Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Υπεριδρωσία: Ποια είναι η θεραπεία της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ιδρώτας που απελευθερώνεται από τους πόρους μας, έχει σκοπό, να ρυθμίσει την θερμοκρασία του σώματος μας όταν εκείνο ζεσταθεί. Όταν λοιπόν υπάρχει υπεριδρωσία, ο «ψυκτικός μηχανισμός» αυτός, έχει για κάποιο λόγο διαταραχθεί.

H υπεριδρωσία είναι μια παθολογική κατάσταση που προσβάλει και τα δύο φύλλα εξίσου και αφορά το 1-1,5% του πληθυσμού. Εμφανίζεται συμμετρικά, στο πρόσωπο, στις μασχάλες, στα χέρια, στα πόδια, στον κορμό.

Μόνο εκείνοι που πάσχουν, μπορούν να καταλάβουν τις κοινωνικές , επαγγελματικές, συναισθηματικές και κατά συνέπεια ψυχολογικές συνέπειες του νοσήματος αυτού.

Η πρωτοπαθής υπεριδρωσία, ξεκινά συνήθως στην παιδική –εφηβική ηλικία και μπορεί να έχει γενετική προδιάθεση (50%), είναι εστιακή και οφείλεται σε δυσλειτουργία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.Η δευτεροπαθείς οφείλεται σε άλλες διαταραχές, (ενδοκρινολογικά προβλήματα, εμμηνόπαυση, φάρμακα κλπ).

Η διάγνωση της υπερίδρωσης βασίζεται στη λεπτομερή λήψη του ιστορικού του ασθενούς και της πάθησης του. Η κλινική εξέταση, όπως επίσης και οι συμπληρωματικές εργαστηριακές εξετάσεις, βοηθούν στην εξακρίβωση της πιθανής αιτίας της νόσου.

Το νόσημα, επιδεινώνεται όχι μόνο με την αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και με την εντονότερη κίνηση-άσκηση, την κατανάλωση αλκοόλ και του καφέ, καρυκεύματα φάρμακα κλπ. και φυσικά με το στρες.Η ποιότητα ζωής του πάσχοντα μειώνεται σημαντικά. Αυτό έχει αντίκτυπο στην συναναστροφή του με άλλα άτομα. Aν και η υπεριδρωσία δεν σημαίνει απαραίτητα και δυσοσμία, όσοι πάσχουν τους στιγματίζει, ο λεκές του ιδρώτα στα ρούχα τους.

Η αντιμετώπιση της πάθησης κατά το παρελθόν ήταν τρόποι που καταγράφονται πλέον ως παλαιότερες μέθοδοι με χαμηλή αποτελεσματικότητα και συχνά με ανεπιθύμητες ενέργειες (φαρμακευτικές αγωγές, ιοντοφόρεση, τοπικές αγωγές, αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων) .

Σήμερα το Βotox θεωρείται ως η σημαντικότερη μοντέρνα μέθοδος διόρθωσης της υπερβολικής εφίδρωσης. Μία απόλυτα ασφαλής και γρήγορη θεραπεία. Ο πάσχων αφιερώνει 15 λεπτά από το χρόνο του στον έμπειρο Δερματολόγο του, για να γίνει η εφαρμογή και βλέπει τη διαφορά στις επόμενες ημέρες και απαλλάσσετε από την ενοχλητικά υπερβολική εφίδρωση περίπου για 6-8 μήνες.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.