Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Από το φθινόπωρο οι απολύσεις στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Spiegel: Ανησυχία για κοινωνική αναταραχή μέσα στην τουριστική περίοδο.

Νέα παράταση στο χρονοδιάγραμμα για τις απολύσεις στο Δημόσιο αναμένεται να ζητήσει η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel», καθώς υπάρχει φόβος οι οργισμένες διαδηλώσεις και οι απεργίες να τορπιλίσουν το θετικό κλίμα που επικρατεί για τη χώρα στο εξωτερικό και να υπάρχουν επιπτώσεις στον τουρισμό.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να μεταδώσει προσωπικά αυτή την ανησυχία στους εκπροσώπους των διεθνών πιστωτών, επειδή η κυβέρνηση φοβάται σημαντική ζημία στην σημαντική τουριστική βιομηχανία, αν τους καλοκαιρινούς μήνες κυριαρχήσουν οι διαδηλώσεις και η κοινωνική αναταραχή.

Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει υποσχεθεί στην τρόικα, ότι θα προχωρήσει σε 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η Ελλάδα αναμένει φέτος ρεκόρ τουριστών, στα 17 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. θα προέλθουν από τα Γερμανία, που αποτελεί επίσης αριθμό-ρεκόρ.

«Μια επιτυχημένη περίοδος διακοπών, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ανατροπή, καθώς για έκτη συνεχή χρονιά η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Οι πολιτικά ευαίσθητες αποφάσεις δεν λαμβάνονται το καλοκαίρι, συνεχίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους φόβους της τρόικας.

Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα, υπήρξε πάντα ένας βραχνάς για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ την Άνοιξη του 2010. Αναφέρει μάλιστα ότι μέχρι στιγμής έχουν απολύθεί μόλις... 99 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, γεγονός που καταδεικνύει τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το μεταρρυθμιστικό έργο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.