Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε 98 νοικοκυριά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια κίνηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους».

Σε 98 νοικοκυριά επανασύνδεσε η Περιφέρεια Αττικής το ηλεκτρικό ρεύμα όπως διαφήμιζε πριν τα Χριστούγεννα του 2014 και ενώ αυτοπροσώπως ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεπε τότε ότι θα αφορά «πάνω από 10.000 περιπτώσεις»!

Το πρόγραμμα με τον υποσχόμενο τίτλο «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους» είχε ανακοινωθεί από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε να βρει τρόπους να δείξει το πώς θα κυβερνήσει σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η ανακοίνωση είχε γίνει από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς να έχει γίνει καμιά προηγούμενη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προέβλεπε ότι η Περιφέρεια θα διέθετε έως 360 ευρώ ανά έτος σε κάθε σύνδεση που θα είχε διακοπεί λόγω οικονομικής δυσχέρειας του νοικοκυριού και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Η κ. Δούρου δέχθηκε έντονη κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες όμως προσφέρθηκαν να συνδράμουν σε μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα οργανώσει το πρόγραμμα. Η πρόταση απορρίφθηκε από την κ. Δούρου που δήλωσε μάλιστα έτοιμη να συγκρουστεί με την τότε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά αν έβαζε εμπόδια.

Όπως πάντως αποδείχθηκε από τη χθεσινή ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η τότε κυβέρνηση όχι μόνο δεν έβαλε εμπόδια αλλά η τότε διοίκηση της ΔΕΗ δέχθηκε να επανασυνδέσει το ρεύμα στα 98 νοικοκυριά χωρίς να πάρει ούτε ευρώ από την Περιφέρεια καθώς δεν υπήρχε (και ακόμη δεν υπάρχει) προγραμματική σύμβαση μεταξύ της επιχείρησης και της Περιφέρειας. Στην πράξη, η Περιφέρεια δεν έχει διαθέσει κονδύλι ενώ η κ. Δούρου διαφήμιζε στις συνεντεύξεις της ότι έχει δεσμεύσει γι’ αυτό το σκοπό 2,25 εκατομμύρια ευρώ.

Η χθεσινή ενημέρωση όμως έδειξε και το πόσο η διοίκηση της Περιφέρειας εξέθεσε τον τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πήγε στο γραφείο της κ. Δούρου στις 19/12/2014 και είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αφορά 10.000 περιπτώσεις.

Όμως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος:

- 325 ήταν συνολικά τα νοικοκυριά που κατέθεσαν αίτηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

- 98 ήταν οι περιπτώσεις που τελικώς εντάχθηκαν καθώς στην πλειονότητα των υπολοίπων δεν ήταν κομμένο το ρεύμα αλλά απλώς ζητούσαν διευκόλυνση για την εξόφληση, κάτι που δεν προβλεπόταν.

- Επτά περιπτώσεις δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα καθώς είχε γίνει ήδη «ρευματοκλοπή», δηλαδή είχαν συνδέσει το νοικοκυριό με το δίκτυο παρακάμπτοντας τον μετρητή.

Ο κ. Καραμάνος ανέφερε πάντως ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δέχθηκε να ενταχθούν σε πρόγραμμα μη διακοπής και οι χιλιάδες περιπτώσεις (7-10.000) όπου είχε γίνει σύνδεση χωρίς όμως παράκαμψη του μετρητή της ΔΕΗ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.