Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 3 Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Χαρίστε ζωή» λένε οι διοργανωτές.

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο Αίθριο της Λότζιας, από τις 09:30 έως τις 13:30.

Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν ο δήμος της πόλης με την αντιδημαρχία Πολιτισμού-Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», στην οποία συμμετέχουν η εθελοντική Ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ, (Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια), το Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες, οι Minoistas, η ΣΕΑΠ Ηρακλείου, ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης» και το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «σε αυτήν την κοινή προσπάθεια καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει, με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή».

Επίσης, τονίζουν πως το έμπειρο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μία πραγματική γιορτή.

Κάθε αιμοδότης θα πάρει ένα μικρό αναμνηστικό δώρο από το φυτώριο του δήμου Ηρακλείου. «Όλοι, λοιπόν, στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού! Να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφοράς! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: Χαρίστε ζωή!» καταλήγουν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.