Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Επικίνδυνες ρωσικές τρέλες


Η τελευταία, επικίνδυνη, μόδα που θέλει κάποιους παράτολμους νεαρούς να σκαρφαλώνουν σε ψηλά κτίρια και να κρέμονται στο κενό χωρίς καμία ασφάλεια, φαίνεται να συνεχίζεται αμείωτη.

Στο βίντεο παρακολουθούμε μία κοπέλα η οποία κρέμεται στο κενό, από ένα πολύ ψηλό κτίριο, και το μόνο που την κρατάει από το να πέσει, είναι το χέρι του φίλου της!

Δείτε τις εικόνες που κόβουν την ανάσα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκεί που τα Χριστούγεννα είναι… καλοκαίρι


Έχουμε συνδυάσει τα Χριστούγεννα με τον χειμώνα και το χιόνι. Όμως πολλές είναι οι χώρες που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ενώ διανύουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δείτε τα μέρη που θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα… στις παραλίες:

Μπελίζ



Μεξικανική Ριβιέρα



Γαλλική Πολυνησία



Νέα Ζηλανδία



Άμπου Ντάμπι



Νότια Αφρική



Αυστραλία




Διαβάστε περισσότερα...

Τι βλέπουν οι αστροναύτες όταν επιστρέφουν στη γη


Αυτά που καταγράφουν είναι σίγουρα μοναδικά.

«Εκσφενδονίζονται» πίσω στη γη με 17.000 μίλια ανά ώρα, οπότε δεν πρόκειται φυσικά να είναι μια χαλαρωτική εμπειρία, όπως δείχνουν αυτές οι εικόνες της NASA.

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν από τη NASA προκειμένου να αποδείξουν τη δύσκολη – και απίστευτη - διαδικασία επιστροφής των αστροναυτών από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μέσα σε μια κάψουλα.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαγόρευσαν τα τατουάζ και τα piercing στα κατοικίδια


Πρόστιμο και φυλάκιση για τους παραβάτες.

Σκυλιά και γάτες που ανήκουν σε εκκεντρικούς, αν μη τι άλλο, ιδιοκτήτες που θέλουν τα λατρεμένα ζώα τους να έχουν μέχρι και τατουάζ ή piercing, θα πρέπει τώρα να διοχετεύσουν τη τρέλα τους αλλού!

Κι αυτό γιατί στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον, τα κατοικίδια γλίτωσαν το βασανιστήριο της βελόνας ή της τρύπας για σκουλαρίκι. Τη Δευτέρα, ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, έβαλε την υπογραφή του σε ένα νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύει τους κατοίκους από το να κάνουν τατουάζ και piercings στα κατοικίδια ζώα τους.

«Αυτό είναι καθαρά κακοποίηση ζώων», ανέφερε ο Cuomo «είμαι περήφανος για την υπογραφή της εν λόγω νομοθεσίας και θα μπει τέλος σε αυτές τις σκληρές και απαράδεκτες πρακτικές στη Νέα Υόρκη, μία για πάντα», συμπληρωσε.

Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 250 δολαρίων και 15 ημέρες φυλάκιση.






Διαβάστε περισσότερα...

Τυλίξτε με τον πιο πρωτότυπο τρόπο τα δώρα των γιορτών


Ίσως τα οικονομικά σας να μην σας επιτρέπουν "πλούσια" δώρα αλλά ακόμα και μια παλιά φωτογραφία ή ένα βιβλίο -που έχετε ήδη διαβάσει- με μια προσωπική αφιέρωση μπορούν να κάνουν τους αγαπημένους σας να χαμογελάσουν και να συγκινηθούν.

Αν μάλιστα τυλίξετε τα δωράκια όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, είναι βέβαιο ότι θα τους ενθουσιαστούν.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

UNICEF: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς


Τη ζωή των παιδιών που είναι «καρποί» του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες φέρνει στο φως η φωτογραφία της χρονιάς που επέλεξε η UNICEF Γερμανίας.



Στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει η οργάνωση μαζί με το περιοδικό GEO για φωτορεπορτάζ και φωτογραφίες που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και τις συνθήκες ζωής παιδιών σε όλον τον κόσμο πρώτοι βγήκαν οι φωτογράφοι Ινσα Χάγκεμαν και Στέφαν Φίνγκερ.

Το project τους με τίτλο «Wanna have love?! - Επιπτώσεις του σεξοτουρισμού» περιλαμβάνει μια σειρά φωτογραφιών παιδιών που ζουν με το στίγμα του αποκλεισμού στις Φιλιππίνες, επειδή είναι παιδιά ιερόδουλων, παρόλο που οι μητέρες τους μπορεί να έχουν αλλάξει πλέον επάγγελμα.

«Ισως οι μητέρες τους ήλπιζαν ότι εκείνος ο άντρας θα τις έβγαζε από τη δυστυχία, ίσως αναγκάστηκαν να πουλήσουν το κορμί τους. Οι μητέρες υπέκυψαν σε ξένους άντρες, Ευρωπαίους, Αυστραλούς, Αμερικανούς. Το αποτέλεσμα: παιδιά χωρίς πατέρες, επειδή οι άντρες αυτοί εξαφανίστηκαν», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της UNICEF.

«Και τα παιδιά είναι αρκετά εξωτικά για τους δρόμους των Φιλιππίνων. Η διαφορετική τους εμφάνιση, η πιο ανοιχτόχρωμη ή- σπανιότερα- πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα τους, καμιά φορά τα ξανθά τους μαλλιά, τα μπλε τους μάτια!

Ζουν με το στίγμα των παιδιών ιερόδουλων, ανεξάρτητα από το παρόν επάγγελμα των μητέρων τους. Και από το αν ήταν ενδεχομένως απλώς καρποί αγάπης», προσθέτει η ιστοσελίδα, που ανακοίνωσε ότι το φετινό βραβείο πηγαίνει στα συγκλονιστικά πορτρέτα των «καρπών» του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες.

Οι δύο 31χρονοι Γερμανοί φωτογράφοι συνάντησαν ορισμένα παιδιά ιερόδουλων σε κέντρο φιλοξενίας μιας οργάνωσης που δίνει καταφύγιο σε θύματα σεξουαλικής βίας και σεξοτουρισμού.

Όπως κατέγραψαν, τα παιδιά αυτά ρωτούν συχνά τη μητέρα τους για τον πατέρα τους και έχουν την παιδική ελπίδα ότι μια μέρα αυτός θα εμφανιστεί και θα τα αναγνωρίσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον πέταξε στο δρόμο γυμνό επειδή… την απατούσε


Είχε ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις. Μια 29χρονη Κινέζα όταν υποπτεύθηκε ότι ο σύζυγός της διατηρούσε παράλληλα σεξουαλικές σχέσεις με τη δίδυμη αδελφή της αποφάσισε να δράσει.

Τον παρακολούθησε και περίμενε υπομονετικά μέχρι το παράνομο ζευγάρι συναντηθεί. Οι δύο παθιασμένοι εραστές είχαν μια ερωτική συνεύρεση μέσα στο αυτοκίνητο και τότε, η 29χρονη Ting Su όρμησε στο αυτοκίνητο, τους έβγαλε έξω και τους υποχρέωσε να κυκλοφορούν γυμνοί στο δρόμο.

Η εκδίκηση της Κινέζας κάνει το γύρο του κόσμου.

Δείτε τις φωτογραφίες





Διαβάστε περισσότερα...

Ο κουρέας με το πιο βαρύ χέρι του κόσμου


Ένα μάλλον άγριο ξύπνημα περίμενε έναν άνδρα που επισκέφτηκε τον κουρέα του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο άνδρας την ώρα που δεχόταν την περιποίηση από τον κουρέα του αποκοιμήθηκε και εκείνος του έριξε μία δυνατή σφαλιάρα προκειμένου να ξυπνήσει. Η αντίδραση του πελάτη είναι απολαυστική.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχεις και εσύ κάτι που δε χρειάζεσαι; Κάντο χριστουγεννιάτικο δώρο στα παιδιά που το έχουν ανάγκη


40 παιδιά χρειάζονται την αγάπη σου:

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ

48ωρος Χριστουγεννιάτικος Διαδικτυακός Μαραθώνιος του boro.gr για τα παιδιά

Το www.boro.gr διοργανώνει έναν διαδικτυακό Μαραθώνιο για να στηρίξει τα παιδιά της Στέγης "ο Καλός Ποιμήν". Πρόκειται για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 4 έως 23 ετών, παιδιά που είτε κακοποιήθηκαν ψυχικά ή σωματικά, είτε προέρχονται από παραβατικές οικογένειες ή οικογένειες τοξικομανών και βρήκαν καταφύγιο στο ίδρυμα με εισαγγελική εντολή είτε δεν έχουν πόρους. Παιδιά που έχουν ανάγκη την αγάπη σου. Καλούμε τους αναγνώστες του διαδικτύου και τα site να βοηθήσουμε όλοι μαζί.



Τι θα λέγατε να κάνουμε αυτά τα παιδάκια να χαμογελάσουν;

Ελάτε να τους προσφέρουμε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο. Συγκεντρώνουμε μέχρι και αυτή την Παρασκευή πράγματα που δε χρειαζόμαστε, ρούχα, τρόφιμα, αναλώσιμα, βιβλία και παιχνίδια και ότι άλλο δεν έχουμε ανάγκη και πιστεύουμε ότι θα δώσει στα παιδιά χαρά και θα καλύψει τις ανάγκες τους.

Επικοινωνήστε στέλνοντας μέιλ στο info@ boro.gr και πείτε μας τι θα θέλατε να προσφέρετε. Η παράδοση των αγαθών θα γίνει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ιδρύματος αυτή την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά τι μπορείτε να προσφέρετε

ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΡΥΖΙ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ
ΚΡΕΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ -
PLAYSTATION
ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΨΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΒΙΒΛΙΑ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ



Η Στέγη Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» είναι τμήμα της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ιδρύθηκε το 1955.



Η Στέγη φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 20 αγόρια και κορίτσια από 5 έως 16 ετών που προέρχονται από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα και ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Πρόκειται για παιδιά εγκαταλελειμμένα, ψυχικά και σωματικά κακοποιημένα. Σκοπός της Ε.Π.Α.Π. είναι να παρέχει σ’ αυτά τα παιδιά στέγη, τροφή, ψυχολογική υποστήριξη, επίβλεψη και ασφάλεια από το επιστημονικό προσωπικό και τους υπαλλήλους που την στελεχώνουν. Όλοι οι εργαζόμενοι δείχνουν υπέρμετρο ζήλο για να προσφέρουν την απαιτούμενη φροντίδα σ’ αυτά τα παιδιά. Επειδή το ίδρυμα βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση κάθε βοήθεια και στήριξη για να χαμογελάσουν έστω και για λίγο αυτά τα παιδιά είναι δεκτή.




Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε στολίστηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα


Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε στην Ελλάδα ήταν το 1833 στα Ανάκτορα του Όθωνα στο Ναύπλιο. Μάλιστα οι κάτοικοι του Ναυπλίου σχημάτιζαν ουρές έξω από το παλάτι για να θαυμάσουν το νεόφερτο όσο και παράξενο για εκείνη την εποχή έθιμο. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα ελληνικά νοικοκυριά μπήκε την δεκαετία του ’50.



Μέχρι τότε η παράδοση ήθελε να στολίζουν τα Χριστόξυλα. Μεγάλα κούτσουρα δηλαδή κυρίως από ελιά, το οποίο έβαζαν στο τζάκι και έκαιγε για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων ως τα Φώτα. Θεωρούσαν ότι η κάπνα που έβγαινε από το Χροστόξυλο έδιωχνε τα κακά και προστάτευε το σπίτι από τους καλικάντζαρους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητα θα παρκάρουν μέσω smartwatch


Τα smartwatches μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε να λειτουργούν συνδεδεμένα με το smartphone δείχνοντας ειδοποιήσεις από κλήσεις, μηνύματα και συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με την υγεία μας. Ωστόσο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW θέλει δα δώσει μια ακόμη λειτουργία στο έξυπνο ρολόι που φοράμε στον καρπό μας, καθώς αναπτύσσει το αυτόματο παρκάρισμα μέσω του smartwatch.

Στην επίδειξη 2015 που θα γίνει αρχές Ιανουαρίου, του 2015, στο Las Vegas, η BMW ετοιμάζεται να δείξει την πρόοδο που έχει κάνει στα αυτόνομα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Remote Valet Parking Assistant που θα πραγματοποιείται μέσω του smartwatch.

Όπως αναφέρει το techblog, gr, τo BMW i3, όχημα το οποίο δημιουργήθηκε για ερευνητικούς σκοπούς, είναι εξοπλισμένο με προηγμένους σαρωτές λέιζερ οι οποίοι μπορούν να χαρτογραφήσουν και να προσδιορίσουν όλους τους κινδύνους που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ψηφιακό βοηθό του i3 και να πατηθεί το φρένο όταν χρειάζεται.

Με τη χρήση του smartwatch, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το αυτόματο παρκάρισμα σε δύσκολα σημεία όπως είναι οι πολυώροφοι χώροι.

Σημειώνεται ότι κάτι ανάλογο είχε δείξει και η Audi πέρσι, αλλά το δικό της σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος απαιτούσε ειδικό χώρο εξοπλισμένο με σαρωτές λέιζερ. Αντιθέτως το Remote Valet Parking Assistant της BMW μπορεί θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξανθιά έχασε σε τηλεπαιχνίδι από την πρώτη ερώτηση


«Ω Θέε μου, Έντι είναι το πιο εξευτελιστικό πράγμα που μου έχει συμβεί» είπε η ξανθούλα που έκατσε στη "Hot Seat" της Αυστραλίας για να διαγωνιστεί στο γνωστό τηλεπαιχνίδι γνώσεων.



Η πρώτη ερώτηση, όπως συνηθίζεται σε αυτά τα παιχνίδια, ήταν εξαιρετικά απλή.

Η διαγωνιζόμενη Whitney Beseler μάλλον δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία ή είχε υπερβολικό άγχος. Ποια άλλη μπορεί να είναι η δικαιολογία για την αποτυχία της από την πρώτη ερώτηση;

Η ξανθιά Αυστραλέζα που είναι δασκάλα γυμναστικής και τουριστική πράκτορας, έπρεπε να απαντήσει στην ερώτηση:

«Ποιο από τα 4 παρακάτω δεν είναι κόσμημα που φοράμε για να συμβολίσουμε μια σχέση μεταξύ δύο ατόμων»;

Οι πιθανές απαντήσεις ήταν:

Α) Δαχτυλίδι αρραβώνων;

Β) Βέρα;

Γ) Δαχτυλίδι επετείου;

ή Δ) Burger ring (διάσημο σνακ της Αυστραλίας)

Η διαγωνιζόμενη απάντησε αμέσως το Β. Ο παρουσιαστής προσπάθησε να τη βοηθήσει αλλά εκείνη επέμεινε: "Ωωω, νομίζω πως θα πω το Β, αν και το burger king φαντάζει ενδιαφέρον".

Όταν κατάλαβε το λάθος της ήταν αργά.

"Μπορούμε να το πάμε από την αρχή; Ρώτησε τον παρουσιαστή αλλά έλαβε αρνητική απάντηση.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκή συμφωνία κατά της φοροδιαφυγής


Στόχος να μη χρησιμοποιούνται εταιρείες-φαντάσματα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στη θέσπιση κανόνων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που διοχετεύεται σε χώρες - μέλη της κοινότητας μέσω ανωνύμων εταιρειών, συμφώνησαν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στόχος της συμφωνίας είναι να σταματήσουν εταιρείες - φαντάσματα να χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποστήριξη της τρομοκρατίας αλλά και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Τα κράτη θα πρέπει να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους μετόχους και ιδιοκτήτες εταιρειών, συμπράξεων αλλά και οργανισμών κάθε είδους και μορφής προκειμένου να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιος καρπώνεται τα όποια κέρδη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τράπεζες, λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες, δικηγόροι, μεσίτες ακινήτων και καζίνο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν κάθε ενδεχόμενα ύποπτη συναλλαγή με πελάτες τους.

«Η καταγραφή όλων όσων καρπώνονται οφέλη από εταιρείες και συμπράξεις θα βοηθήσει σημαντικά ώστε να αρθεί το πέπλο της μυστικότητας που καλύπτει αρκετούς υπεράκτιους λογαριασμούς. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και τη μείωση της κραυγαλέας φοροδιαφυγής», δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Κρισγιάνις Κάρινς, νομοθέτης της ΕΕ, η συνεισφορά του οποίου στη συμφωνία υπήρξε σημαντική.

Ειδικά μητρώα θα είναι ανοικτά στις εθνικές αρχές στο σύνολο των 28 ευρωπαϊκών χωρών. Στις τράπεζες θα παραχωρηθεί μερική πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιούν ελέγχους σχετικά με το ποιος πραγματικά είναι ο εκάστοτε πελάτης τους. Ταυτόχρονα, μερική πρόσβαση θα παραχωρηθεί και σε δημοσιογράφους και ερευνητές, που θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν «έννομο συμφέρον» να εξετάσουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ περί το 2017. Εξάλλου, έχει ήδη την υποστήριξη της Ομάδας των 20 (G20), παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε η Κίνα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλής πλοήγηση στο internet από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία και αξία, αφού απευθυνόταν σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας», πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την παρουσία, εκτός των άλλων και του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια.

Την παρουσίαση του θέματος, την οποία παρακολούθησαν 100 μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών και του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, έκανε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανόλης Σφακιανάκης, μαζί εξειδικευμένους αξιωματικούς της υπηρεσίας και ειδικούς επιστήμονες.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση της ευαίσθητης ομάδας των παιδιών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου από τα παιδιά.

Παράλληλα, έγινε η προβολή της εφαρμογής CYBERKID, με τη χρήση της οποίας και μέσω της γραμμής CYBERALERT δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time), σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η επικοινωνία γίνεται μέσω της χρήσης μίας πρωτοποριακής διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου, ενώ παρευρέθησαν ακόμα, ο διευθυντής της ΓΑΔΑ, υποστράτηγος Κων/νος Μιχαιρίνας, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος Ι. Διαμαντόπουλος και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Γ. Αρκουμάνης.

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μαθητές, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και εκπαιδευτικό υλικό.












Διαβάστε περισσότερα...

e-λεκτρονική αγορά εισιτηρίων για τα ΜΜΜ


Διαθέσιμη σε κινητά και tablet η δωρεάν εφαρμογή mobile ticketing.

Μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet, με τη δωρεάν εφαρμογή mobile ticketing, θα μπορεί να αγοράζει πλέον το επιβατικό κοινό εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις Συγκοινωνίες Αθηνών, με την εφαρμογή αυτή “TfA tickets”, η οποία είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα, tablets, με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, οι επιβάτες μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές ή να αναζητούν τα σημεία πώλησής τους.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του πιλοτικού προγράμματος, στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμα όλα τα εισιτήρια με διάρκεια ίση ή μικρότερη των 5 ημερών, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία για μια μόνο φορά: εγγραφή στο σύστημα (προαιρετικά), καταχώρηση των στοιχείων της κάρτας και αγορά με ασφάλεια και ευκολία των εισιτηρίων.

Από τη δεύτερη φορά, το μόνο που χρειάζεται για τη διεκπεραίωση όλων των μελλοντικών συναλλαγών είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας. Μετά την αγορά, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι η ενεργοποίηση του κατάλληλου εισιτηρίου πριν από την επιβίβαση. Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται πλέον επικυρωμένα. Για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Τα εισιτήρια που διατίθενται από την εφαρμογή έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές με τα εκδοτήρια και τους αυτόματους πωλητές των Συγκοινωνιών Αθηνών.

Για την αγορά πολλαπλών εισιτηρίων επιλέγουν τον αριθμό των εισιτηρίων που επιθυμούν από τον κατάλογο των προϊόντων και στη συνέχεια ενεργοποιούν τόσα εισιτήρια όσα και τα άτομα που θα επιβιβαστούν στο μέσο. Όλα τα άτομα, για τα οποία έχουν εκδοθεί εισιτήρια ως μέρος μιας ενιαίας συναλλαγής της εφαρμογής, θα πρέπει να μετακινηθούν μαζί με τον κάτοχο του «κινητού» εισιτηρίου.

Το εισιτήριο ενεργοποιείται από τον ίδιο τον επιβάτη και είναι έγκυρα επικυρωμένο 2 λεπτά μετά την ενεργοποίησή του. Στην περίπτωση των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα πρέπει να ενεργοποιείται οποιαδήποτε στιγμή πριν από την είσοδό στο όχημα. Αν το εισιτήριο βρίσκεται στη φάση των 2 λεπτών καθυστέρησης πριν από την επικύρωση, οι επιβάτες θα πρέπει εισέλθουν στο όχημα μόνο από την μπροστινή πόρτα και να επιδείξουν το κινητό τους τηλέφωνο με το εισιτήριο στον οδηγό. Στην περίπτωση του μετρό, το εισιτήριο θα πρέπει να επικυρώνεται περίπου 2 λεπτά πριν από την είσοδο στο σταθμό.

Τα εισιτήρια παραμένουν ενεργά καθ' όλη την ονομαστική διάρκεια τους. Σε περίπτωση ελέγχου, οι επιβάτες επιδεικνύουν το εισιτήριό τους στους ελεγκτές κομίστρου, ανοίγοντας την εφαρμογή «TfA tickets» και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την καρτέλα «Τα εισιτήριά μου».

Οι αποδείξεις για την αγορά εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνου διατίθενται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail).

Σε περίπτωση απώλειας κινητού τηλεφώνου ή αγοράς καινούργιου οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους στη νέα συσκευή.

Τα «κινητά» εισιτήρια λήγουν στο τέλος της ονομαστικής διάρκειας τους (π.χ. 70 λεπτά για το ενιαίο εισιτήριο και 24 ώρες για το ημερήσιο εισιτήριο) αφού επικυρωθούν, είτε μετά από έξι μήνες εάν δεν επικυρωθούν. Τα εισιτήρια που έχουν λήξει μετακινούνται αυτόματα στη καρτέλα «Ιστορικό» στη θέση «Τα εισιτήριά μου».

Ο επιβάτης είναι υπεύθυνος για να διατηρήσει το κινητό του τηλέφωνο φορτισμένο και σε λειτουργία, αν μετακινείται με εισιτήρια της εφαρμογής «TfA tickets». Σε περίπτωση επιβολής προστίμου λόγω εξαντλημένης μπαταρίας ο επιβάτης παρακαλείται να φέρει (φορτισμένη) τη συσκευή και το απόκομμα επιβολής προστίμου στη Διεύθυνση Κομίστρου των Συγκοινωνιών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΟΕ καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία


Ζητά ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών.

«Η φτώχεια, η λιτότητα και οι περικοπές συνεχίζονται και δημιουργούν νέα αδιέξοδα στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Βιώνουμε για 5η συνεχή χρονιά τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και διαλύουν το κοινωνικό κράτος».

Τα παραπάνω τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με αφορμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015 ενώ καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει τώρα τις δαπάνες για την Παιδεία - μέχρι και 5% του ΑΕΠ-, να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του και να στηρίξει έτσι την ελληνική μαθητιώσα νεολαία που αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου.

Η ΔΟΕ δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι η περιβόητη και πολυπόθητη ανάπτυξη φαίνεται ότι αργεί ακόμα… και συνεχίζει γράφοντας ότι «επιβάλλεται το να γίνει επένδυση στην παιδεία για να δοθεί απάντηση στην κρίση η κυβέρνηση συνεχίζει την ολέθρια πολιτική της. Οι δαπάνες για την Παιδεία θα αγγίξουν το 2% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα θα είναι, και πάλι, από τις τελευταίες χώρες της Ε.Ε. σε δαπάνες για την εκπαίδευση. Είναι αυτονόητο πλέον ότι με τα ελάχιστα χρήματα που διατίθενται για την Παιδεία το 2015 θα υπάρχουν τεράστιες ακάλυπτες ανάγκες και δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων. Η ανεργία των εκπαιδευτικών θα διογκωθεί, αφού δεν θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί και θα συνεχιστεί η οικονομική τους εξαθλίωση αλλά και η επιστημονική τους υποβάθμιση.

Η ΔΟΕ κλείνει την ανακοίνωσή της με τα ακόλουθα:

Διεκδικούμε άμεσα αύξηση των δαπανών για την Παιδεία γιατί εμείς γνωρίζουμε: ότι η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο οι καταναλωτικές διαφορές στο εμπόριο


Δημιουργείται ομάδα εργασίας από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκροτήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης ομάδας εργασίας για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2013/11/ΕΕ για την εναλλακτική επίλυση καταναλωτικών διαφορών (οδηγία ΕΕΚ∆) και τη λήψη συμπληρωματικών εθνικών μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού 524/2013 για την ηλεκτρονική επίλυση καταναλωτικών διαφορών (ΗΕΔ).

Υπενθυμίζεται ότι για την Οδηγία 2013/11/ΕΕ σχετικά με την εναλλακτική επίλυση καταναλωτικών διαφορών υπάρχει προθεσμία ενσωμάτωσης στην εθνική έννομη τάξη μέχρι την 9 Ιουλίου 2015, ενώ ο κανονισμός 524/2013 για την ηλεκτρονική επίλυση καταναλωτικών διαφορών θα εφαρμόζεται από τις 9 Ιανουαρίου 2016.

Ο κανονισμός θεσπίζει μια «ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα επίλυσης διαφορών» («πλατφόρμα ΗΕ∆»). Η πλατφόρμα αυτή, θα είναι άμεσα προσπελάσιμη από καταναλωτές και εμπόρους και θα παραπέμπει αυτόματα τις καταγγελίες τους σε έναν φορέα αρμόδιο να εξετάσει τη διαφορά την επίλυση συμβατικών διαφορών που ανακύπτουν από διασυνοριακές συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η χρήση της πλατφόρμας θα είναι δωρεάν και οι καταναλωτές και οι έμποροι θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες με ηλεκτρονικό έντυπο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο ιστότοπο της πλατφόρμας σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Ωστόσο, όλες οι καταγγελίες που εξετάζονται μέσω της πλατφόρμας ΗΕ∆, εφόσον σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, θα πρέπει να επιλύονται γρήγορα. Ως εκ τούτου, ο κανονισμός τάσσει προθεσμία συντομότερη από αυτήν που συνήθως απαιτείται για την επίλυση διαφορών εκτός ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στην επιτροπή μετέχουν υπηρεσιακά στελέχη, εκπρόσωποι του Μεσολαβητή Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών, των ασφαλιστικών εταιρειών, της Επιτροπής Πιστοποίησης ∆ιαμεσολαβητών, των καταναλωτών, της ΕΣΕΕ, του ΣΕΒ, του ΣΕΛΠΕ, του ΕΒΕΑ, του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απευθείας Πωλήσεων και της Ελληνικής Ένωσης Πωλήσεων από Απόσταση και Ηλεκτρονικού Εμπορίου.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επικαιροποιημένο υπόμνημα της ΕΣΑμεΑ για το νομοσχέδιο «Ειδική Εκπαίδευση»


Ανακοίνωση 17.12.2014


Τις προτάσεις της επί του σχεδίου νόμου «Ειδική Εκπαίδευση» του υπουργείου Παιδείας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, οι οποίες συγκεντρώθηκαν μετά από διαβούλευση με τους φορείς και τα μέλη της.


Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι πιο ολοκληρωμένο ως προς τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε σχέση με προηγούμενες προσπάθειες του υπουργείου, γι' αυτό και πρέπει να προωθηθεί άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων.

Όμως, από τα αρνητικότερα σημεία του νομοσχεδίου που χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας είναι οι διατάξεις που αφορούν στην ένταξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται και στις παρατηρήσεις επί των σχετικών άρθρων η Ε.Σ.Α.μεΑ. διαπιστώνει ότι και με αυτό νομοσχέδιο η στελέχωση των μονάδων ειδικής εκπαίδευσης γίνεται με μετάθεση, διορισμό, απόσπαση ή αναπλήρωση όταν διαπιστώνονται κενά. Ο χώρος της ειδικής εκπαίδευσης και η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των μαθητών με αναπηρίες και των εκπαιδευτικών τους, απαιτεί την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρίες με μόνιμη σχέση εργασίας, ούτως ώστε να διασφαλίζει και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί ο πλήρης κατακερματισμός και το καθεστώς της ευέλικτης εργασίας των εκπαιδευτικών και των απασχολούμενων στην ειδική εκπαίδευση που οδηγούν στην υποβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι το σύστημα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο, έχει ανάγκη από την αύξηση των κονδυλίων που κατευθύνονται σε αυτό, και από τον προσδιορισμό μετρήσιμων στόχων για την ορθολογική απορρόφηση των πόρων.


Διαβάστε περισσότερα...

«Πόλεμος» για τη χορήγηση διδακτορικών από ΤΕΙ


Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου: Δεν θα χάσουν τα πανεπιστήμια, εάν τα ΤΕΙ γίνουν καλύτερα
.
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ με αφορμή τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για τη χορήγηση 3ου κύκλου σπουδών (διδακτορικών σπουδών) από τα ΤΕΙ, καθώς και τη μετονομασία τους σε «ΑΕΙ Εφαρμοσμένων Επιστημών».

Τα πιο πάνω αποτελούσαν θέματα της συνεδρίασης της 9η Δεκεμβρίου μαζί με το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κατάληψης στο κτίριο του ΤΕΙ Αθήνας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΕΕΤΕΜ, η 14η συνεδρίαση της ολομέλειας του Σ.Α.Τ.Ε είχε ως θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, την ονοματολογία των ΑΕΙ του Τεχνολογικού Τομέα, τα διδακτορικά διπλώματα, τα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και την ένταξη των τμημάτων, σχολών, εισαγωγικών κατευθύνσεων σε τομείς, για τους απόφοιτους Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2016.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου για το όλο θέμα ο οποίος και μας δήλωσε ότι είναι παράλογο να υπάρχουν Τμήματα Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ σημείωσε ότι ο αποκλεισμός δεν αποτελεί λύση.

Για το θέμα της εκπόνησης των διδακτορικών σπουδών στα ΤΕΙ ο κ. Γλαβάς υπογράμμισε ότι τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου χωρίς να έχουν το βασικό εργαλείο της έρευνας που έχουν τα ΑΕΙ, της δυνατότητας να έχουν φοιτητές που πραγματοποιούν διδακτορική διατριβή.

«Δεν βλέπω που θα χάσουν τα πανεπιστήμια, εάν τα ΤΕΙ γίνουν ακόμα καλύτερα» δήλωσε ο κ. Γλαβάς και συνέχισε λέγοντας ότι «μορφώνουμε περίπου τους μισούς νέους Έλληνες. Γιατί αυτοί δεν πρέπει να μορφώνονται καλά;». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «όταν παρέχεις και τον τρίτο κύκλο εκπαίδευσης, τότε η εκπαίδευση όλων των κύκλων αναβαθμίζεται».

Να σημειώσουμε ότι για τα διδακτορικά διπλώματα υπάρχουν αξιολογήσεις από εξωτερικούς αξιολογητές της ΑΔΙΠ που έχουν θέσει το θέμα της πραγματοποίησης διδακτορικών από τα ΤΕΙ. Ο κ. Γλαβάς δήλωσε ότι ο υπουργός Παιδείας είναι γνώστης των αξιολογήσεων και ότι έχουν υπάρξει δεσμεύσεις και από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες που όμως δεν έχουν υλοποιηθεί.

Όσον αφορά την αλλαγή του ονόματος ο κ. Γλαβάς δήλωσε ότι ήδη ο νόμος ονομάζει τα ΤΕΙ ως Ανώτατα Εκπαιδευτική Ιδρύματα Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί.

Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει έχει τοποθετηθεί και η Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου.

Η ΕΕΤΕΜ τονίζει ότι δυστυχώς, αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων υιοθετεί τις σκοταδιστικές απόψεις ορισμένων Πρυτάνεων, οι οποίες συμβαδίζουν με τις απόψεις γνωστών συντεχνιακών επιμελητηρίων που δημιουργήθηκαν τότε που η εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά και οι δομές της Δημόσιας Διοίκησης ήταν διαφορετικές απ' ό,τι σήμερα.

«Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να εμφανίζεται το σύνολο των Πρυτάνεων ως οπαδοί αναχρονιστικών αντιλήψεων. Δεν είδαμε αντίστοιχες λάβρες δηλώσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων, όταν "θεσμοθετούνταν" τα κολέγια, ή όταν, πρόσφατα, τους χορηγούνταν επαγγελματικά δικαιώματα, αντίστοιχα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων» υπογραμμίζει η ΕΕΤΕΜ.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΕΜ το γεγονός αυτό, βέβαια, εξηγείται, διότι μέλη ΔΕΠ εργάζονται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ (για δυο συνεχόμενες θητείες) τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γνωστό κολέγιο.

«Αναφορικά με τη θέση της συνόδου για τα "αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα", καλό είναι οι Πρυτάνεις να περιοριστούν στον ακαδημαϊκό τους ρόλο, να ασχοληθούν με τα ιδρύματα που διοικούν, τα οποία καταλαμβάνουν χαμηλές θέσεις σε διεθνείς αξιολογήσεις και να μην προσδένονται στο άρμα γνωστών συντεχνιακών συμφερόντων, παριστάνοντας τους εκπροσώπους των», γράφει η ΕΕΤΕΜ.

Η ΕΕΤΕΜ εκφράζει την απορία της με τη συλλογιστική της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία καταλήγει στο ότι η ανάπτυξη της χώρας θα επιτευχθεί μόνο αν τα ΤΕΙ αποκλειστούν τόσο από τη χορήγηση διδακτορικών διπλωμάτων όσο και από την έρευνα! Προφανώς αγνοούν ότι πολλά ΤΕΙ έχουν επιδείξει σημαντικό ερευνητικό έργο, χωρίς τους ανάλογους πόρους.

«Τονίζουμε ότι, εδώ και τριάντα χρόνια, η ανάπτυξη βρίσκονταν "στα χέρια" των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των πτυχιούχων τους – οι επιλογές των οποίων οδήγησαν στην παραγωγική και οικονομική χρεωκοπία της χώρας, την οποία βιώνουμε έντονα τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι καιρός πλέον να απελευθερωθούν ακαδημαϊκά τα ΤΕΙ και οι πτυχιούχοι τους από τα συντεχνιακά δεσμά, "μήπως" ως κοινωνία μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά» γράφει μεταξύ των άλλων η ΕΕΤΕΜ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβαθμίζεται ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΛΣ στη Δραπετσώνα


Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψε σήμερα ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Προγραμματική σύμβαση, η οποία αναβαθμίζει τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού του Λιμενικού Σώματος στη Δραπετσώνα, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τη σύμβαση υπογράφουν, ακόμη, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων, αρχικελευστής ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, Αθανάσιος Τσατσουλής.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι σε μία περίοδο κρίσης είναι παρά πολύ σημαντική η οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία.

Ο κ. Τσατσουλής ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ευαισθησία που δείχνει σε αυτά τα θέματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεμπλόκαραν επενδύσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων


Αφορούν τους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και του εμπορίου- υπηρεσιών.

Το «πράσινο φώς», μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, πήρε η ένταξη στο σχετικό πρόγραμμα 62 ακόμα έργων (σε συνέχεια των προηγούμενων 190 έργων) Ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, και του εμπορίου - υπηρεσιών.

Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 6.703.592,90 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ξεπερνά τα 3.177.980,97 εκ. ευρώ. Η ένταξη των έργων αυτών είχε αρχικά μπλοκάρει για τυπικούς λόγους, από τους ενδιάμεσους φορείς υλοποίησης του προγράμματος. Έτσι, συστάθηκε Ειδική Επιτροπή η οποία έκανε επανεξέταση των αιτήσεων, μία-προς-μία, και δικαίωσε όσους επενδυτές πληρούσαν τα κριτήρια.

Τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια διαχωρίζονται, βάσει του οδηγού εφαρμογής, στους κλάδους των Υπηρεσιών (που αφορούν επενδύσεις ύψους 20.000 - 100.000 ευρώ), μεταποίησης (επενδύσεις ύψους 30.000 - 300.000 ευρώ) και τουρισμού (επενδύσεις ύψους 20.000 - 300.000 ευρώ). Το ποσοστό επιχορήγησής τους διαφέρει ανάλογα με την Περιφέρεια υλοποίησης και το μέγεθος της επιχείρησης.

Η ένταξη έργων στο σχετικό πρόγραμμα, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μελέτη για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο σταθμό «Βενιζέλου»


Ομόφωνη απόφαση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Υπέρ της μελέτης ανάδειξης αρχαιοτήτων εντός του ανασχεδιασμένου σταθμού «Βενιζέλου», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, τάχθηκαν χτες ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η μελέτη, που για να υλοποιηθεί προϋποθέτει την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στην ίδια θέση, σε ποσοστό που διατηρεί την ενότητα και σε πολύ μεγάλο βαθμό (85%) το σύνολο των ευρημάτων, ήρθε στο ΚΑΣ μετά από διαβούλευση και συνεννόηση της Αττικό Μετρό και του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Πρόκειται για την επικαιροποιημένη προμελέτη που είχε εγκριθεί τον περασμένο Ιανουάριο και αφορούσε τον συγκερασμό δύο εκ των έξι λύσεων που είχαν παρουσιαστεί τότε και οι οποίες είχαν εκπονηθεί από το ΑΠΘ (καθηγητές Α. Αλεξοπούλου και Γ. Παπακώστα) και την Αρχαιολογική Υπηρεσία (σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό).

Μετά από συνεδρίαση κάποιων ωρών, τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδότησαν θετικά, έχοντας παρακολουθήσει, εκτός από το ιστορικό της υπόθεσης, που σε επίπεδο μελετών πηγαίνει πίσω δύο χρόνια, και το σκεπτικό της ανάδειξης των αρχαιοτήτων έτσι όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τη συγκεκριμένη πρόταση.

Παράλληλα άκουσαν τις τοποθετήσεις της ηγεσίας της Αττικό Μετρό, που τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με τον καλύτερο τρόπο, η οποία απαιτεί τη βοήθεια όλων, του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, συμβούλων του, καθώς και των εκπροσώπων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Σύμφωνα με τη μελέτη ανάδειξης, η πρόσβαση στις αρχαιότητες που βρίσκονται στο -1 επίπεδο του σταθμού «Βενιζέλου» θα γίνεται μέσω κυλιόμενων σκαλών και από τις δύο εισόδους του σταθμού. Πριν από το συγκεκριμένο επίπεδο, θα προηγείται μεσοπάτωμα (στο οποίο θα μπορεί κανείς να μεταβεί με σταθερές κλίμακες), που θα λειτουργεί τόσο ως «μπαλκόνι» θέασης προς τις αρχαιότητες όσο και ως γέφυρα που θα διέρχεται κάτω από την Εγνατία, δίνοντας την ευκαιρία σε επιβάτες και μη να έρχονται σε άμεση επαφή με τα ευρήματα.

Στον υπό διαμόρφωση αρχαιολογικό χώρο στο -1 επίπεδο, ένας κατά μήκος διάδρομος, μια ράμπα, που δεν θα «πατά» σε αρχαία, θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες του μνημείου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα της βυζαντινής Μέσης Οδού, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να θαυμάσουν, αλλά και να περπατήσουν, αποκτώντας έτσι βιωματική σχέση. Εξάλλου, όπως σημειώθηκε, είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απόσπασης αρχαίου υλικού από αυτή την εγγύτητα. Επιπλέον, στο επίπεδο των αρχαιοτήτων, αλλά και στο μεσοπάτωμα, θα διαμορφωθούν χώροι για την έκθεση κινητών ευρημάτων, ενώ η απόσπαση των αρχαιοτήτων, που για να πραγματοποιηθεί προϋποθέτει ειδική μελέτη η οποία θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» του ΚΑΣ, εξασφαλίζει και τη διενέργεια ανασκαφικών ερευνών για τον εντοπισμό πιθανών αρχαιότερων στρωμάτων, της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι για την καθυστέρηση στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν ευθύνονται ούτε τα αρχαία ούτε το ΥΠΠΟ (κάτι που υπερθεμάτισε και η γγ), δήλωσε, δε, ότι η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική «προμελέτη» είναι μια πολύ καλή λύση κοινής αποδοχής, αλλά ως προς την απόσπαση ή μη των αρχαιοτήτων θα κληθεί 'Αγγλος εμπειρογνώμονας για να δώσει τη γνώμη του χωρίς χρήματα.

Στο σημείο αυτό προέκυψε συζήτηση και παρεμβάσεις από τα μέλη του ΚΑΣ που από τη μία σημείωναν ότι η νέα απόφαση δεν πρέπει να βρεθεί πάλι υπό αίρεση (οι δύο προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις για το θέμα έχουν προσβληθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υπόθεση της δεύτερης να εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Φεβρουάριο του 2015) και από την άλλη τόνιζαν ότι η μέθοδος της απόσπασης είναι άκρως επιστημονική, που έχει αξιοποιηθεί σε εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα πολλές φορές.

Επίσης, συμπλήρωσαν ότι δεν κατανοούν όλη αυτή τη συζήτηση και καθυστέρηση, εφόσον από την αρχή είχε γίνει σαφές -και από ανεξάρτητους επιστήμονες, όπως του ΤΕΕ και του ΑΠΘ- ότι η απόσπαση ήταν μονόδρομος. Όπως είπε και η γγ Λ. Μενδώνη, αν είχε υλοποιηθεί η απόφαση του 2013 για την απόσπαση των αρχαιοτήτων και τη μεταφορά τους στο στρατόπεδο Παύλου Μελά ή αλλού, σήμερα το θέμα της επανατοποθέτησής τους θα είχε προχωρήσει, η πόλη δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί δύο χρόνια, οι υπολήψεις σοβαρών επιστημόνων δεν θα είχαν θιχτεί και «τα αρχαία δεν θα είχαν ευτελιστεί από συζητήσεις που τα χρησιμοποίησαν για αλλότριους σκοπούς».

Τέλος, για την εφαρμογή της συγκεκριμένης μελέτης, με την οποία συμφώνησε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης (που περιλαμβάνει στη δικαιοδοσία της και τα βυζαντινά), ετέθησαν οι εξής όροι: Να προηγηθεί τρισδιάστατη σάρωση που θα αποτελέσει τη βάση για την εκπόνηση μελέτη απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, η μελέτη αυτή να κατατεθεί στο ΚΑΣ και να υπάρξει μέριμνα από πλευράς Αττικό Μετρό για την ανάδειξη στους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους του Μετρό παλαιότερων αρχαιοτήτων που πιθανόν εντοπιστούν.



Διαβάστε περισσότερα...

Γάντια και παπούτσια από δέρμα σκύλων!


Πυρά κατά της Κίνας από την PETA - ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ σκληρές εικόνες.

Δέρματα σκύλων που παράγονται από κινεζικά εργοστάσια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γαντιών, παπουτσιών και άλλων προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή, όπως δείχνουν εικόνες τις οποίες προμηθεύθηκε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters από μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Η Κίνα αντιμετωπίζει επικρίσεις για τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα, των αρκούδων περιλαμβανομένων, η χολή των οποίων χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά φάρμακα. Τίγρεις εκτρέφονται επίσης σε μερικές περιοχές και θανατώνονται για το δέρμα και τα οστά τους.

Η οργάνωση «Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων» (PETA) ανακοίνωσε πως επισκέφθηκε τρία σφαγεία και έξι βυρσοδεψεία στην κεντρική Κίνα στο πλαίσιο μιας έρευνας που διήρκεσε ένα χρόνο γύρω από τα σφαγεία σκύλων και την παραγωγή δέρματος από σκύλους.

Το Reuters επιβεβαίωσε τη χρήση δερμάτων σκύλων στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σ' ένα υπαίθριο βυρσοδεψείο στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, όπου εργάτες τέντωναν πλυμένα δέρματα σκύλων για να στεγνώσουν στον ήλιο.

Καθώς τα εστιατόρια που προτείνουν κρέας σκύλου είναι δημοφιλή σε πολλές περιοχές της χώρας, αρκετά απ' αυτά πωλούν στη συνέχεια τα δέρματα των ζώων σε παραγωγούς δέρματος, έκαναν γνωστό εργάτες στο βυρσοδεψείο της Χεμπέι.

Υπάρχουν εστιατόρια που πωλούν κρέας σκύλου και άνθρωποι που τρώνε κρέας σκύλου, είπε ένας παραγωγός δέρματος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί επειδή δεν είχε άδεια για να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Τα μέρη αυτά έχουν έναν άνθρωπο ο οποίος έρχεται ειδικά και μαζεύει τα δέρματα• πηγαίνουν σε κάθε μέρος και παίρνουν μερικά», δήλωσε αναφερόμενος στους παραγωγούς. «Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλη τη χώρα».

Αξιωματούχοι στη σχεδόν κυβερνητική Ένωση της Κινεζικής Βιομηχανίας Δέρματος αρνήθηκαν να δώσουν συνέντευξη, λέγοντας πως δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούνται σκύλοι στην παραγωγή δέρματος.

Το υπουργείο Γεωργίας δεν απάντησε σε επανειλημμένα αιτήματα για συνέντευξη σχετικά με τις συνθήκες στα σφαγεία, τα οποία επιβλέπει.

Η PETA και άλλες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων καταγγέλλουν πως σκύλοι σφαγιάζονται σε όλη τη χώρα και πως οι κανονισμοί για τη σφαγή ζώων δεν εφαρμόζονται.

Το δέρμα των σκύλων είναι σκληρό και γενικά κατώτερης ποιότητας απ' αυτό των προβάτων ή των αγελάδων, αλλά η παραγωγή του είναι φθηνότερη.

Τα εργοστάσια που επισκέφθηκε η PETA παράγουν δέρμα για εξαγωγή, δήλωσε η Χέιλι Τσανγκ, μία από τις εκπροσώπους της οργάνωσης.

«Ένας ιδιοκτήτης βυρσοδεψείου μας είπε ότι εξάγει δέρμα σκύλου ως δέρμα αρνιού», εξήγησε η Τσανγκ, προσθέτοντας πως η έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους των παραγωγών καθιστά δυσχερή την εκτίμηση του μεγέθους που κατέχει ο τομέας των δερμάτων σκύλων στη συνολική βιομηχανία του δέρματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...