Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Υπόθεση οργίου με ανήλικη στη Θάσο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας από τους καταδικασθέντες ήταν ο σύζυγος της αδελφής της ανήλικης.
Βαριές καμπάνες επιφύλαξε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ξάνθης σε τέσσερις από τους επτά συνολικά κατηγορούμενους για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης κοπέλας τον Σεπτέμβριο του 2012.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα περίεργη υπόθεση τις πτυχές της οποίας κλήθηκαν να εξερευνήσουν οι δικαστές, κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας που ξεκίνησε στο Δικαστικό Μέγαρο της Ξάνθης την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης σύμφωνα με το thrakitoday.com.

Οι κατηγορούμενοι, τρεις εκ των οποίων είχαν προφυλακιστεί και παρέμεναν στις φυλακές όλο αυτό το διάστημα, βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης για εμπλοκή σε πάρτι οργίων με θύμα μια ανήλικη κοπέλα από τη Θάσο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κοπέλα αποπλανήθηκε σε μια απομονωμένη περιοχή του νησιού, ωστόσο η ίδια έχει αλλάξει αρκετές φορές την κατάθεσή της, γεγονός που δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά, τα οποία και κλήθηκε να εξετάσει το δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές διακοπές αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με το Δικαστήριο να κρίνει αθώους τους τρεις από τους επτά εμπλεκόμενους και ένοχους τους υπόλοιπους τέσσερις.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, με δεκάδες κατοίκους του χωριού να δίνουν το παρών παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα, καταθέτοντας ή απλώς αναμένοντας την έκβαση της δίκης. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο ένας εκ των κατηγορουμένων είναι σύζυγος της αδελφής του θύματος.

Το Δικαστήριο απέδωσε την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου στους τρεις προφυλακισθέντες κατηγορούμενους, ενώ στον τέταρτο, και συγγενή εξ αγχιστείας του θύματος, τις κατηγορίες τόσο της αποπλάνησης όσο και της αρπαγής ανηλίκου, καθώς φαίνεται πως ήταν αυτός που μετέφερε το κοριτσάκι στο σπίτι όπου τελέσθηκαν οι πράξεις.

Στα ρούχα μάλιστα του ανήλικου κοριτσιού βρέθηκε γενετικό υλικό από το οποίο προέκυψε πως υπήρξε σεξουαλική δραστηριότητα. Από τη μεριά τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες της κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι τους ζήτησαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου, μιας και είχαν όλοι λευκό ποινικό μητρώο, ενώ για την περίπτωση των τριών προφυλακισθέντων ζητήθηκε και η αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής εντός των φυλακών μετά την τέλεση της πράξης.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, με τους Δικαστές και τους ενόρκους να κάνουν ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του. Τελικώς, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών στους τρεις πρώτους κατηγορούμενους, που είχαν προφυλακιστεί, ενώ στον τέταρτο επεβλήθη ποινή έξι ετών για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου και ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου, με την τελική ποινή του να ανέρχεται σε οκτώ έτη κατά συγχώνευση.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, ενώ οι ποινές είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα γεγονός που σημαίνει πως αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Στους τρεις πρώτους δράστες επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης κάθε 1 και 16 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας τους, η καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ καθώς και η οποιαδήποτε επικοινωνία με το θύμα. Στον τέταρτο κατηγορούμενο επεβλήθησαν οι ίδιοι περιορισμοί πλην αυτού της καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου ξέσπασαν σε κλάματα μετά και την ανάγνωση των ποινών, ωστόσο όταν το Δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης αυτών μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το πλήθος άρχισε να χειροκροτεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.