Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Χάκαρε λογαριασμό στο Facebook, χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο


Το θύμα διαπίστωσε ότι οι κωδικοί του είχαν αλλάξει εν αγνοία του.

Την παράνομη πρόσβαση στο λογαριασμό του στο Facebook από τρίτο αποκάλυψε πρόσφατα ένας χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, όταν αντελήφθη ότι οι κωδικοί του είχαν αλλάξει εν αγνοία του.

Όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα Reddit ο Άαρον Τόμσον, το θύμα σε αυτή την υπόθεση, ο χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Facebook απλά στέλνοντας στην ομάδα υποστήριξης της εταιρείας την εικόνα ενός πλαστού διαβατηρίου. Με την κίνηση αυτή, το Facebook έδωσε στον χάκερ πρόσβαση στις προσωπικές και επαγγελματικές σελίδες του Τόμσον.

Συγκεκριμένα, ο Τόμσον που διαμένει στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, άρχισε να αντιλαμβάνεται την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στην παραβίαση του λογαριασμού του από ένα email που έλαβε από το Facebook με θέμα «Περιγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζετε».

Στο αρχικό email που είχε σταλεί στο Facebook ήταν γραμμένο το εξής αίτημα: «Γεια σας. Δεν έχω πλέον πρόσβαση στον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου. Μπορείτε σας παρακαλώ να απενεργοποιήσετε το code generator και την έγκριση σύνδεσης από τον λογαριασμό μου; Σας ευχαριστώ».

Γεγονός, ωστόσο, είναι ότι το email δεν είχε σταλεί από τον Τόμσον αλλά από τον χάκερ, ο οποίος όμως δεν είχε πρόσβαση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τους κωδικούς του.

Το Facebook απάντησε στο πλαστό email συμβουλεύοντας τον απατεώνα να στείλει μια φωτογραφία ή αντίγραφο της ταυτότητάς του προκειμένου «να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον άνθρωπο με τον συγκεκριμένο λογαριασμό».

Ο χάκερ έκανε ό,τι του ζητήθηκε και λίγο αργότερα ο Τόμσον έλαβε ένα ακόμα email από το Facebook με την σκαναρισμένη εικόνα ενός πλαστού διαβατηρίου και την απάντηση: «Ευχαριστούμε που επιβεβαιώσατε την ταυτότητά σας. Θα πρέπει πλέον να είστε σε θέση να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας».

Μόλις ο χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του Τόμσον, διέγραψε όλους τους διαχειριστές των ιστοσελίδων και έστειλε στην αρραβωνιαστικιά του θύματος μια φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα!

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Τόμσον, ο οποίος ανέλαβε δράση και προώθησε τα email και πάλι στην ομάδα υποστήριξης του Facebook λέγοντάς τους ότι αυτός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του λογαριασμού και ότι τα προηγούμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένου αυτού που περιείχε την εικόνα με το πλαστό διαβατήριο, δεν είχαν σταλεί από τον ίδιο αλλά από κάποιον επιτήδειο.

Λίγη ώρα αργότερα, το Facebook αποκατέστησε το «πρόβλημα» και ζήτησε συγνώμη από τον Τόμσον.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα


Ανοίγει τις πόρτες της στα παιδιά δημοτική βιβλιοθήκη Πειραιά

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για περισσότερα από 700 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Περισσότερα από 700 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, αναμένεται να απασχοληθούν σε πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στη δημοτική βιβλιοθήκη Πειραιά έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει διαδραστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια γνώσεων και μια πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου» και είναι δωρεάν για τους δημότες.

Τα παιδιά θα μάθουν τα μυστικά της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, εικαστικές δημιουργίες και διάφορες κατασκευές, ενώ θα συμμετέχουν σε κυνήγι θησαυρού, σε εργαστήρι κίνησης, καθώς και σε μαθήματα μαγειρικής και κηπουρικής.

Σύμφωνα με το δήμο Πειραιά, στόχος της καλοκαιρινής εκστρατείας, είναι η άμεση επαφή των μικρών μας φίλων με τον κόσμο του βιβλίου, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κρατούν το ενδιαφέρον τους ζωντανό, καθ΄όλη τη διάρκεια της δημιουργικής τους ενασχόλησης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη, με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

--------

Το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας στην Πανεπιστημιούπολη

Από την 1η έως τις 3 Ιουλίου.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, η μεγάλη τριήμερη γιορτή της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, επιστρέφει στην Πανεπιστημιούπολη από την 1η έως τις Ιουλίου (Ιλίσια, είσοδος από Ούλoφ Πάλμε).

Σε ένα από τα μαζικότερα και παλαιότερα φεστιβάλ της μητρόπολης, που φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια, θα στηθεί μία πολιτεία ανοιχτή στους ανθρώπους κάθε εθνικότητας, φύλου, σεξουαλικότητας. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πρόκειται για «μία πολιτεία των αγώνων και των κινημάτων, της αντίστασης και της δημιουργίας, της αξιοπρέπειας και της χειραφέτησης».

Κοινότητες προσφύγων και μεταναστών, αντιρατσιστικές κινήσεις, καταλήψεις στέγης, σωματεία, φοιτητικά σχήματα, δομές αλληλεγγύης, κοινωνικά ιατρεία, καλλιτεχνικές ομάδες, ριζοσπαστικά έντυπα και εκδοτικοί οίκοι θα βρίσκονται στο, χώρο, όπου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, παιδότοπος, πολυεθνικές κουζίνες και μία φιλική συνάντηση σκάκι, μεταξύ των σκακιστικών ομάδων ΚΑΣΑΠΙ (Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών στην Ελλάδα) και ΑΕΚ.

Ενδεικτικά, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και τις επιπτώσεις της, την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τους χώρους στέγασης προσφύγων και το παράδειγμα του City Plaza, τη διακρατική, κρατική και παρακρατική τρομοκρατία στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή, τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαμονή, τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, τις αντιστάσεις που γεννιούνται, ενώ ομιλητές από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Συντονισμού των κινημάτων.

Όλο το τριήμερο θα προσφέρονται φαγητά και γλυκά από χώρες της Ασίας (Αφγανιστάν, Μαλαισία, Φιλιππίνες), της Αφρικής (Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Αιθιοπία, Ζιμπάμπουε, Καμερούν, Μαδαγασκάρη, Μοζαμβίκη, Νίγηρας, Νιγηρία, Ν. Αφρική, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Σουδάν, Τανζανία) και της Μέσης Ανατολής (Ιράν, Τουρκία, Κουρδιστάν), με ένα ατέλειωτο μενού που δεν γνωρίζει σύνορα, ενώ δεν θα λείψουν, ούτε τα παραδοσιακά σουβλάκια, ούτε οι ρακομεζέδες του «Ρακάδικου».

Η είσοδος είναι πέντε ευρώ ανά ημέρα και δέκα ευρώ για όλο το τριήμερο. Οι συζητήσεις ξεκινούν στις 19:00 και οι συναυλίες στις 21:00.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα http://antiracistfestival.gr/2016/06/12/to-programma-tou-19ou-antiratsistikou-festival-athinas/.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών


Παιδιά με κινητικά προβλήματα φιλοξένησε ο δήμος Αθηναίων

Στο πλαίσιο των ίσων δικαιωμάτων για προσβάσιμες καλοκαιρινές διακοπές και αναψυχή.

Επτά παιδιά με κινητικά προβλήματα της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και οι συνοδοί τους, φιλοξενήθηκαν από το δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο των ίσων δικαιωμάτων για προσβάσιμες καλοκαιρινές διακοπές και αναψυχή.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε δημοφιλή και ιστορικά σημεία της Αθήνας ενώ επισκέφθηκαν και τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου έδωσαν δώρα σε προσφυγόπουλα που έχουν ανάλογα προβλήματα.

Επίσης, συναντήθηκαν με παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών και παρακολούθησαν θεατρική παράσταση, διασκέδασαν και έπαιξαν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες», που υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Αμφιτρίτη».

------------

Περισσότερη στήριξη για γυναίκες θύματα βίας

Νέες δράσεις από το δήμο Ρεθύμνης.

Διευρύνονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014 - 2020, με στόχο πέραν της ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής των γυναικών θυμάτων βίας, να υπάρχει και η εξυπηρέτηση ωφελουμένων γυναικών, οι οποίες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Οι ωφελούμενες γυναίκες, αφορούν τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας, μονογονείς, πρόσφυγες, μετανάστριες, ΑμΕΑ, άνεργες και άλλες, ενώ παράλληλα η διεύρυνση αφορά και σε δράσεις προώθησης της απασχόλησης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής και πληροφόρησης, αλλά και ενέργειες δικτύωσης και διασύνδεσης με τους αρμόδιους φορείς προώθησης της απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να βελτιωθεί η εργασιακή κατάσταση των γυναικών, που είναι θύματα βίας ή υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και παρουσιάζουν ολοένα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 08:00 - 16:00 τηλέφωνο 2831056607 ή να επισκέπτονται το Συμβουλευτικό Κέντρο επί της Λεωφόρου Κουντουριώτη 98.

------------

Άναψε φωτιές η απόφαση για μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου στην ‘Τριανταφυλλιά’


Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί η προσωρινή και η ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία, μετά την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Διονύση Παναγιωτόπουλου, για μεταφορά στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’ των παλιών και σάπιων απορριμμάτων του δήμου Πύργου.

Πυροδοτείται η παλιά κόντρα

Ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, άστραψε και βρόντηξε, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες αναζωοπυρώνουν την παλιά κόντρα των δήμων Πύργου και Ήλιδας με ‘φόντο’ τα απορρίμματα. Σε δηλώσεις του χθες το πρωί, και πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση ο δήμος Ήλιδας δε θα δεχτεί κάτι τέτοιο, ενώ διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι το έργο του ΧΥΤΥ κινδυνεύει με απένταξη, αφού θα καταπατηθούν επί της ουσίας οι όροι λειτουργίας του.

Η «υπόθεση σκουπίδια» πυροδοτήθηκε εκ νέου αργά το απόγευμα της Τρίτης, όταν παραλήφθηκε από τον Δήμαρχο Ήλιδας, μέσω email, απόφαση του Γενικού Γραμματέα τηςΑποκεντρωμένης Διοικήσης κ. Διονύση Παναγιωτόπουλου, όπου αναφέρεται να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και δήμου Πύργου, προκειμένου εντός 15 ημερών να μαζευτούν όλα τα σάπια σκουπίδια της πόλης του Πύργου για να μεταφερθούν στην‘Τριανταφυλλιά’ και να γίνει εκεί σιγά- σιγά η επεξεργασία τους. Επισημαίνεται δε, ότι αυτό γίνεται για την προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και σε αντίθετη περίπτωση, τότε το δημόσιο θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Θα κλείσει η μονάδα»

«Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι μία τέτοια ενέργεια πυροδοτεί κλίμα έντασης και πυροδοτεί εκ νέου την κόντρα Πύργου και Αμαλιάδας. Δυστυχώς εάν επιμείνουν σε κάτι τέτοιο οι Υπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, τότε το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κλείσει η μονάδα στην ‘Τριανταφυλλιά’» ξεκαθάρισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος επανέλαβε αυτό που λέει επί μήνες, ότι δηλαδή πρόθεση των εμπλεκομένων εξαρχής ήταν να μετατραπεί ο ΧΥΤΥ της ‘Τριανταφυλλιάς’ σε ΧΥΤΑ και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Ήλιδας.

«Από την αρχή ήθελαν να κάνουν το ΧΥΤΥ- ΧΥΤΑ. Εγώ επικοινώνησα και με τη Διαχειριστική Αρχή και ενημέρωσα για την απόφαση που λάβαμε από το Γενικό Γραμματέα και λάβαμε την απάντηση ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, ότι είναι αδιανόητο και να συζητείται κάτι τέτοιο, γιατί θα απενταχθεί το έργο. Εγώ από τη στιγμή που ζητήσαμε την εξαίρεση των περιβαλλοντικών όρων, είχα στις προτάσεις που απεστάλησαν ότι δεν υα επιτραπεί ούτε θα αποφασιστεί μεταφορά σύμμικτων απορριμμάτων. Εμείς είμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε τροποποίηση αποφάσεων που έχουμε πάρει στον ΦΟΔΣΑ. Αυτό το θέμα ήταν αιτία πολέμου των δύο πόλεων και ήταν λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής να φτιάξει πρώτα το ΧΥΤΥ. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι ΧΥΤΑ, είναι ΧΥΤΥ» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας τις τελευταίες ημέρες είχε επαφές και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη και με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα και είχαν συζητήσει το θέμα να πιεστεί η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Πύργου.

Υπεγράφη το ένταλμα για τη ΜΟΜΑΚ

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συνέπεσε χθες με την υπογραφή από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του χρηματικού εντάλματος των 500.000 ευρώ, προκειμένου τα χρήματα να μεταφερθούν από τον δήμο Πύργου στο ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και από εκεί στο δήμο Ήλιδας, για να δοθεί το ποσό ως προκαταβολή στον εργολάβο που έχει αναλάβει την ενδιάμεση λύση «Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης’ στην Τριανταφυλλιά, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Ωστόσο, όλα πλέον είναι υπό αίρεση, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος:«Εάν ισχύσει αυτή η απόφαση του κ. Παναγιωτόπουλου, τότε τελειώσαμε με το έργο».



«Κόκκινο» από ΦΟΔΣΑ με οριακή πλειοψηφία

Αρνητικά θα απαντήσει ο ΦΟΔΣΑ στο έγγραφο του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων κ. Σάκη Παναγιωτόπουλου για μεταφορά και διαχείριση των σάπιων σκουπιδιών από το δήμο Πύργου στη Μονάδα της Τριανταφυλλιάς. Η απόφαση αυτή ελήφθη με οριακή πλειοψηφία κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Ενημερώνοντας τα υπόλοιπα μέλη του Φορέα ο κ. Χριστοδουλόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης και υποστήριξε ότι τυχόν τέτοια εξέλιξη θα βάλει σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του έργου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής τόνισε ότι αναγνωρίζει τους προβληματισμούς του δημάρχου Ήλιδας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να αγνοηθεί το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο, όπως είπε, είναι σε «αυστηρό ύφος» και η μη υλοποίηση του μπορεί να επιφέρει συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για το δήμαρχο Ήλιδας. Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός επισήμανε ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στα συναρμόδια υπουργεία για εξεύρεση άλλων ΧΥΤΑ που θα δεχθούν τα παλιά σκουπίδια του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ τάχθηκε και αυτός υπέρ της αρνητικής απάντησης προς το Γραμματέα της Αποκεντρωμένη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του δήμαρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ. Σε διαφορετική διάσταση κινήθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Αργυρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας οι οποίοι υποστήριξαν ότι είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί στους πολίτες των δύο δήμων πως απορρίπτουν την πρόταση Παναγιωτόπουλου χωρίς να εξαντλήσουν το διάλογο για εξεύρεση εναλλακτικής λύσης. Ο κ. Αργυρόπουλος κατέθεσε μάλιστα πρόταση να σταλεί έγγραφο στην Αποκεντρωμένη με το οποίο θα ζητούνται διευκρινίσεις για τον τρόπο διαχείρισης στην Τριανταφυλλιά ενώ παράλληλα να επιδιωχθεί άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και τελικά υπερίσχυσε με ψήφους 7 έναντι 6 η πρόταση του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ για άμεση αρνητική απάντηση στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης. Υπέρ της πρότασης Χριστοδουλόπουλου ψήφισαν οι εκπρόσωποι των δήμων Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και υπέρ της δεύτερης πρότασης οι εκπρόσωποι των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

------------

Δεσμεύτηκαν 2,7 τόνοι φρούτων

Κεράσια και ροδάκινα χωρίς σήμανση.

Στη δέσμευση φρούτων συνολικού βάρους 2,7 τόνων προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά.

Κατά τον έλεγχο επιχείρηση εμπορίας φρούτων στο δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 203 κιβώτια με κεράσια βάρους 1,5 τόνου και 548 ξυλοκιβώτια με ροδάκινα βάρους 2,2 τόνων, επειδή δεν έφεραν την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανση στα μέσα συσκευασίας.

------------

Πλύσιμο πεζοδρομίων το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας

Ο δήμος ζητά τη συνεργασία των πολιτών.

Τη συνεργασία των δημοτών ζητεί ο δήμος Αθηναίων, καθώς την Κυριακή 3 Ιουλίου θα γίνει εντατικό πλύσιμο των πεζοδρομίων στην πλατεία Κάνιγγος, την οδό Ακαδημίας, την οδό Κανάρη, και την οδό Σόλωνος, μέχρι την πλατεία Κάνιγγος.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων παρακαλεί τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους πεζούς και τους οδηγούς, να δείξουν προσοχή και να συνεργάζονται με τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθώς από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, θα γίνονται υδροσαρώσεις με ειδικά πλυστικά μηχανήματα.

Δράσεις καθαριότητας, σε διαφορετικά τετράγωνα της πόλης, θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες Κυριακές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.patrisnews.com , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία ΑμεΑ έξω από το υπ. Οικονομικών


Ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ιδρύματα πρόνοιας και στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα ανάπηροι συμπολίτες μας έξω από το υπ. Οικονομικών, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Νίκης, στο Σύνταγμα.

Την πανελλαδική κινητοποίηση είχε προαναγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Οι διαδηλωτές ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ιδρύματα πρόνοιας και στα σχολεία Ειδικής Αγωγής για την εξασφάλιση λειτουργίας τους στην προοπτική ανάπτυξής τους.

Επιπλέον ζητούν προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων, αλλά και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων για όσο κρατάει η ανεργία.

Τέλος, απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής και εξασφάλισης της τακτικής τους μισθοδοσίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Η εγκύκλιος για τους νέους φόρους σε ξενοδοχεία και σταθερή τηλεφωνία


Πότε εφαρμόζονται τα νέα μέτρα.

Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο επιβολής του φόρου διαμονής σε ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα καθώς και την επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, περιλαμβάνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ο φόρος διαμονής θα επιβάλλεται από την 1η-1-2018 σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα, ανά ημερήσια χρήση δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας ως εξής:

Για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

1-2 αστέρων 0,50€
3 αστέρων 1,50€
4 αστέρων 3,00€
5 αστέρων 4,00€

Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα:

1-2 κλειδιών 0,25€
3 κλειδιών 0,50€
4 κλειδιών 1,00€

Το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, επιβάλλεται από την 1η-1-2017, με την ονομασία «τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας», το οποίο θα βαρύνει τους συνδρομητές (καταναλωτές-πελάτες) των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό θα επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/ και ευρυζωνικής πρόσβασης και θα υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του ΦΠΑ.

Το τέλος θα εισπράττεται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και θα αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξαρτήτως του χρόνου της εξόφλησής του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο έντυπο για τον ΦΠΑ


Πώς καταχωρείται ο νέος ΦΠΑ 24%.

Νέο έντυπο ισχύει για τις δηλώσεις ΦΠΑ που αφορούν, μετά και τις αλλαγές στους συντελεστές, πράξεις που πραγματοποιούνται από 1.7.2016 και εφεξής ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, για όλους τους υποκείμενους που έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, ανεξαρτήτως εάν υποχρεούνται σε τήρηση διπλογραφικού, απλογραφικού λογιστικού συστήματος, ή είναι μη υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.

Ο τύπος και το περιεχόμενο του νέου εντύπου της δήλωσης ΦΠΑ «050 -ΦΠΑ ΕΚΔΟΣΗ 2016, Φ2 TAXIS», καθορίστηκαν με την ΠΟΛ.1084/2016 εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, στην οποία επισημαίνεται μάλιστα ότι το έντυπο «050 - ΦΠΑ ΕΚΔΟΣΗ 2015, Φ2 TAXIS» συνεχίζει να ισχύει για πράξεις που πραγματοποιούνται έως και 30.6.2016.

Για τον λόγο αυτό οι πράξεις που πραγματοποιούνται από 1.6.2016 έως και 30.6.2016 και υπάγονται λόγω της μεταβολής των συντελεστών ΦΠΑ με το Ν. 4389/2016 στον συντελεστή ΦΠΑ εικοσιτέσσερα τοις εκατό (24%) ή δεκαεπτά τοις εκατό (17%), που δεν αναγράφεται ωστόσο στο έντυπο, καταχωρούνται ως εξής σε αυτό:
  • Η φορολογητέα αξία καταχωρείται στους κωδικούς «303» και «306» αντίστοιχα.
  • Ο φόρος που αναλογεί στην ανωτέρω φορολογητέα αξία, υπολογιζόμενος με συντελεστή είκοσι τρία (23%) ή δεκαέξι τοις εκατό (16%) καταχωρείται στους κωδικούς «333» και «336» αντίστοιχα και η διαφορά του φόρου μεταξύ των δύο συντελεστών, ήτοι είκοσι τρία (23%) και είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) καθώς και μεταξύ δεκαέξι (16%) και δεκαεπτά τοις εκατό (17%), καταχωρείται στον κωδικό «422» του εντύπου «Λοιπά αφαιρούμενα ποσά».
Δείτε εδώ το νέο έντυπο ΦΠΑ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών για το επόμενο διδακτικό έτος


Στα σχολεία θα βρίσκονται από τον προσεχή Σεπτέμβριο οι σχολικές καθαρίστριες, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι οι συμβάσεις τους ανανεώνονται για ένα ακόμη διδακτικό έτος, με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα.

Ο κ. Κουρουμπλής δέχτηκε αντιπροσωπεία των συμβασιούχων καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και υπογράμμισε ότι στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται η παροχή μέσων ατομικής προστασίας και για τους εργαζόμενους με σύμβαση μίσθωσης έργου που ασχολούνται στην καθαριότητα.

Οι σχολικές καθαρίστριες πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία και το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου έθεσαν στον υπουργό την αβεβαιότητα που τους προκαλεί το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεών τους, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Οι ίδιες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αύξηση αμοιβής, επαναφορά του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά και καταβολή δεδουλευμένων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματικό το "χαράτσι" της ΔΕΗ έκρινε ο Άρειος Πάγος


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθ. 7/2016 απόφασή της, έκρινε ότι είναι συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το πρώτο χαράτσι (έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών), το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Από τα 22 μέλη της Ολομέλειας μειοψήφησαν μόνο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η αρεοπαγίτης Μαρία Χυτήρογλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς το Δ΄ Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθ. 7/2016 απόφασή της, έκρινε ότι το χαράτσι είναι φόρος με προσωρινό χαρακτήρα και επιβλήθηκε για σοβαρούς δημοσιονομικούς λόγους (έλλειμμα) και για το λόγο αυτό κρίθηκε ότι είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και ειδικά με τα άρθρα, 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, 5 που επιβάλλει την οικονομική ελευθερία, 17 που προβλέπει την προστασία της ιδιοκτησίας, 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια, 25 περί κράτους δικαίου και 78 που προβλέπει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο, όπως επίσης είναι σύμφωνο την ΕΣΔΑ.

Ακόμα, στο θέμα αν μπορεί να γίνεται η είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η πλειοψηφία των αρεοπαγιτών έκρινε ότι είναι δυνατή, ενώ 4 μέλη του δικαστηρίου είπαν «όχι».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το συγκινητικό μήνυμα 49 διασήμων για τα θύματα του Ορλάντο


Σαράντα εννέα αστέρες της μουσικής σκηνής και του κινηματογράφου πρωταγωνιστούν σε ένα βίντεο, φόρο τιμής στα θύματα του μακελειού σε νυχτερινό μαγαζί στο Ορλάντο.

Ο ηθοποιός Κούμπα Γκούντινγκ Τζ., η Τζέιν Φόντα, ο Τζέραρντ Μπάτλερ, η Κέιτλιν Τζένερ, η Lady Gaga και η Σοφία Βεργκάρα βρίσκονται μεταξύ των διασήμων που παίρνουν το λόγο και αποτίουν φόρο τιμής σε καθέναν ξεχωριστά από τους 49 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του Ομάρ Ματίν.

Το βίντεο υπό τον τίτλο «Σταματήστε το Μίσος» διαρκεί 18 λεπτά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκαν για το θάνατο δασκάλας, ύστερα από την πτώση της σε σχολικό κτίριο


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε δύο άτομα, με 3ετή αναστολή.

Ο θανάσιμος τραυματισμός δασκάλας μέσα σε κτίριο συγκροτήματος δημοτικών σχολείων της Κάτω Τούμπας, το Δεκέμβριο του 2012, όταν υποχώρησε η ψευδοροφή δώματος όπου είχε εισέλθει, με συνέπεια η 41 ετών γυναίκα να πέσει από ύψος δέκα μέτρων και να χάσει τη ζωή της, αναβίωσε στην αίθουσα του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο τότε διευθυντής του 21ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο δίδασκε η άτυχη γυναίκα και η τότε προϊσταμένη της διεύθυνσης κατασκευών και αρχιτεκτονικών έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν αρμόδια για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Το δικαστήριο, τούς έκρινε ένοχους για θάνατο από αμέλεια και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον καθένα, με 3ετή αναστολή.

Το τραγικό συμβάν διαδραματίστηκε, όταν η δασκάλα των καλλιτεχνικών, θέλοντας να χρησιμοποιήσει δώμα προκειμένου να βάψει φύλλα χαρτιού με σπρέι για να μην δημιουργηθεί αναπνευστικό πρόβλημα στους μαθητές από την οσμή, ζήτησε και πήρε από την καθαρίστρια του σχολείου ένα πόμολο, με το οποίο άνοιξε την πόρτα και εισήλθε στο δώμα, το οποίο αποτελούσε την απόληξη του κλιμακοστασίου.

Εκεί -σύμφωνα με τη δικογραφία- πάτησε πάνω σε ψευδοροφή, που υποχώρησε από το βάρος της, με συνέπεια η άτυχη γυναίκα να πέσει από ύψος δέκα μέτρων στο υπόγειο. Υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας των οποίων και απεβίωσε.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο διευθυντής δεν μερίμνησε, ώστε οποιοσδήποτε εργαζόμενος ή μαθητής να αποκλείεται να έχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά διατηρούσε κλειδιά εισόδου και χερούλι της μεταλλικής πόρτας στο γραφείο του, όπου είχαν πρόσβαση τόσοι οι καθαρίστριες του κτιρίου όσο και οι δάσκαλοι του σχολείου.

Σε ό,τι αφορά την συγκατηγορούμενή του, το κατηγορητήριο τής καταλογίζει ότι γνώριζε την επικινδυνότητα του χώρου και δεν μερίμνησε, ώστε στην περίπτωση που κάποιος από τους εργαζόμενους στο σχολείο προσέγγιζε το χώρο να έχει κατασκευαστεί προστατευτικό κιγκλίδωμα γύρω από την ψευδοροφή για την προστασία από πτώση.

Οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις ευθύνες που τους αποδίδονται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει η διαδικασία αναβάθμισης στα Windows 10 μετά τη «βροχή» καταγγελιών


Η Microsoft παραδέχτηκε ότι προκάλεσε μεγάλη σύγχυση.

Πιο «σαφείς επιλογές» θα προσφέρει πλέον η Microsoft στους χρήστες που θέλουν ή όχι, να κάνουν αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, τα Windows 10.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από πληθώρα καταγγελιών σχετικά με την «εξαναγκασμένη» αναβάθμιση στα 10, κάτι που πολλοί χρήστες έχουν χαρακτηρίσει ως «απεχθές τέχνασμα».

Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσόν των 10.000 δολαρίων σε μια γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μετά από καταγγελία της ίδιας, ότι η αναβάθμιση ξεκίνησε χωρίς την έγκρισή της, κάτι που κατέστρεψε τον υπολογιστή της στον οποίο βασιζόταν για τη διαχείριση της επιχείρησής της.

Τους τελευταίους μήνες, στην προσπάθειά της να επιταχύνει την αναβάθμιση στα Windows 10, η Microsoft είχε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζητούσε από τους χρήστες, εάν ήθελαν, να προχωρήσουν στην εγκατάσταση του νέου λειτουργικού. Η ενημέρωση που περιείχε την αναβάθμιση στα Windows 10 χαρακτηριζόταν ως «σημαντική», κάτι που συνήθως πρόκειται για κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας.

Εάν στο παράθυρο που αναδυόταν και ενημέρωνε για την αναβάθμιση, ο χρήστης πατούσε το κόκκινο «Χ» ώστε να κλείσει, η διαδικασία δεν ξεκινούσε άμεσα. Ωστόσο, προγραμματιζόταν ώστε να ξεκινήσει αυτόματα αργότερα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Microsoft ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα αλλάξει η διαδικασία, αφού παραδέχτηκε ότι προκάλεσε μεγάλη σύγχυση.

«Η νέα εμπειρία έχει πλέον πιο σαφείς επιλογές που αφορούν στην αναβάθμιση, όπως, το να επιλέγεται ο χρόνος ή να απορρίπτεται εντελώς η δωρεάν αυτή προσφορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τέρι Μίερσον, υπεύθυνος για το τμήμα των Windows και συσκευών της Microsoft.

«Εφόσον επιλεγεί το κόκκινο "Χ" στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, αυτό θα κλείσει και θα εμφανιστεί μια υπενθύμιση μετά από μερικές ημέρες. Συνεχίζουμε να συνιστούμε σε όλους μας τους πελάτες μας να αναβαθμίσουν τα Windows 10, προτού λήξει η δωρεάν προσφορά στις 29 Ιουλίου».

Μέχρι στιγμής, περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές έχουν αναβαθμιστεί ή χρησιμοποιούν τα Windows 10.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι δείχνουν τα στοιχεία από το μαύρο κουτί της EgyptAir


Η επιτροπή έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο τον Μάιο ανακοίνωσε ότι κατέστη δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από τον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης του Airbus A320 και πρόσθεσε ότι αξιολογεί τα δεδομένα για 1.200 παραμέτρους της πτήσης στο πλαίσιο της ανάλυσης για το αίτιο της τραγωδίας.

«Υπάρχουν στοιχεία για ολόκληρη την πτήση στον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης», ανέφερε η επιτροπή έρευνας και πρόσθεσε πως «τα δεδομένα δείχνουν με συνέπεια ότι στάλθηκαν μηνύματα από το αυτοματοποιημένο σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους ACARS που υπεδείκνυαν την ύπαρξη καπνού στην τουαλέτα και στα ηλεκτρονικά» του μοιραίου Airbus.

Συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία έχουν ανασυρθεί κατέδειξαν ζημιές που οφείλονται σε υψηλή θερμοκρασία και καπνό, σημείωσε η επιτροπή έρευνας.

Η κάρτα μνήμης του δεύτερου μαύρου κουτιού, του Αποτυπωτή Συνομιλιών Πιλοτηρίου, βρίσκεται στη Γαλλία όπου γίνονται προσπάθειες να επισκευαστεί για να διαβαστούν τα δεδομένα που περιέχει.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο συνετρίβη την 19η Μαΐου ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου δευτερόλεπτα αφότου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 66 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό.

Η υπόθεση πως η τραγωδία οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια, που αρχικά πρόβαλε το Κάιρο, υποχωρεί και ενισχύεται αυτή του τεχνικού προβλήματος λόγω των στοιχείων που υποδεικνύουν ότι υπήρχε καπνός στο αεροσκάφος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βεβαιώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές από τις 6 Ιουλίου


Αφορά υποψήφιους που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα.

Από την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουλίου, θα χορηγούνται βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους υποψηφίους συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.

Η βεβαίωση θα περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος ανά επιστημονικό πεδίο.

Η έκδοσή της θα γίνει από τις 6 Ιουλίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, που αναμένεται να ανακοινωθούν μια ημέρα νωρίτερα, στις 5 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλάβουν τη βεβαίωσή τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση σταθμός του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τρανς


Αποφάσισε την αλλαγή των στοιχείων του χωρίς το προαπαιτούμενο χειρουργικής επέμβαση.

Μία ιδιαίτερα θετική και σημαντική εξέλιξη σε επίπεδο νομολογίας στην κατεύθυνση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, η οποία ανοίγει ένα σημαντικό δρόμο στην αποκατάσταση της άνισης και κακοποιητικής μεταχείρισης που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι σε όλο το φάσμα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής τους, που έχουν την αφετηρία τους στο έλλειμμα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου χωρίς το προαπαιτούμενο της στείρωσης, έκανε γνωστή το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, σε υπόθεση τρανς άντρα, που κατέθεσε στα τέλη Απριλίου του 2015 δικαστικό αίτημα με την υποστήριξη του ΣΥΔ, δίχως το συγκεκριμένο πρόσωπο να έχει κάνει χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού στα γεννητικά όργανα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών, αποφάσισε τη μεταβολή της καταχώρισης του φύλου και του μικρού ονόματος, ώστε να βρίσκονται σε αντιστοιχία με την ταυτότητα φύλου του προσώπου.

Το Ειρηνοδικείο αφού έλαβε υπόψη του όλο το ιστορικό του τρανς προσώπου (ζούσε από μικρή ηλικία στο επιθυμητό φύλο, είχε κάνει χειρουργική επέμβαση μαστεκτομής, είχε σχετική διάγνωση από ψυχίατρο, ενώ βρισκόταν σε διαδικασία ορμονοληψίας, αλλά ακόμη έλαβε υπόψη του πολύ σοβαρό περιστατικό διάκρισης που οδήγησε σε αποκλεισμό του από θέση επαγγελματικής εκπαίδευσης) –και αφού έλαβε υπόψη του, ακόμη, όλες τις παραμέτρους που αφορούν την ταυτότητα φύλου ως θεμελιώδη διάσταση της προσωπικότητας ενός προσώπου που προστατεύεται από την ελληνική έννομη τάξη σε μια σειρά διατάξεων, τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την Σύσταση CM/Rec (2010) 5 της Επιτροπής Υπουργών των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης περί καταπολέμησης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, αλλά και τις συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη–, αποφάσισε σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 418/2016 ότι παρότι το πρόσωπο δεν έχει κάνει χειρουργική επέμβαση στείρωσης στα γεννητικά όργανα ότι «τούτο δεν πρέπει να θεωρηθεί πρόβλημα για τις αιτούμενες αλλαγές στην ληξιαρχική πράξη γέννησης».

«Συγκεκριμένα», συνεχίζει η απόφαση, «η υποχρεωτική στείρωση, η χειρουργική αλλαγή φύλου με αφαίρεση των γεννητικών οργάνων από θήλυ σε άρρεν και αντίστροφα, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση της αλλαγής φύλου στα διεμφυλικά άτομα, όπως η αιτούσα κρίνεται ότι είναι υπερβολική απαίτηση και πρακτική και παραβιάζει το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), σύμφωνα με την οποία «καθένας έχει το δικαίωμα στον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής, του οίκου του και των επικοινωνιών του». Επίσης, οι παραπάνω υποχρεώσεις προσκρούουν στο δικαίωμα για ισότητα και μη επιβολή διακρίσεων των άρθρων 2 και 26 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ICCPR)».

Το ΣΥΔ θεωρεί την παραπάνω απόφαση, παρότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τις ιατρικές διαδικασίες που είχε προχωρήσει το πρόσωπο, μία ιδιαίτερα θετική και ιστορική μεταβολή στη νομολογία για την αλλαγή των εγγράφων των τρανς ανθρώπων, καθώς θεώρησε ως υπερβολική απαίτηση και πρακτική για την αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας ενός τρανς ανθρώπου, την υποχρεωτική στείρωση και τη χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά όργανα, πολλώ δε παραπάνω ότι παραβιάζει το Άρθρο 8 της ΕΣΔΑ που αναφέρεται στο δικαίωμα του σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής κάθε προσώπου.

Η ιστορική αυτή απόφαση, συνεχίζει το ΣΥΔ στην ανακοίνωσή του «πρέπει να αποτελέσει το δυναμικό σημείο εκκίνησης ώστε η Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, στη νομοθέτηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, αίροντας και τις ιατρικές και άλλες προϋποθέσεις, και αξιοποιώντας την εμπειρία πρόσφατων νομοθεσιών, όπως της Μάλτας, της Δανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, και κυρίως την Απόφαση 2048 (2015) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τέλος, να ληφθούν υπόψη οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Συνηγόρου του Πολίτη, που ομονοούν στην ίδια κατεύθυνση διαδικασιών νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, που να είναι γρήγορες, μη γραφειοκρατικές, διαφανείς, πλήρως προσβάσιμες, χωρίς ιατρικές ή άλλες προϋποθέσεις, βασισμένες στον αυτοπροσδιορισμό».

«Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε το δικό της ιστορικό βήμα», καταλήγει το ΣΥΔ, «απομένει, τώρα, στην κυβέρνηση να το ολοκληρώσει στην κατεύθυνση αυτή, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μη γδύνεστε μπροστά στον υπολογιστή»


Κρούσματα βιντεοσκόπησης και εκβιασμού στην Κύπρο.

Ανακοίνωση προς ενημέρωση των πολιτών εξέδωσε η Κυπριακή Αστυνομία προκειμένου να προστατευθούν από την παγκόσμια απάτη, γνωστή ως «Sextortion».

Η ανακοίνωση προτρέπει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι χάκερς έχουν καταφέρει να διεισδύσουν περαιτέρω στις εφαρμογές των υπολογιστών και έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σεξουαλικού εκφοβισμού με σκοπό το κέρδος.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Κυπριακής Αστυνομίας έχει γίνει δέκτης καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες, ο χρήστης (συνήθως άντρας) δέχεται αίτημα φιλίας από μια ελκυστική κοπέλα με ελαφρά ενδυμασία. Στη συνέχεια όταν αποδεχτεί το αίτημα, η γυναίκα επικοινωνεί μαζί του στο χώρο διαπροσωπικής επικοινωνίας (chat) και τον καλεί να έρθουν σε οπτική επαφή μέσω άλλης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης (skype) και βιντεοκλήσης.

Οταν ανταποκριθεί ο χρήστης, στη συνλέχεια η κοπέλα αρχίζει να προβαίνει σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις και τον καλεί να προβεί και εκείνος σαντίστοιχες πράξεις προκειμένου να τον καταγράψει.

Στη συνέχεια όταν κλείσουν την μεταξύ τους επικοινωνίας ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα με το οποίο ενημερώνεται ότι έχει βιντεοσκοπηθεί και αν δεν καταβάλει χρηματικό ποσό θα δημοσιοποιήσει το βίντεο σε όλους τους διαδικτυακούς του φίλους.

Η Κυπριακή Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους χρήστες και τους καλεί να λάβουν τα εξής μέτρα:

  • Να κάνει block το ύποπτο προφίλ
  • Να στέλνει αίτημα είτε μέσω της Αστυνομίας, είτε μέσω του Οργανισμού CyberEthics για να διαγραφεί και να «μπλοκαριστεί» ο λογαριασμός του δράστη
  • Να κάνει ανενεργό το λογαριασμό του για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων για να μην καταστεί δυνατόν να μπορεί να εντοπιστεί από τον δράστη με άλλο προφίλ
  • Να μην ανταποκρίνεται με το να αποστέλλει οποιονδήποτε χρηματικό ποσό.
  • Οι χρήστες καλούνται να μην ανταποκρίνονται καθόλου σε ηλεκτρονικά μηνύματα ή σε βιντεοκλήσεις που προέρχονται από άγνωστα πρόσωπα.
  • Εάν πέσουν θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού καλούνται να προβαίνουν σε καταγγελία και να ενημερώνουν άμεσα το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι όροι και προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε ανασφάλιστους υπερήλικες


Κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας η εγκύκλιος Φ10034/οικ.22544/625/29.6.16 σχετικά με το άρθρο 93 του ν. 4387/2016 για την καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα με το άρθρο 93 του ν. 4387/2016 επέρχεται εξορθολογισμός των προαναφερόμενων διατάξεων με την χορήγηση πλέον από τον ΟΓΑ ενός Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με κριτήρια που έχουν ως γνώμονα τη κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ανωτέρω νόμου, το εν λόγω ειδικό επίδομα αποτελεί προνοιακή παροχή και η καταβολή του βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Προϋποθέσεις καταβολής της παροχής:

- Να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας

- Να μη λαμβάνουν ή να μη δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος που καθορίζεται με τον παρόντα νόμο στο ποσό των 360,00 ευρώ.

Σε περίπτωση που η κατά τα ανωτέρω σύνταξη ή παροχή που λαμβάνουν είναι μικρότερη από 360 ευρώ, χορηγείται στους δικαιούχους το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το επίδομα του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από άλλη πηγή. Αν η διαφορά που προκύπτει είναι μικρότερη από 20 ευρώ δεν καταβάλλεται επίδομα.

Σημειωτέον ότι σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να το δηλώσουν αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος.

- Να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα δεκαπέντε (15) συνεχόμενα έτη (αντί των είκοσι (20) ετών που προβλεπόταν στον ν. 4093/2012) πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος ή δεκαπέντε (15) έτη μεταξύ του 17ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους, εκ των οποίων τα δέκα (10) συνεχόμενα πριν την υποβολή της αίτησης και εξακολουθούν να διαμένουν στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής.

- Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες ή καταβάλλεται η διαφορά, εφόσον συντρέχει συνταξιοδότηση ή λήψη παροχής και από άλλο Φορέα, μόνο εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα ανωτέρω κριτήρια και ο αιτών την παροχή έχει συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα (1) έτος που υπολείπεται των τριάντα πέντε (35) ετών διαμονής στη χώρα.

Εξαιρέσεις από την καταβολή της παροχής:

Εξαιρούνται της παροχής:

α) οι μοναχοί/ές, οι οποίοι διαμένουν σε Ιερές Μονές και συντηρούνται από αυτές

β) όσοι εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας και

γ) οι ανασφάλιστοι υπερήλικες ή όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφόσον ο/η σύζυγος λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή μεγαλύτερη από την παροχή.

Για τον υπολογισμό του εισοδήματος δεν λαμβάνονται υπόψη:

α) Οι οικονομικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρίες, λόγω της αναπηρίας τους.

β) Το διατροφικό επίδομα που χορηγείται στους πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και στους μεταμοσχευμένους.

γ) Το επίδομα ανεργίας.

δ) Η διατροφή που καταβάλλεται σε ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο.

Περιουσιακά κριτήρια

α) Ακίνητη περιουσία

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του αιτούντος, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της, το ποσό των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.

β) Κινητή περιουσία

Το τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης της κινητής περιουσίας του αιτούντος (επιβατικά ΙΧ, ΜΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της, το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ.

Το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταβάλλεται σε μηνιαία βάση από την 1η του επόμενου της υποβολής της αίτησης μήνα. Εκκρεμείς αιτήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο διοικητικής διαδικασίας, κατά τη δημοσίευση του ν. 4387/2016, εξετάζονται με τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε αγωνιστική επιφυλακή καλεί τους αγρότες η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων


Συνεδριάζει στις 9 Ιουλίου.

Συνεδρίαση πρόκειται να πραγματοποιήσει στη Βέροια, η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων των αγροτών, το Σάββατο 9 Ιουλίου, προκειμένου να επανεξετάσει τα προβλήματα του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, αναφέρεται στις άμεσες και βαριές επιπτώσεις τις οποίες υφίστανται οι αγρότες «με το ξεκίνημα της εφαρμογής των νέων, σκληρών μέτρων, τα οποία περιλαμβάνονται στο νόμο για το ασφαλιστικό – φορολογικό», ως συνέχεια και συνέπεια της ψήφισης, των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, πέρυσι το καλοκαίρι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ αυξήθηκαν, ήδη, κατά 3% από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και θ' ακολουθήσουν, απανωτές, αυξήσεις στα επόμενα χρόνια, ώστε το 2022 οι εισφορές για την ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Αγροτική Εστία να φτάσουν στο 27,20% του εισοδήματος». Επίσης, επισημαίνεται ότι οι μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις που ξεκίνησαν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020, ήδη στα πρώτα δύο χρόνια ξεπέρασαν το 23% συνεχίζονται και το τέλος του 2019 θα αγγίξουν το 60%, αποδεκατίζοντας το αγροτικό εισόδημα, ενώ το μέτρο της περικοπής κατά 60% της σύνταξης όσων συνταξιούχων αγροτών εξακολουθούν ν' απασχολούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία και εισπράττουν επιδοτήσεις-ενισχύσεις «θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΓΑ».

Σημειώνουν επίσης ότι και φέτος οι καταστροφές στην παραγωγή από αντίξοες καιρικές συνθήκες θα δώσουν πρόσθετο ισχυρό πλήγμα στο ισχνό και συνεχώς μειούμενο εισόδημα των αγροτών, ενώ ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν «την κερδοσκοπική επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας οι εμποροβιομήχανοι, επιχειρώντας ν' αγοράσουν όσο το δυνατόν φθηνότερα τα προϊόντα μας και, πουλώντας τα όσο το δυνατόν ακριβότερα στους καταναλωτές, ν' αυγαταίνουν συνεχώς τα κέρδη τους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που δημιουργήθηκε μέσα στο καμίνι του αγώνα, καλεί όλους τους αγρότες να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική επιφυλακή και εγρήγορση για να οργανώσουμε νέες μάχες, με στόχο ανατρέψουμε τα μέτρα που πέφτουν σαν χοντρές μπάλες χαλαζιού στα κεφάλια μας και την πολιτική που μας καταστρέφει».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Οι έλεγχοι αποκάλυψαν 11.000 ανασφάλιστους


Πάνω από 40.000 ελέγχους έχουν κάνει τα κλιμάκια του Σ.ΕΠ.Ε. από το 2015 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη και τη νομιμότητα της απασχόλησης των εργαζομένων.

Για το έτος 2015, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Σ.ΕΠ.Ε., τα συνεργεία ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ σε όλη την χώρα, πραγματοποίησαν 34.052 ελέγχους σε επιχειρήσεις για διαπίστωση αδήλωτης απασχόλησης και διαπιστώθηκε ότι 9.975 εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι. Επιβλήθηκαν πρόστιμα με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 105.056.609 Ευρώ.

Για το πρώτο δίμηνο του 2016, η ΕΥΠΕΑ και τα Τμήματα του Σ.ΕΠ.Ε. σε όλη τη χώρα, πραγματοποίησαν 5.363 ελέγχους σε επιχειρήσεις για διαπίστωση αδήλωτης απασχόλησης, όπου διαπιστώθηκε ότι 1.196 εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 12.088.747 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιαπωνία: Κατολίσθηση προκάλεσε την ανατροπή σπιτιού


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με την ανατροπή ενός σπιτιού στην πόλη Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, που προκλήθηκε από κατολίσθηση. Η περιοχή επλήγη την περασμένη εβδομάδα από ισχυρές βροχές με συνέπεια να σημειωθούν πολλές κατολισθήσεις.

Το βίντεο από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TBS δείχνει το σπίτι να πέφτει και να συντρίβεται πάνω σε άλλες κατοικίες. Η περιοχή είχε εκκενωθεί την προηγούμενη ημέρα και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη αστυνομικός για παράνομη κατοχή όπλων


Η καταγγελία της συζύγου ενός αστυνομικού στους αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία κατέφυγε σε αυτούς λόγω διαφορών μαζί του, έβγαλε λαβράκι.

Μετά την καταγγελία που έκανε η σύζυγος του αστυνομικού εναντίον του, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σιδερογροθιές και όπλα για τα οποία δεν είχε γίνει δήλωση και αδειοδότηση κατοχής.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ τα όπλα που κατασχέθηκαν στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

53χρονος ψάχνει γυναίκα συγκάτοικο και γίνεται viral


Γυναίκα συγκάτοικο ψάχνει ένας 53χρονος στην Τζόρτζια των ΗΠΑ ο οποίος αποφάσισε να αναρτήσει μία αγγελία στην ιστοσελίδα Craiglist. Ωστόσο, οι απίστευτες απαιτήσεις του έκαναν τους αναγνώστες να μείνουν άφωνοι, μόλις την διάβασαν.

Ο 53χρονος Αμερικάνος μένει από το 1967 στο ράντζο «Marietta property» το οποίο περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, αυλή, δύο μπάνια και γι΄αυτό θέλει να έχει μία γυναικεία συντροφιά σε αυτό το μεγάλο σπίτι.

Η υποψήφια συγκάτοικος δεν θα πληρώνει ενοίκιο, λογαριασμούς ή φαγητό, αλλά θα πρέπει να διαθέτει τα εξής προσόντα: Να μην είναι καπνίστρια, να μην πίνει ούτε να είναι χρήστης ναρκωτικών, να μην έχει τατουάζ ή piercing, να μην είναι ασθενής, να μην εκκρεμεί εις βάρος της ένταλμα σύλληψης και να φορά ρούχα από το νούμερο 48 και κάτω.

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του, γράφοντας στην αγγελία πως είναι ένας τρυφερός 53χρονος συνταξιούχος, που του αρέσουν οι αγκαλιές και τα φιλιά, είναι συντηρητικός χριστιανός, υποστηρίζει την οπλοκατοχή, αγαπά τους περιπάτους, δεν θέλει παιδιά ή κατοικίδια, δεν πίνει, δεν κάνει cyber sex ούτε σεξ από το τηλέφωνο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο 53χρονος ήταν πολύ ειλικρινής και γι΄αυτό έλαβε πολλά μηνύματα γυναικών που τον επαινούν για την τόλμη του.


Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό συμβαίνει αν ξεχάσεις ανοικτή την ηλιοροφή στο πλυντήριο


Τι μπορεί να συμβεί αν ξεχάσεις ανοικτή την ηλιοροφή του οχήματός σου στο πλυντήριο αυτοκινήτων;

Μπορούμε να φανταστούμε τις συνέπειες αυτής της αμέλειας, όμως αυτή τη οδηγός το έζησε και μάλιστα το κατέγραψαν σε κινητό.

Δείτε τι συνέβη:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ανακοίνωση υπουργείου Υγείας: Πρόσβαση ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας


Ανακοίνωση 30.06.2016


Πληροφορίες παρέχει το υπουργείου Υγείας σχετικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας:

«Με το ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τι δικαιούμαι σαν ανασφάλιστος;
• Ό,τι ακριβώς δικαιούνται και οι ασφαλισμένοι από τις δημόσιες δομές παροχής υγείας.
• Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, δομές απεξάρτησης και πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
• Το σύνολο των νοσηλευτικών και διαγνωστικών πράξεων χωρίς καμία χρέωση
• Προγραμματισμένα χειρουργεία χωρίς καμία χρέωση
• Πρόληψη και προαγωγή υγείας χωρίς καμία χρέωση
• Δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη
• Δωρεάν παροχές μαιευτικής περίθαλψης και προγραμματισμό τοκετών από τα Δημόσια Νοσοκομεία
• Χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής από τα ιδιωτικά και τα δημόσια φαρμακεία
• Φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες και πράξεις ειδικής αγωγής
• Χορήγηση ιατρικών βοηθημάτων και αναλωσίμων υλικών

Πώς δικαιούμαι των παροχών;
• Αν είσαι Έλληνας πολίτης ή διαμένεις νόμιμα στην Ελλάδα, απευθύνεσαι σε όλες τις δημόσιες δομές με το ΑΜΚΑ σου.
• Αν δε μένεις νόμιμα στην Ελλάδα αλλά ανήκεις σε κάποια ευάλωτη ομάδα που χρήζει άμεσης υγειονομικής κάλυψης (έγκυες, παιδιά, χρόνιοι, ανάπηροι, ψυχικά ασθενείς, κτλ) δικαιούσαι την Κάρτα Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού με την οποία θα έχεις πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές Υγείας.\
• Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος, εξακολουθούν να δικαιούνται πρόσβασης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
• Κανένας άνθρωπος δεν εξετάζεται από καμία επιτροπή νοσοκομείου προκειμένου να εγκριθεί η πρόσβασή του στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Πού να απευθυνθώ;
• Αν έχεις ΑΜΚΑ σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας που οφείλουν να σου διασφαλίσουν άμεσα πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες τους
• Αν δεν έχεις ΑΜΚΑ ή νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, αλλά ανήκεις σε κάποια ευάλωτη ομάδα πληθυσμού (α.33 του 4368/2016), στα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων ή στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων όπου θα σε ενημερώσουν πώς μπορείς να βγάλεις την Κάρτα Υγειονομικής Περίθαλψης.

Ποιους αφορά η ρύθμιση;
• 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών
• Όσους λόγω κρίσης έχασαν την ασφάλισή τους, ακόμα και αν έχουν χρέη στους ασφαλιστικούς τους φορείς
• Όσους διαμένουν νόμιμα στη χώρα
• Όσους δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, αλλά χρήζουν άμεσης υγειονομικής περίθαλψης ως μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (π.χ. ανήλικοι, έγκυες, άτομα με αναπηρία, τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι κλπ.)

Τι χρειάζεται να πληρώσω;
• Δε χρειάζεται να πληρώσεις απολύτως τίποτα για το σύνολο των νοσηλευτικών και διαγνωστικών πράξεων που προβλέπονται στη ρύθμιση
• Δε χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα αν εξαιρείσαι των συμμετοχών λόγω ειδικότερων διατάξεων
• Δε χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα για εξωνοσοκομειακές θεραπείες, εμβολιασμούς και πρόληψη
• Υποχρεούσαι στις ίδιες συμμετοχές που έχουν και οι ασφαλισμένοι στη φαρμακευτική δαπάνη, εκτός αν εμπίπτεις στις εισοδηματικές, κλινικές και κοινωνικές εξαιρέσεις της ΚΥΑ, οπότε και πάλι έχεις μηδενική συμμετοχή

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;
Μπορείς να απευθυνθείς στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Μονάδων ΠΦΥ, στις Υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων, σε όλες τις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας, στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην ΗΔΙΚΑ».
Οι νόμοι και οι εγκύκλιοι που ορίζουν τα ανωτέρω
http://www.moh.gov.gr/articles/health/anaptyksh-monadwn-ygeias/3999-prosbash-twn-anasfalistwn-sto-dhmosio-systhma-ygeias 
Διαβάστε περισσότερα...