Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

50χρονη παρενοχλεί 35χρονο


Δεκτά έγιναν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει 35χρονος, ο οποίος παρενοχλείται σεξουαλικά με πιεστικό τρόπο από 50χρονη. Ο άνδρας που έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος της με την αίτησή ασφαλιστικών μέτρων που έγινε δεκτή ζήτησε και πέτυχε να της απαγορευτεί να τον προσεγγίζει ή να τον ενοχλεί.

Πως ξεκίνησε η υπόθεση

Η 50χρονη υπήρξε συνάδελφος με τον 35χρονο στον ίδιο χώρο εργασίας με τις σχέσεις τους να παραμένουν τυπικές. Όταν αυτός αποχώρησε και προσλήφθηκε σε άλλη εταιρία, η 50χρονη άρχισε να τον παρενοχλεί με τηλεφωνήματα στο κινητό και το τηλέφωνο της εταιρίας, sms και mails. Παρά την αντίδρασή του, αυτή συνέχισε ενώ δεν μπόρεσε να τη συνετίσει ούτε η εισαγγελία στην οποία προσέφυγε ο άνδρας για συμβουλευτική παρέμβαση. Η κατάσταση έγινε αφόρητη και εκρηκτική με αποτέλεσμα ο άνδρας να αναγκαστεί να οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο για να μπορέσει να την κρατήσει μακριά του, ενώ η αίτηση συζητήθηκε στις 27 Μαΐου.

Απαγόρευση για οποιαδήποτε προσέγγιση και πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε παράβαση

Σύμφωνα με την απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο απαγορεύει στην 50χρονη να τηλεφωνεί ή να στέλνει μηνύματα στο νεαρό άνδρα, όπως επίσης και να τον πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων! Η απόφαση ισχύει μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αγωγή που έχει κατατεθεί ενώ για κάθε παράβαση η 50χρονη θα πληρώνει 500 ευρώ!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση αγωγής και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της δεν την έχει αποθαρρύνει και συνεχίζει να παρενοχλεί τον 35χρονο κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να έχουμε και προσαγωγή της στο αυτόφωρο, αν επιμείνει σε αυτή τη στάση. Οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από γυναίκες σε άνδρες είναι αρκετά σπάνιες, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν τόσο επίμονο χαρακτήρα που φτάνουν μέχρι το Δικαστήριο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάθε παιδί μου ίντερνετ...


Περιστατικά ψηφιακής παρενόχλησης, διακωμώδησης ή συκοφαντικής δυσφήμησης ανηλίκων ή ακόμα και εκπαιδευτικών μέσω κινητού, Facebook ή άλλου ιστοχώρου, έχουν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας τέσσερις στους δέκα δασκάλους και καθηγητές.

Οπως υπολογίζεται, μάλιστα, βάσει και άλλων πρόσφατων ερευνών, το ποσοστό των μαθητών που έχει παρενοχληθεί υπερβαίνει το 30%.

Τα κρούσματα αφορούν συνήθως παραποιημένες φωτογραφίες, άσχημα σχόλια, κλοπή προφίλ και παρατηρούνται είτε από μαθητές προς μαθητές είτε από μαθητές προς δασκάλους.

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις των ίδιων των εκπαιδευτικών στη νέα έρευνα του Δικτύου Safer Internet, που ανακοινώθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας της 13χρονης από τα Σπάτα, η οποία είχε φύγει από το σπίτι της ύστερα από τη διαδικτυακή γνωριμία της με 23χρονο Αλβανό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 831 εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες, οι ανήλικοι χρήστες του Διαδικτύου έχουν άγνοια των κανόνων συμπεριφοράς, των δικαιωμάτων τους αλλά και των υποχρεώσεών τους στον ψηφιακό κόσμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή Πολυγλωσσίας στη Θεσσαλονίκη


Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Να «σπάσουν» τα σύνορα μεταξύ των λαών και να καταφέρουν «χτύπημα» στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία επιδιώκουν οι εκδηλώσεις της «Γιορτής Πολυγλωσσίας» που διοργανώνονται στις 7, 8 και 9 Ιουνίου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα παρουσιαστούν στους ελεύθερους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου συνολικά 140 δράσεις από δεκάδες πολιτιστικούς και μορφωτικούς φορείς, ξένα ινστιτούτα και σωματεία, σχολεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Μικροί και μεγάλοι, μέσα από το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις κατασκευές, τις αφηγήσεις παραμυθιών την προβολή βίντεο και τα παιχνίδια θα έρθουν σε επαφή με τα φινλανδικά, ρώσικα, γερμανικά, αρμένικα, κυπριακά, γαλλικά, αλβανικά, βουλγάρικα, ιταλικά, αιγυπτιακά, σερβικά, σλοβάκικα. Ο θεσμός εγκαινιάζεται φέτος για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.

«Ιδέα ήταν να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά. Οι γλώσσες, το χρώμα και οι θρησκευτικές αντιλήψεις δεν μας χωρίζουν. Μας δένουν όταν ακούμε και μπορούμε να συνεννοηθούμε. Οι εκδηλώσεις αποτελούν ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης, παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις για τη Γιορτή Πολυγλωσσίας.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε), με την υποστήριξη της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα με τον χαιρετισμό του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- μουσικές εκδηλώσεις από τη Γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης και το Σέρβικο Σχολείο, καθώς και αφήγηση ρώσικων παραμυθιών.

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί και το «Καφέ της πολυγλωσσίας» όπου ομιλητές διαφόρων γλωσσών θα μιλούν για τη γλώσσα τους και στη γλώσσα τους. Το συγκεκριμένο «Καφέ» θα παραμείνει ανοιχτό για όσους θέλουν να μοιραστούν μία άλλη γλώσσα και σε όσους επιθυμούν να ακούσουν μία άλλη γλώσσα, λιγότερο οικεία.



Διαβάστε περισσότερα...

«Αναβάλλονται οι απολύσεις στο δημόσιο λόγω τουριστικής περιόδου»


Spiegel: Τρομάζουν την κυβέρνηση νέες κοινωνικές εντάσεις
.
Στην επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει την τρόικα να της παραχωρήσει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση των απολύσεων στο δημόσιο αναφέρεται δημοσίευμα του Spiegel, μπροστά στην ανησυχία της κυβέρνησης για νέες πορείες και διαδηλώσεις.

«Η κυβέρνηση φοβάται μεγάλες ζημιές για τον σημαντικό κλάδο του τουρισμού, εάν οι διαδηλώσεις και οι κοινωνικές ταραχές κυριαρχήσουν στους μήνες του καλοκαιριού. Η Ελλάδα αναμένει μια χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό της: 17 εκατομμύρια τουρίστες αναμένονται στην Ελλάδα φέτος, εκ των οποίων 2,5 εκατομμύρια από τη Γερμανία. Πρόκειται για έναν αριθμό-ρεκόρ. Μια επιτυχής τουριστική σεζόν θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία που για έκτη συνεχή χρονιά βρίσκεται σε ύφεση», αναφέρεται στο Spiegel όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τους φόβους της τρόικα αναφορικά με τον μεταρρυθμιστικό ζήλο της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι όλες οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μέσα στο 2013. Ταυτοχρόνως θα επιμείνει ότι το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για υποδαύλιση κοινωνικών εντάσεων. Η ανταπόκριση καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη στο θέμα της επιδιωκόμενης αναβολής αναφορικά με την περικοπή θέσεων εργασίας και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου πιστεύουν ότι επειδή ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων στο Βερολίνο θα επιδείξει υποχωρητικότητα, καθώς δεν επιθυμεί διενέξεις με την κυβέρνηση της Αθήνας πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου».


Διαβάστε περισσότερα...

Ο παραμικρός ενθουσιασμός μπορεί να τις σκοτώσει


Οι δίδυμες πάσχουν από σπάνια μορφή επιληψίας.

Οι δύο ετών δίδυμες Darcie και Evie Chapman από το Warrington είναι τα μοναδικά παιδιά της Μεγάλης Βρετανίας που πάσχουν από μια σοβαρή μορφή επιληψίας (σύνδρομο Dravet), εξαιτίας της οποίας ο παραμικρός ενθουσιασμός… μπορεί να τις σκοτώσει!

Οι επιληπτικές κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε αιφνίδιο, ανεξήγητο θάνατο, ενώ οι ασθενείς αυτοί εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξή τους, προβλήματα στη διατροφή, στον ύπνο και τη συμπεριφορά τους.

Οι κρίσεις μπορούν να προκληθούν από ενθουσιασμό ή ακόμη και από ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία, που σημαίνει ότι οι δίδυμες πρέπει να παρακολουθούνται στενά.



«Το χειρότερο σενάριο είναι ότι μπορεί να πεθάνουν στον ύπνο τους ή να σταματήσει η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλό τους και να προκληθεί εγκεφαλική βλάβη. Προσπαθούμε να τους παρέχουμε φυσιολογική ζωή, όμως είναι δύσκολο.



Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού συνεχώς. Πρέπει να τις παρακολουθούμε διαρκώς και αυτό είναι εξουθενωτικό» είπε η μητέρα τους στη Daily Mail.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπές στον ενιαίο φόρο ακινήτων


Πλήρη ανατροπή των σεναρίων για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα έφερε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στο σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Στουρνάρας στους εκπροσώπους των κυβερνητικών κομμάτων προβλέπονται πολλά κλιμάκια-33 συνολικά- για τη φορολόγηση οικοπέδων και αγροτεμαχίων, με στόχο να προστατευτούν μικροιδιοκτήτες και ευπαθείς ομάδες . Ο φόρος θα ξεκινάει από 1, 8 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα αστικά ακίνητα και από 1 ευρώ ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια.

Για μοντέλο παρόμοιο με το "χαράτσι" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το μόνο που την απασχολεί είναι να μαζέψει τα χρήματα που προβλέπει το μνημόνιο.

Δείτε το βίντεο από το MEGA





Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοποριακή επέμβαση απο Έλληνα γιατρό


Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μήτρας πραγματοποίησε Έλληνας επιστήμονας. Ειδικότερα, ο γυναικολόγος- χειρουργός, διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Στέφανος Χανδακάς αφαίρεσε τη μήτρα 42χρονης Αγγλίδας μέσα από τον ομφαλό της και από οπή μόλις δυο εκατοστών, στο Νοσοκομείο Chelsfield Park του Λονδίνου.

Ο Δρ Χανδακάς ήταν προσκεκλημένος της διοίκησης του Νοσοκομείου και τη χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν όλοι οι γυναικολόγοι του Ιδρύματος. Η γυναίκα επέστρεψε σπίτι της λίγες ώρες μετά την επέμβαση.

Η επαναστατική επέμβαση, χωρίς τομές μέσω φυσικών οπών, εφαρμόζεται και στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο και έχουν γίνει δεκάδες γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση κυστών, ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων, ακόμη και για ολικές υστερεκτομές.

Σύμφωνα με τον κ. Χανδακά, η νέα μέθοδος προσφέρει στις γυναίκες σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση τόσο με την παραδοσιακή λαπαροσκοπική επέμβαση όσο και το ανοιχτό χειρουργείο. Με την επέμβαση αυτή, ο ασθενής επιστρέφει σπίτι την ίδια ημέρα και την επόμενη ημέρα στις καθημερινές δραστηριότητες του, ενώ αισθάνεται ότι δεν έχει χειρουργηθεί και δεν μένουν χειρουργικές ουλές στην κοιλιά του.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτόφωρο για την πάταξη περιβαλλοντικών εγκλημάτων


Την πάταξη των περιβαλλοντικών εγκλημάτων, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, αλλά και την αφαίρεση αδειών λειτουργίας για τις περιπτώσεις ηχορύπανσης κέντρων διασκεδάσεως, μπαρ, κ.λπ. ζητά από τους συναδέλφους του όλης της χώρας με τρεις εγκυκλίους του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δασούλας στην πρώτη εγκύκλιό του επισημαίνει ότι με το Σύνταγμα (άρθρο 24) θεσπίζεται «η θεμελιώδης αρχή της προλήψεως της βλάβης του φυσικού περιβάλλοντος, χάριν της οικολογικής ισορροπίας και της διατηρήσεως αυτού και των φυσικών πόρων, προς όφελος όχι μόνον της παρούσας γενεάς αλλά και των επομένων», ενώ η νομοθεσία μας προβλέπει ποινικές κυρώσεις σε βάρος των δραστών περιβαλλοντικών εγκλημάτων.

Παράλληλα, προσθέτει ο εισαγγελικός λειτουργός, η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, των ακτών, της θάλασσας, των λιμνών, των ποταμών, κ.λπ.

Από το πλέγμα όλων αυτών των νομοθετικών διατάξεων, υπογραμμίζει ο κ. Δασούλας, «αναδεικνύεται ανάγλυφα»:

1) Η επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα του περιβαλλοντικού εγκλήματος, που συνεχώς επιδεινώνεται, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής και στην οικονομία, 2) η βούληση του κοινοτικού και εθνικού νομοθέτη για θέσπιση και εφαρμογή αποτρεπτικών, αποτελεσματικών και αναλογικών κυρώσεων που θα διασφαλίζουν πιο αποτελεσματικά την περιβαλλοντική προστασία και 3) το ότι οι ποινικές κυρώσεις για τα περιβαλλοντικά αδικήματα είναι οι πλέον αποτρεπτικές, στην προσπάθεια καταπολέμησης της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Κατόπιν αυτών, τονίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και λόγω του ότι «κατά τη θερινή περίοδο, εξαιτίας των επικρατουσών συνθηκών και της αυξημένης τουριστικής κινήσεως, παρατηρείται έξαρση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων, ιδίως δε με την ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη, απόρριψη και διαχείριση των αποβλήτων, λυμάτων και απορριμμάτων, ανακύπτει πρόδηλη η ανάγκη, λόγω ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση των εισαγγελικών λειτουργών καθώς και των επιφορτισμένων με την πρόληψη, την αποτροπή και τη βεβαίωση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων γενικών και ειδικών προανακριτικών υπαλλήλων».

Και όταν διαπιστώνονται παραβάσεις, συνεχίζει ο κ. Δασούλας, «θα πρέπει, εφόσον πρόκειται περί αυτοφώρου εγκλήματος, οι παραβάτες αυτών να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών για τα περαιτέρω και σε κάθε άλλη περίπτωση οι σχετικές υποθέσεις να εκδικάζονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα».

Στη δεύτερη εγκύκλιό του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών, κατά τη θερινή περίοδο, πρέπει οι κατά τόπους εισαγγελείς να παραγγείλουν στους αρμοδίους πυροσβεστικούς υπαλλήλους να εντείνουν τους ελέγχους τους, προς αποφυγή πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές περιοχές, όπως και στις χωματερές.

Μάλιστα ο κ. Δασούλας διαβίβασε στους συναδέλφους του σχετική παλαιά (2007) εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, στην οποία υπογραμμίζεται ότι οι δασικές υπηρεσίες εάν διαπιστώσουν παραβάσεις (ανέγερση κτισμάτων εντός δασών, περιφράξεις, υλοτόμηση, εκχέρσωση, κ.λπ.) πρέπει να συλλαμβάνουν τους υπαίτιους και σε αντίθετη περίπτωση οι δασικοί υπάλληλοι θα αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες.

Η τρίτη και τελευταία εγκύκλιος αφορά την ηχορύπανση που προκαλείται από τα κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, κ.λπ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην τρίτη αυτή εγκύκλιο αναφέρει κατ' αρχάς ότι, όπως είναι γνωστό, «η ηχορύπανση έχει σοβαρές επιπτώσεις στη γενική κατάσταση της υγείας του ανθρώπου και ιδιαίτερα στο νευρικό σύστημα, κυρίως δε στη σημερινή πολυτάραχη εποχή μας». Η πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) έδειξε, αναφέρεται στην εγκύκλιο, ότι «η ηχορύπανση έρχεται δεύτερη (μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση) στην κατάταξη των περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία και η έκθεση στον θόρυβο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι μια ύπουλη διαδικασία, της οποίας οι άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες δεν είναι ορατές και αναγνωρίσιμες, αλλά ωστόσο υποσκάπτουν συστηματικά την υγεία των ανθρώπων».

Υπογραμμίζει ακόμη ο κ. Δασούλας, ότι για την ηχορύπανση υπάρχει σχετική υγειονομική διάταξη, η οποία προβλέπει για τους παραβάτες αυτόφωρη διαδικασία με προβλεπόμενες ποινές φυλάκισης έως ένα έτος και χρηματική ποινή τουλάχιστον 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα, η παραβίαση της επίμαχης υγειονομικής διάταξης, «μεταφράζεται» στο ότι πρέπει να συλλαμβάνονται άμεσα, τα φυσικά πρόσωπα που εκμεταλλεύονται το κατάστημα για δικό τους λογαριασμό (κύριοι του καταστήματος ή μισθωτές ή υπομισθωτές).

Παράλληλα, ο κ. Δασούλας αναφέρει ότι «το φαινόμενο της ηχορύπανσης από τα κέντρα διασκεδάσεως και λοιπά καταστήματα με μουσική, στεγασμένα και υπαίθρια, αναμένεται να πολλαπλασιασθεί κατά την θερινή περίοδο». Για το λόγο αυτό παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς να ζητούν, σε διαρκή βάση, τη διενέργεια ελέγχων από τα αρμόδια όργανα στα καταστήματα που λειτουργεί μουσική και, οσάκις διαπιστώνεται παράβαση των σχετικών διατάξεων, «θα πρέπει οι παραβάτες αυτών, εφόσον πρόκειται περί αυτοφώρου πλημμελήματος, να συλλαμβάνονται, να οδηγούνται στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και να παραπέμπονται υποχρεωτικά στο δικαστήριο κατά την αυτόφωρη διαδικασία».

Τέλος, ζητά από τους συναδέλφους του στις περιπτώσεις ηχορύπανσης να εξετάζουν εάν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις προσωρινής αφαίρεσης των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέσχεσαν το αυτοκίνητο ατόμου με ειδικές ανάγκες για 2.000 ευρώ


Χρηματοδοτική εταιρεία κατέσχεσε το Ι.Χ αυτοκίνητο τρίτεκνης οικογένειας ατόμου με αναπηρία. Ο λόγος η καθυστέρηση εξόφλησης του ποσού των 2.200 ευρώ –υπόλοιπο δόσεων- από τις 40.000 ευρώ συνολική αξία του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skaipatras.gr, ο νεαρός άνδρας, πατέρας τριών ανήλικων κοριτσιών, με σύζυγο άνεργη και επίσης με προβλήματα αναπηρίας (κώφωση), λόγω των οικονομικών δυσκολιών αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην πληρωμή των τελευταίων 4 δόσεων (550 ευρώ μηνιαίως), για την αγορά του αυτοκινήτου.

Αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας ήταν στις 23 Απριλίου, η εταιρεία μέσω δικαστικών κλητήρων να προχωρήσει στην κατάσχεση του οχήματος, από χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών όπου και εργάζεται ο νεαρός άνδρας, αφήνοντας την οικογένεια χωρίς μεταφορικό μέσο…!

Σε επικοινωνία που είχε μέλος της οικογένειας με τους υπεύθυνους της Εταιρείας, ζητώντας αρχικά διακανονισμό για την σταδιακή πληρωμή του ποσού η απάντηση ήταν αρνητική. Η οικογένεια μη έχοντας άλλη λύση σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του skaipatras.gr, πήρε την απόφαση να πουλήσει προσωπικά αντικείμενα προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ, όπως και έγινε.

Σε νεότερη επικοινωνία με την εταιρεία, εισέπραξε για δεύτερη φορά αρνητική απάντηση, ως προς την αποπληρωμή του χρέους και την επιστροφή του οχήματος. Μάλιστα οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν την οικογένεια πως το ποσό που της οφείλει δεν είναι πλέον τα 2.000 ευρώ, αλλά ξεπερνά τα 3.500 ευρώ καθώς μετά την κατάσχεση, έχουν επιβαρυνθεί με δικαστικά έξοδα που ανέρχονται στα 1.300 ευρώ…!

Τόσο η οικογένεια του ατόμου με αναπηρία, όσο και ο ίδιος αδυνατεί να εξασφαλίσει το επιπλέον ποσό, που θέτει πλέον η χρηματοδοτική εταιρεία ως βασική προϋπόθεση για την επιστροφή του αυτοκινήτου!

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, η οποία και παρενέβη αποστέλλοντας επιστολή προς την εταιρεία, ζητώντας να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία επιστρέφοντας το αυτοκίνητο στον κάτοχο του και προχωρώντας σε διακανονισμό για την αποπληρωμή του ποσού που της οφείλεται.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση , η οποία έχει την ευθύνη στην Περιφέρεια για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας , Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Στις 25 Απριλίου 2013 κατασχέθηκε ύστερα από εντολή σας το αυτοκίνητο του Α.Ρ. του Κων/νου το οποίο είναι άτομο με αναπηρία(κώφωση) και έγγαμος με τρία τέκνα που έχουν την ίδια πάθηση όπως ο ίδιος και η σύζυγος του. Την δεδομένη στιγμή έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ.

Παρακαλούμε όπως δείξετε την ανάλογη ευαισθησία και να επιστραφεί το όχημα καθώς χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ανάγκες που απορρέουν από την αναπηρία της οικογένειας.

Σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την πλειοψηφία των οικογενειών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα είναι ανάγκη να υπάρχει κατανόηση και υποστήριξη».


Διαβάστε περισσότερα...

Σοκαριστική αύξηση των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια


Εκατοντάδες οικογένειες απευθύνθηκαν στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

«Αύξηση πάνω από 1.690% παρουσίασε από το 2009 έως το 2013, το ποσοστό των οικογενειών που ζήτησαν βοήθεια από το πρόγραμμα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας (ΚΣΠΟ) των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος», τόνισε ο γενικός διευθυντής των χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έγινε σήμερα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, των στοιχείων σχετικά με την ανταπόκριση αυτού του νέου προγράμματος.

Ο κ. Πρωτόπαπας έκανε λόγο για σοκαριστικό ποσοστό αύξησης, περιγράφοντας ότι το 2009 το πρόγραμμα ΚΣΠΟ, το οποίο περιλαμβάνει υλική, ψυχολογική και εκπαιδευτική βοήθεια, εξυπηρετούσε 47 οικογένειες και σήμερα 900.

«Η αυξητική τάση των αιτημάτων συνεχίζεται και υπάρχει λίστα αναμονής, τουλάχιστον 20 έως 65 αιτήματα σε καθένα από τα έξι ΚΣΠΟ,» συμπλήρωσε ο διευθυντής κοινωνικής εργασίας και έρευνας των χωριών SOS, Στέργιος Σιφνιός, εξηγώντας πως «αυτοί οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν στην πόρτα του ιδρύματος για να αφήσουν το παιδί τους αλλά για να ζητήσουν στήριξη». Το πρώτο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ξεκίνησε στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης και σήμερα με την υποστήριξη του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο ΚΣΠΟ. Υπάρχει προσπάθεια για αύξηση των δυνατοτήτων τους για υποστήριξη περισσότερων οικογενειών, αλλά συγχρόνως και η προσπάθεια δημιουργίας δύο ακόμα Κέντρων σε Πάτρα και Πειραιά.

Στην πλειονότητά τους (σε ποσοστό 80%), οι άνθρωποι που εξυπηρετήθηκαν ήταν Έλληνες, το 35% των οικογενειών ήταν μονογονεϊκές, το 20% πολύτεκνες και στο 15% των περιπτώσεων προσφέρθηκε βοήθεια και σε παππούδες και γιαγιάδες, όπως σημείωσε ο κ. Σιφνιός. Οι οικογένειες που προσφεύγουν στα ΚΣΠΟ εντάσσονται σε αυτά αφού πρώτα γίνει λεπτομερής έλεγχος της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται από τους αρμόδιους του προγράμματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσον αφορά την υλική βοήθεια που προσφέρθηκε σε 2.500 παιδιά και ενηλίκους, δόθηκαν περισσότερα από 100.000 κουτιά γάλα, 36.000 λίτρα λάδι, 50 τόνοι ζυμαρικά, πάνες, τροφές για μωρά καθώς και 10 τόνοι ειδών ρουχισμού. Διατέθηκαν ακόμα φάρμακα, σαπούνια, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά, χαρτικά, αλλά και σχολικά είδη και παιχνίδια.

Παράλληλα, «γονείς και παιδιά λαμβάνουν δωρεάν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πρόληψης καταστάσεων, στις οποίες τα παιδιά λειτουργούν σε δυσμενείς συνθήκες ανάπτυξης, αλλά και δωρεάν υπηρεσίες θεραπευτικού χαρακτήρα, που αφορούν τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων παιδιών με δυσκολίες (χαμηλή αυτοεκτίμηση, μαθησιακές δυσκολίες). Και στα έξι Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας λειτούργησαν, επίσης, 12 ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, με 230 παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών». Υπάρχει εξάλλου, συνεχής συνεργασία με άλλα σωματεία, οργανισμούς και κοινωνικές υπηρεσίες για την προώθηση και επίλυση αναγκών, όχι μόνο αυτών των οικογενειών αλλά και άλλων ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι, λόγω της κρίσης, υπάρχει υποχώρηση των δωρεών από τον απλό κόσμο αλλά ευτυχώς υπάρχει στήριξη των ομογενών. Όμως, όπως προσέθεσε, «το ελληνικό κράτος και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζουν να φορολογούν τα ιδρύματα και τα σωματεία που υποστηρίζουν τις ελληνικές οικογένειες μειώνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες.

Το 2011 πληρώσαμε φόρο 135 χιλιάδες ευρώ, για το 2012 πληρώνουμε τώρα, 115 χιλιάδες ευρώ, γιατί μειώθηκαν οι δωρεές και κάποια ποσά από έσοδα ενοικίων που είχαμε. Αλλά το πιο δύσκολο είναι ότι φορολογούνται ακόμα και οι ίδιες οι εγκαταστάσεις μας που λειτουργούμε τα προγράμματά μας, είτε τα κέντρα στήριξης όπου προσέρχονται οι οικογένειες να βοηθηθούν, είτε τα ίδια τα παιδικά χωριά SOS».

«Αυτή η παρουσίαση δεν γίνεται μόνο για να καταγράψει αυτά τα οποία ζούμε αλλά πολύ περισσότερο για να καταδείξει την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας», τόνισε ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός.

Από το Ίδρυμα Νιάρχος η λειτουργική διευθύντρια, Έλλη Ανδριοπούλου, υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στην προσπάθεια του ιδρύματος να ανακουφίσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα». Το πόσο εύκολο είναι να βρεθεί μια οικογένεια σε ανάγκη και να αποταθεί για να ταΐσει τα παιδιά της σε ιδρύματα όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, υπογράμμισε η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται τέτοιου είδους ιδρύματα που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη. Από την πλευρά της η τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου, που περιέγραψε τη δική της εμπειρία από τα Παιδικά Χωριά SOS, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο τους και υποσχέθηκε να είναι πάντα δίπλα τους. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς.



Διαβάστε περισσότερα...

Στους δρόμους με τη δύναμη της θέλησης...


Φωτογραφίες και βίντεο από τη διαμαρτυρία τυφλών στο Σύνταγμα.

Βλέποντας τις κοινωνικές παροχές προς τα ΑμεΑ να υποβαθμίζονται και τα επιδόματά τους μαζί με τα φάρμακα τους να περικόπτονται, μέλη ενώσεων τυφλών πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε τις εικόνες που δείχνουν τη δύναμη της θέλησης αυτών των ανθρώπων να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καθώς ούτε οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γλίτωσαν από το «ψαλίδι» των επιδομάτων.

Αντιπροσωπεία των ενώσεων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Μπούρα.













Διαβάστε περισσότερα...

Μάχη για τη ζωή δίνει ο Κιλιγκαρίδης


Οι γιατροί έχουν διαγνώσει λευχαιμία.

Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του δίνει ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του Κανόε Καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, που νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση σε νοσοκομείο της Πολωνίας.

Ο έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής, βρέθηκε λιπόθυμος στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στην πόλη Μπίτκος, από τον Πολωνό προπονητή του κι αμέσως διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις, έκαναν λόγο για αιμάτωμα στο κεφάλι του 37χρονου αθλητή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε, αφού το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις εξετάσεις οι γιατροί έχουν διαγνώσει λευχαιμία, σύμπτωμα τις οποίας ήταν η αδιαθεσίας που ένιωσε ο αθλητής.
Μάχη για τη ζωή δίνει ο Κιλιγκαρίδης

Σύμφωνα με μαρτυρία του Προέδρου της ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, Αντώνη Νικόπουλο, ο κορυφαίος έλληνας αθλητής στο αγώνισμα, είχε αναχωρήσει για την Πολωνία όπου θα συμμετείχε σε αγώνες με πυρετό, δεν κατάφερε να πάρει μέρος, αλλά έμεινε στην πόλη για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο δωμάτιό του για να πάρει κάποια πράγματα και δεν επέστρεψε ποτέ, αφού ο προπονητής του τον βρήκε στο δωμάτιο λιπόθυμο.

Ήδη για την Πολωνία με έξοδα της ομοσπονδίας αναχώρησε η σύζυγός του –με την οποία έχει δύο ανήλικα παιδιά- ενώ σε συναγερμό βρίσκεται όλη η ομοσπονδία.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός για τις αιτήσεις των σχολών της Αστυνομίας


Έως τις 26/6 οι αιτήσεις - Αναλυτικά η προκήρυξη.

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη της Αστυνομίας για την εισαγωγή στις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών. Στους πιο κάτω πίνακες παρουσιάζεται η κατανομή των θέσεων ανά κατηγορία υποψηφίων.

Συνολικά θα εισαχθούν 500 άτομα στις σχολές των Αστυφυλάκων με τη μερίδα του λέοντος να την έχουν οι μαθητές των ενιαίων λυκείων (422 θέσεις). Στη σχολή των Αξιωματικών θα εισαχθούν 80 μαθητές.

Ο συνολικός αριθμός των εισαχθέντων στις σχολές της Αστυνομίας είναι 580. Η καταληκτική ημερομηνία της κατάθεσης των δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας είναι η 26η Ιουνίου. Για τους υποψηφίους των τέκνων του εξωτερικού καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Ιουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιτύχουν στις σχολές της Αστυνομίας θα καταταγούν το 2015.

Σχολή Αστυφυλάκων
Κατηγορία υποψηφίων
Αριθμός εισαχθέντων
Σύνολο
Μαθητές ΕΠΑΛ ομάδα Α
15
500 θέσεις
Υποψήφιοι 10% χωρίς νέα εξέταση (2011,2012)
44
Υποψήφιοι 10% χωρίς νέα εξέταση (2011,2012) κατηγορία πολυτέκνων
4
Υποψήφιοι 10% χωρίς νέα εξέταση (2011,2012) κατηγορία τριτέκνων
1
Μαθητές Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Β ομάδα
364
Μαθητές Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Β ομάδα Κατηγορία Πολυτέκνων
42
Μαθητές Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Β ομάδα Κατηγορία Τριτέκνων
16
Τέκνα Ελλήνων εξωτερικού
15

Σχολή Αξιωματικών
Κατηγορία υποψηφίων
Αριθμός εισαχθέντων
Σύνολο
Υποψήφιοι 10% χωρίς νέα εξέταση (απόφοιτοι 2011,2012)
8
80 θέσεις
Μαθητές Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Β ομάδα
61
Μαθητές Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Β ομάδα Κατηγορία Πολυτέκνων
7
Μαθητές Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Β ομάδα Κατηγορία Τριτέκνων
2
Τέκνα Ελλήνων εξωτερικού
2
Βάσεις εισαγωγής

Για να έχουν μια εικόνα οι ενδιαφερόμενοι παρουσιάζουμε και τις βάσεις εισαγωγής. Να σημειώσουμε ότι τα τμήματα της Αστυνομίας μπορούν να διεκδικηθούν από μαθητές που έχουν εξεταστεί στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας αφού εντάσσονται στο 5ο επιστημονικό πεδίο.
Τμήμα
Αριθμός Εισαχθέντων
Βάση 2012
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
61
18441
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 
ΠΟΛΥΤ 10%
7
18019
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ 4%
2
18389
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
364
15876
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ   ΠΟΛΥΤ 10%
42
14410
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ   ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ 4%
16
15583


Προϋποθέσεις εισαγωγής

Ύψος

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ύψος 1.70 και οι άνδρες και οι γυναίκες. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το ύψος για τις γυναίκες στις στρατιωτικές σχολές ισχύει χαμηλότερο όριο ύψους για τις γυναίκες ( 1.60).

Βάρος

Αξίζει να αναφέρουμε ότι απαιτείται και συγκεκριμένο βάρος για να διεκδικήσει κάποιος ενδιαφερόμενος μια θέση στις σχολές της αστυνομίας. Όπως αναφέρεται λοιπόν στην προκήρυξη οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν δείκτη μάζας σώματος (Ως Δ.Μ.Σ. νοείται το πηλίκο του σωματικού βάρους των υποψηφίων σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα) μεταξύ 19-27 ενώ οι γυναίκες μεταξύ 18-25. Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει Δ.Μ.Σ. 74/(1,75Χ1,75) = 24,16

Ηλικία

Όσοι θα είναι υποψήφιοι για τις σχολές της αστυνομίας δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 26 έτος της ηλικίας (για τις στρατιωτικές σχολές είναι τα 21 έτη) ενώ είναι απαραίτητο να είναι υγιείς, να έχουν άρτια σωματική διάπλαση και να μην έχουν καταδικασθεί για παράνομη πράξη όπως η τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή των εγκλημάτων ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας κ.α.

Αθλητικές δοκιμασίες

Οι αθλητικές δοκιμασίες δεν προσφέρουν επιπρόσθετα μόρια όπως συμβαίνει με τα ΤΕΦΑΑ. Η επιτυχία στα αγωνίσματα είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή του υποψηφίου στις σχολές της Αστυνομίας
Τα όρια είναι τα ακόλουθα:

Δρόμος 100μ.: 16΄΄
Δρόμος 1000μ.: 4΄,20΄΄
Άλμα σε ύψος με φόρα: 1,05μ.
Άλμα σε μήκος με φόρα: 3,60μ.
Ρίψη σφαίρας (7,275χλγ) με τα 2 χέρια. Μέσος όρος ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι: 4,50μ.
Να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα, για τους δρόμους 1 προσπάθεια και για τα άλματα και τις ρίψεις 3 προσπάθειες. Ειδικά για το αγώνισμα της ρίψης σφαίρας, θα πρέπει σε σύνολο 3 προσπαθειών ανά χέρι, να πετύχουν συνολική επίδοση (με δεξί και αριστερό χέρι) τουλάχιστον 9,00μ. Ως τελική επίδοση υποψηφίου-ας ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψηφίους.


Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες
Επίσης είναι απαραίτητο να περάσουν με επιτυχία ψυχοτεχνικές δοκιμασίες που διενεργούνται μέσα από Γραπτά δοκίμια λεκτικής και νοημοσύνης.

Υγειονομικές εξετάσεις

Οι υγειονομικές εξετάσεις πραγματοποιούνται από επιτροπή που ορίζει η Αστυνομία. Οι μαθητές προτού παρουσιαστούν στην επιτροπή θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από εξετάσεις σε στρατιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο.Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να παραλείψουν να παραλάβουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης και το παραπεμπτικό σημείωμα για να μεταβούν στα νοσοκομεία.

Στις σελίδες 25 έως και 28 της εγκυκλίου παρουσιάζονται όλες οι παθήσεις που μπορούν να αποκλείσουν έναν υποψήφιο.

Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει και στρατιωτικές σχολές

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να προσκομίσουν βεβαίωση από Στρατιωτικές Σχολές, ότι κρίθηκαν ΙΚΑΝΟΙ στις προκαταρκτικές εξετάσεις με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφ. VI παραγρ. 4 της παρούσας, δεν υποχρεούνται να παραλάβουν δελτίο και να υποβληθούν σε υγειονομική εξέταση στα Κρατικά Νοσοκομεία, αλλά να δηλώσουν τη βούλησή τους με υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν επίσης ότι θα υποβάλουν τη βεβαίωση ικανότητας το αργότερο τη μεθεπόμενη από την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών τους εξετάσεων, στη Διεύθυνση Αστυνομίας ή αστυνομική Διεύθυνση που υπάγεται το Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό (όχι στο Αστυνομικό Τμήμα).

Χρόνος κατάταξης

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι για εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών και Αστυφυλάκων σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υ.Π.Θ.Π.Α., θα αναμένουν εντός του έτους 2015 ατομική ειδοποίηση μέσω του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής τους, για τη διαδικασία εισαγωγής τους στις Σχολές. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι για τη Σχολή Αστυφυλάκων θα ενημερωθούν επιπρόσθετα και για τον τρόπο κατανομής τους στα Τμήματα της Σχολής

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν από τους υποψηφίους στα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι θα καταθέσουν:
1.Αίτηση συμμετοχής
2.Δύο (2) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας (διαστάσεων 3 χ 4 εκ.). Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου ευκρινώς.
3.Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.
4. Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στις περιπτώσεις 5, 7, 8 και 9 του προηγούμενου κεφαλαίου (προσόντα υποψηφίων), χωρίς να απαιτείται η αναλυτική περιγραφή αυτών και ότι δήλωσαν ή θα δηλώσουν προτίμηση σε μία ή και στις δύο Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (Αστυφυλάκων – Αξιωματικών), στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.Στην ίδια δήλωση αναφέρουν αν υπάγονται σε ειδική κατηγορία και ποια, καθώς και αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος.
5. Οι έγγαμοι (–ες) με αλλογενείς αλλοδαπούς υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνουν την υπηκοότητα του -(ης) συζύγου τους.
6. Οι υπαγόμενοι στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 42 του Ν.1481/1984, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον δηλώσουν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος, υποβάλουν επιπλέον τα εξής δικαιολογητικά:
(1) Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους:
• Βεβαίωση του Προέδρου του οικείου Συλλόγου Πολυτέκνων ή όπου δεν υπάρχει, του οικείου Ταμείου Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.
(2) Τα τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου:
• Βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι η οικογένεια του υποψηφίου συνταξιοδοτείται για τον ανωτέρω λόγο ή υπεύθυνη δήλωση του συνταξιοδοτούμενου, στην οποία αναφέρεται ο αριθμός, η χρονολογία έκδοσης και το όργανο που εξέδωσε την πράξη συνταξιοδότησης, μαζί με απόκομμα της επιταγής καταβολής της σύνταξης κατά τον τελευταίο μήνα, πριν την υποβολή της δήλωσης.
Τα τέκνα αστυνομικών που έχουν υπαχθεί στην κατάσταση της μονίμου διαθεσιμότητας (ν.δ. 330/1947), σχετική περί τούτου βεβαίωση της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
• Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση ή σχετική υπεύθυνη δήλωση.
(3) Τα τέκνα αναγνωρισμένων, βάσει της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, ως αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης:
• Πιστοποιητικό της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αναπήρων Θυμάτων και Αγωνιστών (Δ.Ε.Π.Α.Θ.Α) ή της οικείας Νομαρχίας ότι ο πατέρας ή η μητέρα του υποψηφίου έχει αναγνωρισθεί ως αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης.
• Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση ή σχετική υπεύθυνη δήλωση.
(4) Τα τέκνα ή οι εν χηρεία σύζυγοι Αστυνομικών, που πέθαναν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξαιτίας της υπηρεσίας:
• Βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ή βεβαίωση της Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται και πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση ή υπεύθυνη δήλωση.
(5) Το τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, συνεπεία τρομοκρατικής πράξης:
• Απόφαση της Ανωτάτης Στρατιωτικής Υγειονομικής Επιτροπής εάν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο κ.λπ. ή της οικείας Υγειονομικής Επιτροπής εάν πρόκειται για ιδιώτη, από την οποία να προκύπτει το ποσοστό ανικανότητας (παρ. 7 άρθρου 2 Ν. 1977/1991 Φ.Ε.Κ Α΄-185).
• Πόρισμα του κατά τόπον αρμοδίου Προέδρου Πρωτοδικών, ως προς το χαρακτήρα της πράξης ως τρομοκρατικής, ύστερα από την ανάκριση που έχει διενεργηθεί (παρ. 6 άρθρου 2 Ν. 1977/1991).
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
• Αντίγραφο πράξης συνταξιοδότησης, από την οποία να προκύπτει ότι ο παθών συνταξιοδοτήθηκε συνεπεία τραυματισμού ή θανάτου από τρομοκρατική πράξη (παρ. 6 άρθρου 2 Ν. 1977/1991). Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει αδέλφια, υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να δηλώνει ότι κανένα από τα αδέρφια του δεν έχει εισαχθεί στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, χρησιμοποιώντας το εν λόγω ευεργέτημα.
(6) Οι γονείς τριών ζώντων τέκνων και τα τέκνα τους (αρθ. 10 Ν. 4138/2013):
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Διευκρινίζεται ότι την ιδιότητα αυτή κατέχουν:

Γονείς με τρία ζώντα τέκνα και τέκνα τους από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων άγαμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει επέλθει ακύρωση του γάμου των γονέων ή διαζύγιο ή διακοπή της έγγαμης συμβίωσης ή ένα ή περισσότερα από τα τέκνα έχουν γεννηθεί χωρίς γάμο των γονέων τους, ο υποψήφιος ως γονέας ή ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας, πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία (επικυρωμένα αντίγραφα δικαστικών αποφάσεων ή άλλων πράξεων) από τα οποία να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος ή ο γονέας του, αντίστοιχα, έχει ή είχε μέχρι την ενηλικίωσή τους τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των ως άνω τέκνων.

Όπου ανωτέρω αναφέρεται «πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης» και σε περίπτωση που δεν κατατεθεί η προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση, η αναζήτησή του γίνεται αυτεπάγγελτα από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας ή Αστυνομικές Διευθύνσεις κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρθρ. 16 παρ. 5 του Ν. 3448/2006 (Φ.Ε.Κ. Α΄-57), σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΑΔΠ/Α/18532/2006 (Φ.Ε.Κ. Β΄-1309) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, για όσους υποψηφίους σημειώσουν κατά την υποβολή των προαπαιτούμενων δικαιολογητικών, στην ένδειξη της αίτησης συμμετοχής, το Δήμο στον οποίο έχουν οικογενειακή μερίδα, καθώς και το Δήμο στον οποίο έχουν οικογενειακή μερίδα τα τυχόν ετεροθαλή αδέλφια τους.

Δείτε την προκήρυξη εδώ.


Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν πρέπει να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί αδιακρίτως»


Αντιδρά η ΠΟΜΙΔΑ.

«Όσο η χώρα είναι στο μνημόνιο και αντιμετωπίζει τις σημερινές δυσκολίες, είναι πάρα πολύ δύσκολο να την μετατρέψουμε σε Ισπανία και να επιτρέψουμε αδιάκριτα τους πλειστηριασμούς κάθε είδους ακινήτων», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Θ. Σκορδά περί άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Ο κ. Παραδιάς αποδέχεται το γεγονός ότι μακροπρόθεσμα πρέπει να διευθετηθεί το πρόβλημα σταδιακά, «είτε ξεκινώντας από τα πολύ μεγάλα ακίνητα που δεν έχουν σχέση με κατοικίες οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, είτε από αυτούς που έχουν χρόνια να πληρώσουν στις τράπεζες, ιδιαίτερα από όσους άρχισαν να μην πληρώνουν και πριν από την κρίση». Γιατί, όπως λέει, αυτοί στο σύνολό τους διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν και σε αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η πρώτη κατοικία πρέπει να αποτελεί ένα αγαθό ακατάσχετο για κάθε είδους οφειλές προς το δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, χαρακτηρίζει «τσουνάμι» τις επερχόμενες αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπάγονται στον ενιαίο φόρο και είναι υπόχρεοι, να πληρώνουν ετησίως τεράστια ποσά ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή δεν έχουν εισοδήματα «και με δεδομένο ότι η ακίνητη περιουσία αυτήν τη στιγμή ούτε εισόδημα έχει αλλά ούτε και δυνατότητά πώλησής της υπάρχει», όπως προσθέτει.

Ωστόσο το ζήτημα των «παγωμένων» πλειστηριασμών, σημειώνει ο κ. Παραδιάς, πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει εφόσον η οικονομική κατάσταση το επιτρέψει για να το αντέξει και η κοινωνία και βέβαια όχι για όλα τα ακίνητα μαζί.

Αυτό, προσθέτει, γιατί πρέπει να συνυπολογιστεί ότι και οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν μια επ’ άπειρον παύση πληρωμών όλων αυτών των δανειοληπτών και τότε θα χρειαστούν μια νέα ανακεφαλαιοποίηση την οποία θα πληρώσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, δηλαδή και εκείνοι οι οποίοι δεν χρωστούν.

Στην περίπτωση που ανοίξει διάλογος για το ζήτημα, όπως είπε ο υφυπουργός, ο κ. Παραδιάς αποδέχθηκε ότι η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει εφόσον κληθεί, με προτάσεις στο πνεύμα που προανέφερε. Τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι της παρούσας στιγμής και ότι «δεν διαφαίνεται προοπτική εξόδου από την κρίση όπως υπαινίχθηκε ο υφυπουργός». Αυτήν τη στιγμή, υπογράμμισε, όχι μόνο δεν βγαίνουμε αλλά, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, μπαίνουμε σε μια κρίση διαρκείας διότι δύο νέα χαράτσια είναι επάνω στο τραπέζι της κυβέρνησης.

Το ένα είναι υπέρ του κράτους. Είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων και «αν συνεχιστεί η πολιτική απαλλαγής μερίδων της κοινωνίας, όπως οι αγρότες, τότε οι φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους και θα καταλήξουν να χάσουν την περιουσία τους και να πάνε στη φυλακή». Από την άλλη, συμπληρώνει, έχουμε ένα χαράτσι υπέρ ιδιωτών, τη λεγόμενη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, όπου εκεί θα δημιουργηθεί μια απύθμενη γραφειοκρατία και θα προκύψει καινούργια αιτία για μια νέα εστία διαφθοράς με νέα απειλή αξίωσης αμοιβών από τους μηχανικούς που θα επιθεωρούν συνεχώς τα υφιστάμενα κτίρια για ένα μέτρο χωρίς καμία κοινωνική χρησιμότητα.


Διαβάστε περισσότερα...

Καλοκαίρι στον κήπο του Μεγάρου


Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Το κοινό δίνει και φέτος ραντεβού «στον κήπο του Μεγάρου». Αυτό άλλωστε είναι και το μότο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπως είπε χθες το βράδυ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Γιώργος Κουρουπός κατά την παρουσίαση του θερινού προγράμματος.

Μετρώντας ήδη τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, από τη μέρα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του με τη Φιλαρμονική της Βιέννης και τον Ρικάρντο Μούτι, ο κήπος του Μεγάρου συνεχίζει να προσφέρει ενδιαφέρουσες μουσικές βραδιές με πολύ τραγούδι και χορό. Έτσι και φέτος, το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει το καλοκαίρι τον κήπο του για μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Το φετινό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώ τις παραστάσεις στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου θα συνοδεύουν βιντεοπροβολές και οπτικά θεάματα.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ποικίλο. Είναι ό,τι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα στο χώρο του τραγουδιού. Αυτές οι εκδηλώσεις, οι οποίες στοχεύουν όπως θα έπρεπε σε μια ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου για όλο τον κόσμο, γρήγορα θα μορφοποιηθούν σε κάτι καινούριο, πρωτοποριακό σε κάτι πολύ σημαντικό. Έχω την αίσθηση ότι μέσα από αυτές θα γεννηθεί ένας νέος θεσμός, ιδιαίτερα μέσα από τη δυναμική που διαθέτει ο ίδιος ο χώρος- που μας προσφέρει πάρα πολλές ιδέες και έμπνευση για να σκεφτούμε πράγματα που μπορούν να γίνουν εδώ -αλλά και μέσα από τη σχέση μας με το κοινό, η οποία ήταν και θα παραμείνει πάντοτε αμφίδρομη και βεβαία σε συνάρτηση με τις οικονομικοκοινωνικοπολιτικές συνθήκες που ελπίζω να είναι καλύτερες από τις σημερινές» ανέφερε ο Γιώργος Κουρουπός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

«Ας αρχίσουν οι χοροί» θα τραγουδήσει, ανάμεσα σε άλλα πολλά και αγαπημένα, ο Διονύσης Σαββόπουλος που ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων με τη νέα του παραγωγή «Παράξενα & Ατόφια»(7/6). 'Ενα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα τραγούδια-σταθμούς της πενηντάχρονης πορείας του.

Η συνέχεια ανήκει στον Λουκιανό Κηλαηδόνη (15/6) και στο πάρτυ του, τη διαχρονική συναυλία-θρύλο της Βουλιαγμένης που επιστρέφει, 30 χρόνια μετά, στον κήπο του Μεγάρου.

Αμέσως μετά ακολουθεί η γιορτή της μουσικής, στις 21 Ιουνίου, η οποία θα τιμηθεί με πολλαπλές δωρεάν παραστάσεις σε δυο σκηνές. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), η Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Melos Brass, οι Helvetic Fiddlers και η Idra Kayne με το γκρουπ της έρχονται να γιορτάσουν την μέρα εκείνη με δυνατές δόσεις μουσικής διαφόρων ειδών.

Τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια, ο Κωστής Μαραβέγιας (28/6) και το βραδινό «Πικ Νικ» του, μια παρουσίαση των γνωστών του επιτυχιών, καθώς και άλλων επιλεγμένων διασκευών.

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου ξεκινούν με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (6/7) σε μια μοναδική μουσική παράσταση «εφ' όλης της ύλης», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, με τίτλο «Κυρίες …και κύριοι.. και ο Λ. Μαχαιρίτσας»(6/7). Το Ionion Jazz Quintet (11/7) παρουσιάζει επίσης παλιά και νέα κομμάτια από τον κόσμο της τζαζ, ενώ την επόμενη βραδιά η Τζίνα Φωτεινοπούλου συνεχίζει ατμοσφαιρικά, με τραγούδια από ταινίες και μιούζικαλ του ελληνικού και ξένου σινεμά (12/7).

Στις 13 Ιουλίου ο κήπος φιλοξενεί τη συνάντηση της Έφης Αγραφιώτη και του Γιώργου Κοντραφούρη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μουσική για δύο πιάνα στις παρυφές του κλασικού και της τζαζ. Το πρόγραμμα συνεχίζει σε ηλεκτρονικούς και χιπ χοπ ρυθμούς, με τον Κωνσταντίνο Βήτα να εμφανίζεται στις 18 Ιουλίου για μια συναυλία, με αφορμή το 8ο προσωπικό του άλμπουμ, «Αντήχηση».

Η Μαριέττα Φαφούτη με τη σειρά της φιλοδοξεί να ξεσηκώσει το κοινό για χορό με τις δικές της διασκευές μεγάλων επιτυχιών των 60ς και των 70ς στις 19 Ιουλίου. Ενώ μια μουσική διαδρομή από τον αμερικανικό νότο έως τη σκηνή της Νέας Υόρκης με όχημα την φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου, το πιάνο της Βίκυ Στυλιανού και το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού είναι η πρόταση της συναυλίας της 20/7.

Η ανερχόμενη τραγουδοποιός Ειρήνη Σκυλακάκη παρουσιάζει, στις 25 Ιουλίου, τις αγγλόφωνες συνθέσεις της, καθώς και άλλες αγαπημένες διασκευές. Η Ζωή Τηγανούρια μαζί με το κουιντέτο της (26/7) και το σύνολο Τζαζ του Ωδείου Αθηνών (27/7) γράφουν τον επίλογο για το μήνα Ιούλιο.

Ο Σεπτέμβριος ανοίγει με ένα live των Ιμάμ Μπαϊλντί με ένα πρόγραμμα με παλιά ελληνικά τραγούδια παιγμένα «αλλιώς»(6/9), συνεχίζεται με μία συναυλία του μουσικού συνόλου Κίθαρις και τον Ιάκωβο Κολανιάν (7/9) και κλείνει με το Νίκο Ξυδάκη που παρουσιάζει για πρώτη φορά ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών του με τίτλο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς», σε μία νέα, ανανεωμένη εκδοχή τους(14/9).

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 7 έως 10 ευρώ, ενώ τη βραδιά της κάθε συναυλίας η πώληση των εισιτηρίων κατά την είσοδο θα είναι εφικτή, με τις τιμές στα 10 με 12 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρίζουν παραλίες στην Πάτρα


Εθελοντική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι αντιδημαρχίες Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Πάτρας συμμετείχαν στην εθελοντική δράση που διοργανώθηκε, για τον καθαρισμό των ακτών της παραλίας Βραχνεΐκων-Μονοδενδρίου- Ροιτίκων.

Στην εθελοντική αυτή δράση, συμμετείχε και ο δήμαρχος της αχαϊκής πρωτεύουσας, Γιάννης Δημαράς, ο οποίος συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν, μικρούς και μεγάλους, στην όλη προσπάθεια.

Τον καθαρισμό έκαναν στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό του ΚΕΤχ, η Διεύθυνση Καθαριότητας της πόλης, μαθητές και γονείς από τα Σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων, αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.







Κατά τη διάρκεια των δύο και πλέον ωρών της όλης προσπάθειας, απομακρύνθηκαν εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών, που είτε ξέβρασε η θάλασσα είτε πέταξε στην παραλία, ανθρώπινο χέρι.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...