Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις: Τα μη συνταγογραφούμενα δεν είναι καραμέλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την αντίθεση του για την πλήρη απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για υποτιθέμενες κόντρες με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι για να γίνει η επίμαχη μεταρρύθμιση χρειάζεται η υπογραφή και των δύο.

«Τα ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακα δεν είναι καραμέλες, μπορεί να το πάρεις να φέρεται ωραίο το κουτί και να έχει παρενέργειες μαζί με άλλα φάρμακα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τον κ. Χατζηδάκη τον σέβομαι τον θεωρώ καλό πολιτικό, ο κ. Χατζηδάκης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ο τομέας δημόσιας υγείας αφορά εμένα. Για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποφασίσουν και οι δυο. Θα βρούμε το σημείο για τη βέλτιστη συμφωνία.»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλη κριτική για την αποτελεσματικότητά του.

Όπως είπε, στην Ευρώπη τα φάρμακα είτε δεν πωλούνται στα σούπερ μαρκετ, είτε πωλούνται με την παρουσία φαρμακοποιού.

«Ακόμη και επιπλοκές παρατηρούνται από πώληση ασπιρίνης, 15.000 το χρόνο στις ΗΠΑ. Το θέμα είναι αν θέλουμε ένα μοντέλο στο οποίο ο ασθενής ο ίδιος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ότι πάθει ή θα έχουμε έναν ειδικό στην πώληση» σημείωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.