Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ζητούν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο θέμα κατασκευής μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό


10 φορείς της Ρόδου κατέθεσαν χθες στο Δήμο Ρόδου, αίτημα, συνοδευόμενο από 1.450 υπογραφές δημοτών, για την συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέματος για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου.

«Προς: Πρόεδρο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Θέμα : Αίτημα για συζήτηση του θέματος «Κατασκευή Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να ξεκινήσει, επιτέλους, ο διάλογος για την κατασκευή ενός Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό, μέσα από τον Δήμο, που είναι και το πλέον αρμόδιο όργανο για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Γνωρίζουμε πως η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο θα κληθούν να παρουσιάσουν τις μελέτες τους επενδυτικά σχήματα από όλο τον κόσμο.

Αναφορικά με την εξεύρεση πόρων γι’ αυτό το project, θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θα υπήρχε καμία ελπίδα και καμία σοβαρή υπόσταση, εάν δεν είχαμε την πεποίθηση ότι η χρηματοδότησή του μπορεί να εξασφαλιστεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

Θα ήταν ουτοπικό εκ μέρους μας να πιστεύουμε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να υλοποιήσει οικονομικά αυτό το έργο, τη στιγμή που δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες για τα οικονομικά του τόπου μας.

Δεν σημαίνει όμως ότι αυτή η οικονομική δυσπραγία – η οποία δυστυχώς θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα – θα πρέπει να λειτουργήσει ανασταλτικά στο να ξεκινήσει, επιτέλους, ο διάλογος για την κατασκευή ενός τέτοιου μνημείου.

Η Ρόδος έχει ανάγκη από μια επένδυση τέτοιας κλίμακας που θα της δώσει ώθηση, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξή της, χωρίς η χρηματοδότησή της να επιβαρύνει οικονομικά τον δημότη της.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να δηλώσουμε ότι σ’ αυτή τη συζήτηση επιθυμούμε την συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, ακόμη και εκείνων που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την εικόνα αυτού του μνημείου. Δεν αποσκοπούμε στην εφαρμογή καμιάς συγκεκριμένης μορφής του Κολοσσού, ούτε μεγέθους του ή τοποθεσίας του. Στόχος μας είναι να κατασκευαστεί ένα μνημείο καλαίσθητο αλλά το κυριότερο …. αποδεκτό από όλο το λαό της Ρόδου.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως εντάξετε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα “Κατασκευή Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου”.

Σας επισυνάπτουμε τις υπογραφές υποστήριξης του εγχειρήματος από δέκα παραγωγικούς φορείς της Ρόδου και 1.450 Δημότες Ρόδου.

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.

Με εκτίμηση,

Οι εκπρόσωποι των φορέων

• Τοκούζης Παναγιώτης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικ/νων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδ/σου – Πρόεδρος της «Τουριστικά Καταλύματα Δωδ/σου»

• Τσούλος Νικόλαος -Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδ/σου

• Μπόνης Νικόλαος – Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

• Κλούβας Ιωάννης – Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Δωδ/σου

• Μαστόρου Μιχαήλ – Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου

• Ματσίγγος Γεώργιος – Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

• Κώστας Σάββας – Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

• Γιαννάς Στέργος – Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Γραφείων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ρόδου

• Λαμπαδάκη Παπασάββα Αικατερίνη– Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Δωδ/σου».


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταστροφές και νεκροί από την κακοκαιρία τις τελευταίες μέρες σε όλο τον κόσμο


Γιατί κλείνει το μουσείο του Λούβρου


Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή προκειμένου να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους» πολύτιμα έργα τέχνης που απειλούνται από τις πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ολοένα και ανεβαίνει, ανακοίνωσε η διεύθυνση του μουσείου.

«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό στο κοινό αύριο για προληπτικούς λόγους: το κοινό ή το προσωπικό του μουσείου δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο αλλά (το μέτρο αυτό) θα μας επιτρέψει να απομακρύνουμε ήρεμα κάποιες συλλογές έργων τέχνης που είναι απαραίτητο να μεταφερθούν σε άλλο σημείο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος τα έργα τέχνης που βρίσκονται εκτεθειμένα σε χώρους που απειλούνται από τις πλημμύρες και να τα εγκαταστήσουμε σε αίθουσες σε υψηλότερους ορόφους» διευκρίνισε η διεύθυνση του Λούβρου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον 9 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται ετησίως το Λούβρο, το πλέον δημοφιλές μουσείο στον κόσμο.

----------------

Φονικές βροχοπτώσεις στο Τέξας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 31 κομητείες.

Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις αγνοούνται στο Τέξας μετά την ανατροπή του οχήματός τους στην περιοχή Fort Hood όπου σημειώνονται πολύ έντονες βροχοπτώσεις.

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων προκάλεσε προβλήματα στις μεταφορές, και υπερχείλιση ποταμών και ανάγκασε πολλούς κατοίκους να κατευθυνθούν σε καταφύγια.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, το όχημα ανατράπηκε σε ρηχό πέρασμα στο Owl Creek του Fort Hood κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Μετά τον εντοπισμό των πέντε νεκρών, οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση των τεσσάρων στρατιωτών που αγνοούνται.

Ακόμα τρεις στρατιώτες διασώθηκαν και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Λόγω της κακοκαιρίας στο Χιούστον και το Ντάλας ματαιώθηκαν 200 πτήσεις χθες το απόγευμα. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται και στους αυτοκινητοδρόμους της περιοχής λόγω τροχαίων που σχετίζονται με την έντονη βροχή.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 31 κομητείες, εκταμιεύοντας κρατικά χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές.

Η κακοκαιρία κόστισε ακόμα έξι ανθρώπινες ζωές στο Τέξας, την περασμένη εβδομάδα.

----------------

Οι πλημμύρες "έπνιξαν" το Παρίσι και έκλεισαν το Λούβρο


Βιβλικές καταστροφές έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου μετά την υπερχείλιση του Σηκουάνα το μουσείο του Λούβρου θα παραμείνει κλειστό.

Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κλείσουν το μουσείο την Παρασκευή έτσι ώστε να μεταφέρουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του, μετά την υπερχείλιση του ποταμού.

Την ίδια ώρα έχουν κλείσει περισσότερα από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στο Παρίσι λόγω της απειλητικής ανόδου του νερού.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:













Δείτε το βίντεο εδώ:



----------------

"Γυμνό" το μουσείο του Λούβρου


Το δημοφιλέστερο μουσείο στον κόσμο, το μουσείο του Λούβρου που στολίζει την γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον στο έλεος των πλημμυρών, μετά την υπερχείλιση του Σηκουάνα.

Τα έργα τέχνης που άλλοτε προσέλκυαν χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, σήμερα αποθηκεύονται σε κούτες για να μην καταστραφούν και το μουσείο σταδιακά αδειάζει.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:









,----------------

Η φωτογραφία από την πλημμυρισμένη Γαλλία που έγινε viral

Η φωτογραφία με έναν νεαρό που κρατάει στα χέρια του ένα ψάρι στους πλημμυρισμένους δρόμους της Γαλλίας, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Ο νεαρός υποστηρίζει ότι εντόπισε έναν κυπρίνο να κολυμπάει στους πλημμυρισμένους δρόμους ανάμεσα στα αυτοκίνητα, στην περιοχή Longjumeau του Παρισιού.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η Liberation ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν το περιστατικό είναι πραγματικό ή ο νεαρός θέλησε απλά να κάνει πλάκα.

Δείτε τη φωτογραφία:



----------------

«Πνίγεται» το Παρίσι

Δείτε φωτογραφίες από την πλημυρισμένη γαλλική πρωτεύουσα.

Μετά από πολλές μέρες έντονων βροχοπτώσεων στη Γαλλία που άφησαν πίσω τους ένα νεκρό την Τρίτη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφτασαν στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου η στάθμη του Σηκουάνα υπολογίζεται να φτάσει τα 6,5 μέτρα απόψε το βράδυ, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι.

Το αποτέλεσμα είναι οι δρόμοι που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού να έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά, ενώ μικρές επιχειρήσεις δίπλα στις όχθες έχουν πλημμυρίσει και η γραμμή του υπόγειου σιδηροδρόμου παραμένει κλειστή.

Στο Βιλνέβ Σεν Ζορζ, κοντά στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, στρατιώτες και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν τους κατοίκους που εγκλωβίστηκαν, με το ύψος των υδάτων που έχουν κατακλύσει τα πάντα να ξεπερνά το ύψος του γονάτου. Στο κοντινό Κορμπέιλ Εσόν οι ντόπιοι χρησιμοποίησαν καγιάκ για να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους όπου επιπλέουν επίσης εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Μεσούσης της κακοκαίρας, το ύψος των ζημιών υπολογίζεται ήδη σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως επισημαίνουν δύο εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ παραμένουν κλειστά για το κοινό σήμερα. Στο Λούβρο, οι εργαζόμενοι γέμισαν εκατοντάδες χαρτόκουτα, στο εξωτερικό το οποίων τοποθετήθηκε η επισήμανση «εύθραστο» και περιέχουν αγάλματα, βάζα και άλλα πολύτιμα έργα τέχνης.

Οι υπεύθυνοι των μουσείων του Λούβρου και του Ορσέ στο Παρίσι μετέφεραν δεκάδες έργα τέχνης και πολύτιμα αριστουργήματα σε ασφαλείς χώρους και οι στρατιώτες απομάκρυναν κατοίκους που παγιδεύτηκαν στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Αναφορικά με τα μουσεία, ακόμα κι αν στην καλύτερη περίπτωση δεν πλημμυρίσουν οι αποθήκες σήμερα, εφαρμόζεται μια αυτόματη διαδικασία όταν η στάθμη ξεπεράσει τα 5,5 μέτρα, να μεταφέρονται τα έργα τέχνης στις αποθήκες σε υψηλότερους ορόφους» περιέγραψε ο Μπρούνο Ζουλιάρ, αντιδήμαρχος του Παρισιού, στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Δείτε φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη γαλλική πρωτεύουσα…
































Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αρτοποιοί δεν θα ανεβάσουν την τιμή στο ψωμί: Θα απορροφήσουμε την αύξηση του ΦΠΑ


«Οι τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και μια οκταετία»
.

Σε διάψευση της είδησης ότι οι αλλαγές στους φόρους θα φέρουν ανατιμήσεις ως 42% στο ψωμί προχώρησε η Ομοσπονδία Αρτοποιών, διαβεβαιώνοντας ότι ο κλάδος θα απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι πρώτες ύλες.

«Σε διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στις εν γένει αυξήσεις διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών, γίνεται μνεία για αύξηση στο ψωμί. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι τιμές του άρτου και των αρτοπαρασκευασμάτων διαμορφώνονται ελεύθερα. Την ευθύνη για τον καθορισμό τιμής πώλησης έχει αποκλειστικά ο κάθε επιχειρηματίας αρτοποιός. Κανένας φορέας δεν έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να προσδιορίσει τιμές πώλησης. Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε σαν επίσημο Δευτεροβάθμιο όργανο των Αρτοποιών όλης της Ελλάδας πως κάθε συνάδελφος αρτοποιός μεμονωμένα έχει την ευθύνη της τιμής πώλησης του ψωμιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την οικονομική κατάσταση του Έλληνα καταναλωτή και επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη απέναντι του, ως εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει για αύξηση στην τιμή του ψωμιού και των προϊόντων αρτοποιίας», επισημαίνεται.

Οι αρτοποιοί υπογραμμίζουν επίσης ότι «οι τιμές άρτου, αρτοσκευασμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων που διατίθενται στα αρτοποιεία παραμένουν σταθερές εδώ και μια οκταετία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Αγραφιώτου


Άνθρωπο-σκιά στο παρελθόν τις Αγραφιώτου ψάχνει η Αστυνομία

Πού στρέφονται οι έρευνες.

Oι μελετημένες ενέργειες του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου, που δείχνουν ότι γνώριζε πολύ καλά το υπόγειο της φρίκης στο Μαρούσι και πιθανότατα τις μετακινήσεις και τα ωράρια της άτυχης γυναίκας, σφίγγουν τον κλοιό των ερευνών στο περιβάλλον της. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας εστιάζουν στο ενδεχόμενο να υπάρχει πρόσωπο – σκιά από το παρελθόν με το οποίο η 69χρονη συνταξιούχος είχε σχέσεις όπως γράφει η Espresso.

Είτε τα κίνητρα του βάρβαρου εγκλήματος ήταν σεξουαλικά είτε όχι, η αγριότητα με την οποία χτυπήθηκε και δολοφονήθηκε η Ελευθερία Αγραφιώτου δείχνει απύθμενο μίσος για το θύμα που δύσκολα θα μπορούσε να εκδηλωθεί από κάποιον εντελώς άγνωστό της. Από τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο με το οποίο η 69χρονη είχε οικονομικές διαφορές, όμως οι αστυνομικοί «σκανάρουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς της σε βάθος πενταετίας πλέον ή και πιο πίσω, προσπαθώντας να εντοπίσουν συναλλαγές της που ίσως κρύβουν το κίνητρο για την άγρια δολοφονία της.

Πάντως οι αστυνομικοί πέφτουν συνεχώς σε «τοίχους» οι οποίοι διατηρούν το σκοτάδι γύρω από την υπόθεση – θρίλερ. Αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι μόνο «ορφανά» αποτυπώματα υπάρχουν στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου, και στο τρίτο υπόγειο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της γυναίκας, 34 μέρες μετά την εξαφάνισή της από το Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις κρίσιμες ώρες πριν δολοφονηθεί, ύποπτο χαρακτηρίστηκε ένα τηλεφώνημα που είχε δεχθεί από Ρωσία. Στη συνέχεια αποδείχτηκε πως έγινε από φιλικό της πρόσωπο που βρισκόταν σε ταξίδι. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που επικοινώνησαν με την Αγραφιώτου έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά κανένα δεν θεωρείται ύποπτο, τουλάχιστον προς το παρόν.

------------

Νέα εξέλιξη στη δολοφονία της Αγραφιώτου - Που εστιάζουν οι έρευνες


Oι μελετημένες ενέργειες του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου, που δείχνουν ότι γνώριζε πολύ καλά το υπόγειο της φρίκης στο Μαρούσι και πιθανότατα τις μετακινήσεις και τα ωράρια της άτυχης γυναίκας, σφίγγουν τον κλοιό των ερευνών στο περιβάλλον της. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας εστιάζουν στο ενδεχόμενο να υπάρχει πρόσωπο – σκιά από το παρελθόν με το οποίο η 69χρονη συνταξιούχος είχε σχέσεις, χωρίς να το γνωρίζουν οι δικοί της άνθρωποι.

Είτε τα κίνητρα του βάρβαρου εγκλήματος ήταν σεξουαλικά είτε όχι, η αγριότητα με την οποία χτυπήθηκε και δολοφονήθηκε η Ελευθερία Αγραφιώτου δείχνει απύθμενο μίσος για το θύμα που δύσκολα θα μπορούσε να εκδηλωθεί από κάποιον εντελώς άγνωστό της. Από τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο με το οποίο η 69χρονη είχε οικονομικές διαφορές, όμως οι αστυνομικοί «σκανάρουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς της σε βάθος πενταετίας πλέον ή και πιο πίσω, προσπαθώντας να εντοπίσουν συναλλαγές της που ίσως κρύβουν το κίνητρο για την άγρια δολοφονία της.

Παρότι οι εκτιμήσεις οδηγούν τις αρχές σε εμπλοκή γνωστού της προσώπου δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να είναι ένας άγνωστος μανιακός που είχε δράσει σε βάθος χρόνου στο παρελθόν. Για τον λόγο αυτό, ξεσκονίζουν τους φακέλους ατόμων που έχουν συλληφθεί, καταδικαστεί και αποφυλακιστεί για βιασμούς, απόπειρες βιασμών και ειδεχθείς ανθρωποκτονίες, όχι μόνο στην περιοχή του Αμαρουσίου αλλά και ευρύτερα στα βόρεια προάστια.

Πάντως οι αστυνομικοί πέφτουν συνεχώς σε «τοίχους» οι οποίοι διατηρούν το σκοτάδι γύρω από την υπόθεση – θρίλερ. Αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι μόνο «ορφανά» αποτυπώματα υπάρχουν στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου, και στο τρίτο υπόγειο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της γυναίκας, 34 μέρες μετά την εξαφάνισή της από το Νέο Ηράκλειο.

Η άρση τηλεφωνικού απόρρητου

Σύμφωνα με πληροφορίες τις κρίσιμες ώρες πριν δολοφονηθεί, ύποπτο χαρακτηρίστηκε ένα τηλεφώνημα που είχε δεχθεί από Ρωσία. Στη συνέχεια αποδείχτηκε πως έγινε από φιλικό της πρόσωπο που βρισκόταν σε ταξίδι. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που επικοινώνησαν με την Αγραφιώτου έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά κανένα δεν θεωρείται ύποπτο, τουλάχιστον προς το παρόν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα


Δωρεάν είσοδο για 1.500 ανέργους στην πρόβα τζενεράλε της «Αΐντας»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει η Εθνική Λυρική Σκηνή την προσφορά της.

Χίλιες πεντακόσιες δωρεάν θέσεις στη γενική δοκιμή της όπερας «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι – της πρώτης καλοκαιρινής της παραγωγής στο Ηρώδειο - θα προσφέρει σε ανέργους την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 21.00, η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής.

Αναλογιζόμενη την παρούσα κοινωνική κατάσταση, η ΕΛΣ προσφέρει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί ενός σπουδαίου έργου τέχνης, με στόχο να καταδείξει ότι η λυρική τέχνη δεν γνωρίζει κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Με την μεγαλειώδη «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, στις 10, 11, 12, 15 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η δημοφιλής όπερα παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή της ΕΛΣ, από το φημισμένο Φεστιβάλ Όπερας της Ταορμίνας, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και Ηλία Βουδούρη, σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε, με μια πλειάδα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων μονωδών και με την ορχήστρα, τη χορωδία και το μπαλέτο της Λυρικής.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή, θα γίνεται με επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας των ενδιαφερομένων, στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 - 61, 210 36.62.100), την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 14.00 έως τις 21.00 και την Τετάρτη 8 Ιουνίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 21.00.

------------------

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το «σπίτι»


Με έργα λιλιπούτειων ζωγράφων θα πλημμυρίσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 7 μέχρι τις 11 Ιουνίου. Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Μοσχάτου «Δημήτρειον» διοργανώνουν Έκθεση με θέμα «Ένα σπίτι, μία πατρίδα, ο ίδιος ουρανός…». Οι «μικροί καλλιτέχνες» του ΚΔΑΠ, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, συνεργάστηκαν με τον ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκη και την εικαστικό Καίτη Προφήτη και αποτύπωσαν στο χαρτί το δικό τους «ΣΠΙΤΙ», επιστρατεύοντας όλη τους τη φαντασία για να δημιουργήσουν τα έργα τέχνης που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου ο εξωτερικός χώρος του Δημοτικού Θεάτρου θα μετατραπεί σε ατέλειωτο παιδικό πάρτι, με μουσική από παιδικές χορωδίες, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, μάγους, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δράκους, νεράιδες, face painting και ένα μεγάλο καβαλέτο για να ζωγραφίσουν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την έκθεση.

Το «Δημήτρειον» είναι μία από τις βασικότερες δομές εκπαίδευσης που λειτουργεί ο οργανισμός «Αποστολή» η οποία παρέχει μετασχολικά προγράμματα εκπαιδευτικής υποστήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδας και ψυχαγωγίας σε μικρούς μαθητές. Στο φιλόξενο χώρο του καθημερινά περνούν το χρόνο τους 60 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.









Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη ακαδημία μοτοσυκλέτας για παιδιά και νέους


Ανοικτή πρόσκληση στα εγκαίνια της Yamaha Juniors Academy.

Η πρώτη Ακαδημία ασφαλούς οδήγησης για παιδιά και νέους «YAMAHA JUNIOR ACADEMY» πραγματοποιεί τα επίσημα εγκαίνιά της, και προσκαλεί όλους όσους θέλουν να δουν από κοντά το έργο της και να γνωρίσουν τους συντελεστές της.

Η Ακαδημία έχει ως κύριο έργο τη δομημένη εκπαίδευση αναβατών που μαθαίνουν από μικρή ηλικία όλους τους κανόνες και τα μυστικά της οδήγησης. Έτσι, σε όποιο βαθμό κι αν αναπτύξουν αργότερα την ενασχόλησή τους με τη μοτοσυκλέτα, απλή μετακίνηση ή και αθλητική εμπλοκή, θα έχουν όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια ασφαλή και ευχάριστη δραστηριότητα.

Με τη χορηγία αυτή η εταιρεία έχει απώτερο στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση μίας νέας φιλοσοφίας γύρω από τα θέματα μοτοσυκλετιστικής εκπαίδευσης.

Την ημέρα των εγκαινίων οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία εκτός από επιδείξεις δεξιοτεχνίας από τους μικρούς αναβάτες, να παρακολουθήσουν ζωντανά τον 7ο αγώνα MOTO-GP της Catalunya.

Η ισπανική πίστα έχει ιδιαίτερη σημασία για την Yamaha Junior Academy, καθώς η πίστα εκμάθησης της σχολής αποτελεί –σε μικρότερη κλίμακα- πιστή αποτύπωση της Catalunya!

Ώρα Προσέλευσης: 2.30 το μεσημέρι

Έναρξη προβολής αγώνα MOTO-GP : 3 το μεσημέρι με σνακ & αναψυκτικά

Εγκαίνια - Έναρξη παρουσίασης Ακαδημίας/επιδείξεων: 4 το απόγευμα

Υπεύθυνος Yamaha Junior Academy: Θανάσης Χούντρας – Προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Πληροφορίες για την YAMAHA JUNIOR ACADEMY:

κος. Στέργιος Νένες / Εκπαιδευτής τηλ. 22950 26378 και 6944 696269

Οδηγίες πρόσβασης στο RIDING SCHOOL (πρώην Autofestival)

32o χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Καπανδρίτι (ρεύμα προς Αθήνα):

Ακολουθείτε πινακίδες για Καπανδρίτι. Φθάνοντας στα φανάρια του Καπανδριτίου, συνεχίζετε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού (η Εθνική οδός στο αριστερό σας χέρι) με κατεύθυνση προς Λαμία, για 1,5 χλμ. Κοιτώντας στην απέναντι πλευρά της Εθνικής (κάθοδο), βλέπετε την μεγάλη αψίδα με την επιγραφή Riding School. Συνεχίζοντας την πορεία σας, μετά από 400 μέτρα συναντάτε αριστερά σήραγγα, που περνά κάτω από την Εθνική οδό, την ακολουθείτε και φθάνετε στις εγκαταστάσεις της σχολής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα νερά του Θερμαϊκού για τρίτη χρονιά ο «Κωσταντής»


Ξεκίνησαν τα δρομολόγια της πιλοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Στα νερά του Θερμαϊκού ταξιδεύει από το περασμένο Σάββατο και για τρίτη χρονιά ο «Κωσταντής» προσφέροντας την αίσθηση της θάλασσας και την εμπειρία της αναψυχής στους Θεσσαλονικείς και τους τουρίστες της πόλης. Τα δρομολόγια με το πρώτο καραβάκι της πιλοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης – Περαίας ξεκίνησαν μόλις βελτιώθηκε ο καιρός και πραγματοποιούνται πέντε φορές τη μέρα, από Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί, τη μία το μεσημέρι, τις 3, τις 5 και τις 7 το απόγευμα και από τους Νέους Επιβάτες στις 11 το πρωί, τις 2 το μεσημέρι, τις 4, τις 6 και τις 8 το απόγευμα.

Στα νερά του Θερμαϊκού για τρίτη χρονιά ο «Κωσταντής»

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καπετάνιος και οδηγός του «Κωσταντή», Οδυσσέας Αποστόλου, στα μέσα Ιουνίου τα δρομολόγια θα γίνουν 10 την ημέρα και τα μηνύματα για τη θερινή σεζόν είναι θετικά. “Όσο ο καιρός βελτιώνεται τόσο περισσότεροι είναι οι επιβάτες. Άλλωστε έχουν πάρει οι περισσότεροι μια γεύση από τις προηγούμενες χρονιές και όσοι ταξίδευαν ήθελαν να ξαναταξιδέψουν με τη θαλάσσια συγκοινωνία” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη, Μανώλη Κάιλα, το δεύτερο πλοιάριο αναμένεται στις 10 Ιουνίου και τότε θα αποφασιστεί, αν η επιβατική κίνηση μπορεί να υποστηρίξει και τρίτο πλοιάριο. Οι στάσεις των δρομολογίων γίνονται στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Λευκό Πύργο, την Περαία και τους Νέους Επιβάτες ενώ σε περίπτωση που δρομολογηθεί και τρίτο πλοιάριο θα ενταχθούν στα δρομολόγια και οι στάσεις της Καλαμαριάς και της Αγίας Τριάδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής για τα κόκκινα δάνεια


Τι προβλέπει η τροπολογία για να κλείσει το τελευταίο ανοιχτό θέμα της αξιολόγησης.

Στην πλήρη απελευθέρωση ως προς την πώλησή τους σε funds προχώρησε η κυβέρνηση για τα δάνεια που φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή, τα δάνεια αυτά, για τα οποία στον τελευταίο νόμο (4389/2016) προβλεπόταν η επ’ αόριστον εξαίρεση από τις διαδικασίες πώλησης, παύουν να τελούν υπό καθεστώς προστασίας και θα πωλούνται ή θα μεταβιβάζονται χωρίς κανέναν περιορισμό.

Χωρίς προστασία βρίσκονται πλέον και τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε χαρακτηριζόμενες ευάλωτες ομάδες (σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους και θύματα λοιπών φυσικών καταστροφών).

Με την ίδια τροπολογία αλλάζει η θέση όσων τελούν υπό καθεστώς προστασίας έως τις 31/12/2017 και συγκεκριμένα οι δανειολήπτες των οποίων τα δάνεια έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι δεν αλλάζει το χρονικό όριο της προστασίας για την πώληση ή τη μεταβίβασή τους, με τη χθεσινή τροπολογία αίρεται η πρόνοια του νόμου 4389/2016, βάσει της οποίας για τα δάνεια αυτά δεν επιτρεπόταν η αλλαγή διαχειριστή. Πλέον, τα δάνεια αυτά θα μπορούν να ανατίθεται προς διευθέτηση και είσπραξη σε εταιρείες διαχείρισης, ωστόσο η κυριότητά τους θα παραμένει στην τράπεζα που τα χορήγησε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν καταπέσουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και πρέπει να πληρωθούν από το κράτος, δεν θα προσμετρώνται στο έλλειμμα, οπότε δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» δαπανών.

-------------

Σε distress funds και τα στεγαστικά με ενέχυρο την α' κατοικία ανεξαρτήτως αξίας


Συνδιαχειριστές στα δάνεια πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου σε κρατικές εταιρίες και δημόσιους οργανισμούς γίνονται πλέον τα distress funds.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποχρωματίσει ακόμη περισσότερο τις «κόκκινες γραμμές» της για τα δάνεια και με νεότερη τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή επέτρεψε πλέον στις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων να αναλαμβάνουν τη διαχείριση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας μέχρι 140.000 ευρώ που είχαν εξαιρεθεί, ενώ απελευθέρωσε πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις τη δυνατότητα πώλησης σε funds όλων των δανείων που έχει εγγυηθεί το Δημόσιο σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Στην πράξη το μόνο προστατευτικό μέτρο που παραμένει πλέον σε ισχύ ως προς τη δραστηριότητα των distress funds είναι η προσωρινή απαγόρευση της πώλησης όσων δανείων έχουν ενέχυρο ή προσημείωση πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ.

Ωστόσο και αυτό το «δίχτυ» θα αφαιρεθεί στις 31/12/2017 όταν, σύμφωνα με τον νόμο, θα επέλθει πλήρης απελευθέρωση της αγοράς δανείων.

Μέχρι τότε οι τράπεζες δεν μπορούν να μεταβιβάζουν σε τρίτους, αλλά θα μπορούν να αναθέτουν τη διαχείριση (είσπραξη, διακανονισμός κ.λπ.) στις αδειοδοτημένες εταιρίες διαχείρισης που έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται στην αγορά.

Με τα νομοθετήματα των τελευταίων μηνών είχε ήδη επιτραπεί η πώληση και η ανάθεση διαχείρισης στις νέου τύπου εταιρίες διαχείρισης και μεταβίβασης όλων των στεγαστικών δανείων άνω των 140.000 ευρώ, όλων των επιχειρηματικών, καθώς και των καταναλωτικών δανείων.

Χθες υπό την ισχυρή πολιορκία των δανειστών, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, έπεσε και το τείχος της εξαίρεσης που ίσχυε για τα εγγυημένα δάνεια του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία, όλα τα δάνεια που έχουν παρασχεθεί ή θα παρασχεθούν στο μέλλον θα μπορούν να μεταβιβάζονται ή να πωλούνται από τις τράπεζες, καθώς καταργείται η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση των πάσης φύσεως δανείων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από τις διατάξεις για την ανάθεση της διαχείρισης και την πώληση και μεταβίβαση.

Πρόκειται για εγγυημένα δάνεια συνολικού ανεξόφλητου υπολοίπου 13,7 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν δοθεί σε κρατικές επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, καθώς και σε ιδιωτικές εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα που είχαν υποστεί ζημιές από τις φυσικές καταστροφές.

Παρά το γεγονός πάντως πως στην τροπολογία δεν προβλέπεται καμία εξαίρεση, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε χθες στη Βουλή ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για ευπαθείς ομάδες που έχουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ενώ είπε ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο θα υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές ώστε ο «δημοσιονομικός κόφτης» να μην ενεργοποιείται από την επίπτωση που θα έχουν στον προϋπολογισμό τυχόν καταπτώσεις αυτών των εγγυήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές σε γυμνάσιο και λύκειο μελετά το υπουργείο Παιδείας - Μείωση των διδακτικών ωρών


Σειρά μεταρρυθμίσεων στα προγράμματα σπουδών και τη διάρθρωση του διδακτικού χρόνου μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου και του λυκείου, αλλά και αλλαγές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών αναμένεται να έλθουν από το νέο σχολικό έτος που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί αλλαγές στα ωράρια και τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων από τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που η βασική διαδικασία διαλόγου για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έχει ολοκληρωθεί και το σχετικό της πόρισμα έχει συνταχθεί και έχει παραδοθεί στον υπουργό Παιδείας αναμένεται να δρομολογήσει μια σειρά βελτιωτικών αλλαγών σε γυμνάσια και λύκεια από το νέο σχολικό έτος.

Η δέσμη αυτή των κυοφορούμενων μέτρων σκοπό θα έχει να επιφέρει αλλαγές στο ωρολόγιο και το αναλυτικό πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται στις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών και στις δυνατότητες του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η κατάρτιση της λίστας με τις τροποποιήσεις δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, ωστόσο μεταξύ των μέτρων που φέρεται να μελετά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων και προαγωγής των μαθητών του γυμνασίου, στα ωρολόγια προγράμματα, αναμόρφωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και αυξομείωση των διδακτικών ωρών σε μαθήματα.
Επιπλέον αναμένεται να δρομολογηθούν μια σειρά αλλαγών και για το εκπαιδευτικό προσωπικό με τη θέσπιση ώρας συνεδρίασης συλλόγου διδασκόντων.

Σήμερα το μεσημέρι υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της πολιτικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και σε αυτή αναμένεται να ενημερώσει το προεδρείο της ομοσπονδίας λειτουργών μέσης εκπαίδευσης για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, που τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδόν μηδενιστεί λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων αλλά και της αθρόας συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών, από την ερχόμενη χρονιά αναμένεται να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ οι διορισμοί και των αναπληρωτών.

---------------

«Κλείδωσε» η μείωση των διδακτικών ωρών από 35 σε 32

Οι αλλαγές στο γυμνάσιο, στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Φίλη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Για τις αλλαγές που θα προωθήσει για τα γυμνάσια, μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενημέρωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης, νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή.

Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει «κλειδώσει» η μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα από 35 που είναι σήμερα, σε 32, με το μάθημα των Αρχαίων να είναι ένα από τα σίγουρα μαθήματα που θα «χάσουν» μία ώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το υπουργείο θα προχωρήσει, μετά από σχετική συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικότερα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Το ποια μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και ποια δευτερεύοντα, θα συναποφασιστεί με το ΙΕΠ, επίσης.

Ακόμη, εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης κατάργηση των βαθμών, με την καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης, αλλά και η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα.


Πηγή: http://www.real.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας 83χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε την 71 ετών σύζυγό του


Συνελήφθη ο ηλικιωμένος στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Την 71 ετών σύζυγό του κατηγορείται ότι σκότωσε 83χρονος στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Το έγκλημα διαπράχθηκε το πρωί, στο σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι, ενώ ο 83χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας πιθανόν να οφείλεται σε στραγγαλισμό. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, προηγήθηκε έντονος καβγάς μεταξύ του ζευγαριού.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ισότιμα και στις ίδιες επιχειρησιακές μονάδες του στρατού οι γυναίκες


Με απόφαση του ΣτΕ.

Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η διάταξη του άρθρου 1 του νόμου 2936/2001 με την οποία αποκλείονται οι γυναίκες Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) από το σύνολο των επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά απόκλιση από τη συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών.

Η Ολομέλεια υιοθετώντας τις αποφάσεις του Γ Τμήματος του ΣτΕ δικαίωσε γυναίκες που την διετία 2005-2006 δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό για ΕΠ.ΟΠ. Στρατού Ξηράς στις ειδικότητες υπηρέτης όλμων, πολυβόλων, χειριστριών οργάνων ελέγχου πυρός, κ.λπ και αποκλείστηκαν καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία που ίσχυε πριν από το 2007, είχαν το δικαίωμα να καταταγούν μόνο σε ειδικότητες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι αποφάσεις με τις οποίες αποκλείστηκαν οι υποψήφιες είναι μη νόμιμες και πρέπει να ακυρωθούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανησυχία για τις επιπτώσεις του δυστυχήματος στη Φουκουσίμα


Το Πεκίνο ζήτησε από την Ιαπωνία να εφαρμόσει εγκαίρως μια σειρά μέτρων.
Η Κίνα ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις επιπτώσεις από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα το 2011 και ζήτησε από την ιαπωνική κυβέρνηση να εφαρμόσει εγκαίρως μια σειρά μέτρων, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ελπίζουμε ότι η Ιαπωνία θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να παρέχει έγκαιρη, πλήρη και ακριβή πληροφόρηση προς τη διεθνή κοινότητα και για να προστατεύει τους ωκεανούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος Χούα Τσουνγίνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η εταιρία διαχείρισης του εργοστασίου, Tokyo Electric Power, παραδέχθηκε τη Δευτέρα, για πρώτη φορά, ότι η επιμονή της να αποκαλεί την τραγωδία «ζημιά στον πυρηνικό αντιδραστήρα» τα τελευταία πέντε χρόνια «απέκρυπτε την αλήθεια»

Ελπίζουμε ότι η Ιαπωνία θα διατηρήσει υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το δικό της λαό, τους ανθρώπους στις γειτονικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο Χούα. Η Κίνα ζήτησε επίσης από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να ενισχύσει την παρακολούθηση και τη μέτρηση των ραδιενεργών υδάτων, σύμφωνα με τον Χούα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ισόβια στον άνδρα που σκότωσε τη συνοδό του κι έκανε σεξ με τη σορό της


Ο 26χρονος τη στραγγάλισε και πέταξε το πτώμα της τυλιγμένο σε ένα πάπλωμα.

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ο Carl Langdell από τη Βρετανία, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε τη νεαρή Katie Locke στο πρώτο ραντεβού τους, τον Δεκέμβριο, και στη συνέχεια προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις με το νεκρό σώμα της.

Ισόβια στον άνδρα που σκότωσε τη συνοδό του κι έκανε σεξ με τη σορό της

Ο δράστης και το θύμα είχαν γνωριστεί μέσω ιστοσελίδας, με τον Langdell να εμφανίζεται ως δικηγόρος με το δικό του γραφείο. Δύο εβδομάδες αργότερα ακολούθησε το πρώτο τους ραντεβού που είχε μοιραίο τέλος για τη νεαρή δασκάλα. Ο 26χρονος τη στραγγάλισε, έκανε σεξ με τη σορό της, την τύλιξε στο πάπλωμα του ξενοδοχείου όπου βρίσκονταν και πέταξε το πτώμα σε άλλο χώρο του ξενοδοχείου, δίπλα σε έναν εκσκαφέα.

Αργότερα, σύμφωνα με τη Daily Mail, είπε στη μητέρα του πως είναι ένα «τέρας» και πως είχε σκοτώσει τη Locke κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού τους παιχνιδιού που δεν πήγε όπως ήθελαν.

Επίσης τηλεφώνησε σε μία άλλη γυναίκα με την οποία έβγαινε και της ανακοίνωσε πως είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο και θα πήγαινε φυλακή για πολύ καιρό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ο Langdell είχε πει σε σύμβουλο ψυχικής υγείας, εννέα μήνες νωρίτερα, πως φαντασιωνόταν να κόβει το λαιμό ενός κοριτσιού, να τη βλέπει γυμνή και να κάνει σεξ με τη σορό της.

«Η τραγωδία είναι πως η Katie Locke, όπως χιλιάδες άλλοι νέοι άνθρωποι, συμφώνησε να συναντήσει τον Langdell αποδεχόμενη ως αληθή αυτά που ο ίδιος είχε υποστηρίξει για τον εαυτό του», ανέφερε η εισαγγελέας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες από Δευτέρα στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης


Αποκλεισμένη μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Εργασίες συντήρησης θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στην εσωτερική Περιφερειακό Οδό Θεσσαλονίκης μεταξύ των κόμβων Κ10 και Κ12.

Συγκεκριμένα, κοπή βλάστησης θα πραγματοποιηθεί στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Ν. Μουδανιών (Κ12) και του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Θα αποκλειστεί μια λωρίδα κυκλοφορίας και οι εργασίες θα ξεκινούν στις 9 το πρωί.

Αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και καθαρισμός θα γίνουν στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Ν. Μουδανιών (Κ12), με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Θα αποκλειστεί επίσης μια λωρίδα κυκλοφορίας και οι εργασίες θα ξεκινούν στις 6 το πρωί.

Την ερχόμενη Παρασκευή οι εργασίες θα σταματήσουν στις 12 το μεσημέρι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τελευταίο μήνυμα στη σύζυγο, από έναν πατέρα που έπνιξε την κόρη του


«Αφήνω κάτι για να με θυμάσαι».

Μια τραγική οικογενειακή ιστορία εκτυλίχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ένας 44χρονος πατέρας με το όνομα Darren Flux-Edmonds σκότωσε την 6χρονη κόρη του και τα σκυλιά της οικογένειας ενώ στη συνέχεια κρεμάστηκε και ο ίδιος.



Ο Darren δεν είχε εμφανιστεί για καιρό μετά το χωρισμό του με τη γυναίκα του τον Απρίλιο που πέρασε ενώ σε μια από τις δημοσιεύσεις του στο Facebook έγραφε: «Κύριε, η καρδιά μου πονάει τώρα. Δεν έχω καμία ιδέα για το τι χρειάζομαι, αλλά εσείς. Παρακαλώ βοηθήστε με». Σε μια άλλη ανέφερε: «Σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να μείνουν στην καρδιά σου αλλά δεν θα είναι στη ζωή σου». Λίγες μέρες αργότερα η μικρή του κόρη, ηλικίας 6 ετών βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της. Όταν τη μετέφεραν στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά και άφησε την τελευταία της αναπνοή με τον πατέρα να θεωρείται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ο υπαίτιος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε κρεμασμένος δίπλα της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun ο πατέρας πριν κρεμαστεί άφησε στην σύζυγό του ένα τελευταίο γράμμα στο οποίο της έγραφε «Αφήνω κάτι για να με θυμάσαι».



Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τους θανάτους και έχει εντοπίσει τα άτομα που θα μιλήσουν ως μάρτυρες για τα περιστατικά που οδήγησαν τον πατέρα σε αυτή την πράξη. Φίλος της οικογένειας αναφέρει ότι ο άνδρας είχε μεγάλο δέσιμο με την κόρη του και πιθανόν μετά το χωρισμό σκεφτόταν ότι αφού δεν μπορεί να την έχει εκείνος, δε θα έπρεπε να την έχει κανένας άλλος. Εκπρόσωπος της αστυνομίας θέλησε να καθησυχάσει την τοπική κοινωνία και ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς και ότι κάνουν τα απαραίτητα για την ασφάλεια των πολιτών.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...