Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παιδιά με κινητικά προβλήματα φιλοξένησε ο δήμος Αθηναίων

Στο πλαίσιο των ίσων δικαιωμάτων για προσβάσιμες καλοκαιρινές διακοπές και αναψυχή.

Επτά παιδιά με κινητικά προβλήματα της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και οι συνοδοί τους, φιλοξενήθηκαν από το δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο των ίσων δικαιωμάτων για προσβάσιμες καλοκαιρινές διακοπές και αναψυχή.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε δημοφιλή και ιστορικά σημεία της Αθήνας ενώ επισκέφθηκαν και τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου έδωσαν δώρα σε προσφυγόπουλα που έχουν ανάλογα προβλήματα.

Επίσης, συναντήθηκαν με παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών και παρακολούθησαν θεατρική παράσταση, διασκέδασαν και έπαιξαν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες», που υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Αμφιτρίτη».

------------

Περισσότερη στήριξη για γυναίκες θύματα βίας

Νέες δράσεις από το δήμο Ρεθύμνης.

Διευρύνονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014 - 2020, με στόχο πέραν της ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής των γυναικών θυμάτων βίας, να υπάρχει και η εξυπηρέτηση ωφελουμένων γυναικών, οι οποίες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Οι ωφελούμενες γυναίκες, αφορούν τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας, μονογονείς, πρόσφυγες, μετανάστριες, ΑμΕΑ, άνεργες και άλλες, ενώ παράλληλα η διεύρυνση αφορά και σε δράσεις προώθησης της απασχόλησης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής και πληροφόρησης, αλλά και ενέργειες δικτύωσης και διασύνδεσης με τους αρμόδιους φορείς προώθησης της απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να βελτιωθεί η εργασιακή κατάσταση των γυναικών, που είναι θύματα βίας ή υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και παρουσιάζουν ολοένα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 08:00 - 16:00 τηλέφωνο 2831056607 ή να επισκέπτονται το Συμβουλευτικό Κέντρο επί της Λεωφόρου Κουντουριώτη 98.

------------

Άναψε φωτιές η απόφαση για μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου στην ‘Τριανταφυλλιά’


Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί η προσωρινή και η ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία, μετά την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Διονύση Παναγιωτόπουλου, για μεταφορά στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’ των παλιών και σάπιων απορριμμάτων του δήμου Πύργου.

Πυροδοτείται η παλιά κόντρα

Ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, άστραψε και βρόντηξε, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες αναζωοπυρώνουν την παλιά κόντρα των δήμων Πύργου και Ήλιδας με ‘φόντο’ τα απορρίμματα. Σε δηλώσεις του χθες το πρωί, και πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση ο δήμος Ήλιδας δε θα δεχτεί κάτι τέτοιο, ενώ διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι το έργο του ΧΥΤΥ κινδυνεύει με απένταξη, αφού θα καταπατηθούν επί της ουσίας οι όροι λειτουργίας του.

Η «υπόθεση σκουπίδια» πυροδοτήθηκε εκ νέου αργά το απόγευμα της Τρίτης, όταν παραλήφθηκε από τον Δήμαρχο Ήλιδας, μέσω email, απόφαση του Γενικού Γραμματέα τηςΑποκεντρωμένης Διοικήσης κ. Διονύση Παναγιωτόπουλου, όπου αναφέρεται να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και δήμου Πύργου, προκειμένου εντός 15 ημερών να μαζευτούν όλα τα σάπια σκουπίδια της πόλης του Πύργου για να μεταφερθούν στην‘Τριανταφυλλιά’ και να γίνει εκεί σιγά- σιγά η επεξεργασία τους. Επισημαίνεται δε, ότι αυτό γίνεται για την προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και σε αντίθετη περίπτωση, τότε το δημόσιο θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Θα κλείσει η μονάδα»

«Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι μία τέτοια ενέργεια πυροδοτεί κλίμα έντασης και πυροδοτεί εκ νέου την κόντρα Πύργου και Αμαλιάδας. Δυστυχώς εάν επιμείνουν σε κάτι τέτοιο οι Υπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, τότε το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κλείσει η μονάδα στην ‘Τριανταφυλλιά’» ξεκαθάρισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος επανέλαβε αυτό που λέει επί μήνες, ότι δηλαδή πρόθεση των εμπλεκομένων εξαρχής ήταν να μετατραπεί ο ΧΥΤΥ της ‘Τριανταφυλλιάς’ σε ΧΥΤΑ και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Ήλιδας.

«Από την αρχή ήθελαν να κάνουν το ΧΥΤΥ- ΧΥΤΑ. Εγώ επικοινώνησα και με τη Διαχειριστική Αρχή και ενημέρωσα για την απόφαση που λάβαμε από το Γενικό Γραμματέα και λάβαμε την απάντηση ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, ότι είναι αδιανόητο και να συζητείται κάτι τέτοιο, γιατί θα απενταχθεί το έργο. Εγώ από τη στιγμή που ζητήσαμε την εξαίρεση των περιβαλλοντικών όρων, είχα στις προτάσεις που απεστάλησαν ότι δεν υα επιτραπεί ούτε θα αποφασιστεί μεταφορά σύμμικτων απορριμμάτων. Εμείς είμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε τροποποίηση αποφάσεων που έχουμε πάρει στον ΦΟΔΣΑ. Αυτό το θέμα ήταν αιτία πολέμου των δύο πόλεων και ήταν λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής να φτιάξει πρώτα το ΧΥΤΥ. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι ΧΥΤΑ, είναι ΧΥΤΥ» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας τις τελευταίες ημέρες είχε επαφές και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη και με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα και είχαν συζητήσει το θέμα να πιεστεί η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Πύργου.

Υπεγράφη το ένταλμα για τη ΜΟΜΑΚ

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συνέπεσε χθες με την υπογραφή από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του χρηματικού εντάλματος των 500.000 ευρώ, προκειμένου τα χρήματα να μεταφερθούν από τον δήμο Πύργου στο ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και από εκεί στο δήμο Ήλιδας, για να δοθεί το ποσό ως προκαταβολή στον εργολάβο που έχει αναλάβει την ενδιάμεση λύση «Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης’ στην Τριανταφυλλιά, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Ωστόσο, όλα πλέον είναι υπό αίρεση, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος:«Εάν ισχύσει αυτή η απόφαση του κ. Παναγιωτόπουλου, τότε τελειώσαμε με το έργο».



«Κόκκινο» από ΦΟΔΣΑ με οριακή πλειοψηφία

Αρνητικά θα απαντήσει ο ΦΟΔΣΑ στο έγγραφο του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων κ. Σάκη Παναγιωτόπουλου για μεταφορά και διαχείριση των σάπιων σκουπιδιών από το δήμο Πύργου στη Μονάδα της Τριανταφυλλιάς. Η απόφαση αυτή ελήφθη με οριακή πλειοψηφία κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Ενημερώνοντας τα υπόλοιπα μέλη του Φορέα ο κ. Χριστοδουλόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης και υποστήριξε ότι τυχόν τέτοια εξέλιξη θα βάλει σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του έργου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής τόνισε ότι αναγνωρίζει τους προβληματισμούς του δημάρχου Ήλιδας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να αγνοηθεί το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο, όπως είπε, είναι σε «αυστηρό ύφος» και η μη υλοποίηση του μπορεί να επιφέρει συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για το δήμαρχο Ήλιδας. Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός επισήμανε ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στα συναρμόδια υπουργεία για εξεύρεση άλλων ΧΥΤΑ που θα δεχθούν τα παλιά σκουπίδια του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ τάχθηκε και αυτός υπέρ της αρνητικής απάντησης προς το Γραμματέα της Αποκεντρωμένη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του δήμαρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ. Σε διαφορετική διάσταση κινήθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Αργυρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας οι οποίοι υποστήριξαν ότι είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί στους πολίτες των δύο δήμων πως απορρίπτουν την πρόταση Παναγιωτόπουλου χωρίς να εξαντλήσουν το διάλογο για εξεύρεση εναλλακτικής λύσης. Ο κ. Αργυρόπουλος κατέθεσε μάλιστα πρόταση να σταλεί έγγραφο στην Αποκεντρωμένη με το οποίο θα ζητούνται διευκρινίσεις για τον τρόπο διαχείρισης στην Τριανταφυλλιά ενώ παράλληλα να επιδιωχθεί άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και τελικά υπερίσχυσε με ψήφους 7 έναντι 6 η πρόταση του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ για άμεση αρνητική απάντηση στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης. Υπέρ της πρότασης Χριστοδουλόπουλου ψήφισαν οι εκπρόσωποι των δήμων Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και υπέρ της δεύτερης πρότασης οι εκπρόσωποι των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

------------

Δεσμεύτηκαν 2,7 τόνοι φρούτων

Κεράσια και ροδάκινα χωρίς σήμανση.

Στη δέσμευση φρούτων συνολικού βάρους 2,7 τόνων προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά.

Κατά τον έλεγχο επιχείρηση εμπορίας φρούτων στο δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 203 κιβώτια με κεράσια βάρους 1,5 τόνου και 548 ξυλοκιβώτια με ροδάκινα βάρους 2,2 τόνων, επειδή δεν έφεραν την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανση στα μέσα συσκευασίας.

------------

Πλύσιμο πεζοδρομίων το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας

Ο δήμος ζητά τη συνεργασία των πολιτών.

Τη συνεργασία των δημοτών ζητεί ο δήμος Αθηναίων, καθώς την Κυριακή 3 Ιουλίου θα γίνει εντατικό πλύσιμο των πεζοδρομίων στην πλατεία Κάνιγγος, την οδό Ακαδημίας, την οδό Κανάρη, και την οδό Σόλωνος, μέχρι την πλατεία Κάνιγγος.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων παρακαλεί τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους πεζούς και τους οδηγούς, να δείξουν προσοχή και να συνεργάζονται με τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθώς από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, θα γίνονται υδροσαρώσεις με ειδικά πλυστικά μηχανήματα.

Δράσεις καθαριότητας, σε διαφορετικά τετράγωνα της πόλης, θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες Κυριακές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.patrisnews.com , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.