Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Οι παράξενες υπηρεσίες που έχουν προσφέρει αεροπορικές εταιρείες


Πτήση με μπικίνι και... μασάζ.

Πλούσια γεύματα και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο δεν είναι τίποτα μπροστά σε διάφορες άλλες παροχές που έχουν προσφέρει ανά διαστήματα διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Δείτε μερικές από τις πιο παράξενες...

1. Η αεροπορική εταιρεία με τις αεροσυνοδούς που φορούν μπικίνι



Η VietJet Air, μια γνωστή αεροπορική εταιρεία στο Βιετνάμ έχει προκαλέσει... αναταραχή στον κλάδο των αερομεταφορών με τις αεροσυνοδούς της που κυκλοφορούν με μικρά, πολύχρωμα μπικίνι στην πτήση. Το τέχνασμα αυτό της εταιρείας έχει αυξήσει τα κέρδη της σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν θα δει κανείς τις συγκεκριμένες αεροσυνοδούς σε όλες τις πτήσεις.

2. Μασάζ στον αέρα


Οι ταξιδιώτες της Air Malta, και όχι μόνο στη business class, είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας ένα μασάζ στο κεφάλι και στα χέρια στις πτήσεις μεταξύ Gatwick και της Μάλτας, εντελώς δωρεάν. Τον Ιούλιο του 2015, δύο επαγγελματίες θεραπευτές καλωσόρισαν τους επιβάτες στις πτήσεις προς και από το Gatwick με διάφορα δείγματα προϊόντων ομορφιάς και αργότερα έκαναν μασάζ σε όσους το επιθυμούσαν με τη συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής από τα ακουστικά. Ο εθνικός αερομεταφορέας ανέφερε ότι αυτό είναι η αρχή διάφορων παροχών που θα ακολουθήσουν για να απολαμβάνουν οι επιβάτες την πτήση.

3. Θέσεις για αγκαλιές


Πιο χαλαρό και απολαυστικό ήθελε να κάνει το ταξίδι από το Λος Άντζελες στη Νέα Ζηλανδία η εταιρεία Air New Zealand το 2011 όταν άρχισε να προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να κλείνουν θέσεις που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καναπέδες ή κρεβάτια σύμφωνα με το oddee. Σκοπός της εταιρείας είναι να προσφέρει στα ζευγάρια και στις οικογένειες με παιδιά έναν πιο «ιδιωτικό χώρο» για ένα πιο άνετο ταξίδι. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πιο ευέλικτο χώρο για αυτούς που το επιθυμούν.

4. Γκαλερί τέχνης εν ώρα πτήσης


Οι επιβάτες που ταξίδευαν με την Virgin Atlantic στην «πρώτη θέση» στις πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 2013 είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη εναέρια γκαλερί τέχνης. Η έκθεση παρουσίαζε έργα τέχνης με τιμές από 2,500 έως 15,000 λίρες ενός βρετανού καλλιτέχνη.

5. Καρέκλες που κάνουν μασάζ και tablet για όλους τους επιβάτες


Μπορεί να κάνει πτήσεις μόνο ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, αλλά η εταιρεία «La Compagnie» είναι μια αεροπορική εταιρεία με την οποία πολλοί θα ήθελαν να ταξιδέψουν. Με καρέκλες που κάνουν μασάζ και tablets για όλους τους επιβάτες σίγουρα η πτήση αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. Βέβαια η τιμή του εισιτηρίου είναι ανάλογη των παροχών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδικές εικόνες από τη βυθισμένη "πόλη της Πορφύρας"


5ος αιώνας π.Χ.... η "Πόλη της Πορφύρας". Απολαύστε μια πτήση πάνω από τα τείχη, τις οδούς και τα οικήματα της άλλοτε ένδοξης πόλης των Αλιέων.

Σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, οι πρώτοι κάτοικοι των Αλιέων ήταν γηγενείς Δρύοπες. Το 468 π.Χ. μετά την καταστροφή των Μυκηνών και της Τίρυνθας από τους Αργείους, εγκαθίστανται στην πόλη Δωριείς Τυρίνθιοι οι οποίοι κατέφυγαν στην Ερμιονίδα στους συγγενείς φυλετικά Δρύοπες, μετά από χρησμό του Ιερού του Απόλλωνα. Οι δύο πληθυσμοί έμελλαν να συμβιώσουν για ενάμισι περίπου αιώνα.

Το όνομα της πόλης οφειλόταν στην κύρια δραστηριότητα των κατοίκων, που ήταν η αλιεία, συλλογή και επεξεργασία κοχυλιών πορφύρας, η οποία ήταν περιζήτητη την εποχή εκείνη. Η ακμή των Αλιέων βασίστηκε στην εξαγωγή της πορφύρας, στην παραγωγή λαδιού και κρασιού και στη σημαντική θέση της Ακρόπολης και του φυσικού λιμανιού της, που ήταν ένα από τα τρία λιμάνια της Ερμιονίδας (μαζί με αυτά της Ερμιόνης και του Μάσητα).

Το 303 π.Χ. ο Δημήτριος ο Πολιορκητής την καταστρέφει ολοσχερώς, βοηθούμενος από τους παλαιούς κατοίκους Δρύοπες.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία


Με 7,1 ρίχτερ «χτυπήθηκε» το Κουμαμότο - Προειδοποίηση για τσουνάμι.

Μια νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Κουμαμότο, στη νότια Ιαπωνία, ανέφερε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η δόνηση προερχόταν από εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων, ενώ έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρον από τρία επενδυτικά σχήματα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Από τρία επενδυτικά σχήματα εκδηλώθηκε σήμερα, κατά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, αρχικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι οι:

Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A.

Open Joint-Stock Company «Russian Railways»

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στη διαδικασία πρόσκλησης, τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Στη συγκεκριμένη φάση, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η 31η Μαΐου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φίλης: Δεν αποσύρεται η τροπολογία για την πρόσληψη αναπληρωτών


«Η ρύθμιση προσπαθεί να συνδυάσει το συνταγματικά ανεκτό με το κοινωνικά δίκαιο».

Τις θέσεις του υπουργείου σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κλάδο, ανέλυσε, σε συνάντηση που κράτησε πάνω από μία ώρα, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με τους αντιπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Εκατοντάδες δάσκαλοι και καθηγητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής, έξω από το κτίριο του υπουργείου στο Μαρούσι, κατά της τροπολογίας που προωθείται για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ο κ. Φίλης, απευθυνόμενους στις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι δεν θα αποσυρθεί η τροπολογία. Επίσης, τόνισε ότι το σχέδιο προσλήψεων αφορά μόνο έναν χρόνο και υπογράμμισε ότι τον τρόπο προσλήψεων υπαγορεύει η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ότι προσλήψεις και διορισμοί πρέπει να γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια και να ελέγχονται από ανεξάρτητη αρχή. «Η κατάσταση δεν είναι εύκολη ούτε για εσάς, ούτε για μένα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών δεν είναι επιβεβλημένη από τους θεσμούς, αλλά από τη Δικαιοσύνη. «Η ρύθμιση προσπαθεί να συνδυάσει το συνταγματικά ανεκτό με το κοινωνικά δίκαιο», ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά τους, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είπαν στον υπουργό τις θέσεις τους, επιμένοντας στην άμεση απόσυρση της τροπολογίας, η οποία έχει ήδη δοθεί στους βουλευτές, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση επ' αυτής κοινοβουλευτικά.

«Υποψιαζόμαστε ότι οι μόνιμοι διορισμοί που έχετε εξαγγείλει δεν θα γίνουν. Ελπίζουμε να έχουμε εμείς το λάθος», είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής. «Αιτούμαστε την απόσυρση του σχεδίου γιατί δημιουργεί τετελεσμένα. Και δεν είναι διάλογος αυτός με το μαχαίρι στο λαιμό», προσέθεσε.

«Αν αληθεύει η κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή, τότε εμπαίξατε την ΟΛΜΕ, όταν υποσχεθήκατε ότι θα παραδώσετε την τελική πρόταση στις ομοσπονδίες και μετά την επεξεργασία και με τις δύο ομοσπονδίες, θα την καταθέτατε», είπε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ ο Θεόδωρος Μαλαγάρης και εξέφρασε την αντίθεσή του στην ερμηνεία που έχει δώσει το υπουργείο στη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, ότι συμπλέει με τα λεγόμενα της τροπολογίας.

Όσον αφορά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο το κλίμα ήταν αρκετά τεταμένο, και μάλιστα αισθητή ήταν και η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες παρέμειναν παρατεταγμένες στην είσοδο του υπουργείου, αλλά και γύρω από τους διαδηλωτές.

Ο κ. Φίλης, πάντως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους, είπε ότι τα ΜΑΤ ήταν στο υπουργείο για να διασφαλιστεί η ασφαλής αποχώρηση των μαθητών που βρίσκονταν εκεί για την τελετή βράβευσης μαθητικού διαγωνισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κοριτσάκι που έχει αλλεργία σε όλα τα φαγητά


Η ιστορία της μικρής Lola που δεν μπορεί να φάει τίποτα.

Από την ημέρα που γεννήθηκε η 14 μηνών Lola Boyd δεν μπορεί να φάει τίποτε χωρίς να παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση, ούτε καν το μητρικό γάλα μέσω θηλασμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail που παρουσιάζει την ιστορία της, η μικρή Lola πάσχει από μια πάθηση όπου το έντερό της δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις πρωτεΐνες των τροφίμων η οποία ονομάζεται εντεροκολίτιδα από πρωτεΐνη τροφής. Μιλώντας για την κατάστασή της, η μητέρα της αναφέρει ότι ήταν από την αρχή πολύ προσεκτική σε αυτά που της έδινε, ενώ δεν μπορεί να την αφήσει καθόλου μόνη της με τον φόβο ότι μπορεί να βάλει ακόμη και ένα ψίχουλο στο στόμα της. Τα πρώτα συμπτώματα ήρθαν πολύ νωρίς μετά την πρόωρη γέννηση της κόρης της, αλλά η γυναίκα νόμιζε ότι το κοριτσάκι έχει απλώς κολικούς όπως πολλά μωρά. Ωστόσο σύντομα κατάλαβε ότι επρόκειτο για κάτι πιο σοβαρό καθώς είχε έντονους πόνους και άλλα συμπτώματα.



«Την πήγα σε πολλούς γιατρούς και νοσοκομεία για υπερηχογραφήματα για να καταλάβω τι συνέβαινε» είπε η ίδια στη Daily Mail Αυστραλίας. Αρχικά της είπαν ότι είχε δυσανεξία στη λακτόζη αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν μόνο αυτό. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όμως όταν η γυναίκα προσπάθησε να ταΐσει το μωρό της, ρύζι και βρώμη. Όπως αποκάλυψε η αλλεργική αντίδραση ήρθε λίγες ώρες αργότερα με οξεία διάρροια η οποία κράτησε για εβδομάδες. Η βρώμη είχε ακόμη πιο ισχυρή αντίδραση προκαλώντας στο μωρό εμετούς. Στο νοσοκομείο όπου την μετέφερε μετά και από αυτή την αντίδραση διαπίστωσαν τη σπάνια πάθηση σε ηλικία μόλις 6 μηνών.



«Έκλαψα όταν άκουσα την είδηση. Ήμουν μπερδεμένη και μόνο φοβισμένη» είπε η μητέρα η οποία προσπάθησε να βρει περισσότερες πληροφορίες από γονείς που πιθανόν αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Τελικά βρήκε μια ομάδα στο Facebook και μια γυναίκα που τη στήριξε από την αρχή μιλώντας της για την πάθηση.



Το κοριτσάκι τώρα παίρνει τις θρεπτικές ουσίες μέσω ενός σωλήνα ενώ ακολουθεί πρόσφατα και μια νέα συνταγή.Η μητέρα της δημοσιοποιεί την ιστορία της γιατί θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη νόσο και να συμβουλεύσει γονείς που μπορεί να δουν παρόμοια συμπτώματα.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον χώρισε αφήνοντάς του μόνο τον σκύλο αλλά η τύχη τού χτύπησε την πόρτα


Η ιδέα από το άδειο σπίτι που τους έκανε διάσημους.

Το να σε εγκαταλείπει η γυναίκα σου την ημέρα των 30ων γενεθλίων σου σίγουρα δεν είναι το καλύτερο πράγμα αλλά για τον Rafael Mantesso μάλλον αποτέλεσε την ευκαιρία της ζωής του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο γάμος του δεν πήγε ιδιαίτερα καλά και η γυναίκα του τον εγκατέλειψε όχι όμως παίρνοντας απλά τα πράγματά της αλλά αδειάζοντας στην κυριολεξία το σπίτι που έμεναν. Έπιπλα, οικιακές συσκευές και διακοσμητικά... εξαφανίστηκαν και το μόνο που του άφησε ήταν τον σκύλο που είχαν, ένα μπουλ τερριέ το οποίο είχε ονομάσει Jimmy Choo από την μάρκα των αγαπημένων της παπουτσιών. Και ενώ τα πράγματα ως εδώ φαίνονται πολύ άσχημα, ο καλλιτέχνης έχοντας φαντασία και χιούμορ έκανε τον σκύλο- και τον εαυτό του- διάσημο εκδίδοντας μέχρι και βιβλίο.

Σκεπτόμενος τι μπορεί να κάνει με τους άδειους τοίχους στο σπίτι, ξεκίνησε να τραβάει ιδιαίτερες φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας τον σκύλο ως μοντέλο και κάνοντας σχέδια στο λευκό φόντο. Αποτελώντας έμπνευσή του για διάφορα αστεία και έξυπνα σχέδια, ο σκύλος φωτογραφήθηκε δεκάδες φορές την ώρα που χαλάρωνε σε διάφορα φόντα με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Ο Rafael άρχισε να μοιράζεται το αποτέλεσμα των φωτογραφήσεων στο Instagram με την ανταπόκριση του κοινού του να αυξάνεται συνεχώς. Ο νεαρός άνδρας αισθανόταν ότι αυτή η έμπνευση, του δίνει μια νέα ζωή και ο καλύτερος του φίλος, ο σκύλος του τον βοηθούσε σε αυτό. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ καθώς οι φωτογραφίες έφτασαν στα χέρια εκπροσώπων της εταιρείας Jimmy Choo που θέλησαν το συμπαθές κατοικίδιο να γίνει το «πρόσωπο» για μια σειρά αξεσουάρ με τον Rafael να κάνει νέες εικονογραφήσεις. Το γλυκό μπουλ τερριέ τώρα έχει μια σειρά από εκατοντάδες φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και ο Rafael εξέδωσε και το πρώτο του βιβλίο με τις εικονογραφήσεις. Έχει ξεκινήσει τη νέα του ζωή και αυτό που μπορεί να πει με σιγουριά είναι ότι όταν κάτι φεύγει, κάτι καλύτερο έρχεται...

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της συλλογής...








































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλη την αγορά, ενόψει του Πάσχα


Με επείγουσες εγκυκλίους το υπ. Υγείας ζητά τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς τις ημέρες αυτές.

Με επείγουσες εγκυκλίους που εξέδωσαν το υπουργείο Υγείας και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς τις ημέρες αυτές, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου σημειώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά την πασχαλινή περίοδο πρέπει να έχουν αυξημένη παρουσία στην αγορά (καταστήματα, λαϊκές αγορές-υπαίθριο εμπόριο, κεντρικές και τοπικές αγορές, κλπ) με την εντατικοποίηση των ελέγχων είτε αυτοτελώς είτε με συναρμόδιες υπηρεσίες (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΣΔΟΕ, υπουργείο Υγείας, κλπ), για την αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των καταναλωτών, και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, θα πρέπει να ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:

- Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.

- Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη)-ενδείξεις ιδίως δε σε περιπτώσεις ανακριβών -παραπλανητικών ενδείξεων.

- Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.

- Την έκδοση νομίμων παραστατικών στοιχείων σε όλα τα στάδια διακίνησης.

- Την ελλιπή στάθμιση.

- Κάθε άλλη παράβαση που αναφέρεται στο νόμο 4177/2013, στη με αριθμ. πρωτ. Α2-718/28.7.2014 απόφαση.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Από το υπουργείο Υγείας επισημαίνεται η ανάγκη ελέγχου στους εξής τομείς:

Σε όλα τα εργαστήρια τροφίμων και ποτών, στις παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, προϊόντων σοκολάτας, παγωτού, κλπ.

- Στις πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων.

- Στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, στις επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες εμπορίου τροφίμων και ποτών, όπως οι υπεραγορές τροφίμων, τα cash και carry, οι αποθήκες χονδρικού εμπορίου, στα κρεοπωλεία, στα παντοπωλεία, στα πρατήρια κατεψυγμένων προϊόντων, στις κάβες ξηρών καρπών, στα αρτοποιεία, στα πρατήρια άρτου, λόγω της αυξημένης ζήτησης των ημερών, κλπ.

- Στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οι οποίες παρασκευάζουν ή προσφέρουν τρόφιμα και ποτά, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, κλπ.

- Στις επιχειρήσεις αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ποτών (logistics providers), οι οποίες, λόγω των ημερών, δέχονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων προς αποθήκευση.

- Στους μεταφορείς που χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκίνητα πώλησης προϊόντων.

- Στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίες ιδρύονται και λειτουργούν σε στεγασμένους ή υπαίθριους χώρους ή εντός εκθεσιακών κέντρων οι οποίες διακρίνονται σε επιχειρήσεις που παρασκευάζουν και διαθέτουν τρόφιμα ή και ποτά και είναι μόνιμα εγκατεστημένες εντός των εκθεσιακών κέντρων οι οποίες οφείλουν να τηρούν τις σχετικές διατάξεις αδειοδότησης και επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν σε προσωρινούς χώρους, όπου γίνεται έκθεση και προσφορά τροφίμων και ποτών.

Για τις εν λόγω δραστηριότητες, λόγω του προσωρινού χαρακτήρα, δεν είναι δυνατόν να εκδίδεται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, αλλά στα πλαίσια διασφάλισης και προστασίας της δημόσιας υγείας θα πρέπει οι διοργανωτές των εκθέσεων-εκδηλώσεων κ.λ.π να ενημερώνουν τους συμμετέχοντες σε αυτές, για την απόκτηση βεβαίωσης καταλληλότητας, του προσωρινού χώρου, όπου θα γίνεται η έκθεση και πώληση των προϊόντων τους.

Στα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού (πηγή, γραμμή παραγωγής, αποθήκευση), όσο και στους χώρους εμπορίας αυτών, με ελέγχους και δειγματοληψίες, σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών εγκυκλίων.

Στα τουριστικά καταλύματα, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς στα κάμπινγκ, κατασκηνώσεις.

Επιπρόσθετα τονίζεται, η αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα 9 «μυστικά» νησιά που μάλλον δεν έχετε ακούσει ποτέ


Ονειρικοί παράδεισοι που περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

Μπορεί να μην τα έχετε επισκεφτεί, οι περισσότεροι, αλλά έχετε ακούσει ότι εκεί έξω στον πλανήτη υπάρχουν δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί, όπως Τζαμάικα, Φίτζι, Βερμούδες… Υπάρχουν όμως και λιγότερα γνωστά νησιά, που αξίζει όμως όχι απλά να ρίξετε μια ματιά αλλά και να επισκεφτείτε – ακόμα και να ονειρευτείτε ότι το πράττετε -, αλλά σίγουρα σας δίνει την ευκαιρία να βγάλετε τον χάρτη και να τα αναζητήσετε.

Είναι απομονωμένοι παράδεισοι, που φυλάσσουν καλά κρυμμένα τις «μυστικές» ομορφιές τους. Ίσως, σε μερικά χρόνια να είναι όλα διαφορετικά, αλλά προς το παρόν είναι μερικά καλά κρυμμένα νησιά…

Νησί Apulit, Φιλιππίνες — Palawan, Mimaropa, Φιλιππίνες



Νησί Stocking, Μπαχάμες— Great Exuma, Out Islands, Μπαχάμες



Νησί Holbox, Μεξικό



Νησί Nikoi, Ινδονησία



Νησί Water, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι


Koh He, Ταϊλάνδη



Little Palm, Florida Keys — Little Torch Key, Florida Keys, Φλόριντα



Desroches Island, Σεϋχέλλες



Mirihi, Μαλδίβες — South Ari Atoll, Alifu Atoll, Μαλδίβες




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...