Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Μανιτάκης παρέδωσε το φάκελο στην τρόικα


Το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των 25.000 υπαλλήλων.

Στα χέρια των δανειστών βρίσκεται πλήρης φάκελος με ποσοτικούς στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα μετά τον Ιούνιο και σε συνέχεια να μετακινηθούν σε κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών.

Στο φάκελο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, περιέχονται και οι σχεδιασμοί του υπουργείου για το πώς και από που θα προέλθει και το δεύτερο κύμα μετακινήσεων άλλων 12.500 χιλιάδων υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα τον Δεκέμβριο.

Το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων θα προέρχεται κατά βάση από τη δεξαμενή του πλεονάζοντος προσωπικού που προκύπτει με βάση τα νέα οργανογράμματα στις κεντρικές κει περιφερειακές υπηρεσίες αλλά και από φορείς των υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ.

Ήδη ξεκίνησε πιλοτικά και αναμένονται σύντομα οι προτάσεις για τα νέα οργανογράμματα στον ΕΟΦ, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Επιδίωξη σύμφωνα με τον προτεινόμενο στην τρόικα σχεδιασμό του υπουργείου είναι να έχει συγκεντρωθεί έως τον Ιούνιο ο ικανός αριθμός των 12.500 υπαλλήλων που θα οδηγηθεί από τον Ιούλιο σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια μέσω της κινητικότητας σε κενές πλην όμως απαραίτητες θέσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Το πλεονάζον προσωπικό των 2.200 υπαλλήλων που προκύπτει από τα νέα οργανογράμματα σε 16 υπουργεία και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναλογεί σε αντίστοιχες καταργούμενες οργανικές θέσεις.

Οι 2.200 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα αποτελούν μέρος των 12.500 υπαλλήλων δεν θα είναι μόνον αυτή τη φορά υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διοικητικοί, όπως συνέβη με τους 1.950 που μετακινήθηκαν πρόσφατα, αλλά θα είναι υπάλληλοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Ανάλογη πρακτική με τη σύνταξη νέων οργανογραμμάτων θα ισχύσει και για εκατοντάδες φορείς υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προσδοκώμενος στόχος είναι οι υπεράριθμοι με τα νέα οργανογράμματα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα να ξεπερνούν τους 10.000, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο μνημονιακός στόχος των 12.500 που θα αποτελέσει το πρώτο κύμα διαθεσίμων.

Οι θέσεις στις οποίες θα μετακινηθούν οι 12.500 υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε διαθεσιμότητα θα βρίσκονται σε υπηρεσίες οι οποίες για αρκετούς από αυτούς θα στεγάζονται σε γειτονικούς δήμους ή νομούς από τις υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν σήμερα.



Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια στις Σέρρες


Η διοίκηση έλαβε υποσχέσεις για αποπληρωμή των οφειλών μέχρι τον περσινό Ιούνιο.

Χωρίς προβλήματα εκτελέστηκαν σήμερα τα μαθητικά δρομολόγια από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών, μετά από υποσχέσεις που έλαβε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Σερρών και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για άμεση αποπληρωμή των οφειλών μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Σερρών Θ. Γιαννακόπουλο τα δρομολόγια εκτελέστηκαν σήμερα κανονικά, ενώ αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να λάβουν μέρος του χρέους που τούς οφείλεται.

Την ίδια ώρα στα ταμεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται ήδη περισσότερες από 500.000 ευρώ προκειμένου να δοθούν στα ΚΤΕΛ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει τα 3.5 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Θα ξεχάσει να περπατά, να μιλά και να γελά


Μόλις 150 άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

Κοιτώντας το πρόσωπο του χαμογελαστού Blake είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο 11 μηνών μικρούλης μετά από λίγο καιρό θα… ξεχάσει πώς να γελάει!

Ο Blake McMillan από το Perthshire της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας από τους 150 ανθρώπους στον κόσμο που πάσχουν από μια εξαιρετικά σπάνια γενετική ασθένεια, το σύνδρομο MeCP2.

Εξαιτίας της ασθένειας αυτής, από την οποία έχασε τη ζωή της η μικρή αδερφή της συζύγου του Wayne Rooney, Rosie McLoughlin νωρίτερα φέτος, ο Blake όταν μεγαλώσει θα ξεχάσει πώς να εκτελεί βασικές κινητικές λειτουργίες, όπως το να περπατά και να μιλά.



Η ασθένεια αυτή ανακαλύφθηκε το 2005. Εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγόρια, όταν ένα γονίδιο που ελέγχει την εγκεφαλική λειτουργία εμφανίζεται διπλό.

Οι πάσχοντες συνήθως εμφανίζουν επιληπτικές κρίσεις στην ηλικία των 5 ετών, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να σταματά να λειτουργεί κανονικά.



Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν ανάγκη 24ωρης φροντίδας ενώ τουλάχιστον οι μισοί θα έχουν πεθάνει πριν κλείσουν τα 25 τους χρόνια.

«Με το που γεννήθηκε ο Blake είχα μια διαίσθηση ότι κάνει δεν πάει καλά. Όταν μας το ανακοίνωσαν οι γιατροί έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου» είπε η μητέρα του.

Ο Blake διαγνώστηκε με την ασθένεια τρεις εβδομάδες μετά τη γέννησή του.



«Και μόνο που σκέφτομαι τι θα περάσει με πιάνει πανικός. Δεν υπάρχει τρόπος για να μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δυνατές θα είναι οι κρίσεις του, αλλά μπορεί να του προκαλέσουν μέχρι και καρδιακή προσβολή. Φοβάμαι μήπως πάθει καμία κρίση μπροστά στην αδερφή του, γιατί κάτι τέτοιο θα την τρομοκρατούσε. Πάνω απ’ όλα όμως στεναχωριέμαι για το γιο μου. Έχει τόσο αξιαγάπητη προσωπικότητα και θα τον χάσουμε. Είναι σχεδόν αδύνατο να το δεχτώ» πρόσθεσε.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι επαίτες της Αθήνας...


Πίσω από τους ζητιάνους της πρωτεύουσας κρύβονται δραματικές ιστορίες.

Σε μια τυπική διαδρομή Ομόνοια-Σύνταγμα συναντάς περισσότερους από δέκα ανθρώπους που ζητιανεύουν. Περπατώντας στα στενά της πρωτεύουσας, πέραν των κεντρικών οδών, όλο και κάποιοι θα στέκονται εκεί είτε με το καροτσάκι τους είτε με διάφορα άλλα μέσα και θα ζητούν λεφτά.

Στο τρένο, στη διαδρομή Πειραιάς-Κηφισιά, κάποιοι θα διηγούνται πονεμένες ιστορίες προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα ευρώ ή από την άλλη θα πουλάνε στυλό και χαρτομάντιλα, για να πάνε, όπως λένε, ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένειά τους.

Πίσω από τις καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζητούν ένα κομμάτι ψωμί, κρύβονται τραγικές φιγούρες. Άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους υποφέρουν, άνθρωποι που πρόσφατα έχασαν το σπίτι τους, άνθρωποι που οφείλουν πολλά χρήματα, άνθρωποι που δεν μπορούν να επιβιώσουν πια. Αυτοί αποκαλούνται νεοάστεγοι, όπως άλλωστε τους έχουν ονομάσει μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία χρόνια.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast.gr αποτυπώνονται καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που κοιμούνται στο δρόμο, ζητιανεύοντας για ένα πιάτο φαγητού.

Παντού… ζητιάνοι
Οδός Πανεπιστημίου, ώρα 11 το πρωί: Ένας ακόμη επαίτης με χαρτόνι στα χέρια δείχνει σε όλους τους περαστικούς «Παρακαλώ, πεινάω!». Κάποιοι τον βοηθούν, κάποιοι αδιαφορούν… Αυτή είναι άλλωστε και η καθημερινή ιστορία με τους ζητιάνους, επαγγελματίες ή μη, του κέντρου της Αθήνας.



Λίγα μέτρα παρακάτω, μία γιαγιά παρακαλεί για φαγητό ή ελάχιστα χρήματα.







Στην πλατεία Κοραή κάποιοι έχουν… φτιάξει το σπίτι τους στο δρόμο. Με τα σεντόνια και τις κουβέρτες τους σε κοινή θέα, παρακαλούν τους περαστικούς για λίγα ευρώ… Είναι άνθρωποι που βρέθηκαν πρόσφατα στο δρόμο, από το πουθενά και τώρα δεν ξέρουν πως να επιβιώσουν...





Όσο πλησιάζει κανείς προς το Σύνταγμα, κάπου κοντά στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Κριεζώτου, από το πρωί κοιμούνται δύο άστεγοι. Τα βράδια γίνονται περισσότεροι. Έχουν πάντα δίπλα τους, κάπου κοντά στο ύψος του προσώπου τους, το οποίο δεν φαίνεται, ένα πλαστικό κυπελλάκι, στο οποίο μπορούν οι περαστικοί να δίνουν λίγα ψιλά. Οι περισσότεροι είναι ξυπόλητοι με σκισμένα ρούχα. Άνθρωποι που κοιμούνται με τρύπιες κουβέρτες...







Κάποιοι ακόμη και με τα μωρά στην αγκαλιά τους ζητούν βοήθεια...







Στα Προπύλαια ένας ακόμη άστεγος έχει βρει καταφύγιο για να εξασφαλίσει λίγες ώρες ύπνου...



Υπάρχουν πάντως και οι επαγγελματίες επαίτες που ζητιανεύουν εξαπατώντας τον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό βέβαια οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο. Αυτό λένε και άνθρωποι που ασχολούνται με το θέμα. Και οι στορίες τους; Απλά τραγικές...



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα απορρόφησης για 1.000 άνεργους ναυτικούς


Περιλαμβάνει θεωρητική αλλά και πρακτική άσκηση σε πλοίο.

Στην απορρόφηση 1.000 περίπου ανέργων νέων ναυτικών στοχεύει το πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία στο πλοίο, να λάβουν ικανοποιητική αποζημίωση και να έρθουν σε επαφή με τους μελλοντικούς εργοδότες τους ώστε να τους πείσουν για τις εργασιακές δυνατότητές τους.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ απευθύνεται σε περίπου 1.000 άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων, από 18-30 ετών. Δικαιούχος του προγράμματος είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας.

Από τους ωφελούμενους, 200 θα είναι αξιωματικοί και 800 θα είναι κατώτερα πληρώματα λοιπών ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση εκατό ωρών από αδειοδοτημένους παρόχους μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και πεντάμηνη πρακτική άσκηση επί πλοίου.

Το πρόγραμμα είναι το πρώτο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών.

Θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους για τη θεωρητική κατάρτιση και σε πέντε κύκλους για την πρακτική άσκηση επί πλοίου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχει «βαλτώσει» το Κτηματολόγιο


Η ολοκλήρωσή του αναμένεται, στην καλύτερη περίπτωση, το 2020.

Σε 37.090.000 ανέρχεται το σύνολο των εκτιμώμενων δικαιωμάτων στη χώρα, σύμφωνα με την Κτηματολόγιο ΑΕ. Ωστόσο, η κτηματογράφηση έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό μόλις 17,7%, δηλαδή για 6.580.000 δικαιώματα.

Σε διαδικασία κτηματογράφησης μετά την ανάρτηση βρίσκονται 1.300.000 δικαιώματα, δηλαδή, ποσοστό 3,5%.

Σε διαδικασία κτηματογράφησης προ ανάρτησης βρίσκονται 5.850.000 δικαιώματα, δηλαδή, ποσοστό 15,8%.

Για την ανάδειξη αναδόχου, προχωρά διαδικασία που αφορά σε 6.720.000 δικαιώματα, δηλαδή ποσοστό 18,1%.

Εκτός προγράμματος κτηματογράφησης βρίσκονται 16.230.000 δικαιώματα, δηλαδή, ποσοστό 43,8%.

Σε διαδικασία μετάπτωσης (κτηματογράφηση Δωδεκανήσου) βρίσκονται 390.000 δικαιώματα, ποσοστό 1,1%, ενώ εμπλοκές στη διαδικασία κτηματογράφησης υπάρχουν για 30.000 δικαιώματα, δηλαδή για ποσοστό 0,1%.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε έγγραφο της Κτηματολόγιο ΑΕ, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποια είναι η πορεία σύνταξης του Κτηματολογίου.

Όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η Κτηματολόγιο ΑΕ, από τον Απρίλιο του 2012, έχει εκπονήσει Επιχειρησιακό Σχέδιο ολοκλήρωσης σύνταξης του Κτηματολογίου, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικό σχεδιασμό της κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας, ανάλυση των επιχειρησιακών επιλογών, προϋποθέσεις επίτευξης στόχων αλλά και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Αναφέρεται επίσης, ότι, με βάση τον σχεδιασμό της Κτηματολόγιο ΑΕ, η σύνταξη του Κτηματολογίου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.


Διαβάστε περισσότερα...

Ευνοϊκή απόφαση για τα διαγεγραμμένα δελτία ανεργίας


Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη στον ΟΑΕΔ.

Η Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη είχε ως αποτέλεσμα την δικαίωση στον ΟΑΕΔ, ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή επειδή ο Οργανισμός δεν του χορηγούσε βεβαίωση συνεχόμενου χρόνου ανεργίας, λόγω ολιγοήμερης εκπρόθεσμης απογραφής του.

Επιπλέον, ο ΟΑΕΔ συνέστησε Ειδική Επιτροπή που θα εξετάζει ανάλογα αιτήματα για επαναφορά του διαγεγραμμένου δελτίου ανεργίας ή συνένωση δύο χρονικών διαστημάτων ανεργίας. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, όπου παρατηρείται εκπρόθεσμη προσέλευση, να είναι σχετικά μικρό και να οφείλεται σε ειδικούς λόγους (ανωτέρας βίας, ασθένειας, κ.λπ.).

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του διότι αντιμετωπίστηκε και το ευρύτερο ζήτημα στην κατεύθυνση που είχε προτείνει σε σχετική Ειδική Έκθεσή του.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, η ανεξάρτητη Αρχή, με έγγραφό της προς τον ΟΑΕΔ, είχε τονίσει ότι οι συνέπειες της δικαιολογημένης ολιγοήμερης καθυστέρησης απογραφής είναι ιδιαίτερα επαχθείς, καθώς ο πολίτης στερείται φορολογικών απαλλαγών και παροχών που θέτουν ως προϋπόθεση την αδιάλειπτη ανεργία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η διοίκηση οφείλει να ασκεί τις αρμοδιότητές της, ώστε κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να αποφεύγονται οι ανεπιεικείς και απλώς δογματικές ερμηνευτικές εκδοχές, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι η στέρηση παροχών και φοροαπαλλαγών σε πολίτες που αποδεδειγμένα είναι άνεργοι, για καθαρά τυπικούς λόγους, φαίνεται υπέρμετρη, ιδίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Επισημαίνεται ότι ήδη από το 2007, σε Ειδική Έκθεσή του, o Συνήγορος του Πολίτη είχε επισημάνει στη διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι η ύπαρξη ανωτέρας βίας πρέπει να εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού (μη έγκυρη προσέλευση λόγω ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών ορεινών περιοχών κλπ) και ότι έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την απόφαση διαγραφής, με την οποία πλήττονται δικαιώματα που προκύπτουν από την καταγεγραμμένη μακροχρόνια ανεργία.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναλυτικός οδηγός για φορολογικά θέματα


Εγχειρίδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα συνηθέστερα ερωτήματα.

Εγχειρίδιο με τα συνηθέστερα ερωτήματα πολιτών σε θέματα φορολογίας εισοδήματος, φορολογίας κεφαλαίου, τελών και ειδικών φορολογιών, είσπραξης δημοσίων εσόδων, μητρώου και φορολογικών ελέγχων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Στον οδηγό έχουν ενσωματωθεί όλες οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην φορολογική νομοθεσία και δίδονται με τη χρηστική μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων πληροφορίες για μια γκάμα θεμάτων.

Δείτε τον οδηγό εδώ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραλίγο να χάσουν τα παιδιά τους επειδή τα φωτογράφισαν στο μπάνιο!


Όταν η «πολιτική ορθότητα» φθάνει στα όρια της ανοησίας.

Ένα ζευγάρι από την Αριζόνα κινδύνεψε να χάσει την επιμέλεια των παιδιών του επειδή ένας υπερ-ευαίσθητος υπάλληλος φωτογραφείου θεώρησε... πορνογραφικές τις φωτογραφίες των δύο κοριτσιών με τα μπουρνούζια τους!

Η απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε το 2008 όταν η οικογένεια Ντιμάρι έκανε διακοπές στο Σαν Ντιέγκο. Οι γονείς έβγαλαν πολλές φωτογραφίες με μία αναλογική μηχανή και έδωσαν τα φιλμ για εμφάνιση σε φωτογραφείο γνωστού πολυκαταστήματος.

Ο υπάλληλος είδε ανάμεσα στις φωτογραφίες και κάποιες στις οποίες τα τρία κοριτσάκια των Ντιμάρι ήταν στην μπανιέρα ή φορούσαν τα μπουρνούζια τους. Ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία και κατήγγειλε το ζευγάρι για... παιδική πορνογραφία!

Οι δικαστές πήραν στα σοβαρά την καταγγελία και αφαίρεσαν από τους Ντιμάρι την επιμέλεια των παιδιών! Φυσικά το ζευγάρι επιδόθηκε σε έναν ανηλεή δικαστικό αγώνα και εν τέλει δικαιώθηκαν, αφού χρειάστηκε να δαπανήσουν 75.000 δολάρια σε δικηγόρους!

Τώρα, το ζευγάρι κινείται πλέον δικαστικά εναντίον του πολυκαταστήματος, κατηγορώντας τη διεύθυνσή του για ψυχική οδύνη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλιγάτορας με τεχνητή ουρά


Επιστήμονες προσπαθούν να κάνουν τον Stubbs να κολυμπήσει ξανά.

Επιτέλους κατάφερε να απολαύσει τις βόλτες του στο νερό ένας αλιγάτορας στον οποίο επιστήμονες προσέθεσαν μια τεχνητή ουρά.

Ο εννέα ετών κύριος Stubbs είχε χάσει το πίσω μέρος του σώματός του μετά από επίθεση ενός άλλου κροκόδειλου.

Ωστόσο, η Κοινότητα Ερπετών στο Phoenix των ΗΠΑ ξόδεψε αρκετά χρήματα για μια ελαστική ουρά από σιλικόνη που θα μπορούσε να βοηθήσει το ζώο να κολυμπήσει ξανά. Στις φωτογραφίες φαίνεται ο αλιγάτορας, στον οποίο μαθαίνουν οι ερπετολόγοι με τη βοήθεια σωσιβίου πώς να κολυμπάει σωστά!






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Της είπαν ότι ήταν έγκυος, είχε όμως καρκίνο!


Έπασχε από μια σπάνια μορφή που «μιμείται» τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Η 22χρονη Frankie Wedgewood από το North Yorkshire υπέφερε από έντονους στομαχικούς πόνους και όταν αναζήτησε ιατρική συμβουλή ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, αντίθετα τα νέα ήταν ευχάριστα, ενημερώνοντάς την ότι ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Η νεαρή μητέρα είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, το γιο της Freddy, μόλις έξι μήνες πριν, το Σεπτέμβρη του 2011.

«Εγώ ήξερα ότι δεν ήμουν έγκυος, αφού ο αρραβωνιαστικός μου είναι στο στρατό και έλειπε εκείνο το διάστημα. Ήταν αδύνατο να είμαι έγκυος» είπε η ίδια και συνέχισε: «Στην αρχή ο γιατρός μου πίστεψε ότι ήταν έκτοπη κύηση, όμως ο υπέρηχος δεν έδειξε τίποτα. Ανησύχησα πολύ γιατί δεν καταλάβαινα τι μου συμβαίνει».

Υποβλήθηκε σε αρκετές εξετάσεις και τελικά το Μάρτιο του 2012 οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, η οποία «μιμείται» τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τη Daily Mail.



Η Frankie διαγνώστηκε με χοριοκαρκίνωμα, μια γρήγορα αναπτυσσόμενη μορφή καρκίνου που προέρχεται από μια εγκυμοσύνη. Ο καρκίνος αναπτύσσεται στα κύτταρα που φυσιολογικά θα εξελίσσονταν στον πλακούντα κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, ενώ μπορεί να συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη κι αν αφαιρεθεί ο πλακούντας.

Ο τύπος αυτός καρκίνου προκαλεί την παραγωγή της ορμόνης HCG, με αποτέλεσμα να φαίνονται θετικά τα τεστ εγκυμοσύνης, ακόμη κι αν μια γυναίκα δεν είναι έγκυος.

Κάθε χρόνο εμφανίζουν αυτόν τον τύπο καρκίνου 10 έως 20 γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία.

«Από τις χημειοθεραπείες έχασα τα μαλλιά μου, αλλά δε με ενόχλησε πολύ. Δοκίμαζα κάθε φορά διαφορετικές περούκες και χτενίσματα. Όμως δε μου άρεσε καθόλου που έπρεπε να σχηματίζω κάθε μέρα τα φρύδια μου με ειδικό μολύβι» συνέχισε η νεαρή μητέρα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικος ανακοίνωσε την αυτοκτονία του στο διαδίκτυο


Σχεδίαζε να θέσει τέρμα στη ζωή του την ημέρα των γενεθλίων του.

Ο 13 ετών Noah Brocklebank υπέφερε συναισθηματικά από τα πειράγματα των συμμαθητών του, τα οποία δέχεται τα τελευταία χρόνια. Τον έχουν αποκαλέσει χοντρό, άσχημο, ενοχλητικό, ηττημένο και διάφορα άλλα.

Το νεαρό αγόρι που έπαθε στην κατάθλιψη έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι επρόκειτο να θέσει τέρμα στη ζωή του την ημέρα των γενεθλίων του.

Ανέβασε μια φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Instragram με το χαρακωμένο χέρι του, γράφοντας ότι στα 13α γενέθλιά του θα αυτοκτονούσε.

«Ένιωθα ότι δεν είχε τίποτα νόημα. Η ζωή μου ήταν απαίσια. Δεν με ήθελε κανείς» είπε ο ίδιος.

Όταν η μητέρα του είδε το μήνυμα που ανέβασε ο γιος της ζήτησε αμέσως ιατρική συμβουλή και το παιδί της νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για 8 ημέρες.



Έχοντας τρομοκρατηθεί από την κατάσταση του γιου της, η Karen Brocklebank σκέφτηκε με ποιο τρόπο ακόμη θα μπορούσε να βοηθήσει το παιδί της να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Έτσι αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του στο διαδίκτυο, ελπίζοντας ότι θα βρισκόταν κάποιος που θα μπορούσε να του σταθεί και να του πει λόγια παρηγοριάς που θα τον εμψυχώσουν, αναφέρει δημοσίευμα του CBS News.



«Είπα την ιστορία. Ήμουν απελπισμένη. Ήταν μια έκκληση για βοήθεια» είπε η ίδια.

Αρχικά ζήτησε από κάποιους φίλους της στο Facebook να γράψουν γράμμα στο γιο της.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Noah είχε δεχτεί ήδη 2.000 γράμματα μέσω ταχυδρομείου.

«Αποκαταστάθηκε η πίστη μου στην ανθρωπότητα» πρόσθεσε.

Τα γράμματα πρόσφεραν ανακούφιση στο Noah ο οποίος περνάει το χρόνο του διαβάζοντας τα ενθαρρυντικά μηνύματα ανθρώπων από όλον τον κόσμο προς το πρόσωπό του.

«Είχα επικεντρωθεί στο κακό πρόσωπο των ανθρώπων, όπως τα κακόβουλα πειράγματα που δεχόμουν. Μετά συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται εκεί έξω και που μπορούν να γίνουν φίλοι μου» είπε ο ίδιος.



Διαβάστε περισσότερα...

Πούλησε το μωρό της σε παιδόφιλο!


Της είχε πει ότι ήθελε να γυρίσει ταινία πορνό με την κόρη της.

Την κατηγορία της αγοραπωλησίας της 18 μηνών κόρη της σε έναν άντρα που ήθελε να χρησιμοποιήσει το μωρό για τις ανώμαλες ορέξεις του, γυρίζοντας ταινία πορνό μαζί του, αντιμετωπίζει μια νεαρή μητέρα στις ΗΠΑ.

Η 24χρονη Natisha Hillard, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η MailOnline, πούλησε το παιδί της στον 39χρονο Christopher Bour έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού, ενώ φέρεται να γνώριζε ότι ο άντρας αυτός θα την χρησιμοποιούσε σε ταινία παιδικής πορνογραφίας.

Το FBI ξεκίνησε να ερευνά τον ύποπτο άντρα, όταν δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα από μια μασέζ η οποία κατήγγειλε ότι ο Bour τής έστειλε μήνυμα ομολογώντας τις προθέσεις του να κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί.

Δύο από τα μηνύματα που της έστειλε έγραφαν: «Θέλεις να με δεις να παίζω με ένα αληθινό μωρό αύριο;» και «Έχω την ευκαιρία να το κάνω που και που και ήθελα να δω αν θα μπορούσες να κρατάς την κάμερα».

Η ίδια γυναίκα δήλωσε στους πράκτορες του FBI ότι είχε δει ταινίες παιδικής πορνογραφίας στο φορητό υπολογιστή του Bour σε προηγούμενες επισκέψεις της στο σπίτι του, ενώ της είχε εξομολογηθεί και το «ενδιαφέρον» του για την κτηνοβασία.

Μια πράκτορας στη συνέχεια προσποιήθηκε τη μασέζ και απάντησε στα γραπτά μηνύματα του, ζητώντας του περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα «σχέδια» του για το 18 μηνών παιδί, αναφέρει το NBC News.

Εκείνος έδωσε γραφικές περιγραφές του τι επρόκειτο να κάνει, λέγοντας ότι το είχε κάνει ξανά στο παρελθόν και ότι η μητέρα του παιδιού είχε δώσει την έγκρισή της.

Τότε οι πράκτορες εισέβαλλαν στο σπίτι του στην περιοχή Hammond της Indiana και κατέσχεσαν τον υπολογιστή του.

Βρήκαν βίντεο και φωτογραφίες από ανθρώπους σε σεξουαλικές επαφές με παιδιά προεφηβικής ηλικίας, ανάμεσα στις οποίες και φωτογραφίες του ιδίου με μικρά παιδιά, καθώς επίσης και της μητέρας του μικρού κορίτσιου.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα οι δυο τους ήρθαν σε επαφή μέσα από ιστοσελίδα γνωριμιών στο διαδίκτυο.

Ο Bour κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, εξαγορά παιδιού για συμμετοχή σε παιδική πορνογραφία και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλίζω ή καταθέτω πινακίδες;


Το δίλημμα που ταλαιπωρεί τους κατόχους Ι.Χ.
Πολλοί κάτοχοι Ι.Χ. βρίσκονται τον τελευταίο καιρό αντιμέτωποι με το δίλημμα της ασφάλισης των οχημάτων τους ή της κατάθεσης πινακίδων. Και αυτό γιατί μετά τις 14 Απριλίου οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα τιμωρούνται με βαρύτατα πρόστιμα!

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, η ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική μόνο για τα οχήματα που δεν φέρουν πινακίδες.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος προβλέπει τα εξής:

«Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλονται, πέραν των αναγραφομένων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω κυρώσεις:

α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής ατυχήματος από όχημα επιτόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

β) Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.»

Μια λύση στο παραπάνω δίλημμα μπορεί να μας δώσει η εξέταση του προβλήματος από οικονομική σκοπιά. Δηλαδή, πόσο θα μας κοστίσει η ασφάλιση, σε σχέση με το πρόστιμο που κινδυνεύουμε να πληρώσουμε.

Εάν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια οικονομική προσφορά για την ασφάλιση του οχήματός μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να διακινδυνεύσουμε την επιβολή προστίμου...


Διαβάστε περισσότερα...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη


Λαμβάνονται μέτρα για προστασία της δημόσιας υγείας από τα σκουπίδια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Τρίπολη, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τα σκουπίδια, ύστερα από πρόταση που θα υποβάλλει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη ή το αργότερο μεθαύριο Τετάρτη. Τα σκουπίδια, θα διοχετευθούν σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης (ΧΑΔΑ), από αυτούς που έχουν κλείσει με διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις και δεν έχει προχωρήσει η αποκατάστασή του.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, της γενικής γραμματέως Μάρως Ευαγγελίδου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει τη μεταφορά σκουπιδιών εκτός περιφέρειας Πελοποννήσου σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο. Η ΚΥΑ αυτή θα ανακουφίσει κυρίως την περιοχή της Ερμιονίδας που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε, ότι θα ακολουθηθούν αυτές οι μέθοδοι, για χρονικό διάστημα 3- 4 μηνών, προκειμένου στο μεταξύ να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης κι αδειοδότησης, μονάδων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων, που θα περιλαμβάνουν (ΚΔΑΥ) Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, κομποστοποιητή και δεματοποιητή, με την αγορά των μηχανημάτων να βαρύνει την περιφέρεια Πελοποννήσου.



Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό παντοπωλείο στα Τέμπη


Προσπάθεια στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Κοινωνικό παντοπωλείο τέθηκε σε λειτουργία από τις αρχές Μαρτίου στα Τέμπη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Το παντοπωλείο λειτουργεί με έδρα το Μακρυχώρι και εντάσσεται στην γενικότερη κοινωνική πολιτική του δήμου και στην προσπάθεια στήριξης όσων ζουν δύσκολα λόγω της κρίσης.

Από το παντοπωλείο θα παρέχονται τυποποιημένα είδη διατροφής όπως λάδι, γάλα, ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, αλεύρι κ.λ.π. καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης 50 οικογενειών (απόρων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών με ανήλικα παιδιά, μοναχικών ανθρώπων κ.ά.).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελέας για κυκλώματα παράνομης εμπορίας κρέατος αλόγου


Καταγγελίες για κλοπή αλόγων ή αγορά γερασμένων και υποσιτισμένων ιπποειδών.

Υπό Εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι πολύ σοβαρές καταγγελίες για την δράση κυκλωμάτων που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε εγχώρια σφαγεία ώστε να προωθηθεί το κρέας τους στην αγορά σαν βοδινό ή αρνίσιο.

Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη για το διατροφικό σκάνδαλο με την χρήση αλογίσιου κρέατος η Εισαγγελία προχωρά στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών που χαρακτηρίζουν την χώρα ως κέντρο εξαγωγής αλογίσιου κρέατος και όχι μόνο ως σταθμό εισαγωγής και διακίνησης τέτοιων προϊόντων θέμα που ήδη ελέγχεται.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθούν συγκεκριμένες καταγγελίες για παράνομα σφαγεία ιπποειδών που φέρονται να λειτουργούν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, ενώ τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι, εκτός από άλογα, στα παράνομα σφαγεία διοχετεύονται ακόμα και γαϊδουράκια.

Αφορμή για την Εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News το οποίο αναφέρεται σε λαθρεμπόριο αλόγων με βασικό προορισμό την Ιταλία. Καταγγέλλεται επίσης ότι απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής φέρονται να έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο παράνομων αγοραπωλησιών γερασμένων και κακοποιημένων αλόγων.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τουλάχιστον είκοσι άλογα εντοπίστηκαν να βρίσκονται σε χωράφια που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ασπρόπυργου και αρκετά από αυτά είχαν εμφανή τραύματα και σημάδια υποσιτισμού.

Σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών τα άλογα αγοράζονται από 300 ευρώ έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το βάρος τους, και αρκετά από αυτά μεταφέρονται στην Ιταλία με παράνομες διαδικασίες καθώς σε πολλές περιπτώσεις το Λιμενικό αδυνατεί ελέγξει τα κοντέινερ με τα ζώα που φεύγουν στο εξωτερικό.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση των φοιτητών για στήριξη


Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από τους φοιτητές της Εργοθεραπείας για να γνωστοποιήσει στον κόσμο την "άδικη", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, συγχώνευση του μοναδικού τμήματος Εργοθεραπείας σε Ελλάδα και Κύπρο με το τμήμα Φυσικοθεραπείας καθώς και για να ζητήσουν τη στήριξη των πολιτών κατά του σχεδίου «Αθηνά».

«Σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπεται η συγχώνευση του τμήματος Εργοθεραπείας με το τμήμα της Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία πάρθηκε ερήμην των εκπροσώπων των αντίστοιχων ενδιαφερόμενων τμημάτων.

Οι σπουδαστές του τμήματος Εργοθεραπείας σας ενημερώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με την πρόταση αυτή, διότι προβλέπει τη συρρίκνωση του τμήματος, του επαγγελματικού κλάδου και των υπηρεσιών που παρέχει στο κοινωνικό σύνολο.

Οι λόγοι που κάτι τέτοιο θεωρείται αδύνατο είναι οι εξής:

• Τα δύο τμήματα έχουν διαφορετικό επιστημονικό και γνωστικό αντικείμενο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν και ένα κοινό πρόγραμμα σπουδών.

• Η Εργοθεραπεία και η Φυσικοθεραπεία διαφέρουν εξ’ ολοκλήρου ως προς το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η Εργοθεραπεία ασχολείται πέρα από τα κινητικά και με νευρολογικά , αναπτυξιακά, γηριατρικά και ψυχιατρικά περιστατικά όπως για παράδειγμα άτομα με αυτισμό, ψυχικά ασθενείς, άτομα με νοητική υστέρηση αλλά και σε άτομα εξαρτημένα από ουσίες κ.α

• Η Εργοθεραπεία είναι παγκοσμίως διαχωρισμένη και αναγνωρισμένη ως αυθύπαρκτη κι μοναδική επιστήμη.

• Το γεγονός ότι οι δύο κλάδοι διαφέρουν ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα καθιστά αδύνατη τη συγχώνευση των δύο τμημάτων.

• Το τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας είναι το μοναδικό σε Κύπρο και Ελλάδα .

• Αυτή η ενέργεια πλήττει ένα μεγάλο κομμάτι του ευπαθούς πληθυσμού που εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες των εργοθεραπευτών, καθώς δε θα χει πλέον πρόσβαση σε αυτές.

Με τη συγχώνευση των δύο τμημάτων επιβαρύνονται οι επαγγελματίες υγείας, οι νοσοκομειακές μονάδες, οι κλινικές υπηρεσιών υγείας, εμείς οι σπουδαστές και κυρίως τα άτομα που χρήζουν υπηρεσίες εργοθεραπείας.

Απαιτούμε από τους ιθύνοντες να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτό το βίντεο ώστε να αποτραπούν τέτοιου είδους ζημιογόνες αλλαγές στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Όσο άδικα και απερίσκεπτα συγχωνεύουν αυτά τα δύο τμήματα, τόσο άδικα πλήττονται και άλλα τμήματα στη χώρα, για αυτό ζητάμε τη στήριξη όλων κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Οι σπουδαστές της Εργοθεραπείας»





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία: Της χρέωσαν δύο φορές τα τέλη κυκλοφορίας


Αναγνώστρια καταγγέλλει στο enikos.gr ότι πριν από λίγες ημέρες, έλαβε δύο ατομικές ειδοποιήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας των πέντε τελευταίων ετών, προσαυξημένα, λόγω μη καταβολής τους κατά την ημερομηνία που έπρεπε.

«Εγώ αυτά τα τέλη τα έχω πληρώσει, ενώ έχω και τα διπλότυπα είσπραξης -εκτός από το διπλότυπο ενός χρόνου, για τον οποίο έχω μόνο σημειωμένη την ημερομηνία κατά την οποία τα πλήρωσα» σημειώνει η αναγνώστρια.

Η απάντησή των αρμοδίων ήταν ότι επειδή το σύστημα στην εφορία έπεσε, και δεν φαίνονται πουθενά αυτά τα διπλότυπα, «είστε υποχρεωμένη να τα πληρώσετε, εάν δεν τα προσκομίσετε».

«Άλλωστε είστε υποχρεωμένοι να τα φυλάσσετε για 20 χρόνια» τόνισε ο συγκεκριμένος υπάλληλος της εφορίας.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι απολύσεις πήραν παράταση για το 2014


Απολύσεις στο Δημόσιο με ορίζοντα το 2014 βλέπει τώρα η κυβέρνηση, σύμφωνα με «Τα Νέα», μετά την κατάθεση στην τρόικα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενός αναλυτικού σχεδίου το οποίο περιγράφει βήμα-βήμα τις ενέργειες που θα ακολουθήσει κατά το τρέχον έτος για τη διοικητική αναδιάρθρωση και τη διαχείριση του προσωπικού.

Καλή βάση για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων φέρεται να χαρακτηρίζουν οι επικεφαλής της τρόικας το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο δίνοντας ουσιαστικά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο ομαλές και αξιολογικές διαδικασίες στην επιλογή όσων θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο. «Παρουσιάζονται τα μέτρα σε μια ρεαλιστική βάση που πείθει τους εκπροσώπους της τρόικας για την υλοποίησή τους με δεδομένο και το κακό προηγούμενο με τις συνεχείς ακυρώσεις δεσμεύσεών μας» σημείωναν στελέχη του Δημοσίου. Το σχέδιο αναμένεται να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που θα έχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Κρίσιμο ορόσημο είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος, οπότε βάσει του σχεδίου θα πρέπει να αρχίσει η πλήρης εφαρμογή της διαθεσιμότητας - κινητικότητας, που προτάσσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μέσω αυτής θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που πλεονάζουν και μέρος τους θα αποχωρήσει τελικώς το 2014. Υπάρχουν, όμως, και σημαντικές ενδιάμεσες ημερομηνίες - σταθμοί για τις οποίες θα ελέγχεται από την τρόικα η εξέλιξη του εγχειρήματος. Πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων εντός του Μαρτίου - εκκρεμούν ακόμη πέντε υπουργεία.

Στη συνέχεια, το σχέδιο προβλέπει τον Απρίλιο να προωθηθεί ένα επόμενο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξετάζονται ήδη 700 φορείς στους οποίους απασχολούνται περίπου 13.000 εργαζόμενοι. Το επόμενο ραντεβού με την τρόικα θα είναι τον Ιούνιο, με την έναρξη αξιολόγησης του συνόλου των φορέων που βρίσκονται κάτω από την κεντρική κυβέρνηση, στη βάση του μοντέλου που θα προκύψει από την πιλοτική διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής και ορισμένους δήμους.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να γίνει αξιολόγηση μεταξύ άλλων σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ακόμη και πανεπιστήμια και να προχωρήσει η κατάργηση θέσεων. Η διαδικασία αυτή χαρακτηρίζεται από κύκλους του υπουργείου ιδιαίτερα καθοριστική, καθώς από τους φορείς αυτούς εκτιμάται πως θα προκύψει η συντριπτική πλειονότητα υπαλλήλων που θα έρθουν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο οριστικής αποχώρησης από το Δημόσιο.

Στη φάση αυτή θα επιχειρηθεί να βρεθούν οι κατάλληλοι και ικανοί υπάλληλοι που θα μετακινηθούν για την κάλυψη αναγκών σε άλλους φορείς, ενώ οι υπόλοιποι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και σταδιακά μετά τη συμπλήρωση 12μήνου θα αποχωρούν. Από το σημείο αυτό και μετά, όπως αναφέρεται, θα μπορούν να υπάρξουν και δεσμευτικοί ποσοτικοί στόχοι για τις αποχωρήσεις σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση περί υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων εντός του έτους, αλλά όχι και κατ' ανάγκη απόλυσης κάποιων. Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα τρέξει και ένα πρόγραμμα εθελούσιων συνταξιοδοτήσεων, με την παροχή ορισμένων κινήτρων για όσους βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών.

Μεταξύ των επιχειρημάτων προς την τρόικα για την ανάγκη μετάθεσης των όποιων απολύσεων το επόμενο έτος το υπουργείο έθεσε πάντως και την ανάγκη νομικής διασφάλισης των όποιων μέτρων ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του παρελθόντος υπάλληλοι που απομακρύνονται να επιστρέφουν τελικά έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση χτυπάει την καρδιά


Σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία της καρδιάς προκαλούν οι καταστάσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο άνθρωπος στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα που πραγματοποίησε ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, επιμελητής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έγινε στη διάρκεια των εργασιών συνεδρίου καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Μελετήθηκαν τα περιστατικά του εμφράγματος του μυοκαρδίου στον Νομό Μεσσηνίας τα τελευταία δέκα χρόνια. Το εντυπωσιακό είναι ότι την τρέχουσα πενταετία υπήρξε αύξηση κατά 45% των εμφραγμάτων σε σχέση με το προ της κρίσης χρονικό διάστημα.

Από την ανάλυση των επιπτώσεων σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές κατηγορίες φαίνεται ότι επλήγησαν ιδιαίτερα οι άνω των 45 ετών, οι κάτοικοι των αστικών περιοχών, οι γυναίκες και οι ανασφάλιστοι. Το ψυχικό στρες και η αβεβαιότητα που προκαλούν η ξαφνική και θεαματική πτώση του βιοτικού επιπέδου, η αδυναμία εκπλήρωσης βασικών υποχρεώσεων, η ανεργία και η υποαπασχόληση είναι επιβαρυντικές καταστάσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία: Δεν βρίσκουμε το φάρμακο για χημειοθεραπεία


«Τα φάρμακα είναι εξαφανισμένα και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δεν περιγράφεται η κατάσταση», καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr, συγγενικό πρόσωπο του οποίου πάσχει από καρκίνο του μαστού.

Όπως μας ανέφερε ο αναγνώστης του enikos.gr από τη Θεσσαλονίκη, «συγγενής μου κάνει χημειοθεραπείες και του χορηγείται συγκεκριμένο φάρμακο. Από τις αρχές Μαρτίου το φάρμακο είναι εξαφανισμένο και έχουμε μείνει πίσω στις χημειοθεραπείες. Δεν μπορούμε να το βρούμε στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και είμαστε σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Εκτός από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουμε πρέπει να βρούμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα».



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωσε διευθυντής από το 2005 σε σχολείο... του 2006!


Δεκάδες περίεργα σε φακέλους δημοσίων υπαλλήλων.
Στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών βρίσκονται οι φάκελοι των δημοσίων υπαλλήλων σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι επιτήδειοι που έχουν δηλώσει προσόντα - μαϊμού. Οσοι βρεθούν να έχουν διοριστεί με πλαστά πιστοποιητικά θα διωχθούν και αυτοί πειθαρχικά και θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο.

Το πλέον σύνηθες είναι η παραποίηση τίτλων σπουδών, με υπαλλήλους να έχουν δηλώσει βαθμολογίες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές που πραγματικά είχαν με στόχο να κερδίσουν μόρια. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό τέχνασμα.

Με εξαετή προϋπηρεσία ως διευθυντής σε σχολείο στους Θρακομακεδόνες εμφανίστηκε διεκδικητής για θέση σχολικού συμβούλου. Οπως είχε δηλώσει, κατείχε τη θέση του διευθυντή από το 2005, με μόνη λεπτομέρεια πως το συγκεκριμένο σχολείο ιδρύθηκε το 2006.

Αλλος εκπαιδευτικός είχε βαφτίσει ως μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ένα απλό σεμινάριο που παρακολούθησε στο πλαίσιο επιμορφωτικών προγραμμάτων κάποιου ιδρύματος, ενώ δεκάδες είναι τα περιστατικά που δηλώνουν γνώση ξένων γλωσσών ή υπολογιστών χωρίς να κατέχουν κάποιο από τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά.

Υπάλληλοι έχουν εντοπιστεί επίσης με ψευδή δικαιολογητικά για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, όπου για παράδειγμα υπήρξαν περιπτώσεις που απαιτούνταν να είναι κατηγορίας Ι-1 και στην πραγματικότητα διέθεταν χαρτί Ι-2, Ι-3, Ι-4 ή ακόμη και Ι-5.

Το τεστ δεξιοτήτων που διοργάνωσε το ΑΣΕΠ και έδινε επιπλέον μόρια σε υποψήφιους για διορισμό στο Δημόσιο αποτέλεσε επίσης πεδίο για πλαστογραφίες. Υπάλληλοι είχαν δηλώσει πως έλαβαν στο τεστ 292,5 μόρια στα 300 που ήταν το ανώτατο. Ωστόσο, δεν είχαν λάβει καν μέρος σε αυτό!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέφυρα ζωής για βρέφος 24 ημερών


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη νωρίς το πρωί σήμερα από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με πλωτό περιπολικό νεογνό 24 ημερών, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


Εκεί το περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να το μεταφέρει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαλμάς για τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, παρουσίασε σήμερα το πρωί τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και αφορούν σε παράνομες εξαγωγές φαρμάκων που οδήγησαν στην έλλειψη φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπιστώθηκαν οι εξής περιπτώσεις:

• Στις 8- 02-2013 σε εταιρεία εμπορικών αντιπροσώπων φαρμάκων στην Καλλιθέα , η οποία είναι θυγατρική Βουλγάρικης εταιρείας με κοινό ιδιοκτήτη έλληνα γιατρό διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούσε τριγωνικές ενδοκοινοτικές εξαγωγές φαρμάκων σε Βουλγαρία, Αγγλία και Γερμανία με φάρμακα που προμηθευόταν από φαρμακεία όλης της χώρας και τιμολογούσε στην μητρική στην Βουλγαρία. Τα φαρμακεία που προμήθευαν φάρμακα από 20-12-2011 έως 15-01-2013 είναι 202. Παράλληλα κατασχέθηκαν και σαράντα οκτώ(48) σκευάσματα τα οποία ήταν μισοκατεστρεμμένα και έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας.

• Επίσης από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από τον Εθνικό Οργανισμό διαπιστώθηκε ότι σε φαρμακαποθήκη με έδρα το Περιστέρι από τον Ιανουάριου του 2013 προμηθευόταν φαρμακευτικά σκευάσματα από 240 φαρμακεία και πραγματοποιούσε παράλληλες εξαγωγές.

• Από έλεγχο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στις 5-02-2013 σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικών σκευασμάτων διαπιστώθηκε η εμπλοκή 29 φαρμακείων σε αγοραπωλησίες φαρμάκων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

• Σε έλεγχο στις 4-04-2011 φαρμακαποθήκη στον νομό Μεσσηνίας διενεργούσε εξαγωγές από φάρμακα που προμηθευόταν από διάφορες εταιρείες εισαγωγής φαρμάκων καθώς και από δέκα πέντε(15) φαρμακεία της Πελοποννήσου και όμορων Νομών. Τα συγκεκριμένα φαρμακεία έστελναν φάρμακα στην επιχείρηση εκδίδοντας Δελτία Αποστολής χωρίς να εκδίδουν τιμολόγια, ως όφειλαν. Η επιχείρηση τους εξέδιδε πιστωτικά τιμολόγια παρόλο που δεν ήταν η προμηθεύτρια τους επιχείρηση.

• Σε έλεγχο στις 27/06/2011 σε φαρμακείο στην Πελοπόννησο διαπιστώθηκε ότι εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε φαρμακευτικά είδη διενεργούσε ενδοκοινοτικές εξαγωγές. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι διαμεσολαβεί στις εξαγωγές στην Γερμανία με άλλα 40 φαρμακεία σε όλη την χώρα. Από πληροφορίες που απέστειλαν οι Γερμανικές Αρχές αναφέρεται ότι οι πωλήσεις των φαρμακείων είναι εικονικές ως προς την εταιρεία η οποία δεν εξέδιδε τιμολόγια.

• Σε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκε ότι στο χρονικό διάστημα από 18.06.2010 έως και 16.96.2011 είχε εξαγάγει 930 τεμάχια συγκεκριμένου φαρμάκου αξίας 721.665,47 ευρώ από δέκα έξι παρτίδες αν και είχε προμηθευτεί μόνο δύο τεμάχια.

• Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την 1 -09 -2011 στο Ιατρείο Καθηγητή Οφθαλμολογίας και Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ψυγείο εντός του ιατρείου του 39 κουτιά συγκεκριμένου φαρμάκου από τα οποία έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας (κουπόνια). Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε έξι περιπτώσεις έφεραν τον ίδιο μοναδικό αριθμό σκευάσματος, δηλαδή είχαν εκτελεστεί οι συνταγές, είχαν επιβαρυνθεί τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να χορηγηθούν στους ασθενείς. Σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους ο συγκεκριμένος Καθηγητής Οφθαλμολογίας προμήθευε τον ιδιοκτήτη φαρμακείου στο κέντρο της Αθήνας (προηγούμενη περίπτωση) με φάρμακα χωρίς παραστατικά που του τα έδινε στην είσοδο πολυκατοικίας σε κούτες με παγοκύστες. Για κάθε σκεύασμα έπαιρνε 350 ευρώ.

• Φαρμακείο στην Πελοπόννησο διαπιστώθηκε ότι είχε συναλλαγές με οκτώ φαρμακεία από την Κέρκυρα όπου αγόραζε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από εξαγώγιμα φάρμακα τα οποία στη συνέχεια πωλούσε κυρίως σε φαρμακαποθήκες της Αθήνας. Στη συνέχεια τα φάρμακα εξάγονταν στην Γερμανία χωρίς να υπάρχουν παραστατικά αγορών. Επιπλέον επτά από αυτά είχαν πραγματοποιήσει εξαγωγές στην Κύπρο εμπορευμάτων συνολικής αξίας 1.815.330 ευρώ για τα οποία δεν είχαν δηλωθεί οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις τους.

• Στις ενδοκοινοτικές παραδόσεις φαρμάκων από τα φαρμακεία της Κέρκυρας, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 26-07-2012, εμπλέκονται και εμπορικοί αντιπρόσωποι μεσολάβησης πώλησης φαρμάκων από τους οποίους κατασχέθηκαν 36 σκευάσματα για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς ενώ έξι από αυτά ήταν χωρίς ταινίες γνησιότητας.

• Σε έλεγχο στις 29-05-2012 σε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκε ότι εξήγαγε φάρμακα στην Γερμανία αξίας 150.977,51 ευρώ ενώ δεν είχε υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος την τελευταία δεκαετία, δεν τηρούσε βιβλία και δεν εξέδιδε θεωρημένα παραστατικά. Επιπλέον κατασχέθηκαν 1.180 κουτιά φαρμάκων από τα οποία είχαν αφαιρεθεί οι ταινίες γνησιότητας και βρισκόταν στα ράφια του φαρμακείου. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ. Επιπλέον διακίνησε 1.350.000 κουτιά αναβολικών σκευασμάτων αξίας 2.263.237 ευρώ για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά πωλήσεων.

• Στις 16-02-2012 σε φαρμακείο στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στον Νομό Κορινθίας βρέθηκαν 440 σκευάσματα με επανακολλημένες ταινίες γνησιότητας και 70 σκευάσματα χωρίς ταινίες γνησιότητας. Τα φάρμακα βρέθηκαν σε ψυγείο που βρισκόταν στην επιχείρηση καθώς σε κουτιά υποδημάτων που ήταν τοποθετημένα στα ράφια διπλανής επιχείρησης. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ.

• Στις 23-1-2012 σε φαρμακείο κατασχέθηκαν 140 σκευάσματα φαρμάκων από τα οποία έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας και τα οποία ήταν τοποθετημένα σε τραπέζι στον εσωτερικό χώρο του φαρμακείου. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, δήλωσε:

«Παρουσίασα σήμερα όπως είχα δεσμευθεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που αφορούν στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από την χώρα. Ο φάκελος θα δοθεί στην δικαιοσύνη, το θεσμικό πλαίσιο θα αλλάξει και θα αυστηροποιηθούν οι ποινές προκειμένου να αποκατασταθεί η αγορά κι αυτό γιατί η περιορισμένη διαθεσιμότητα για τα 75 σκευάσματα από τα 12.000 στην ελληνική αγορά αφορούν όλα σε φάρμακα που βρίσκονται σε εξαγωγές.

Είναι προφανές ότι οι παραβάτες δεν συμπαρασύρουν το κύρος του φαρμακευτικού επαγγέλματος διότι η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών κάνουν έντιμα την δουλειά τους και συνεισφέρουν στον χώρο της υγείας.

Τα ονόματα των φαρμακοποιών που εμπλέκονται στις ανωτέρω υποθέσεις με επιστολή μου στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου - του ζήτησα να κοινοποιηθούν και στους άλλους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας -θα τα επιδείξω στους συλλόγους όποτε μου ζητηθούν. Τέλος, σήμερα τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν και στον εισαγγελέα».



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Mειώθηκε η εγκληματικότητα


Αισθητή μείωση στα σοβαρά εγκλήματα αλλά και στη μικροεγκληματικότητα του δρόμου καταγράφεται σε όλη τη χώρα το πρώτο δίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.

Οι οργανωμένες επιθέσεις των συμμοριών με τα Καλάσνικοφ φαίνεται ότι έχουν περιοριστεί χάρη στην αυξημένη αστυνόμευση στις μεγάλες πόλεις, καθώς οι ληστείες σε καταστήματα, χρηματαποστολές και υποκαταστήματα ΔΟΥ και ΕΛΤΑ είναι φέτος κατά 17% λιγότερες.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...