Αρανίτου παρουσίασε την έρευνα του Ινστιτούτου για την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο καθώς και τα αποτελέσματά της, τα οποία ήταν αρνητικά κατά κύριο βαθμό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, τον Οκτώβριο, πριν την περίοδο των εκπτώσεων του Νοεμβρίου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασαν μεγάλη πτώση πωλήσεων και το ίδιο αρνητικό κλίμα συνεχίστηκε και μετά το δεκαήμερο των εκπτώσεων.

Η Ομοσπονδία συζήτησε, επίσης, το γεγονός ότι οι έμποροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, αφού σημείωσε ότι οι ανασφάλιστοι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο αγαθό της δημόσιας υγείας φτάνουν το ένα εκατομμύριο, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν στηρίζει τον Έλληνα επαγγελματία, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τουναντίον εντείνει την κατάσταση προς το χειρότερο με την απόφασή της να συσταθεί η επιτροπή ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών) από 1/1/14». Υπογράμμισε δε ότι «αυτό το μέτρο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, είναι ένα μέτρο που ωθεί την κοινωνία σε εξέγερση με μη προβλέψιμες συνέπειες».

Εξάλλου, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων, επιβεβαίωσε παλαιότερη θέση του, ότι το κλείσιμο των καταστημάτων ως μέτρο πίεσης είναι όχι μόνο αναποτελεσματικό, αλλά και επιβαρυντικό για τις επιχειρήσεις, γι' αυτό και θα αναζητηθούν διαφορετικοί τρόποι άσκησης πίεσης προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος, η Ομοσπονδία αποφάσισε να ζητήσει, εντός των προσεχών ημερών, από τους Εμπορικούς Συλλόγους- μέλη της, τη συνεργασία τους για τη διαμόρφωση προτάσεων και την προώθηση δράσεων, με στόχο την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσα στις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.