Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ανταλλαγές συντρόφων σε ξενοδοχείο της Πορταριάς


Ένα τριήμερο βουτηγμένο στην ακολασία, με συνεχείς ανταλλαγές ερωτικών συντρόφων, ομαδικά όργια και ατέλειωτες σεξουαλικές συνευρέσεις δίχως όρια έζησαν 150 ζευγάρια από όλη την Ελλάδα σε γνωστό ξενοδοχείο στην Πορταριά στο βουνό των Κενταύρων, το οποίο μετατράπηκε σε απόλυτο παράδεισο του σεξ!

Αν και η μυστικότητα είναι ο πρώτος και απαράβατος κανόνας για κάθε swinger που θέλει να εμπλουτίσει το σεξουαλικό ρεπερτόριό του, η «Espresso» κατάφερε να μάθει καυτές λεπτομέρειες για όλα όσα διαδραματίστηκαν στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου στο «Portaria Hotel & Spa» στο Πήλιο.

Το ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε φρούριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη εχεμύθεια που είχαν ζητήσει οι διοργανωτές της εκδρομής, ώστε οι εκατοντάδες swingers να απολαύσουν το τριήμερο σεξ πάρτι.

Η διοργάνωση ήταν έργο του Prive Club, του μεγαλύτερου site για swingers στη χώρα, με 6.000 μέλη. Αμέσως μόλις ανέβασε στην ιστοσελίδα του την αφίσα της «απόδρασης», δεκάδες ζευγάρια έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή. Στην αφίσα, που «ξετρύπωσε» η «Espresso», φιγουράρουν το πολυτελές ξενοδοχείο και φωτογραφίες από τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες του.

«Από την πρώτη στιγμή που οι διοργανωτές ενημέρωσαν τα μέλη του site για το τριήμερο έγινε χαμός. Από τα πρώτα κιόλας 24ωρα έγινε sold out για την εκδρομή που αφορούσε λίγες ημέρες ηδονής και απόλαυσης για 150 ζευγάρια από όλη την Ελλάδα», ανέφερε στην «Espresso» έγκυρη πηγή και πρόσθεσε:

Η τιμή συμμετοχής

«Αν και η τιμή ήταν ιδιαίτερα τσουχτερή, καθώς έφτανε τα 1.500 ευρώ για κάθε ζευγάρι, ήταν πολλά τα ζευγάρια που ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν κατάφεραν να κλείσουν εγκαίρως και έμειναν στην "απέξω"!». Δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έκλεινε το ξενοδοχείο για τα μέλη. «Αυτή η εκδρομή διοργανώνεται κάθε χρόνο εδώ και τρία χρόνια και πάντα έχει μεγάλη επιτυχία», λέει η πηγή.

Όσα εκτυλίχθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου θα μείνουν αξέχαστα και στους υπαλλήλους, παρόλο που ήταν προετοιμασμένοι. Οι swingers δεν άφησαν δωμάτιο για δωμάτιο και χώρο που να μην εκμεταλλευτούν, προκαλώντας τους σοκ! Ιδιαίτερη προτίμηση έδειξαν στην πισίνα και στο spa, όπου απόλαυσαν μοναδικές στιγμές... χαλάρωσης.

Οι συμμετέχοντες είχαν όλα όσα ζήτησαν: χώρους όπου έκαναν σεξ, ενώ μπορούσαν ταυτόχρονα να κοιτούν μέσα από glory holes (τρύπες ηδονής) ένα άλλο ζευγάρι κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεών του.

Όποιος δεν είχε σχέση με τη διοργάνωση δεν μπορούσε να περάσει στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Η «Espresso» επικοινώνησε με το ξενοδοχείο και επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για το συγκεκριμένο τριήμερο όλα τα δωμάτιά του ήταν κλεισμένα.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες λένε «ναι» σε παιχνίδια με διαφορετικούς εραστές!

Ιδιαίτερη άνθηση φαίνεται πως γνωρίζει τα τελευταία δύο χρόνια ο τουρισμός για ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων στη χώρα μας! Τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι λάτρεις του swinging «ψηφίζουν» Ελλάδα για να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα.

Πέρα από την εκπλήρωση των σεξουαλικών επιλογών τους, απαιτούν πολυτέλεια και απόλυτη ιδιωτικότητα. Έτσι μετά το χλιδάτο ερωτικό πάρτι αναταλλαγής συντρόφων που διοργανώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Σταλίδα της Κρήτης, όπου 170 ζευγάρια από όλο τον κόσμο έζησαν ονειρεμένες στιγμές, σειρά πήρε το Πήλιο, όπου το πάρτι αφορούσε αποκλειστικά και μόνο Έλληνες. Συμμετείχαν παντρεμένα ή δεσμευμένα ζευγάρια που έχουν υιοθετήσει το swinging ως τρόπος ζωής. Το κάθε ζευγάρι συμμετέχει, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, με κάποιο άλλο πρόσωπο για τρίο, με άλλο ζευγάρι ή ακόμα και με περισσότερα ζευγάρια μαζί!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αθήνα φορά τα γιορτινά της


Πάνω από 240 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα προσφέρουν μια χαρούμενη νότα στην πόλη.

Με περισσότερες από 240 εκδηλώσεις η Αθήνα γιορτάζει και περιμένει τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, να γιορτάσουν μαζί της - με μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις και εργαστήρια για παιδιά. Στο κέντρο, στις γειτονιές, στα πολιτιστικά κέντρα, στα μουσεία του δήμου, στον Εθνικό Κήπο, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και στις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας που θα « μαγέψουν» μικρούς και μεγάλους.

Φέτος για πρώτη φορά ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται και συσπειρώνει γύρω του φορείς της πόλης, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συμβολή όλων είναι σημαντική για την προβολή του πανανθρώπινου μηνύματος των Χριστουγέννων, που είναι η προσφορά, η ελπίδα και η αλληλεγγύη. Η πλατεία Συντάγματος από αύριο 8 του μηνός έως τις 27 Δεκεμβρίου, θα αποτελεί το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες. Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τους μικρούς δημότες και όχι μόνο της Αθήνας, σε περισσότερες από 63 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές. Ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά, θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου και από τις 26 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τα αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας. Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γιορταστεί και φέτος στο Θησείο με φόντο την Ακρόπολη, και μέσα σ’ ένα μουσικό καταιγισμό-έκπληξη.

Στην αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτους, στην εξέδρα του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου θα ανέβουν οι Sugahspank! & Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope, που θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς. Θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, λίγα λεπτά πριν μας εγκαταλείψει το 2015, θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα και θα υποδεχτούν το νέο έτος, με το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων. Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως το Μάριο Φραγκούλη, τη Μαρίζα Ρίζου, τη Γιώτα Νέγκα, τη Τζίνα Φωτεινοπούλου, κ.α.

Παρουσιάζοντας σήμερα τις αρχές και τους άξονες του εορταστικού προγράμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι « η πόλη έχει επίγνωση των δυσκολιών και ξέρει να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, την επόμενη μέρα. Στα δύσκολα άλλωστε αποζητούμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Την συνάφεια με τις συλλογικότητες. Με αυτό που ονομάσθηκε σε αυτήν εδώ την πόλη, στα χρόνια της κλασικής αρχαιότητας δήμος και παραμένει η ψυχή της Αθήνας. Η Αθήνα σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί» υπογράμμισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μακάβριο θρίλερ με πλοία "φαντάσματα" στις ιαπωνικές ακτές


Ένα μακάβριο θρίλερ που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο αποκαλύφθηκε πρόσφατα , με πλοία «φαντάσματα» που έχουν εντοπιστεί στις ακτές της Ιαπωνίας, τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Πρόκειται για αλιευτικά σκάφη γεμάτα πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης, τα οποία προκαλούν ερωτηματικά για την προέλευση τους. Οι ιαπωνικές αρχές έχουν αναφέρει 12 περιστατικά εντοπισμού ξύλινων σκαφών που βρέθηκαν στις ακτές και τα χωρικά ύδατα της χώρας από τον Οκτώβριο.

Πολλοί αναφέρουν ότι πρόκειται για βορειοκορεατικά πλοία που απομακρύνθηκαν πολύ από τα λιμάνια τους, ωθούμενα από την ανάγκη για μεγαλύτερες "ψαριές".



Μάλιστα ένα από τα πλοιάρια που εντοπίστηκαν ανήκει στη "μονάδα 235" του βορειοκορεατικού στρατού, όπως μετάδωσε η ιαπωνική τηλεόραση και το πρακτορείο Reuters. Σε ένα από τα σκάφη βρέθηκε και μια κουρελιασμένη σημαία που παραπέμπει στη σημαία της Βόρειας Κορέας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ναυτικού εμπειρογνώμονα στην κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας: «Παρόμοιες βάρκες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αποστάτες που προσπαθούν να διαφύγουν από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας». Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ιαπωνίας, το μυστήριο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν περισσότερα από 200 πλοιάρια με αυτό το μακάβριο φορτίο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ απαγορεύει τα Χριστούγεννα


Ενώ όλοι βρίσκονται στον αναβρασμό του εορταστικού κλίματος το Πανεπιστήμιοτου Τεννεσί αποφάσισε να απαγορεύσει τα Χριστούγεννα. Η απόφαση αυτή, ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών της σχολής στην προσπάθειά της να επιβληθεί μια «πολιτικής ορθότητας».

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Διαφορετικότητας και Ένταξης του Πανεπιστημίου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα πλάνο δέκα σημείων στο οποίο επισημαίνεται πως πρέπει να αποφεύγονται οι θρησκευτικές αναφορές από το προσωπικό της πανεπιστημιούπολης, κατά τη διάρκεια των γιορτών.



Υπό αυτό το πλαίσιο, το πανεπιστήμιο επιτρέπει στο ανθρώπινο δυναμικό του πανεπιστημίου και στους φοιτητές να «γιορτάσουν και να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις και το ομαδικό ηθικό», αλλά με την προϋπόθεση ότι το οποιοδήποτε πάρτι δεν θα σχετίζεται με τα Χριστούγεννα και τα παραδοσιακά τελετουργικά που αφορούν τη συγκεκριμένη χριστιανική εορτή.

Για παράδειγμα, οι κάρτες που θα ανταλλάξει το προσωπικό δεν θα πρέπει να είναι θρησκευτικές. Επίσης, τα τρόφιμα και τα ποτά δεν θα πρέπει να είναι παραδοσιακά. Και βέβαια, απαγορεύεται και ο Άγιος Βασίλης. «Αν θέλετε να ανταλλάξετε δώρα, κάντε το σαν να επρόκειτο για ένα αστείο», προτείνεται ακόμη.

Το πλάνο αυτό προκάλεσε αρκετή αναστάτωση στην Πολιτεία, με κάποιους βουλευτές να ζητούν την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου. «Θέλει να αφαιρέσει τον Χριστό από τα Χριστούγεννα», είπε μία εξ αυτών, Μάρσα Μπλάκμπερν, αναφερόμενη στον πρύτανη.

Πάντως, οι φοιτητές πήραν το μέρος του, δημιουργώντας μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο υμνούν τη διαφορετικότητα που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο του Τεννεσί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα Ιόνια νησιά κάνουν... δημοψήφισμα


Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, την έναρξη του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των τοπικών αεροδρομίων, ενώ με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρακινεί τους «πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους σε αυτό το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα».

«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη. Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα» επεσήμανε ο κ. Γαλιατσάτος, ενώ τόνισε ότι «στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ».

Από σήμερα στη σελίδα της περιφέρειας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pin.gov.gr/poll μπορεί όποιος/α είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσει, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία του/της με το κείμενο που έχει ως εξής:

«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ» είπε ο κ. Γαλιατσάτος.

«Η εξαγγελία μας, αλλά και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, γίνεται από σήμερα πράξη», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα αφορά τα τέσσερα αεροδρόμια που είναι στην περιοχή του Ιονίου, δηλ. της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr 
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδρούν στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι.


Αντίθετη στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο νέος Κώδικας τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2016.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας τακτικής Γενική Συνέλευση, σε ψήφισμά τους διαπιστώνουν ότι «οι παθογένειες που χαρακτηρίζουν το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, παρά το σοβαρό, υπεύθυνο και τεκμηριωμένο λόγο που αρθρώνουν οι δικαστικές Ενώσεις, δεν εξαλείφονται, αλλά αντίθετα διογκώνονται, λόγω της απραξίας και αδιαφορίας των κυβερνώντων (έλλειψη υποδομών, μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε δικαστές, εισαγγελείς και γραμματείς, αποσπασματική και πρόχειρη νομοθέτηση, φωτογραφική πολλές φορές νομοθέτηση κ.λπ.)».

Ακόμη, διαπιστώνουν «καθυστέρηση υλοποίησης της δέσμευσης του υπουργού Δικαιοσύνης περί κατάργησης των αντισυνταγματικών και μειωτικών για το κύρος της δικαστικής τους ιδιότητας, διατάξεων του νόμου 4055/2012, που αφορούν το Κεφάλαιο περί Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Κανονισμοί Δικαστηρίων, περικοπή μισθού κ.λπ.)».

Επίσης, διαπιστώνουν ότι «οι τροποποιούμενες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, για τις οποίες είχαν εκφραστεί έντονες αντιρρήσεις των δικαστικών λειτουργών, δεν διαπνέονται από τις αρχές και τις αξίες του Κράτους Δικαίου και ότι θα προκαλέσουν μεγάλη δυσλειτουργία στα δικαστήρια της χώρας».

Σημειώνεται ότι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2016.

Παράλληλα, καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, ώστε να ανταποκρίνεται στις δίκαιες προσδοκίες του ελληνικού λαού και την προσωπική ασφάλεια των Δικαστικών Λειτουργών και των δικαστικών υποδομών και εγκαταστάσεων, ώστε υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και ελευθερίας, να επιτελούν το λειτούργημά τους.

Τέλος, οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι «θα εξακολουθήσουν να ασκούν με ανεξαρτησία, σθένος και υψηλό αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά τους, ως εγγυητές της συνταγματικής νομιμότητας και προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

---------

Απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου

Αντιδρούν στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επικύρωσε, σήμερα, την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια κατά το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 έως και Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015.

Το Δικηγορικό σώμα εκφράζει με τον τρόπο αυτό, για μια ακόμη φορά, την κατηγορηματική αντίθεσή του προς το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που τίθεται σε ισχύ την 1-12-2016 και ο οποίος πλήττει τις αρχές της δίκαιης δίκης και οδηγεί σε περαιτέρω επιβράδυνση την απονομή της δικαιοσύνης.

Την αντίθεσή του άλλωστε προς τον νέο ΚΠολΔ έχει εκφράσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας χωρίς να εισακουσθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει η αυλαία για το πρόγραμμα «Ενίσχυσης της Ρευστότητας και της Απασχόλησης»


Ξεκινά από αύριο η υποβολή των αιτήσεων στον ΟΑΕΔ.

Από αύριο Τρίτη θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ προκειμένου να υπαχθούν στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης». Η συγκεκριμένη δράση αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην στήριξη 12.700 εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται:

(α) σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και

(β) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για ισόποσο χρονικό διάστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν, την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλεμμένοι πίνακες της ολλανδικής ζωγραφικής εντοπίστηκαν στην Ουκρανία


Η αξία τους υπολογιζόταν στα 10 εκατ. ευρώ.

Μια συλλογή με κλεμμένους πίνακες που χρονολογούνται από τον Χρυσό Αιώνα της ολλανδικής ζωγραφικής (17ο αιώνα) ανακαλύφθηκαν σε μια βίλα στην ανατολική Ουκρανία, 10 χρόνια μετά την κλοπή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μουσείο Westfries.

Οι 24 πίνακες, που άξιζαν 10 εκατ. ευρώ όταν εξαφανίστηκαν το 2005, έκαναν την επανεμφάνισή τους τον Ιούλιο όταν δύο άνδρες προσέγγισαν την ολλανδική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, και προσφέρθηκαν να τους πουλήσουν πίσω.

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf, δύο ολλανδοί ερευνητές κλεμμένων έργων τέχνης ανακάλυψαν ότι οι πίνακες βρίσκονταν στα χέρια «υπερεθνικιστών πολιτοφυλάκων» στην ανατολική Ουκρανία που ζητούσαν για αυτούς 5 εκατ. ευρώ.

«Αλλά, εμείς θέλαμε να πληρώσουμε μόνο για τα έξοδά τους, καθώς αυτοί οι πίνακες είναι η νόμιμη περιουσία του μουσείου, άρα δεν μπορούν αυτοί ούτε να τους έχουν ούτε να τους πουλήσουν», ανέφερε ο Άντ Γκέερντιγνκ, διευθυντής του μουσείου Westfries στο Χουρν, βόρεια του Άμστερνταμ, στο όποιο ανήκαν αρχικά οι πίνακες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το μουσείο δημοσιοποιεί τώρα αυτές τις πληροφορίες καθώς ανησυχεί ότι κινδυνεύουν οι πίνακες αυτοί, στους οποίους περιλαμβάνονται έργα των ζωγράφων Γιαν Βαν Γκόγιεν, Γιαν Λίνσεν και Γιάκομπ Βαν Βάλεν.

«Υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι οι πίνακες προσφέρονται σε άλλους ενδιαφερομένους ή έχουν ήδη πωληθεί», ανέφερε ο Γκέερντινγκ. «Δεδομένης της εύθραυστης κατάστασής τους, είμαστε ήδη στο παραπέντε ή καλύτερα στο και πέντε».

Η ανακάλυψη τους μπορεί να περιπλέξει τη διπλωματία αναφορικά με τη συλλογή ανεκτίμητων χρυσών καλλιτεχνημάτων από την Κριμαία που είχαν δοθεί ως δάνειο σε μουσείο του Άμστερνταμ, όταν η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο από την Ουκρανία τον Μάρτιο του 2014.

Η κυβέρνηση του Κιέβου και αρκετά μουσεία στην Κριμαία βρίσκονται έκτοτε σε νομική διαμάχη στα ολλανδικά δικαστήρια σχετικά με την ιδιοκτησία των αντικειμένων αυτών.

Δείτε μέρος της λίστας των κλεμμένων πινάκων...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια μητέρα μιλά για την απόφαση το 6χρονο παιδί της να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου


Η μαμά του τον ντύνει σαν κορίτσι από την ηλικία των τριών ετών.

Βλέποντας το μικρό παιδί τους να παίζει με ένα ψαλίδι και να δηλώνει ότι θέλει να κόψει τα γεννητικά του όργανα η ζωή της οικογένειας McFadyen από τη Σκωτία άλλαξε για πάντα.

Η 32χρονη μητέρα σοκαρίστηκε όταν μπήκε στο μπάνιο του σπιτιού πριν από τρία χρόνια και βρήκε τον 3χρονο γιο της Daniel με ένα ψαλίδι στο χέρι να της λέει ότι θέλει να κόψει το πέος του, έτσι ώστε να μπορεί να είναι ένα κορίτσι. Οι γονείς μετά από αυτό αποφάσισαν να επιτρέψουν στον Daniel να γίνει Danni και πιστεύεται ότι είναι η νεότερη περίπτωση στο Ηνωμένο Βασιλείο ενός παιδιού που θέλει να αλλάξει φύλο. Το να βλέπει το μικρό παιδί του να παίζει με το ψαλίδι μπορεί να είναι ένα τρομακτικό θέαμα για κάθε γονέα, αλλά για την μητέρα του Daniel ήταν μια στιγμή που άλλαξε τα πάντα. Η 32χρονη είπε ότι έμεινε έκπληκτη από αυτό που είδε αλλά είπε ότι δεν θα μπορούσε να βλέπει το παιδί της δυστυχισμένο.

«Όταν μπήκα στο μπάνιο και τον είδα με το ψαλίδι έπαθα σοκ. Προσπάθησα να είμαι ήρεμη και τον ρώτησα τι έκανε, και μου είπε ότι ήταν έτοιμος να κόψει το όργανό του έτσι ώστε θα μπορούσε να είναι ένα κορίτσι. Του είπα ότι δεν γίνεται έτσι γιατί θα τραυματιζόταν και τον πήρα μια μεγάλη αγκαλιά» δηλώνει η μητέρα στη Daily Mail. Οι γονείς ζήτησαν βοήθεια από ειδικούς και ο Daniel διαγνώστηκε με δυσφορία ταυτότητας φύλου. Η κατάσταση αυτή συμβαίνει όταν ένα παιδί ή ενήλικας είναι στενοχωρημένος ή νιώθει άβολα εξαιτίας του φύλου του και νιώθει ότι η ταυτότητα του φύλου του δεν του ταιριάζει. Η Danni πλέον λέει στα άλλα παιδιά ότι έχει το κεφάλι ενός κοριτσιού και το σώμα ενός αγοριού.

Η μητέρα του είπε ότι η διάγνωση αποτέλεσε μια ανακούφιση και η οικογένειά του θα τον βοηθήσει να ζει ως κορίτσι εφόσον αυτό επιθυμεί. «Μας ανησυχεί ότι θα πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο. Αλλά στο τέλος συμφωνήσαμε να αφήσουμε τον Daniel να είναι αυτός που θα ήθελε να είναι. Οι φόβοι μας δεν ήταν αρκετοί για να τον σταματήσουν να είναι ένα κορίτσι, αφού αυτό θα ήθελε να είναι.» Τώρα η μητέρα του δημοσιοποιεί την ιστορία του Daniel για να βοηθήσει και άλλους γονείς που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Πλέον ντύνει το 6χρονο παιδί της σαν κορίτσι όπως αυτό θέλει ενώ οι γιατροί τους είπαν ότι μπορούν να δώσουν στην Danni τώρα έξι φάρμακα για την αναβολή της εφηβείας, καθώς και να υποβληθεί σε ορμονικές θεραπείες.

Στη συνέχεια και σε ηλικία των 18 ετών θα μπορέσει να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Οι γονείς αποφάσισαν να στείλουν το παιδί σε δημόσιο σχολείο για να μπορέσουν να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι γονείς και να μην αντιμετωπίζεται το παιδί σαν κάτι παράξενο.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έθαψε ζωντανή την αρραβωνιαστικιά του


Ήταν σε τεχνητό κώμα για 14 ημέρες.

Μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, αλλά συχνά η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε ευφάνταστο σεναριογράφο. Η 34χρονη Stacey Gwilliam από την Ουαλία, δέχτηκε επίθεση από τον αρραβωνιαστικό της τον 39χρονο μπόντι μπίλντερ Keith Hughes, ο οποίος μετά την άνανδρη πράξη του, την έθαψε ζωντανή! Η γυναίκα, όπως περιγράφει στο Wales Online, κατάφερε να σκάψει με τα χέρια της και να βγει από τον τάφο της.

Ο άντρας που θεωρούσε σύντροφό της, αφού τη χτύπησε και την αναισθητοποίησε, τη σκέπασε με χαμόκλαδα και χώμα και την άφησε σε αυτή τη τραγική κατάσταση. Η ίδια, όπως περιέγραψε, πίστεψε πως θα άφηνε την τελευταία της πνοή εκεί: «Ξύπνησα μέσα στο σκοτάδι και ήταν σαν να είχα παραλύσει τελείως. Τα κλαδιά ήταν πολύ βαριά και κατέβαλα υπεράνθρωπη προσπάθεια για να μπορέσω να αναπνεύσω ή να θυμηθώ πού ήμουν. Κατάφερα να γυρίσω το σώμα μου και με τα νύχια μου άρχισα να σκάβω, ώσπου κατάφερα να βγω έξω. Δεν θυμάμαι τι είχε συμβεί, απλά άρχισα να ζητώ βοήθεια. Η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ η ίδια», είπε.

Αφού κατάφερε και διέσχισε αρκετή απόσταση, έπεσε αναίσθητη έξω από ένα γκολφ κλαμπ, στο Caswell Bay όπου και κλήθηκε η αστυνομία.

Ο μυώδης άντρας, γράφει το δημοσίευμα, φέρεται να προσπάθησε να πνίξει την αρραβωνιαστικιά του, έπειτα από καυγά που είχε το ζευγάρι στο παραλιακό μονοπάτι κοντά στο Caswell Bay, στην χερσόνησο Gower της Νότιας Ουαλίας, τον περασμένο Ιούλιο. Στη συνέχεια, έθαψε το σώμα της όταν εκείνη έχασε τις αισθήσεις της, πιστεύοντας ότι ήταν νεκρή. Ο Hughes συνελήφθη μετά από τροχαίο που προκάλεσε, υπό την επήρεια αλκοόλ όπου και αποκαλύφθηκε τι είχε πράξει.

Η 34χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και πέρασε 26 ημέρες, 14 εκ των οποίων σε τεχνητό κώμα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Hughes για απόπειρα δολοφονίας και θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή για 8 χρόνια.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 10 παρεμβάσεις που ετοιμάζονται στα φορολογικά


Αλεξιάδης: Δύσκολος ο προϋπολογισμός του 2016.

Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία δεν υπερασπίζεται ιδεολογικά - όπως είπε, σε ό,τι αφορά τα μέτρα - ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στην ημερίδα για τον προϋπολογισμό, που οργάνωσε το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε δύσκολο τον προϋπολογισμό του 2016, «και ως προς το περιεχόμενο, και ως προς το τι αναγκαστήκαμε να βάλουμε στις προβλέψεις του», και περιέγραψε τις 10 παρεμβάσεις στα φορολογικά, που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο:

1. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική δήλωση μαύρου χρήματος από καταθέσεις. «Θα υπάρχει ισορροπία για να εξυπηρετεί και την αποτελεσματικότητα και την εισπραξιμότητα του μέτρου».

2. Περιουσιολόγιο. Μέσα στο Δεκέμβριο και αμέσως μετά τις φορολογικές δηλώσεις και μέσα στη φόρμα του TAXIS, οι πολίτες θα μπουν για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

3. Μετά το περιουσιολόγιο, θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στη φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2015. «Θέλουμε να τελειώσουμε νωρίς με τις φορολογικές δηλώσεις, για να πάμε μετά στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ».

4. Το Φεβρουάριο, θα γίνουν οι παρεμβάσεις για τις ευρύτερες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

5. Μέτρα για το λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων.

6. Νομοσχέδιο για το φόρο, που θα αντικαταστήσει ΕΝΦΙΑ, και ο οποίος θα είναι «πιο δίκαιος και πιο λογικός, αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο στα έσοδα».

7. Η νέα μορφή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

8. Η ψηφιακή εφορία, με επέκταση ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε οι εφορίες να είναι πλέον κλειστές για το κοινό και ο πολίτης να εξυπηρετείται μέσω τηλεφωνικού κέντρου, του διαδικτύου ή του λογιστή του.

9. Καθιέρωση των αγοραίων τιμών αντί των αντικειμενικών για τον υπολογισμό των φόρων στα ακίνητα.

10. Συμβούλιο φορολογικής πολιτικής για αποτελεσματικό διάλογο, όπου ο ίδιος έχει προτείνει την προεδρία να έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να υπηρετήσει το πιο επώδυνο εκ των μνημονίων, για το οποίο - από ελληνικής πλευράς - έχει την ευθύνη και φέρει την ιδιοκτησία του. Η ύφεση θα είναι βαθύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις», και πρόσθεσε πως «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έχουν αυξηθεί κατά 60% τους τελευταίους 10 μήνες, όταν είχαν μειωθεί κατά 60% τα προηγούμενα δύο χρόνια και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής για να ξέρουν οι επιχειρήσεις και να κάνουν τον προγραμματισμό τους».

Επίσης, έφερε στο τραπέζι την πρόταση του Ο.Ε.Ε. για τα δάνεια, λέγοντας ότι «η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα πρέπει να είναι συνολική, μαζί με τα χρέη των ιδιωτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να δοθεί οριστική λύση».

Έκανε ακόμα λόγο για πολιτικές ευθύνες, που η χώρα οδηγήθηκε σε νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για «δεύτερη ευθύνη της κυβέρνησης, που καθυστέρησε το θεσμικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίσης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2015 έπεσε έξω, εκτροχιάστηκε κατά 7,9 δισ. και - για να επανέλθουμε στη δημοσιονομική ισορροπία - παίρνουμε μέτρα 7,2 δισ. Οι μεγαλύτερες περικοπές αφορούν στην κοινωνική ασφάλιση, τόσο στις επικουρικές, όσο και στη μεταρρύθμιση, μέσω επανυπολογισμού των συντάξεων, με μείωση του συντελεστή αναπλήρωσης.

Το ’15 έχει βάλει τη σφραγίδα του με μια βαριά κληρονομιάς, λόγω της ύφεσης, της αποεπένδυσης, που - σε συνδυασμό με τα capital control - κάνει το λεγόμενο carry over για το ’16».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση άλλα γράφει στον προϋπολογισμό και άλλα λέει. Πατάει στην ίδια βάση και στα ίδια δεδομένα, που πορεύονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στόχος είναι να κατοχυρωθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρημτικών ομίλων. Θα βλέπουμε συνεχώς να επιδεινώνεται και σε σχετικό, αλλά και σε απόλυτο βαθμό η θέση των λαϊκών στρωμάτων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κυνήγι τέχνης» για τρίτη χρονιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια


«Gallery Weekend» το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ένα «κυνήγι τέχνης» ετοιμάζεται να προσφέρει, για τρίτη χρονιά, στο κοινό το «Gallery Weekend», η σημαντική δράση που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, το επόμενο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Από τις 11:00 έως τις 14:00 του Σαββάτου και από τις 11:00 έως τις 15:00 της Κυριακής, οι 31 αίθουσες τέχνης της Αθήνας, 6 της Θεσσαλονίκης και μία της Βέροιας, οι οποίες συνθέτουν τον ιστό του τρίτου Gallery Weekend, θα υποδεχθούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες αλλά και από τους γκαλερίστες. Το κοινό, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «αποκομίζει την ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας και διαλόγου με τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από το έργο. Παράλληλα η ποικιλότητα των έργων, τόσο σε εκφραστικά μέσα όσο και σε καλλιτεχνικές τάσεις, επιτρέπει στον επισκέπτη να αφουγκραστεί τον παλμό της ενεργού εικαστικής δημιουργίας».

Σκοπός των διοργανωτών είναι «να επιβεβαιωθεί το «Gallery Weekend» ως μέσο επαφής της σύγχρονης τέχνης με ένα ευρύτερο κοινωνικό φάσμα και να εδραιωθεί η δράση ως μία ετήσια γιορτή που θα δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την πιο ζωντανή καλλιτεχνική πλευρά των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Ειδικότερα σε μια εποχή που η Ελλάδα διεκδικεί μία θέση στο προσκήνιο της διεθνούς εικαστικής σκηνής»

Όπως κάθε χρόνο για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, η οργανωτική ομάδα του Gallery Weekend έχει εκδώσει ένα χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι χώροι τέχνης που συμμετέχουν όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων που φιλοξενούν. Το έντυπο θα προμηθεύονται δωρεάν οι επισκέπτες από τις γκαλερί αλλά και από τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Επίσης, όλες οι πληροφορίες είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα www.art-athina.gr.

Οι χώροι τέχνης που συμμετέχουν στο Gallery Weekend


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού το 2016


Το ενέκρινε η ΡΑΕ.

Σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2016, με περιορισμό των λεγόμενων μονοπωλιακών χρεώσεων, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πρόκειται για τις χρεώσεις που αφορούν τη χρήση των Δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επιδοτεί μεταξύ άλλων την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με την απόφαση τη ΡΑΕ, για τους οικιακούς καταναλωτές οι νέες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου είναι μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις ισχύουσες ενώ για τα δίκτυα μεταφοράς η μείωση θα ισχύσει από 1ης Φεβρουαρίου και είναι 12,5% στο σκέλος ισχύος και 3,91 στο σκέλος ενέργειας. Τα τέλη διανομής για τους οικιακούς πελάτες παραμένουν παγωμένα στα επίπεδα του 2015.

Συνολικά τα νέα ρυθμιζόμενα τιμολόγια για την πλειονότητα των καταναλωτών θα είναι μειωμένα την επόμενη χρονιά με εξαίρεση τις χρεώσεις για ορισμένες κατηγορίες μεγάλων καταναλωτών όπου ισχύει πάγωμα των χρεώσεων ή αυξήσεις.

Όπως σημειώνει σχετικά η ΡΑΕ: «Οι αποφάσεις επιφέρουν συνολικά σημαντική μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταναλωτών ή κατ' ελάχιστον, μια σχετική σταθεροποίηση (αποτροπή ή συγκράτηση έντονων μεταβολών) για την περίπτωση των πελατών ΥΤ και ΜΤ με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 13 GWh, σηματοδοτώντας έτσι την ομαλή προσαρμογή των εν λόγω χρεώσεων στις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου».

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις ανά κατηγορία καταναλωτών φαίνονται στους συνημμένους πίνακες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ποτάμι «κατάπιε» τον δρόμο


«Πνίγεται» στο νερό, η βορειοδυτική Αγγλία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μέρος του δρόμου σχίστηκε στα δύο και παρασύρθηκε στο ποτάμι, αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων που σαρώνουν την βορειοδυτική Αγγλία.

Αυτές οι απίστευτες φωτογραφίες δείχνουν τη στιγμή που ένα μεγάλο τμήμα του παραποτάμιου δρόμου αποκολλήθηκε και έπεσε στα μαινόμενα νερά του Rever Teviot, στα σύνορα με τη Σκωτία.

Η βρετανική επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης συνεδρίασε χθες, αφού οι παρατεταμένες σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε περιοχές της βορειοδυτικής Βρετανίας και υποχρέωσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους.

Η συνεδρίαση συνεκλήθη αφού καταιγίδες έπληξαν τη χώρα στη διάρκεια της νύκτας, προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα και αφήνοντας εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα και χωρίς ηλεκτρικό. Η αστυνομία έκανε λόγο για μείζον συμβάν και μέλη της ακτοφυλακής συμμετείχαν στη διάσωση κατοίκων σε πλημμυρισμένες περιοχές.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά τον Ιούνιο το δεύτερο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τους μικρομεσαίους


Με έδρα το Λουξεμβούργο αποτελεί μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Τον Ιούνιο του 2016 θα ξεκινήσει η δραστηριοποίηση του δεύτερου υποταμείου του Institute for Growth (IfG), ευρύτερα γνωστού ως «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο», για την παροχή κεφαλαιουχικής συμμετοχής είτε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προοπτική ανάπτυξης , είτε σε άλλα equity ή venture funds (SME growth equity sub fund) ενώ μεταγενέστερα θα λειτουργήσει και το τρίτο υποταμείο για την παροχή κεφαλαιουχικής συμμετοχής σε μικρά και μεσαία περιφερειακά έργα υποδομής (Infrastructure sub fund) που δεν καλύπτονται απευθείας από άλλες πηγές χρηματοδότησης (ΕτΕπ, ΠΔΕ κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο IfG, με έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελεί μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που λειτουργεί με τους όρους της αγοράς, αντίστοιχων ιδιωτικών ιδρυμάτων στοχεύει σε αποδόσεις με σταθμισμένο τον κίνδυνο των αγορών για τους επενδυτές και λειτουργεί συμπληρωματικά σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στόχος του είναι να λειτουργήσει κατά βάση ως πλατφόρμα για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων στην Ελληνική οικονομία. Αποτελείται, στην πλήρη του μορφή, από τρία υπό-ταμεία:

- για την παροχή δανείων σε ΜΜΕ (debt sub fund) που είναι το IfG - Greek SME finance SA, το οποίο ήδη λειτουργεί,

- για την παροχή κεφαλαιουχικής συμμετοχής - ανάπτυξης είτε σε ΜΜΕ με προοπτική ανάπτυξης , είτε σε άλλα equity ή venture funds (SME growth equity sub fund) , δηλαδή το Επενδυτικό Ταμείο θα μπορεί να αποκτά μετοχική συμμετοχή σε ΜΜΕ, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το ΕΤΕΑΝ και

- για την παροχή δανείων ή και κεφαλαιουχικής συμμετοχής σε μικρά και μεσαία περιφερειακά έργα υποδομής (Infrastructure sub fund) που δεν καλύπτονται απευθείας από άλλες πηγές χρηματοδότησης (ΕτΕπ, ΠΔΕ κλπ).

Κάθε ένα από τα υπόταμεία θα διοικείται από εξειδικευμένες ομάδες διαχείρισης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η συνολική δέσμευση των επενδυτών για χρηματοδότηση και των τριών υπό-ταμείων αφορά ποσά άνω των 500 εκατ. ευρώ: (350 εκατ. ευρώ Ελληνικό Δημόσιο, 100 εκατ. ευρώ KfW, 50 εκατ. ευρώ Όμιλος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, 30 εκατ. ευρώ υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, 30 εκατ. ευρώ Ίδρυμα Ωνάση).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Τα επιδόματα πρέπει να καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα


Δελτίο Τύπου 07.12.2015

Αρ. Πρωτ.: 2766

Επείγουσα επιστολή, με το πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, την καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις βασικές υποχρεώσεις τους και να κάνουν ανθρώπινες γιορτές, απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ., στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η τελευταία διαρκής και εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και ως εκ τούτου απαιτείται η λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Όσο βαθαίνει η ύφεση στην οικονομία, η πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους που είναι δικαιούχοι επιδομάτων, έχουν ως μοναδικό μέσο επιβίωσης το προνοιακό επίδομα, με το οποίο προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας και να προμηθευτούν ακόμη και βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους.

Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων προστασίας, δεδομένης της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης που υφίστανται, εάν ληφθεί υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία και το οποίο επωμίζονται όλο και περισσότερο οι ίδιοι, ειδικά από τη στιγμή που το κράτος μειώνει σταθερά και σταδιακά τις δημόσιες δαπάνες που κατευθύνονται στο Κοινωνικό Κράτος.

Η επιστολή.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.16 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα Δελτία Μετακίνησης ΑμεΑ 2015


Ανακοίνωση 07.12.2015


Εδώ θα βρείτε την ΚΥΑ για τα Δελτία Μετακίνησης ΑμεΑ 2015.

------------

07.12.2015: Χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2015


Από: τους Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Υπουργό Οικονομικών

Λοιπά σχετικά αρχεία:
Το κείμενο της ΚΥΑ σε μορφή pdf (143.4 KB)

Διαβάστε περισσότερα...

Εκμετάλλευση και μαύρη εργασία για τους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες στη Γερμανία


Ακόμη και εργαζόμενοι με ακαδημαϊκή μόρφωση αντιμετωπίζουν διακριτική μεταχείριση.

Ένα υγρό υπόγειο στο οποίο στοιβάζονται 23 άνθρωποι και οι οποίοι θα πρέπει να μοιράζονται ένα μόνο ντους. Εργάτες που για μήνες περιμένουν το μισθό τους και για μέρες δεν τους έχουν δώσει φαγητό. Η ιστορία αυτή είναι το θέμα ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής Panorama που προβλήθηκε στις 12.08.2014 στο ARD, στο πρώτο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης και ξεκίνησε τη συζήτηση ημερίδας στο Ντίσελντορφ που διοργάνωσε το πολιτικό ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ.

Δεν αφορά μία ιστορία, από αυτές που έχουμε συνηθίσει στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά κάποιους Έλληνες εργάτες στη Γερμανία.

Η ιστορία αυτών των εργατών ίσως δεν είναι ο κανόνας, ωστόσο η εκμετάλλευση κυρίως ξένων εργαζομένων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα και τα δικαιώματά τους, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Για το λόγο αυτό η DGB (Γερμανική Ένωση Συνδικάτων – περιλαμβάνει τα οχτώ σημαντικότερα συνδικάτα), η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο και η Ένωση των Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών εξέδωσαν στα ελληνικά ένα μικρό βιβλιαράκι με τον τίτλο «Η γνώση προστατεύει. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εργασιακές σχέσεις στη Γερμανία».

Το φυλλάδιο που εκδόθηκε καταρχάς σε 15.000 αντίτυπα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή στο Ντίσελντορφ, στο πλαίσιο μιας τετράωρης ημερίδας. Η Άνελι Μπούντενμπαχ, μέλος του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Ένωσης Συνδικάτων μιλώντας στην Deutsche Welle υπογράμμισε:

«Στη Γερμανία έχουμε μια αγορά εργασίας, στην οποία πολλές φορές παρουσιάζονται επισφαλείς σχέσεις απασχόλησης. Υπάρχει απασχόληση που αμείβεται πολύ άσχημα. Ακόμα σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει παραβίαση των εργασιακών συμβάσεων και από πλευράς των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων. Εμείς ως συνδικάτα ζητάμε εδώ και καιρό διαφανείς κανόνες».

H εκμετάλλευση περνάει και από νόμιμους δρόμους

Η οικονομική κρίση οδήγησε τα τελευταία χρόνια χιλιάδες, κυρίως νέους και καλά καταρτισμένους Έλληνες, στο εξωτερικό. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat από το 2010 μέχρι το 2012 έφυγαν από την Ελλάδα 410.000 Έλληνες. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας μόνο το 2011 καταγράφηκαν επισήμως 25.000 επιπλέον Έλληνες. Η Γερμανία λόγω του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, όπως για παράδειγμα γιατρούς ή δασκάλους. Όμως ακόμα και εργαζόμενοι με ακαδημαϊκή μόρφωση αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα πολλές φορές διακριτική μεταχείριση σε σύγκριση με τους Γερμανούς συναδέλφους τους. Η Αλίκη Γκερλιώτη, δικηγόρος η οποία παρέχει νομικές συμβουλές σε μετανάστες στην αντίστοιχη γερμανική ΓΣΕΕ, επισημαίνει:

«Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία υπάρχει ένα σύστημα ελαστικοποίησης της εργασίας. Υπάρχουν πάντα νομικά κενά που μπορούν να επικαλεστούν οι εργοδότες, προκειμένου να επιβάλλουν διακριτική μεταχείριση σε αλλοδαπούς εργαζόμενους. Για παράδειγμα μπορούν να ισχυριστούν ότι επειδή δεν είσαι Γερμανός δεν κατέχεις επαρκώς τη γλώσσα ως γιατρός, οπότε δεν μπορείς να συνεννοηθείς με ακρίβεια με τον ασθενή, άρα θα πληρωθείς λιγότερο.»

Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή οδηγεί πολλούς Έλληνες που δεν έχουν κάποια εξειδίκευση, δεν γνωρίζουν επαρκώς ή καθόλου τη γλώσσα και δεν έχουν σπίτι και ένα κοινωνικό περιβάλλον στήριξης, να παίρνουν τον δρόμο προς την Γερμανία θεωρώντας πως είναι περίπου η γη της Επαγγελίας. Η πραγματικότητα όμως συχνά είναι πολύ διαφορετική:

«Εκεί που είναι πολύ πιο έντονη η εικόνα της εκμετάλλευσης είναι στους μη εξειδικευμένους, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται και από τις συνθήκες να εργαστούν „μαύρα“. Πολλές φορές δεν μπορούν να βρουν κατοικία. Οπότε επειδή δεν μπορούν να βρουν κατοικία δεν μπορούν να δηλωθούν στο δημοτολόγιο εδώ και δεν μπορούν να βρουν εργασία οπότε δουλεύουν „μαύρα“», δηλώνει η Αλίκη Γκερλιώτη.

Το φυλλάδιο είναι ενημερωτικό και δεν αποτελεί πρόσκληση

Η έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου είναι ένα θετικό βήμα. Αφορά ωστόσο περισσότερο τους ανθρώπους που ήδη διαθέτουν ένα σχετικά ρυθμισμένο εργασιακό και κοινωνικό πλαίσιο, μιας και κυρίως αυτοί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Οι υπόλοιποι, είτε από άγνοια είτε από φόβο μήπως χάσουν και τα λιγοστά „μαύρα“ χρήματα που παίρνουν, το πιθανότερο είναι πως δεν θα απευθυνθούν στους αρμόδιους φορείς. Την πραγματικότητα αυτή επισημαίνει και η Δρ. Σκαρπέλη – Σπερκ, η οποία ήταν επί 25 χρόνια βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και επί 15 χρόνια, μέχρι και σήμερα, πρόεδρος της Ένωσης των Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών. Στην ερώτηση μας, εάν η γερμανική πολιτική κάνει αρκετά για την ενσωμάτωση των ξένων, απαντά χωρίς περιστροφές:

«Δεν αρκεί καθόλου. Έχουμε καθιερώσει εντούτοις με την νέα νομοθεσία τον κατώτατο μισθό, ο οποίος έπρεπε να έχει καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό μετά τη φιλελευθεροποίηση της αγοράς τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχουμε κάνει κάποια βήματα βελτίωσης. Ωστόσο μια καλύτερη νομική ρύθμιση δεν σημαίνει ότι αυτή εφαρμόζεται και στην πράξη. Για το λόγο αυτό δεν χρειαζόμαστε μόνο το φυλλάδιο αλλά χρειαζόμαστε και παροχή συμβουλών, την οποία μπορεί να αναλάβουν και ελληνικοί φορείς. Ευτυχώς η ελληνική Πρεσβεία ανταποκρίθηκε αμέσως. Όμως τονίζω πως εάν οι ενδιαφερόμενοι δεν το γνωρίζουν και δεν αμύνονται, τότε το φυλλάδιο θα παραμείνει ένα πάρα πολύ μικρό βήμα».

Όπως γράφει η Deutsche Welle, το βιβλιαράκι κυκλοφορεί επίσης στα βουλγαρικά, ρουμανικά, ισπανικά και πολωνικά. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να διανεμηθεί στις ελληνικές κοινότητες και εκκλησίες, αλλά και σε όσους φορείς και οργανισμούς έρχονται σε επαφή με νέους Έλληνες μετανάστες. Τέλος, ο κ. Άρης Ραδιόπουλος, ο οποίος διευθύνει το ελληνικό Προξενείο στο Βερολίνο τονίζει, επισημαίνοντας τους στόχους της έκδοσης:

«Στόχος του φυλλαδίου είναι η ενημέρωση των Ελλήνων που ζουν εδώ στη Γερμανία. Μιλάει για τις εδώ εργασιακές συνθήκες και δίνει πληροφορίες που αφορούν αποκλειστικά την εδώ αγορά εργασίας. Δεν προωθεί την μετάβαση Ελλήνων εδώ. Σε καμία περίπτωση. Από τη στιγμή όμως που έχουμε δικούς μας ανθρώπους εδώ, οι οποίοι έχουν την ανάγκη για επαρκή πληροφόρηση, νομίζω ότι ήταν υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε σε αυτό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τη Μονάδα Εφήβων και Νέων «ΑΤΡΑΠΟΣ» του ΟΚΑΝΑ


Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Γκύζη.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και η Μονάδα Εφήβων-Νέων «ΑΤΡΑΠΟΣ» του ΟΚΑΝΑ, το Σάββατο και την Κυριακή, 12 και 13 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 20:00 (Βαρβάκη 9, Γκύζη).

«Η ανάγκη για προσωπική επαφή, μοίρασμα και θετική ενέργεια αποτελούν τα συστατικά εκείνα που καθιστούν το Bazaar της Μονάδας Εφήβων θεσμό και σημείο συνάντησης κάθε χρόνο» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν καλλιτεχνικές δημιουργίες που έχουν φιλοτεχνήσει οι νέοι, αλλά και οι γονείς του προγράμματος, μέσα σε ένα κλίμα γιορτινό, με ευχάριστη διάθεση και αισιοδοξία.

Τα έσοδα διατίθενται προς όφελος των μελών του προγράμματος και τα διαχειρίζεται ο Σύλλογος Γονέων της «ΑΤΡΑΠΟΥ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπτώσεις από τη ΔΕΗ στα βιομηχανικά τιμολόγια


Τι προβλέπει η πρόταση του γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επιπλέον εκπτώσεις έως 15% στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2016-2017 αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ύστερα από πρόταση του Δημοσίου που είναι ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης.

Η συνέλευση συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως με βασικό θέμα τα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης ύστερα από τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου που προβλέπει την κατάργηση των εκπτώσεων 20% που ίσχυαν για τη διετίας 2014-2015. Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη γενική συνέλευση προβλέπει 7 διαφορετικά τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης κάθε βιομηχανίας επί τη βάσει των οποίων θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία.

Επιπλέον αυτών η πρόταση του Δημοσίου όπως διατυπώθηκε από τον γεν. Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μ. Βερροιόπουλο προβλέπει εκπτώσεις με την ακόλουθη κλίμακα ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση κάθε βιομηχανίας:

Έως 10 γιγαβατώρες μηδέν έκπτωση:

10-50 GWh έκπτωση 4%
50-200 GWh έκπτωση 6%
200-400 GWh έκπτωση 8%
400-700 GWh έκπτωση 10%
700-1000 GWh έκπτωση 12%
1000-2000 GWh έκπτωση 13%
2000 GWh και πάνω έκπτωση 15%.

Έτσι το «μπουκέτο» των προσφερόμενων τιμολογίων φθάνει τον αριθμό 56.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η πρόταση του βασικού μετόχου είναι υποχρεωτική για την εταιρία και δεν τίθεται θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας. Πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει αξιολόγηση αν με την πρόταση αυτή καλύπτεται ή όχι το κόστος της επιχείρησης , τόνισε ωστόσο ότι η πρόταση είναι στα πλαίσια της νομιμότητας.

Η συνέλευση αποφάσισε επίσης τη συνέχιση της τιμολόγησης για την Αλουμίνιον της Ελλάδος με το υφιστάμενο τιμολόγιο έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών ή λυθεί με άλλο τρόπο η διαφορά. Ακόμη εγκρίθηκε η διάθεση μέρους του τροφείου που προβλέπει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ (συνολικά 12 εκατ. ευρώ) για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με προτεραιότητα τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίτημα για ρύθμιση της επιμέλειας παιδιών στο σύμφωνο συμβίωσης


Τι ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη.

Πρόταση για ρύθμιση της επιμέλειας των παιδιών σε περιπτώσεις συμφώνου συμβίωσης κατέθεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Συνήγορος του Πολίτη.

Η πρόταση στοχεύει στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν γεννηθεί ή υιοθετηθεί πριν ή μετά τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης, ιδίως στις περιπτώσεις συμβίωσης ομοφύλων, όπου τα τέκνα δεν είναι δυνατό να καλυφθούν νομικά με άλλο τρόπο.

Ο Συνήγορος σημειώνει ότι υπό τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, θετά ή φυσικά τέκνα που συμβιούν με ομόφυλο ζεύγος, ανεξάρτητα από τη νομική αναγνώριση του συγκεκριμένου τύπου συμβίωσης, θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν νομικά και πραγματικά προβλήματα από την έλλειψη έννομης σχέσης τους με τον συμβίο ή τη συμβία του νομικού ή φυσικού γονέα τους, καθώς εκείνος (ή εκείνη) δεν θα διαθέτει νομική δυνατότητα να επιληφθεί των συμφερόντων των παιδιών, στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας. Αντίστοιχο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν τα φυσικά ή θετά τέκνα ενός εκ των δύο συμβιούντων σε περιπτώσεις συμβίωσης ετεροφύλων, καθώς εκείνοι διαθέτουν τη δυνατότητα, μετά από σύναψη γάμου, να υιοθετήσει ο ένας το τέκνο του άλλου. Προκειμένου να αποφευχθεί ευρύτερη αναδιάταξη του συστήματος του οικογενειακού δικαίου, η οποία θα απαιτούσε συστηματικότερη νομοτεχνική προεργασία, η ανεξάρτητη Αρχή προτείνει επί του παρόντος τη μερική, έστω, κάλυψη του νομοθετικού κενού με ενδιάμεση ρύθμιση όχι στο πεδίο της υιοθεσίας, αλλά σε εκείνο της επιμέλειας. Συγκεκριμένα, προτείνεται η εξής προσθήκη στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου και μεταξύ των παραγράφων 1 και 2: «Η επιμέλεια του προσώπου του φυσικού ή θετού τέκνου του ενός μέρους, το οποίο είτε είχε γεννηθεί, αναγνωριστεί ή υιοθετηθεί πριν τη σύναψη του συμφώνου, είτε γεννήθηκε, αναγνωρίστηκε ή υιοθετήθηκε κατά τη διάρκειά του, μπορεί, με δικαστική απόφαση, να ανατεθεί από κοινού και στο άλλο μέρος του συμφώνου, εφόσον ο άλλος γονέας δεν υπάρχει ή δεν έχει τη γονική μέριμνα. Εάν το μέρος του συμφώνου που είναι γονέας αποβιώσει ή παύσει να ασκεί τη γονική μέριμνα ή αδυνατεί να την ασκήσει για νομικούς ή πραγματικούς λόγους, η επιτροπεία μπορεί, με δικαστική απόφαση, να ανατεθεί στο άλλο μέρος του συμφώνου, εφόσον ο άλλος γονέας δεν υπάρχει ή δεν έχει τη γονική μέριμνα».

Μάλιστα, θα ήταν σκόπιμη, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, ανάλογη ρύθμιση και για την επιμέλεια του προσώπου του φυσικού ή θετού τέκνου του ενός από τους συζύγους που συνάπτουν γάμο, εφόσον ο άλλος γονέας του παιδιού δεν υπάρχει ή δεν έχει τη γονική μέριμνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 26χρονος που έχασε, ξαναπήρε και ξαναέχασε τριάντα ολόκληρα κιλά


Έδινε μάχη με το βάρος του επί 10 χρόνια - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο 26χρονος σήμερα James Brumpton είχε φτάσει στα 16 του τα 127 κιλά. Στη συνέχεια έχασε τριάντα κιλά και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει όλο το επιπλέον δέρμα. Πίστεψε πως είναι ανίκητος. Αλλά τελικά ξαναπήρε όλα τα κιλά του πίσω.

Ο Brumpton είχε χάσει τριάντα κιλά όταν, ως έφηβος, είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που συνδέονταν με το βάρος του. Ωστόσο όχι μόνο τα πήρε ξανά αλλά το 2013 έφτασε να ζυγίζει ακόμα περισσότερο, 131 κιλά.



Ο νεαρός άνδρας από το Μάντσεστερ κατάφερε να ξαναχάσει όλα τα περιττά κιλά του και λέει πως πια είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ, ενώ ασκείται έξι μέρες την εβδομάδα.

Ο James δεν ήταν πολύ ενεργητικό παιδί, προτιμούσε τα βιντεοπαιχνίδια από το να βγαίνει να παίζει έξω. Το βάρος του τον έκανε να ξεχωρίζει στο σχολείο του, εκείνος όμως δεν σταμάτησε την κακή διατροφή, πλούσια σε γλυκίσματα, υδατάνθρακες και τούρτες μέχρι που έφτασε τα 128 κιλά.

«Για μένα, εκείνα τα κιλά ήταν το όριο ανάμεσα στο να μην είσαι υγιής και στο να έχεις ένα πραγματικό πρόβλημα», λέει ο ίδιος, σημειώνοντας πως είχε ήδη αρχίσει να έχει προβλήματα υγείας.

«Ήξερα σε εκείνο το σημείο πως κάτι έπρεπε να αλλάξω. Και το έκανα», συνεχίζει.

Άρχισε το γυμναστήριο, βελτίωσε τη διατροφή του. Έχασε πάνω από 30 κιλά. Κι έτσι το πρόβλημά του ήταν το επιπλέον δέρμα του. Νιώθοντας άβολα με το σώμα του, πλήρωσε ο ίδιος για να μπει στο χειρουργείο για την αφαίρεση του δέρματος αυτού.



Έχοντας απαλλαγεί από τα κιλά και το επιπλέον δέρμα, άρχισε επιτέλους να απολαμβάνει το σώμα του…. Μάλλον πιο πολύ απ’ ό,τι έπρεπε.

«Πίστευα πως δεν θα ξαναπάρω ποτέ πολλά κιλά, έτρωγα πολύ junk food γιατί νόμιζα πως ήμουν ανίκητος», αφηγείται.

Έτσι κατέληξε όχι μόνο στο προηγούμενο βάρος του αλλά και λίγο παραπάνω.

Τότε αποφάσισε να χάσει τα περιττά κιλά του- και πάλι. Και τα κατάφερε με συνδυασμό τακτικής γυμναστικής και σωστής διατροφής.

Σήμερα έχει βάρος 98 κιλά.

«Ανησυχώ μήπως τα ξαναπάρω», εξομολογείται. «Όταν τα πρωτοέχασα ένιωθα ανίκητος αλλά όταν ξαναπάχυνα κατάλαβα πως είμαι ευάλωτος και πως πρέπει να προσέχει τι έτρωγες και σε οδήγησε στην παχυσαρκία εξαρχής. Πρέπει να βάζεις βραχυπρόθεσμους στόχους αλλά να μην περιορίζεις τον εαυτό σου μακροπρόθεσμα. Νιώθω θετικά για τον εαυτό μου τώρα. Ελπίζω να εμπνεύσω άλλους ανθρώπους και να κάνουν κι εκείνοι να κάνουν τη διαφορά και να μάθουν από τα λάθη μου. Εν τέλει, αν μπορώ να εμπνεύσω έστω έναν άνθρωπο να κάνει τη ζωή του καλύτερη, τότε η τελευταία 10ετία άξιζε τον κόπο».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Άνοιξε» η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας


Θα αναδειχθούν πέντε νικητές.

Την έναρξη του τέταρτου ετήσιου κύκλου βράβευσης ανακοίνωσε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και καλεί νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν υποβάλλοντας επιχειρηματικά τους σχέδια στην ιστοσελίδα www.hellenicaward.com έως και 10 Μαρτίου 2016.

Η συνολική χρηματοδότηση για το φετινό Βραβείο έχει αυξηθεί κατά 25% σε 1.250.000 ευρώ

Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν μέρος της άτοκης χρηματοδότησης καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από πολύπειρα στελέχη επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Οι υποστηρικτές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας προσφέρουν μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης όπως νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, τεχνολογία, επικοινωνία και διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από Libra Group το για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) αναδεικνύει έως πέντε νικητές κάθε χρόνο.

Ο θεσμός ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και την ουσιαστική υποστήριξη πλέον υποσχόμενων επιχειρηματικών ιδεών στην των Ελλάδα, ιδιαίτερα μέσα στην παρατεταμένη περίοδο κρίσης και οικονομικής ύφεσης. Πλέον υπάρχουν 11 νικήτριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε οκτώ διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής τεχνολογίας, της ανάπτυξης εφαρμογών, του πολιτισμού, των τροφίμων & ποτών και της ενέργειας. Αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έσοδα, προσελκύουν εξωτερικούς επενδυτές και δημιουργούν εκατοντάδες άμεσες έμμεσες Θέσεις εργασίας Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θεσμού, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.500 επιχειρηματικά σχέδια στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Από το 2012 έως και το 2015, το Βραβείο έχει προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση ύψους περίπου 2.300.000 ευρώ.

Ο Τζίμι Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας δήλωσε: «Μέσα σε μόλις τρία χρόνια το Βραβείο εκπληρώνει τους στόχους του μετατρέποντας επιχειρηματικά όνειρα σε πραγματικότητα».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου 2016


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Σύνταγμα για τις γιορτές


Στόχος να φτιαχτούν εξέδρα και παγοδρόμιο σε λίγες ώρες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Εντατικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια του στολισμού της πλατείας για την εορταστική περίοδο.

Στόχος είναι εντός των επόμενων ωρών να είναι έτοιμα η συναυλιακή εξέδρα και το παγοδρόμιο.

Δείτε τις φωτογραφίες…












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...