Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Έτσι σχεδίαζε ο Lubitz να μείνει μόνος στο πιλοτήριο - «Αυξήστε τις ιατρικές εξετάσεις στους πιλότους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus, Andreas Lubitz και για τον τρόπο που έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του να ρίξει το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, ο Lubitz είχε αγοράσει ένα φάρμακο το οποίο έριξε στον καφέ του πιλότου, προκειμένου να πάει στην τουαλέτα και να τον αφήσει μόνο του στο πιλοτήριο.

Οι νέες πληροφορίες έρχονται στο φως από τα στοιχεία που εντόπισαν οι εισαγγελείς στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συγκυβερνήτη. Ωστόσο, οι εισαγγελείς δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση που μεταφέρει η Daily Mirror.

-----------

Αίτημα από το ΑΜΕ μετά την τραγωδία με το μοιραίο Airbus.

Οι Γερμανοί ιατρικοί αεροπορικοί εξεταστές (AME) ζητούν να ενισχυθούν οι εξετάσεις που γίνονται στους πιλότους μετά την πρόσφατη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις για την οποία, απ' ό,τι φαίνεται, ευθύνεται ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου.

«Ζητάμε οι πιλότοι να υποβάλλονται σε πιο συχνές και πιο αυστηρές εξετάσεις», δήλωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος της ένωσης Γερμανών Ιατρικών Αεροπορικών Εξεταστών Χανς-Βέρνερ Ταϊχμίλερ.
«Η κατανάλωση ψυχοτρόπων φαρμάκων και ναρκωτικών πρέπει επίσης να δηλώνεται», πρόσθεσε ο Ταϊχμίλερ, αφού η έρευνα έδειξε ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λούμπιτς υπέφερε στο παρελθόν από καταθλιπτικά επεισόδια και είχε αυτοκτονικές τάσεις για τις οποίες είχε απευθυνθεί σε πολλούς ψυχιάτρους.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, φάρμακα για την αντιμετώπιση της μανιοκατάθλιψης βρέθηκαν στο σπίτι του 27χρονου άνδρα, ο οποίος, όπως μοιάζει να προκύπτει από την ανάλυση των μαύρων κουτιών του αεροπλάνου, έριξε ηθελημένα στις 24 Μαρτίου το Airbus στις γαλλικές Άλπεις σκοτώνοντας τους 149 επιβαίνοντες σε αυτό.

Οι συστάσεις του Ταϊχμίλερ ξεπερνούν κατά πολύ τις τρέχουσες πρακτικές, οι οποίες στο πλαίσιο του ετήσιου ιατρικού ελέγχου ικανότητας των πιλότων προβλέπουν αιματολογικές εξετάσεις για τον καθορισμό του ποσοστού της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και σε κάποιες περιπτώσεις του ζαχάρου.

Οι εξετάσεις αυτές δεν επιτρέπουν να εντοπιστεί η παρουσία ψυχοτρόπων φαρμάκων ή ναρκωτικών, σύμφωνα με την Βελτ, η οποία επισημαίνει ότι επίσης δεν γίνονται τακτικές ψυχολογικές εξετάσεις στους πιλότους.

Η ένωση εξετάζει επίσης να υποβάλει και άλλες συστάσεις, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος του ήπατος, των νεφρών ή της χοληστερίνης των πιλότων, επεσήμανε ο Ταϊχμίλερ.

Στα τέλη Μαρτίου, λίγο μετά τη συντριβή του Airbus ο Ούβε Μπαϊντερβέλεν, αντιπρόεδρος της ένωσης, είχε χαρακτηρίσει «υπερβολική» την υπόθεση να υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ οι πιλότοι κατά τις εξετάσεις ρουτίνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.