Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Καθαρά τα νερά της λίμνης Λάδωνα


Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας του νερού «έπνιξε» τα ψάρια της λίμνης.

Πεντακάθαρα είναι τα νερά της λίμνης Λάδωνα, σύμφωνα με τους ελέγχους που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους, αλλά και το τμήμα Ιχθυοπαθολογίας & Παρασιτολογίας του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, που πραγματοποίησαν ελέγχους, τόσο σε νεκρά ψάρια της λίμνης, όσο και σε δείγμα νερού που λήφθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το πρόβλημα με την παρατηρούμενη μαζική θνησιμότητα των ψαριών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ πιθανολογείται πως, «οφείλεται σε περιβαλλοντικές διαταραχές και κυρίως στην απότομη πτώση της θερμοκρασίας του νερού».

Επισημαίνεται μάλιστα, πως το συγκεκριμένο είδος ψαριού, Ηλιόψαρο «Lepomis gibbosus», είναι ξενικό είδος που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά γλυκά νερά κι ως φαίνεται δεν αντέχει στην απότομη πτώση της θερμοκρασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Τροχαία αναζητεί αυτόπτες μάρτυρες


Την βοήθεια των πολιτών ζητά η Τροχαία Ελληνικού, ώστε να καταφέρει να βρει τα στοιχεία μιας γυναίκας, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις επτά το απόγευμα στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, η γυναίκα αγνώστων στοιχείων παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, έπειτα από σύγκρουση που προηγήθηκε με άλλο όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Οι αρχές αναφέρουν πως η γυναίκα ηλικίας περίπου 50 ετών, ύψους 1,65 μ., φορούσε άσπρο σακάκι, μπλε μπλούζα και σκούρο καφέ παντελόνι.

Η ΕΛΑΣ ζητά από οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας της γυναίκας, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού στα τηλέφωνα 210-960800, 210-9608015 και 210-9608016.



Διαβάστε περισσότερα...

Οργή στο δρόμο


Οδηγός χτύπησε ποδηλάτη που του έκανε παρατήρηση - Δείτε το βίντεο.

Παρατήρηση σε έναν οδηγό αυτοκινήτου που παραβίασε τους κανόνες και μπήκε σε ποδηλατόδρομο έκανε ένας ποδηλάτης στην Farringdon Road του Λονδίνου.

Ο θρασύς οδηγός όμως απλά γκάζωσε για να τον αποφύγει.

Ο ποδηλάτης δεν το άφησε να περάσει έτσι και κυνήγησε το όχημα, προλαβαίνοντάς το στα επόμενα φανάρια.

Στη δεύτερη παρατήρησή του όμως ο οδηγός βγήκε αυτό το αυτοκίνητό του, χτύπησε τον ποδηλάτη και τον έριξε από το ποδήλατό του και πάνω σε ένα παρακείμενο ταξί!

Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα που είχε στο κράνος του άλλος ποδηλάτης.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζημιές και σε πολιτιστικά μνημεία της Κεφαλονιάς


Έσπασαν αγγεία στο Μουσείο Αργοστολίου.

Με τις ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό της Κεφαλονιάς σε πολιτιστικά μνημεία θα ασχοληθεί το υπουργείο Πολιτισμού.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στο νησί συνοδευόμενη από ειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις ζημιές.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε την αναλυτική καταγραφή των ζημιών μέχρι την Παρασκευή.

Παράλληλα, σε ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία με τις Αρχές του νησιού βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Π. Παναγιωτόπουλος, όσο και η γ.γ. του υπουργείου, Λ. Μενδώνη, προκειμένου να διαχειριστούν τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στα μνημεία από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου.

Με εντολή του υπουργού, η κ. Μενδώνη βρίσκεται σε συνεννόηση με τα στελέχη του υπουργείου, που υπηρετούν στο Νομό Κεφαλληνίας, ενώ από χθες έχει επανειλημμένες τηλεφωνικές συνεννοήσεις με το γ.γ. Δημοσίων Έργων, Σ. Σιμόπουλο, που βρίσκεται στο νησί ως μέλος του κυβερνητικού κλιμακίου, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη, Σ. Κουρή, και τον δήμαρχο Α. Παρίση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η εικόνα σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, έτσι όπως αποτυπώθηκε από κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, που βρίσκεται από χθες στην Κεφαλονιά, έχει ως εξής:

- Το κτίριο του Μουσείου Αργοστολίου παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στις τοιχοποιίες του. Αναμένεται σχετική έκθεση από το ΥΠΟΜΕΔΙ.

- Προβλήματα παρουσιάζει η έκθεση αρχαιοτήτων στο ίδιο μουσείο, καθώς περίπου 40 αγγεία μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους. Πολλά φαίνεται ότι έχουν σπάσει ή έχουν ανοίξει σε παλαιότερες συγκολλήσεις. Ήδη έχει αποσταλεί από την Αθήνα κλιμάκιο συντηρητών για να καταγράψει την κατάσταση.

- Έχει καταρρεύσει τμήμα του τείχους του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου κοντά στην πύλη, οπότε δεν είναι δυνατή η άνοδος στον χώρο.

- Ρωγμές παρουσιάστηκαν σε βυζαντινά μνημεία του οικισμού, όπως η Αγία Θέκλα, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Σπυρίδων, ο Άγιος Θεόδωρος, η Παναγία Φανερωμένη. Τα στελέχη των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ προχωρούν σε ελέγχους των λοιπών μνημείων, όπου βέβαια τους επιτρέπει η κατάσταση των οδικών δικτύων. Επίσης, ζημιές έχουν υποστεί οι εκκλησιές των Ρόγγων και των Σουλάων.

- Η γέφυρα De Bosset στην οποία εκτελείται έργο του ΕΣΠΑ δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, καθώς ενισχύθηκε στα πλαίσια του έργου με μικροπασάλους.

- Στα αρχαία μνημεία του νησιού δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα.



Διαβάστε περισσότερα...

Της έβαλε φωτιά για λόγους ερωτικής αντιζηλίας


Ένα πρωτοφανές συμβάν έλαβε χώρα στα Τρίκαλα το βράδυ της Δευτέρας, λίγο πριν κλείσουν τα καταστήματα. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, ένας 69χρονοςεισέβαλε σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο της πόλης,περιέλουσε με βενζίνη μια γυναίκα, υπάλληλο καταστήματος και της έβαλε φωτιά με αναπτήρα.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι άρχισαν να ουρλιάζουν και οι πιο ψύχραιμοι όρμησαν να σβήσουν τις φλόγες από το κορμί της 44χρονης, την ώρα που ο δράστης τρέπονταν σε φυγή. 


Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την 44χρονη στο Νοσοκομείο Τρικάλων και από εκεί στο χειρουργείο, με τους Ιατρούς να δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να σώζουν την ζωή της γυναίκας, που νοσηλεύεται με εγκαύματα Β΄ Βαθμού στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.


Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων που αναζητά τον 69χρονο δράστη που φέρεται να προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ για θέρμανση στα σχολεία


Το ποσό είναι αυξημένο κατά 1 εκατομμύριο συγκριτικά με την επιχορήγηση του 2013.

Σε 8.000.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης προς τους Ο.Τ.Α για την κάλυψη των δαπανών της θέρμανσης των σχολικών μονάδων. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 1.000.000 συγκριτικά με την έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε τον Ιανουάριο του 2013.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί αποφάσεις κατανομών για τη θέρμανση των σχολείων ύψους 87.014.000 ευρώ ενώ σε σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί σύντομα στη βουλή θα δίνεται η δυνατότητα στους Δήμος να παρέχουν στις Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες είναι αρμόδιες για τη λειτουργία των σχολείων, αγαθά κάθε είδους, απαραίτητα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους όπως λ.χ. πετρέλαιο θέρμανσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις από τη ΝΕΡΙΤ για τη συμπλήρωση αιτήσεων


Αφορά την πλήρωση θέσεων για δημοσιογράφους.

Μέχρι και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 είναι δυνατή η κατάθεση αιτήσεων για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και για την κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών.

Για τη διευκόλυνση της συμπλήρωσης των απαραίτητων πεδίων από τους υποψηφίους, διευκρινίζονται από τον νέο φορέα τα παρακάτω:

* Δεν υπάρχει περιορισμός για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται με διαφορετικές προκηρύξεις.

* Η ίδια η αίτηση αποτελεί υπεύθυνη δήλωση, οπότε δεν χρειάζεται να σταλεί άλλη υπεύθυνη δήλωση με οποιονδήποτε τρόπο.

* Επισύναψη πρόσθετων στοιχείων ή οποιαδήποτε διόρθωση, μπορεί να γίνει μόνο με νέα αίτηση. Σε αυτή την περίπτωση θα ληφθεί υπόψη, η τελευταία εκ των αιτήσεων, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

* Η σύνταξη του βιογραφικού σύμφωνα με το πρότυπο Europass, ζητείται προς διευκόλυνση της διαδικασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αποκλείονται οι υποψήφιοι, που θα υποβάλουν βιογραφικό με άλλη μορφή.

Σχετικά με τη συμπλήρωση της αιτήσεως, επισημαίνονται τα εξής:

Επαγγελματική Εμπειρία

Ο όρος «Διοικητική Εμπειρία» αναφέρεται σε εμπειρία σε θέση ευθύνης (διευθυντής, προϊστάμενος, υπεύθυνος διοίκησης έργου κτλ.).

Η επαγγελματική εμπειρία καταχωρίζεται στα πεδία «Επαγγελματική πείρα» και εφόσον αυτά δεν επαρκούν, στο πεδίο «Συμπληρώστε αν χρειαστεί πρόσθετα στοιχεία για την επαγγελματική σας εμπειρία». Η καταγραφή γίνεται κατά τρόπο ώστε να προκύπτει η διάρκεια της εμπειρίας σε μήνες.

Σπουδές

Όποια πληροφορία σχετική με τις σπουδές, δεν περιγράφεται σε ειδικό πεδίο στη φόρμα υποβολής, καταχωρίζεται στο πεδίο «Συμπληρώστε αν χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία για τις σπουδές σας»

Γλώσσες

Η πιστοποίηση των επιπέδων γλωσσομάθειας γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ΠΔ 50/2001, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Γνώσεις ΤΠΕ

Στα ειδικά πεδία της σελίδας «γνώσεις ΤΠΕ», καταγράφεται το επίπεδο της σχετικής γνώσης, σύμφωνα με την εκτίμηση του υποψηφίου και στο πεδίο «Συμπληρώστε αν επιθυμείτε πρόσθετα στοιχεία για τις γνώσεις σε ΤΠΕ» καταχωρίζεται οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ΤΠΕ δεν περιγράφεται σε ειδικό πεδίο, μεταξύ αυτών και τυχόν πιστοποιήσεις.

Το πεδίο «δίκτυα» δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που πιστώνονται με μονάδες. Πιστώνεται με 10 μονάδες κάθε μία από τις κατωτέρω ενότητες ΤΠΕ: επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων, υπηρεσιών διαδικτύου, βάσεων δεδομένων και παρουσιάσεων

Δραστηριότητα & Όραμα

Στο πεδίο «Κοινωνικές δραστηριότητες και Διοικητική εμπειρία» αναφέρεται όποια κοινωνική δραστηριότητα θεωρείτε ότι ενισχύει το προφίλ σας (συμμετοχή σε συλλόγους, οργανώσεις κλπ.) και τυχόν διοικητική εμπειρία.

Επισύναψη Αρχείων

Η επιλογή επισύναψης, εμφανίζεται μετά την απάντηση «ναι» στην ερώτηση: « Έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία που επιθυμείτε στις παραπάνω καρτέλες?» και αφού επιλέξετε «Υποβολή και συνέχεια» - είναι ευκολότερη η επισύναψη συμπιεσμένων αρχείων (.zip).

Με την ηλεκτρονική αίτηση αποστέλλονται σκαναρισμένα (δεν απαιτείται επικύρωση σε αυτή φάση) τα αντίγραφα πτυχίων και πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών και υπολογιστών που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό προαιρετικά βεβαιώσεις προϋπηρεσίας), καθώς και έως τρεις συστατικές επιστολές, οι οποίες αποστέλλονται υπογεγραμμένες και σκαναρισμένες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησης τους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:

* Για τους δημοσιογράφους: http://www.opengov.gr/home/2014/01/14/4927

* Για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες: http://www.opengov.gr/home/2014/01/14/4924

* Για το Μητρώο Αξιολογητών: http://www.opengov.gr/home/2014/01/14/4929

Επίσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.asep.gr θα δημοσιευθεί προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στη ΝΕΡΙΤ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα υποβολής αίτησης στον συγκεκριμένο ιστότοπο, από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων διατίθενται στην ιστοσελίδα http://www.nerit.gr/category/deltia-typou/

Αύριο Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, λήγει η κατεπείγουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. προς παραγωγούς και δημιουργούς, για εκτέλεση παραγωγής προγράμματος που θα καλύψει τις ανάγκες της από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.nerit.gr/proskliseis/p1/, στην οποία διατίθενται πληροφορίες και φόρμα υποβολής.



Διαβάστε περισσότερα...

Απειλούσαν να αναρτήσουν στο διαδίκτυο προσωπικές φωτογραφίες 53χρονου


Συνελήφθησαν τρία άτομα που ζητούσαν από το θύμα 500 ευρώ.

Ένας 53χρονος έπεσε θύμα εκβιασμού από τρία άτομα που απειλούσαν πως θα αναρτήσουν προσωπικές του φωτογραφίες σε λογαριασμό στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 34χρονο και δύο 33χρονες, που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν τον τελευταίο καιρό από το θύμα το ποσό των 500 ευρώ, εκβιάζοντάς τον με την ανάρτηση φωτογραφιών του στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, συνέχισαν να τον πιέζουν για περισσότερα χρήματα ώσπου ο 53χρονος απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών και μετά από επιχείρηση που στήθηκε, με τη μέθοδο των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατέθεσε ο ΙΣΑ για το πλαφόν συνταγογράφησης


Συνεχίζονται οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατάθεση ατομικών αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων για κάθε γιατρό «που παρακωλύεται στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος».

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι είναι στο πλευρό κάθε γιατρού «προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συνταγογράφηση με βάση κριτήρια επιστημονικά και όχι λογιστικά», εκφράζοντας την αγανάκτηση του, αφού όπως αναφέρει, σε μεγάλο αριθμό γιατρών έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της συνταγογράφησης εξαιτίας της υπέρβασης του πλαφόν.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να δηλώσουν τα αιτήματα τροποποίησης του πλαφόν τους σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων διότι σε περίπτωση, όπως σημειώνει, που κάποιος γιατρός αντιμετωπίσει ποινικές, αστικές ή πειθαρχικές ευθύνες για σωματική βλάβη ή βλάβη στην υγεία του ασθενή του, λόγω έλλειψης δυνατότητας συνταγογράφησης των απαραίτητων φαρμάκων, να υπάρχει η έμπρακτη απόδειξη ότι ο γιατρός είχε ήδη επισημάνει στον ΕΟΠΥΥ τις ενστάσεις του για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο Αργοστόλι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Θα αντικαταστήσει το «Superfast 11».

Στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, θα καταπλεύσει στις 7 το απόγευμα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο θα αντικαταστήσει το πλοίο «Superfast 11».

Στο πλοίο, που διαθέτει 11 καταστρώματα και έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.250 επιβατών και 850 οχημάτων, θα φιλοξενηθούν κάτοικοι του νησιού, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και σχετική εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Δημήτριου Μπαντιά, δεκαπέντε στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, έχουν ήδη μεταβεί στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας για παροχή βοήθειας.

Σημειώνεται, ότι για το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών που το νησί της Κεφαλονιάς έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετέβη στο νησί και ο περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να συνδράμει στον συντονισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την σεισμική δόνηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευρύνεται το ωράριο του Υπνωτηρίου Αστέγων λόγω ψύχους


Ποιες ώρες λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.

Με διευρυμένο ωράριο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και του έντονου ψύχους που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη, λειτουργεί από την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, το Υπνωτήριο Αστέγων του δήμου.

Συγκεκριμένα, το Υπνωτήριο Αστέγων έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 16:00 μέχρι την 12.00 μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.

Κατά τη φιλοξενία τους στο Υπνωτήριο οι άστεγοι θα έχουν πρόσβαση σε χώρους υγιεινής και θα τους προσφέρεται ελαφρύ γεύμα.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας (έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου), θα λειτουργούν χώροι προσωρινής φιλοξενίας αστέγων στο 2ο και 6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ και στο 6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ του δήμου από τις 08:00 έως τις 20:00.


Πηγή: http://www.agelioforos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρούσμα φυματίωσης σε σχολείο της Σπάρτης


Προληπτικοί έλεγχοι σε μαθητές – Καθησυχαστικοί οι φορείς.

Καθησυχαστικοί είναι οι αρμόδιοι φορείς, για κρούσμα φυματίωσης, που εκδηλώθηκε σε μαθητή Λυκείου της Σπάρτης, την περασμένη εβδομάδα. Ο μαθητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Εν τω μεταξύ με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιήθηκαν από ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Σπάρτης, εξετάσεις σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου της πόλης, όπου βρέθηκαν 52 άτομα θετικοί στο μικροβακτηρίδιο της φυματίωσης. Μετά από αυτό και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, δεδομένου ότι οι μαθητές είχαν εμβολιαστεί για φυματίωση, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγε στη Σπάρτη και στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις (ακτινογραφίες) στα 52 άτομα που βρέθηκαν θετικά στο μικροβακτηρίδιο, όπου αποδείχτηκε ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Παρά ταύτα και υπό τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχιστεί ο περαιτέρω εργαστηριακός - μικροβιολογικός έλεγχος κι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο δεν ανεστάλη και η όλη κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή που νόσησε χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, για προληπτικούς λόγους.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους


Στη δημοσιότητα δίνει η ΕΛΑΣ, μετά από Εισαγγελική Διάταξη, φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας μελών σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα.

Συνολικά οι συλληφθέντες, ψευδώς ισχυρίζονταν ότι θα τακτοποιούσαν οικονομικές εκκρεμότητες συγγενικών τους προσώπων προς το Δημόσιο, είχαν καταφέρει να αρπάξουν από έξι ηλικιωμένους 56.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

(Α) ΚΙΤΣΑ Πασχάλη του Βασιλείου και της Ευδοκίας, γεν.10-01-1960 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (συλληφθείς)



(Β) ΚΙΤΣΑ Αθανάσιο του Πασχάλη και της Πασχαλιάς, γεν. 21-01-1985 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (συλληφθείς)



(Γ) ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ Χαρίσιο του Ιωάννη και της Στεργιαννής, γεν. 14-03-1965 στα Σέρβια Κοζάνης (συλληφθείς)



(Δ) ΦΛΩΡΟ Αλέξανδρο του Τριαντάφυλλου και Ελευθερίας, γεν.25-08-1974 στην Αθήνα (μη συλληφθείς)



Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι άλλαξε ο Άδωνις στο πλαφόν συνταγογράφησης


Σε τροποποιήσεις για να γίνει πιο λειτουργικό το μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Από το «πλαφόν», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εξαιρούνται τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων, ώστε να μην έχουν κίνδυνο οι συγκεκριμένοι ασθενείς ως προς τη λήψη των φαρμάκων τους, καθώς και νοσοκομειακοί γιατροί, «ώστε να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα καταφυγής εκεί και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης».

Ο υπουργός, πάντως, υπερασπίστηκε το μέτρο, λέγοντας ότι «σε γενικές γραμμές, είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό, θα πρέπει και οι συμβεβλημένοι και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να γνωρίζουν ότι υπάρχει προϋπολογισμός».

Σημειώνεται ότι το «πλαφόν» ίσχυσε στις αρχές του μήνα, προβλέποντας ότι κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνταγογραφεί κάθε μήνα πάνω από το 80% της αξίας των φαρμάκων που είχε χορηγήσει το 2013, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει ζητήσει την απόσυρση του μέτρου και καλεί τους γιατρούς «να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης- διαγνωστικών εξετάσεων και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μεταφέραμε τον Άλεξ με καρότσι στο ποτάμι»


Ο Αλέξανδρος, ένας από τους πέντε ανηλίκους που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του Άλεξ, βρέθηκε καλεσμένος της Τατιάνας Στεφανίδου, στην εκπομπή «Μίλα» και περιέγραψε τις κινήσεις των ανηλίκων μετά το μοιραίο βράδυ.

«Την τρίτη ημέρα πήγαμε από εκεί και τον πήραμε, τον πήγαμε στο ποτάμι», ανέφερε ο Αλέξανδρος στην Τατιάνα Στεφανίδου.

«Ποια είναι η τελευταία εικόνα του Άλεξ που θυμάσαι;» ρώτησε η Τατιάνα Στεφανίδου τον Αλέξανδρο και απάντησε: «Να πέφτει απ΄ τα σκαλιά».

Ο ανήλικος στη συνέχεια είπε ότι με ένα καρότσι μετέφεραν τον Άλεξ στο ποτάμι, αφού πρώτα τον είχαν καλύψει με μία κουβέρτα που υπήρχε στο σπίτι.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο βασανιστήριο σε 11χρονο


Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία ο τρόπος με τον οποίο ένας κουρέας θέλησε να τιμωρήσει τον 11χρονο μαθητευόμενό του, επειδή δεν πήγε στη δουλειά.

Τον έδεσε, λοιπόν, από το λαιμό με ένα σχοινί και τον τραβούσε με το μηχανάκι του επί ένα χιλιόμετρο, αναγκάζοντάς τον να τρέχει από πίσω του.

Αίσθηση προκαλεί και η αντίδραση του πατέρα του μικρού, ο οποίος ατάραχος λέει πως απλά του έκαναν μία πλάκα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών στη Κεφαλονιά από την Εθνική Τράπεζα


Παρατείνει κατά δύο μήνες τις προθεσμίες πληρωμής δανείων.

Τη δέσμευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, αναφέρει ότι ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη στήριξης των πληγέντων από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 στις νήσους Κεφαλονιά και Ιθάκης:

- Παρατείνει, κατά δύο μήνες, τις προθεσμίες πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, σε συνδυασμό με σημερινή απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων των πάσης φύσεως δανείων.

- Δεσμεύει, με δική της πρωτοβουλία, σημαντικό ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση, με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη χρήση των μέτρων στήριξης θα πρέπει να απευθύνονται στα καταστήματα της Τράπεζας στις πληγείσες περιοχές από τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014, για παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών και την υποβολή αιτημάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Τη αποφάσισε το δικαστήριο και πως αντέδρασαν οι γονείς της Μυρτούς


Δείτε τα σχετικά άρθρα και το βίντεο για το θέμα...


Δάκρυσε μέχρι κι ο εισαγγελέας


----------------------


Δάκρυσε μέχρι κι ο εισαγγελέας

Ακόμα και ο εισαγγελέας δάκρυσε ακούγοντας τις καταθέσεις της μητέρας αλλά και της αδερφής της Μυρτούς. Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου κι όπως είπε χαρακτηριστικά «ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει το κορίτσι» και τόνισε: «Δεν τον θεωρώ ένοχο επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε κι αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του τον χαρακτήρα του».

Και στη συνέχεια πρότεινε:

-Για την ληστεία ισόβια κάθειρξη

-Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών

-Για την παράνομη εργασία κάθειρξη 3 μηνών

-Και για τον βιασμό κάθειρξη 18 ετών

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα έγινε σήμερα η δίκη του Αχμέτ Βακάς ο οποίος ομολόγησε ότι κακοποίησε τη νεαρή Μυρτώ το 2012 στην Πάρο.Τραγική παρουσία η 18χρονη αδερφή της Μυρτούς, Ελεάννα που δεν μπορούσε να καταθέσει από τα δάκρυα ενώ συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας.



----------------------


Ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη στον Πακιστανό για την υπόθεση της Μυρτώς

Ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το μεικτό ορκωτό εφετείο Σύρου στον Πακιστανό Ahmet Wakaw για την κακοποίηση της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.
ΤΩΡΑ-Ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη στον Πακιστανό για την υπόθεση της Μυρτώς



----------------------


Ο πατέρας της Μυρτούς για την καταδίκη του Πακιστανού 

«Η δικαιοσύνη έκανε το έργο της», δήλωσε ο πατέρας της Μυρτούς, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 χρόνια για τον νεαρό Πακιστανό που την κακοποίησε. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της πρόσθεσε ότι ο δράστης «έχει κάνει ένα έγκλημα που δεν μπορεί να το παραδεχτεί ούτε ο εαυτός του» και πρόσθεσε ότι η οικογένεια του έχει σταματήσει να ονειρεύεται για το μέλλον.

Σε ότι αφορά την υγεία της Μυρτούς, ο πατέρας της επισήμανε πως οι γιατροί τους έχουν δώσει κάποιες προσδοκίες για θετικότερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βραχιολάκι» για την επιτήρηση των κρατουμένων


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενημέρωσε τη Βουλή ότι σε τρεις μήνες θα ξεκινήσει, σε πιλοτικό πρόγραμμα, η ηλεκτρονική επιτήρηση των κρατουμένων, το λεγόμενο «βραχιολάκι», όπως είναι επίσης γνωστό.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά, σε τρεις μήνες από τώρα, σε κρατούμενους που βρίσκονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και μετά από οκτώ μήνες, όταν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα, όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαοσύνης στη Βουλή.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος, το υπουργείο Δικαιοσύνης δέχεται καταιγισμό ερωτημάτων από ενδιαφερόμενους για τον χρόνο υλοποίησης του μέτρου, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον πολύ κόσμου και ως εκ τούτου την ορθότητα της νομοθέτησής του, παρά τις όποιες επιφυλάξεις υπήρξαν από ορισμένες πλευρές.

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε υπέρμαχος του μέτρου της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και αισιόδοξος για τα αποτελέσματά του.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος οι εκπαιδευτικές άδειες χωρίς απόκτηση τίτλων


Ψηφίσθηκαν οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας.

Η Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία τις τροπολογίες που εισηγήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, σχετικά με θέματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την πρώτη παράγραφο ορίζεται ότι αν εκπαιδευτικός λάβει εκπαιδευτική άδεια και δεν προσκομίσει, όπως οφείλει, τον τίτλο που απέκτησε, υποχρεούται να επιστρέψει τις αποδοχές και τις πρόσθετες αποζημιώσεις που έλαβε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής άδειας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, η ρύθμιση αυτή ίσχυε και κατά την αρχική διατύπωση του ν. 2986/2002, αλλά τροποποιήθηκε με διάταξη του νόμου 3687/2008, έτσι ώστε η αθέτηση της υποχρέωσης του εκπαιδευτικού να παρουσιάσει τον τίτλο σπουδών για τον οποίον έλαβε εκπαιδευτική άδεια να μην έχει πρακτικά καμία επίπτωση.

Μετά από αυτήν την τροποποίηση παρουσιάστηκε το φαινόμενο εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια χωρίς να προσκομίζουν ποτέ το μεταπτυχιακό τίτλο, ενώ αμείβονταν κανονικά κατά τη διάρκεια της απουσίας τους από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Μία τέτοια πρακτική δεν είναι μόνο απαράδεκτη υπηρεσιακά, αλλά και στιγματίζει τον εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό των εκπαιδευτικών αδειών.

Με τη δεύτερη παράγραφο της προτεινόμενης τροπολογίας ορίζεται ότι δεν μπορούν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί που έχουν καταδικασθεί για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής παύσης. Ήδη, σύμφωνα με το ν. 3848/2010, η επιβολή της ποινής της οριστικής παύσης αποτελεί κώλυμα για το διορισμό στη θέση στελέχους εκπαίδευσης.

Τα στελέχη εκπαίδευσης (περιφερειακοί διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων) καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα δύσκολο έργο, να ρυθμίσουν κρίσιμα ζητήματα της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως πειθαρχικά προϊστάμενοι, όπου αυτό προβλέπεται.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία υπόνοια για το πρόσωπο των στελεχών αυτών. Για το λόγο αυτό, με την τροπολογία που ψηφίστηκε, η ποινή της προσωρινής παύσης -που επιβάλλεται προφανώς σε βαριά πειθαρχικά αδικήματα- αποτελεί και αυτή κώλυμα για την πλήρωση των θέσεων των στελεχών εκπαίδευσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Αθώα η Τσουμελέκα


Αθώα έκρινε το Εφετείο Αθηνών τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του βάδην, Αθανασία Τσουμελέκα, η οποία είχε κατηγορηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.



Ουδέποτε προχώρησε σε χρήση απαγορευμένων ουσιών η Αθανασία Τσουμελέκα, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Η «Χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας είχε κατηγορηθεί από την IAAF και την WADA πως ήταν… ντοπέ, αν και το πρώτο δείγμα της που είχε εξεταστεί ήταν αρνητικό και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ανακοίνωσαν (ύποπτα) πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πως το δεύτερο δείγμα ήταν θετικό.

Το Εφετείο Αθηνών, έχοντας εξετάσει ενδελεχώς του φακέλους των δύο Ομοσπονδιών, έκρινε ότι η Τσουμελέκα δεν είχε κάνει χρήση αναβολικών.

Έτσι δικαιώνεται η 32χρονη αθλήτρια, η οποία είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για τους ισχυρισμούς της IAAF και της WADA.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλαγές στους μισθούς των ένστολων


Πώς διαμορφώνονται οι αποδοχές τους - Αναλυτικός πίνακας.

Κέρδη και ζημίες μετρούν οι ένστολοι, αναμένοντας να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει οι μισθολογικές αποδοχές τους να επανέλθουν στο καθεστώς προ της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου για τις κατηγορίες αυτές υπαλλήλων του Δημοσίου- δηλαδή στα επίπεδα πριν την 1η Αυγούστου 2012.

Με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ επηρεάζονται περίπου 268.500 ένστολοι, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», και ειδικότερα 80.000 των Ενόπλων Δυνάμεων, 53.00 της ΕΛ.ΑΣ., 8.000 πυροσβέστες, 7.500 λιμενικοί και 120.000 απόστρατοι όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Οι κατηγορίες αυτές θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται σημαντικά ενώ σε περίπτωση που ισχύσει η αναδρομική επιστροφή ποσών θα έχουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Ενδεικτικό είναι πως για τους 80.000 υπηρετούντες των Ενόπλων Δυνάμεων έχει υπολογιστεί πως η αναδρομική επιστροφή θα φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ.

Αυξήσεις από 2,3% έως 12% αναμένεται να δουν στις μηνιαίες αποδοχές τους οι αστυνομικοί.

Δείτε τον πίνακα




Διαβάστε περισσότερα...

Μοιράζουν τις μίζες στους αδύναμους


Στους αδύναμους οι προμήθειες.

Η διάθεση ποσού ύψους 17,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων, υπέρ αδυνάμων, αποφασίστηκε στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας και Παιδείας, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε ότι τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ. ευρώ) που συγκεντρώθηκαν σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα διατεθούν για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή δωρεάν στέγης σε άπορους φοιτητές και σε διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα «μπράιγ» για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιατρικό λάθος προκάλεσε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη σε 10χρονο κορίτσι


Η Maisha θα αποζημιωθεί με πολλά εκατομμύρια αλλά...

Αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων επιδικάστηκε σε ένα 10χρονο κορίτσι που υπέστη καταστροφική εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια θεραπείας στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital στη Βρετανία.



Η Maisha Najeeb ήταν μια υγιής 10χρονη αλλά έπασχε από μια σπάνια ασθένεια που επηρέαζε τις αρτηρίες και τις φλέβες της. Η 10χρονη υποβαλλόταν σε θεραπεία με επιτυχία στο εν λόγω νοσοκομείο. Η θεραπεία περιλάμβανε τη χορήγηση μιας μορφής «κόλλας» για να μπλοκάρει τα αιμοφόρα αγγεία που μάτωναν και τη χορήγηση μιας αβλαβούς χρωστικής για να ελέγχει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Και τα δύο σε ενέσιμη μορφή.

Τον Ιούνιο του 2010 οι δύο ενέσεις μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα αντί για την αθώα χρωστική να χορηγηθεί η κόλλα σε αρτηρία στον εγκέφαλο της Maisha, με αποτέλεσμα να υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, όπως γράφει το Skynews.

Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε ένα σύστημα για να ξεχωρίζει η μία ένεση από την άλλη.

Μετά το καταστροφικό λάθος, που υποθήκευσε για πάντα τη ζωή της 10χρονης, το νοσοκομείο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση εκατομμυρίων και θα συνεχίσει να πληρώνει το κορίτσι για όσο ζει - οι ειδικοί εκτιμούν πως μπορεί να ζήσει έως τα 64.



Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκαν ίχνη του 12χρονου που δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο


Αναμένεται τεστ DNA στα ευρήματα.

Ίχνη του 12χρονου αγοριού που χάθηκε στα σαγόνια κροκόδειλου την Κυριακή εκτιμούν πως εντόπισαν τα ερευνητικά συνεργεία κοντά στη λίμνη που έγινε η επίθεση από το ερπετό. Ο 12χρονος κολυμπούσε με φίλους όταν ο κροκόδειλος τον άρπαξε και τον εξαφάνισε κάτω από το νερό στο Εθνικό Πάρκο Kakadu.

«Οι διασώστες εντόπισαν στοιχεία που δείχνουν πως το αγόρι έχασε τη ζωή του από την επίθεση του κροκόδειλου», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Michael White.

«Τώρα θα γίνουν εξετάσεις DNA για να διακριβωθεί πως πρόκειται για το άτυχο αγόρι».

Επίθεση δέχθηκε κι ένας φίλος του 12χρονου, αλλά τη γλίτωσε με ένα δάγκωμα στο χέρι.

Χθες οι Αρχές σκότωσαν δύο κροκόδειλους και αναζήτησαν στο... στομάχι τους απομεινάρια του 12χρονου.

Όπως αποδείχθηκε όμως τα ερπετά σκοτώθηκαν άδικα καθώς δεν ήταν αυτά που επιτέθηκαν στο αγόρι.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νωρίτερα το Μνημόσυνο της Θύρας 7


Το ερχόμενο Σάββατο (1/2, 13:00) θα πραγματοποιηθεί το Μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.



Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από την τραγωδία στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης». Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός θα τελέσει Μνημόσυνο, στο Μνημείο που υπάρχει έξω από το γήπεδο του, για τα 21 θύματα που άφησαν την τελευταία τους πνοή, εξερχόμενα από το στάδιο, ύστερα από το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΚ.

Ωστόσο, θα γίνει λίγο νωρίτερα από ότι συνήθως, διότι στις 8 Φεβρουαρίου που είναι η ημέρα μνήμης, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα βρίσκεται στη Βέροια, καθώς θα δώσει αγώνα στις 19:30 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague.



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας της 17χρονης Μυρτούς


Τι ανέφερε στο δικαστήριο.

Σπαραχτική ήταν η κατάθεση της μητέρας της 17χρονης Μυρτούς Μαίρης Κοτρώτσου στη σημερινή δίκη του πακιστανού Αχμέτ Βακάς, που κακοποίησε πριν δύο χρόνια με απίστευτη βιαιότητα την ανήλικη στο νησί της Πάρου.

Ήταν τόσο φορτισμένη και πονεμένη η κ. Κοτρώτσου που ο εισαγγελέας της έδρας έψαξε λόγια για να την παρηγορήσει και να μην χάσει τις ελπίδες της σύμφωνα με το protothema.gr.



«Θα σας πω κάτι, κανένας γιατρός δεν ξέρει τα πάντα! Όλοι οι ανθρώπινοι οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Αυτό να το θυμάστε πάντα» της είπε.

Ακολουθεί η κατάθεση της κ. Κοτρώτσου:

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Όχι της είπα!

- Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.

- Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.

- Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ

- Έφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα

- Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω...

Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:

- Μαμά, είναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.

- Μήπως είναι η Μυρτώ; ρώτησα

- Όχι δεν νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφή!

Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξέβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αίμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο»

Ο Πακιστανός δέχτηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρός κρατείται για σεξουαλική κακοποίηση βρέφους


Νέα υπόθεση σοκ στην Ινδία.

Ινδός στρατιωτικός κρατείται, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Μπανγκαλόρ, ως ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού μόλις δεκατεσσάρων μηνών!

Ο 32χρονος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το κοριτσάκι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν οι γονείς του είχαν αφήσει το μωρό στη φροντίδα του.

Ο νεαρός συνελήφθη έπειτα από καταγγελία που κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού. Οι γιατροί υπέβαλαν το μωρό σε ιατρικές εξετάσεις και η αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα για να τεκμηριωθεί η κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου


Από τον Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για την πληρωμή του.

Σε πλήρη παραγωγική λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής με παράβολα του υπουργείου «Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» πλέον στην εφαρμογή «e-Παράβολο» εντάσσονται και φορείς που υπάγονται στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ακόμη, μέσω του «e-Παράβολο» θα καταβάλονται παράβολα και για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας (Σεπτέμβριος 2013 -Ιανουάριος 2014) έχουν εκδοθεί 100.000 ηλεκτρονικά παράβολα και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη 52.000 παράβολα στις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών.

Στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2014 θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για την πληρωμή του e-παραβόλου και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον Φορέα.

Για την χορήγηση ηλεκτρονικού παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο». Τα e-παράβολα είναι διαθέσιμα για κατάθεση στον αντίστοιχο φορέα δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Τυφλό οπαδό της ομάδας τους έδειραν φίλοι του ΠΑΟΚ!


Μπουνιές και κλωτσιές δέχθηκε τυφλός οπαδός του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Κυριακής (26/1) κόντρα στη Βέροια με αφορμή τον Σαλπιγγίδη.

Τον ξυλοδαρμό του προκάλεσε η αντίδραση ενός φίλου του ΠΑΟΚ –με πρόβλημα στην όραση του- ο οποίος δεν συμφώνησε με τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Πρόκειται για ματς, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-1, ενώ το σκορ ήταν 3-0 από το 13ο λεπτό.

Ο ίδιος επιθυμεί να συναντηθεί με τον άνθρωπο που ξεκίνησε την επίθεση εναντίον του, όπως δήλωσε στα «Σπορ του Βορρά» και περιέγραψε το δυσάρεστο συμβάν στο γήπεδο της Τούμπας.

«Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εγώ ξέρω ότι οι ΠΑΟΚτσήδες είναι παλικάρια. Δε φέρεται έτσι ο ΠΑΟΚτσής. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να επιτεθεί αδερφός σε αδερφό όπως έγινε», είπε αρχικά ο Στέλιος Ιωαννίδης και πρόσθεσε:
«Ήμουν μόνος μου στη θύρα 5 σχετικά κοντά στη θύρα 4. Όταν έγινε η αλλαγή του Σαλπιγγίδη περίπου στα 70' ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμασίες από τη θύρα 4. Όχι από όλη την κερκίδα, αλλά από μερίδα... Αυτό είναι κάτι στα οποίο διαφωνώ κάθετα! Μπορεί κι εγώ να μην γουστάρω τον Σαλπιγγίδη ή κάποιον άλλο παίκτη της ομάδας, αλλά όταν φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και παίζει, δεν μπορείς να τον βρίζεις μέσα στην Τούμπα. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι ιερή. Εμένα με σταμπάρανε κάποιοι από τη θύρα 4 επειδή αντέδρασα στις αποδοκιμασίες τους. Δεν ήμουν ο μόνος που αντέδρασα, αλλά όταν πήδηξαν τα κάγκελα και ήρθαν στη θύρα 5, εμένα βρήκαν πρώτο. Ένας με έσπρωξε και με έριξε κάτω! Νόμιζα ότι ήταν κάποιος φίλος μου που μου έκανε πλάκα και του είπα: "καλά στο 70' με θυμήθηκες;". Δεν πήρα απάντηση αλλά άρχισα να δέχομαι μπουνιές και κλοτσιές».

Ο άτυχος οπαδός του «Δικεφάλου του Βορρά», ανέφερε επίσης: «Έχω τρία καρούμπαλα από τα χτυπήματα που δέχθηκα. Ήρθε ένας γιατρός, ο Γρηγόρης, μου έβαλε πάγο και άρχισε να με ρωτάει κάποια πράγματα για να δει αν είμαι καλά και αν είχα συναίσθηση του χώρου και του χρόνου. Μέχρι να γίνουν αυτά, αυτός ή αυτοί που μου επιτέθηκαν είχαν φύγει... Αυτοί που με ξέρουν έλεγαν σε εκείνους που μου επιτέθηκαν ότι είμαι τυφλός. "Και που να το ξέρουμε αυτό, ότι είναι τυφλός;", απάντησαν. Δεν ήταν ένας... Άλλοι λένε ότι ήταν 4-5, άλλοι ότι ήταν καμιά δεκάρια. Εγώ δεν βλέπω και δεν μπορούσα να ξέρω πόσοι ήταν αλλά μετά έκαναν πίσω. Κατάλαβαν ότι είχαν κάνει μεγάλη γκάφα. Θεωρώ απαράδεκτο να αποδοκιμάζεται μέσα στην Τούμπα παίκτης που φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είτε είναι ο Σαλπιγγίδης, είτε οποιοδήποτε άλλος. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι ιερή. Εγώ δε γουστάρω τον Κατσουράνη. Μέσα στην Τούμπα ποτέ δεν έχω πει το παραμικρό. Από έξω; Κάποια φορά που τον είχα πετύχει έξω του είχα πει ότι είναι... χανούμι! Αλλά όταν φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ τον σέβομαι».

Καταλήγοντας, τόνισε πως δεν θα κινηθεί νομικά, αλλά φανέρωσε την επιθυμία του να συναντηθεί με αυτόν που τον χτύπησε πρώτα. «Μου είπαν ότι θα βρουν αυτόν που μου επιτέθηκε. Εγώ δεν πρόκειται να μπλέξω την αστυνομία. Αλλά θέλω αυτόν που με κτύπησε να έρθει μπροστά μου όταν θα είναι ξεσούρωτος και ξεμαστούρωτος να δω πώς θα με αντιμετωπίσει. Μόνο αυτό θέλω. Όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι, εγώ την άποψη μου θα την λέω ακόμη και να με ξαναχτυπήσουν. Και θα παίρνω διαρκείας, και στο γήπεδο θα πηγαίνω», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα...

Στα ύψη η ανεργία των ναυτικών


Αύξηση κατά 30% της ανεργίας των μηχανικών τον Δεκέμβριο του 2013 συγκριτικά με το 2011.

Αυξημένη είναι η ανεργία των ναυτικών παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στην εμπορική ναυτιλία καθώς και έναν από τους μεγαλύτερους στόλους.

Τα στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας είναι χαρακτηριστικά της αυξανόμενης ανεργίας για ένα επάγγελμα όπου χιλιάδες νέοι δείχνουν το ενδιαφέρον τους λόγω των προοπτικών και των υψηλών απολαβών.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΓΕΝΕ το Δεκέμβριο του 2013 οι προσφερόμενοι προς εργασία ναυτικοί ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους 5000 φθάνοντας τους 5.091. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τον αντίστοιχο μήνα των προηγούμενων ετών τα νούμερα των ανέργων ναυτικών ήταν τα ακόλουθα:


Μήνας-έτος
Άνεργοι
Δεκέμβριος 2008
1.698
Δεκέμβριος 2009
2.677
Δεκέμβριος 2010
2.550
Δεκέμβριος 2011
3.643
Δεκέμβριος 2012
4.355
Δεκέμβριος 2013
5.091

Από τον πιο πάνω πίνακα διαπιστώνει κανείς ότι η ανεργία στο ναυτικό επάγγελμα είναι συνεχώς αυξανόμενη συγκριτικά με το 2008 φθάνει το 200% ενώ συγκριτικά με τα έτη 2011 και 2012 φθάνει αντίστοιχα το 40% και 17%.

Από μια ποιοτική ανάλυση των χαρακτηριστικών της ανεργίας διαπιστώνει κανείς ότι ακόμα και οι πλοίαρχοι και οι μηχανικοί απόφοιτοι των τμημάτων εμπορικού ναυτικού έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2011 οι άνεργοι πλοίαρχοι ανέρχονταν σε 682 ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και 2013 σημειώνεται αύξηση στην ανεργία των πλοιάρχων καθώς ανήλθαν σε 910 και 1043 αντίστοιχα.

Καλύτερη είναι η κατάσταση για τους μηχανικούς καθώς με βάση τα στοιχεία διαπιστώνει κανείς ότι ο αριθμός των ανέργων είναι αρκετά μικρότερος συγκριτικά με τους πλοιάρχους αν και σε αυτούς σημειώθηκε αύξηση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 12/2011 οι άνεργοι μηχανικοί έφθαναν τους 300 και τον αντίστοιχο μήνα του 2013 η ανεργία αυξήθηκε κατά 30% φθάνοντας τους 390 ανέργους μηχανικούς.

Άνεργοι Πλοίαρχοι
Δεκέμβριος 2011
682
Δεκέμβριος 2012
910
Δεκέμβριος 2013
1043
Άνεργοι Μηχανικοί
Δεκέμβριος 2011
300
Δεκέμβριος 2012
365
Δεκέμβριος 2013
390
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...