Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το ξυπνητήρι που λειτουργεί ως… δονητής


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!
Δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί; Νιώθετε το πάπλωμα βαρύ, και τίποτε δεν μπορεί να σας σηκώσει από το κρεβάτι;

Ίσως το ξυπνητήρι-δονητής «Wake-up vibe» να είναι το gadget που θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη για το… πρωινό ξύπνημα!

Μοιάζει σαν ένα iPod με καμπύλες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα ξυπνητήρι, που στέλνει κύματα… απόλαυσης κάτω από τα σεντόνια σας!

Προγραμματίζετε την ώρα στη συσκευή, επιλέγετε ένα από τα έξι μοτίβα δονήσεων, τοποθετείτε το ειδικό εξάρτημα στο εσώρουχό σας και… περιμένετε να ξημερώσει (ή και όχι)!

Καλή σας ημέρα!









Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ελλάδα επιστρέφει αύριο η Μυρτώ


Θα νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Στην Ελλάδα επιστρέφει αύριο η 16χρονη Μυρτώ, που το καλοκαίρι του 2012 είχε κακοποιηθεί βάναυσα από έναν Πακιστανό στην Πάρο και νοσηλευόταν στο εξωτερικό τους τελευταίους επτά μήνες.

Η κατάσταση της υγείας της κοπέλας παρουσιάζει μικρή βελτίωση και με την άφιξή της από τη Βοστώνη στην Ελλάδα, θα νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, που εξειδικεύεται σε περιστατικά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία, η οποία αναμένεται να ειναι πολύμηνη.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε τηλεδιάσκεψη προκειμένου οι γιατροί και οι θεραπευτές του κέντρου αποκατάστασης να ενημερωθούν από τους θεράποντες ιατρούς της Μυρτούς στην Αμερική.



Όπως δήλωσε στο MEGA η φυσίατρος και επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου Κατερίνα Σαραμούρτσου, η 16χρονη επί του παρόντος δεν έχει μια κανονική επικοινωνία, σημείωσε όμως πως "και μόνο που επικοινωνεί με τα μάτια είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται".

Η ίδια τόνισε πως πλήρης αξιολόγηση θα γίνει με την άφιξη της Μυρτούς, η οποία αναμένεται να ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης.

Στο μεταξύ, ο 21 ετών Πακιστανός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα δικαστεί την ερχόμενη Τρίτη από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Σύρου. Η δίκη του κατηγορούμενου, που κρατείται στις φυλακές Γρεβενών, γίνεται ενάμιση χρόνο μετά την αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκε το κορίτσι τον Ιούλιο του 2012.

Ηδη, ο δράστης έχει καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση για ψευδορκία, καθώς όταν συνελήφθη είχε δηλώσει ψευδώς ότι ήταν 17 ετών, για κανει χρηση των ευνοϊκων διατάξεων του νόμου ως ανήλικος και μάλιστα αρχικά είχε κρατηθεί στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα.

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα της Μυρτώς -η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κατηγορούμενο στο δικαστήριο- δήλωσε πως η καταδίκη του δεν είναι αρκετή.

«Είναι πολύ δυσκολότερο να βρω το παιδί μου έτσι όπως το βρήκα μετά από αυτό το κακό που του είχε προξενήσει με τα χέρια του, παρά να τον δω... Καμία καταδίκη από ανθρώπους, για 'μένα, δεν θα είναι αυτή που του αξίζει» δήλωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η ενδοοικογενειακή βία σπάνια έχει ένα μόνο θύμα»


Ένα συγκλονιστικό βίντεο που επιχειρεί να προβληματίσει τους γονείς.

Ένα «βουβό» φαινόμενο που υπάρχει και σε πολλές οικογένειες που δείχνουν υγιείς είναι η ενδοοικογενειακή βία. Ένα νέο του Frauenzentrale Zürich TVC επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται κατά του συγκεκριμένου φαινομένου.

Σκοπός είναι να προβληματιστούν οι γονείς και να κάνει τις μητέρες να αναρωτηθούν τι πρότυπο θέλουν να αποτελούν για τα παιδιά τους.

Η μικρή Lea προσπαθώντας να μοιάσει στη μαμά της αποκαλύπτει ότι οι συνέπειες του φαινομένου δεν εντοπίζονται μόνο σε ένα θύμα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκατετράχρονη έσφαξε με 40 μαχαιριές την αδερφή της


Απίστευτης αγριότητας έγκλημα στο Σικάγο.

Σοκ προκάλεσε η ομολογία 14χρονης στο Σικάγο ότι σκότωσε την 11χρονη αδερφή της με 40 μαχαιριές, με το αιτιολογικό ότι ήταν «αχάριστη».

Η 14χρονη κάλεσε ασθενοφόρο λέγοντας ότι ένας λατινοαμερικανός άνδρας μπήκε στο σπίτι τους και μαχαίρωσε την αδερφή της, Dora Betancourt, στο λαιμό, το στήθος και τα χέρια.

Η ίδια επέμεινε στην ίδια ιστορία, μέχρι που η αστυνομία βρήκε στοιχεία που την ενοχοποιούσαν πάνω στο θύμα και αναγκάστηκε να ομολογήσει.



Σύμφωνα με την αστυνομία, η 14χρονη μαχαίρωσε τη Dora σε μία φρενήρη επίθεση κατά την οποία έλεγε το λόγο για τον οποίο την μαχαίρωνε κάθε φορά που κάρφωνε το μαχαίρι στην αδερφή της.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η 14χρονη είχε βάλει ξυπνητήρι και επιτέθηκε στην αδερφή της ενώ η τελευταία βρισκόταν ακόμη στο κρεβάτι.

Το κορίτσι είχε τόσο πολλά τραύματα που δεν μπορούσαν να τα μετρήσουν και ήταν τόσο βαθιά που έφθασαν μέχρι τον πνεύμονα», ανέφερε ο ιατροδικαστής μιλώντας στο CBS.

Ενώπιον του δικαστηρίου, η δράστης καθόταν δίπλα στη μητέρα της, η οποία δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του φονικού. Οι δύο δεν κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στο δικαστή, ενώ το πρόσωπο της 14χρονης ήταν παγωμένο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.






Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνο χημικό σε πεζοδρόμιο


Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι στο κέντρο της Ξάνθης μετά την πληροφορία ότι υπήρξε διαρροή μεγάλης ποσότητας υδραργύρου σε πεζοδρόμιο κατά τη μεταφορά ενός μηχανήματος από τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε εργαστήριο του πανεπιστημίου, που βρίσκεται σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Μπρωκούμη, που στεγάζεται και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό συνέβη πριν από εννέα μέρες κατά τη μεταφορά του μηχανήματος και μόλις σήμερα το μεσημέρι κοινοποιήθηκε από έναν καθηγητή του ΔΠΘ που επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση αφού από τις υπηρεσίες κρίνεται ως ένα σοβαρό χημικό ατύχημα. Αποκλείστηκε ολόκληρη η περιοχή, ενώ ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Πολιτική Προστασία και το νοσοκομείο Ξάνθης. Ειδικά συνεργεία του ΔΠΘ έριξαν θειάφι στην περιοχή, προκειμένου ν’ απομακρυνθεί η ποσότητα υδραργύρου που είχε απομείνει.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του πανεπιστημίου, ένας εκ των καθηγητών, που συμμετείχε στη διαδικασία της μεταφοράς του μηχανήματος, γνώριζε για τη διαρροή από την πρώτη στιγμή, πλην, όμως, προσπάθησε να την αντιμετωπίσει μόνος του και κατά δήλωση του ιδίου κατάφερε να συγκεντρώσει από το δρόμο τη μεγαλύτερη ποσότητα. Ωστόσο, η έκταση που πήρε το περιστατικό μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, οδήγησε έναν άλλον καθηγητή να το κοινοποιήσει ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Περιφέρειας ΑΜΘ, Κώστας Κατσιμίγας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, έκανε λόγο για αμέλεια από μέρους του καθηγητή, και συμπλήρωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ ενημερώθηκε από το νοσοκομείο αν υπήρχαν περιστατικά που πιθανόν να οφείλονται σε χημική μόλυνση.

Η περιοχή παραμένει ακόμα αποκλεισμένη και αναμένεται αύριο το πρωί να διαπιστωθεί αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε με τη χρήση θειαφιού είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέχνη με διαφορά... στήθους


Ζωγράφος δημιουργεί αριστουργήματα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το μπούστο της!

Όσο κι αν οι πίνακες της ζωγράφου από τη Νότια Καλιφόρνια συγκεντρώνουν την προσοχή του φιλότεχνου κοινού, είναι η ίδια η δημιουργική διαδικασία που έχει μετατραπεί σε διασημότητα.

Κι αυτό γιατί η Marcey Hawk απαθανατίζει το ταλέντο της τρίβοντας, πιέζοντας, συστρέφοντας και συμπιέζοντας τα στήθη της (σε μέγεθος 30D) πάνω στον καμβά!

Και βέβαια μπορεί το ζωγραφικό της ύφος να μοιάζει με μαρκετίστικο κόλπο, τα αποτελέσματα ωστόσο είναι πολύ καλύτερα απ' ό,τι θα έκαναν οι περισσότεροι άνθρωποι με πινέλο.

Η καλλιτέχνιδα διαθέτει τις μπουστο-δημιουργίες της στην παγκόσμια αγορά, με τα έργα τέχνης να κυμαίνονται στα 350 ευρώ (500 δολάρια). Η πλήρης γκαλερί της Hawk είναι μάλιστα ανεβασμένη στο eBay.



Όσο για το αν πουλά η τέχνη της, αρκεί να αναφέρουμε ότι ένας από τους πρώτους συλλέκτες που την τίμησαν δεν ήταν άλλος από τον Χιου Χέφνερ (του Playboy), ενώ και πολλά ακόμα celebrities έχουν κοσμήσει τους τοίχους τους με τους πίνακές της (Russell Brand, Rob Dyrdek κ.ά.).

Η ίδια παραθέτει τον Τζάκσον Πόλοκ και τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ ως επιρροές στην τεχνοτροπία της, αν και οι περίφημοι ζωγράφοι ποτέ δεν εφάρμοσαν τις καινοφανείς μεθόδους της Hawk!



Κι αυτό γιατί η Hawk (με εύγλωττο καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Boobie Painter») προτάσσει τα στήθη της για να κάνει τέχνη, δεν μένει στην ευκολία του χρωστήρα: τα χρησιμοποιεί ως πινέλα θέτοντας τη θηλυκότητά της στην υπηρεσία της αισθητικής ήδη από το 2006, όταν και φιλοτέχνησε το πρώτο της έργο.



Δείτε λοιπόν μια επιλογή από τα ολοκληρωμένα έργα της Hawk, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί μέσω του eBay.




















Διαβάστε περισσότερα...

O τεχνικός σώθηκε το...ασανσέρ όχι


Ένα σπάνιο περιστατικό κατέγραψε κάμερα στην Τσεχία. Ένας τεχνικός κάνει εργασίες σε έναν ανελκυστήρα, αλλά κάτι δεν πάει καλά όπως θα δείτε στο βίντεο. Ευτυχώς ο άνθρωπος σώθηκε.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περπάτησε 9 μέρες για να γεννήσει


Μία οικογένεια από το Λαντάκ της βόρειας Ινδίας αναγκάστηκε να περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα, προκειμένου η νεαρή γυναίκα να γεννήσει το μωρό της στο πλησιέστερο νοσοκομείο.





Ξεκινώντας ένα δύσκολο ταξίδι εννέα ημερών με τα πόδια, περπατώντας 8 ώρες τη μέρα σε θερμοκρασίες -35 βαθμούς Κελσίου, κατά μήκος ενός παγωμένου ποταμού η οικογένεια έφτασε στο νοσοκομείο όπου η μητέρα γέννησε και στη συνέχεια επανέλαβαν όλοι μαζί την ίδια διαδρομή για να επιστρέψουν με το νεογνό στο σπίτι τους.



Τους πήρε εννέα μέρες για να φτάσουν στον προορισμό τους, το Lingshed , την κοντινότερη πόλη με νοσοκομείο, με τη γυναίκα να είναι έτοιμη να γεννήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.



Ένας φωτογράφος συνάντησε την οικογένεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής με το νεογέννητο μωρό σε ένα καλάθι. Το παγωμένο ποτάμι Chadar βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και η οικογένεια έπρεπε να το διασχίσει για να φτάσει στον προορισμό της.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεψαν τρόφιμα του ΟΗΕ


Πλιατσικολόγοι στο Νότιο Σουδάν έκλεψαν περισσότερους από 3.700 τόνους τροφίμων, οι οποίοι επαρκούσαν για την σίτιση 220.000 ανθρώπων για έναν μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ.

Οι αποθήκες της υπηρεσίας αυτής στην Μαλακάλ έχουν σχεδόν αδειάσει, δήλωσε η εκπρόσωπος του WFP Ελίζαμπεθ Μπιρς στην Γενεύη.

Η υπηρεσία αυτή προσπαθεί να ανακτήσει τα κλεμμένα αποθέματα σε τρόφιμα όπου κρίνεται δυνατό, ενώ ταυτοχρόνως προσπαθεί να προστατεύσει τα αποθέματα που έχουν απομείνει, σημείωσε η ίδια.

Η απώλεια αυτή προσκόπτει τις προσπάθειες σίτισης 73.000 πολιτών, οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο σε βάσεις του ΟΗΕ, όπως και περισσότερων από 200.000 προσφύγων οι οποίοι εξαρτώνται από την υποστήριξη του ΟΗΕ στις πολιτείες του Άνω Νείλου και Γιούνιτι, ήδη πριν από το ξέσπασμα της πρόσφατης κρίσης.

Συνολικά 494.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Χθες η κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν και οι αντάρτες υπέγραψαν εκεχειρία για τον τερματισμό της βίας που μαίνεται εδώ και περισσότερο από πέντε εβδομάδες και δίχασε την χώρα αυτή της Αφρικής, φέρνοντάς την στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

"Σε αυτήν την κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να προστατεύσει κανείς τα αποθέματα τροφίμων", υπογράμμισε επίσης η Μπιρς, προσθέτοντας ότι δεν έχει στην διάθεσή της πιο λεπτομερή στοιχεία όσον αφορά το πως λεηλατήθηκαν οι αποθήκες στην Μαλακάλ.

Η εκεχειρία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός 24 ωρών από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, αλλά διπλωμάτες εκφράζουν αμφιβολίες για το πόσο εύκολο θα είναι να ξεπεραστούν οι διαφορές.

Το WFP ζητεί την χορήγηση 57,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή έκτακτης βοήθειας σε τρόφιμα στο Νότιο Σουδάν και προβλέπει ότι θα χρειαστεί να ζητήσει κι άλλους πόρους στο μέλλον.

Το WFP δεν έχει αναφέρει μέχρι σήμερα κανένα περιστατικό κλοπής των αποθεμάτων της σε τρόφιμα στην κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ανάσα" σε ζευγάρι με μεγάλη διαγραφή χρέους


Οικονομική ανακούφιση αποτελεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για ένα ζευγάρι δανειοληπτών συμπολιτών μας με δύο ανήλικα τέκνα, που είχε βρεθεί σε αδυναμία πληρωμής του δανείου, αλλά και γενικότερη οικονομική εξαθλίωση.

Η δανειολήπτρια 36 ετών είναι άνεργη από το 2010, με μηδενικό εισόδημα, και ο σύζυγος της είναι εργάτης με μισθό μόλις 611 ευρώ, έπειτα από σταδιακές μειώσεις. Ο οκτάχρονος γιος τους αντιμετωπίζει πρόβλημα χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας και χρειάζεται τακτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές της δανειολήπτριας ανέρχονταν στο ποσό των 74.254,72 ευρώ ενώ του δανειολήπτη συζύγου της στις 96.961,90 ευρώ. Το μοναδικό τους περιουσιακό στοιχείο είναι η κυρία οικία τους την οποία και κατέχουν εξ αδιαιρέτου.

Όταν ανέλαβαν τις δανειακές τους υποχρεώσεις εργάζονταν και οι δύο με καλές αποδοχές και είχαν μια αξιοπρεπή ζωή. Η ανεργία της γυναίκας, η ασθένεια του παιδιού, η μείωση των αποδοχών του συζύγου, η γενική αύξηση του κόστους διαβίωσης, λόγω των άμεσων και έμμεσων φόρων τους οδήγησαν σε οδυνηρές καταστάσεις. Για κάποια περίοδο δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους, ενώ η διατροφή τους υποστηριζόταν από τον κοινωνικό παντοπωλείο, την Εκκλησία και τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Με τη νομική υποστήριξη της δικηγόρου Άννας Κορσάνου και αφού προσκομίστηκαν όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν αυτές τις δυσχερείς καταστάσεις ο Δικαστής ορθά κρίνοντας, οδηγήθηκε στην έκδοση δύο ξεχωριστών αποφάσεων με τις οποίες διαγράφηκε τεράστιο ποσοστό των χρεών τους.

Συγκεκριμένα ο σύζυγός από τα 96.961,90 ευρώ που χρωστούσε έως τώρα θα καταβάλλει 15.000 ευρώ μόνο για τη διάσωση της κύριας οικίας του και θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο ποσό. Και το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις των 62 ευρώ για 20 έτη.

Η σύζυγος από τα 74.254,72 ευρώ που χρωστούσε έως τώρα θα καταβάλλει 15.000 ευρώ μόνο για τη διάσωση της κύριας οικίας της και θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο ποσό. Και το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις των 62 ευρώ για 20 έτη.



Διαβάστε περισσότερα...

«Αφηρημένος» επιβάτης έσπειρε τον πανικό


Ένας συρμός του προαστιακού εκκενώθηκε στο Παρίσι όταν ένας από τους επιβάτες δήλωσε ότι έχασε ένα φιαλίδιο με κυάνιο μέσα σε ένα βαγόνι, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας και της εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών RATP.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι, ο "αφηρημένος" επιβάτης πήγε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κασάν, στα νότια του Παρισιού, και εξήγησε στους έκπληκτους υπαλλήλους ότι έχασε ένα φιαλίδιο που περιείχε κυάνιο. Ο επιβάτης είπε ότι εργάζεται στον τομέα της μεταλλευτικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα σε μεταλλουργείο χρυσού, όπου χρησιμοποιείται κυάνιο, το οποίο είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες.

Οι αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν το τρένο στον αμέσως επόμενο σταθμό και αφού απομάκρυναν τους επιβάτες έψαξαν εξονυχιστικά τα βαγόνια. Το φιαλίδιο βρέθηκε τελικά ανέπαφο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μειώνονται τα πανωτόκια των ενυπόθηκων αγροτικών δανείων στην ΑΤΕ»


Τσαυτάρης: Η τροπολογία θα φέρει σε λογικά επίπεδα το χρέος.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανέφερε πως η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγροτών που βρίσκονται στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

«Τα πανωτόκια προσπαθούμε να μειώσουμε, να φέρουμε σε λογικά επίπεδα το χρέος. Δεν το χαρίζουμε. Όμως, η παλαιά ΑΤΕ μπορούσε να βάζει υποθήκες χωρίς να πληρώνει το κόστος υποθηκών, επειδή πήγαινε στο υποθηκοφυλακείο ατελώς και έβαζε σε υποθήκη όλη την περιουσία του αγρότη, και ό,τι είχε στην τράπεζα, ή έπαιρνε ένα πολύ μεγάλο χωράφι. Έτσι, βρέθηκαν πάρα πολλά χωράφια υπερυποθηκευμένα και μπορεί για ένα δάνειο 1.000 ευρώ να έχεις υποθηκευμένο ένα χωράφι 10.000 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός και εξήγησε:

«Τι λέμε τώρα; Ότι πρέπει να πάμε τα δάνεια σε λογικά επίπεδα. Αν το δάνειο είναι αυτήν τη στιγμή μέχρι το διπλάσιο του αρχικού, θα το πάμε στο 120% και θα δώσουμε την ευκαιρία σε επτά χρόνια με μια δόση κάθε χρόνο να μη χάσει το χωράφι του. Να το νοικιάζει για αυτά τα χρόνια και τα χρήματα να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του δανείου. Αν το δάνειό σου έχει πάει τέσσερις ή πέντε φορές πάνω, θα το πάμε στο διπλάσιο».

«Αυτή τη ρύθμιση δεν τη φέρνουμε τώρα, επειδή βγήκαν οι αγρότες στον δρόμο. Την έχουμε φέρει οκτώ μήνες νωρίτερα και είχε έρθει ως τροπολογία, σε προηγούμενο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση συμφωνούσε, αλλά δεν την είχε περάσει, διότι πρέπει να πάει στην ΕΕ, για να μη νομίσουν ότι είναι καμουφλαρισμένη επιδότηση. Όταν τους το εξηγήσαμε, όπως σας το λέω, ότι μιλάμε μόνο για τόκους υπερδανεισμού, το κατάλαβαν. Και γι' αυτό ήρθε προχθές αυτή η ρύθμιση, γιατί θέλουμε να είμαστε εντάξει με την ΕΕ και να μην υπάρχουν περιθώρια προστίμων», σημείωσε ο κ. Τσαυτάρης.



Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο διάσωσης 60χρονου από πνιγμό


Η διάσωση καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας.

Με την πασίγνωστη ναυαγοσώστρια της σειράς «Baywatch» που υποδύονταν η Pamela Anderson, παρομοιάζει ξένο δημοσίευμα μια νεαρή κοπέλα που κατάφερε να σώσει έναν 60χρονο άντρα.



Ο λόγος για τη Lauryn Deverson, ναυαγοσώστρια σε δημόσια πισίνα στο Lancashire. Η 18χρονη βούτηξε στο νερό προκειμένου να σώσει τον άντρα που είχε αρχίσει να πνίγεται.

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, ένιωσα το σοκ μετά το περιστατικό. Το ένστικτο πήρε τον έλεγχο», δήλωσε η νεαρή στη Daily Mail.

Η διάσωση καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας. Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η παραλία που φωσφορίζει


Το φυτοπλαγκτόν κάνει τα πάντα να λάμπουν - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πολλά από τα ζευγάρια που επιλέγουν έναν εξωτικό προορισμό όπως οι Μαλδίβες για τον μήνα του μέλιτος θα ήθελαν να ζήσουν ένα τέτοιο εντυπωσιακό σκηνικό σαν αυτό που έζησαν ο φωτογράφος Will Ho και η σύζυγός του.

Ο νεαρός από την Ταϊβάν βρέθηκε σε παραλία του νησιωτικού συμπλέγματος μια βραδιά με ισχυρό αέρα και είδε το φυτοπλαγκτόν, που υπό συνθήκες φωσφορίζει σαν πυγολαμπίδες, να φωτίζει τα κύματα και να δημιουργεί εντυπωσιακά σχέδια.

Πιστεύεται πως οι μικροοργανισμοί του φυτοπλαγκτόν εκπέμπουν φως όταν στρεσάρονται και ο Ho εκτιμά πως ίσως αυτό συνέβη επειδή η θάλασσα ήταν ταραγμένη.

«Ήμουν τυχερός που είδα μια τέτοια όμορφη εικόνα κι έβγαλα πολλές φωτογραφίες. Λυπήθηκα όμως όταν τις ξαναέβλεπα σε μεγέθυνση στον υπολογιστή μου και έβλεπα και όλα αυτά τα σκουπίδια στην παραλία», ανέφερε στη σελίδα του στο Flickr.

Δείτε τις φωτογραφίες...














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη τα τελευταία 60 χρόνια


Η NASA δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ψηφιακά η αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη τα τελευταία 60 χρόνια.

Η παρουσίαση της NASA δείχνει πως αυξήθηκαν οι θερμοκρασίες στον πλανήτη από το 1950 μέχρι και το τέλος του 2013.

Οι επιστήμονες της NASA αναφέρουν πως το 2013 ήταν το έβδομο πιο θερμό έτος που έχει καταγραφεί από το 1880, συνεχίζοντας μία μακράς διάρκειας αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Με εξαίρεση το 1998, τα 10 θερμότερα έτη στην 133ή καταγραφή των επιστημόνων, έχουν σημειωθεί μέχρι το 2000, με το 2010 και το 2005 να έχουν σημειώσει ρεκόρ ως τα πιο θερμά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πενταπλάσιοι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου έγιναν το 2013


Έγιναν 131.000 έλεγχοι και κατασχέθηκαν 10 εκατ. προϊόντα.

Πενταπλάσιοι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν το 2013, σε σχέση με το 2012, αποτρέποντας την προώθηση στην αγορά 10,7 εκατ. τεμαχίων προϊόντων «μαϊμού», σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Πάταξης του Παρεμπορίου, από τις ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ, τελωνεία, υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ΚΕΛΑΥΕ­) το 2013 έγιναν 131.349 έλεγχοι έναντι 24.700 το 2012 (αύξηση 431%). Κατασχέθηκαν -και απετράπη η διακίνησή τους στην αγορά- προϊόντα παρεμπορίου που έφτασαν τα 10.793.372 τεμάχια έναντι 2.052.483 τεμαχίων το έτος 2012 (αύξηση 425%). Επίσης, σε όποιους από τους διακινητές είχαν ΑΦΜ επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Σημειώνεται πάντως ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι μειώθηκαν οι παραβάσεις κατά 26% και οι κατασχέσεις και καταστροφές κατά 20%.

Το 2014 θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι προσπάθειες πάταξης του παρεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών - παραποιημένων προϊόντων, που πλήττουν τα συμφέροντα των καταναλωτών, συμβάλουν στη φοροδιαφυγή και πλήττουν το υγιές εμπόριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κομμωτής κάρφωσε πελάτη με ψαλίδι


Ο άντρας εξαγριώθηκε από τα παράπονα του πελάτη για το κούρεμά του.

Το παράπονο για το νέο του κούρεμα, λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή ενός άντρα στην Κίνα!

Ο πελάτης ενός κομμωτηρίου δέχτηκε επίθεση με ψαλίδι από τον κομμωτή, αφού εκδήλωσε δυσφορία με το τελικό αποτέλεσμα. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πεκίνο, ενώ η επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας.

Ο έξαλλος κομμωτής, που είναι γνωστός σαν Bao, φαίνεται στο βίντεο να ορμάει στον άτυχο πελάτη ο οποίος κάθεται σε καρέκλα και να τον καρφώνει με το ψαλίδι στο στήθος!

Το θύμα υποβλήθηκε σε εγχείρηση, καθώς είχε τραυματιστεί στον πνεύμονά του. Κατάφερε να αποφύγει τον κίνδυνο και τώρα αναρρώνει σε νοσοκομείο.

Ο πελάτης φέρεται να έχει πει αρκετές φορές στον κομμωτή ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με τη δουλειά του, κάτι που τον εξαγρίωσε, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι συνάδελφοί του κατέθεσαν στην αστυνομία ότι εργάζονταν για το κομμωτήριο για μόλις 4 μέρες, αναφέρει το shanghaiist.com.

Ο οξύθυμος κομμωτής τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία.

Δείτε βίντεο από το περιστατικό…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκινητική απόδειξη της φιλίας δύο μαθητών


Ο 5χρονος Vincent ξύρισε τα μαλλιά του για να συμπαρασταθεί στον καρκινοπαθή φίλο του.
Σε μια έμπρακτη απόδειξη φιλίας προχώρησε ένας μαθητής της πρώτης δημοτικού, καθώς ο κολλητός του παλεύει με τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον 5χρονο Vincent Butterfield, ο οποίος αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του προκειμένου να υποστηρίξει τον καλύτερό του φίλο Zac Gossage. Οι δύο είναι συμμαθητές στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Ο Zac έχασε τα μαλλιά τους εξαιτίας της χημειοθεραπείας.

Όταν ρωτήθηκε από το KSDK γιατί ξύρισε τα μαλλιά του, ο Vincent απάντησε: «Για να κάνω τον Zac να νιώσει ότι δεν είναι ο μόνος χωρίς μαλλιά».

Επιπλέον, ο ίδιος συγκεντρώνει χρήματα για τις χημειοθεραπείες του φίλου του, αφότου έμαθε πόσο κοστίζουν. Έπλεξε πάνω από 20 πουλόβερ τα πούλησε και έχει ήδη συγκεντρώσει 200 δολάρια.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...