Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Επιδημία γαστρεντερίτιδας σε κρουαζιερόπλοιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 600 έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβατών και μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, Explorer of the Sea της εταιρείας Royal Caribbean, που αρρώστησαν και υποφέρουν από έντονους εμετούς και διάρροια.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών (CDC), τα συμπτώματα οφείλονται σε γαστρεντερίτιδα, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι διπλάσιος από τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Αρχικά είχα διαταραχές στο στομάχι και ύστερα έκανα εμετούς. Αυτή η κατάσταση διήρκησε όλο το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί», δήλωσε στο δίκτυο CNN, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης, ο Τζόζεφ Αντζελίλο, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου.

Ο Άρνι Ντοντ, από το Κονέκτικατ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter «είμαι άρρωστος και με έχουν σε καραντίνα… ότι αγγίζω πηγαίνει κατευθείαν σε σακούλα βιολογικού κινδύνου».

Συνολικά 595 επιβάτες και 50 μέλη του πληρώματος αρρώστησαν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του CDC, Μπερναντέτ Μπέρντεν. Στο πλοίο επέβαιναν 3.050 επιβάτες και 1.165 μέλη του πληρώματος.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Νιου Τζέρσεϊ, στις 21 Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται να επιστρέψει την Τετάρτη, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το CDC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα αίτια της «επιδημίας» παραμένουν άγνωστα, ωστόσο ένας αξιωματικός ασφαλείας και ένας επιδημιολόγος επιβιβάστηκαν την Κυριακή στο πλοίο ώστε να ερευνήσουν την υπόθεση.

«Πιθανώς θα έχουμε καθορίσει τα αίτια της ασθένειας στα μέσα της εβδομάδας», δήλωσε η Μπέρντεν. «Η ομάδα μας θα παραμείνει στο πλοίο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας».

Το πλήρωμα του πλοίου αύξησε τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης και συνέλεξε δείγματα από όσους είχαν αναφέρει ότι ήταν άρρωστοι, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του CDC.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.