Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Κυνήγι τέχνης» για τρίτη χρονιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Gallery Weekend» το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ένα «κυνήγι τέχνης» ετοιμάζεται να προσφέρει, για τρίτη χρονιά, στο κοινό το «Gallery Weekend», η σημαντική δράση που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, το επόμενο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Από τις 11:00 έως τις 14:00 του Σαββάτου και από τις 11:00 έως τις 15:00 της Κυριακής, οι 31 αίθουσες τέχνης της Αθήνας, 6 της Θεσσαλονίκης και μία της Βέροιας, οι οποίες συνθέτουν τον ιστό του τρίτου Gallery Weekend, θα υποδεχθούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες αλλά και από τους γκαλερίστες. Το κοινό, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «αποκομίζει την ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας και διαλόγου με τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από το έργο. Παράλληλα η ποικιλότητα των έργων, τόσο σε εκφραστικά μέσα όσο και σε καλλιτεχνικές τάσεις, επιτρέπει στον επισκέπτη να αφουγκραστεί τον παλμό της ενεργού εικαστικής δημιουργίας».

Σκοπός των διοργανωτών είναι «να επιβεβαιωθεί το «Gallery Weekend» ως μέσο επαφής της σύγχρονης τέχνης με ένα ευρύτερο κοινωνικό φάσμα και να εδραιωθεί η δράση ως μία ετήσια γιορτή που θα δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την πιο ζωντανή καλλιτεχνική πλευρά των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Ειδικότερα σε μια εποχή που η Ελλάδα διεκδικεί μία θέση στο προσκήνιο της διεθνούς εικαστικής σκηνής»

Όπως κάθε χρόνο για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, η οργανωτική ομάδα του Gallery Weekend έχει εκδώσει ένα χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι χώροι τέχνης που συμμετέχουν όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων που φιλοξενούν. Το έντυπο θα προμηθεύονται δωρεάν οι επισκέπτες από τις γκαλερί αλλά και από τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Επίσης, όλες οι πληροφορίες είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα www.art-athina.gr.

Οι χώροι τέχνης που συμμετέχουν στο Gallery Weekend


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.