Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Λίστα: ντροπή για σύνταξη από το ΙΚΑ - Αναμονή έως και δύο χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έμφραγμα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ από τον τεράστιο αριθμό αιτήσεων. Γολγοθάς η συνταξιοδότηση για χιλιάδες ασφαλισμένους.

«Εφραγμα» προκαλεί στο ΙΚΑ ο μεγάλος όγκος αιτήσεων για συνταξιοδότηση που είναι σε εκκρεμότητα. Υπολογίζεται πως πρέπει να εξεταστούν 161.000 αιτήσεις για κύρια και επικουρική σύνταξη, με τον χρόνο της αναμονής να αγγίζει ακόμα και τα δύο έτη στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ αυτή τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 86.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη.

Στο επικουρικό του μεγαλύτερου Ταμείου της χώρας πρέπει να εξεταστούν 75.000 για επικουρική σύνταξη.

Σε «αδιέξοδο» οδηγείται η κατάσταση στο υποκατάστημα της Νικηφόρου, όπου συγκεντρώνεται ο βασικός πυρήνας των αιτήσεων.

Σε άλλα πέντε υποκαταστήματα του μεγαλύτερου Ταμείου της χώρας εκτιμάται πως ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τον ενάμιση χρόνο. Στον αντίποδα πέντε υποκαταστήματα – κυρίως εκτός Αττικής, έχουν χρόνο αναμονής από δύο έως έξι μήνες.

Κατά μέσο όρο χρειάζονται δώδεκα έως δεκατέσσερις μήνες για την έκδοση της τελικής απόφασης συνταξιοδότησης αν όλα τα ένσημα είναι στο ΙΚΑ.

Σε περίπτωση που υπάρχει «επικοινωνία» με άλλα Ταμεία (διαδοχική ασφάλιση), ο χρόνος αναμονής, εκτοξεύεται στα 2 χρόνια.

Ειδικότερα, στο υποκατάστημα στην οδό Νικηφόρου, όπου πηγαίνει ο κύριος όγκος των αιτήσεων της Αθήνας, εκκρεμούν 12.490 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 10.519 περιπτώσεις συντάξεων όπου υπάρχουν ένσημα και στο εξωτερικό (και επομένως πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με άλλα κράτη). Οι εκκρεμείς αιτήσεις για επικουρική σύνταξη αγγίζουν τις 28.990.

 



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.