Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Διαταραχή οδηγεί μία γυναίκα να γδύνεται μπροστά στον κόσμο


Μετά από κάθε επεισόδιο δε θυμάται τι έκανε.

Η 42χρονη Leanne Lyon πάσχει από μια σπάνια διαταραχή του εγκεφάλου, η οποία -όπως λέει η ίδια- την αναγκάζει να βγάζει τα ρούχα της στο κοινό, πράγμα που «καταστρέφει τη ζωή της».

Η γυναίκα έχει ένα μικρό μη καρκινικό όγκο στον εγκέφαλό της, ο οποίος της προκαλεί μέχρι και 5 επιληπτικές κρίσεις την ημέρα, εκάστη των οποίων διαρκεί έως και μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσχημης κατάστασης, μεταξύ άλλων, συχνά χωρίς να το αντιλαμβάνεται, βγάζει τα ρούχα της, ακόμη κι αν βρίσκεται έξω με κόσμο, ενώ άλλες φορές έχει ακράτεια και λερώνει τα ρούχα της.

«Ενώ η κατάσταση αυτή μπορεί να φαίνεται διασκεδαστική για τους θεατές, είναι πολύ εξουθενωτική καθώς δεν μπορώ να μείνω σε μια δουλειά και παλεύω να μεγαλώσω τα δύο παιδιά μου», αναφέρει η ίδια και προσθέτει ότι έχει βέβαια μεγάλη βοήθεια από τον 43χρονο σύζυγό της.

«Όταν έχω πολύ άσχημες επιληπτικές κρίσεις, είναι περίπου όπως η υπνοβασία. Δεν έχω πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει μέχρι να συνέλθω και να συνειδητοποιήσω τι έκανα και να βάλω τα ρούχα μου. Όταν αυτό συμβαίνει σε κάποιο καταστήματα ή σε δημόσιους χώρους είναι ταπεινωτικό», δηλώνει στη Daily Mail η 42χρονη και προσθέτει ότι τα σχόλια που ακούγονται όταν παθαίνει την κρίση είναι πολύ προσβλητικά, καθώς ο κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει.

Η 42χρονη παθαίνει επιληπτικές κρίσεις από ηλικία 9 ετών. Η κατάστασή της, τής προκαλεί σπασμούς, λιποθυμίες και απώλεια μνήμης. Θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει μόνο ένα άτομο σε κάθε ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Στα 17 της έκανε μια χειρουργική επέμβαση ώστε να απαλλαγεί από τον όγκο, αλλά η διαδικασία έκανε την κατάσταση χειρότερη.

Η ίδια μιλάει τώρα για το πρόβλημά της, καθώς συγκεντρώνει χρήματα για να κάνει μια επέμβαση στην Αμερική και να λύσει μια για πάντα το πρόβλημά της.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία με νομοτεχνικές βελτιώσεις στο Ασφαλιστικό


Κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ασφαλιστικό περιλαμβάνει τροπολογία, που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, στην τροπολογία συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

- Διευκρινίζεται ότι, μετά την πάροδο τριετίας και υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις για την καταβολή σύνταξης σε επιζώντα σύζυγο, λόγω θανάτου συνταξιούχου ή ασφαλισμένου, εφαρμόζεται η καταβολή του 50% αυτής στον επιζώντα, εάν εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

- Αποτελούν ασφαλιστικές οφειλές και εξοφλούνται κατά την οριζόμενη διαδικασία, οι χορηγούμενες εκπτώσεις προς τους παλαιούς και νέους ασφαλισμένους που υπάγονται ή θα υπάγονταν, έως την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, στην ασφάλιση του ΕΤΑΑ, καθώς και προς τους αυτοαπασχολούμενους αποφοίτους σχολών ανώτατης εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια, αναφορικά με την καταβολή εισφορών κύριας σύνταξης και υγειονομικής περίθαλψης. Ακόμη, για τους ίδιους ασφαλισμένους, τίθεται χρονικό όριο πέντε ετών στη χορηγούμενη έκπτωση για τον υπολογισμό, επί του εκάστοτε κατώτατου βασικού μισθού, του προβλεπόμενου ποσοστού εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη.

- Προβλέπεται η τήρηση του κοινού μητρώου εισφορών και φόρου εισοδήματος στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα εκδοθεί μέχρι 31.7.2016, καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την ενοποίηση εντός της φορολογικής διοίκησης της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών οφειλών. Η εν λόγω ενοποίηση θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 31.12.2017.

- Ορίζεται ότι, μέχρι την 1-3-2017, προσδιορίζεται ο αναγκαίος αριθμός του προσωπικού για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, καθώς και οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μεταφοράς του τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού του στους αναφερόμενους φορείς. Τυχόν πλεονάζον προσωπικό μεταφέρεται, μέχρι την 1.4.2017, με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο, στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή σε άλλους φορείς εποπτείας του υπουργείου ή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα ανάγκες σχετικές με την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, συνεκτιμωμένων της φύσης και του μεγέθους των προς κάλυψη αναγκών κάθε φορέα.

- Προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της επιπλέον παροχής στη σύνταξή τους των ασφαλισμένων που έως την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 υπάγονταν στην ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ και κατέβαλαν εισφορές υπέρ της ειδικής προσαύξησης, καθώς και των ασφαλισμένων που προέρχονται από το ΤΣΑΥ και έχουν υπαχθεί προαιρετικά στην ασφάλιση του κλάδου μονοσυνταξιούχων.

- Αίρεται η χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στις ανώνυμες εταιρίες «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ» και «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ΑΕ», που προβλέφθηκε από τη δημοσίευση του ν. 4387/2016 και έως την 31-12-2016, χωρίς παρακράτηση και κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, κλπ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λαμία: Το κράνος έσωσε τη ζωή του «χαρλεά»


«Αν δεν φορούσα κράνος δεν θα μιλούσαμε αυτή τη στιγμή....» - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το κράνος και ο σωστός εξοπλισμός τον γλίτωσαν από τα χειρότερα...

Το τροχαίο έγινε λίγο πριν τη 1:00΄ το μεσημέρι στη Λαμία και συγκεκριμένα στο 1ο χλμ Λαμίας - Δομοκού, λίγο μετά τις γραμμές του τρένου.



Δυο «χαρλεάδες» ταξίδευαν από Αθήνα για τα Γιάννενα όπου το Σαββατοκύριακο έχουν event οι φίλοι της Harley Davidson. Επίσης ακολουθούσαν με ένα αυτοκίνητο και κάποιοι φίλοι τους.

Όταν έφτασαν στις γραμμές του τρένου οι μηχανές έκοψαν ταχύτητα. Το λευκό τζιπάκι της παρέας που ακολουθούσε, μάρκας Mitsubishi, "βρήκε" στο πλάι τη μια από τις δυο μηχανές.

Από την επαφή ο χαρλεάς έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε στο πίσω μέρος της καρότσας του ασημί αγροτικού, που προπορευόταν.

«Μετά τη σύγκρουση απογειώθηκα. Έφυγα πάνω από τη μηχανή και την καρότσα του αγροτικού και έπεσα μέσα στο δρόμο με το κεφάλι. Αν δεν φορούσα κράνος δεν θα μιλούσαμε αυτή τη στιγμή....», είπε στο LamiaReport ο οδηγός της μηχανής.



Η πανάκριβη μηχανή όμως έπαθε αρκετά μεγάλη ζημιά. Δείτε φωτογραφίες.






















Πηγή: http://www.lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση του ΣτΕ χαντακώνει τους καταστηματάρχες του παλιού λιμανιού Χανίων


Οριστική και άμεσα εκτελεστέα η απόφαση του ΣτΕ που μειώνει τα τραπεζοκαθίσματα στο ενετικό λιμάνι Χανίων στα μόλις 2.300 τμ.- Δεσμεύσεις δημοτικής αρχής να μην εκτελεστεί εν μέσω σεζόν - Προσπάθεια για τροποποίηση στα 4.600 τμ για το 2017

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του ΣτΕ που μειώνει τα τραπεζοκαθίσματα στο ενετικό λιμάνι Χανίων σε χώρο μόλις 2.300 τμ, σύμφωνα δηλαδή με όσα όριζε η παλιά μελέτη Ρωμανού Καλογήρου. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και είναι άμεσα εκτελεστέα.

Η εφαρμογή της ωστόσο εν μέσω σεζόν, εν ολίγοις το "ξήλωμα" των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν αναπτύξει τα καταστήματα στο ενετικό λιμάνι Χανίων, λίγο πριν την ακμή της τουριστικής περιόδου, θα αποτελούσε "βόμβα" για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό η δημοτική αρχή, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, δεν θα προχωρήσει τώρα στην εφαρμογή της, αλλά μετά το κλείσιμο της σεζόν, επιδιώκοντας στο μεταξύ να πετύχει τροποποίηση της απόφασης και εφαρμογή της πρότασης που είχε κάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων πριν από περίπου ενάμιση μήνα για παραχωρούμενο χώρο 4.600 τμ. Μια πρόταση που είχε τότε προκαλέσει αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες και είχε πυροδοτήσει επεισόδια κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου.



Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης:

Η απόφαση είναι εκτελεστέα. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τα 2.300 τμ. και μετά να ζητήσουμε τροποποίηση για να πάμε στα 4.600 τμ. Αυτή τη στιγμή, θα κάνουμε ατομικές διοικητικές πράξεις για όλους τους καταστηματάρχες, ώστε φέτος να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση των 6.068 τμ. Είναι λογικό ότι εν μέσω σεζόν δεν πρόκειται να θίξουμε κανέναν. Θα ισχύσει η υφιστάμενη κατάσταση του 2015. Όταν κλείσει η σεζόν θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα 2.300τμ που ορίζει το ΣτΕ και παράλληλα να τρέξουμε να κάνουμε την τροποίηση για να εφαρμόσουμε στην αρχή της σεζόν του 2017, τα 4.600 τμ. που είχαμε προτείνει ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων δήλωσε:

Η οριστική απόφαση του ΣτΕ που παραχωρεί τα 2.300 τμ. θα έχει ακριβώς εφαρμογή σε ένα ενδιάμεσο στάδιο. Αφού αποκατασταθεί η νομιμότητα, θα επανεξετάσουμε τις δυνατότητες τροποποίησης της υπουργικής απόφασης. Δεν εχθρευόμαστε την επιχειρηματικότητα ούτε όμως κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα των πολιτών και των επισκεπτών. Οι προτάσεις τροποποίησης υπάρχουν ήδη στο τραπέζι παρότι κάποιοι προσπαθούν να τις ακυρώσουν. Του χρόνου έχουμε σαν στόχο να μην υπάρχει αυτή η κατάσταση υπερβολής στον ενετικό λιμένα. Κάποιοι που εκπροσωπούν τους καταστηματάρχες και βγάζουν μάλιστα ειρωνικές ανακοινώσεις να προσέξουν γιατί εντέλει αυτοί θα βλάψουν τους συναδέλφους τους επαγγελματίες. Εμείς αναζητούμε τη χρησή τομή με την πρόταση των 4.600 τμ. προς παραχώρηση. Αν δεν τη δέχονται θα μείνουμε στην υπερβολή των 2.300 τ.μ που κανέναν δεν θα εξυπηρετεί.



Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας αλλά και Πρόεδρος του ΔΛΤ Χανίων, Μιχάλης Βλακάκης, το ΔΛΤ Χανίων, είχε προχωρήσει πριν από ενάμιση μήνα στην απόφαση των 4.600 τμ, που είχε αποτελέσει μήλον της έριδος μεταξύ δημοτικής αρχής και καταστηματαρχών, γιατί δεν ήταν εις γνώσιν τους η απόφαση του ΣτΕ που δεν είχε κοινοποιηθεί στον δήμο ή το ΔΛΤ Χανίων.

Μάλιστα, εκτόξευσαν βολές εναντίον των καταστηματαρχών, λέγοντας ότι γνώριζαν την οριστική απόφαση του ΣτΕ για την εφαρμογή των μόλις 2.300 τμ. και όμως την απέκρυψαν...

Θα ζητηθούν ευθύνες από όσους απέκρυψαν την απόφαση εντός και εκτός του δήμου. Η συγκεκριμένη απόφαση για τα 4.600 τμ ξεκίνησε από διαβούλευση τον Μάρτιο του 2014, όταν δεν υπήρχε η απόφαση του ΣτΕ και φτάσαμε να το ψηφίσουμε πριν από περίπου 1,5 μήνα χωρίς να γνωρίζουμε ότι στο μεταξύ είχε εκδώσει το ΣτΕ οριστική απόφαση.

Σαν φυσικά πρόσωπα και σαν σύλλογος καταστηματαρχών ήταν ενημερωμένοι για την απόφαση του ΣτΕ, γιατί αυτοί ήταν που είχαν προσφύγει. Όταν λοιπόν εμείς λέγαμε αφήστε μας να εφαρμόσουμε τα 4.600 τμ. γιατί θα βρείτε μπροστά σας την απόφαση για τα 2.300 δεν μας πήραν σοβαρά υπ' όψιν. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αντιστραφούν οι όροι και να λάβουν πολύ σοβαρά τις προθέσεις μας, δήλωσε ο κ. Βλαχάκης

Ο δήμαρχος Χανίων μάλιστα είπε: "Παρά το ότι μας είχε ειπωθεί δημοσίως από τους ίδιους τους καταστηματάρχες ότι εκκρεμεί η απόφαση, είχα ανησυχία και κάποιοι συνεργάτες έψαξαν να βρουν τι συμβαίνει. Τη βρήκαμε μετά από πολύ ψάξιμο και αφού είχε αποφασίσει το ΔΛΤ την παραχώρηση 4.600 τ.μ.. Γιατί αν το γνωρίζαμε δεν θα είχαμε πάρει αυτή την απόφαση"

Επιπλέον, όπως τόνισαν στη συνέντευξη τύπου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ακύρωσε την πρόταση του ΔΛΧ. Το μόνο που ζήτησε είναι να της γνωστοποιηθούν οι αποδέκτες. Το ΔΛΤ Χανίων, από μόνο του προχώρησε χθες στην ψήφιση της ανάκλησης της απόφασής του για τα 4.600 τ.μ. μετά την "ανακάλυψη" της απόφασης του ΣτΕ.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γραφείο τελετών αποκλειστικά για κατοικίδια στο Βέλγιο


Ιδιαίτερες υπηρεσίες για το τελευταίο αντίο - Δείτε φωτογραφίες.

Το κρεματόριο Samsara Eternity στη περιοχή Soignies του Βελγίου υποδέχεται μόνο τετράποδες ψυχές που έχουν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο. Το αποτεφρωτήριο συνεργάζεται με το γραφείο τελετών Animatrans, το οποίο λέει πως είναι το πρώτο στο Βέλγιο που εξυπηρετεί αποκλειστικά κατοικίδια.

Παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, το γραφείο τελετών προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερο το πέρασμα των κατοικίδιων στο άγνωστο «μετά» και να απαλύνει και τον πόνο των ανθρώπινων οικογενειών τους, που πενθούν την απώλειά τους.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όσο πιο βιαστική, τόσο πιο αρνητική η κριτική στο ίντερνετ


Τι υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Στην εποχή του διαδικτύου, των κοινωνικών δικτύων και του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι κριτικές-βαθμολογήσεις που γράφει κάποιος και τις αναρτά σε κάποια ιστοσελίδα, π.χ. για ένα ξενοδοχείο ή για ένα εστιατόριο, παίζουν σημαντικό ρόλο, επειδή επηρεάζουν σημαντικά άλλους χρήστες-καταναλωτές.

Μία νέα αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι όταν οι κριτικές γίνονται αμέσως μετά το γεγονός (τη διαμονή, το φαγητό κ.α.), τείνουν να είναι πιο αρνητικές. Όταν όμως γράφονται με χρονική καθυστέρηση, είναι πολύ πιο θετικές.

Επίσης, όσο πιο μακριά έχει πάει κανείς για να κάνει διακοπές, για να φάει κλπ., τόσο πιο θετική είναι η κριτική του μετά. Για τα κοντινά μέρη, είναι σαφώς πιο δηκτικός.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Νίνα Χουάνγκ του Πανεπιστημίου Τεμπλ της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ψυχολογίας καταναλωτών «Journal of Consumer Psychology» της Εταιρείας Ψυχολογίας Καταναλωτών (τμήμα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης), ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 166.000 κριτικές εστιατορίων που γράφτηκαν στον δικτυακό τόπο TripAdvisor.com.

Χρησιμοποιώντας τους Χάρτες της Google και τα στοιχεία διαμονής κάθε χρήστη, οι ερευνητές υπολόγισαν πόσο απείχε κάθε εστιατόριο από το σπίτι του χρήστη-κριτικού και με πόση χρονική απόσταση έκανε την κριτική του.

Το συμπέρασμα, κατά τους ερευνητές, είναι ότι μια επιχείρηση ή άλλος οργανισμός δεν πρέπει να βιάζεται να ζητήσει τις απόψεις και κριτικές των χρηστών, αλλά να αφήσει να περάσει χρόνος, αν θέλει να πάρει πιο καλό «βαθμό».

«Αν κάποιος επισκεφθεί ένα εστιατόριο στη γειτονιά του και ένα άλλο σε μια άλλη πόλη, θα δώσει περισσότερα "αστέρια" στο μακρινό εστιατόριο», δήλωσε η Χουάνγκ. Το ίδιο θα συμβεί, όταν περιμένει δύο, τρεις ή περισσότερους μήνες προτού κάνει την κριτική.

Η στατιστική δείχνει ότι τις πιο θετικές κριτικές από όλους κάνουν όσοι συνδυάζουν και τα δύο: γεωγραφική απόσταση και χρονική καθυστέρηση. Αντίθετα, τις πιο αρνητικές κριτικές τείνουν να κάνουν όσοι γράφουν αμέσως για ένα μέρος που πήγαν κοντά στο σπίτι τους.

Μία άλλη πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 85% των καταναλωτών είναι πιθανότερο να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αν έχουν διαβάσει θετικές κριτικές και συστάσεις στο διαδίκτυο, ενώ το 80% αλλάζουν την αρχική θετική γνώμη τους, αν διαβάσουν μια αρνητική κριτική.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «απάτη» με τη γυναίκα-μυστήριο και τα δεκάδες προφίλ στο Facebook


Οι πολλαπλοί λογαριασμοί και οι φιλίες που δεν υφίστανται.

Αυτή η γυναίκα έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό σε διάφορες χώρες μέσω του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, του Facebook έχοντας πολλαπλούς λογαριασμούς και «φιλίες» με άτομα από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια γυναίκα με το όνομα Madhu Shah που έχει πάνω από 30 διαφορετικά προφίλ και όπως φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, δεν πρόκειται για ένα πραγματικό πρόσωπο αλλά χαρακτηρίζει μια συγκεκριμένη εικονική γυναίκα. Ήδη πολλοί χρήστες αναφέρουν μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι πρόκειται για έναν ψεύτικο χρήστη κάνοντας λόγο για «απάτη».

Ένας χρήστης του Facebook με το όνομα Pawan Manghnani ανέφερε ότι είχε πάνω από 150 κοινούς φίλους με τη γυναίκα με το όνομα Madhu για πάνω από τέσσερα χρόνια. Όταν όμως έκανε έλεγχο με τους φίλους της, ανακάλυψε ότι κανένας από αυτούς στην πραγματικότητα δεν ήξερε ποια ήταν ούτε τη γνώριζε προσωπικά.



Οι λογαριασμοί φαίνεται αρχικά ότι έκαναν αιτήματα φιλίας σε άτομα από την Ινδία αλλά αργότερα «μετακόμισε» και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, επίσης, ότι αυτή η γυναίκα που απεικονίζεται στη φωτογραφία γνωρίζει ότι η εικόνα της χρησιμοποιείται σε όλα αυτά τα προφίλ. Ο Pawan έγραψε επίσης: «ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πάρετε αυτή την ψεύτικη απάτη ελαφρά τη καρδία. Σε αυτή την περίπτωση, η άγνοια δεν είναι ευτυχία, αλλά ηλιθιότητα. Κάποιος έπρεπε να το ξεκινήσει αυτό. Έχω κάνει ενδελεχή έρευνα γι' αυτό το τρομακτικό θέμα όλη την εβδομάδα και το αναφέρω προς όφελος όλων. Υπάρχουν περίπου 34 διαφορετικοί λογαριασμοί στο Facebook (στην τελευταία καταμέτρηση) με το ίδιο όνομα, την ίδια φωτογραφία προφίλ αλλά σε διαφορετικές πόλεις. Το ανησυχητικό είναι ότι έχω πάνω από 150 κοινούς φίλους με αυτόν το ψεύτικο λογαριασμό για περίπου 4 χρόνια αλλά κανένας από τους φίλους μου δεν την ξέρει. Μερικοί έχουν ακόμη και 500 φίλους με μηδενική ιδέα για την πραγματική της ταυτότητας.»



Ο χρήστης καλεί τους υπόλοιπους να διαγράψουν το προφίλ και να το μπλοκάρουν καθώς υποπτεύεται ότι πιθανόν το άτομο που κρύβεται πίσω από αυτό μπορεί να προσπαθεί να αποκτήσει ευαίσθητες πληροφορίες όπως ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και άλλα προσωπικά δεδομένα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοντέλο πνίγηκε κατά τη διάρκεια υποβρύχιας φωτογράφισης


Έπαθε κρίση άσθματος.

Τραγικό θάνατο βρήκε το μοντέλο από την Ταϊβάν Olivia Ku, κατά τη διάρκεια επαγγελματικής φωτογράφισης. Όπως γράφουν οι Taipei Times, η άτυχη κοπέλα πνίγηκε όταν έπαθε κρίση άσθματος σε υποβρύχια φωτογράφιση, στα ανοιχτά των ακτών της Ταϊβάν.

Ανασύρθηκε αναίσθητη από το νερό αλλά ήταν ήδη αργά. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.



Η Ku, ήταν αναίσθητη όταν κατέφτασαν στο σημείο διασώστες από το λιμενικό και την πυροσβεστική. Η 25χρονη αγαπούσε τις καταδύσεις και ασχολούνταν ερασιτεχνικά τα τελευταία τρία χρόνια.

Όπως σημειώνεται, η ακτοφυλακή αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές ότι είχε αφαιρεθεί η αναπνευστική συσκευή από το μοντέλο για τις ανάγκες της φωτογράφισης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 24 Μαΐου στη Βουλή οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις


Ποιες προτάσεις προέκυψαν από τις εργασίες της αρμόδιας Επιτροπής.

Έως την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου μπορούν οι βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων να μελετήσουν το 100σελιδο κείμενο-απόσταγμα των προτάσεων που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, με θέμα τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, καθώς αναβλήθηκε η σχετική συζήτηση χθες.

Το εν λόγω κείμενο αποτελείται από διαπιστώσεις, προτάσεις και ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και εκφράζει τις αρχές που διατυπώθηκαν από σχεδόν όλους όσοι πήραν μέρος στις εργασίες της επιτροπής, για συστηματική συζήτηση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης, για αναγνώριση των πρωτοβουλιών των εκπαιδευτικών, για αξιοποίηση της εμπειρίας προηγούμενων διαλόγων και της εμπειρίας ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και για επίτευξη μίας ευρείας συναίνεσης ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων και τη διαδικασία εφαρμογής τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Γαβρόγλου, μετά την τελική συζήτηση, δεν αποκλείεται η διατύπωση και μειοψηφικών απόψεων στο τελικό κείμενο προτάσεων, που θα φτάσει στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αποκλείοντας, όμως, την προσθήκη παραρτημάτων με τις προτάσεις του κάθε κόμματος ξεχωριστά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα, οι προτάσεις που προέκυψαν από τις εργασίες της Επιτροπής, έτυχαν επεξεργασίας με βασικό κριτήριο το «τι είδους πολίτες θέλουμε να έχουμε» και, κατά συνέπεια, «έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο μεταρρυθμιστικής πολιτικής με στόχο η εκπαίδευση να συμβάλλει στη διαμόρφωση μορφωμένων νέων με δημοκρατικό ήθος και κριτική σκέψη».

Η έκθεση διαιρείται σε έξι ενότητες:

1. Αυτονομία: Στην 1η ενότητα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις μεγάλες αλλαγές που οδήγησαν σε μία διερεύνηση εκπαιδευτικών πολιτικών, οι οποίες ευνοούσαν την ενίσχυση της αυτονομίας στις σχολικές μονάδες. Η αυτονομία αυτή διαρθρώνεται στους εξής τομείς: α. Παιδαγωγική/ διδακτική αυτονομία, β. Διοικητική αυτονομία, και γ. Οικονομική αυτονομία.

2. Διδακτική/Μαθησιακή διαδικασία: Στη 2η ενότητα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και σε σχέση με τα νέα Προγράμματα Σπουδών, κρίνεται σκόπιμη η επαναθεώρηση του περιεχομένου των υπαρχόντων σχολικών εγχειριδίων, προκειμένου να υλοποιηθεί η αναγκαία αναδιαμόρφωση/μείωση της ύλης, η ανανέωση των βιβλίων εκείνων τα οποία απαιτούν ριζική αναμόρφωση καθώς και η μείωση της διδακτέας ύλης και η ταύτισή της με την εξεταστέα ύλη.

3. Εκπαίδευση/Μετεκπαίδευση εκπαιδευτικών: Στην 3η ενότητα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις νέες θεωρητικές προσεγγίσεις και οπτικές, αναφορικά με το έργο του εκπαιδευτικού (φύση της γνώσης, μάθηση, διδασκαλία, εκπαιδευτικός ρόλος), επιβάλλουν την ανανέωση της διδακτικής πράξης μέσω του επαναπροσδιορισμού της εκπαίδευσης των μελλοντικών εκπαιδευτικών, κυρίως της παιδαγωγικής και διδακτικής τους εκπαίδευσης και κατάρτισης.

4. Οργάνωση, διοίκηση και οικονομικά της εκπαίδευσης: Στην 4η ενότητα το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα διοίκησης και στην ανάγκη ανάληψης καθηκόντων σε θέση ευθύνης.

5. Τύποι Σχολείων: στην 5η ενότητα το ενδιαφέρον εστιάζεται στη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου μέσω του εξορθολογισμού της λειτουργίας του θεσμού και της παιδαγωγικής βελτίωσής του.

6. Ειδική Αγωγή:

Στην 6η ενότητα το ενδιαφέρον εστιάζεται στον ανασχεδιασμό της ειδικής αγωγής με σκοπό τη μετάβαση σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα που θα διέπεται από τις αρχές της ένταξης και της παροχής ίσων ευκαιριών στη μάθηση, στον επαγγελματικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό τομέα για όλους τους μαθητές συμπεριλαμβανομένων και αυτών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σημαντικό σημείο της έκθεσης είναι η κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των προτάσεων, μέσω της κατηγοριοποίησής τους σε βραχυπρόθεσμες (Ιούνιος 2016- Νοέμβριος 2016), μεσοπρόθεσμες (Δεκέμβριος 2016 - Μάιος 2018) και μακροπρόθεσμες (Ιούνιος 2018 - Μάιος 2022).

Πιο αναλυτικά, προτάσεις για βραχυπρόθεσμη υλοποίηση αφορούν στην ενίσχυση της παιδαγωγικής αυτονομίας των σχολικών μονάδων, τη μείωση/αναδιαμόρφωση της ύλης των υπαρχόντων σχολικών εγχειριδίων, την καθιέρωση της πιστοποίησης της γλωσσομάθειας στο σχολείο, την επέκταση του θεσμού των βιβλιοθηκών και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου.

Στη μεσοπρόθεσμη υλοποίηση εντάσσονται η ενίσχυση της διοικητικής αυτονομίας των σχολικών μονάδων, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η διαμόρφωση Πρότασης για Πειραματικά Επαγγελματικά Λύκεια, και η επιλογή Σχολικών Συμβούλων με προσόντα και γνώσεις σε θέματα ΕΑΕ.

Τέλος, το μακροπρόθεσμο πλαίσιο υλοποίησης αφορά σε: διοικητική αυτονομία των σχολικών μονάδων, θέσπιση νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που να αποδεσμεύει το Λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής, επέκταση των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης στήριξης για μαθητές με μαθησιακά προβλήματα και χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο, καθώς και για μαθητές που δεν έχουν μητρική γλώσσα την ελληνική, καθώς επίσης και επέκταση του θεσμού των Πειραματικών Σχολείων, γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης σε όλη την ελληνική επικράτεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σέκτα τάζει εξαγνισμό μέσω της σεξουαλικής επαφής με τον αρχηγό της


Στη φυλακή για βιασμό ο ηγέτης της Jesus Morning Star - Δείτε φωτογραφίες.

Ανησυχία έχει προκαλέσει η δράση της νοτιοκορεατικής οργάνωσης Jesus Morning Star σε μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας όπου πιστεύεται πως προσηλυτίζει νεαρές γυναίκες και τους κάνει πλύση εγκεφάλου ώστε να κάνουν σεξ με βιαστές κατά συρροή.

Η οργάνωση, που εγκωμιάζει τον Χίτλερ και πείθει τα μέλη της πως θα εξαγνιστούν κάνοντας σεξ με τον αρχηγό τους, φαίνεται πως προσεγγίζει πιθανά «θύματά» της σε εμπορικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Καμπέρα, το Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη.

Η σέκτα ιδρύθηκε το 1980 από τον Jung Myung-seok που τώρα εκτίει δεκαετή ποινή φυλάκισης στη Σεούλ για βιασμό και παρενόχληση των ακολούθων του. Πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος το 2017.



Η οργάνωση, που είναι επίσης γνωστή ως Providence, πιστεύεται πως εξαπλώθηκε στην Αυστραλία με διοργανώσεις- βιτρίνα όπως μαθήματα μόντελινγκ και ανάγνωσης της βίβλου.

Τα μέλη της λένε πως υιοθετούν ένα δόγμα μου ενθαρρύνει τη στέρηση ύπνου και τη διάλυση των δεσμών με την οικογένεια προκειμένου να γίνουν «πνευματικές νύφες» του Jung.

Πρώην μέλη έχουν περιγράψει στη Daily Mail τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η σέκτα στη ζωή τους και τα ψυχολογικά και συναισθηματικά τραύματα που τους έμειναν μετά την αποχώρησή τους.

Η Elizabeth ήταν μέλος του παραρτήματος της οργάνωσης στην Καμπέρα για 18 μήνες. «Είχα πάει για ψώνια σε εμπορικό κέντρο τον Απρίλιο του 2011. Μια γυναίκα από τη Κορέα με πλησίασε και μου είπε πως διοργάνωνε μια έκθεση χριστιανικής τέχνης. Μου φάνηκε ενδιαφέρον και πήγα», αφηγείται.



Μετά τη γνωριμία με τον ηγέτη του γκρουπ μετακόμισε μαζί τους και συμμετείχε στην κατήχηση που περιλαμβάνει στέρηση ύπνου και περιορισμένη διατροφή. «Έπρεπε κάθε μέρα να ξυπνάμε στις 3 τα ξημερώματα για να προσευχηθούμε επειδή αυτό μας έφερνε πιο κοντά στο Θεό. Έχουν μια μέθοδο ελέγχου της σκέψης: όταν στερείσαι τον ύπνο δεν μπορείς να έχεις κριτική σκέψη», περιγράφει.



Ο Jung περιγραφόταν ως ζωντανή θεότητα που δεχόταν άδικες κατηγορίες και διώξεις σαν τον Ιησού.

«Μας ενθάρρυναν να του γράφουμε γράμματα σαν να ήταν ο εραστής μας. Έγραψε πολύ γλαφυρές απαντήσεις όπως "το λευκό σου δέρμα με ερεθίζει" ή "το αιδοίο σου θα πρέπει να είναι πανέμορφο"».

Ύστερα από μήνες στέρησης ύπνου και περιορισμένης τροφής η Elizabeth νοσηλεύτηκε με διατροφικές διαταραχές. «Αποδείχθηκε πως ήταν ευλογία για μένα γιατί ξανασυναντήθηκα με τους γονείς μου οι οποίοι με έφερνα σε επαφή με έναν ειδικό. Ήταν φοβερό να συνειδητοποιείς την αλήθεια, διαλύθηκε ψυχολογικά και σωματικά», εξηγεί.

Μια άλλη γυναίκα που προσηλυτίστηκε από την οργάνωση γνωρίστηκε με τα μέλη της από μια εκδήλωση ανάγνωσης της Βίβλου ενώ για άλλες τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα. Ο πατέρας μιας 18χρονης περιγράφει πώς η κόρη του μετακόμισε χωρίς καν να του το πει, παρακινημένη από την οργάνωση, και καθώς ήταν ενήλικη δεν μπορούσε να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.

«Είμαι αδύναμος, δεν μπορώ να τη βρω. Λαμβάνω κάθε τόσο ένα γενικόλογο e-mail αλλά κατά τα άλλα δεν έχουμε καμία άλλη επαφή», λέει στη Daily Mail.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκεύοπουλος: Είναι αλήθεια ότι ανοίγουν οι φυλακές


«Δεν ανοίγουν άμετρα, χωρίς όρια και λογική, αλλά σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς».

Για τον νέο Σωφρονιστικός Κώδικα και τον νέο Ποινικό Κώδικα που έρχονται εντός του έτους μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Για την αποσυμφόρηση των φυλακών και για το αν θα υπάρξει αναθεώρηση του σχετικού άρθρου και φέτος μιλώντας Στο Κόκκινο ανέφερε:

«Το ίδιο το άρθρο παραμένει ως έχει. Ωστόσο ορίζοντας λειτουργίας και ισχύος του είναι η κατάθεση του νέου σχεδίου για τον Σωφρονιστικό Κώδικα και το νέο Ποινικό Κώδικα, και οι δύο εντός του τρέχοντος έτους. Σε αυτούς θα περιλαμβάνονται οι νέες προβλέψεις για το χρόνο απόλυσης».

«Ο κρατούμενος έχει δικαιώματα, στην ατομική του ζωή, στη ζωή του στη φυλακή όπως ορίζεται από τη νομοθεσία και τις εθνικές και διεθνείς συμβάσεις. Το μόνο δικαίωμα που εξ ορισμού του στερείται από την ποινή είναι η ελευθερία και με τη λήξη της πρέπει να είναι σε θέση να ξαναβγεί στην κοινωνία λειτουργικός, να μπορεί να ενταχθεί σε αυτή και να βοηθήσει τον εαυτό του.

Η Αριστερά αντιλαμβάνεται την έννοια της ασφάλειας και την έννοια των δικαιωμάτων σαν έννοιες που συμπορεύονται και δεν είναι αντιστρόφως ανάλογες, δηλαδή η ενίσχυση των δικαιωμάτων ενισχύει και την ασφάλεια, δεν την περιορίζει. Ταυτόχρονα, εξυπηρετεί και τις αρχές του Ανθρωπισμού»,τόνισε ο υπουργός.

«Αντίθετα, η δεξιά προσέγγιση, η συντήρηση, σημαίνει ότι αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν, δεν διαταράσσουμε ισορροπίες, δεν παρεμβαίνουμε στη συμφόρηση, τις κακές συνθήκες, δεν κάνουμε τομές, γιατί αυτό συνεπάγεται συγκρούσεις, ανατροπές. Αριστερή προσέγγιση είναι να υπηρετείς τους στόχους έστω και εάν αυτό οδηγεί σε σύγκρουση με την παρούσα κατάσταση.

Είναι αλήθεια ότι ανοίγουν οι φυλακές, αλλά δεν ανοίγουν άμετρα, χωρίς όρια και λογική, αλλά σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, τους λειτουργούς, σε επαφή τόσο με τους κρατούμενους όσο και με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, για την αναβάθμιση των συνθηκών στις φυλακές, την βελτίωση της εκπαίδευσης, της νοσηλείας κτλ. Στόχος είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί να αισθάνονται καλά, ώστε μετά την απόλυσή τους να μην είναι άνθρωποι που έχουν γίνει βάρβαροι από τις συνθήκες που αντιμετώπισαν».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην προγραμματική συνεργασία του υπουργείου με τον Συνήγορο του Πολίτη, σημείωσε ότι η ανεξάρτητη Αρχή έχει μακρά ιστορία επαφών με το χώρο της φυλακής, που ξεκίνησε από πολύ νωρίς μία διαδικασία ελέγχου και επαφής με τους κρατουμένους, εξετάζοντας τα αιτήματά τους αλλά και τις συνθήκες κράτησης και τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Λειτούργησε ως ο «Διαφωτισμός της Φυλακής», είπε χαρακτηριστικά, ο φωτισμός ενός χώρου που δεν ήταν περατός από το φως, που δεν τον ήξερε ο κόσμος, παρά μόνο όσοι είναι εκεί, οι κρατούμενοι και οι φύλακες, που είναι γνωστό πόσο δύσκολη είναι η συνεχής παρουσία στις φυλακές και γι αυτούς.

Πλέον, έχουν προστεθεί και άλλοι φορείς που εισέρχονται στο χώρο της φυλακής, είτε για να προσφέρουν στη λειτουργία της είτε για να την επιθεωρήσουν, σημείωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας στους 4 φοιτητές Ιατρικής έχει δοκιμάσει ναρκωτικά


Τι δείχνει η μελέτη του ΑΠΘ.

Η περιέργεια είναι το κύριο κίνητρο που ώθησε τους φοιτητές Ιατρικής στο ΑΠΘ (ένας στους τέσσερις) να δοκιμάσουν, έστω και μία φορά στη ζωή τους, ναρκωτικά, κυρίως μαριχουάνα.

Συγκεκριμένα το 23,6% ενός δείγματος 657 φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ ανέφεραν χρήση έστω μία φορά στη ζωή τους κάποιας παράνομης ναρκωτικής ουσίας. Από αυτούς το 21% έκανε χρήση μαριχουάνας (παρόμοια είναι τα ποσοστά χρήσης μαριχουάνας που αναφέρονται κατά μέσο όρο στο εξωτερικό), το 2,3% κοκαΐνης, το 2,3% Ecstacy, το 2% LSD, το 2% κεταμίνης, και 1,8% αμφεταμινών. Όσον αφορά τη χρήση τον τελευταίο χρόνο: 16,1% ανέφερε χρήση μαριχουάνας, 1,8% χρήση κοκαΐνης, 1,7% χρήση LSD και 1,7% χρήση Ecstasy. Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ το 6,2% σκόραραν θετικά στο ερωτηματολόγιο CAGE, (πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα αλκοολισμού) ενώ 22,2% ανέφεραν επεισόδια υπερκατανάλωσης αλκοόλ (binge drinking), που ορίζεται ως 5 συνεχόμενα ποτά για τους άντρες και 4 για τις γυναίκες.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη με θέμα «Χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής στη Βόρειο Ελλάδα» η οποία πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ με επιστημονικά υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας-ψυχίατρο Γεώργιο Παπαζήση.

Η μελέτη βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσαν 657 φοιτητές της ιατρικής ΑΠΘ (90% προπτυχιακοί και 10% μεταπτυχιακοί) ηλικίας 22,2±2,3 ετών σε ηλεκτρονικό, ανώνυμο ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε ερωτήσεις για χρήση ουσιών και το σταθμισμένο ερωτηματολόγιο CAGE.

«Σκοπός της μελέτης ήταν η διερεύνηση της χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής στo ΑΠΘ. Το δείγμα των 657 φοιτητών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο είναι μεγάλο για τα ελληνικά και τα διεθνή δεδομένα. Πρόκειται για μελέτη βασισμένη σε online-ερωτηματολόγιο, οπότε μπορεί να υπάρχουν συστηματικά σφάλματα πληροφορίας. Επίσης τα αποτελέσματά μας δεν μπορούν να γενικευτούν σε όλους τους φοιτητές Iατρικής της χώρας. Τέλος ο πληθυσμός μας περιλαμβάνει μικρότερο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών από τους προπτυχιακούς, οπότε μπορεί να προκύπτουν συστηματικά σφάλματα επιλογής», διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαζήσης.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της μελέτης, τα ποσοστά αυτών που έκαναν χρήση μαριχουάνας είναι παρόμοια με τα ποσοστά που αναφέρονται στο εξωτερικό, ωστόσο η συστηματικότερη χρήση μαριχουάνας (μία έως δύο φορές το μήνα ποσοστό δηλαδή 1,67% του δείγματος) φαίνεται πως είναι μικρότερη από ό,τι στο εξωτερικό όπου αναφέρονται ποσοστά έως και 11%.

Όσον αφορά τη χρήση αλκοόλ και την πιθανότητα αλκοολισμού το ποσοστό 6,2% που σκόραραν θετικά στο ερωτηματολόγιο CAGE είναι σημαντικά μικρότερο από το αντίστοιχο ποσοστό στο εξωτερικό που είναι 24%. Να σημειωθεί ότι CAGE περιλαμβάνει την ερώτηση:

Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, τους τελευταίους 12 μήνες σας έχει συμβεί κάποιο από τα παρακάτω;

· Νιώσατε ότι θα έπρεπε να ελαττώσετε τη χρήση αλκοόλ
· Ενοχληθήκατε γιατί άτομα κριτίκαραν τη χρήση σας
· Νιώσατε τύψεις ή ενοχές για τη χρήση σας
· Καταναλώσατε αλκοόλ αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα για να «ξυπνήσετε» ή για να αντιμετωπίσετε έναν πονοκέφαλο.

Άτομα που απαντούν θετικά σε τουλάχιστον 2 ερωτήσεις θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου για αλκοολισμό.

«Η χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών συσχετίζεται στατιστικά σημαντικά με το binge drinking, το κάπνισμα και το έτος φοίτησης. Δηλαδή, οι προπτυχιακοί φοιτητές που κάπνιζαν υψηλό αριθμό τσιγάρων και έκαναν επεισοδιακή υπερκατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να έχουν κάνει χρήση έστω μία φορά στη ζωή τους κάποιας παράνομης ναρκωτικής ουσίας. Συνοπτικά: αρκετά υψηλό ποσοστό φοιτητών Ιατρικής (περίπου το 1/4) έχουν κάνει χρήση έστω μία φορά στη ζωή τους κάποιας παράνομης ναρκωτικής ουσίας, κυρίως μαριχουάνας, με κύριο κίνητρο την περιέργεια. Φαίνεται ότι τα άτομα νεαρότερης ηλικίας που καπνίζουν και καταναλώνουν υψηλότερες ποσότητες αλκοόλ είναι πιο επιρρεπή στη χρήση άλλων παρανόμων ουσιών, κυρίως μαριχουάνας. Σε σχέση με δεδομένα από διεθνείς μελέτες σε φοιτητές Ιατρικής, η προβληματική χρήση αλκοόλ είναι σημαντικά μικρότερη στο δείγμα μας σε σχέση με το εξωτερικό (6,2% έναντι 24%). Παρόμοια ποσοστά έχουν δοκιμάσει μαριχουάνα, ενώ η συστηματική χρήση μαριχουάνας φαίνεται να κυμαίνεται σε μικρότερα επίπεδα από του εξωτερικού» εξηγεί ο κ. Παπαζήσης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης των Γ. Παπαζήση, Ι . Τσακιρίδη, Ε. Μπενέκη, Ε. Αποστολίδου, Δ. Σπάχου, Χ. Πουρζιτάκη, Χ. Σαρδέλη και Δ. Κούβελα θα παρουσιαστούν στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιούνται 20-22 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η personal trainer που δεν έβρισκε δουλειά γιατί δεν είχε τη «σέξι εικόνα»


«Δεν είμαι το κορίτσι με το στήθος και τα καυτά σορτς».

Με την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων και την εισαγωγή των επιχειρήσεων σε αυτά, η Daily Mail Αυστραλίας παρουσιάζει πώς αυτό έχει επηρεάσει ακόμη και τα γυμναστήρια και την εικόνα που θέλουν να προβάλλουν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η 25χρονη Shona O'Connell-Shea από την Αυστραλία η οποία το έζησε από πρώτο χέρι όταν «απορρίφθηκε» από τέσσερα γυμναστήρια υψηλού προφίλ γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά δεν είχε την κατάλληλη «εικόνα». Η παθιασμένη με τη γυμναστική γυναίκα που δουλεύει ως personal trainer έχει σπουδάσει και εργαστεί στο χώρο για πάνω από πέντε χρόνια, έχει πτυχίο στη φυσική αγωγή και κάνει αυτό που αγαπά φανατικά. Ωστόσο αυτό δεν της ανοίγει εύκολα τις πόρτες για δουλειά.



«Μερικά γυμναστήρια στα ανατολικά προάστια δε θέλουν μια κοπέλα που να έχει μυαλό και να μπορεί να σηκώσει 150 κιλά. Θέλουν κάποια που να μπορεί να πουλήσει τις επιχειρήσεις τους με στήθος και οπίσθια» λέει η Shona που ζει στο Σίδνεϊ μιλώντας στη Daily Mail Αυστραλίας και προσθέτει: «Θέλουν εκείνα τα κορίτσια που ποζάρουν με το μπικίνι τους στο Instagram».



Η ίδια αναφέρει ότι αφού γύρισε από ένα γυμναστήριο μίλησε με μια υπάλληλο από την εταιρεία η οποία της αποκάλυψε πώς γίνονται οι προσλήψεις και με ποιο κριτήριο. Όπως της είπε, υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο και γίνεται συμφωνία ώστε τα κορίτσια που προσλαμβάνονται πρέπει να φορούν στενά και κοντά σορτς και να αποκαλύπτουν το σώμα τους. Η ίδια έμαθε αργότερα ότι αυτή είναι μια τακτική που ακολουθούν πολλά γυμναστήρια και αν και στην αρχή δεν μπορούσε να το πιστέψει αργότερα το διαπίστωσε και μόνη της όταν την απέρριπταν από δουλειές. «Χρειάζεται απλά μια πιστοποίηση και να είσαι σαν μαζορέτα για να πιάσεις δουλειά σε πολλά από αυτά τα γυμναστήρια. Έχω χάσει ευκαιρίες επειδή δεν είμαι αυτός ο τύπος του κοριτσιού» αναφέρει η νεαρή που έφτανε μέχρι τη συνέντευξη και μετά δεν την καλούσαν ποτέ. Με τη συνέντευξή της, η 25χρονη ελπίζει να ενθαρρύνει και άλλα κορίτσια που ασχολούνται με τη γυμναστική να μείνουν πιστές στην αγάπη τους με αυτό και να προωθηθεί η αντίληψη ότι πρέπει επικεντρώνεται κανείς περισσότερο στις ικανότητές τους και όχι στην εξωτερική εμφάνιση.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...