Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Άφησε τα παιδιά στο αμάξι για να κάνει στοματικό έρωτα στο σύντροφό της!


Ένας περαστικός ειδοποίησε την αστυνομία.

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, μία 25χρονη μητέρα άφησε τα παιδιά της στο αυτοκίνητο για να κάνει στοματικό έρωτα στον σύντροφό της, στο δικό του αμάξι λίγα μέτρα πιο κάτω.

Ένας περαστικός είδε τα παιδιά μόνα τους στο αυτοκίνητο μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, με τα παράθυρα ανοιχτά και τη μηχανή του αυτοκινήτου αναμμένη και κάλεσε την αστυνομία, σύμφωνα με τη Mirror.
Άφησε τα παιδιά στο αμάξι για να κάνει στοματικό έρωτα στο σύντροφό της!

Μετά από έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν της μητέρα μέσα σε ένα αυτοκίνητο λίγο πιο κάτω, την ώρα της ερωτικής πράξης. Η ίδια παραδέχθηκε ότι άφησε τα παιδιά της μόνα τους και ότι μέσα από το αυτοκίνητο του συντρόφου της δεν τα έβλεπε.

Αμέσως οι αστυνομικοί την συνέλαβαν για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο όμως λίγη ώρα αργότερα την άφησαν ελεύθερη με εγγύηση 5.000 δολαρίων.

Η επιμέλεια των παιδιών της μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα δόθηκε σε συγγενικά της πρόσωπα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο καρχαρίας που... φτύνει


Δείτε το περίεργο περιστατικό αλλά και την αντίδραση του «θύματος».

Ο 26χρονος Corey Bonalewicz από τη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ πήγε να χαϊδέψει έναν πελώριο καρχαρία-νοσοκόμο στο Κανκούν του Μεξικό αλλά δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθήσει.

Μόλις ο 26χρονος τού χάιδεψε τη μύτη, ο καρχαρίας εκτόξευσε νερό στο πρόσωπο του ανυποψίαστου άνδρα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά


Δείτε ηλικιωμένο ζευγάρι να χορεύει στο πεζοδρόμιο.

Είναι μαζί τέσσερις δεκαετίες και αποδεικνύουν ότι ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει… αρμονία στη σχέση. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είναι ερωτευμένο –και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι- και αγαπημένο.

Τα συναισθήματα τους έχουν αντέξει στο χρόνο και μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία αναβίωσαν καλές στιγμές του παρελθόντος. Άκουσαν τη μουσική ενός ακορντεόν να παίζει και ο 84χρονος Τόμας ΜακΚόνιγκαλ πήρε την 86χρονη σύζυγο του Τζόαν Κιούμπεργουελ από το χέρι και άρχισαν να χορεύουν βαλς σαν να βρίσκονταν σε πίστα.

Ο κόσμος που βρισκόταν έξω από το εμπορικό κέντρο του Λονδίνου –στη συνοικία Γούλβερχάμπτον- όπου έλαβε χώρα η τρυφερή στιγμή, καθόταν και τους… χάζευε και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι μακάρι να είναι έτσι όταν θα φτάσουν στην ηλικία τους.

Ο ηλικιωμένος πρώην οικοδόμος εξήγησε ότι με τη σύζυγο του γνωρίστηκαν σε έναν χορό και πως και οι δύο χορεύουν από την ηλικία των 14 ετών. Μάλιστα, τόνισε ότι μόλις άκουσαν να παίζει το συγκεκριμένο κομμάτι τους ήρθε αυθόρμητα να κινηθούν στο ρυθμό του και πως δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο. Πάντως, όταν ολοκλήρωσαν το χορευτικό τους εισέπραξαν πολλά χειροκροτήματα από τους παρευρισκομένους.

Απολαύστε τους…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σύμπαν σε αριθμούς


Τα απίστευτα νούμερα του σύμπαντος...

Νούμερα που για κάποιους δεν έχουν μεγάλη αξία, όμως για κάποιους άλλους σημαίνουν πολλά, καθώς ακόμη και μια μικρή απόκλιση μπορεί να διορθώσει ή να ανατρέψει πολλά πράγματα...




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H EE θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου


Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) μετά το αγροδιατροφικό εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές πολλών προϊόντων από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Μόσχα Βιγκάουντας Ουσάκας.

«Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, εξετάζεται αυτή η λύση», δήλωσε ο Ουσάκας, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας.

«Θα υπερασπιστούμε τους παραγωγούς μας χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα. Η ΕΕ τηρεί πάντα τους νόμους και τις διεθνείς της δεσμεύσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα αντίμετρα αυξάνουν την ένταση μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, εξήγησε ο πρεσβευτής ενώ σημείωσε ότι οι διμερείς εντάσεις «δεν υπήρξαν ποτέ χειρότερες».

«Το θεμελιώδες ζήτημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Κλονίστηκε από τις παράνομες ενέργειες της προσάρτησης της Κριμαίας και της αποσταθεροποίησης της ανατολικής Ουκρανίας», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ουσάκας, το εμπάργκο της Μόσχας θα «τιμωρήσει κυρίως τους ρώσους καταναλωτές», καθώς το 40% των αγροδιατροφικών προϊόντων που εισάγει η χώρα προέρχεται από την ΕΕ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ουσάκας παραδέχθηκε ότι και η ΕΕ θα επηρεαστεί από την κατάσταση αυτή. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς τη Ρωσία έφτασαν το 2013 σχεδόν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιπροσώπευαν δηλαδή το 10% των εξαγωγών της ΕΕ προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβαθμίζεται ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων


Χαρακτηρίζεται ως περιφερειακό πάρκο με προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη.

Ως περιφερειακό πάρκο χαρακτηρίζεται πλέον ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων, ύστερα από την υπογραφή προεδρικού διατάγματος από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα του υγρότοπου, η σύνδεσή του με το ευρύτερο τοπίο και η απόδοσή του στην αναψυχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

«Είναι ιδιαίτερης σημασίας η προώθηση του προεδρικού διατάγματος για το Βουρκάρι, ώστε να στηρίξουμε την προστασία της βιοποικιλότητας αλλά και την αναψυχή των κατοίκων της περιοχής των Μεγάρων και της ευρύτερης ζώνης. Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να αναβαθμίσουμε ιδιαίτερα την περιοχή, όπου για πολλά χρόνια μόνο επιβαρυντικές του περιβάλλοντος δραστηριότητες έχουν αναπτυχθεί», δήλωσε σχετικά ο κ. Μανιάτης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, στο χερσαίο τμήμα του υγρότοπου και στη χερσονήσου της Αγίας Τριάδας, αποδίδονται χρήσεις έρευνας, εκπαίδευσης και αναψυχής, που θα λειτουργούν προστατευτικά για τον υγρότοπο ενώ προβλέπεται οργάνωση της ζώνης ως υγροτοπικού πάρκου και η δυνατότητα δημιουργίας ενός κέντρου ενημέρωσης και παρατηρητηρίων της ορνιθοπανίδας.

Επιπλέον, εντάσσεται στη ζώνη προστασίας το θαλάσσιο τμήμα του κόλπου της Αγίας Τριάδας, που τροφοδοτεί τον υγρότοπο και δημιουργείται περιφερειακή ζώνη με χρήσεις του πρωτογενούς τομέα που θα λειτουργεί ανασχετικά ως προς τη ρύπανση και τις λοιπές επιβαρυντικές για τον υγρότοπο πιέσεις.

Τέλος, περιορίζεται η θεσμοθετημένη της εντός του υγροτόπου βιομηχανικής ζώνης, ενώ δίνεται η κατεύθυνση ένταξής του υγροτόπου στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης της ποιότητας και της ποσότητας των υδάτων ως ξεχωριστό παράκτιο υδάτινο σώμα (ΠΥΣ).



Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτητής έριξε άστεγο σε κάδο σκουπιδιών


Το βρήκε αστείο, αλλά κατέληξε να συλληφθεί.

«Ωραίο» τρόπο για να σπάσει πλάκα βρήκε ένα φοιτητής, ο οποίος παρακολουθούσε έναν άστεγο να ψάχνει για φαγητό έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία.

Με τη βοήθεια ενός φίλου του ο 21χρονος Αντρέι Νταλάρτσουκ πλησίασε ξαφνικά τον 62χρονο άνδρα και τον αναποδογύρισε μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών και στη συνέχεια έκλεισε και το καπάκι. Ο φίλος του βιντεοσκοπούσε κιόλας την… κρύα πλάκα και όταν έπιασαν από τα πόδια τον άτυχο Παβιέλ Λάμπκοβιτς και τον πέταξαν στον κάδο άρχισαν να γελάνε.

Μετά απομακρύνθηκαν τρέχοντας, αφήνοντας τον 62χρονο να κλωτσά τον κουβά προκειμένου να καταφέρει να ελευθερωθεί. Τα κατάφερε με τη βοήθεια μιας παρέας νεαρών που πέρασαν από το σημείο και τον βοήθησαν να βγει. Μόλις το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο, η αστυνομία άρχισε να αναζητά τους δύο νεαρούς. Τους εντόπισε τελικά και ο 21χρονος Ντάλαρτσουκ κατηγορήθηκε για επίθεση, όχι όμως και ο φίλος του που κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του.

Πλέον, ο νεαρός «πλακατζής» καλείται να πληρώσει πρόστιμο περίπου 2.000 ευρώ, αφού έδειξε μεταμέλεια στο δικαστήριο και αναγκάστηκε να συναντήσει το θύμα του κατά πρόσωπο και να του ζητήσει «συγνώμη».

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα περιπολικά οχήματα για το Λιμενικό


Βαρβιτσιώτης: «Προτεραιότητα η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου του σώματος».
Στη διάθεση 45 νέων περιπολικών οχημάτων στις λιμενικές Αρχές της χώρας, για την ενδυνάμωση του επιχειρησιακού τους έργου, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τα οχήματα παρέλαβε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στην επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Β’ υπαρχηγού, αντιναύαρχου Βασίλειου Σιέττου.

Η αγορά των νέων περιπολικών οχημάτων, που ολοκληρώθηκε με απορρόφηση πόρων σε ποσοστό 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, θα ενισχύσει το έργο της αστυνόμευσης των λιμεναρχείων της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα» τόνισε σε δήλωσή του ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός, επίσης, επισκέφθηκε τους χώρους της βάσης και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τη δραστηριότητά της και ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων του λιμενικού. «Το έργο της επισκευαστικής βάσης είναι κομβικό για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος» ανέφερε και προσέθεσε ότι «τα στελέχη της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παράγουν ένα πολύ αξιόλογο έργο και αξίζουν συγχαρητήρια».

Στο τέλος της επίσκεψης διεξήχθη σύσκεψη, όπου παρουσιάσθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των έργων, που αφορούν την επισκευαστική βάση.

Τα οχήματα που παρελήφθησαν σήμερα είναι τύπου NISSAN QASHQAI 1,6, 4x4, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Diesel, με GPS, σύστημα επικοινωνίας VHF και κοτσαδόρο ρυμούλκησης, και στην εκδήλωση παραλαβής παρευρέθη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της NISSAN- ΝΙΚΟΥ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ Α.Ε.



Διαβάστε περισσότερα...

Πωλούνται σπίτια στη Σικελία για μόλις... ένα ευρώ!


Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις εργασίες αναπαλαίωσης των κατοικιών.

Ο δήμος του Κάντζι στη Σικελία, πραγματοποίησε μια μοναδική προσφορά για να προσπαθήσει να μειώσει την μετανάστευση των κατοίκων του, που πραγματοποιείται αδιάλειπτα επί περίπου ένα αιώνα.

Πουλάει στους επίδοξους αγοραστές κατοικιών, τα εγκαταλελειμμένα σπίτια του δήμου στο ιστορικό κέντρο της πόλης στην αξία… ενός μόλις ευρώ το ένα!

Η μοναδική υποχρέωση των μελλοντικών κατοίκων που θα αγοράσουν σπίτι στο Κάντζι, είναι να πληρώσουν από την τσέπη τους την αναπαλαίωση του σπιτιού που θα αγοράσουν.

Η συγκεκριμένη πρακτική που εφαρμόζει ο δήμαρχος, Τζιουζέπε Φεραρέλο, έχει γίνει πρωτοσέλιδο όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, όπου η εφημερίδα «The Telegraph» δημοσίευσε ένα μεγάλο άρθρο.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε επίδοξος αγοραστής, είναι, αφού πρώτα δώσει το συμβολικό ποσό του ενός ευρώ, να δώσουν στο δήμο το ποσό των 5.000 ευρώ σαν εγγύηση για την οικονομική τους ευχέρεια.

Οι εργασίες της ανακαίνισης, το κόστος των οποίων αγγίζει τα 35 χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών, στο τέλος των οποίων τα σπίτια θα επιτηρούνται από τις αρχές για να βεβαιώνεται πως μπορεί να κατοικηθούν σύμφωνα με τους νόμους της γείτονος χώρας.

Το σύνολο των σπιτιών που βρίσκονται προς πώληση για την ώρα, είναι περίπου 20 και όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται πολύ σύντομα να έχουν πουληθεί όλα.

Ο τελευταίος που αγόρασε ένα από τα σπίτια, είναι ένας αναισθησιολόγος με ιταλική καταγωγή, που έζησε στην Αμερική και στο Άμπου Ντάμπι όπου έχει μια δική του κλινική, μαζί με την ρωσίδα σύζυγό του και τα παιδιά τους.














Διαβάστε περισσότερα...

«Ζητούμε εξαίρεση των βιοτεχνικών επιχειρήσεων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ»


Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου ζητά επανάληψη της μέριμνας που ίσχυσε για το ΕΕΤΗΔΕ.

Την εξαίρεση και απαλλαγή των βιοτεχνικών επιχειρήσεων από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης(ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχη μέριμνα είχε ληφθεί και για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), του οποίου η είσπραξη έγινε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Ζητούμε να υπάρξει άμεσα μέριμνα για εξαίρεση των βιοτεχνικών επιχειρήσεων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, στο πλαίσιο των αλλαγών/διορθώσεων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης», καταλήγει ο κ.Παπαδόπουλος.



Διαβάστε περισσότερα...

Bild: "Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία"


«Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία» είναι ο τίτλος εκτενούς φωτογραφικού ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» και αναφέρεται στην σημερινή κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

«Η Αθήνα επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, το Ολυμπιακό Πάρκο με τις άλλοτε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι απλώς ένας σωρός από παλιοσίδερα» αναφέρει η εφημερίδα και κάνει λόγο για γήπεδα και κτίρια που καταρρέουν. «Παντού σκουριά, φυτά φουντώνουν εκεί όπου άλλοτε υπήρχαν σπορ και πανηγυρισμοί. Η φύση, αργά αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα» αναφέρει το ρεπορτάζ και ως αιτία σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στην συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητικό κέντρο, ο συντάκτης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι, εάν οι δύο Γερμανοί «αργυροί» ολυμπιονίκες της Αθήνας στην συγχρονισμένη κατάδυση Αντρέας Βελς και Τομπίας Σέλενμπεργκ ήθελαν να επαναλάβουν την κατάδυσή τους, «θα έσπαγαν σήμερα όλα τα κόκκαλά τους», καθώς η πισίνα δεν έχει καν νερό.

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ απεικονίζει εκτός από το κολυμβητικό κέντρο, τα στάδια του μπέιζμπολ, του μπίτς-βόλεϊ και του χόκεϊ, αλλά και τις εγκαταστάσεις του κανόε-καγιάκ και του Ολυμπιακού Χωριού.

Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Να επιτραπούν άμεσα οι πειραματικές θεραπείες για τον Έμπολα"


Οι πειραματικές θεραπείες για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα θα πρέπει να επιτραπούν στην Αφρική "τώρα", υποστηρίζει ο Βέλγος καθηγητής Πέτερ Πιοτ, ο ένας από τους επιστήμονες που ανακάλυψαν τον θανατηφόρο ιό το 1976, καλώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να θέσει νέους κανονισμούς για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

"Τώρα θα πρέπει να κινητοποιηθούμε και να επιτρέψουμε τις πειραματικές θεραπείες στην Αφρική. Μέχρι που χορηγήθηκε ένα φάρμακο, το οποίο ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους, το ZMapp, σε δύο Αμερικανούς-μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, δεν μιλούσαμε παρά μόνο για μέτρα πρόληψης (της ασθένειας) και όχι για προϊόντα σε εξέλιξη", σημείωσε ο Πιοτ, ο οποίος είναι σήμερα διευθυντής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικών Ασθενειών του Λονδίνου (LSHTM).

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συγκροτήσει μια ομάδα ειδικών για να εξετάσουν θέματα ηθικής που προκύπτουν από τη χρήση του πειραματικού φαρμάκου ZMapp, αφού του το ζήτησαν τρεις αναγνωρισμένοι διεθνώς επιστήμονες, ο Πιοτ, ο Ντέιβιντ Χέιμαν (επίσης από την LSHTM και πρώην στέλεχος του ΠΟΥ) και ο Τζέρεμι Φάραρ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

"Η επιδημία αυτή θα κρατήσει αναμφίβολα πολλούς μήνες. Εάν συνέβαινε στην Ευρώπη, η συζήτηση για τη χρήση, για λόγους "ευσπλαχνίας", φαρμάκων που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί θα είχε ήδη ξεκινήσει", σημείωσε ο Πιοτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μοντ.

"Αφού τελειώσει η επιδημία, δεν θα γίνονται πλέον προσπάθειες επένδυσης στην έρευνα για θεραπείες και εμβόλια", πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι μετά την επιδημία του 1976 ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να συγκροτήσει μια ομάδα διεθνούς παρέμβασης. "Η πρωτοβουλία αυτή παρέμεινε νεκρό γράμμα", είπε ο Βέλγος ειδικός ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής του UNAIDS, του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του AIDS.

Ο Πιοτ παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει αγορά για ένα φάρμακο που θα καταπολεμούσε τον Έμπολα. Σημείωσε όμως ότι τέτοιου είδους προϊόντα "θα πρέπει να χορηγούνται δωρεάν, δεδομένου ότι και οι επόμενες επιδημίες του Έμπολα θα συμβούν σε φτωχές χώρες".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συστάθηκε εταιρεία διαχείρισης υδατοδρομίων


Ο σταθμός θα λειτουργεί στο νέο λιμάνι της Κέρκυρας – Αναμένεται η αποστολή υδροπλάνου.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ» και η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας διαχείρισης υδατοδρομίων με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ», η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Κέρκυρας και στη μεταφορά των κατοίκων των Παξών.

Θα ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία προς τα αρμόδια υπουργεία για τη χορηγία της άδειας λειτουργίας Κέρκυρας - Παξών επ’ ονόματι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ.

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του «ΟΛΚΕ ΑΕ», Σπύρος Ανδριώτης, κατά την τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση της εταιρείας, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προώθησης της αναπτυξιακής πορείας του «ΟΛΚΕ ΑΕ» και στο πλαίσιο αυτό αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας στην Κέρκυρα υδατοδρομίων.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε προσωπικά τους πολιτικούς προϊσταμένους των συναρμόδιων υπουργείων, τον υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς και τους βουλευτές Κέρκυρας και μέλη της κυβέρνησης, Νικόλαο Δένδια και Άντζελα Γκερέκου για την αμέριστη στήριξη και αρωγή που παρείχαν έως σήμερα στον «ΟΛΚΕ ΑΕ».

Ευχαρίστησε επίσης τον μέτοχο της εταιρείας «ΤΑΙΠΕΔ», ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του Οργανισμού συνέβαλε, όπως τόνισε, ουσιαστικά στη σημερινή εξέλιξη.

Είπε ακόμη πως η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας και παράλληλα θα επιλύσει χρόνια προβλήματα μεταφοράς καθ’ όλη την διάρκεια του έτους των κατοίκων των Παξών αρχικά αλλά και των κατοίκων των Διαπόντιων νήσων στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, επισήμανε: «Η σύσταση της εταιρείας "Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ" δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μοντέλο διοίκησης υδατοδρομίων». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι δύο της εταίροι -"ΟΛΚΕ ΑΕ" και "Ελληνικά Υδατοδρόμια"- διαθέτουν διακριτά πλεονεκτήματα η άθροιση των οποίων δημιουργεί σημαντική υπεραξία».

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ έχει ήδη προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία των υδατοδρομίων και την αδειοδότηση θα ακολουθήσει η αποστολή ενός υδροπλάνου στην Κέρκυρα χωρητικότητας 19 θέσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα απάτη με παραπλανητικά e-mail


Για νέα απάτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποιεί email γνωστής εταιρείας Πληροφορικής ενημερώνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι δράστες με τα μηνύματα αυτά ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι έχει επιλεγεί το e-mail τους από παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής και έχουν κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ακολούθως ζητούν από τα θύματα να τους γνωστοποιήσουν διάφορα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία και στη συνέχεια την καταβολή χρηματικού ποσού για να τους αποσταλεί το ποσό που δήθεν έχουν κερδίσει

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο (email) έχει επιλεγεί από παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής και ότι έχουν κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, τραπεζικού λογαριασμού, φωτοτυπία ταυτότητας κ.ά.

Μετά τη λήψη αυτών των πληροφοριών ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι, για να του αποσταλεί το ποσό θα πρέπει να προκαταβάλλει χρηματικό ποσό, μικρής συνήθως αξίας, για την κάλυψη απαραίτητων εξόδων όπως φόροι, έξοδα αποστολής κ.ά.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να πείσουν τους παραλήπτες, χρησιμοποιούν το λογότυπο της εταιρείας, ονοματεπώνυμα υπαλλήλων της, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επωνυμία της κ.λπ. και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Τέλος, γίνεται αναφορά ότι έχουν παρουσιαστεί περιστατικά με αποστολή παρόμοιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία φέρονται να προέρχονται, ψευδώς, και από άλλες συναφείς εταιρείες.

Καλούνται οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και χρήματα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ οι αιτήσεις αναστολής κατά του πλαφόν στη συνταγογράφηση


Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις αναστολής που έχουν καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οι δυο Σύλλογοι με τις αιτήσεις τους ζητούν την αναστολή του μέτρου του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων που προβλέφθηκε ανά γιατρό και ανά περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος, έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή για αναστολή του μέτρου μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση της επιτροπής αναστολών.

Σήμερα, στη συζήτηση των αιτήσεων αναστολής (με εισηγητή τον πάρεδρο Η. Μάζο), τοποθετήθηκαν σχετικά με την αναστολή οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών, με παρόντες τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, καθώς και τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, και τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συζήτηση οι ιατρικοί σύλλογοι υποστήριξαν ότι το μέτρο υποβιβάζει την παροχή υπηρεσιών υγείας και προκαλεί κινδύνους στη δημόσια υγεία.

Αντίθετα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά του υπουργείου υποστήριξε ότι δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ότι για το μέτρο που αποβλέπει στη μείωση των δαπανών, ελήφθησαν υπόψη επιστημονικά κριτήρια και στατιστικά δεδομένα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση της.



Διαβάστε περισσότερα...

Φώκια βρέθηκε νεκρή σε παραλία


Μία μεσογειακή φώκια "Μονάχους-Μονάχους" βρέθηκε νεκρή σε προχωρημένη αποσύνθεση, στην παραλία της Αγίας Άννας, στην Βόρεια Εύβοια...

Το άτυχο θηλαστικό εντοπίστηκε από μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κεράμειας, όπου ενημέρωσαν άμεσα και την MOm, την οργάνωση που έχει αναλάβει την προστασία του είδους.

Σύμφωνα με το eviazoom, η φώκια έπεσε θύμα ασυνείδητων.



Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πιο σπάνιο από τα 33 είδη φωκών που υπάρχουν στον κόσμο. Αποτελεί το υπ'αριθμόν ένα απειλούμενο θαλάσσιο θηλαστικό της Ευρώπης και συγκαταλέγεται στα πλέον απειλούμενα είδη του πλανήτη. Από τα 600 περίπου άτομα που έχουν απομείνει παγκοσμίως τα μισά ζουν και αναπαράγονται στη χώρα μας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιερέας σε ρόλο... ποδοσφαιριστή


Ο ιερέας Βασίλειος Δέδες, συνοδευόμενος από τους παίχτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναργειακού, αμέσως μετά τη τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού της ομάδας, στο στάδιο Άργους, έδειξε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και εκτέλεσε σουτ στο τέρμα της ομάδος για καλή τύχη.

Δείτε τις φωτογραφίες










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βόλτα με... το σπίτι του


Του έβαλε ρόδες και το έβγαλε στο δρόμο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Είναι ένα σπίτι… φαινόμενο. Μικρό, αλλά παρόλα αυτά κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνετο και προπαντός βολικό, καθώς μπορεί να πάει όπου θέλει ο ιδιοκτήτης του και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο τροχόσπιτο.

Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους ανθρώπους να βρίσκουν διάφορες λύσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα. Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης ιδέας είναι Αμερικανοί και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται κίνημα, που ονομάζεται «Μικροσκοπικό Σπίτι». Το συγκεκριμένο που… κυκλοφορεί ένας άνδρας με την οικογένεια του, δεν έχει καμία σχέση –όσον αφορά στο μέγεθος- με ένα μέσο σπίτι στις ΗΠΑ.

Είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ξύλο, διαθέτοντας το σουηδικό στυλ. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40 τετραγωνικά μέτρα, αλλά διαθέτει τα πάντα. Στο κάτω μέρος υπάρχει σαλονάκι, κουζίνα, εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές και στο επάνω… πάτωμα –που μοιάζει με σοφίτα- είναι η κρεβατοκάμαρα. Από τη στιγμή που το σπίτι… βγήκε στους δρόμους, ο κόσμος άρχισε να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι μια εταιρεία ανέλαβε να κατασκευάσει τέτοιου είδους τροχήλατα οικήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα κλασικά τροχόσπιτα.

Πλέον, τα προτιμούν πολλοί, από τη στιγμή που είδαν το πρώτο να κυκλοφορεί στους δρόμους. Ο εν λόγω κύριος που «λάνσαρε» την ιδέα το πηγαίνει όπου θέλει, δεν δεσμεύεται από φόρους –διότι δεν μένει για πολύ καιρό στην ίδια περιοχή- και παράλληλα αλλάζει και παραστάσεις κάνοντας από απλές βόλτες μέχρι εκδρομές.




















Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες νέοι καθυστερούν να εγκαταλείψουν το πατρικό σπίτι


Οι νέοι άνδρες ελληνικής καταγωγής καθυστερούν περισσότερο από τους υπόλοιπους νέους Αυστραλούς να εγκαταλείψουν το πατρικό σπίτι τους, σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Ερευνών.

Η έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 146.000 νέοι άνω των 20 ετών, αποκαλύπτει ότι μόνο το 40% των Ελλήνων έχουν φύγει από το πατρικό σπίτι, ενώ το ποσοστό των νέων της ίδιας ηλικίας αυστραλιανής, αγγλικής και ιρλανδικής καταγωγής ανέρχεται στο 60%.

Ο λόγος που οι ομογενείς άνδρες δεν εγκαταλείπουν το πατρικό σπίτι είναι κυρίως οικονομικός αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας «συνήθεια». Εξάλλου, οι περισσότεροι Έλληνες γονείς προτιμούν να έχουν τα ενήλικα παιδιά στο σπίτι τους, παρά να ζουν μόνα τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΥΠΟΙΚ για το Μέγαρο Μουσικής


«Το ελληνικό Δημόσιο, ως εγγυητής, προβαίνει σε εξόφληση των υποχρεώσεων του που απορρέουν από την κατάπτωση των εγγυήσεων που έχει παράσχει μετά από προηγούμενη βεβαίωση, ως εσόδων του, των σχετικών ποσών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε βάρος του οφειλέτη και υποκαθίσταται πλήρως στα δικαιώματα του πιστωτή».

Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με τα δάνεια που έχει λάβει ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συνολικού ποσού ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη με θέμα «κρατικοποίηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».

Το υπουργείο Πολιτισμού

Χθες στο πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε και τροπολογία με την οποία παρατείνεται για τέσσερις ακόμη μήνες ακόμη, μέχρι τέλος του έτους, η περίοδος της διευκολύνσεως που δόθηκε με τον ν. 4262∕2014 στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του εν όψει μιας συνολικής μεταβιβάσεως των ακινήτων του στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας εξήγησε ότι «εδώ και τρεις μήνες το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μπορεί να εισπράττει δικαιούμενα χρήματα με το προνόμιο της μη προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας. Αυτό έγινε με τον ν. 4262, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταβίβαση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προς το ελληνικό Δημόσιο». Είπε ακόμη ότι «το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε μια εν μέρει μεταβίβαση προς το ελληνικό Δημόσιο εν όψει των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν». Ωστόσο, όπως ενημέρωσε τη Βουλή, η νέα πρόταση που θα υποβάλει, «περιλαμβάνει τη συνολική μεταβίβαση της ακινήτου περιουσίας του Οργανισμού προς το ελληνικό Δημόσιο».

«Ζητώ την παράταση αυτή, ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία και να παραλάβει το ελληνικό Δημόσιο και πλειοψηφικά και ιδιοκτησιακά αυτόν τον φορέα, χωρίς να έχουμε στην πορεία σημαντικές αναταράξεις», είπε για τον ΟΜΜΑ ο υπουργός Πολιτισμού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί κατέπλευσε στο Ναύπλιο το καταμαράν Planet Solar


Το Καταμαράν Planet Solar με σημαία Ελβετίας που κινείται με ηλιακή ενέργεια κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Ναυπλίου.





Με φόντο το κάστρο Μπούρτζι, αρκετός κόσμος μαζεύτηκε για να δει από κοντά το μοναδικό καταμαράν που κινείται με ηλιακή ενέργεια.



Το σκάφος θα κάνει υποβρύχιες έρευνες στον Αργολικό κόλπο στην περιοχή Φράγχθι Κοιλάδας Κρανιδίου, για να αποκαλύψει το αρχαιότερο ευρωπαϊκό χωριό στον βυθό του Αργολικού κόλπου, όπως προσδοκούν Έλληνες και Ελβετοί αρχαιολόγοι.



Η εξερεύνηση θα πραγματοποιηθεί με το μεγαλύτερο καταμαράν του κόσμου, το «MS Turanor PlanetSolar».





Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σκάφος, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, και που πρόκειται να μετατραπεί σε επιστημονικό εργαστήριο για τους αρχαιολόγους. Το κύριο ερευνητικό έργο της αποστολής θα διαρκέσει από τις 18 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου.





Οι γεωφυσικές μετρήσεις θα γίνουν κυρίως από το σκάφος «MS Tûranor PlanetSolar», προκειμένου να αναδημιουργηθεί όσο γίνεται καλύτερα η τοπογραφία των περιοχών που κάποτε βρίσκονταν πάνω από το νερό, ενώ στην έρευνα θα βοηθήσει σημαντικά και το σκάφος «Αλκυών» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο μπορεί να επιχειρεί σε αβαθείς παράκτιες περιοχές.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...