Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το φαγητό είναι το βασικό μας ένστικτο



Είμαστε «προγραμματισμένοι» να θέλουμε να τρώμε.

Μία νέα εκδοχή για την αποτυχία της δίαιτας δίνουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης που αποτελεί ανάσα για όσους μοχθούν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά και δεν τα καταφέρνουν.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως τα αυστηρά διαιτολόγια μπορούν να ανοίξουν την όρεξη και να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό, αυξάνοντας τις πιθανότητες ανάκτησης των κιλών που χάνονται.Με λίγα λόγια ο οργανισμός είναι προγραμματισμένος να θέλει να τρώει.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τη μελέτη τους αναζητώντας μια αιτία για την αποτυχία των προγραμμάτων αδυνατίσματος, που φτάνει το ιλιγγιώδες ποσοστό του 95%. Επί έναν χρόνο αξιολογούσαν 34 υπέρβαρους εθελοντές, οι οποίοι κατ’ αρχήν ακολούθησαν ένα πρόγραμμα εντατικής δίαιτας επί 10 εβδομάδες, χάνοντας το 10% του αρχικού σωματικού βάρους τους.

Παρά τη συμβουλευτική και τις γραπτές συστάσεις για το τι έπρεπε να κάνουν για να μην ξαναπαχύνουν, τον επόμενο χρόνο πήραν κατά μέσον όρο 6 κιλά ο καθένας, γράφουν οι ερευνητές στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM).

Ωστόσο, το κύριο εύρημα της μελέτης, προήλθε από τις ορμονικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι εθελοντές πριν αρχίσουν τη δίαιτα και μετά την ολοκλήρωσή της. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι έξι από αυτές τις ορμόνες αυξήθηκαν μετά τη δίαιτα στους εθελοντές και δεν μειώθηκαν, με συνέπεια να πεινάνε περισσότερο.

Και οι ίδιοι οι εθελοντές, εξάλλου, δήλωσαν στους ερευνητές κατά την συνάντηση του ενός έτους, πως από τότε που έκαναν την δίαιτα αισθάνονταν εντονότερη πείνα.

«Το φαγητό αποδεικνύεται πως είναι το πιο βασικό μας ένστικτο και συνεπώς όποιος χάνει βάρος και μετά το ξαναπαίρνει δεν πρέπει να είναι σκληρός με τον εαυτό του», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζόζεφ Προϊέτο, καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου και συντονιστής του ερευνητικού τομέα Διαβήτη, Παχυσαρκίας & Ενδοκρινολογίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέο διευρυμένο ωράριο για το κοινό στο Συνήγορο του Πολίτη



Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επεκτείνει κατά δυόμισι ώρες κάθε Τέταρτη το ωράριο λειτουργίας του γραφείου υποδοχής κοινού και της τηλεφωνικής υπηρεσίας, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες που δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα, λόγω ωραρίου να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με το νέο ωράριο, τα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής θα είναι ανοικτά για τους πολίτες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8,30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και την Τετάρτη από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 4:30 το απόγευμα.


Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση Δημοτικών Τελών στο Δ. Σοφάδων μέχρι 50% για ευπαθείς ομάδες





Ο Δήμος Σοφάδων στο πλαίσιο της εφαρμογής προγράμματος κοινωνικής πολιτικής και έχοντας υπόψη την υπ’ αριθ. 319/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθορίζει τους δικαιούχους, τη διαδικασία, και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή μείωσης στα δημοτικά τέλη.


Συγκεκριμένα, η μείωση αφορά στα τέλη νεκροταφείου, φωτισμού, καθαριότητας και ύδρευσης και σε ποσοστό:


1. 50% για τις εξής κατηγορίες των συνδημοτών:


i. Άτομα με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ) που το ποσοστό αναπηρίας είναι μεγαλύτερο του 67%


ii. Πολύτεκνους


iii. Οικονομικά αδύνατους (άπορους)


2. 30% για:


i. Τρίτεκνες οικογένειες


ii. Μονογονεϊκές οικογένειες


iii. Νεφροπαθείς


iv. Οικογένειες που έχουν μέλη ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%




Προϋποθέσεις:


1. Οι ωφελούμενοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δ. Σοφάδων


2. Η μείωση τελών φωτισμού, καθαριότητας και ύδρευσης αφορά μόνο την πρώτη κατοικία


3. Οι πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες έχουν το δικαίωμα μείωσης των τελών μέχρι τη στιγμή που το μικρότερο παιδί της οικογένειας θα συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 25ο έτος εφόσον σπουδάζει.


4. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει:


Τις 22.000 ευρώ για τις πολύτεκνες, τις τρίτεκνες οικογένειες, τις μονογονεϊκές τις οικογένειες των νεφροπαθών και τις οικογένειες που έχουν μέλος ΑΜΕΑ προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί της οικογένειας που δεν έχει ξεπεράσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 25ο έτος στην περίπτωση που σπουδάζει.
Τις 14.000 ευρώ για τα ΑΜΕΑ
Τις 5.000 ευρώ για τους οικονομικά αδύνατους


Δικαιολογητικά:


1. Αίτηση του δικαιούχου


2. Έγγραφο - δικαιολογητικό ή βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο – που θα αποδεικνύει την υπαγωγή του αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του στην ωφελούμενη ομάδα. Έτσι:


Οι πολύτεκνοι πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).
Οι άποροι οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικό απορίας από την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας της Νομαρχίας όπως ορίζεται με το ΝΔ 57/1973
Τα ΑΜΕΑ πρέπει να προσκομίσουν απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής Αναπηρίας του ΙΚΑ όπου θα αναφέρεται και το ποσοστό αναπηρίας
Για τους τρίτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες αρκεί το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Για τους νεφροπαθείς χρειάζεται ιατρική γνωμάτευση Δημόσιου Νοσοκομείου
3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που εκδίδει ο Δήμος


4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδίδει ο Δήμος


5. Τελευταία υποβληθείσα φορολογική δήλωση και εκκαθαριστικό σημείωμα


6. Επικυρωμένο συμβόλαιο μίσθωσης της κατοικίας ή αντίγραφο του συμβολαίου κυριότητας της οικίας


7. Λογαριασμό – της ΔΕΗ στο όνομα του δικαιούχου


8. Στοιχεία (συμβόλαιο ή σχέδιο μηχανικού) για τα πραγματικά τ.μ. της κατοικίας, εάν αυτά δεν προκύπτουν από τα άλλα δικαιολογητικά και επί πλέον δεν υπάρχουν ούτε στο αρχείο της υπηρεσίας μας.


9. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι η όποια αλλαγή προκύψει θα γνωστοποιηθεί άμεσα στο Δήμο μας (π.χ. απώλεια ιδιότητας, μετακόμιση, αλλαγή χρήσης ακινήτου κλπ). Εάν αυτό δε γίνει, ο Δήμος θα καταλογίσει στον υπόχρεο το όφελός του της τελευταίας πενταετίας με τις νόμιμες προσαυξήσεις.


10. Α.Φ.Μ. και φωτοαντίγραφο ταυτότητας, για καταγραφή των στοιχείων των δικαιούχων, ώστε να μπορούν να γίνονται επαληθεύσεις δεδομένων, κλπ στοιχείων των δικαιούχων-ωφελουμένων, αλλά και χρέωσή τους σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεών τους ή παραπληροφόρησης των υπηρεσιών μας.


11. Όποιο άλλο δικαιολογητικό τυχόν απαιτηθεί για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, σε περίπτωση που κάτι δεν προκύπτει σαφώς από τα προηγούμενα ή για περιπτώσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν.


Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις από Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011. Οι αιτήσεις μαζί με τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατίθενται στο πρωτόκολλο οποιουδήποτε δημοτικού καταστήματος.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στην κα. Φλώρου Εύη, τηλέφωνο 24433-53264.




Πηγή: http://www.karditsalive.net
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παράνομος ο κανονισμός παροχών του εθνικού οργανισμού παροχών υπηρεσιών υγείας

Ζητείται από τον υπουργό εργασίας η άμεση αναστολή της ΚΥΑ που τον θέτει σε εφαρμογή.





Την αναστολή ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζεται ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αξιώνει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της προς τον υπουργό εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς τον υπουργό εργασίας (κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου), “η ενέργεια αυτή έλαβε χώρα πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ επί αυτού του Κανονισμού και πριν κατατεθεί η γνωμοδότηση του Δ.Σ του Οργανισμού στο γραφείο σας, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία”.

Στην επιστολή της ΕΣΑμεΑ σημειώνεται ότι ο περί ου ο λόγος Κανονισμός “αφορά στην πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία -άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων- και συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της καθημερινής ζωής τους όπως και με το βέλτιστο της λειτουργικότητας και αυτονομίας τους”. Επίκεντρο της διαμαρτυρίας και του επιτακτικού αιτήματος της συνομοσπονδίας για “αναστολή ισχύος της ΚΥΑ” είναι η αγνόηση για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό του επίσημου αναπηρικού κινήματος. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στις ανολοκλήρωτες εργασίες του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ που στην πράξη αγνοήθησαν ελέω της πρώϊμης ΚΥΑ, “η Ε.Σ.ΑμεΑ. συμμετέχει δια εκπροσώπου της και έχει καταθέσει τις εμπεριστατωμένες θέσεις/προτάσεις της επί του θέματος”.

Διαβάστε περισσότερα...

Το επίδομα ειδικής αγωγής εντάχθηκε στα ... επικίνδυνα και ανθυγιεινά!

Απροκάλυπτος ρατσισμός και με την βούλα του νόμου.

Διαμαρτυρία του Συλλόγου εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής με εύλογα ειρωνική διάθεση.



Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα...Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα...
Απίστευτο κι’ όμως αληθινό! Το χορηγούμενο επίδομα ειδικής αγωγής βάσει του πρόσφατου πολυνόμου με τίτλο “Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015” εντάσσεται πλέον στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας! Μια ακόμη παγκόσμια νεοελληνική πρωτοτυπία .Το παγκόσμιας πρωτοτυπίας άρθρο συμπερίληψης του επιδόματος ειδικής αγωγής στα “επικίνδυνα και ανθυγιεινά” είναι το άρθρο 15 (παρ. 1). Αντιπαρερχόμαστε τον ευθέως ρατσιστικό συμβολισμό της συμπερίληψης, αρκούμαστε στα “πρακτικά” προβλήματα όπως τα καταγράφει ο πανελλήνιος επιστημονικός σύλλογος ειδικής αγωγής.



Σύμφωνα λοιπόν με τον ΠΕΣΕΑ η υπουργός παιδείας Α. Διαμαντοπούλου υποχρεούται να κάνει δυο συγκεκριμένα “βήματα” ώστε το “επικίνδυνο και ανθυγιεινό” επίδομα ειδικής αγωγής να καταβληθεί στους δικαιούχους (τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή, ήτοι : σχολικούς σύμβουλους , εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΠ), ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ), ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ) που υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας). Τα ακόλουθα: Καταρχάς επιβάλλεται να εκδοθεί άμεσα ερμηνευτική εγκύκλιος με οδηγίες στους εκκαθαριστές αποδοχών των ανωτέρω κλάδων που θα τους αποσαφηνίζει ότι πρέπει πλέον να χορηγούν μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας 150 € αντί του προηγούμενου εκπαιδευτικού χαρακτήρα επιδόματος ύψους 195€. Επίσης, πρέπει να επανακαθοριστούν οι όροι του “επικίνδυνου και ανθυγιεινού” επιδόματος με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών παιδείας, διοικητικής μεταρρύθμισης και οικονομικών.

Τα δύο παραπάνω “βήματα” που προτείνει ο ΠΕΣΕΑ εμπεριέχουν – για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα – μια σαφή δόση ειρωνείας. Απόλυτα δίκαιης. Ο ρατσιστικός παραλογισμός μόνον με την ομοιοπαθητικό μέθοδο της χλεύης αντιμετωπίζεται. Ό χαρακτηρισμός “επικίνδυνοι και ανθυγιεινοί” επιστρέφεται στους υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίκεντρο ευρωπαϊκής καινοτομίας το ειδικό δημοτικό κωφών Πάτρας

Η εβδομάδα ανταλλαγής εμπειριών με εκπαιδευτικούς από ευρωπαϊκές χώρες δημιουργεί παρακαταθήκες.
Καλωσόρισμα με νόημα και περιεχόμενοΚαλωσόρισμα με νόημα και περιεχόμενοΑυτοπεποίθηση και αισιοδοξία σε χρόνους δύσκολους...Αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία σε χρόνους δύσκολους...

Η αποτίμηση του πενθήμερου (17 – 22 Οκτωβρίου) σχολικών συμπράξεων με “επίκεντρο” το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας (πρόγραμμα ενταγμένο στο Comenious με τίτλο «Πρακτική Χημεία στο Σπίτι» και συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων από Πολωνία, Τουρκία, Κύπρο και Ιταλία) είναι μια αποτίμηση αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές.Το πρόγραμμα έχει ως κύριο στόχο την πληρέστερη και βιωματική μάθηση των μαθημάτων .Την γνωριμία των μαθητών με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ευρώπης, ή αλλιώς την ευκαιρία να βιώσουν την ευρωπαϊκή διάσταση στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα. Σχετικά με το “κυρίως θέμα” του προγράμματος: Παρακολούθηση οργανωμένου Εργαστηρίου σαπουνιού που δουλεύεται από το Ειδικό δημοτικό της Πάτρας, ή αλλιώς η δυνατότητα των εκπαιδευτικών από τις μετέχουσες χώρες να ανταλλάξουν οδηγίες και τρόπους παρασκευής, να συζητήσουν πως θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα με τους μαθητές τους και φυσικά να το αξιολογήσουν.

Σε ότι αφορά τα μελλούμενα: Μέσα από το πρόγραμμα θα κατασκευαστεί site όπου οι μαθητές και όσοι ενδιαφέρονται για εκπαιδευτικά θέματα θα επισκέπτονται. Θα εκδοθεί βιβλίο με οδηγίες και συνταγές από το πρόγραμμα. Τέλος, η κατασκευή logo του προγράμματος ανήκει σε εκείνα τα δημιουργικά κομμάτια που ορίζονται ως διαρκείς εκπαιδευτικές παρακαταθήκες.

Το σημαντικότερο όλων όπως μας το μεταφέρουν οι εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί της Πάτρας: “Οι βαθύτεροι και ουσιαστικότεροι στόχοι της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των ομάδων εργασίας, η κατανομή εργασιών, οι ανταλλαγές πολιτιστικών - πολιτισμικών στοιχείων των χωρών - μελών και ανταλλαγές εκπαιδευτικών πρακτικών αλλά και πρακτικών που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Και αυτοί επετεύχθησαν στο έπακρο.”

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαστογραφία στη Θεσσαλονίκη



Δίπλα στη γυναίκα ο δήμος Καλαμαριάς.

Ενημερωτικό διήμερο σχετικά με τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Θεαγένειο Νοσοκομείο και το Σύλλογο Φίλων Θεαγενείου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος Καλαμαριάς δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες άνω των 40 ετών να κάνουν δωρεάν μαστογραφία, σήμερα και αύριο από τις 10:00-17:00, στην κινητή μονάδα του Θεαγενείου Νοσοκομείου που θα βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο της οδού Χιλής.


Διαβάστε περισσότερα...

Πως να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας



Απαιτείται συνδυασμός άσκησης και σωστών διατροφικών συνηθειών.

Βασικός μεταβολισμός είναι ο αριθμός των θερμίδων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε κατάσταση ηρεμίας για ένα 24ωρο, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή και να εκτελέσει βασικές διεργασίες (π.χ. αναπνοή, χτύπος καρδιάς, κυτταρικές λειτουργίες). Συμπεριλαμβανομένου της ηλικίας, του ύψους, του βάρους και της φυσικής δραστηριότητας, προκύπτει η εκτιμώμενη ενεργειακή κατανάλωση, δηλαδή ο αριθμός των θερμίδων που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση.

Τι ελέγχει τον μεταβολισμό μας;


Ο Βασικός Μεταβολισμός επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες:


Την ηλικία
Το ύψος
Τη μυϊκή μάζα
Το φύλο
Τη φυσική δραστηριότητα
Την συχνότητα των γευμάτων
Γενετικούς παράγοντες
Το ποσοστό λίπους
Τη θερμοκρασία του σώματος / την Υγεία
Τους αδένες / ορμόνες

Το ερώτημα σχετικά με τον μεταβολισμό, παραμένει ωστόσο καυτό: Μπορούμε να αυξήσουμε το μεταβολισμό μας; Και η απάντηση είναι θετική! Ας δούμε πώς..

Εν, δυο, πάμε!


Ενσωματώστε στην καθημερινότητά σας γύρω στα 30-45 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Άσκηση αποτελεί οτιδήποτε αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και σας κάνει να αισθάνεστε πιο ζεστός, όπως η κηπουρική, ο χορός, το περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι κλπ. Το κλειδί για να διατηρήσετε την άσκηση στη ζωή σας είναι το να σας ευχαριστεί. Είναι σημαντικό να συνδυάζετε την αερόβια κίνηση με την αναερόβια (ασκήσεις αντίστασης).Έτσι, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να «κάψει» λίπος, να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, και κατ’ επέκταση να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας.

«Αντισταθείτε» στο ένα γεύμα την ημέρα


Τρώγοντας πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και δύο ενδιάμεσα σνακ (δίνοντας δηλαδή στον οργανισμό κάθε 2-4 ώρες) θα τον βοηθήσετε να κάνει καύσεις, καθώς ενεργοποιείται η διαδικασία της πέψης.

Μην λέτε το νερό… νεράκι


Το σώμα μας αποτελείται από λίπος και από άλιπο σωματικό βάρος. Άλιπο σωματικό βάρος είναι το νερό, η μυϊκή μας μάζα, τα οστά και τα όργανα του σώματος. Με την αύξηση του άλιπου σωματικού βάρους, αυξάνεται παράλληλα ο βασικός μας μεταβολισμός.

Το γιο-γιο είναι μόνο για… παιχνίδι


Το φαινόμενο γιο-γιο, γνωστό και ως «ανακύκλωση» βάρους, αναφέρεται στην απώλεια κιλών και στη σταδιακή επανάκτησή τους. Αυτές οι αυξομειώσεις του βάρους μπορεί να είναι μικρές – της τάξης των 3-5 κιλών κάθε φορά – αλλά και μεγαλύτερες π.χ., της τάξεως των δέκα κιλών ή και παραπάνω.

Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η δίαιτα αποσκοπεί στο γρήγορο αδυνάτισμα, είναι στερητική και πολύ αυστηρή. Οι διαιτολόγοι τονίζουν ότι η ταχεία απώλεια βάρους, μάς καθιστά πιο επιρρεπείς στη γρήγορη επαναπρόσληψή του. Κι αυτό γιατί, όσο πιο γρήγορα αδυνατίζουμε, τόσο περισσότερο μυϊκό ιστό χάνουμε. Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες αυξομειώσεις του βάρους επιδρούν αρνητικά, όχι μόνο στην ψυχική διάθεση, αλλά και στην υγεία του ατόμου.

Στερητικές δίαιτες


Επιπλέον, οι «στερητικές δίαιτες» υπονομεύουν την προσπάθεια διατήρησης του βάρους και με έναν ακόμη τρόπο. Ακριβώς επειδή είναι αυστηρές δίαιτες, μετά την ολοκλήρωσή τους έχουμε πλέον εντονότατη την επιθυμία να φάμε ότι μας «απαγορεύτηκε» κατά τη διάρκειά τους. Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τέλος είναι ότι, κάθε φορά που επανακτούμε το χαμένο μας βάρος, αυξάνεται και το ποσοστό λίπους στο σώμα μας.

Τροφές που βάζουν γκάζι στον μεταβολισμό:

Πράσινο τσάι


Έχει ανάλογες ιδιότητες με τον καφέ, διότι περιέχει και αυτό καφεΐνη και κατεχίνες, που διεγείρουν το μεταβολισμό και αυξάνουν την κινητοποίηση του λίπους, δηλαδή τη λιπόλυση.

Καφές


Η καφεΐνη φαίνεται ότι αυξάνει στιγμιαία την καύση των θερμίδων και ενισχύει τον μεταβολισμό. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως πρέπει να χάσετε. Περιοριστείτε στην κατανάλωση 3 φλιτζανιών την ημέρα.

Καυτερές πιπεριές


Με την κατανάλωσή τους υπάρχει προσωρινή αύξηση των καύσεων, διότι περιέχει μία ουσία που αυξάνει την έκκριση αδρεναλίνης. Προσοχή όμως, στα άτομα που αντιμετωπίζουν γαστρεντερικά προβλήματα.

Η «μαγική» συνταγή


«Μαγικές» τροφές ή χάπια για να επιτύχουμε αύξηση του μεταβολισμού μας δεν υπάρχουν. Η λύση είναι συνδυασμός άσκησης και σωστών διατροφικών συνηθειών!


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγοράστε την... απεργία σας!



Ποιοι έχουν δικαίωμα αναγνώρισης και πώς υπολογίζεται.

Έπειτα από εξαγορά ο χρόνος απεργίας μπορεί να αναγνωριστεί, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 10 του Ν.3863/2010, ως χρόνος ασφάλισης που διανύθηκε στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (κύριας και επικουρικής, πλην του ΟΓΑ), καθώς και στο δημόσιο.

Δικαίωμα αναγνώρισης έχουν:


Όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις διατάξεις του Ν.3863/2010 από 1/1/2011 και εντεύθεν. Υπενθυμίζεται ότι δεν υπήρχε παλιότερη νομοθετική διάταξη που να έδινε δικαίωμα αναγνώρισης ως συντάξιμου χρόνου, του χρόνου απεργίας.

Όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την διάταξη του άρθρου 10 του Ν.3863/2010 με προϋποθέσεις που μεταβλήθηκαν, αν και έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα με προγενέστερες διατάξεις.

Ωστόσο αν επιλεγεί η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέχρι 31/12/2010, όπως για παράδειγμα από τις μητέρες ανηλίκων (συνταξιοδότηση στην ηλικία των 50 ετών με μειωμένη σύνταξη και στην ηλικία των 55 ετών με πλήρη), για τις οποίες απαιτείτο η πραγματοποίηση 5500 ημερών ασφάλισης και η ταυτόχρονη ανηλικότητα του παιδιού, τότε ο χρόνος απεργίας δεν μπορεί να αναγνωριστεί.

Ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που επιθυμεί να αναγνωρίσει τον χρόνο απεργίας, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει συνολικά, τουλάχιστον 3600 μέρες πραγματικής ή προαιρετικής ασφάλισης. Προσέρχεται στην υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του και υποβάλει σχετική αίτηση στο Γραφείο Ειδικών Περιπτώσεων Εσόδων.

Δεν υπάρχει προθεσμία για την υποβολή της αίτησης, όμως δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής του αιτήματος, μετά την αίτηση συνταξιοδότησης, γιατί ο χρόνος αυτός συνυπολογίζεται τόσο για την θεμελίωση δικαιώματος, όσο και για προσαύξηση της σύνταξης.

Ο υπολογισμός της εξαγοράς


Ο υπολογισμός της εξαγοράς, γίνεται με βάση τις αποδοχές που έχει ο ενδιαφερόμενος κατά τον προηγούμενο μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Εάν ο ενδιαφερόμενος κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης είναι άνεργος, τότε λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές του τελευταίου μήνα απασχόλησης. Οι αποδοχές αυτές δεν μπορεί να είναι κατώτερες του 25πλασίου του Ημερομισθίου Ανειδίκευτου Εργάτη, που από 1/7/2011 έχει διαμορφωθεί σε 33,57 ευρώ.

Το 1/25 των μηνιαίων αποδοχών πολλαπλασιάζεται με ποσοστό 20% για τον κλάδο κύριας σύνταξης και 6% για τον κλάδο της επικουρικής, επί τον αριθμό των ημερών που επιθυμεί να αναγνωρίσει ο ασφαλισμένος.


Διαβάστε περισσότερα...

Πετσοκόβονται από αύριο κύριες και επικουρικές συντάξεις - Αναλυτικά παραδείγματα





Ψαλίδι 20% στις κύριες συντάξεις για όλους τους δικαιούχους άνω των 55 ετών και 40% για τους κάτω των 55 ετών από αύριο 1η Νοεμβρίου. Μεγάλη μείωση 30% και στις επικουρικές.


Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό με τα παραδείγματα που έφτιαξε το Νewsit με τη βοήθεια του ειδικού Γιώργου Ρωμανιά. 

ΜΕΙΩΣΗ 20% ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ.

Η μείωση είναι 20% στις συντάξεις από 1200 ευρώ μικτά και πάνω. Για παράδειγμα εάν κάποιος λαμβάνει σύνταξη 1.500 ευρώ κρατά τα 1200 ευρώ και στα υπόλοιπα 300 υπολογίζει τη μείωση κατά 20% δηλαδή χάνει 60 ευρώ. Άρα θα λαμβάνει σύνταξη 1440 ευρώ από 1500 ευρώ το μήνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
ΣΗΜΕΡΑΨΑΛΙΔΙ 20%ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
1200 €01.200 €
1300 €-20 €1.280 €
1.400 €- 40€1.360 €
1.500 €- 60€ 1.440 €
1.600 €- 80€1.520 €
1.700 €- 100€1.600 €
1.800 €- 120€1.680 €
1.900 €- 140€1.760 €
2.000 €- 160€1.840 €


ΜΕΙΩΣΗ 40% ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

Η μείωση είναι 40% στις συντάξεις από 1.000 ευρώ μικτά και πάνω. Για παράδειγμα εάν κάποιος λαμβάνει σύνταξη 1.500 ευρώ κρατά τα 1.000 και στα υπόλοιπα 500 υπολογίζει τη μείωση κατά 40% δηλαδή χάνει 200 ευρώ. Άρα θα λαμβάνει σύνταξη 1300 ευρώ από 1500 ευρώ το μήνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
ΣΗΜΕΡΑ  ΨΑΛΙΔΙ 40%ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
 1.000 €  0       1.000 €
1.100 € - 40 € 1.060 €
 1.200 €- 80 €    1.120 €
 1.300 € -120€      1.180 €
1.400 €-160€    1.240 €
 1.500 €- 200 €   1.300 €
 1.600 € - 240 €  1.360 €
 1.700 € -280 € 1.420 €
 1.800 €   -320 € 1.480 €
1.900 €-360 €    1.540 €
 2.000 € -400 €    1.600 €  

30% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΕΤΕΑΜ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΕΥΡΩ

Η μείωση στις επικουρικές συντάξεις είναι 30% από 150 ευρώ μικτά και πάνω. Για παράδειγμα εάν κάποιος λαμβάνει επικουρική σύνταξη 500 ευρώ κρατά τα 150 και στα υπόλοιπα 350 υπολογίζει μείωση κατά 30% δηλαδή χάνει 105 ευρώ. Άρα θα λαμβάνει σύνταξη 395 ευρώ από 500 ευρώ το μήνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
 ΣΗΜΕΡΑΨΑΛΙΔΙ 30%  ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
 150 €150 €
 200 € -15€      185 €
 300 €   - 45€     255 €
 400 €  -75€      325 €
500 €       - 105€  395 €
 600 €  - 135 €  465 €
700 €  - 165€ 535 €
 800 € -195€    605 €
900 € - 225 €  675 €
1.000€ -255 €   745 €

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και στον Νίκο Ευαγγελάτο "υπάρχει θέμα καταβολής συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ομόλογα που θα "κουρευτούν" εάν δεν υπάρξει άμεσα μηχανισμός αναπλήρωσης στήριξης ρευστότητας των ταμείων αυτών από την κυβέρνηση και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ύπαρξη τέτοιου μηχανισμού".


Διαβάστε περισσότερα...

Κίνητρα για όσους χρησιμοποιούν τη φοροκάρτα



Στόχος του ΥΠΟΙΚ να την εμπιστευθούν οι καταναλωτές.

Περαιτέρω κίνητρα για όσους κάνουν χρήση της κάρτας αποδείξεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπενθυμίζει ότι «το κίνητρο που δίνεται από το υπουργείο στον πολίτη είναι η διευκόλυνσή του κατά την άθροιση του συνόλου των αποδείξεων που απαιτούνται εκ του νόμου για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου, καθώς και η μη υποχρέωση τήρησή τους» και προσθέτει πως «περαιτέρω κίνητρα εξετάζονται από το υπουργείο».

Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος καλούσε το υπουργείο να ενημερώσει «αν θα δοθούν κίνητρα σε όσους κάνουν χρήση της φοροκάρτας», αλλά και να διευκρινίσει γιατί απέκλεισε τις κάρτες των τραπεζών από τον ρόλο της φοροκάρτας, κάτι που θα παρέκαμπτε το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων και της γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας των πολιτών.

Όπως εξηγεί με το έγγραφό του ο κ. Βενιζέλος, «το υπουργείο αποφάσισε σε πρώτη φάση να αποκλείσει τις κάρτες των τραπεζών από το ρόλο της κάρτας αποδείξεων, δεδομένου ότι η κάρτα αποδείξεων δεν είναι τραπεζικό προϊόν, έχει διαφορετική λειτουργικότητα από τις κάρτες τραπεζών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αγορές τοις μετρητοίς».

Στο ερώτημα του κ. Νικολόπουλου «πώς διασφαλίζεται ότι το ποσό που πληρώνει ο πολίτης για το προϊόν ή την υπηρεσία που αγοράζει ταυτίζεται με την καταχώριση που περνά στο υπουργείο, μέσω της φοροκάρτας», ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «κατά τη χρήση της κάρτας αποδείξεων εκδίδεται αποδεικτικό, το οποίο ο πολίτης δύναται να αντιπαραβάλει με την νόμιμη απόδειξη λιανικής πώλησης».

Τέλος στο ερώτημα «ποια μέτρα θα λάβει το υπουργείο ώστε να τοποθετηθούν POS σε όλα τα εμπορικά σημεία», ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι «το υπουργείο δεν έχει λάβει προς το παρόν κάποια συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ωστόσο προς όφελος του επιτηδευματία να μπορεί να εξυπηρετήσει καταναλωτές που κάνουν χρήση της κάρτας αποδείξεων».


Διαβάστε περισσότερα...

Στο μισό το πάγιο σε κομμένες τηλεφωνικές συνδέσεις



Ευνοϊκή ρύθμιση προτείνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Σύσταση απηύθυνε στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευαγγ. Ζερβέας να χρεώνουν στο μισό τα πάγια μηνιαία τέλη, σε όσους συνδομητές έχει γίνει προσωρινή διακοπή της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Ο Συνήγορος ερεύνησε το θέμα με αφορμή μεγάλο αριθμό καταγγελιών που δέχθηκε για το ύψος των πάγιων μηνιαίων τελών που χρεώνονται από τους παρόχους παρότι η πρόσβαση των καταναλωτών έχει διακοπεί λόγω οφειλών.



Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά η μεταφορά των μαθητών στην Κρήτη



Έκαναν πίσω οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ.

Σε ένδειξη καλής θέλησης και μετά τις διαβεβαιώσεις ότι εντός της εβδομάδας θα λυθεί το πρόβλημα με την μη έγκριση της σύμβασής τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι διοικήσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ Κρήτης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κανονικά σήμερα τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, σύμφωνα με το flashnews.gr

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστέρησε να εγκρίνει τη σχετική σύμβαση με αποτέλεσμα η συμβεβλημένη τράπεζα να αρνείται να προκαταβάλει στα ΚΤΕΛ μέρος των χρημάτων.

«Έχουμε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ υπάρχει νόμος για την παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2011, εντούτοις το ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να γίνει εκ νέου προσυμβατικός έλεγχος. Η τράπεζα, όπως είναι φυσικό, αρνείται να μας προκαταβάλει τα αντίστοιχα ποσά της αν δεν της καταθέσουμε τη σύμβαση υπογεγραμμένη» είχε πει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Μανώλης Χαχλιούτης.

Τα έξοδα μόνο για την πληρωμή πετρελαίου για την μετακίνηση των μαθητών αγγίζουν τις 350.000 ευρώ το μήνα, ενώ ήδη υπάρχουν και χρωστούμενα για το μεταφορικό έργο που έχει εκτελεστεί από την αρχή του χρόνου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης Γιάννης Καψανάκης που είχε τονίσει ότι αν δεν υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά την περίοδο από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του 2011, τότε οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν τη μεταφορά των μαθητών.



Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού



Σημαντικά τα οφέλη του για τη γυναίκα και το παιδί.

Σε περισσότερες από 170 χώρες γιορτάζεται κάθε χρόνο η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού που έχει καθιερωθεί από τις 1-7 Αυγούστου, ενώ στη χώρα μας από 1-7 Νοεμβρίου.

Στόχος του εορτασμού είναι αφενός η πληροφόρηση του κοινού, ώστε να υποστηρίξει, να προωθήσει και να προστατεύσει τον θηλασμό και αφ’ ετέρου η δημιουργία ιδανικών συνθηκών για την παροχή βοήθειας στις μητέρες που θηλάζουν, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό και την υγεία των βρεφών.

Από το 1990 καθιερώθηκε η Διακήρυξη Innocenti ( Innocenti Declaration) με την συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF.

Η Διακήρυξη προστατεύει και προάγει τον θηλασμό μέσα από τις Εθνικές Νομοθεσίες με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί ενεργά τον μητρικό θηλασμό, με την εφαρμογή των 10 βημάτων για επιτυχή θηλασμό και την εφαρμογή του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος( International Code of Marketing on Breast milk Substitutes).

Σύμφωνα με τις συστάσεις του ΠΟΥ και της UNICEF ο θηλασμός αρχίζει την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό και είναι αποκλειστικός στους 6 πρώτους μήνες της ζωής. Μπορεί, όμως, να συνεχιστεί παράλληλα με τις στερεές τροφές και για 2 χρόνια μετά.

Στην Ελλάδα το 80% των Ελληνίδων θηλάζουν κατά την έξοδο τους από το μαιευτήριο και αρκετά συχνά αποκλειστικά (περίπου 52%), αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία εγκαταλείπουν πριν τους 6 μήνες και δίνουν μπιμπερό.

Παγκόσμια, πάνω από το 40% των βρεφών που είναι κάτω των 6 μηνών , παρέχεται αποκλειστικός θηλασμός ο οποίος σώζει ζωές.

Το 41% των βρεφών που πεθαίνουν μεταξύ 2 και 28 ημερών από την γέννηση θα μπορούσαν να σωθούν από αυτή την απλή παρέμβαση του ΜΘ την 1η ώρα.

Το θέμα του φετινού εορτασμού που ανακοινώθηκε από την WABA (World Alliance for Breastfeeding Action ) επικεντρώνεται στην κινητοποίηση των νέων γενεών με το σύνθημα: «Talk to me, Breastfeeding, a 3D Experience».


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα μορφή προσλήψεων στους Δήμους



Βάσει πολυνομοσχεδίου που θα ψηφίσει σύντομα η Βουλή.

Καθιέρωση μιας νέας μορφής προσλήψεων στους δήμους προβλέπεται από το άρθρο 209 του πολυνομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», που αναμένεται να ψηφίσει σύντομα η Βουλή.

Μάλιστα, προβλέπονται δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις, που θα γίνουν στους δήμους, συνδέσμους και τα νομικά τους πρόσωπα τα επόμενα χρόνια για τις έκτακτες ανάγκες έργων, που εκτελούνται με αυτεπιστασία.

Συγκεκριμένα, θα αφορά πρόσληψη προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνεχούς ή διακεκομμένης απασχόλησης, κατά ημέρα, εβδομάδα ή μήνα και έως 135 ημέρες ετησίως, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου, με εμπλοκή του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

Οι προσλήψεις θα γίνονται με απόφαση του δηµάρχου ή του προέδρου του συνδέσµου ή του προέδρου του νοµικού προσώπου δηµοσίου δικαίου, χωρίς να απαιτείται η έγκριση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής.

Παράλληλα, η επιλογή του προσωπικού αυτού θα γίνεται µετά από αίτηµα του οικείου δηµάρχου ή προέδρου συνδέσµου ή νοµικού προσώπου δηµοσίου δικαίου προς την αρµόδια Υπηρεσία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ στην αρµοδιότητα του οποίου ανήκει ο δήµος ή ο σύνδεσµος ή το νοµικό πρόσωπο δηµοσίου δικαίου αυτού, βάσει Κυλιόµενου Πίνακα Κατάταξης, ανά ειδικότητα που τηρεί το ΚΠΑ2 του Οργανισµού.

Οι άνεργοι θα κατατάσσονται ανά ειδικότητα σε Κυλιόμενους Πίνακες Κατάταξης ετήσιας διάρκειας µε βάση τα εξής ιδίως κριτήρια: α) το χρονικό διάστηκα της συνεχόμενης εγγεγραµµένης ανεργίας όπως αποτυπώνεται στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, β) την ηλικία, µε πρόβλεψη για αυξηµένη µοριοδότηση σε νέους έως 29 ετών και ανέργους άνω των 55 ετών, γ) την οικογενειακή κατάσταση και δ) την ανεργία του/της συζύγου.

Η διαδικασία και ο χρόνος έκδοσης της δημόσιας πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ για την κατάρτιση του Πίνακα, ο τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ανέργων για πλήρωση των αιτούµενων θέσεων ανά ειδικότητα από τους φορείς για την εκτέλεση των έργων, ο τρόπος σύνταξης των Πινάκων, η µοριοδότηση καθενός από τα κριτήρια για την κατάταξη των ανέργων στους Πίνακες, η διαδικασία επικαιροποίησης των Πινάκων από τον ΟΑΕΔ, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια για την εφαρµογή του παρόντος, θα γίνεται με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας και µετά από σύµφωνη γνώµη του ΑΣΕΠ.


Διαβάστε περισσότερα...