Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Επίκεντρο ευρωπαϊκής καινοτομίας το ειδικό δημοτικό κωφών Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η εβδομάδα ανταλλαγής εμπειριών με εκπαιδευτικούς από ευρωπαϊκές χώρες δημιουργεί παρακαταθήκες.
Καλωσόρισμα με νόημα και περιεχόμενοΚαλωσόρισμα με νόημα και περιεχόμενοΑυτοπεποίθηση και αισιοδοξία σε χρόνους δύσκολους...Αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία σε χρόνους δύσκολους...

Η αποτίμηση του πενθήμερου (17 – 22 Οκτωβρίου) σχολικών συμπράξεων με “επίκεντρο” το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας (πρόγραμμα ενταγμένο στο Comenious με τίτλο «Πρακτική Χημεία στο Σπίτι» και συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων από Πολωνία, Τουρκία, Κύπρο και Ιταλία) είναι μια αποτίμηση αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές.Το πρόγραμμα έχει ως κύριο στόχο την πληρέστερη και βιωματική μάθηση των μαθημάτων .Την γνωριμία των μαθητών με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ευρώπης, ή αλλιώς την ευκαιρία να βιώσουν την ευρωπαϊκή διάσταση στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα. Σχετικά με το “κυρίως θέμα” του προγράμματος: Παρακολούθηση οργανωμένου Εργαστηρίου σαπουνιού που δουλεύεται από το Ειδικό δημοτικό της Πάτρας, ή αλλιώς η δυνατότητα των εκπαιδευτικών από τις μετέχουσες χώρες να ανταλλάξουν οδηγίες και τρόπους παρασκευής, να συζητήσουν πως θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα με τους μαθητές τους και φυσικά να το αξιολογήσουν.

Σε ότι αφορά τα μελλούμενα: Μέσα από το πρόγραμμα θα κατασκευαστεί site όπου οι μαθητές και όσοι ενδιαφέρονται για εκπαιδευτικά θέματα θα επισκέπτονται. Θα εκδοθεί βιβλίο με οδηγίες και συνταγές από το πρόγραμμα. Τέλος, η κατασκευή logo του προγράμματος ανήκει σε εκείνα τα δημιουργικά κομμάτια που ορίζονται ως διαρκείς εκπαιδευτικές παρακαταθήκες.

Το σημαντικότερο όλων όπως μας το μεταφέρουν οι εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί της Πάτρας: “Οι βαθύτεροι και ουσιαστικότεροι στόχοι της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των ομάδων εργασίας, η κατανομή εργασιών, οι ανταλλαγές πολιτιστικών - πολιτισμικών στοιχείων των χωρών - μελών και ανταλλαγές εκπαιδευτικών πρακτικών αλλά και πρακτικών που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Και αυτοί επετεύχθησαν στο έπακρο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.