Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Οι πριγκίπισσες της Disney πήγαν στον γυναικολόγο


Η Σταχτοπούτα, η Γιασμίν, η Μουλάν και άλλες πανέμορφες και αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney είπαν να επισκεφτούν τον γυναικολόγο τους.

Συγκεκριμένα, η εικονογράφος ,Μαρίτζα Λούγκο και η σεξολόγος, Ντανιέλ Σεπουλβέρες με αφορμή την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της μήτρας σκέφτηκαν να περάσουν το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης μέσω των αγαπημένων κινουμένων σχεδίων.

«Πέρυσι όσα άρθρα και να έγραψα δεν βρήκαν την ανταπόκριση που ήλπιζα. Παρατήρησα ότι οι πριγκίπισσες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα: έχει ζωγραφίσει ποτέ κανείς τις πριγκίπισσες να επισκέπτονται τον γυναικολόγο;» ανέφερε στο Forbes η Σεπουλβέρες.

Δείτε τις φώτο εδώ:












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνδρας με το "εξωγήινο" όνομα


Και όμως ο συγκεκριμένος άνδρας εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με αυτό το άκρως αλλόκοτο όνομα.

Ο άνδρας με το εξωγήινο όνομα

Πρόκειται για τον Beezow Doo-doo Zopittybop-bop-bop, ο οποίος κατηγορείται για δύο επιθέσεις πρώτου βαθμού και μια σεξουαλική παρενόχληση.

Ο άνδρας με το «εξωγήινο» όνομα δε δίστασε λεπτό να εμφανιστεί στο δικαστήριο με τα συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία, δεδομένου ότι άλλαξε ο ίδιος νόμιμα το όνομά του το 2011.

Και μπορεί γι΄αυτόν το ονοματεπώνυμό του να μην είναι διόλου παράξενο, αλλά για τις δικαστικές αρχές σίγουρα ήταν.

Πάντως πέρα από περίεργο, το όνομα Beezow Doo-doo Zopittybop-bop-bop θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και γλωσσοδέτη για ικανούς λύτες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άντρας ανέβασε φωτογραφίες γάμου στο Facebook και αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο


Το κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε τη διγαμία.

Ο 52χρονος Andrew McLeod-Baikie από τη Νότια Ουαλία σίγουρα δεν περίμενε αυτό που του επιφύλασσαν κάποιες φωτογραφίες του γάμου του που δημοσιεύτηκαν στο Facebook. Ο άνδρας από την Ουαλία πόζαρε για τις φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο κοινωνικό δίκτυο, μόνο που τις εικόνες αυτές ανακάλυψε... και η πρώτη γυναίκα του!

Οι εικόνες που είδε η πρώτη σύζυγός Susan την σόκαραν, καθώς ναι μεν βρίσκονταν σε διάσταση, αλλά δεν είχαν πάρει διαζύγιο ποτέ. Μόλις τότε η γυναίκα συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει συμβεί και κάλεσε την αστυνομία.

Ο 52χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 400 λίρες, αφού παραδέχτηκε τη διγαμία, αλλά όπως είπε έγινε... εν αγνοία του. Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με την Mirror, ανέφερε: «Η πρώτη σύζυγος είχε ενημερωθεί από έναν φίλο της που είχε δει τις φωτογραφίες από το γάμο του 52χρονου με την άλλη γυναίκα».

Ωστόσο και σύμφωνα με τον άνδρα, στην ουσία είχε χωρίσει με την πρώτη γυναίκα του πριν από 2 χρόνια «ηλεκτρονικά». Ο ίδιος και ο δικηγόρος του είπε ότι είχε πληρώσει 600 λίρες για ένα online διαζύγιο πριν από κάποια χρόνια το οποίο βέβαια δεν ίσχυε, κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει. Έτσι η νόμιμη, πρώτη σύζυγός του γνωρίζοντας ότι δεν έχουν χωρίσει στην πραγματικότητα κάλεσε την αστυνομία για να το καταγγείλει.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο πρώτος γάμος του McLeod-Baikie δεν ήταν κρυφός και ο ίδιος δήλωνε ότι έχει πάρει διαζύγιο, αλλά θα έπρεπε να προσέξει περισσότερο τη γραφειοκρατία για να μην φτάσει στη διγαμία. Όπως φαίνεται όμως, δεν τους έπεισε όλους ότι πράγματι πίστευε στην ισχύ του διαζυγίου, καθώς η πρώτη γυναίκα του γνώριζε ότι δεν είχαν χωρίσει.

Τώρα σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο δεύτερος γάμος του άνδρα είναι παράνομος και θα πρέπει -αφού πάρει κανονικό διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα- να ξαναπαντρευτεί τη δεύτερη.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδα 2.500 γυναικών έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ


Δείτε τι έφτιαξαν αφότου συγκεντρώθηκαν μέσω Facebook.

Περίπου 2.500 γυναίκες οι οποίες ήταν μέλη της ομάδας του Facebook «Mother India's Crochet Queens» κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη πλεκτή κουβέρτα φτιαγμένη με βελονάκι, σύμφωνα με το Mashable, στις 31 Ιανουαρίου. Η κουβέρτα που φτιάχτηκε ήταν περίπου 11.148 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος, ίση δηλαδή περίπου με 1,5 γήπεδο ποδοσφαίρου.

Συνολικά 2.472 γυναίκες έπλεξαν τις κουβέρτες και συναντήθηκαν για να τις ενώσουν. Οι γυναίκες που συμμετείχαν δεν ήταν μόνο από την Ινδία, αλλά από συνολικά 14 χώρες και όσες δεν κατάφεραν να φτάσουν οι ίδιες στο σημείο τις έστειλαν για να συμπληρωθεί η μεγάλη κουβέρτα.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πλέξιμο ήταν από μόλις 6 ετών (βέβαια με τη βοήθεια της μητέρας τους) έως 85 ετών και είχαν επικοινωνία μέσω του Facebook και του WhatsApp, ενώ συγκεντρώθηκαν και ανά ομάδες για να ολοκληρώσουν το έργο τους και να σπάσουν το ρεκόρ.

Μάλιστα η καθεμιά δεν έφτιαξε μόνο μία κουβέρτα, αλλά συνολικά ένωσαν 8.034 κουβέρτες με το αποτέλεσμα να είναι πολύ εντυπωσιακό ειδικά από ψηλά. Άλλες έφτιαξαν ένα παραδοσιακό τετράγωνο σχέδιο και άλλες πιο μοντέρνα και σύγχρονα. Οι κουβέρτες συγκεντρώθηκαν από τις ίδιες ή στάλθηκαν από όσες ήταν μακριά και μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην πόλη Chennai της Ινδίας όπου συρράφθηκαν και έγιναν μία ενιαία.

Το πιο συγκινητικό και ευχάριστο βέβαια έγινε αργότερα και αφού κατέκτησαν το ρεκόρ. Οι γυναίκες «αποσυναρμολόγησαν» τα κομμάτια που είχαν ράψει και δώρισαν τις επιμέρους κουβέρτες σε άπορους δίνοντας κάτι πραγματικά χρήσιμο σε όσους το είχαν ανάγκη. Το προηγούμενο ρεκόρ (το οποίο απέχει βέβαια κατά πολύ από αυτό) κατείχε μια ομάδα από τη Νότια Αφρική που είχε καταφέρει να φτιάξει μια κουβέρτα 3.377 τετραγωνικών μέτρων.

Δείτε τις φωτογραφίες από το κατόρθωμα των γυναικών και το ρεκόρ τους...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο θα κόστιζε στην Ευρώπη το τέλος της Σένγκεν


Οι επιπτώσεις της επιστροφής στους συνοριακούς ελέγχους.

Μια μόνιμη επιστροφή στους συνοριακούς ελέγχους στην Ευρώπη θα κόστιζε στις χώρες της ζώνης Σένγκεν περίπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με το επίσημο think tank της γαλλικής κυβέρνησης.

Σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σημειώνει πως η Συνθήκη Σένγκεν αποτελεί την «καρδιά» της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Όμως, υπό την πίεση των ψηφοφόρων που έχουν θορυβηθεί από την πρωτοφανή εισροή μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, πολλές κυβερνήσεις έχουν ήδη επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά τους με άλλες χώρες της Ε.Ε.

Έκθεση του France Strategie, του think tank που συνδέεται άμεσα με το γραφείο του γάλλου πρωθυπουργού, υποστηρίζει ότι η μείωση στον διασυνοριακό τουρισμό και εμπόριο από μια μόνιμη επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, θα κόστιζε στην Ευρώπη το 0,8% του ΑΕΠ σε διάστημα δέκα ετών. Μόνο για τη Γαλλία, το κόστος θα ανέρχονταν βραχυπρόθεσμα σε 1 με 2 δισ. ευρώ και 10 δισ. μέσα σε 10 χρόνια, δηλαδή το 0,5% του ΑΕΠ της χώρας.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, «μακροπρόθεσμα, η γενίκευση των μόνιμων συνοριακών ελέγχων θα ισοδυναμούσε σε φόρο 3% στο εμπόριο μεταξύ των χωρών της ζώνης Σένγκεν, που θα οδηγούσε σε δομική μείωση του εμπορίου κατά 10-20%».

Το μισό κόστος θα οφείλεται στη μείωση του τουρισμού, το 38% στην επίπτωση των συνοριακών ελέγχων στους διασυνοριακούς εργαζόμενους και το 12% στα επιπλέον κόστη στις μεταφορές.

Από τις 26 χώρες της περιοχής Σένγκεν, έξι μέλη, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα, λόγω της μαζικής εισροής μεταναστών/προσφύγων, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ματαιώνονται δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη


Αιτία η γενική απεργία για το ασφαλιστικό.

Δεν θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου οι θεατρικές παραστάσεις «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Ο γάμος του Φίγκαρο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λόγω της προγραμματισμένης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, όσοι θεατές έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τον «Γάμο του Φίγκαρο» για τις 4/2 μπορούν να παίρνουν θέσεις στην ίδια τιμή στην οποία είχαν αγοράσει το εισιτήριό τους, για οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία επιθυμούν έως το τέλος των παραστάσεων (Κυριακή 7/2/2016).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακυρώνονται πτήσεις της Olympic Air λόγω στάσης εργασίας


Απεργούν οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι την Πέμπτη.

Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται αύριο, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00. Αναλυτικότερα, ακυρώνονται τα σκέλη πτήσεων, ως κάτωθι: ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος, ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα, OA 040 Αθήνα - Μήλος, ΟΑ 041 Μήλος - Αθήνα, ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος, ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα, ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος, ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα, ΟΑ 036 Κως - Κάλυμνος, OA 036 Κάλυμνος - Λέρος, ΟΑ 036 Λέρος - Αστυπάλαια, ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα, ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία, ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα, ΟΑ 054 Αθήνα - Κύθηρα, ΟΑ 055 Κύθηρα - Αθήνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα συμφωνία του ΕΔΣΝΑ για τον αποτεφρωτήρα


Στα 33,8 εκατ. ευρώ το όφελος για τους πολίτες της Αττικής.

Με πρωτοφανή για τα δεδομένα του δημοσίου, συμφέρουσα συμφωνία οριστικοποιήθηκε και υπεγράφη από την διοίκηση του ΕΔΣΝΑ η νέα σύμβαση για τη λειτουργία του Αποτεφρωτήρα. Απόφαση - τομή, με το καταρχήν ποσό των 1.260.000 ευρώ κέρδος το χρόνο, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

Εξάλλου οι ίδιοι οι αριθμοί το αποδεικνύουν, καθώς:

Με το προηγούμενο καθεστώς, τα τελευταία χρόνια ο ΕΔΣΝΑ επιβαρυνόταν κατά μέσο όρο, ετησίως, 1.500.000 ευρώ περίπου.

Με τη νέα σύμβαση, και την είσπραξη από τον ΕΔΣΝΑ το μήνα 105.000 ευρώ, το Δημόσιο, όχι μόνο δεν πληρώνει αλλά πληρώνεται με 1.260.000 το χρόνο, με τελικό όφελος, για τα επόμενα τρία χρόνια, 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης για το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και τη σημαντική μείωση του αρχικού κόστους από 76 ευρώ τον τόνο σε τελικό 32 ευρώ μεσοσταθμικά και παράλληλα, σοβαρά περιβαλλοντικά οφέλη, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Αττικής να έχουν συνολικό όφελος 8,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, άρα 25,5 εκατομμύρια κέρδος την τριετία.

Άρα, συνολικό όφελος για τους πολίτες της Αττικής σε περίοδο οικονομικής κρίσης, 33,8 εκατομμύρια ευρώ.

«Και οι αποφάσεις αυτές», υπογραμμίζει ο ΕΣΔΝΑ, «δεν είναι παρά η αρχή. Η σημερινή Διοίκηση συνεχίζει σταθερά την πορεία που έχει χαράξει προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος».

Σε απάντηση του, για τη σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του Αποτεφρωτήρα επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων, η αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Μπιζά, αφού αποδίδει στον κ. Σγουρό τον χαρακτηρισμό: «θιασώτης των ΣΔΙΤ, της χωματερής και των φαραωνικών εγκαταστάσεων» επισημαίνει ότι τώρα «βλέπει ξεπούλημα στη νομιμότητα και υποκρίνεται τον υπέρμαχο της οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων». Επίσης, τον προσδιορίζει ως «εκείνος που «ξέχασε» επί τέσσερα χρόνια να αξιολογήσει και να αναθεωρήσει τον ΠΕΣΔΑ, παριστάνει τον τιμητή μίας σύμβασης που θα αποφέρει 11 εκατομμύρια ευρώ όφελος στους πολίτες της Αττικής».

Κλείνοντας την απάντηση η Αφροδίτη Μπιζά σημειώνει ότι: Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός γνωρίζει ότι «το θράσος δεν έχει όρια».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ντράμερ συγκροτήματος ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο


Οι σοκαριστικές φωτογραφίες από το ατύχημα και των λοιπών μελών του γκρουπ.

Ένα φρικτό ατύχημα έζησαν τα μέλη του συγκροτήματος The Ghost Inside, της metalcore σκηνής τον περασμένο Νοέμβριο. Το τροχαίο συνέβη σε αυτοκινητόδρομο στο Ελ Πάσο, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δυο οδηγών. Οι μουσικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει η ζωή τους.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το ένα πόδι του ντράμερ του γκρουπ Andrew Tkaczyk, αλλά δεν ήταν ο μόνος που έχασε άκρο. Ο κιθαρίστας, Zach Johnson μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια σοκαριστική φωτογραφία με το δεξί πόδι του και τα δυο δάχτυλα που έχασε από το τροχαίο. Ο frontman των Ghost, Jonathan Vigil έφερε και αυτός πολλαπλά τραύματα -κάταγμα των δυο αστραγάλων και του λαιμού του, κάκωση συνδέσμου στο γόνατο, ένα σπασμένο δόντι και ένα τραύμα στην πλάτη. Οι εικόνες ανέβηκαν στα social media πριν από μερικές ημέρες, οπότε και βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης.


Οι The Ghost Inside


Οι εικόνες που ανέβασε ο Zach Johnson


Ο frontman του γκρουπ, Jonathan Vigil
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Φεβρουάριος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Εντυπωσιακό επίλογο για τον Ιανουάριο, αλλά και πρόλογο για τον Φεβρουάριο επιφύλαξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μεγάρου. Τις συναυλίες αυτού του μήνα «ανοίγει» η αγαπημένη Άλκηστις Πρωτοψάλτη, όπου για τρεις βραδιές (11,12,13/2) συμπράττει με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων MandolinARTE και ζωντανεύει τη νοσταλγική ατμόσφαιρα της παλαιάς Αθήνας, με πασίγνωστες επιτυχίες της, ερμηνευμένες από μαντολίνα.

Μήνας των ερωτευμένων ο Φεβρουάριος - και το Μέγαρο καλεί το αθηναϊκό κοινό να γιορτάσει τον «Άγιο Βαλεντίνο» με το διήμερο αφιέρωμα “Valentine goes Megaron” (13 & 14/2) με χορό, μουσική, κινηματογραφικές προβολές, δωρεάν μαθήματα τάνγκο, συναυλίες και… happening με πολλή σοκολάτα! Το διήμερο αρχίζει με το ολοήμερο αφιέρωμα στο τάνγκο (13/2), και συνεχίζεται (14/2) με τον Στέλιο Παρλιάρο που θα παρουσιάσει, σε ένα ξεχωριστό χάπενινγκ με τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη, τη νέα του δημιουργία, το “Preludio” που εμπνεύστηκε ειδικά για το Μέγαρο. Το αφιέρωμα “Valentine goes Megaron” θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία “Love Stories”από την ΚΟΑ υπό τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη (14/2), όπου θ' ακουστούν κοσμαγάπητες μελωδίες από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες με θέμα τον έρωτα.

Ακολουθεί στις 20/2, το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», στο πλαίσιο του οποίου ο Θόδωρος Αντωνίου και ο Χρίστος Παπαγεωργίου, μέσα από μια ανατρεπτική προσέγγιση, θα εξερευνήσουν τη σύγχρονη μουσική και τη σχέση της με τις άλλες μορφές τέχνης, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο και τον χορό. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συζητήσεις, παρουσιάσεις, ανοιχτά εργαστήρια και μία συναυλία του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής υπό τον Θεόδωρο Αντωνίου. Λίγες ημέρες μετά, (στις 26/2) η Καμεράτα με μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου θα μας μεταφέρει στην εποχή του Μπαχ παρουσιάζοντας σε όργανα εποχής τις περίφημες ορχηστρικές σουίτες του.

Ακόμη, οι θεατρόφιλοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση “Hamlet Globe to Globe”(27/2), που ανεβαίνει στο Μέγαρο από το φημισμένο Globe Theatre του Λονδίνου στο πλαίσιο της διετούς περιοδείας του σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Για το Megaron Plus, σταθμό για τον μήνα Φεβρουάριο αποτελεί η συνεργασία του με το BBC World Service. Το παγκοσμίως επιτυχημένο πρόγραμμα “BBC World Questions”, που ασχολείται με καίρια ερωτήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, δίνει «φωνή» (23/2) στους Έλληνες πολίτες, ώστε να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στο πάνελ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Ντόρα Μπακογιάννη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία και θα μεταδοθεί από το BBC σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το παγοδρόμιο που έχει στηθεί στο Αίθριο του Μεγάρου (καθημερινές 16:00 - 23:00 και σαββατοκύριακα & αργίες 11:00 - 23:00).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 27χρονη που πληρώνεται… για να ταξιδεύει


«Βρήκε» νέα δουλειά χάρη στο Instagram και το blog της.

Το 2011, η Kiersten Rich εγκατέλειψε τη δουλειά της και αποφάσισε ότι θέλει να ξεκινήσει να κάνει ταξίδια στον κόσμο. Πέντε χρόνια αργότερα κατάφερε να γυρίσει 50 χώρες και να πληρώνεται γι’ αυτό!

Η ξανθιά νεαρή δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Instagram και ένα blog όπου αρχικά ανέβαζε τις διακοπές της από διάφορα μέρη και συνεχώς κέρδιζε followers. Σε αυτό βέβαια βοήθησε η εμφάνισή της, αλλά και τα μέρη στα οποία φωτογραφιζόταν. Η 27χρονη από την Καλιφόρνια έχει πλέον πάνω από 120.000 followers στο Instagram και πληρώνεται για να διαφημίζει τα μέρη που πηγαίνει, όπως και διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται εκεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η νέα της ζωή ξεκίνησε το 2011 όταν η νεαρή Kiersten άφησε τη δουλειά της και ξεκίνησε τα πρώτα της ταξίδια. Από την Ισλανδία μέχρι την Κροατία και την Κίνα, τα μέρη που επισκέφτηκε είναι σίγουρα εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα για τους θεατές. Η ίδια έκανε ταυτόχρονα το όνειρό της πραγματικότητα.

Πέντε χρόνια αργότερα η φωτογενής κοπέλα κατάφερε να βάλει στη λίστα της την 50η χώρα που επισκέφτηκε, καθώς πέρασε την Πρωτοχρονιά στο Ρίο ντε Τζανέιρο με τη μαμά της, η οποία δεν είχε ταξιδέψει ποτέ πριν στο εξωτερικό. Η νεαρή, μιλώντας στη Daily Mail, αποκάλυψε: «Φαντάστηκα ότι τα δύο πρώτα χρόνια για το blog μου επρόκειτο να είναι δύσκολα και ότι θα μπορούσα να αποτύχω. Και σαν αποτυχία εννοώ ότι κανένας δε θα διάβαζε το blog μου. Δούλεψα ταξιδεύοντας μακριά, έμαθα πράγματα από τις επικρίσεις, καθώς και από τις φιλοφρονήσεις και ήμουν ανοιχτή στην επικοινωνία με το κοινό μου».

Τα δύο πρώτα χρόνια ταξίδευε με δικά της έξοδα και φυσικά δεν κέρδιζε κάτι γράφοντας στο blog της. «Αν θέλετε να κάνετε ένα blog για να χρηματοδοτήσετε τα ταξίδια σας θα αποτύχετε. Ξεκινήστε με αγνές προθέσεις, σκληρή δουλειά και επιμονή. Εφόσον, στο τέλος, συνεχίσετε να αγαπάτε αυτό που κάνετε θα έχετε πετύχει», είπε η ίδια και αναφέρει ότι πλέον διάφορες ταξιδιωτικές εταιρείες και επιχειρήσεις από τη βιομηχανία του τουρισμού την πλησιάζουν για να προωθηθούν μέσω αυτής και έτσι η ίδια ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου και πληρώνεται γι’ αυτό.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις πληρώνομαι προωθώντας βίντεο, φωτογραφίες ή τα κοινωνικά δίκτυα των πελατών. Αλλά ακόμη ταξιδεύω για να δω φίλους ή για να γνωρίσω νέα μέρη», αναφέρει. Πλέον η ίδια έχει τόση δουλειά ώστε απασχολεί σήμερα ένα άτομο το οποίο αναλαμβάνει να δημοσιεύει ενδιαφέροντα άρθρα καθημερινά. Το blog της έχει διάφορες και χρήσιμες συμβουλές για εκδηλώσεις, φεστιβάλ και ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, δηλώνει πως είναι μόνη καθώς είναι δύσκολο να είναι σε σχέση ταξιδεύοντας συνέχεια. Περνάει ελάχιστο χρόνο στο σπίτι της και δεν έχει μια σταθερή βάση. Αν και όπως λέει είναι δύσκολο να μπορέσει να διατηρηθεί έτσι μια σχέση, η ίδια έχει κάνει φίλους σε όλον τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες από τα ταξίδια της νεαρής...


































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δε θα πιστεύετε τι βρήκαν οι γιατροί στο αυτί ανήλικης


Τι έκρυβε ένας απλός ερεθισμός.

Τι μπορεί να κρύβει ένας ερεθισμός στο αυτί; Κάτι που άφησε έκπληκτους τους γιατρούς, όταν διαπίστωσαν ότι εντός του αυτιού μιας 12χρονης, μυρμήγκια είχαν φτιάξει τη φωλιά τους. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι γιατροί έχουν βγάλει, μέχρι στιγμής, ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 1.000 μυρμήγκια από τα αυτιά της Shreya Darji με τους επιστήμονες να σαστίζουν ως προς το πώς και γιατί τα έντομα αναπτύχθηκαν κυριολεκτικά, μέσα στο κεφάλι της.

Η 12χρονη, από το Deesa, στο Gujarat της δυτικής Ινδίας αρχικά είχε μια μικρή ενόχληση στο αυτί της τον περασμένο Αύγουστο. Ο ωτορινολαρυγγολόγος Jawahar Talsania, τόνισε ότι παρά τις αξονικές και τις ακτινογραφίες δεν διαπίστωσαν το παραμικρό. «Δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια ανωμαλία στο αυτί της. Δεν πονούσε –παρά το γεγονός ότι τα μυρμήγκια την τσιμπούσαν – και δεν εντοπίσαμε κάποιο τραυματισμό στο τύμπανό της. Η οικογένεια ζει μια φυσιολογική ζωή σε ένα υγιές περιβάλλον, οπότε δε μπορούμε καν να τους κατηγορήσουμε για τις συνθήκες διαβίωσης. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο καθ΄όλη τη πορεία της καριέρας μου», ανέφερε ο γιατρός.

Ο γιατρός σημείωσε επίσης ότι προσπάθησαν να προκαλέσουν ασφυξία στα μυρμήγκια με σταγόνες, αλλά αυτά συνέχισαν να αναπτύσσονται. «Δε πιστεύουμε ότι τα μυρμήγκια γεννούν αυγά μέσα στο αυτί καθώς δεν έχουμε εντοπίσει τη βασίλισσα», εξηγεί. «Είμαστε εντελώς μπερδεμένοι», λέει προσθέτοντας ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί μια κάμερα μέσα στο αυτί για να ελέγξουν αν υπάρχει κάποιο «δωμάτιο» με αυγά.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρίστες μηνύουν ταξιδιωτική εταιρεία γιατί τραυματίστηκαν… από κύμα


Τι υποστηρίζουν οι ταξιδιώτες και τι απαντά η εταιρεία.

Τρεις βρετανοί τουρίστες μηνύουν ταξιδιωτική εταιρεία γιατί τραυματίστηκαν από κύμα σε μια παραλία όταν έκαναν διακοπές στο Πράσινο Ακρωτήριο.

Ο Rene Dickinson, η Margaret Nuckley και η Joanne Hunt υπέστησαν κατάγματα όταν χτυπήθηκαν από μεγάλα κύματα το 2012. Και οι τρεις, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, έμεναν σε ένα θέρετρο 5 αστέρων και έκαναν μπάνιο σε μια παραλία όπου υπήρχε σήμανση ότι ήταν ασφαλής για να κολυμπήσουν.

Ο 48χρονος δύτης Rene Dickinson, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εισήχθη στο νοσοκομείο όταν χτυπήθηκε από ένα κύμα, όταν κινούταν προς την ακτή το Μάιο του 2012. Ο άνδρας ο οποίος έσπασε το πόδι του δήλωσε: «Καθώς είμαι ένας έμπειρος δύτης διάσωσης κι ένας δεινός κολυμβητής, σκέφτηκα ότι θα ήταν όλα εντάξει, επειδή δεν υπήρχαν κόκκινες σημαίες που να μας προειδοποιούσαν να μην εισέλθουμε στην θάλασσα. Ωστόσο, όπως έβγαινα από τη θάλασσα χτυπήθηκα από ένα κύμα το οποίο ήταν τόσο ισχυρό που έσπασε το πόδι μου. Άλλοι άνθρωποι μου είπαν επίσης ότι υπήρχαν και άλλοι τραυματισμοί από τα κύματα, τα οποία ήταν πάρα πολύ ισχυρά για τους ανθρώπους που κολυμπούσαν».




Η συνταξιούχος νοσοκόμα Margaret Nuckley, επίσης τραυματίστηκε από κύμα όταν έβγαινε από τη θάλασσα το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η 60χρονη υπέστη κάταγμα και χειρουργήθηκε και τώρα δηλώνει ότι δυσκολεύεται ακόμη να περπατήσει κανονικά.



Μερικές εβδομάδες αργότερα η 50χρονη Joanne υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική στήλη σύμφωνα με το δημοσίευμα όταν τραυματίστηκε από κύμα στο ίδιο σημείο και χρειάστηκε θεραπεία για καιρό. Και οι τρεις μηνύουν την ταξιδιωτική εταιρεία η οποία «πουλά» τις διακοπές στο θέρετρο και διαφημίζει μια ιδιωτική παραλία κοντά στο ξενοδοχείο.



Εκπρόσωπος της εταιρείας εξέφρασε τη λύπη του για τα συμβάντα, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι περισσότερο εφόσον υπάρχει ανοικτή η δικαστική διαμάχη. «Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η απόλυτη προτεραιότητα για την εταιρεία μας παραμένει η υγεία και η ασφάλεια των πελατών μας», ανέφερε.

Οι δικηγόροι των τριών Βρετανών ζητούν αποζημίωση, καθώς κανείς δεν τους προειδοποίησε για την επικινδυνότητα και η σήμανση στην παραλία τους έκανε να νιώσουν ασφάλεια και να κολυμπήσουν εκεί.

Το θέρετρο Riu Touareg, στην Boa Vista, στο Πράσινο Ακρωτήριο


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...