Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα


Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο, που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθορίζει ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαδικασία πρόσληψής τους.

Η εγκύκλιος αφορά αυτούς που ανήκουν σε θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού (Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων).

Οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι:

α) όσοι προσελήφθησαν με διαγωνιστική διαδικασία, για ειδικότητες διαφορετικές από τις αναφερόμενες στη διάταξη της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν στην ως άνω κατηγορία και ειδικότητες, ή προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που στη συνέχεια μετετράπη σε αορίστου χρόνου,

β) όσοι προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του ν. 2190/1994, μετά από δημόσια προκήρυξη, αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ή με γραπτό διαγωνισμό, αλλά χωρίς δημόσια προκήρυξη,

γ) όσοι προσελήφθησαν μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ ή με διαδικασία κατά την οποία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμμετοχή του, το ΑΣΕΠ δεν κατήρτισε τον οριστικό πίνακα διοριστέων, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το προσωπικό που μεταφέρθηκε από ΝΠΙΔ στο στενό δημόσιο τομέα και το οποίο ακολουθεί αντίστοιχη κατηγοριοποίηση ειδικοτήτων (Διοικητικού κλπ) εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου.

Τέλος, υπενθυμίζεται προς τις υπηρεσίες η ανάγκη για άμεση αποστολή των στοιχείων αναφορικά με τις υπηρεσιακές ανάγκες σε προσωπικό, ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.



Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικές δράσεις του δήμου Χανίων για τους άπορους


Στήριξη με βασικά είδη διατροφής και ένδυσης.

Στο πλευρό περίπου 1.000 οικογενειών, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις γιορτές, βρίσκεται ο δήμος Χανίων. Ο δήμος κατέγραψε, μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας, τις ανάγκες που υπάρχουν και ανακοίνωσε συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξή τους.

Η κοινωνική υπηρεσία συμμετέχει σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους πολίτες (κοινοτικά αποθέματα παρέμβασης μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Στο πλαίσιο αυτό, οικογένειες ορεινών περιοχών θα υποστηριχθούν με βασικά είδη διατροφής (γραβιέρα, φέτα, ρύζι, μακαρόνια, λάδι).

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής οικογενειών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όπου για την υποστήριξή τους θα δοθούν κουπόνια σίτισης αξίας 120 ευρώ προκειμένου 124 οικογένειες να προμηθευτούν βασικά είδη για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η κοινωνική υπηρεσία συνεργάστηκε με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, ώστε να βοηθηθούν οικονομικά, αδύναμες οικογένειες μαθητών.

Ο δήμος, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε», υλοποιεί πρόγραμμα υποστήριξης οικογενειών σε βασικά είδη διατροφής. Οι οικογένειες που έχουν καταγραφεί στην κοινωνική υπηρεσία και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προμηθεύτηκαν είδη διατροφής από σούπερ μάρκετ της πόλης των Χανίων.

Οι 310 οικογένειες - δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου- έχουν τη δυνατότητα, από σήμερα για τις ημέρες των εορτών να προμηθεύονται τρόφιμα, (κρέας, γλυκά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, αναψυκτικά) και άλλα είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα, υποστηρίζονται με είδη ένδυσης, υπόδησης, βρεφικά και άλλα είδη.

Η κοινωνική υπηρεσία προκειμένου να υποστηρίξει τις αυξανόμενες ανάγκες φορέων όπως το Δημοτικό Γηροκομείο και εθελοντικών πρωτοβουλιών, όπως το «Κοινωνικό φαρμακείο» και οι «Γιατροί του Κόσμου», συγκεντρώνει φάρμακα στο δημαρχείο Χανίων και, ήδη, δόθηκαν τα πρώτα από αυτά για τις ανάγκες του «Κοινωνικού φαρμακείου».

«Η βοήθεια προς το συνάνθρωπο αποτελεί καθημερινή πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης» ανέφερε σχολιάζοντας τις δράσεις αυτές ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

«Με αυτές τις δράσεις προσπαθούμε να μετριάσουμε την αρνητική επίδραση της οικονομικής κρίσης στη ζωή συμπολιτών μας με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Χρυσούλα Χατζηδάκη.


Διαβάστε περισσότερα...

Μπαζάρ βιβλίου για τα παιδιά του «Χαμόγελου»


Στηρίξτε την προσπάθεια και χαρίστε παιδικά χαμόγελα
.
Ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το μπαζάρ παιδικού βιβλίου που διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πολυκατάστημα Golden Hall.

Με ένα ευρώ μπορούμε να αποκτήσουμε έναν από τους 500 αγαπημένους τίτλους παιδικών βιβλίων και να στηρίξουμε την προσπάθεια του Οργανισμού να διατηρήσει ανοιχτά τα σπίτια του φιλοξενώντας τα παιδιά που το έχουν πραγματική ανάγκη.


Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα ρυθμίσετε τις δόσεις σας στην εφορία


Αυστηρούς περιορισμούς, ώστε η νέα ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε 36 ως 48 μηνιαίες δόσεις να μην καλύπτει το σύνολο των οφειλετών, επιβάλλει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η τριμερής βάζει «πάγο» σε οποιαδήποτε ρύθμιση φορολογικής αμνηστίας όπως νέα περαίωση ή χορήγηση κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Η νέα ρύθμιση έχει προαναγγελθεί από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν έχει κατατεθεί στη βουλή παρότι τα επίμαχα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 54 δισ. ευρώ. Βάσει του αναθεωρημένου μνημονίου το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται να καθιερώσει αυστηρά κριτήρια προκειμένου να μπορούν να εξοφλήσουν τμηματικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το κράτος μόνο φορολογούμενοι με μικρά χρέη και αποδεδειγμένες οικονομικές δυσχέρειες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας εφόσον πληρούνται τα δύο αυτά κριτήρια οι μηνιαίες δόσεις θα υπάρχει δυνατότητα να φθάσουν μέχρι και τις 36. Αν και πάλι ο οφειλέτης δεν καταφέρει να εξοφλήσει εμπρόθεσμα τις δόσεις της ρύθμισης εξαιτίας μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, τότε θα έχει δικαίωμα υποβολής δεύτερης αίτησης για ρύθμιση του υπόλοιπου των οφειλών του μέχρι και σε 48 δόσεις , αυτή τη φορά. Η ελάχιστη μηνιαία δόση θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι μικρότερη από το ισχύον όριο των 300 ευρώ, με τις σχετικές εισηγήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 50 και 80 ευρώ, ώστε να διευκολυνθούν οι μικροοφειλέτες.

Στη νέα ρύθμιση θα δοθεί η ευκαιρία να υπαχθούν και φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν κατά το παρελθόν επωφεληθεί από παρόμοιες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, αλλά είχαν καταφέρει να πληρώσουν μόνο ορισμένες από τις δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Καταβάλλοντας εμπρόθεσμα την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορέσουν μάλιστα να αυξήσουν το μέγιστο αριθμό δόσεων στις 48.

Άλλο ένα κίνητρο που αναμένεται να δοθεί στους οφειλέτες του δημοσίου στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης είναι η διαγραφή των προσαυξήσεων στο τέλος της διαδικασίας. Δηλαδή, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε σε περασμένες ρυθμίσεις που προέβλεπαν τη μείωση των προσαυξήσεων σε συνάρτηση με τον αριθμό των δόσεων, αυτή τη φορά εξετάζεται η διαγραφή όλων των προσαυξήσεων εφόσον ο φορολογούμενος αποπληρώσει όλες τις δόσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Αρνούμαι να δείξω σε νέα κορίτσια πώς να πεθάνουν»


Η απίστευτη ιστορία της πιο αδύνατης γυναίκας στον κόσμο.

Η 39χρονη Valeria Levitin ζυγίζει μόλις 25 κιλά. Είναι η πιο αδύνατη γυναίκα στον κόσμο, καθώς η ίδια έχει υποβάλλει τον εαυτό της σε εξαντλητικές δίαιτες πάσχοντας από ανορεξία.

Η ίδια δημοσιοποίησε την ιστορία της καθώς ήθελε με τον τρόπο της να βοηθήσει όσα κορίτσια πάσχουν από ανορεξία. Πιστεύει ότι η σκελετωμένη φιγούρα της θα τις «ξυπνήσει» και δε θα αποζητούν με κάθε τρόπο να αδυνατίσουν… ως εκεί που δεν πάει.

Έχει ύψος 1,72 μέτρα και σύμφωνα με τους ειδικούς θα έπρεπε να ζυγίζει από 57 έως 76 κιλά. Κι όμως η ίδια ζυγίζει λιγότερο από το μισό του ελάχιστου βάρους που θα έπρεπε να έχει!

Η ρωσικής καταγωγής Valeria που πλέον ζει στο Μονακό ανησυχεί περισσότερο, όπως λέει η ίδια, όχι τόσο για τον εαυτό της όσο για το γεγονός ότι λαμβάνει συνεχώς ηλεκτρονικά μηνύματα από κορίτσια απ’ όλον τον κόσμο «απεγνωσμένα να γίνουν σαν κι εκείνη».



«Έχω λάβει emails από νεαρά κορίτσια που θέλουν να τους πω πώς κατάφερα να δείχνω έτσι. Οι περισσότερες δεν είναι πάνω από 20 χρονών και με βλέπουν σαν “πρότυπο”. Λένε ότι εμπνέονται από μένα» εξομολογείται.
Για το λόγο αυτό αποφάσισε να μιλήσει για το πρόβλημά της και να ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά της ανορεξίας. «Αρνούμαι να δείξω σε νέα κορίτσια πώς να πεθάνουν».

Η Valeria εμφάνισε τα πρώτα σημάδια διατροφικής διαταραχής όταν ήταν στην εφηβεία. Η ανορεξία την έχει κάνει πολύ μοναχική, καθόλου ελκυστική και «για την ακρίβεια αποκρουστική για τους γύρω μου» λέει.



Η ίδια πιστεύει ότι για την κατάστασή της ευθύνη έχει η μητέρα της, η οποία φοβόταν μήπως η κόρη της γίνει παχύσαρκη όταν μεγαλώσει σαν τους συγγενείς της και της επέβαλλε πρόγραμμα δίαιτας ακόμη κι όταν ήταν μικρό παιδί.

Τη ζύγιζε συχνά για να ελέγξει το βάρος της. «Η μητέρα μου αναζητούσε την τελειότητα» είπε ακόμη.

Στα 16 της ζύγιζε 63 κιλά. Τότε μετακόμισε με τους γονείς της στο Σικάγο. Απεγνωσμένη να γίνει αποδεκτή από τους νέους της συμμαθητές, άρχισε να πιστεύει ότι αν έχανε βάρος θα μπορούσε να το πετύχει.



Έτσι άρχισε να ακολουθεί ακόμη πιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, κόβοντας τελείως από το διαιτολόγιό της τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες.

Η ειρωνεία είναι ότι τώρα που προσπαθεί να καταπολεμήσει την ασθένειά της, επειδή είχε «απαγορέψει» από το σώμα της συγκεκριμένες τροφές, πλέον ο οργανισμός της δε μπορεί να τις δεχτεί και να τις «επεξεργαστεί».
Μέχρι τα 23 της η Valeria από νούμερο 12 στα ρούχα είχε πέσει στο 6!

Όταν δε αποφάσισε να γίνει μοντέλο, η κατάστασή της χειροτέρεψε καθώς ήταν… πολύ χοντρή για να ξεχωρίσει στο χώρο.



Ένα χρόνο μετά ζύγιζε πια 38 κιλά και η σχολή χορού που πήγαινε την έδιωξε γιατί οι δάσκαλοί της ανησυχούσαν ότι θα τραυματιζόταν.

Τα επόμενα δέκα χρόνια η Valeria ζήτησε τη συμβουλή 30 ειδικών, ενώ σε κάποια φάση η ζυγαριά της έδειχνε μόλις… 19 κιλά!

Πλέον πιστεύει ότι κανείς ειδικός δε μπορεί να τη βοηθήσει, καθώς δεν έχει καταφέρει να πάρει βάρος με τις συμβουλές τους. Ζει με συμπληρώματα τροφής και προσέχει πάρα πολύ να μην πέσει για να μην τραυματιστεί σοβαρά.

«Θέλω να αντιμετωπίσω την ανορεξία. Δεν έχω παρατήσει τίποτα μέχρι τώρα στη ζωή μου και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα» λέει ακόμη.





Διαβάστε περισσότερα...

Και το "ηλεκτροσόκ" καλά κρατεί


Ενταση νωρίτερα στο πρωινό του Antenna στη συζήτηση με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεριώτη, για τις αυξήσεις έως και 49% στα τιμολόγια, που προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Πέραν του ότι υπήρξε ένσταση από τους παρουσιαστές της εκπομπής για την δήλωση του κ. Στεριώτη ότι η ΔΕΗ έχει ζημία, δεδομένου ότι ανακοίνωσε κέρδη 119 εκατ. ευρώ το πρώτο εννιάμηνο του 2012, πέραν του ότι ο κ. Στεριώτης μίλησε με ποσοστά για τις αποκοπές ρεύματος σε εξαθλιωμένα νοικοκυριά, δημιουργήθηκε θέμα όταν επανέλαβε τον χθεσινό ισχυρισμό του κ. Ζερβού πως δεν έχουν γίνει αυξήσεις στη ΔΕΗ την τελευταία τριετία.

Επ' αυτού οι παρουσιαστές απάντησαν με κάρτες:










Διαβάστε περισσότερα...

Το δράμα πίσω από την απόπειρα


Με γραπτά σημειώματα προσπαθούσε να εκφράσει την αγωνία και την απελπισία της η 35χρονη κωφάλαλη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που είχε ανέβει στο "Πεντάκυκλο" της πλατείας Ομονοίας και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Η Μαρία ήταν δικαιούχος προνοιακού επιδόματος, που όμως το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί εν όψει της πιστοποίησης της αναπηρίας της εκ νέου από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε μετά τη διαπίστωση ότι εκατοντάδες δικαιούχοι-μαϊμού εισέπρατταν επιδόματα. Ομως αυτό είχε μπλοκάρει και την πληρωμή στους πραγματικούς δικαιούχους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης.

Σ' αυτή την κατάσταση βρέθηκε η 35χρονη και η απόγνωση την ανέβασε στο γλυπτό της Ομόνοιας, σε ύψος τουλάχιστον 15 μέτρων. Οπως έγινε γνωστό, έχει δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 8 ετών, και καθώς είναι άνεργη δεν μπορεί να τα συντηρήσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην ουρά για μια τσάντα μακαρόνια


Πρωτοφανής η προσέλευση τρίτεκνων σήμερα στις αποθήκες της ΚΣΟΣ (Ενωση Κεντρική Κλασική Συνεταιριστική Σουλτανίνα), από όπου γίνεται η διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σπεύσει για μια τσάντα μακαρόνια και ρύζι, γραβιέρα και φέτα, τρόφιμα που διανέμονται ως βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διανομή θα γίνεται από τις 19 μέχρι τις 24 και από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου (ώρες 9 π.μ. – 3 μ.μ.), από τις αποθήκες της ΚΣΟΣ στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ηρακλείου – Μοιρών.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και κάρτα τριτέκνων.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημιώσεις σε επιβάτες πλοίων


Νέα κοινοτική νομοθεσία, για την προστασία των δικαιωμάτων επιβατών πλοίων στο σύνολο της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπαίνει σε ισχύ από το τέλος του έτους, όπου θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η χορήγηση αποζημίωσης και η κάλυψη εξόδων σίτισης και διανυκτέρευσης σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης δρομολογίων.

Μέχρι τώρα, η κάλυψη σε κοινοτικό επίπεδο των επιβατών αφορούσε τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, τώρα επεκτείνεται και στα πλωτά μέσα, ενώ από τον Μάρτιο θα ισχύει και για τα υπεραστικά λεωφορεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Bράβευσαν τους παραολυμπιονίκες


Τους παραολυμπιονίκες βράβευσε σήμερα η Βουλή, για τις διακρίσεις τους στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Δείτε τα βίντεο:










Άκουγαν και δεν είχαν τι να πουν.
Τι είπε στους βουλευτές που βρέθηκαν σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, και δεν ακούστηκε... κιχ;

Ο κ. Φουντουλάκης και οι παραολυμπιονίκες μας βραβεύτηκαν με μετάλλια και επαίνους από τη Βουλή των Ελλήνων, ως ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών τους και των κατορθωμάτων τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος των παραολυμπιονικών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους, αλλά και στη ζωή τους αυτοί οι καθημερινοί ήρωες και φυσικά ως... απάντηση έλαβε το ότι «όλοι γινόμαστε κοινωνοί των προσπαθειών σας».

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε περισσότερα...

Επιδοτούμενα σεμινάρια


Επιδοτούμενα, με ποσό 200 ευρώ, σεμινάρια κατάρτισης διοργανώνουν, σε εφαρμογή του προγράμματος ΕΣΠΑ, εργοδοτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά υλοποίηση επιδοτούμενων σεμιναρίων κατάρτισης για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας της οικονομίας με στόχους την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Πληροφορίες και έντυπα από:

- ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ-ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ: http://www.imegsevee.gr, http://www.kekgsevee.gr, τηλ. 210-8544666

- INE/ΓΣΕΕ-ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ: http://www.inegsee.gr, τηλ. 210-3327737, 210-3327780

- ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ-ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ: http://www.esee.gr, τηλ. 210-3259170

- ΙΕΚΕΜ ΤΕ Α.Ε.: http://www.iekemtee.gr, τηλ. 2118001644.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει η νέα μάχη του Βιλανόβα με τον καρκίνο


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα λίγη ώρα μετά την είδηση επανεμφάνισης του καρκίνου που είχε στην παρωτίδα ο Τίτο Βιλανόβα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της καταλανικής, “SPORT” ο προπονητής της Μπαρτσελόνα θα υποβληθεί την Πέμπτη, σε εγχείρηση αφαίρεσης του όγκου που και πάλι έκανε την εμφάνισή του.

Ο Βιλανόβα, όπως είναι λογικό, θα απουσιάζει από τον πάγκο της ομάδας, με τις πληροφορίες, από την Ισπανία να αναφέρουν ότι ένας εκ των βοηθών του, θα αναλάβει χρέη τεχνικού μέχρι να επιστρέψει υγιής.

Μέχρι και αυτή την στιγμή η Μπαρτσελόνα δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση κάτι που -πλέον- εκτιμάται ότι δεν θα γίνει. Ωστόσο, οι ιστοσελίδες στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου αναφέρουν ότι άνθρωποι από τη διοίκηση της "Μπάρτσα" έχουν επιβεβαιώσει την δυσάρεστη είδηση.

Ο Βιλανόβα, πριν από έναν χρόνο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση η οποία είχε στεφθεί με επιτυχία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

1 στους 2 Έλληνες ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό


Σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα για τις τάσεις αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα.

Η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 400 ατόμων, άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού "Adecco", που παρουσιάστηκε χθες, στο πλαίσιο εκδήλωσης, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 49%, ανέφεραν ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητούν εργασία στο εξωτερικό και ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχθεί σχετική πρόταση, την οποία και εξετάζει. Αναφερόμενοι σε άλλα μέλη του νοικοκυριού τους, 30% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι τουλάχιστον άλλο ένα μέλος του αναζητά εργασία στο εξωτερικό.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ισχυρότερα κίνητρα για μετακίνηση στο εξωτερικό, είναι η υψηλή ανεργία και η ύφεση. Το 36% προβάλει ως κύριο λόγο την ανεργία και την αδυναμία πρόσβασης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας, το 29% την έλλειψη προοπτικής και μόλις το 12% τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα.

Επίσης, το 39% δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ, από το υπόλοιπο 61%, ποσοστό 48% εργάζονται με σχέση πλήρους και 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.

Η πλειονότητα όσων δεν εργάζονται δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους από τον προηγούμενο εργοδότη τους, με ένα σημαντικό ποσοστό, 30%, να δηλώνουν επίσης ότι παραμένουν άνεργοι εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Επίσης, στο ερώτημα τι έχει να τους προσφέρει η εργασία στο εξωτερικό, ποσοστό 63% απάντησαν ότι προσβλέπουν σε υψηλότερες οικονομικές απολαβές, 58% σε καλύτερη ποιότητα ζωής και 47% σε μία πιο αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη. Σχετικά, με τον ελάχιστο επιδιωκόμενο μισθό, 29% του δείγματος απάντησε ότι θα μετοικούσε για ένα μισθό ύψους 2.000 ευρώ, με ποσοστό 28% να δηλώνει ότι θα μετοικούσε ακόμη και για ένα μισθό της τάξεως των 1.500 ευρώ.

Ακόμη, σε ποσοστό 14% απάντησαν ότι αναζητούν θέσεις σχετικές με το αντικείμενό τους, 34% ότι αναζητούν μία θέση σε όσο το δυνατόν πιο συναφές αντικείμενο, ενώ 51% εμφανίζονται έτοιμοι να εξετάσουν δυνατότητες διαφορετικές από την ειδικότητά τους. Περισσότεροι από τους μισούς (53%) δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να φύγουν από την Ελλάδα αμέσως μόλις βρεθεί μια θέση εργασίας σε κάποια άλλη χώρα, ενώ 41% απάντησαν ότι θα μετοικήσουν μόνο στην περίπτωση που το αντικείμενο της εργασίας τούς ικανοποιεί.

Το διαδίκτυο φαίνεται να αποτελεί την πρώτη επιλογή αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό.

Το 42% των ενδιαφερόμενων πρόβαλαν ως κύριο μέσο αναζήτησης τις ιστοσελίδες επαγγελματικής δικτύωσης, το 37% δήλωσαν ότι ενημερώνονται πρωτίστως από τις ιστοσελίδες των εταιρειών του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν και το 33% απάντησαν ότι αντλούν τη σχετική πληροφόρηση μέσω ελληνικών ιστοσελίδων ανακοίνωσης θέσεων εργασίας που αναρτούν και αγγελίες για το εξωτερικό. Αντίστοιχα το 16% αναφέρει ότι επιλέγει για την πληροφόρησή του εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες προορισμού, το 70% φαίνονται να προτιμούν τις ανεπτυγμένες χώρες της Ε.Ε. (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κλπ), το 45% τις ανεπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ, Αυστραλία κλπ), ενώ ένα 12% δείχνει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε αναπτυσσόμενες χώρες εκτός ΕΕ (Μέση Ανατολή κλπ).

Στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι λόγοι που λειτουργούν ανασταλτικά για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, 32% απάντησαν ότι αποθαρρύνονται λόγω των συναισθηματικών τους δεσμών με την Ελλάδα, 14% ότι δεν προχωρούν σε μια τέτοια απόφαση εξαιτίας της φροντίδας εξαρτημένων μελών (π.χ. παιδιά, ηλικιωμένοι) και 10% επειδή για την ώρα είναι ικανοποιημένοι από την επαγγελματική/οικονομική τους κατάσταση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας κλόουν για τα άρρωστα παιδιά


Τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων θα επισκεφτεί ο «Γκόγκε».

Ένας κλόουν είναι ικανός να φέρει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών. Ακόμη κι αυτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται περισσότερο μία νότα αισιοδοξίας και χαράς.

Κάπως έτσι σκέφτηκε ο 52χρονος Γιώργος Φλώρος, ο οποίος, παραμονές Χριστουγέννων, θα βάψει έντονα το πρόσωπο του, θα φορέσει φανταχτερά, περίεργα ρούχα, θα βάλει τη χαρακτηριστική κόκκινη μύτη των κλόουν που σκορπούν το γέλιο με τα αστεία κι αδέξια φερσίματά τους, και θα επισκεφθεί δύο παιδιατρικές κλινικές των Ιωαννίνων.

Ο Γκόγκε, ο κλόουν που δημιούργησε ο ηθοποιός πριν από περίπου 10 χρόνια στη Σουηδία, θα μεταβεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 20 και 21 Δεκεμβρίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και το νοσοκομείο Χατζηκώστα. Εκεί θα παίξει με τα παιδιά και τους συνοδούς, θα κάνει διάφορα ταχυδακτυλουργικά, ενώ στο κόλπο της διασκέδασης σκοπεύει να βάλει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ένα παιδί που βρίσκεται στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου, εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει ανάγκη από αισιοδοξία και ένα χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο, το οποίο πιστεύω πως βοηθάει στην αποθεραπεία, θέλω να του το προσφέρω εγώ. Και όχι μόνο τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Φλώρου.

Ο 52χρονος δεν πρόκειται να δώσει κάποια θεατρική παράσταση σε έναν συγκεκριμένο χώρο του νοσοκομείου. Θα περάσει από όλους τους θαλάμους και θα κάνει ένα ξεχωριστό σόου, με κόλπα, ζογκλερικά και διάφορα αστεία μπροστά σε κάθε παιδάκι, σε μία προσπάθεια να τους προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα. Όπως αναφέρει, δεν θα είναι μία παράσταση για να πάρει ο ίδιος το χειροκρότημα, αλλά για να δώσει χαρά στους μικρούς ασθενείς.

Ο κ.Φλώρου σπούδασε παντομίμα στη Γερμανία. Το 1989 μετακόμισε στη Σουηδία και συνέχισε την καριέρα του ως μίμος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός. Εκεί έγινε μέλος του σουηδικού οργανισμού «Κλόουν Χωρίς Σύνορα», όπου σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ, προσέφεραν χαρά σε νοσοκομεία, καταυλισμούς προσφύγων και αναμορφωτήρια.

Το 2009 επέστρεψε μόνιμα στα Ιωάννινα και συμμετέχει με παραστάσεις, εργαστήρια παντομίμας, ζογκλέρ τσίρκου σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. Στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένας ανάλογος οργανισμός στην Ήπειρο και καλεί όσους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες καλλιτέχνες επιθυμούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

«Θα ήταν πολύ ευχάριστο να δημιουργηθεί ένας οργανισμός "Κλόουν Χωρίς Σύνορα" και στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσα νοσοκομεία και χώροι φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο που μπορούμε να προσφέρουμε το χαμόγελο. Δεν είναι ανάγκη να είναι επαγγελματίες ηθοποιοί ή κλόουν. Μπορεί και κάποιος που παίζει ένα μουσικό όργανο να βοηθήσει, αρκεί να το θέλει" καταλήγει ο 52χρονος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτά στις 30 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη


Εγκρίθηκε η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ανοιχτά θα μπορούν να παραμείνουν την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ύστερα από σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την πράξη, «επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, δηλαδή στις 23 και 30 Δεκεμβρίου, σε προαιρετική πάντοτε βάση και με τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Η ρύθμιση γίνεται με στόχο την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο και τη διευκόλυνση των καταναλωτών».

Κατόπιν τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προτείνει στους εμπόρους της πόλης να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους και στις 30 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο ΕΣΘ είχε δηλώσει την αντίθεσή του στη λειτουργία των καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα, εκτός και αν εγκρινόταν σχετική νομοθετική ρύθμιση.



Διαβάστε περισσότερα...

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι


Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία είχε απαγορεύσει να εισπράττεται το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

To σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

"Γενικά πιθανολογήθηκε ότι από την εκτέλεση της αναιρεσιβαλλόμενης απόφασης 1101/2012 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήματος εκουσίας δικαιοδοσίας) και ιδίως κατά το μέρος που εναγόμενη ΔΕΗ ΑΕ υποχρεώνεται να δέχεται την καταβολή από τους καταναλωτές του αντιτίμου των λογαριασμών που εκδίδει, αφαιρουμένου του αναγραφόμενου ποσού του τέλους ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 ν.4021/2011 για να μην ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος που αυτή εκδίδει το τέλος της ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 ν.4021/2011, την επιφάνεια του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου και το επιβαλλόμενο ποσό, θα προκύψει κίνδυνος βλάβης για το ελληνικό δημόσιο ως αληθινό δικαιούχο και τη ΔΕΗ ΑΕ ως μη δικαιούχο διάδικο, η αποκατάσταση της οποίας δεν θα είναι ευχερής. Αφού με την με άμεση απόδοση του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ τόσο για το 2012, όσο και για το 2013".

Για τους λόγους αυτούς, καταλήγει το σκεπτικό της απόφασης,

"Αναστέλλει την εκτέλεση και την ισχύ της υπ' αριθμ. 1101/2012 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήματος εκουσίας δικαιοδοσίας), πλην της πρώτης διάταξης του διατακτικού της με την αντίστοιχη διάταξη περί απειλής χρηματικής ποινής για κάθε παραβίαση αυτής ανά καταναλωτή και κατά ημέρα παραβίασής της, με την οποία "υποχρεώνει την εναγόμενη να μην διακόπτει την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλουν το τέλος ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 ν. 4021/2011", μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί των από 12-12-2012 και 13-12-2012 αιτήσεων αναιρέσεως, που ασκήθηκαν από τους αιτούντες κατ' αυτής και μάλιστα υπό τον όρο συζήτησης των αναιρέσεων αυτών στην δικάσιμο που ορίστηκε (22-3-2013)".



Διαβάστε περισσότερα...

«Χέρι βοηθείας» από τον ΠΑΟΚ


Πρόσκληση για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.

Να στηρίξουν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ, για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, καλεί η ΠΑΕ τους φίλους της ομάδας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλεί όλους τους φίλους της ομάδας να συμμετέχουν, με όποιον τρόπο αυτοί μπορούν, στην συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές μέρες από τους Συνδέσμους Φίλων ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της κοινωνικής τους δράσης.

Η συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων γίνεται καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα, στα γραφεία των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το Σάββατο 22/12, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ακαδημία Πλαταμώνα, στον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Τούμπας, κάτω από τη Θύρα 4.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πιστεύει και ελπίζει ότι οι φίλοι της ομάδας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά της και στο κάλεσμα όλων των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ προκειμένου να συγκεντρωθούν όσον τον δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και φάρμακα για συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στοπ στη διαθεσιμότητα 34 υπαλλήλων


Η απόφαση που πήρε το Πρωτοδικείο για εργαζομένους στο δήμο Πατρέων.

Την πρώτη τους νίκη απέναντι στον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη διαθεσιμότητα κέρδισαν χθες εργαζόμενοι από το δήμο της Πάτρας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 34 εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή του σχετικού καθεστώτος.

Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2013 οπότε θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα οι προσφεύγοντες θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά χωρίς καμία μεταβολή, εργασιακή και οικονομική.

Αντίστοιχη διαταγή εξέδωσε πριν από λίγες μέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης για 14 δημοτικούς υπαλλήλους και το Πρωτοδικείο Κοζάνης για 17.

Στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς τάχθηκε υπέρ της παραμονής τους στο δήμο.

Να σημειωθεί πως αύριο καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα οι 16 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Χαλκιδέων και ακολουθούν οι 18 ΙΔΑΧ της Νέας Ιωνίας και οι 16 του Δήμου Αρτέμιδος - Σπάτων.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόφιμα στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


Στο πλευρό τους ο δήμος Χανίων.

Τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη μοίρασε χθες ο δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Συγκεκριμένα, έδωσαν 600 σακούλες με τρόφιμα στους ωφελούμενους των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)».

Η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη, δήλωσε:

«Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι έχει σαν στόχο να διατηρήσει συνθήκες αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και αναπήρων στην κατοικία τους.Κατά διαστήματα επεκτείνουμε τις δράσεις μας φροντίζοντας να καλύψουμε κατά το δυνατόν περισσότερες ανάγκες. Διοργανώσαμε δράσεις όπως το Bazaar Τύχης και Φιλανθρωπίας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, δεχτήκαμε χορηγίες, προσφορές και συμβάλλοντας με ιδίους πόρους, προχωρήσαμε στην αγορά ειδών διατροφής.


Σήμερα διανέμουμε τα τρόφιμα αυτά στους ωφελούμενους των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.
Οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Από τις 27 έως 30 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε γεύματα αγάπης ώστε οι εξυπηρετούμενοι του ΒΣΣ να μην αποκλειστούν κοινωνικά και να συμμετέχουν σε πολιτιστικές δράσεις. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που στήριξαν τις προσπάθειες μας.


Καθημερινά πρέπει να αποδεικνύουμε την ανθρώπινη υπόσταση μας και την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, που ζουν με την ελπίδα, ότι ένας από μας θα τους κρατήσει το χέρι με αγάπη και θα τους ζεστάνει μ’ ένα γλυκό λόγο.


Οφείλουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και στις δύσκολες στιγμές να είμαστε παρόντες.Είμαστε όλοι άνθρωποι και σαν άνθρωποι συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαζεύουν ελαιόλαδο και παιχνίδια στο Αγρίνιο


Η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά τη βοήθεια όλων...

Παιδικά παιχνίδια και ελαιόλαδο ανακοίνωσε ότι συγκεντρώνει για την περίοδο των εορτών η Επιτροπή Αλληλεγγύης Αγρινίου.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι: «Στις μέρες που ζούμε, μέρες κρίσης και επίθεσης, κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, υπαρξιακής, μέρες επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στην ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης, η αντίσταση είναι μονόδρομος, η αυτοοργάνωση είναι το όπλο των αδυνάτων».

Το σύνθημά τους είναι «κανείς, μόνος στην κρίση» και γι’ αυτό καλούν τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης στο Αγρίνιο να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν στον αγώνα που δίνει η Επιτροπή. Προς το παρόν πάντως, ζητούν τη στήριξή τους για να μαζευτεί ελαιόλαδο και παιδικά παιχνίδια.


Πηγή: http://agriniopress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κοινωνικό πρόσωπο του Άρη


Επίσκεψη της ΚΑΕ στην παιδιατρική του «Παπαγεωργίου».

Χαμόγελα και δώρα χάρισαν την Τρίτη οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Άρη. Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με σκοπό να δώσουν χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Μοίρασαν δώρα, μπάλες, καπέλα, σκουφάκια και υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα. Οι μικροί θαυμαστές τους ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη τους και η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους.

Οι παίκτες του Άρη μίλησαν με τα παιδιά, ευχήθηκαν σε όλους ταχεία ανάρρωση, φωτογραφήθηκαν, συζήτησαν για την πορεία της ομάδας και αντάλλαξαν ευχές εν όψει των εορτών.



Η Διοίκηση του νοσοκομείου, ο πρόεδρος, Βασίλειος Παπάς, ο γενικός διευθυντής, Γεώργιος Χριστόπουλος και όλο το προσωπικό παρείχε άψογη φιλοξενία στην ομάδα, εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψη των αθλητών και μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες


Δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.

Σειρά δράσεων για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, διοργανώνει, ενόψει των εορτών, ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στις 21 και στις 27 Δεκεμβρίου θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες πακέτα τροφίμων που προέρχονται από δωρεές φορέων, επιχειρήσεων σούπερ-Μάρκετ και ιδιωτών.

Στις 23 Δεκεμβρίου, 2012 και από τις 13.00 έως τις 15.00, θα παρατεθεί σε άπορες οικογένειες το Χριστουγεννιάτικο Γεύμα στη Φοιτητική Λέσχη, σε συνεργασία με το ΑΠΘ.



Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό εστιατόριο και ανταλλακτήριο ρούχων


Δίπλα στους άπορους ο δήμος Αγίας Παρασκευής.

Δίπλα στις άπορες οικογένειες βρίσκεται ο δήμος Αγίας Παρασκευής. Τις τελευταίες ημέρες λειτουργεί κοινωνικό εστιατόριο και ανταλλακτήριο ρούχων.

Σε αυτό σιτίζονται καθημερινά (μεσημέρι και βράδυ) περίπου 110 άτομα ενώ πρόθεση του δήμου είναι να αυξηθούν τα συσσίτια που παρέχονται.

Ο δήμος βέβαια καλεί τους πολίτες που έχουν ρούχα, που μπορούν να φορεθούν από άλλους ανθρώπους, να τους τα δώσουν προκειμένου να τα προωθήσουν σε οικογένειες που δεν έχουν τίποτα…


Διαβάστε περισσότερα...

Σύσταση ειδικής επιτροπής για τις αυτοκτονίες


Πολυπαραγοντικό το φαινόμενο σύμφωνα με το Νίκο Δένδια.

Στη σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, κάνει λόγο σε έγγραφό του που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Έργο της επιτροπής θα είναι να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την διαδικασία και τις βασικές ενέργειες, από νομικής και επιστημονικής πλευράς, αλλά και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Δένδιας για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αυτοκτονιών είναι πολυπαραγοντικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι απόπειρες αυτοκτονίας από το Μάιο του 2010 έως και σήμερα ανέρχονται σε 837. Πριν από λίγες ημέρες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τα οποία προέκυπτε ότι οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1.1.2009 έως 23.08.2012, σε 3.124 πανελλαδικά.


Διαβάστε περισσότερα...

Δικηγόροι χωρίς αμοιβή για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές


Τη βοήθειά τους προσφέρουν ΕΚΠΟΙΖΩ και Νέο ΙΝΚΑ.

Την έναρξη προγράμματος δωρεάν δικαστικής συνδρομής σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που διαμένουν στην Αττική και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο, ανακοίνωσαν η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και το Νέο ΙΝΚΑ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τη σύμπραξη των ενώσεων καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και Νέο ΙΝΚΑ και αφορά στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών, μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας, μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο και κοινοποίησή της», δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου. Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

«Σκοπός της δράσης είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει ο νόμος 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να επανενταχθούν στην ενεργό κοινωνική και οικονομική δράση, κάνοντας ένα καινούριο ξεκίνημα στη ζωή τους», τόνισαν εκπρόσωποι από τις δύο καταναλωτικές ενώσεις. Υπογράμμισαν επίσης ότι, λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, το πρόγραμμα αρχικά θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο και θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών, που διαμένουν εντός Αττικής.

Τα κριτήρια επιλογής, όπως δήλωσαν, είναι αυστηρά προκαθορισμένα και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Πρόσθεσαν επίσης ότι τα κριτήρια είναι οικονομικά και κοινωνικά και ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν πρώτη κατοικία, στους άπορους, τους μακροχρόνια άνεργους, σε άτομα με εξαιρετικά χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, καθώς και σε «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με προβλήματα υγείας, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η κ. Καλαποθαράκου τόνισε ότι, εν μέσω της τρέχουσας δυσμενούς περιόδου που διανύει η χώρα, ολοένα και περισσότερα άτομα, που ανήκουν στις «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στο ελάχιστο κόστος της δικαστικής διαδικασίας, με συνέπεια να αποκλείονται εκ των πραγμάτων από τον εν λόγω Νόμο και να αντιμετωπίζουν τον βάσιμο κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους και περιθωριοποίησης (ποσοστό, που αποτιμάται στο 30% των οφειλετών κατά προσέγγιση).

«Φιλοδοξία μας είναι αυτό το πιλοτικό έργο να γίνει μόνιμος θεσμός, με τη δημιουργία, ενδεχομένως, ενός Κοινωνικού Ταμείου Συνοχής», δήλωσε η κ. Καλαποθαράκου.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των υποθέσεων, που έχουν χειριστεί οι δύο ενώσεις καταναλωτών εξωδικαστικά, η προσφυγή στο Ειρηνοδικείο είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης, συνεπάγεται, όμως και ένα σημαντικό κόστος για τον οφειλέτη. Όπως αναφέρθηκε, η ΕΚΠΟΙΖΩ και το Νέο ΙΝΚΑ έχουν χειριστεί εξωδικαστικά συνολικά 13.325 υποθέσεις, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2012 (9.125 υποθέσεις η ΕΚΠΟΙΖΩ και 4.200 το Νέο ΙΝΚΑ). Από αυτές, 6.807 αφορούν καταναλωτές που διαμένουν στην Αττική (ΕΚΠΟΙΖΩ: 5.307 και Νέο ΙΝΚΑ: 1.500).

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα, καλούνται να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής, που έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της «ΕΚΠΟΙΖΩ» και του «Νέου ΙΝΚΑ», συνυποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για την ένταξή τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση για τις τραπεζικές οφειλές ζητά το Επιμελητήριο Ρεθύμνου


Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Τη θέσπιση ειδικής ρύθμισης για τις οφειλές επιχειρηματιών σε τραπεζικά ιδρύματα ζητά το Επιμελητήριο Ρεθύμνου με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Τράπεζες προβαίνουν σε σωρεία πλειστηριασμών ακινήτων, επαγγελματικών και μη, που ανήκουν σε δανειολήπτες επιχειρηματίες, προκειμένου να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις, τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα αποκτούνται από τις ίδιες τις Τράπεζες σε τιμές που ανέρχονται μόλις στο 10% της αντικειμενικής τους αξίας. Δηλαδή, τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα αποκτούνται από τις Τράπεζες ουσιαστικά έναντι “πινακίου φακής”».

Αυτό επισημαίνει η διοίκηση τού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, σε επιστολή - υπόμνημα που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας τους την αλλαγή του σημερινού καθεστώτος, η οποία όπως τονίζουν «…κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο για να ικανοποιείται το συμφέρον των υπερχρεωμένων επιχειρηματιών, αλλά και το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας».

Σύμφωνα με στοιχεία τού Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, ο ρυθμός των αιτήσεων Τραπεζών προς τα Δικαστήρια της χώρας για έκδοση διαταγών πληρωμής κατά επιχειρηματιών που αφορά μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια αυξάνεται συνεχώς με γεωμετρική πρόοδο, γεγονός που αντικατοπτρίζει τους δείκτες ασφυξίας που επικρατούν σήμερα στην αγορά. «Η σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και η δραματική τροπή που έχει λάβει η αδυναμία κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρηματιών - οφειλετών προς τα τραπεζικά ιδρύματα, επιβάλλουν την άμεση αλλαγή τού καθεστώτος πλειστηριασμών ακίνητων ιδιοκτησίας επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών. Ενόψει, μάλιστα, και της έναρξης τής διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης και σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, με χρήματα του κοινωνικού συνόλου, επιβάλλεται και οι Τράπεζες, από την πλευρά τους, να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και κατανόηση προς τους οφειλέτες τους, οι οποίοι για λόγους -πάνω και πέρα από τη θέλησή τους- αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς αυτές», επισημαίνεται.

Η διοίκηση τού Επιμελητηρίου ζητάει από τους υπουργούς να εξετάσουν τις προτάσεις τους για την επέκταση και βελτίωση των ρυθμίσεων που προβλέπονται στο Ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είτε τη θέσπιση ειδικής ρύθμισης που θα αφορά αποκλειστικά στις οφειλές επιχειρηματιών προς τραπεζικά ιδρύματα. Οι προτάσεις αφορούν: «Αναστολή, μέχρι την έξοδο από την κρίση, της εκτέλεσης, από τις Τράπεζες, πλειστηριασμών ακινήτων επιχειρηματιών - επαγγελματιών και ευνοϊκή διευθέτηση των οφειλών τους, στις περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες οι δανειολήπτες ήσαν συνεπείς στην εξυπηρέτηση των δανείων τους πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Επίσης, εφόσον οι υπερήμεροι δανειολήπτες επιχειρηματίες και επαγγελματίες δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία και εφόσον οι Τράπεζες έχουν εξαντλήσει τα λοιπά μέσα είσπραξης απαιτήσεων (είσπραξη απαιτήσεων έναντι πελατών κ.λπ.), να μην κατακυρώνονται πλειστηριασμοί σε αξία μικρότερη του 70% της αντικειμενικής αξίας των πλειστηριαζόμενων ακινήτων».

Καλούν, μάλιστα, τους κ.κ. Στουρνάρα και Χατζιδάκη να λειτουργήσουν κατά νομοθετικό τρόπο τέτοιο που «να μην υπάρξει καταστροφή του κοινωνικού ιστού και ανθρώπων - επιχειρηματιών, που το μοναδικό έγκλημα που διέπραξαν ήταν η “ανικανότητα” πρόβλεψης τής οικονομικής και της δημοσιονομικής κρίσης που επακολούθησε», όπως αναφέρεται.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Αμπιντάλ


Μετά από δυο επεμβάσεις στο συκώτι.

Μετά την ανανέωση των συμβολαίων των Μέσι, Πουγιόλ, Τσάβι, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα έχουν έναν ακόμα λόγο να χαμογελούν αφού οι γιατροί «άναψαν το πράσινο φως» στον Αμπιντάλ για να επιστρέψει στην δράση.

Ο γάλλος ακραίος αμυντικός των «μπλαουγκράνα» ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια από το πρόβλημα υγείας που προέκυψε στο συκώτι του.

Μετά από δύο επεμβάσεις και… διαψεύδοντας ένα σωρό σενάρια που έλεγαν ότι ο Αμπιντάλ δεν θα αγωνιστεί ποτέ ξανά, το ιατρικό επιτελείο των «μπλαουγκράνα» μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο παίκτης, του «άναψε το πράσινο φως» για να επιστρέψει στις προπονήσεις και αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Οργιάζει» η επαιτεία ενόψει των εορτών


Μην δίνετε χρήματα, συντηρείτε το φαινόμενο συμβουλεύουν ΜΚΟ.

Κάθισε στην άκρη του πεζοδρομίου, πάνω σε ένα χαρτόνι, και άπλωσε επιδεικτικά τα γυμνά της πόδια, τεντώνοντας σε παράκληση το χέρι της.

Με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν, κανείς από τους περαστικούς του πιο εμπορικού δρόμου της Θεσσαλονίκης, δεν μπόρεσε να μείνει ασυγκίνητος σ' αυτή τη γύμνια και οι περισσότεροι έσπευσαν να αφήσουν μερικά ψιλά μέσα στη μικρή χούφτα. Το κορίτσι κρυφογέλασε. Είχε προλάβει να κρύψει τα πολύ ωραία παπουτσάκια της πίσω από την πλάτη της...

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δεκάδες ιστορίες, όπως η παραπάνω, έχουν να αφηγηθούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το φαινόμενο της επαιτείας που «φουντώνει» σε όλα τα αστικά κέντρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Έχοντας «μετρήσει» χιλιόμετρα στην επιτόπια έρευνα, η Βαλμπόνα Χιστούνα, από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης των νέων «Άρσις», έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με επαίτες σε κάθε γωνιά.

«Η Άρσις, με χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υλοποιεί ένα πρόγραμμα με θέμα: 'Δράσεις κατά της εμπορίας, εκμετάλλευσης και παραμέλησης ανηλίκων', σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, καθημερινά μία αλβανόφωνη και μία βουλγαρόφωνη, βγαίνουμε στους δρόμους και μιλάμε με τους επαίτες προσπαθώντας να βοηθήσουμε και να συλλέξουμε πληροφορίες» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Χιστούνα.

Όπως έχει διαπιστώσει, σχεδόν όλοι οι επαίτες είναι τσιγγάνοι, κυρίως από τη Βουλγαρία, ενώ υπάρχουν κάποιοι από Ρουμανία και Αλβανία και λιγότερο από την Ελλάδα.

«Φεύγουν από τις χώρες τους 4-5 οικογένειες μαζί και έρχονται για λίγες μέρες στην Ελλάδα όπου νοικιάζουν διαμερίσματα και μένουν στοιβαγμένοι όλοι μαζί. Στη Θεσσαλονίκη, προτιμούν το κέντρο και κυρίως τα υπόγεια διαμερίσματα που είναι πιο φθηνά και μένουν 10-15 άτομα υπό άθλιες συνθήκες. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που υποψιαζόμαστε ότι έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλά στάθηκε αδύνατο να το διαπιστώσουμε με στοιχεία» λέει η κ. Χιστούνα.

«Εντούτοις», προσθέτει, «αυτόπτες μάρτυρες μας έχουν πει ότι πολλές γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, που ζητιανεύουν, τις μεταφέρουν άγνωστοι με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και τις αφήνουν σε συγκεκριμένα σημεία». Επίσης, δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί ζητιάνοι κρατούν ένα ταμπελάκι με την λέξη «πεινάω», γραμμένη με πανομοιότυπο τρόπο, προφανώς από το ίδιο χέρι.

Όταν πάντως τα μέλη της «Άρσις» πλησιάζουν στο δρόμο παιδιά που ζητιανεύουν προσπαθώντας να μάθουν για τις συνθήκες διαβίωσής τους, διαπιστώνουν ότι όλα είναι δασκαλεμένα να λένε την ίδια ιστορία!

«Τους λέμε ότι πρέπει να πηγαίνουν σχολεία και αυτά μας απαντούν ότι δεν θέλουν, προτιμούν να βοηθήσουν τους γονείς 'να φτιάξουν ένα σπίτι' ή ότι οι γονείς τους δεν έχουν δουλειά» σημειώνει η κ. Χιστούνα, η οποία, μαζί με τη βουλγαρόφωνη Αλεξάνδρα Ματού, προσπαθούν να προσεγγίσουν ανήλικους επαίτες.

Όσο για το πόσο... προσοδοφόρα είναι η ανήλικη επαιτεία, η κ. Χιστούνα αναφέρει ως παράδειγμα ένα παιδί που καθάριζε τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια και της είχε πει ότι κάποιες μέρες έβγαζε μέχρι και 100 ευρώ σε ένα 7ωρο!
«Εμείς αυτό που συμβουλεύουμε πάντα όσους θέλουν να βοηθήσουν, είναι να μην δίνουν ποτέ χρήματα γιατί έτσι συντηρούν το φαινόμενο και, κυρίως, την ανήλικη επαιτεία. Καλύτερα να τους δίνουν ένα μπουκάλι νερό ή φαγητό παρά χρήματα» σημειώνει.

Μονίμως κοιμισμένα παιδιά σε αγκαλιές

Η εικόνα των μονίμως κοιμισμένων παιδιών σε μητρικές αγκαλιές έχει σίγουρα παραξενέψει πολλούς που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν παιδάκια προσχολικής ηλικίας να κοιμούνται συνέχεια, «διευκολύνοντας» την επαιτεία των γονιών.

«Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στην εισαγγελία ανηλίκων αλλά δεν έχει διαπιστωθεί κάτι. Πάντως, πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι φαρμακοποιοί μας είχαν πει ότι αλλοδαπές τσιγγάνες ζητούσαν να αγοράσουν βάλιουμ και άλλα υπνωτικά χάπια.

Κι εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ένα παιδάκι τριών χρονών μπορεί να κοιμάται συνέχεια στην αγκαλιά της μαμάς του...» καταγγέλλει η κ.Χιστούνα. Πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα, ο πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Κυριάκος Θεοδοσιάδης, υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή του παρόμοιο περιστατικό ούτε και έχει γίνει ανάλογη καταγγελία.

Την ίδια άποψη έχει και η υπαστυνόμος του τμήματος ανηλίκων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Παυλίδου η οποία διευκρινίζει ότι, όταν αστυνομικοί προσεγγίζουν γυναίκες που ζητιανεύουν με μωρά, δεν δίνουν την εντύπωση ότι είναι σε λήθαργο, συνεπεία χρήσης υπνωτικών.

«Ξυπνούν δηλαδή αμέσως με το σκούντημα της μαμάς τους» εξηγεί. Όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης της επαιτείας, η κ. Παυλίδου τονίζει ότι, όταν διαπιστώνεται παράβαση, σχηματίζεται δικογραφία και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος. «Βέβαια», συμπληρώνει, «οι εξορμήσεις γίνονται όταν μπορούμε καθώς το τμήμα ανηλίκων απαρτίζεται μόνο από 8 άτομα».


Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για τρόφιμα


Ζητούν προϊόντα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου
.
Έκκληση για τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου απευθύνουν στους πολίτες οι υπεύθυνοί του προκειμένου να μπορεί η ενορία να συνεχίσει να βοηθά τις άπορες οικογένειες.

Και γι’ αυτό τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι: «με τη βοήθεια όλων σας, καθημερινά, προσφέρονται από την ενορία μας, τρόφιμα και ρουχισμός σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες, η φροντίδα μας στρέφεται στους αδελφούς μας, που δεν έχουν τα αυτονόητα.

Οι ανάγκες πολλές και οι συνθήκες δυσκολότερες. Η βοήθειά σας σε αυτή τη χρονική συγκυρία, είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ».

Και ζητούν γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, κρεατικά, είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά.


Πηγή: http://www.lesvosnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχουν ακόμα προνομιούχοι


«Εργαζόμενοι» του ιδιωτικού τομέα μισθοδοτούνται από τα κρατικά ταμεία.

Αν λέγαμε σε κάποιον ότι, στην Ελλάδα της «δημοσιονομικής προσαρμογής», στην Ελλάδα του 2012, με την κοινωνία σε απόγνωση, ο Κρατικός Προϋπολογισμός μισθοδοτεί με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας μια μερίδα προνομιούχων ιδιωτικών υπαλλήλων και μάλιστα με μισθούς προ μνημονίου, θα γινόταν πιστευτό;

Κι όμως, αυτό αποκαλύπτει σήμερα έρευνα με αφορμή πρόσφατη εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (Φ.18/150576/29-11-2012), η οποία φαινομενικά δίνει οδηγίες για να λυθεί ένα θέμα, αυτό της εναρμόνισης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αυτούς των αντιστοίχων Δημόσιων.

Τι φέρνει στο φως;Ότι υπάρχει λογαριασμός του Κρατικού Προϋπολογισμού, που χρηματοδοτείται από τους φόρους μας, αλλά και από ένα ιδιότυπο χαράτσι, ένα παράβολο που πληρώνουν κάθε χρόνο οι οικογένειες των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων (τέως ΕΛΙΓΕ – Ειδικός Λογαριασμός Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης).

Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται για άδειες ανατροφής τέκνων, για εκπαιδευτικές άδειες, αλλά και για τη μισθοδοσία συνδικαλιστών του ιδιωτικού τομέα, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ)! Μάλιστα, πολύ καλά διαβάσατε. Πληρώνουμε από τον προϋπολογισμό συνδικαλιστές.

Κι αν αυτό δεν σας εκπλήσσει… ιδιαίτερα, για τα δεδομένα της Ελλάδας, τα παρακάτω στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι επιμένουν να προστατεύουν κομματικές πελατείες και ημέτερους.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό υπάρχουν δύο κωδικοί σχετικά με αυτό το λογαριασμό:

Ο κωδικός 3444, που αφορά στα έσοδά του, και ο 5295, που αφορά στις δαπάνες.Ο λογαριασμός αυτός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος. Δηλαδή, τα ποσά στους δύο αυτούς κωδικούς πρέπει να είναι κάθε χρόνο ίσα.

Μελετώντας, όμως, την εξέλιξη αυτών των δύο ποσών για το 2011, παρατηρούμε τα εξής:

Για τα έσοδα, η εκτίμηση ήταν 4,75 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012, όταν ήδη η πρόβλεψη για τα έξοδα ήταν 6,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, προβλεπόταν ελλειμματικός.

Στον προϋπολογισμό, όμως, του 2013, ο κωδικός των εσόδων εμφανίζεται για το 2011 στα 6,85 εκατ. δηλαδή, ο συγκεκριμένος λογαριασμός βγαίνει τελικά πλεονασματικός!

Και, ασφαλώς δεν υπάρχει πρόβλημα να βλέπουμε πλεονάσματα στα ελληνικά δημοσιονομικά, είναι απορίας όμως άξιο πώς ξαφνικά αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 2,1 εκατομμύρια, όταν μάλιστα ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία -άρα και των παράβολων, που εισπράττει το Δημόσιο- μειώνεται διαρκώς.

Μήπως αυξήθηκαν τα κρατικά κονδύλια -δηλαδή, τα χρήματά μας, που δίνουμε μέσω των φόρων- για να χρηματοδοτούνται οι «εκπαιδευτικές άδειες» των συνδικαλιστών, ώστε να μην εργάζονται και να ασκούν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα; Μήπως, δηλαδή, επιχειρείται έτσι να καλυφθεί το έλλειμμα του συγκεκριμένου λογαριασμού;

Γιατί, με βάση κάποιες εγκυκλίους, ενώ έχουν παγώσει οι εγκρίσεις αδειών των δημόσιων εκπαιδευτικών λόγω κόστους, εγκρίνονται άδειες ιδιωτικών εκπαιδευτικών επειδή τάχα «δεν προκαλούν δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού».

Επιπλέον, οι αποδοχές των συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ έχουν αναπροσαρμοστεί ή παραμένουν στα προ μνημονίου επίπεδα;

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο και να τον φέρει στη δημοσιότητα, είτε το ίδιο, είτε μέσω των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι να προσέξετε κατά την αγορά κρέατος στις γιορτές


Συμβουλές από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής τους καταναλωτές.

Για την αυξημένη ζήτηση καθώς και τη κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης την περίοδο των γιορτών η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ενημερώνει τους καταναλωτές ότι τα ζώα που προορίζονται για σφαγή και παραγωγή κρέατος, υπόκεινται υποχρεωτικά σε πολλαπλούς κτηνιατρικούς ελέγχους που αφορούν την προστασία της υγείας τους στα εκτροφεία, κατά την μεταφορά, την προ σφαγής εξέταση των ζώων και την διαδικασία σφαγής τους. Σφάζονται σε εγκεκριμένα σφαγεία, στα οποία οι επίσημοι κτηνίατροι πέραν των παραπάνω ελέγχων διενεργούν και τον κρεοσκοπικό έλεγχο του παραγόμενου κρέατος.

Όλα υποχρεωτικά πρέπει να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (σφραγίδα) ωοειδούς σχήματος και χρώματος λαμπρού κυανού (Ε 133) για τα εντός Ευρωπαϊκής Κοινότητας και καστανού (Ε 155) για τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες.

Επίσης πρέπει να φέρουν επισήμανση της χώρας προέλευσης των ζώων με σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος (π.χ. Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.) και επισήμανση ως προς το είδος του σφάγιου (π.χ. αμνός, ερίφιο κ.λπ.).

Επίσης τονίζουν ότι απαγορεύεται να δοθεί στην κατανάλωση κρέας στο οποίο δεν έχουν διενεργηθεί οι παραπάνω έλεγχοι και το οποίο δεν φέρει σήμανση καταλληλότητας.

Και ξεκαθαρίζουν ότι απαγορεύεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία η σφαγή ζώων εντός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με σκοπό την εμπορία του κρέατος τους.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα παρακάτω:

Τα θηράματα, εκτρεφόμενα ή άγρια (ημιάγριοι χοίροι, αγριογούρουνα, ελάφια, ζαρκάδια κλ.π.) θα πρέπει να διατίθενται στην αγορά μόνο εφόσον πληρούν του όρους της νομοθεσίας και προσφέρονται στον καταναλωτή έχοντας υποστεί πλήρη εκδορά (γδάρσιμο) σε εγκεκριμένη εγκατάσταση δίχως να υπάρχουν τεμάχια δέρματος σε αυτά και να φέρουν σήμα καταλληλότητας της εγκατάστασης παραγωγής τους, ωοειδούς σχήματος.

Επίσης σημειώνουν ότι τα σφάγια γαλοπούλας διατίθενται στην αγορά μόνο εφόσον πληρούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, έχουν υποστεί αποπτίλωση και απεντέρωση (να μην υπάρχουν επάνω φτερά, πούπουλα και εντόσθια) και φέρουν σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης παραγωγής τους, ωοειδούς σχήματος σε καρτελάκι ή ετικέτα.

Τα λαγόμορφα (λαγοί, κουνέλια) θα πρέπει να διατίθενται στην αγορά μόνο εφόσον πληρούν τους όρους της νομοθεσίας, έχουν πλήρη εκδορά (γδάρσιμο) σε εγκεκριμένη εγκατάσταση δίχως να υπάρχουν τεμάχια δέρματος σε αυτά και να φέρουν σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης παραγωγής τους, ωοειδούς σχήματος σε καρτελάκι ή ετικέτα.

Όλα τα κρέατα διατίθενται στον καταναλωτή υπό ψύξη ή πωλούνται κατεψυγμένα, συντηρούμενα σε θερμοκρασία μικρότερη των -18ο C.

Τα αυγά πρέπει να διατίθενται στην αγορά έχοντας τις παρακάτω πληροφορίες (στη συσκευασία ή σε πινακίδα): κωδικό παραγωγού, μέθοδο εκτροφής, ελάχιστος χρόνος διατήρησης, ποιότητα και βάρος. Αποφεύγουμε να αγοράζουμε αυγά με μη φυσιολογικό κέλυφος(σπασμένο, λερωμένο κλπ.). Δεν καταναλώνουμε αυγά τα οποία παρουσιάζουν στο εσωτερικό αλλοιώσεις στα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά (οσμές, αλλαγή χρώματος κ.λπ).

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής με αίσθημα ευθύνης προς τους καταναλωτές και κύριο μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας προτρέπει τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να προμηθεύονται τρόφιμα από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τα οποία φέρουν τις απαραίτητες ενδείξεις και σήμανση καταλληλότητας. Επίσης καλεί τους υπευθύνους των επιχειρήσεων τροφίμων να τηρούν την κείμενη νομοθεσία, όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Παράλληλα διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό παιδιών και οικογενειών η «Αποστολή»


Προσέφερε τρόφιμα σε Κιλκίς και Λαγκαδά.

Δύο τόνους και 750 κιλά τροφίμων για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας στο Κιλκίς και στο Λαγκαδά προσέφερε σήμερα ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή.

Κλιμάκιο της Αποστολής με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκε πρώτα το Κιλκίς και συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ στον οποίο παρέδωσε δέματα τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων της Ιεράς Μητροπόλεως. Αμέσως μετά η Αποστολή παρέδωσε δέματα αγάπης τροφίμων στο Λαγκαδά παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη.

Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα η Αποστολή στέκεται στο πλευρό των οικογενειών που στερούνται τα βασικά για την επιβίωση και ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε την Αποστολή για τις δράσεις και το έργο της καθώς και την στήριξη στην Ιερά Μητρόπολη η οποία είναι διαρκής και δίνεται διέξοδο και ανακούφιση σε ελληνικές οικογένειες ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει η περιφέρεια του λέγοντας χαρακτηριστικά: «4000 κάτοικοι μας φύγανε ως μετανάστες την τελευταία περίοδο».



Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο διότι , όπως είπε «μέσω της Αποστολής στηρίζει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας . Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής πάντοτε ανταποκρίνεται στα αιτήματα της τοπικής μας Εκκλησίας που έχουν σχέση με τη λειτουργία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου και των συσσιτίων που εξυπηρετούν πάνω από 5000 κατοίκους.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά χαρακτήρισε το έργο της Αποστολής έργο μαρτυρίας πίστεως της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας στους δύσκολους καιρούς που διερχόμεθα».

Ο κ. Δήμτσας στη συνάντηση του με τους Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Λαγκαδά κ. Ιωάννη ενημερώθηκε για τα των προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και μετέφερε τις ευλογίες του Προέδρου της Αποστολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β'.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής τόνισε:

«Είμαστε κοντά στο έργο σας και μοιραζόμαστε τις δυσκολίες σας. Βρισκόμαστε δίπλα σας και μας δίνει χαρά που μπορούμε να συνδράμουμε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Είμαστε περήφανοι που η Αποστολή έχει στηρίξει τις ελληνικές οικογένειες για να έχουν τα απαραίτητα τις μέρες των Χριστουγέννων, βρίσκεται στο πλευρό τους για να στρώσουν γιορτινό τραπέζι και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε όλοι μαζί στην προσπάθεια να αλλάξει η ζωή μας. Αξίζει το κόπο , κατέληξε, να το παλέψουμε για εμάς για τα παιδιά μας για το μέλλον μας».




Διαβάστε περισσότερα...

Έλεγχοι για την ορθή χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού


Θα διενεργούνται από το υπουργείο Οικονομικών.

Δειγματοληπτικούς ελέγχους στις εταιρείες που έχουν ελεγχθεί από νόμιμους ιδιώτες ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία στα πλαίσια του νόμου για τη χορήγηση του ειδικού φορολογικού πιστοποιητικού θα διενεργεί το υπουργείο Οικονομικών.

Η υπαγωγή των υποθέσεων στο δείγμα θα γίνει με βάση κατάταξη που θα προκύψει από μοριοδότηση μετά από εφαρμογή των προβλεπόμενων κριτηρίων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη οι έλεγχοι θα αφορούν στις επιχειρήσεις εκείνες των οποίων η διαχειριστική περίοδος έληξε από 1η Δεκεμβρίου 2011 έως και 31 Μαρτίου 2012 αλλά και σε εκείνες των οποίων ενώ η διαχειριστική περίοδος είχε λήξει έως και 30 Νοεμβρίου 2011, η υποβολή του ετήσιου πιστοποιητικού πραγματοποιήθηκε εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να μην έχουν συμπεριληφθεί στη διαδικασία δειγματοληπτικού ελέγχου της τάξης του 9%.

Στη διαδικασία ένταξης στον δειγματοληπτικό έλεγχο πάντως δεν συμπεριλαμβάνονται οι υποθέσεις εκείνες για τις οποίες έχει εκδοθεί έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης με αρνητικό συμπέρασμα ή με αδυναμία έκφρασης γνώμης, για τις οποίες ο προϊστάμενος της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας εκδίδει άμεσα εντολή τακτικού ελέγχου.

Στις περιπτώσεις υποθέσεων για τις οποίες έχει υποβληθεί έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης με θέματα έμφασης ή επιφύλαξης ή επιφύλαξης και έμφασης και εφόσον αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί στο δείγμα, ο προϊστάμενος της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας διενεργεί υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα προσωρινό έλεγχο για την αξιολόγηση των θεμάτων που περιγράφονται στην έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης.

Αν από τον συγκεκριμένο έλεγχο διαπιστωθούν στοιχεία ή ενδείξεις για σοβαρές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, ο έφορος εισηγείται τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν δασκάλους ελληνικών στη Βουλγαρία


Θέλουν να μάθουν τη γλώσσα για να βρουν δουλειά στη χώρα μας....

Δασκάλους για να τους διδάξουν την ελληνική γλώσσα ώστε να διευκολυνθούν στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ζητούν οι κάτοικοι του χωριού Τσράντσα της Βουλγαρίας, που απέχει «μια ανάσα» από τα σύνορα με την Ελλάδα.

«Απλωμένη» στα… σπλάχνα της Ροδόπης, η Τσράντσα απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Γκότσε Ντέλτσεφ ενώ σε ευθεία γραμμή το πιο κοντινό χωριό στην Ελλάδα είναι οι Ποταμοί του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

«Καθώς πολλοί από τους 650 κατοίκους της Τσράντσα πηγαίνουν στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά, ως εποχιακοί εργάτες, η καλή γνώση των ελληνικών θα τους διευκόλυνε σημαντικά» δήλωσε ο κοινοτάρχης της Τσράντσα, Ιλίν Ντολαπτσίεφ.

«Γι’ αυτό», προσθέτει «απευθύναμε γραπτώς το αίτημά μας στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αλλά και στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια».

Η Ελλάδα, λόγω της εγγύτητας, είναι ο πρώτος προορισμός για τους κατοίκους της Τσράντσα, οι οποίοι δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά με τα λίγα χρήματα που κερδίζουν από την καλλιέργεια του καπνού, όπως τονίζει ο κ. Ντολαπτσίεφ.

«Τα κτήματα που έχουμε είναι μικρής έκτασης και ο κάθε αγρότης δύναται να βγάλει, κατά μέσο όρο, περίπου 500 κιλά καπνό το χρόνο. Αν σκεφτείτε ότι τα καπνά μας τα παίρνουν προς έξι λέβα (τρία ευρώ) το κιλό, τα 3000 λέβα (1500 ευρώ) το χρόνο δεν φτάνουν με τίποτα για να καλυφθούν οι ανάγκες μιας οικογένειας» επισημαίνει ο 46χρονος κοινοτάρχης της Τσράντσα.

Άλλοι προορισμοί, κυρίως για τους νεότερους, εκτός από την Ελλάδα, είναι η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Κύπρος και η Ισπανία. Ο κοινοτάρχης της Τσράντσα, πιστεύει ότι «στην Ελλάδα το κράτος είναι φτωχό ενώ οι κάτοικοι της έχουν χρήματα, σε αντίθεση με τη Βουλγαρία».

Πριν από περίπου έναν μήνα, οι κάτοικοι της Τσράντσα έγιναν ευρύτερα γνωστοί από τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, στο οποίο αναφερόταν ότι η κοινότητα αυτή της Βουλγαρίας ζητάει να υπαχθεί διοικητικά στην Ελλάδα.


Πηγή: thrakitoday.com
Διαβάστε περισσότερα...

Πεζοδρόμια για τυφλούς made in Greece


Μόνο εδώ τέτοιες ντροπιαστικές κατασκευές
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στο «Ελπίδα» την Πέμπτη


Μετά το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού και αυτό του μπάσκετ θα επισκεφθεί – ενόψει των εορτών- την ογκολογική κλινική «Ελπίδα».

Η επίσκεψη θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (18/12) και ώρα 13:00, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» και το τεχνικό επιτελείο να μοιράζουν αγάπη, χαμόγελα, αλλά και αισιοδοξία στα παιδιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Δώρα και κυρίως χαμόγελα και αγάπη θα χαρίσει για μία ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η ομάδα θα επισκεφθεί την «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 13.00. Παίκτες και τεχνικό επιτελείο θα μοιράσουν δώρα, ευχές και το κυριότερο αγάπη στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, ενώ θα βοηθήσουν και στο στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου».


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταθερή η υγεία του Τσάβες


Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Τσάβες, σύμφωνα με την τελευταία κυβερνητική ενημέρωση. Ο 58χρονος πρόεδρος ακολουθεί αυστηρά τις ιατρικές οδηγίες και έχει "διαταχθεί" να είναι σε απόλυτη ξεκούραση.

Σε σταθερή κατάσταση είναι η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, μετά την θεραπευτική αγωγή για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την λοίμωξη του αναπνευστικού, από την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε πριν από μία εβδομάδα για να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος.

«Η γενική κατάσταση του προέδρου είναι σταθερή, αφού διαγνώστηκε λοίμωξη του αναπνευστικού την οποία η ιατρική ομάδα αντιμετώπισε αμέσως», είπε ο υπουργός Πληροφοριών Ερνέστο Βιλέγκας, στην τελευταία ενημέρωση για τη υγεία του Τσάβες.

Ο Βιλέγκας είπε ότι ο σοσιαλιστής ηγέτης της Βενεζουέλας, ο οποίος είναι στην Κούβα, ακολουθεί αυστηρά τις ιατρικές οδηγίες και έχει "διαταχθεί" να είναι σε απόλυτη ξεκούραση.

Ο 58χρονος Τσάβες, μάχεται για να ξεπεράσει και αυτή την χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο, από τον οποίο διαγνώσθηκε ότι πάσχει για πρώτη φορά στα μέσα του 2011.

Αν και οι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας είναι αισιόδοξοι για τις πιθανότητας αποκατάστασης της υγείας του προέδρου, οι φήμες ανθούν ότι μπορεί να χρειαστεί να παραιτηθεί από την εξουσία, ή ακόμη και να μην επιβιώσει.

Ήδη ο Τσάβες πριν από την αναχώρηση του για την Κούβα, ονόμασε τον προτεινόμενο από τον ίδιο διάδοχο του και προέτρεψε τους πολίτες να ψηφίσουν γι’ αυτόν, αν διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές. Υπό ομαλές συνθήκες η νέα θητεία του Ούγκο Τσάβες ξεκινά στις 10 Ιανουαρίου.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...