Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Οδηγός φορτηγού κάνει όπισθεν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας


Ένας οδηγός φορτηγού έκανε όπισθεν για περισσότερα από 800 μέτρα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στην Αγγλία.

Ο 56χρονος άνδρας από την Τσεχία συνελήφθη από τις αρχές και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια για 12 μήνες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τρομακτική στιγμή που η γη "κατάπιε" το οδόστρωμα


Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχασαν οι κάτοικοι της πόλης Μαντέρα, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν άνοιξε μία τεράστια τρύπα και κατάπιε ουσιαστικά το οδόστρωμα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το οποίο θα μπορούσε να θυμίζει σενάριο ταινίας, η γη άνοιξε στα δύο και το έδαφος άρχισε να υποχωρεί.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα χρόνια περνούν και οι κρατούμενοι περιμένουν στη φυλακή La Joya του Παναμά


Φυλακίζονται χωρίς δίκη για απεριόριστο διάστημα - Δείτε φωτογραφίες.

Ο Παναμάς έχει το υψηλότερο ποσοστό κρατουμένων χωρίς δίκη, σύμφωνα με στοιχεία του 2014. Όπως εξηγεί δικηγόρος της χώρας, περισσότεροι από το 60% των φυλακισμένων δεν έχουν καταδικαστεί. Παραμένουν ωστόσο κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας, όπως τη διαβόητη La Joya στην πρωτεύουσα.

Στις αλλαγές που προωθούνται, προβλέπεται κράτηση μέγιστης διάρκειας ενός έτους χωρίς δίκη, χρόνος που θα προσμετρήσει και στην τελική ποινή.

Μέχρι τότε ωστόσο, το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας έχει πολλά προβλήματα να λύσει.

Σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ του 2014, συχνά οι κρατούμενοι ζουν σε συνθήκες απειλητικές για τη ζωή τους, με θανάσιμες «μάχες» μέσα στις φυλακές και πολύ λίγους φρουρούς.

«Το μόνο που θέλω είναι να μου ανακοινωθεί η ποινή μου», λέει ο Alvis Javier που κρατείται στη La Joya χωρίς καταδίκη για έξι χρόνια ως ύποπτος για κατοχή ναρκωτικών.

Ο Javier μελετά για να πάρει το απολυτήριο λυκείου και ζει σε κελί της πτέρυγας διεμφυλικών.

Ένας άλλος κρατούμενος έχει για «παρέα» μια πλαστική κούκλα του σεξ, σε φυσικό μέγεθος. Ο Carlos Fuentes φυλακίστηκε για κατοχή πλαστής ταυτότητας και «κόλλησε» στη La Joya για δύο χρόνια. «Πολλοί από μας είμαστε σε αυτή την κατάσταση», λέει.

Για να αντιμετωπίσει τον υπερπληθυσμό η κυβέρνηση του Παναμά μεταφέρει τους ξένους κρατούμενους σε νέα φυλακή, στη La Nueva Joya.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «Kate Middleton των Ιμαλαΐων»


Η 25χρονη που έκλεψε την καρδιά του βασιλιά του Μπουτάν.

Η νεαρή βασίλισσα του Μπουτάν, Jetsun Pema είναι λιγότερο γνωστή έξω από το μικρό βασίλειο της ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα. Ωστόσο η «Kate Middleton των Ιμαλαΐων», όπως την έχουν ονομάσει, έχει γοητεύσει τους ανθρώπους στην περιοχή με τη λεπτή ομορφιά της και την μετριοπαθή συμπεριφορά της.


Το βασιλικό ζευγάρι σύμφωνα με την Daily Mail ζει σε ένα σχετικά απλό εξοχικό σπίτι και απέφυγε να κάνει ακόμη και ένα ταξίδι του μέλιτος μετά το γάμο. Παρ’ όλα αυτά το όνομά της βασίλισσας ήρθε στο προσκήνιο λόγω της επίσκεψης του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ στο Μπουτάν αυτές τις μέρες.


Ποια είναι όμως η γυναίκα που εντυπωσίασε τον βασιλιά του Μπουτάν, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ο οποίος παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να έχει πολλές συζύγους και ορκίστηκε ότι αυτή θα είναι η μόνη γυναίκα που θα παντρευτεί ποτέ; Η Jetsun, η οποία γέννησε πρόσφατα το πρώτο της αγοράκι, είναι το δεύτερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς της. Ο πατέρας της, Dhondup Gyaltshen, πιλότος στην εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας είναι ο ετεροθαλής αδελφός του πρώην σύζυγου της βασίλισσας άρα οι σχέσεις με την βασιλική οικογένεια δεν είναι πρωτόγνωρες. Ταυτόχρονα η μητέρα της, Sonam Chuki, η οποία προέρχεται από μια από τις παλαιότερες οικογένειες ευγενών του Μπουτάν, ήταν πνευματικό παιδί ενός πρίγκιπα του Μπουτάν.


Από μικρή της άρεσαν τα αθλήματα, ένας ακόμη λόγος που την χαρακτηρίζουν «Middleton» ενώ στα άλλα χόμπι της περιλαμβάνονται η ζωγραφική καθώς και τη συμμετοχή της στα σχολικά συγκροτήματα και στα προγράμματα χορού. Όσοι την γνωρίζουν αναφέρουν ότι ήταν πάντα μια ήσυχη κοπέλα, πήγε για σπουδές στην Αγγλία και ποτέ δεν φανταζόταν ή είχε στόχο να γίνει βασίλισσα. Ωστόσο οι σπουδές της διακόπηκαν όταν γνωρίστηκε με τον βασιλιά και εκείνος γοητευμένος μετά από τρία χρόνια της ζήτησε να παντρευτούν ενώ «έσπασε» το πρωτόκολλο και συγκατοίκησαν πριν από το γάμο.


Το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο λαό καθώς είναι ταπεινό ενώ οι ίδιοι έσπασαν πολλά ταμπού πριν το γάμο και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους. Η 25χρονη είναι γενικά πολύ δραστήρια, συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και είναι πρέσβειρα του ΟΗΕ για το περιβάλλον ενώ λέγεται ότι μια από τις αγαπημένες της ασχολίες είναι να παίζει μπάσκετ και επιδίδεται σε αυτό καθημερινά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτός ο ήρεμος χαρακτήρας είναι που κέρδισε τον βασιλιά και τον έκανε να την ξεχωρίσει ενώ ακόμη και σήμερα διατηρεί ένα πολύ χαμηλό προφίλ...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύδι: 7 πολύτιμες χρήσεις που ίσως αγνοείτε


Το ξίδι είναι ένα προϊόν που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Γιατί όμως είναι άξιο λόγου;

Πέραν του ότι είναι αποτελεσματικό, το ξίδι είναι εξαιρετικά φτηνό και ευρέως διαθέσιμο. Είναι μη τοξικό, διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσει τη δύναμη και είναι πολύ ασφαλές για χρήση στο νεροχύτη σας συγκριτικά με τη χλωρίνη, την αμμωνία, ή άλλα τοξικά προϊόντα καθαρισμού. Διαβάστε 7 ασυνήθιστες χρήσεις του ξυδιού που ίσως να μην έχετε σκεφτεί.

Καθαρίστε τα παράθυρα
Αντί να δαπανάτε χρήματα για καθαριστικά με χημικές ουσίες για τα παράθυρα φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό με ξύδι. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι με περίπου ½ λίτρο νερό ή όσο νερό χωράει ένα μπουκαλάκι ψεκασμού. Στη συνέχεια ψεκάστε το στο σημείο που επιθυμείτε και τρίψτε με μία εφημερίδα.

Απορρυπαντικό για τα ρούχα
Λερώθηκε κάποιο μπλουζάκι ή παντελόνι σας από το γρασίδι; Κανένα πρόβλημα! Φτιάξτε ένα μείγμα από το 1/3 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 2/3 φλιτζανιού νερό. Εφαρμόστε το πάνω στο λεκέ και τρίψτε το με ένα καθαρό πανάκι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς ο λεκές και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Καθαρίστε τα χαλιά σας
Τέλος η μάχη με τους λεκέδες των χαλιών. Ένα μείγμα από άσπρο κρασί και λίγο ζεστό νερό θα κάνει τα χαλιά σας να φαίνονται σαν καινούργια.

Ξεπλύνετε φρούτα και λαχανικά
Το ξύδι μπορεί να απομακρύνει τα βακτηρίδια και τα κατάλοιπα από τα φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά. Αναμίξτε απλά σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού νερό μαζί με ξύδι και ψεκάστε τα φρούτα ή λαχανικά που επιθυμείτε. Στη συνέχεια βεβαίως ξεπλύνετε με νερό.

Απομακρύνει και την πιο δυνατή κόλλα
Δυσκολεύεστε να απομακρύνετε από τα χέρια σας την κόλλα που μπορεί να «κόλλησε» από κάποιο προϊόν; Χρησιμοποιείστε το ξύδι ως διαλύτη και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Το ξίδι είναι επίσης καλό για την απομάκρυνση των λιπών.

Καταπολεμήστε το λόξυγγα
Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να διώξουν το λόξυγγα καταπίνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι. Εάν άλλα κόλπα για να διώξετε το λόξυγγα μέχρι στιγμής δεν έχουν «πιάσει», δεν έχετε παρά να δοκιμάστε.

Διώχνει και τις γάτες
Χωρίς αμφιβολία τα γατάκια τα αγαπάμε αλλά μπορεί να μη τις θέλουμε για ένα χρονικό διάστημα στο παρτέρι μας. Μια απλή λύση είναι να ρίξετε λίγο ξύδι γύρω από την περιοχή που θέλετε να προστατέψετε και οι γάτες να είστε σίγουροι ότι δεν θα «παραβιάσουν» τα σύνορα.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήγε για ψάρεμα και... έπιασε κροκόδειλο


Το μεγαλύτερο σοκ της ζωής του υπέστη ένας ψαράς από τη Λουιζιάνα όταν ανακάλυψε ότι αυτό που είχε τσιμπήσει στο δόλωμά του δεν ήταν αυτό που περίμενε.

Ο άνδρας νόμιζε ότι είχε ψαρέψει ένα τεράστιο ψάρι αλλά εντελώς αναπάντεχα συνειδητοποίησε ότι αυτό που είχε πιάσει ήταν ένας κροκόδειλος.

«Ο Θεέ μου», άρχισε να φωνάζει όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη θέα του τεράστιου αλιγάτορα και στη συνέχεια έκανε κουπί σαν τρελός προκειμένου να απομακρυνθεί όσο πιο γρήγορα από το άγριο ζώο.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους εμπιστεύονται 8 στους 10 Έλληνες


Για τον τρόπο μαγειρέματος συμβουλεύονται σε ποσοστό 48% τις… τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής.

Τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους συνεχίζουν να εμπιστεύονται οκτώ στους δέκα Έλληνες καταναλωτές για την αγορά των κρεάτων τους, ενώ για την επιλογή και τον τρόπο μαγειρέματος συμβουλεύονται σε ποσοστό 48% τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε για λογαριασμό του περιοδικού «Meatplace», η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview και την παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλός της Δημήτρης Βασιλειάδης, στην διάρκεια αποψινής εκδήλωσης στην Βέροια.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα, που φέρει τίτλο «οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων σε σχέση με το κρέας», η εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών στον κρεοπώλη τους είναι τόσο υψηλή, που σε ερώτηση για το πόσο σίγουροι είναι ότι το κρέας που αγοράζουν είναι ελληνικής προέλευσης, σε ποσοστό 71% απαντούν ότι εμπιστεύονται τον κρεοπώλη τους, το 7% ελέγχει την σφραγίδα προέλευσης, ενώ το 22% δηλώνει ότι απλώς «δεν είναι σίγουροι».

Αναφορικά με το εάν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα μεταξύ ενός ελληνικού κρέατος και ενός εισαγόμενου, επτά στους δέκα Έλληνες καταναλωτές σημειώνουν ότι υπάρχει, ενώ άγνοια δηλώνει ότι έχει το 16,5%. Πάντως, ποσοστό 41% των Ελλήνων ξεκαθαρίζει ότι δεν αγοράζει κρέας από κρεοπωλείο ή σούπερ μάρκετ που είναι σε προσφορά, το 34% δηλώνει ότι το πράττει σπάνια, ενώ το 25% συχνά.

Μεταξύ άλλων, από την έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν κυρίως μοσχαρίσιο κρέας και κοτόπουλου, όπως οι ίδιοι δηλώνουν σε ποσοστό 59,2% και 63,3% αντίστοιχα, ενώ δηλώνουν σε ποσοστό 45% ότι κρέας τοποθετούν στο οικογενειακό τραπέζι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, σε 38% περισσότερες από τρεις και 17% σε ένα την εβδομάδα.

Τονίζεται δε, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, ότι περίπου το 37% από τη συνολική εβδομαδιαία δαπάνη τους για τρόφιμα, αφορά κρέας και αλλαντικά, αφού καταβάλλουν κατά μέσο όρο 24 ευρώ, όταν συνολικά ξοδεύουν 64 ευρώ για τρόφιμα γενικά.

Γαλοπούλα και λουκάνικα στο τραπέζι των Ελλήνων

Γαλοπούλα, λουκάνικα και παριζάκι είναι τα τρία αλλαντικά που καταναλώνονται στη χώρα μας, αφού όπως προκύπτει από την έρευνα, αγοράζονται από τους πολίτες σε ποσοστό 75%, 23% και 16% αντίστοιχα.

Πάντως, από τις απαντήσεις που δίνονται, και πάλι οι Έλληνες καταναλωτές δείχνουν την σαφή προτίμηση τους στον κρεοπώλη τους, αφού έξι στους δέκα απαντά ότι αγοράζει λουκάνικα κρεοπωλείου και το υπόλοιπο 40% επιλέγει επώνυμα συσκευασμένα. Σε άλλη ερώτηση, για το εάν επηρεάζονται οι Έλληνες καταναλωτές στην επιλογή των αλλαντικών που θα αγοράσουν κάποιο σήμα που δείχνει ότι το προϊόν αυτό βραβεύτηκε σε κάποιο διαγωνισμό, το 83% δηλώνει όχι.

Βέβαια, από άλλη ερώτηση της έρευνας προκύπτει ότι οι Έλληνες καταναλωτές ψηφίζουν σε ποσοστό 61% αλλαντικά γνωστών εταιρειών, 22% μικρών παραγωγών και 17% ιδιωτικής ετικέτας.

Υπογραμμίζεται ότι η ο τύπος της έρευνας είναι ποσοτική και πανελλαδικής εμβέλειας, έγινε με τη μέθοδο τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε δείγμα 705 ατόμων ηλικίας άνω των 18 χρόνων και διεξήχθη στο διάστημα 16 - 18 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Έλληνας δεν είναι εκπαιδευμένος στην αγορά & κατανάλωση κρέατος

Την διαπίστωσή του ότι ο Έλληνας καταναλωτής δεν είναι εκπαιδευμένος στην αγορά και κατανάλωση κρέατος, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνίατρος - μικροβιολόγος, εκπαιδευτής επιθεωρητών ΕΦΕΤ & Συναρμόδιων Φορέων Νίκος Κασαλιάς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «έχουν άγνοια για σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το κρέας και τα υποπροϊόντα του».

Μεταξύ άλλων ο ίδιος μας επισήμανε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στο να τεθεί και πάλι σε έντονα ανοδική πορεία ο πρωτογενής τομέας, είναι οι επιχειρηματικές συνέργειες και στο πλαίσιο αυτό μας τόνισε ότι «τα ολοκληρωμένα project που συνδέουν τα παρασκευαστήριο, κρεοπωλείο, λιανική πώληση και εστιατόριο, είναι τα επιχειρηματικά σχέδια που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και αποτελούν μια πρόταση οικονομική και κερδοφόρα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ψηλότερος έφηβος της Ινδίας είναι ήδη 2 μέτρα και συνεχίζει


Ο 14χρονος περιγράφει την καθημερινότητα του και τα όνειρά του.

Ο έφηβος Yashwant Raut από την Ινδία είναι ο ψηλότερος έφηβος της χώρας, έχει ήδη φτάσει τα δύο μέτρα και συνεχίζει να μεγαλώνει, με τους γιατρούς να λένε ότι σύντομα θα μπορούσε να φτάσει τον ψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο.

«Πάντα χτυπούσα το κεφάλι μου περπατώντας μέσα στο σπίτι και στο σχολείο, και δεν χωράω στο αυτοκίνητο μας ή να κάτσω καλά στο θρανίο του σχολείου μου. Όλα είναι πρόβλημα για μένα», λέει ο 14χρονος μιλώντας στη βρετανική Daily Mail.

Ο Yashwant δεν προέρχεται από μια ψηλή οικογένεια, με τον πατέρα του να έχει ύψος 1,65 και τη μητέρα του να είναι ακόμη πιο κοντή φτάνοντας σχεδόν στη μέση του. Ο μαθητής που ζει σε περιοχή της δυτικής Ινδίας μίλησε για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως ότι δεν χωράει στο κρεβάτι του και πρέπει να του αγοράσουν κάποια στιγμή ένα ειδικό έπιπλο, ενώ αποκαλύπτει και διάφορους φόβους του όπως ότι δεν θα μπορέσει να βρει ποτέ σύντροφο λόγω του ύψους του: «Θέλω μια κοπέλα που θα είναι αρκετά ψηλή», είπε και πρόσθεσε «Πρέπει να έχει ένα ανάλογο ύψος με εμένα. Αν δεν βρω ένα κορίτσι που να μπορεί να ταιριάξει με το ύψος μου ή να είναι κοντά, εγώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παντρευτώ καθόλου».

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά, ονειρεύεται να γίνει παίκτης του μπάσκετ σε λίγα χρόνια και δηλώνει: «Αισθάνομαι ότι το ύψος μου είναι μια τεράστια δύναμη στη ζωή μου. Υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι πραγματικά ξεχωριστός, σαν μια διασημότητα, όταν οι άνθρωποι με σταματούν για να τραβήξουν φωτογραφίες και να μου ζητήσουν αυτόγραφο. Πάντα ήθελα να γίνω ψηλός, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω τόσο ψηλός. Το ύψος μου θα με κάνει ένα σπουδαίο παίκτη μπάσκετ. Θέλω να παίξω για τη χώρα μου μια μέρα».

Οι γονείς του αισθάνονται περήφανοι γι’ αυτόν και χαίρονται όταν ο κόσμος τον σταματάει για να του μιλήσει και να βγάλει φωτογραφίες, όντας εντυπωσιασμένοι από το ύψος του. Αποκαλύπτουν ότι από τότε που ήταν μωρό ήταν μεγαλύτερο από τα άλλα, ωστόσο δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα γίνει τόσο ψηλό. Σήμερα έχει μάθει να δέχεται μόνο τα θετικά σχόλια και να αδιαφορεί για τα αρνητικά, ενώ έχει απευθυνθεί σε εκπροσώπους του Ρεκόρ Γκίνες που τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να κλείσει τα 18 για να μετρηθεί και να συμπεριληφθεί σε βιβλίο.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νοσοκομείο καθιέρωσε επισκεπτήριο για τα κατοικίδια


Αναπτερώνουν το ηθικό των ασθενών- Δείτε το βίντεο.

Είναι γεγονός, ότι η παρουσία ενός αγαπημένου προσώπου στο πλευρό ενός ασθενούς, αναπτερώνει το ηθικό του. Αυτό, συμβαίνει ακόμα και όταν ο ασθενής, πάρει στην αγκαλιά του το αγαπημένο του κατοικίδιο.

Το νοσοκομείο Juravinski, στο Οντάριο του Καναδά, αναγνώρισε αυτή την αλήθεια και καθιέρωσε μια φορά την εβδομάδα, επισκεπτήριο μιας ώρας των αγαπημένων pet των ασθενών του. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι τα ζωάκια θα έχουν απολυμανθεί σχολαστικά.

«Zachary's Paws for Healing», τα πέλματα του Ζάκαρι για θεραπεία δηλαδή, λέγεται το πρόγραμμα που υιοθέτησαν οι ιθύνοντες του καναδικού νοσοκομείου. Το εμπνεύστηκε η Ντόνα Τζένκινς από την εμπειρία του Ζάκαρι, του εικοσιπεντάχρονου ανιψιού της που διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgin.

«Ενώ ο Ζάκαρι ήταν, για πολλές βδομάδες στο νοσοκομείο, βαριά άρρωστος μετά από μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, παρακάλεσε να δει το σκυλάκι του, τον Τσέιζ. Βάλαμε λαθραία τον Τσέιζ στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ο αντίκτυπος αυτής της επίσκεψης ήταν αξιοσημείωτος. Όταν ο Ζάκαρι συνειδητοποίησε ότι δεν θα καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο μ' έβαλε να του υποσχεθώ ότι θα ξεκινούσα αυτόν τον οργανισμό» αφηγείται η θεία του Ζάκαρι.

«Γνωρίζουμε ότι όταν οι ασθενείς καταφέρουν να δουν τα αγαπημένα τους ζωάκια αυτό μπορεί να βελτιώσει ζωτικές ενδείξεις, να βελτιώσει την κατάσταση κατάθλιψης στην οποία έχουν περιπέσει και το συναίσθημα απομόνωσης που βιώνουν. Ενεργοποιεί ένα back up επικοινωνίας και λειτουργεί ως υπενθύμιση ενός σοβαρού λόγου να γίνουν καλά και να γυρίσουν σπίτι» επιμένει η Ντόνα Τζένκινς.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη ήταν στις 15 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Το να σε επισκεφθεί το αγαπημένο σου ζωάκι ξαναφέρνει ένα είδος ομαλότητας στη ζωή του ασθενή. Το ζωάκι μπορεί να σ' επισκεφθεί για μια ώρα, μια φορά την εβδομάδα. Βεβαίως, κανείς δεν κρατά ρολόι. Αυτό που μετράει είναι μια καλή επίσκεψη» τονίζει, με νόημα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε φόρους και εισφορές το 40% του εισοδήματος του 2015


Δείτε το γράφημα.

Πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ διαμορφώνεται η μέση φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα, την ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο μπαράζ αύξησης φόρων και εισφορών.

Σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού, το 2015 η μέση φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 39,3% έναντι 35,9% που είναι ο μέσος όρος μεταξύ των 34 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ. Και αυτό παρά τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης που καταγράφηκε για την Ελλάδα καθώς το 2014 είχε διαμορφωθεί στο 40,57%. Αυτή προήλθε από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζομένου, αλλά και τη μείωση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση το 2014.

Η φορολογική επιβάρυνση την οποία μετράει ο ΟΟΣΑ αφορά μισθωτούς και προκύπτει με τον συνυπολογισμό τόσο της άμεσης φορολογία όσο και των ασφαλιστικών εισφορών. Σε μέσα επίπεδα, η φορολογική επιβάρυνση ενός μέσου μισθωτού παρέμεινε αμετάβλητη στο 35,9% πέρυσι στις χώρες του ΟΟΣΑ, ύστερα από διαρκείς αυξήσεις από το 2011. Δυσμενέστερη είναι η εικόνα για τη χώρα μας από την ανάλυση για τη φορολογική επιβάρυνση μιας μέσης οικογένεια ενός μισθωτού με δύο παιδιά. Στην κατάταξη αυτή τη μεγαλύτερη μέση φορολογική επιβάρυνση εμφανίζει η Γαλλία με 40,5% και ακολουθούν το Βέλγιο με 40,4%, η Ιταλία 39,9%, η Φινλανδία 39,3%, η Αυστρία 39% και η Ελλάδα με 38,1%.

16499506


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται ο χειρισμός του κινητού μόνο με τη φωνή σας


Η νέα εφαρμογή που δοκιμάζει η Google.

Αν η συσκευή του κινητού σας είναι Android τότε η Google υπόσχεται ότι σε λίγο καιρό θα μπορείτε να τη χειριστείτε μόνο με τη φωνή σας χάρη στα νέα χαρακτηριστικά που θα προσθέσει.

Η εταιρεία-κολοσσός δοκιμάζει μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Voice Access και η οποία θα σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε ένα τηλέφωνο με οθόνη αφής χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας. Η εταιρεία θέλει να κάνει τις Android συσκευές πιο προσιτές για τα άτομα με προβλήματα όρασης και κίνησης αλλά η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα. Χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές για την εφαρμογή θα σας επιτρέπεται να περιηγηθείτε στην αρχική οθόνη σας αλλά και στις υπόλοιπες κατηγορίες, ενώ θα υπάρχει με αυτόν τον τρόπο βοήθεια στην επεξεργασία κειμένου και στην υπαγόρευση.

Εκπρόσωπος της εταιρείας έγραψε σε σχετική δημοσίευσή της σε ένα blog ότι ο καθένας θα μπορεί δίνοντας απλά μια φωνητική εντολή να ανοίξει το Google Chrome ή να πει «πήγαινε με στο σπίτι» ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τους χάρτες της Google και τον πλοηγό. Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν σε διάφορες άλλες εφαρμογές του κινητού τηλεφώνου και να αλληλεπιδρούν με την οθόνη της συσκευής λέγοντας «κλικ στο επόμενο» ή «μετακινηθείτε προς τα κάτω».

Το νέο χαρακτηριστικό βασίζεται στην ίδια τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από το «Okay Google» την εντολή δηλαδή που είναι hands-free. Το Voice Access ωστόσο δεν είναι το μόνο νέο χαρακτηριστικό που αναπτύσσει η Google με γνώμονα την προσβασιμότητα από χρήστες που πιθανόν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Σχεδιάζει μάλιστα να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά σταδιακά τα οποία θα εξυπηρετούν τους χρήστες των Android συσκευών, οι οποίοι έχουν προβλήματα όρασης. Η επόμενη έκδοση του Android αναμένεται να έχει περισσότερα τέτοια στοιχεία έχοντας εστιάσει στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας.

main1


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μην ξυπνάς απότομα μια τίγρη


Η αντίδραση μπορεί να είναι κάπως έτσι...

Αυτή η κοιμισμένη τίγρης στον Ζωολογικό κήπο του Δουβλίνου το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να την ξυπνήσει κάποιος. Έτσι, ξαφνικά η ειρηνική σκηνή διαταράσσεται όταν μια άλλη τίγρης την πλησιάζει και της χαλάει την ησυχία.

Δείτε το αποτέλεσμα...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν αρσενικά λιοντάρια ερωτοτροπούν


Οι φωτογραφίες που κατέγραψε τουρίστρια σε σαφάρι.

Η δικηγόρος Nicole Cambré, κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στην Αφρική, κατέγραψε με την κάμερά της, τις ιδιαίτερες στιγμές δυο αρσενικών λιονταριών. Το φωτογραφικό ενσταντανέ, έλαβε χώρα στην περιοχή Lagoon στη Μποτσουάνα στη νότια Αφρική και όπως αναφέρει η dailymail, τα άγρια ζώα είχαν μια τρυφερή στιγμή. Όπως ανέφερε ο ξεναγός στην Cambré, τα δυο ζώα είχαν αυτή τη συμπεριφορά τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

«Τα συγκεκριμένα αρσενικά, έδιωξαν από την περιοχή τα υπόλοιπα αρσενικά, νωρίτερα μέσα στο έτος, που μαζί με τα θηλυκά κατευθύνθηκαν προς το δάσος Mopani, μια περιοχή δύσβατη για τα οχήματα», ανέφερε η ίδια.

Πρόσθεσε επίσης, ότι μόνο ένα θηλυκό λιοντάρι βρισκόταν στην περιοχή, όπου τα αρσενικά δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον….














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προειδοποίηση FIBA και στην Ελλάδα!


Επιστολή προειδοποιητικού χαρακτήρα στην ΕΟΚ έστειλε η FIBA ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της μετά τη συμφωνία της ΑΕΚ να παίξει στο Eurocup. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Η FIBA αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις χώρες ομάδες των οποίων επέλεξαν να παίξουν στην Ευρωλίγκα και το Eurocup. Ανάμεσα στις χώρες που έστειλε επιστολές, με τις οποίες απειλεί ευθέως για αποβολή από το Ευρωμπάσκετ του 2017 είναι ΚΑΙ η Ελλάδα, μετά την απόφαση της ΑΕΚ να παίξει στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της Euroleague και όχι στο FIBA Champions League.

Στην επιστολή που έφτασε στην ΕΟΚ αναφέρεται πως υπάρχει απόφαση από τη FIBA να αποβάλλονται οι ομοσπονδίες οι ομάδες των οποίων επέλεξαν να συνταχθούν με την ECA (εταιρεία που έχει τις τύχες Ευρωλίγκας και Eurocup), ενώ καλεί μέχρι τις 20 Απριλίου σε ενημέρωση από πλευράς της ομοσπονδίας για τις θέσεις της.

Πάντως από πλευράς ΑΕΚ, που έχει υπογράψει για τρία χρόνια με το Eurocup, δεν φαίνεται καμία διάθεση υπαναχώρησης, ενώ το ίδιο ισχύει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που έχουν υπογράψει δεκαετή συμβόλαια με την Ευρωλίγκα. Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά η FIBA έμοιαζε να έχει αποδεχτεί τις συμφωνίες των ομάδων με την Ευρωλίγκα για να παίξουν στην κορυφαία της διοργάνωση και είχε ενστάσεις μόνο για το Eurocup, αλλά φαίνεται πως πλέον αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της προς όλους.

Σημειώνεται πως συνολικά 14 χώρες έχουν λάβει τη συγκεκριμένη επιστολή από τη FIBA Europe και οι κυρώσεις μπορεί να έχουν προεκτάσεις για το Προολυμπιακό ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και αυτό αποτελεί απόφαση της FIBA World.

Πέραν της Ελλάδας τέτοια επιστολή έχουν λάβει επίσης Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Σερβία, Ρωσία, Λιθουανία, Ισραήλ, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, ΠΓΔΜ και Πολωνία.




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...