Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Το ΣτΕ ακύρωσε απόφαση για μηδενικό αριθμό εισακτέων σε Τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απόφαση αφορά το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την με αριθμ. 3151/2014 απόφαση του δικαιώνει πανηγυρικά το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ακυρώνοντας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μηδενικό αριθμό εισακτέων στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών.

Το εν λόγω Τμήμα δεν συμπεριλήφθηκε στο μηχανογραφικό δελτίο το 2011 καθώς ορίστηκε μηδενικός αριθμός εισακτέων αλλά ούτε και στο μηχανογραφικό του 2012 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Τελευταία φορά που το τμήμα δέχθηκε εισακτέους ήταν το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 όπου σύμφωνα με την τότε Υπουργική Απόφαση ορίστηκε ότι το Τμήμα θα δεχθεί 100 εισακτέους.

Το Δεκέμβριο του 2012 οι εγγεγραμμένοι φοιτητές στο εν λόγω Τμήμα ανέρχονταν σε 581 ενώ στο χειμερινό εξάμηνο του ίδιου έτους είχαν προχωρήσει σε δηλώσεις μαθημάτων οι 159. Το Τμήμα είχε αξιολογηθεί θετικά είναι υψηλή ήταν η απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας που έφθανε το 82%.

Το ΑΤΕΙ-Θ, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, υποστήριξε σθεναρά από την πρώτη στιγμή ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας, λήφθηκε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και στρατηγικό σχεδιασμό για την Ανώτατη Εκπαίδευση, βάλλοντας εναντίον του αυτοδιοίκητου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το συγκεκριμένο Τμήμα αφαιρέθηκε από τα μηχανογραφικά δελτία, παρά την θετική εξωτερική αξιολόγηση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σηματοδοτεί την αντιστροφή του αρνητικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού ο όποιος επιβλήθηκε στα Ιδρύματα χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές απαιτήσεις σε παραγωγικούς τομείς και οι υφιστάμενες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Μετά και την απόλυτη δικαίωση του ΑΤΕΙ-Θ, το ίδρυμα ζητά, με ανακοίνωσή του, άμεσα την επανένταξη του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στα μηχανογραφικά δελτία και την επανενσωμάτωση του στο ΑΤΕΙ-Θ που είναι ο φυσικός του χώρος, με τον οποίο έχει ιστορικούς δεσμούς.


Να σημειώσουμε ότι με το σχέδιο «Αθηνά» και σύμφωνα με το ΦΕΚ 1887/2013 το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας− Υδατοκαλλιεργειών του Παραρτήματος Μουδανιών του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με έδρα τα Μουδανιά συγχωνεύτηκε με άλλα Τμήματα σε Ηγουμενίτσα και Μεσολόγγι και δημιούργησαν το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας−Υδατοκαλλιεργειών του Παραρτήματος Μουδανιών του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με έδρα τα Μουδανιά εξακολουθεί να λειτουργεί με την υφιστάμενη μορφή του μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, οπότε και καταργείται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.