Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

To διαστημικό... «δακτυλίδι του Αϊνστάιν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τηλεσκόπιο Alma κατέγραψε υψηλής ανάλυσης εικόνες του φαινομένου.

Το μυστηριώδες «δακτυλίδι φωτιάς» το οποίο σχετίζεται με τη «θεωρία της σχετικότητας» του Άλμπερτ Αϊνστάιν, εμφανίστηκε πρόσφατα στο διάστημα. Στην πραγματικότητα το «δακτυλίδι», το οποίο βρίσκεται 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη, δεν είναι κάτι παραπάνω από μια «ψευδαίσθηση» που δημιουργείται από την τυχαία ευθυγράμμιση δύο μακρινών γαλαξιών.

Η εντυπωσιακή κυκλική φιγούρα αποτελεί μία σπάνια απεικόνιση της θεωρίας του βαρυτικού εστιασμού, μέρους της θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν. Σύμφωνα με αυτή προβλεπόταν πως οι βαρυτικές επιδράσεις του κοντινότερου γαλαξία μπορούν να «κάμψουν» το φως του πιο μακρινού.



Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του φαινομένου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, τραβήχτηκαν από το τηλεσκόπιο Alma, στη Χιλή, και αποτελούν τις μέχρι στιγμής υψηλότερης ανάλυσης εικόνες που καταγράφουν το φαινόμενο.



Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο γαλαξίας που είναι γνωστός ως SDP.81 και ένας δεύτερος γαλαξίας, ευθυγραμμίζονται τόσο τέλεια, που το φως του πιο μακρινού, σχηματίζει έναν πλήρη -σχεδόν- «πύρινο» κύκλο, ορατό από τη Γη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.