Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μοντέλο του Playboy έκανε δώρο στο αγόρι της... τρίο


Δεν έβρισκε τι δώρο να πάρει για τα γενέθλιά του.

Ένα μοντέλο του Playboy, αποκάλυψε ότι έκανε δώρο στον αγαπημένο της… τρίο για τα γενέθλιά του - επειδή δεν ήξερε τι να του πάρει. Η εντυπωσιακή ξανθιά, Daniella Chavez επιστράτευσε μια φίλη της για να λάβει μέρος σε μια παθιασμένη νύχτα σεξ μαζί με το αγόρι της.

Η 25χρονη σεξοβόμβα, από το Las Condes της Χιλής, ανέφερε σχετικά στο Playboy (Μεξικάνικη έκδοση): «Ήταν τα γενέθλια του αγαπημένου μου άντρα και πέρασα δυο μέρες ψάχνοντας σε εμπορικά κέντρα για το τέλειο δώρο, αλλά δεν είχα καμία τύχη». Έτσι, μια μέρα πριν ο σύντροφός της σβήσει τα κεράκια, ζήτησε βοήθεια από μια φιλενάδα της η οποία της είπε «χάρισέ του μία νύχτα πάθους, ένα τρίο μαζί με μια άλλη κοπέλα».

Η 25χρονη αρχικά γέλασε με την πρόταση της φίλης της και όταν η πρώτη της ζήτησε να της βρει μια πρόθυμη γυναίκα για το σκοπό αυτό, η δεύτερη φυσικά και δέχτηκε να συμμετάσχει όταν της έγινε πρόταση.

«Της είπα να έρθει στο διαμέρισμά μας, όπου αφού πρώτα είχαμε ένα ωραίο δείπνο, έπειτα από μερικά ποτά, η νύχτα άρχισε να γίνεται πιπεράτη», είπε. Όσο για τον αγόρι; Φαντάζεστε ότι δυσαρεστήθηκε με το δώρο του; «Εξεπλάγην…», είπε η φιλενάδα του.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γιορτή του φαλλού στην Ιαπωνία


Αποτελεί αγαπημένη τουριστική ατραξιόν.

Προκαλεί πονηρά γελάκια και τα περίεργα βλέμματα των τουριστών, το ασυνήθιστο αυτό φεστιβάλ στην Ιαπωνία, όπου πολίτες περιφέρουν γιγαντιαία φαλλικά σύμβολα στους δρόμους μιας πόλης της χώρας.

Για τους κατοίκους όμως της Kawasaki, που κουβαλούν τα ερωτικά αυτά σχήματα, όλα σε διαφορετικά μεγέθη, αυτή η περίεργη παράδοση δεν είναι αστείο.

Το Shinto Kanamara Matsuri ξεκίνησε ως μια τοπική παράδοση και μετατράπηκε σε μια δημοφιλής τουριστική ατραξιόν, με τους συμμετέχοντες να προσεύχονται στον Θεό της γονιμότητας για την καρποφορία της κοιλίας αλλά και την προστασία τους από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την άνοιξη, και είναι γνωστή και η γιορτή του ατσάλινου φαλλού.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έσπασε τζάμι αεροπλάνου της Turkish Airlines


Αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προκειμένου να προσγειωθεί στη Νυρεμβέργη.

Επιβατικό αεροσκάφος της Turkish Airlines που κατευθυνόταν στην Κωνσταντινούπολη έκανε σήμερα επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης στη Γερμανία, μετά το σπάσιμο του τζαμιού του αριστερού παραθύρου του κόκπιτ, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία.

Η πτήση που είχε αναχωρήσει από το Ντίσελντορφ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προκειμένου να προσγειωθεί στη Νυρεμβέργη, δήλωσε η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου περιμένοντας την επόμενη πτήση, ενώ τεχνικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν τη ζημιά στο αεροσκάφος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα της κρίσης μέσα από σκληρές φωτογραφίες


Το Time παρουσιάζει εικόνες από Έλληνα φωτογράφο.

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, εξαθλιωμένες γυναίκες πωλούν το σώμα τους για ελάχιστα ευρώ, μετανάστες αναζητούν καταφύγιο…

Εικόνες σκληρές, σοκαριστικές, εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης, την Ελλάδα έτσι όπως την κατέγραψε με το φακό του ο φωτογράφος Άγγελος Τζορτζίνης και τις παρουσιάζει το περιοδικό Time (ηλεκτρονική έκδοση).

(Κάποιες από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, παρουσιάζονται με pixels, ενώ η δουλειά του φωτογράφου παρουσιάζεται κανονικά)

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία



Οικογένεια Παλαιστινίων σε σταθμό τρένου



Η Στέλλα είναι ναρκoμανής και εργάζεται ως ιερόδουλη



Προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής



Δωρεάν τρόφιμα



Άστεγος ζει μέσα στο αυτοκίνητό του



Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης



Η Αθήνα για άλλη μια φορά γίνεται πεδίο μάχης



Διαδηλωτές μετά από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας



Σύλληψη παράνομων μεταναστών από το Λιμενικό




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον μαχαίρωσε θανάσιμα όταν κατά το σεξ την αποκάλεσε με άλλο όνομα


Αρνήθηκε να δεχτεί τη συγγνώμη του.

Η Σβετλάνα Λεβίνα περίμενε μέχρι ο σύζυγός Ανατόλι, να κοιμηθεί πριν εκείνη διαπεράσει επανειλημμένα με μαχαίρι στο στήθος του- αργότερα κάλεσε την αστυνομία και παραδόθηκε.

Η νιόπαντρη γυναίκα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύζυγό της, όταν εκείνος την αποκάλεσε με το όνομα της πρώην του κατά τη διάρκεια ερωτικής τους επαφής. Η 45χρονη Σβετλάνα μετά τη λάθος λέξη που ξεστόμισε ο δύστυχος άντρας, άρχισε καυγά και αρνήθηκε να δεχτεί τη συγγνώμη του. Αντ’ αυτού, περίμενε υπομονετικά πότε θα έπεφτε για ύπνο για να φέρει εις πέρας το σατανικό της σχέδιό-, έγκλημα που διέπραξε μέσα στο διαμέρισμά τους σε κεντρική περιοχή της Ρωσίας.

Μετά την πράξη της, ψύχραιμη κάλεσε την αστυνομία και παραδόθηκε. «Το ζευγάρι ήταν μαζί μόνο τρεις μήνες. Όταν το θύμα αποκάλεσε τη σύζυγό του Ολγα, το οποίο ήταν το όνομα της πρώην γυναίκας του, αποφάσισε ότι δε μπορούσε να τον συγχωρήσει», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι σχεδίαζε ο Lubitz να μείνει μόνος στο πιλοτήριο - «Αυξήστε τις ιατρικές εξετάσεις στους πιλότους»


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus, Andreas Lubitz και για τον τρόπο που έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του να ρίξει το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, ο Lubitz είχε αγοράσει ένα φάρμακο το οποίο έριξε στον καφέ του πιλότου, προκειμένου να πάει στην τουαλέτα και να τον αφήσει μόνο του στο πιλοτήριο.

Οι νέες πληροφορίες έρχονται στο φως από τα στοιχεία που εντόπισαν οι εισαγγελείς στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συγκυβερνήτη. Ωστόσο, οι εισαγγελείς δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση που μεταφέρει η Daily Mirror.

-----------

Αίτημα από το ΑΜΕ μετά την τραγωδία με το μοιραίο Airbus.

Οι Γερμανοί ιατρικοί αεροπορικοί εξεταστές (AME) ζητούν να ενισχυθούν οι εξετάσεις που γίνονται στους πιλότους μετά την πρόσφατη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις για την οποία, απ' ό,τι φαίνεται, ευθύνεται ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου.

«Ζητάμε οι πιλότοι να υποβάλλονται σε πιο συχνές και πιο αυστηρές εξετάσεις», δήλωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος της ένωσης Γερμανών Ιατρικών Αεροπορικών Εξεταστών Χανς-Βέρνερ Ταϊχμίλερ.
«Η κατανάλωση ψυχοτρόπων φαρμάκων και ναρκωτικών πρέπει επίσης να δηλώνεται», πρόσθεσε ο Ταϊχμίλερ, αφού η έρευνα έδειξε ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λούμπιτς υπέφερε στο παρελθόν από καταθλιπτικά επεισόδια και είχε αυτοκτονικές τάσεις για τις οποίες είχε απευθυνθεί σε πολλούς ψυχιάτρους.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, φάρμακα για την αντιμετώπιση της μανιοκατάθλιψης βρέθηκαν στο σπίτι του 27χρονου άνδρα, ο οποίος, όπως μοιάζει να προκύπτει από την ανάλυση των μαύρων κουτιών του αεροπλάνου, έριξε ηθελημένα στις 24 Μαρτίου το Airbus στις γαλλικές Άλπεις σκοτώνοντας τους 149 επιβαίνοντες σε αυτό.

Οι συστάσεις του Ταϊχμίλερ ξεπερνούν κατά πολύ τις τρέχουσες πρακτικές, οι οποίες στο πλαίσιο του ετήσιου ιατρικού ελέγχου ικανότητας των πιλότων προβλέπουν αιματολογικές εξετάσεις για τον καθορισμό του ποσοστού της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και σε κάποιες περιπτώσεις του ζαχάρου.

Οι εξετάσεις αυτές δεν επιτρέπουν να εντοπιστεί η παρουσία ψυχοτρόπων φαρμάκων ή ναρκωτικών, σύμφωνα με την Βελτ, η οποία επισημαίνει ότι επίσης δεν γίνονται τακτικές ψυχολογικές εξετάσεις στους πιλότους.

Η ένωση εξετάζει επίσης να υποβάλει και άλλες συστάσεις, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος του ήπατος, των νεφρών ή της χοληστερίνης των πιλότων, επεσήμανε ο Ταϊχμίλερ.

Στα τέλη Μαρτίου, λίγο μετά τη συντριβή του Airbus ο Ούβε Μπαϊντερβέλεν, αντιπρόεδρος της ένωσης, είχε χαρακτηρίσει «υπερβολική» την υπόθεση να υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ οι πιλότοι κατά τις εξετάσεις ρουτίνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιλότος της Alitalia άνοιξε πυρ μετά από οικογενειακό καυγά


Ένας 50χρονος πιλότος της Alitalia, ο Μαουρίτσιο Φολιέτι, μετά από οικογενειακό καυγά στο σπίτι της μητέρας του, την περασμένη Κυριακή, κοντά στην πόλη Σπολέτο της κεντρικής Ιταλίας, άρχισε να πυροβολεί με περίστροφο που κατείχε νόμιμα, στοχεύοντας σε τοίχο του διαμερίσματος.



Από τις σφαίρες δεν τραυματίστηκε κανείς αλλά οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και η εισαγγελία του Σπολέτο άσκησε δίωξη κατά του Φολιέτι, με την κατηγορία απειλών και πρόκλησης υλικών ζημιών.

Η ιταλική αεροπορική εταιρία μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, αποφάσισε να παύσει, προσωρινά, τον Φολιέτι των καθηκόντων του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να ζητήσει από τον αρμόδιο οργανισμό πολιτικής αεροπορίας να τον υποβάλει σε εξετάσεις για να διαπιστώσει την ψυχολογική και σωματική του κατάσταση και να αποφανθεί αν είναι σε θέση να συνεχίσει να εργάζεται ως κυβερνήτης αεροσκαφών.

Ο εν λόγω πιλότος, ήταν ο υπεύθυνος του αεροσκάφους που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε μεταφέρει, με κανονική πτήση της Alitalia, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, από την Ρώμη μέχρι το Παλέρμο της Σικελίας.



Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μετά την πρόσφατη τραγωδία του αεροσκάφους της Germanwings, η πτώση του οποίου προκλήθηκε από την αυτοκτονική και δολοφονική βούληση του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, οι έλεγχοι και τα μέτρα πρόληψης, στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιριών, έχουν αυξηθεί σημαντικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός σε τροχαίο 22χρονος καλαθοσφαιριστής στη Λάρισα


Θρήνος για τον άτυχο 22χρονο μπασκετμπολίστα Θανάση Γκάτη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Τετάρτης στο 8ο χλμ. Λάρισας - Τύρναβου.

Ο νεαρός συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του με μεγάλη ταχύτητα με προπορευόμενο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και έχασε τη ζωή του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕΛ, καθώς ο αδικοχαμένος 22χρονος μπασκετμπολίστας είχε αγωνιστεί παλαιότερα στον σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την άδικη απώλεια του πρώην καλαθοσφαιριστή της Ακαδημίας Μπάσκετ της ΑΕΛ, Αθανασίου Γκάτη, καθώς και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους του. - Καλό ταξίδι Θανάση.




Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο η βιωσιμότητα του ταμείου


Δέκα προτάσεις κατέθεσε η ΓΣΕΒΕΕ στη διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Δέκα προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ταμείου κατέθεσε σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στον διοικητή του ΟΑΕΕ, Τάσο Πετρόπουλο και τον υποδιοικητή, Δημήτρη Χριστοφορίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε η συζήτηση επί των προτάσεων να γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιτυχία του μέτρου των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ είναι οι εξής:

1. Εγγυημένη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως εξ' ορισμού πηγάζει από τον Δημόσιο Χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

2. Εύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας. Η εξέλιξη των δεικτών απασχόλησης την τελευταία τριετία υποδηλώνει ότι η εργασία δεν μπορεί, πλέον, να σηκώσει στον ίδιο βαθμό το κύριο βάρος χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, των παροχών πρόνοιας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Παρότι η θέση της ΓΣΕΒΕΕ επί της αρχής είναι η κατάργηση κάθε έκτακτου τέλους ή επιβάρυνσης προς τις επιχειρήσεις, ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών και για όσο καιρό εισπράττεται το τέλος επιτηδεύματος, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποδίδεται ανταποδοτικά υπέρ του ΟΑΕΕ και όχι για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

3. Αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα.

4. «Πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα, την οποία δεν έχει σήμερα, για μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.

5. Παροχή της δυνατότητας στον ασφαλισμένο, να επιλέξει ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία, τουλάχιστον για τα δύο επόμενα έτη, πληρώνοντας, ακόμη κι αν έχει οφειλές, μόνο τις τρέχουσες εισφορές του. Από αυτό το μέτρο, με μετριοπαθείς εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υπολογίζεται, ότι με την ενεργοποίηση των μισών οφειλετών του Οργανισμού (περίπου 200.000 ασφαλισμένοι), μπορούν να εισρεύσουν στα ταμεία του ΟΑΕΕ περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ ανά έτος.

6. Αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη του οφειλέτη στα 40.000 ευρώ, με παράλληλη διόρθωση της εγκυκλίου του ΟΑΕΕ σχετικά με τον αριθμό των 30 μηνιαίων κατώτατων συντάξεων, που είναι σήμερα, στις 80 κατώτατες συντάξεις.

7. Ειδική μέριμνα για υπερήλικες ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, οι οποίοι έχοντας οφειλή άνω των 20.000 ευρώ, έχουν τερματίσει την επαγγελματική δραστηριότητά τους. Αυτές οι περιπτώσεις είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν με αυξημένα ανθρωπιστικά κριτήρια και να τους δοθεί η δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν, λαμβάνοντας την εθνική σύνταξη με ό, τι μπορεί να προκύψει αναλογικά από τις εισφορές που έχουν καταβάλει. Σημειώνεται, ότι στον ΟΑΕΕ δεν υπάρχουν διατάξεις, όπως ισχύουν σε άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που να προβλέπουν πρόωρη και κατ' επέκταση μειωμένη συνταξιοδότηση. Επίσης, υπάρχει μία κατηγορία ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και χρειάζεται να ληφθεί ειδική μέριμνα.

8. Δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ, ανταγωνιστικής προς τον ΟΓΑ, για την ένταξη των ασφαλισμένων που ανήκουν στις προαιρετικές περιοχές. Όλοι οι επιτηδευματίες να υπόκεινται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, χωρίς καμία χαριστική εξαίρεση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερες γεωγραφικές συνθήκες (στη λογική των προαιρετικών περιοχών).

9. Διεύρυνση, χωρίς προϋποθέσεις-αποκλεισμούς τεχνικής φύσης, των αποδεκτών του βοηθήματος ανεργίας, εφόσον έχουν συνεισφέρει, μέσω των ασφαλιστικών εισφορών τους στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας.

10. Άμεσος εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΕΕ, έτσι ώστε, αφενός να ενδυναμωθεί η εισπρακτική ικανότητά του και αφετέρου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ως προς τις παροχές και τις υπηρεσίες που προσφέρει, τόσο στους ασφαλισμένους, όσο και στους συνταξιούχους. Η διοίκηση πρέπει να αντιληφθεί ότι βασικός ρόλος της δεν είναι αυτός του τιμωρού, αλλά της υποστήριξης του ασφαλισμένου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γεύματα αγάπης για παιδιά οικογενειών της Αττικής


Προσφορά της Eurobank στην «Αποστολή».

Γεύματα αγάπης για παιδιά δοκιμαζόμενων οικογενειών της Αττικής ήταν η προσφορά της Eurobank προς την «Αποστολή», τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών το φετινό Πάσχα.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού έργου που προσφέρει η «Αποστολή» και τον εξέχοντα ανθρωπιστικό ρόλο της, η Διοίκηση της Eurobank, σταθερός αρωγός των φιλανθρωπικών της δράσεων, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο προκειμένου να του γνωστοποιήσει την απόφαση για συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσής της για το 2015. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα χορηγεί ποσό με το οποίο καλύπτεται το κόστος για 25.000 δέματα τροφίμων, για μαθητές οικονομικά αδυνάτων οικογενειών του Νομού Αττικής, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της «Αποστολής».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τη Διοίκηση της Eurobank για την πρωτοβουλία της και σημείωσε: «Η Τράπεζα στάθηκε στο πλευρό μας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των παιδιών στα σχολεία. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει συνέχεια. Είναι ανακουφιστικό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης επισήμανε ότι αυτή την δύσκολη περίοδο είναι σημαντικός ο ρόλος της Τράπεζας δίπλα στην κοινωνία και την Εκκλησία.

Κατά τη συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας τόνισε: «Είναι μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία. Όμως πιστεύουμε ότι ειδικά σε τέτοιες περιόδους πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του κάθε οργανισμού και να ενισχύουμε ευαίσθητα τμήματα του πληθυσμού, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Η συμβολή της Εκκλησίας σε αυτή την προσπάθεια είναι τεράστια.
Η μεγάλη πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα είναι η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. Αυτή πρέπει να γίνει με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίζεται ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν ισχυρές, για να μπορέσουν να στηρίξουν την επόμενη μέρα, την ανάπτυξη της οικονομίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση σχεδόν 30% στην κυκλοφορία αυτοκινήτων το Μάρτιο


Σχεδόν 2.500 περισσότερα οχήματα στους δρόμους από τον αντίστοιχο μήνα του 2014
.
Συνολικά 10.347 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά το μήνα Μάρτιο του 2015 έναντι 7.989 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 29,5%, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Αύξηση 33,1% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία για πρώτη φορά αυτοκινήτων (καινούριων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) τoν Μάρτιο του έτους 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών κυβισμού άνω των 50 cc (καινούριων και μεταχειρισμένων εξωτερικού) κατά το μήνα Μάρτιο του 2015, ανήλθε σε 2.484 έναντι 1.916 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 29,6%. Αύξηση 2,2% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) τον Μάρτιο του 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2015 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 29.060 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 23.754 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 22,3 %. Το ίδιο ποσοστό αύξησης (22,3%)είχε παρουσιάσει και το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου του 2014 σε σχέση με του 2013.

Η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2015 ανήλθε σε 6.121, έναντι 5.681 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 7,7%. Αύξηση 4,9% είχε παρουσιάσει το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγέλλουν υποβάθμιση των οικονομικών επιστημών


Άμεσα συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Τη διαρκή περικοπή και υποβάθμιση των μαθημάτων με οικονομικό προσανατολισμό καταγγέλλει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας. Ο ζητά συνάντηση, άμεσα, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, διότι το μάθημα Αρχές Οικονομικής Επιστήμης καταργήθηκε από υποχρεωτικό για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Με επιστολή του, επισημαίνει ότι η υποβάθμιση αυτή δε συνάδει με τις ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων, σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου η οικονομία λειτουργεί σε παγκοσμιοποιημένους ρυθμούς και η χώρα βιώνει πολυετή κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας υποβαθμίζεται, καθώς δε δημιουργείται μία ανεξάρτητη κατεύθυνση για σχολές οικονομικών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών όπως αναμενόταν, αλλά δημιουργείται μία ομάδα προσανατολισμού με τίτλο «Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής» όπου έχει ως βασικά μαθήματα εξέτασης τα εξής τρία:

  • Έκθεση
  • Μαθηματικά
  • ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)


Και έπονται ως μαθήματα επιλογής με βάση τον προσανατολισμό σπουδών που επιθυμεί ο μαθητής τα εξής:
  • ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) > Οικονομικές – Πληροφορικής
  • Βιολογία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Υγείας
  • Ιστορία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Εκπαίδευσης


Συνεπώς, το Επιμελητήριο εκτιμά ότι το Αρχές Οικονομίας υποβαθμίζεται σε μάθημα επιλογής μόνο για τους μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν σπουδές οικονομίας ή πληροφορικής και ότι η σταδιακή υποβάθμιση του μαθήματος θα ευνοήσει τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο θα περιφρονεί τομείς εκπαίδευσης που συνδέονται με την κριτική αντίληψη. «Ως εκ τούτου, υπονομεύουν την προετοιμασία αυριανών πολιτών με ανθρωπιστικές και δημοκρατικές ευαισθησίες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν και να είναι χρήσιμοι στο νέο διεθνές περιβάλλον όπου ο ρόλος της οικονομίας έχει αναδειχτεί σε κυρίαρχο, ασκώντας σημαντική επιρροή στον τρόπο λειτουργίας των κρατών, των θεσμών, των κοινωνιών» όπως σημειώνεται στην επιστολή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφορά αγάπης από τους εφοριακούς στο δήμο Τρικκαίων


Συγκεντρώθηκαν ρούχα, τρόφιμα και δώρα.

Μία σημαντική προσφορά των υπαλλήλων της ΔΟΥ Τρικάλων αποδέχθηκε σήμερα ο δήμος Τρικκαίων.

Μετά από απόφαση του συλλόγου τους, οι εφοριακοί υπάλληλοι συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, τρόφιμα και δώρα, τα οποία παραδόθηκαν στον δήμο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Παπαδόπουλος, παρουσία των μελών του ΔΣ, ευχαρίστησε το δήμο για την προφορά του στην κοινωνία. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, αφού ανέφερε ότι ο δήμος προωθεί την ενίσχυση του πλέγματος κοινωνικής μέριμνας, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους υπαλλήλους γι΄αυτήν τη σημαντική προσφορά, που αποκτά ιδιαίτερο νόημα τις ημέρες του Πάσχα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτες βοήθειες στο σχολείο μετά τον θάνατο καθηγητή


Απινιδωτή απέκτησε το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Δύο μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του καθηγητή, από ανακοπή καρδιάς, μέσα στο σχολείο, το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης έγινε το μοναδικό στην Ελλάδα δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διαθέτει απινιδωτή, αλλά και εκπαιδευμένους μαθητές και καθηγητές στη χρήση του και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

«Ο θάνατος του καθηγητή ήταν ένα ταρακούνημα για εμάς. Προχωρήσαμε στην υλοποίηση της δράσης αγοράς απινιδωτή και στη δημιουργία μίας μεγάλης ομάδας εκπαιδευμένων στις πρώτες βοήθειες μαθητών, γονέων και καθηγητών. Το 'στοίχημα' από εδώ και πέρα είναι η διάρκεια, η συνέχιση της δράσης, ώστε κάθε χρόνο να βγαίνουν από το σχολείο μας παιδιά εκπαιδευμένα, να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στον διπλανό τους και να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Θεοδωράκογλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 14ου ΓΕΛ, που ανέλαβε την υλοποίηση και συντονισμό της όλης πρωτοβουλίας.



Προκειμένου να συγκεντρωθεί το αναγκαίο χρηματικό ποσό για την αγορά του απινιδωτή (περίπου 2.000 ευρώ), ο Σύλλογος διοργάνωσε λαχειοφόρο αγορά, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο στόχος υπερκαλύφθηκε (συγκεντρώθηκαν περίπου 2.700 ευρώ). Καθώς, όμως, η πρωτοβουλία των μαθητών έγινε ευρύτερα γνωστή, εμφανίστηκε δωρητής από την Αθήνα, ο οποίος, ζητώντας να κρατήσει την ανωνυμία του, προσέφερε τον απινιδωτή στο σχολείο, με την ελπίδα πως θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των παιδιών σε ετήσιο πρόγραμμα.



Τον Μάρτιο, η ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας εκπαίδευσε στην παροχή πρώτων βοηθειών 50 μαθητές Α' και Β' Λυκείου και 10 ενήλικες, ενώ μέχρι τα τέλη Μαΐου έχει προγραμματιστεί η εκπαίδευση 32 ακόμη μαθητών και 20 ενηλίκων. Μάλιστα, η ανταπόκριση των μαθητών στα σεμινάρια ήταν τέτοια, που σε κάποιους από αυτούς προτάθηκε να γίνουν εκπαιδευτές.



Την περασμένη Παρασκευή, τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα, τους μαθητές του 14ου ΓΕΛ περίμενε μία έκπληξη. Στην προγραμματισμένη γιορτή του σχολείου, στην οποία θα παρουσιαζόταν ο απινιδωτής, εμφανίστηκε ο δημοφιλής Κρητικός τραγουδιστής, Γιάννης Χαρούλης, ο οποίος εμπνευσμένος από την πρωτοβουλία, τραγούδησε και ευχήθηκε σε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην προσπάθεια καλή δύναμη, υποσχόμενος πως και αυτός θα εκπαιδευτεί σύντομα στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά τις μετεγγραφές των υπόλοιπων ΑΕΙ


Νέο σύστημα μετεγγραφών μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών στις δύο Αρχιτεκτονικές Σχολές, ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς δηλώνει: «Το Υπουργείο Παιδείας ήταν ενάντια στην προσφυγή των Αρχιτεκτονικών Σχολών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ και παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης. Οι διοικήσεις των δύο σχολών δεν δέχθηκαν να υπαναχωρήσουν στην προσφυγή τους, παρά τις συστάσεις του Υπουργείου Παιδείας, που έγιναν με γνώμονα να μην διαταραχθεί ο προγραμματισμός εκατοντάδων οικογενειών».

Διευκρινίζεται ότι - εκτός από τις δύο Αρχιτεκτονικές Σχολές που έκαναν την προσφυγή - η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά τις μετεγγραφές που έχουν ήδη γίνει στα υπόλοιπα τμήματα ΑΕΙ. Ως προς τις υπόλοιπες σχολές το Υπουργείο Παιδείας προτρέπει τις διοικητικές τους αρχές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις μετεγγραφές αν και αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχουν προκαλέσει οι εξωφρενικοί, έξω από κάθε ακαδημαϊκή λογική - όπως και εκ των υστέρων αποδεικνύεται - χειρισμοί των προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των μετεγγραφών.

Το Υπουργείο Παιδείας θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει μετά τις γιορτές του Πάσχα, το νέο σύστημα με το οποίο θα γίνονται στο εξής οι μετεγγραφές φοιτητών. Ως τότε, σε ό,τι αφορά τους περίπου 150 φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, των οποίων η μετεγγραφή κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματική, το υπουργείο, έχοντας την έγνοια των φοιτητών και των οικογενειών τους, θα μελετήσει όλα τα ενδεχόμενα και τα νομικά περιθώρια της ιδιόμορφης κατάστασης που έχει ανακύψει, προκειμένου να τους καλύψει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της


Η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας από το Αφγανιστάν.

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, είναι λιγότερο σημαντικές και από ένα…αντικείμενο. Στη χώρα αυτή, έχει την «τύχη» να ζει και η Gulnaz η οποία όχι μόνο έπεσε θύμα βιασμού, αλλά αναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της για να «αγοράσει» ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη της.

Η γυναίκα από το Καμπούλ, έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης σε ηλικία 16 ετών και αργότερα ανακάλυψε ότι έμεινε έγκυος από τον βιαστή της ονόματι Asadullah- ο οποίος σημειωτέων είναι επίσης παντρεμένος με την ξαδέλφη της.

Αν και η άτυχη γυναίκα έμεινε έγκυος από τον άνθρωπο που της φέρθηκε με αυτό τον ειδεχθή τρόπο, πιέστηκε από τα αδέλφια της να τον παντρευτεί καθώς την απείλησαν ότι θα την ξεγράψουν λόγω του ότι ντρόπιασε την οικογένεια μιας και ήταν ανύπαντρη… Υπάρχει και συνέχεια, καθώς δικαστήριο της χώρας την καταδίκασε σε διετή φυλάκιση που αργότερα μετατράπηκε σε 12ετή κάθειρξη!



Η μόνη ελπίδα της για να μειωθεί η ποινή, ήταν να παντρευτεί τον βιαστή της. Τώρα, είναι έγκυος στο τρίτο παιδί, αλλά όπως εκείνη λέει, παντρεύτηκε μόνο και μόνο για να ζήσει η πρώτη της κόρη μια ζωή χωρίς ντροπή, σε μια κοινωνία που καταπατεί τα δικαιώματα των γυναικών.

Το ζευγάρι δέχτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN. Δείτε τι είπε η Gulnaz: «Δεν ήθελα να καταστρέψω τη ζωή της κόρης μου ή να αφεθώ αβοήθητη, έτσι δέχτηκα να τον παντρευτώ», είπε και πρόσθεσε «είμαστε άνθρωποι της παράδοσης. Όταν αποκτήσουμε κακό όνομα, προτιμούμε το θάνατο…». Όσο για τον σύζυγο, τον οποίο καθ όλη τη συνέντευξη η γυναίκα του δεν κοίταξε ούτε για μια στιγμή στα μάτια, όχι μόνο δεν έδειξε να έχει τύψεις για τη πράξη του, αλλά σημείωσε ότι συμφώνησε να την παντρευτεί για να τη σώσει…

«Αν δεν την είχα παντρευτεί, σύμφωνα με την παράδοση, δεν θα μπορούσε να ζήσει στην κοινωνία. Τα αδέλφια της δεν θα την δέχονταν πίσω. Τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα», είπε ενώ σημειωτέων εξακολουθεί και είναι παντρεμένος και με την ξαδέλφη της Gulnaz.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Εάν δεν υπήρχε το βίντεο;»


Ανησυχία για νέα επεισόδια μετά τη νέα δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος να αναζωπυρωθεί η ένταση για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, μετά τη νέα δολοφονία που έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times. Η αποκάλυψη έγινε με την ανάρτηση ενός βίντεο που δείχνει λευκό αστυνομικό να πυροβολεί οκτώ φορές πισώπλατα έναν άοπλο μαύρο άνδρα στη Νότια Καρολίνα, που έτρεχε, αφού είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μίας οδικής έρευνας ρουτίνας. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο Νορθ Τσάρλεστον και ο αστυνομικός ισχυρίσθηκε ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε κατάσταση νόμιμης άμυνας.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο βίντεο που τράβηξε με το κινητό του και βρίζοντας ένας περαστικός είναι αποκαλυπτικές.

Ο λευκός αστυνομικός Μαρκ Σλάγκερ σταμάτησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο μαύρος Ουόλτερ Σκοτ για έλεγχο ρουτίνας εξαιτίας ενός σπασμένου πίσω φαναριού. Οι δύο άνδρες είχαν ένα σύντομο διαπληκτισμό πριν από τις εξελίξεις που κατέληξαν στον φόνο του.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο αστυνομικός δήλωσε από τον ραδιοπομπό του ότι το θύμα τού άρπαξε το Taser. Όμως στο βίντεο φαίνεται ότι ο αστυνομικός χρησιμοποιεί το taser κατά του Ουόλτερ Σκοτ την ώρα του διαπληκτισμού με τον αστυνομικό. Τότε, το θύμα ξεφεύγει, τρέχοντας με δυσκολία, ενώ ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και πυροβολεί οκτώ φορές πισώπλατα. Ο άνδρας πέφτει στο έδαφος μετά τον τελευταίο πυροβολισμό. Στη συνέχεια ο αστυνομικός εμφανίζεται να βαδίζει ήρεμα προς τον πεσμένο άνδρα, τού γυρίζει τα χέρια στην πλάτη για να τού περάσει χειροπέδες. Ο άνδρας πεθαίνει λίγες στιγμές αργότερα. Ο αστυνομικός μαζεύει ένα αντικείμενο που είχε πέσει κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού και το πετάει δίπλα στο πτώμα.

Ο λευκός αστυνομικός συνελήφθη και τού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, που επισείουν από την θανατική ποινή μέχρι 30ετή κάθειρξη.

Στο ένταλμα σύλληψης αναγράφεται ότι «ο Τόμας Σλάγκερ... σκότωσε το θύμα παρανόμως και εκ προμελέτης. Πυροβόλησε επανειλημμένως το θύμα στην πλάτη έπειτα από διαπληκτισμό».

Ο δήμαρχος του Νορθ Τσάρλεστον εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η αιτία για τη σύλληψη του αστυνομικού ήταν «η εσφαλμένη του απόφαση».

«Όταν κάποιος παίρνει μία εσφαλμένη απόφαση, λίγη σημασία έχει αν βρίσκεται εκεί για να προστατεύει τους πολίτες ή αν είναι ένας απλός περαστικός, πρέπει να ζήσει με την απόφαση αυτή», πριν από την ανάρτηση δήλωσε ο δήμαρχος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Εάν δεν υπήρχε το βίντεο;»

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το βράδυ, ο αδελφός του θύματος αναρωτήθηκε: «Εάν δεν υπήρχε το βίντεο, θα μαθαίναμε την αλήθεια; Ή θα βλέπαμε μία επανάληψη των πρόσφατων περιστατικών (αστυνομικής βίας;). Όμως τώρα, γνωρίζουμε την αλήθεια». Ο δικηγόρος της οικογένειας πρόσθεσε από την πλευρά του ότι «ο δρόμος για την απόδοση δικαιοσύνης ξεκινά από τώρα».

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι «θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τις εξελίξεις» της υπόθεσης διευκρινίζοντας ότι έρευνα διεξάγει και το FBI.

Ρατσιστικές πρακτικές της αστυνομίας στις ΗΠΑ

Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα επαναλαμβανόμενα περιστικά αστυνομικής βίας εναντίον μελών φυλετικών μειονοτήτων, και ειδικότερα των μαύρων, που έχουν εξοργίσει την κοινότητα των μαύρων και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο θάνατος στις αρχές του Αυγούστου στο Φέργκιουσον του Μιζούρι νεαρού άοπλου μαύρου, που πυροβολήθηκε από λευκό αστυνομικό, προκάλεσε οργισμένες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο αστυνομικός του Φέργκιουσον δεν διώκεται δικαστικά, ελλείψει επαρκών στοιχείων, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε έκθεση που καταγγέλλει τις συστηματικές ρατσιστικές πρακτικές της αστυνομίας και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην υπόθεση του Φέργκιουσον, προκαλώντας σειρά παραιτήσεων.

Διευρύνοντας τις διαστάσεις του θέματος, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αμέσως μετά σε συνέντευξή του ότι αυτό που συμβαίνει στο Φέργκιουσον «δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό», ενώ ο Λευκός Οίκος ζήτησε εις βάθος αλλαγές στις αμερικανικές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τις μειονότητες, ενώ συστάθηκε ειδική υπηρεσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη βελτίωση των σχέσεων των αστυνομικών και της κοινότητας των μαύρων (Cops).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απλήρωτοι επιτηρητές των πανελλαδικών του 2014


Πρόκειται για εκπαιδευτικούς δυο εξεταστικών κέντρων στο Κιλκίς.

Αν και οδεύουμε για τις πανελλαδικές του 2015 ωστόσο απλήρωτοι είναι δεκάδες εκπαιδευτικοί από την περιοχή του Κιλκίς που είχαν εμπλακεί στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 ως επιτηρητές, πρόεδροι και μέλη των επιτροπών.

Όπως αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας βουλευτές του ΚΚΕ, πρόκειται για εκπαιδευτικούς δυο εξεταστικών κέντρων και συγκεκριμένα του Ε.Κ ΓΕΛ Πολυκάστρου και του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου Κιλκίς, που στεγαζόταν στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, ο λόγος της μη πληρωμής τους είναι ότι από την αρμόδια υπηρεσία πιστώθηκαν λιγότερα χρήματα ως Αποζημίωση εμπλεκόμενων σε Πανελλαδικές Εξετάσεις, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς να αποφασίσει να καταβάλει τα δεδουλευμένα με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών.

Παρά το γεγονός ότι έχει αποσταλεί έγγραφο (Φ.14.3/8156/2-10-2014) με το οποίο ζητείται από το Υπουργείο να μεριμνήσει για την πίστωση του ανάλογου ΚΑΕ, οι εκπαιδευτικοί δυστυχώς παραμένουν απλήρωτοι έως σήμερα.

Η κατάσταση αυτή επιδρά αρνητικά στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα των εκπαιδευτικών, από τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων.

Οι βουλευτές Βαρδαλής και Γερασιμίδου με την ερώτησή τους ζητούν να μάθουν σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014, από τα δυο εξεταστικά κέντρα του Κιλκίς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Twitter λανσάρει το «retweet with comment»


Επιτρέπει την ενσωμάτωση tweets και το σχολιασμό τους.

Το Twitter λάνσαρε επισήμως ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν τα tweets άλλων χρηστών.

Το πολυαναμενόμενο εργαλείο από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, «retweet with comment», επιτρέπει την ενσωμάτων «τιτιβισμάτων» άλλων χρηστών μέσα στα δικά τους μηνύματα, κάτι που σημαίνει ότι θα εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους 140 χαρακτήρες για να σχολιάσουν ένα tweet.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Twitter και στην αντίστοιχη εφαρμογή για iPhone, ενώ αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σύντομα και για τις συσκευές Android.




Διαβάστε περισσότερα...

Βίασαν και πυρπόλησαν 7χρονο


Άλλη μια σοκαριστική υπόθεση από την Ινδία.

Ένα επτάχρονο αγόρι έπεσε θύμα βιασμού από τρείς νεαρούς οι οποίοι μετά την ειδεχθή πράξη τους, έβαλαν φωτιά στο σώμα του και το εγκατέλειψαν! Το άτυχο παιδί, είχε βγει από το σπίτι του και ενώ βρισκόταν στο δρόμο με προορισμό την κοντινή αγορά, το πλησίασαν οι δράστες. Στη συνέχεια το οδήγησαν σε απομονωμένο μέρος όπου και ασέλγησαν στο κορμάκι του.

Μετά τη πράξη τους, δε δίστασαν να πυρπολήσουν το ανήλικο θύμα τους και να εξαφανιστούν. Το αγόρι ευτυχώς κατάφερε και διέφυγε και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Thane Civil με εγκαύματα, σε όλο του το σώμα.
Το περιστατικό συνέβη στο Padma Nagar στην πόλη Bhiwandi της Ινδίας.

Οι δράστες, είναι όλοι τους 18 ετών και ήδη έχουν συλληφθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές για δωρεάν κρέατα από τις κύριες της Βαρβακείου


«Ξαναχτύπησαν» οι μυστηριώδεις γυναίκες - Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr.

Την εμφάνισή τους έκαναν και πάλι στη Βαρβάκειο αγορά οι μυστηριώδεις κυρίες που προσφέρουν δωρεάν κρέατα σε πολίτες.

Κομψές και χαμογελαστές, καθισμένες δίπλα στα ταμεία των καταστημάτων, πρόσφεραν στον κόσμο κρέατα ενόψει του Πάσχα.

Η όλη «φιλανθρωπική επίθεση» διήρκεσε περίπου μία ώρα, στη διάρκεια της οποίας σχηματίστηκαν ουρές από κόσμο, κυρίως ηλικιωμένους και απόρους που βρέθηκαν στον χώρο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr...


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...