Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δέκα περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε για τα προφυλακτικά


Ένα προφυλακτικό μπορεί να «αντέξει» 4 λίτρα υγρού.

Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων, όπου πολλά ζευγάρια θα βρήκαν την ευκαιρία/αφορμή κ.ά. να ασχοληθούν με το ταίρι τους («επιτέλους!» θα αναφωνήσουν μερικοί) ας μάθουμε μερικά πράγματα για το… προφυλακτικό.

Τώρα, αν αναρωτιέστε γιατί κάναμε αυτήν την εισαγωγή… μάλλον πρέπει να επανεξετάσετε με ποιο τρόπο αποφασίσατε να γιορτάσετε τον Αγ. Βαλεντίνο με το ταίρι σας!

Η Εθνική Εβδομάδα Προφυλακτικών, συνήθως γιορτάζεται στις ΗΠΑ την ίδια εβδομάδα με αυτήν της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Ξεκίνησε από το πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια και καθιερώθηκε ως εβδομάδα εκπαίδευσης και ενημέρωσης μαθητών/φοιτητών/συλλόγων γονέων κ.τ.λ. καθώς επίσης και κατασκευαστών προφυλακτικών.

Ας δούμε όμως τώρα μερικές περίεργες ιστορίες γύρω από την… ιστορία των προφυλακτικών:

1. Το αρχαιότερο «εν ζωή» προφυλακτικό στον κόσμο χρονολογείται από το 1640 και εκτίθεται σε ένα μουσείο στην Αυστρία. Το σουηδικής κατασκευής προφυλακτικό αυτό είναι φτιαγμένο από έντερα χοίρου.



Πριν από τη χρήση εμποτιζόταν σε ζεστό γάλα, προκειμένου να είναι απαλλαγμένο από ασθένειες. Άλλα αρχαία προφυλακτικά φτιάχνονταν από λαδωμένο μεταξωτό χαρτί, κύστεις ζώων, κοχύλια/όστρακα, δέρμα ψαριού και κέρατα ζώων.

2. Περίπου 87 προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις ΗΠΑ.

3. Το 19ο αιώνα, ο γερμανικός στρατός ήταν ο πρώτος που συνέστησε τη χρήση προφυλακτικών στους στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ΗΠΑ και Βρετανία ήταν οι μόνες χώρες στην Ευρώπη που δεν παρείχαν προφυλακτικά στους στρατιώτες τους. Μέχρι το τέλος του πολέμου είχαν καταγραφεί περίπου 400.000 περιστατικά σύφιλης και βλεννόρροιας στις τάξεις του αμερικανικού στρατού.

4. Ένα προφυλακτικό μπορεί να συγκρατήσει μέχρι 4 λίτρα υγρού.



5. Η αγγλική λέξη «scumbag» στην πραγματικότητα σημαίνει προφυλακτικό. Προέρχεται από τη δεκαετία του 1960 και σημαίνει μεταχειρισμένο προφυλακτικό γεμάτο με σπέρμα.

6. Το 15ο αιώνα τα προφυλακτικά που χρησιμοποιούνταν ευρέως ήταν αυτά της βαλάνου, που τοποθετούνταν στην άκρη του πέους.



Μέχρι το 16ο αιώνα ήταν φτιαγμένα από λινό και συνήθως είχαν μια κορδέλα ραμμένη στην άκρη τους, η οποία δενόταν επάνω στο πέος.

7. Η λέξη που χρησιμοποιούν οι Δανοί για την αντισύλληψη είναι: Svangerskabsforebyggendemiddel.

8. Η Ιρλανδία είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες για να αγοράζει κανείς προφυλακτικά, με ένα κουτί να κοστίζει 18 δολάρια. Η πιο φτηνή πόλη για αγορές προφυλακτικών είναι η Σαγκάη.

9. Η αρχαιότερη γνωστή απεικόνιση άντρα που χρησιμοποιεί προφυλακτικό ήταν μια τοιχογραφία που ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά (Grotte des Combarrelles) στη Γαλλία και χρονολογείται πριν από 12.000-15.000 χρόνια.



10. Δεν υπάρχει κανένας τεκμηριωμένος ιατρικός λόγος για να μη χρησιμοποιεί κανείς προφυλακτικό. Άλλωστε στις μέρες μας μπορεί κανείς να βρει τεράστια ποικιλία (τόσο σε μεγέθη, όσο και σε υλικά και βαθμούς ευαισθησίας).


Διαβάστε περισσότερα...

Συζυγικό... κεράτωμα με τον σκύλο!


Γυναίκα βρίσκει βίντεο με τον σύντροφό της και το πιστό της τετράποδο σε τρυφερές στιγμές!

Στη φράση «πρόσεξε πού χώνεις τη μύτη σου» δεν φαίνεται να έδωσε τη δέουσα προσοχή η άτυχη Βρετανή, γι' αυτό και κατέληξε με ένα μυστικό βγαλμένο από ανέκδοτο.

Η ζηλιάρα σύντροφος λοιπόν που έψαχνε φαίνεται διαρκώς τα προσωπικά πράγματα του φίλου της, Wayne Bryson, παρενέβη τον Νο 1 κανόνα της ερωτικής συνύπαρξης: μη σκαλίζεις τη ζωή του άλλου.

Κι έτσι, ξεψαχνίζοντας το παλιό κινητό του συντρόφου της βρήκε ένα λαμπρό βιντεάκι που απεικόνιζε τον ίδιο σε πλήρη ερωτική συνεύρεση με τον σκύλο της. Ναι, τον δικό της σκύλο!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Nick Todd, η απατημένη σύντροφος πήγε το κινητό στην αστυνομία και ο Bryson συνελήφθη λίγο αργότερα (όχι για τη μοιχεία, υποθέτουμε).

Ο 19χρονος Bryson εξομολογήθηκε στο δικαστήριο τον ανομολόγητο έρωτά του για το Staffordshire bull terrier της συντρόφου του, με τον ίδιο να παραβιάζει έτσι τον βρετανικό νόμο κατά της κτηνοβασίας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αυτή ήταν και η πρώτη -και μόνη- φορά που ολοκλήρωσε τον έρωτά του για το σκυλί, ενώ αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μέχρι τη δίκη του (στην οποία αντιμετωπίζει μέχρι και ποινή φυλάκισης 2 ετών), με τον όρο βέβαια να μη βρεθεί ποτέ μόνος με κανενός είδους ζώο...

Η κοινωνία του Lincolnshire προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από την ιδιαίτερη αυτή ιστορία...



Διαβάστε περισσότερα...

Δέσμη μέτρων στήριξης για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά


Ευρεία σύσκεψη στο νησί υπό τον υπουργό Μεταφορών, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Έως την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο δευτεροβάθμιος έλεγχος σε σπίτια της Κεφαλονιάς που παρουσίασαν ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, την πλήρη επαναλειτουργία του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, την έναρξη από σήμερα υποβολής αιτήσεων των πολιτών για την επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης σε δύο γραφεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (ΥΑΣ), καθώς και τη λειτουργία περίπου του 70% των σχολείων ανακοίνωσε από το νησί ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων, το οποίο έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υπό τον Μ. Χρυσοχοΐδη, συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο δήμαρχος Κεφαλληνίας Αλέξανδρος Παρίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων Διονύσιος Μακρής, εκπρόσωποι των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., της ΥΑΣ, του ΟΑΣΠ και της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας ΓΓΔΕ, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα ακόλουθα θέματα:

- Άμεση αποκατάσταση οδικού δικτύου και αντιμετώπιση κινδύνων βραχοπτώσεων.

- Εύρυθμη λειτουργία σχολείων με την άμεση μεταφορά και εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών.

- Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών.

- Ενημέρωση καθηγητών, δασκάλων και μαθητών από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό από τον ΟΑΣΠ.

- Επίσημη έναρξη λειτουργίας των γραφείων της ΥΑΣ στο Ληξούρι για εξυπηρέτηση πολιτών (πληροφορίες, αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης).

- Εξέλιξη και ολοκλήρωση δευτεροβάθμιου ελέγχου κτισμάτων από την ΥΑΣ και επέκταση ελέγχων σε κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού.

- Στήριξη μακροχρόνια ανέργων (355 καταγεγραμμένοι την ημέρα του σεισμού) από το υπουργείο Εργασίας με χορήγηση εφάπαξ επιδόματος.

- Επαναλειτουργία της ανανέωσης κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

- Χορήγηση προκαταβολής αποζημίωσης οικοσκευής από 21.02.2014.

- Δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για την παρακολούθηση των μέτρων αποκατάστασης πληγέντων.

- Συνεργασία των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ανακοίνωσε την έναρξη καταβολής της αποζημίωσης οικοσκευής στα μη κατοικήσιμα σπίτια την Παρασκευή 21.02.2014 και την επέκταση των ελέγχων στα κατοικήσιμα σπίτια, αφού και σε αυτά υπάρχει ανάλογη ζημιά.



Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας αύριο σε ολόκληρο το Θριάσιο για συμπαράσταση στη Χαλυβουργική


Άκαρπη η σημερινή τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής Α.Ε. στην Ελευσίνα, μετά την αποψινή άκαρπη τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Για αύριο έχει προγραμματισθεί Πανθριασιακή στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι που γίνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και αφορά όλους τους χώρους εργασίας του Θριασίου Πεδίου στην Αττική. Η στάση θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής.

Την Τετάρτη, το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με παράλληλο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής.

Η Διοίκηση της Χαλυβουργικής, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θέτει σε διαθεσιμότητα τους 200 από τους 263 εργαζόμενους στην επιχείρηση για 6 εβδομάδες, από τις 17/2/2014 έως τις 31/3/2014. Στους εργαζόμενους που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα καταβάλλεται το 50% του μισθού τους ενώ θα ενισχύονται και από το Ταμείο ανεργίας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη με τη συμμετοχή της διοίκησης της εταιρείας και των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι ζήτησαν την αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για μία εβδομάδα, ώστε να συζητηθεί προηγουμένως το θέμα στη διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία, που αναμένεται να συνέλθει τις επόμενες ημέρες για να εξετάσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Με την πρόταση των εργαζομένων συντάχθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και η κ. Στρατινάκη, απορρίφθηκε όμως από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Η τριμερής είχε ζητηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.



Διαβάστε περισσότερα...

Η αγκαλιά της ευγνωμοσύνης


Συγκινητική η επιστροφή στην ελευθερία - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Το όνομά της είναι Wounda που στη γλώσσα της χώρας της, το Κονγκό, σημαίνει «κοντά στο θάνατο». Πράγματι σε αυτή ακριβώς την κατάσταση βρισκόταν η Wounda όταν ανέλαβε τη φροντίδα της το Κέντρο Αποκατάστασης Χιμπατζήδων Tchimpounga Chimpanzee Rehabilitation Center του Jane Goodall Institute, στο Κονγκό.

Χρειάστηκαν χρόνια φροντίδας και αφοσίωσης για να αποκατασταθεί η υγεία της Wounda και πλέον, δυνατή ξανά, να μπορεί να αφεθεί ελεύθερη στη φύση.

Αλλά η στιγμή του αποχαιρετισμού και η ευγνωμοσύνη της Wounda προς τη γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των
ζώων, έχει για πάντα αποτυπωθεί στο μυαλό όσων ήταν παρόντες στη στιγμή της επιστροφής της στην ελευθερία.

Όταν την είχαν περιθάλψει, έπασχε από πολλές ασθένειες κι έχανε βάρος με ταχείς ρυθμούς. Η μάχη για τη ζωή της ήταν μία μάχη με το χρόνο. Αλλά ήταν τελικά και μια μάχη νικηφόρα.

Όταν έφτασε η στιγμή να ζήσει και πάλη ελεύθερη, οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου την οδήγησαν στο νέο της σπίτι, ένα καταφύγιο στο νησί Tchindzoulou στον ποταμό Kouilou. Το ταξίδι δεν ήταν μικρό και περιλάμβανε μετακίνηση στο δρόμο αλλά και το ποτάμι μέχρι η ομάδα να φτάσει στο σημείο όπου η Wounda θα έμενε πια ελεύθερη.

«Είναι μια συναρπαστική στιγμή για μένα», λέει η Goodall, «η Wounda έφτασε μια ανάσα από το θάνατο αλλά χάρη στην Δρ Rebeca Atencia- επικεφαλής του Ινστιτούτου- τα κατάφερε. Τώρα έχει θέληση για τη ζωή και θα γίνει ο 15ος χιμπαντζής που ζει εδώ».

Όταν το κλουβί της άνοιξε, η Wounda βγήκε αλλά παρέμεινε κοντά στους ανθρώπους. Σε μια στιγμή, γύρισε προς το μέρος της Goodall και την αγκάλιασε με ευγνωμοσύνη και τρυφερότητα που συγκινεί.

Στη συνέχεια έκανε τα πρώτα της βήματα στο νέο της σπίτι με την Goodall να την ακολουθεί μέχρι να κάνει το μεγάλο λυτρωτικό βήμα προς την ελευθερία.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, το Tchimpounga Chimpanzee Rehabilitation Center λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια στο Κονγκό. Η Δρ Jane Goodall το ίδρυσε με σκοπό τη φροντίδα των χιμπατζήδων- θυμάτων του λαθρεμπορίου ζώων.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενήλικοι χιμπαντζήδες να εξερευνήσουν τον κόσμο πέρα από τα όρια του Κέντρου, φτιάχτηκε το καταφύγιο στο νησί Tchimpounga όπου μεταφέρθηκε και η Wounda.

Ο χώρος παραδόθηκε στο Ινστιτούτο από την κυβέρνηση του Κονγκό για τη φιλοξενία των χιμπαντζήδων αυτών, καθώς εκεί ζουν σε μεγαλύτερη ελευθερία παρότι έχουν και τη φροντίδα των υπεύθυνων του Κέντρου.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η θαλασσοταραχή τις εγκλώβισε σε ύφαλο


Ζωντανές βρέθηκαν οι πέντε από τις επτά Γιαπωνέζες που είχαν εξαφανιστεί την Παρασκευή στα ανοιχτά του Μπαλί, μετά από έντονη θαλασσοταραχή που επικρατούσε στην περιοχή, ενώ έκαναν καταδύσεις. Οι γυναίκες γαντζώθηκαν σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο και εντοπίστηκαν από ψαράδες της περιοχής, οι οποίοι λόγω των τεράστιων κυμάτων δεν κατάφεραν να τις προσεγγίσουν.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο ένα ελικόπτερο που κατάφερε να παραλάβει τη μία από τις γυναίκες και έριξε τρόφιμα για τις υπόλοιπες τέσσερις οι οποίες αναμένεται να επιβιβαστούν σε μια σωστική λέμβο και να μεταφερθούν στο Σεμάβανγκ, στα νότια του Μπαλί.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε γυναίκες βρέθηκαν στο Ακρωτήριο Μάντα, στα ανοιχτά της δυτικής πλευράς του μικρού νησιού Νούσα Πενίντα, ανατολικά του Μπαλί, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η τύχη των δύο άλλων μελών της ομάδας.

Δείτε τις φωτογραφίες










Διαβάστε περισσότερα...

ΑμεΑ: Μέχρι τον Έβρο έφτασε ο Ολυμπιακός


Στον Έβρο βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία βραβεύτηκε για την προσφορά της στο Δημοτικό Σχολείο Τυχερού Έβρου και τον Σύλλογο Φίλων ΑΜΕΑ «Νήμα Ζωής».



Το «παρών» σε εκδήλωση κατά την οποία μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τυχερού Έβρου ευχαρίστησαν έδωσε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ολυμπιακού για την προσφορά και το ενδιαφέρον της για το ακριτικό χωριό και τα παιδιά του.

Επίσης, οι Πειραιώτες βοήθησαν και τον Σύλλογο Φίλων ΑΜΕΑ «Νήμα Ζωής» στο Σουφλί.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν υπάλληλο ή... γνωριμία;


Την ώρα που η ανεργία έχει εκτοξευθεί, πληθαίνουν οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να βρουν δουλειά.

Άνεργες γυναίκες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ανταποκρίθηκαν σε αγγελίες για εργασία.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν χορηγούσαν απαραίτητο φάρμακο σε ανήλικη


Χρειάστηκε η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για να χορηγηθεί φάρμακο σε ανήλικο παιδί, που έπασχε από σοβαρή πάθηση. Το νοσοκομείο της νησιωτικής περιοχής όπου διέμενε το παιδί, εξέδωσε βεβαίωση με την οποία δήλωνε την αδυναμία χορήγησής του, λόγω ανεπάρκειας πιστώσεων.

Οι θεράποντες ιατροί είχαν διαγνώσει ως αναγκαία τη συνεχή και αδιάλειπτη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου. Μάλιστα, είχαν προτείνει στους γονείς να απευθυνθούν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως αναφέρει η Αρχή, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τη διοικητική πρακτική, το εν λόγω φάρμακο συγκαταλέγεται στα φαρμακευτικά προϊόντα που η χορήγησή τους γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών. Κατά συνέπεια, το συγκεκριμένο νοσοκομείο όφειλε να χορηγήσει στους κατοίκους της περιοχής το φάρμακο αυτό.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Συνήγορος σε έγγραφό που απηύθυνε προς το αρμόδιο νοσοκομείο και την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, τόνισε πως το γεγονός ότι το νοσοκομείο χορήγησε αρχικά το φάρμακο και γνώριζε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της φαρμακευτικής θεραπείας συνεπάγεται την ανάληψη της δέσμευσης της διοίκησης του νοσοκομείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει τα κρίσιμα αποθέματα και την αναγκαία επάρκεια.

Επισήμανε, επίσης, ότι η επιλογή του νομοθέτη για υποχρεωτική χορήγηση του φαρμάκου από το δημόσιο νοσοκομείο σημαίνει ότι η Πολιτεία αναλαμβάνει την ευθύνη να εξασφαλίζει τη χορήγηση φαρμάκων.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την Αρχή, η χορήγηση βεβαίωσης προς αναζήτηση του φαρμάκου από τον ίδιο τον ασθενή από άλλο νοσοκομείο, μακριά από τον τόπο κατοικίας του (δεδομένου ότι κατοικεί σε νησιωτική περιοχή), δεν συμφωνεί με την εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία. Επίσης, η τυχόν άρνηση άλλου νοσοκομείου από αυτό του τόπου κατοικίας τού ασθενούς είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια εξασφάλισε άμεσα τη χορήγηση του φαρμάκου στην ανήλικη ασθενή από νοσοκομείο της αρμοδιότητάς της και επισήμανε στα νοσοκομεία την υποχρέωση άμεσης εξυπηρέτησης αυτών των περιστατικών.



Διαβάστε περισσότερα...

"Μαϊμού" πλαστικός χειρουργός έβαζε τσιμέντο στα πρόσωπα των ασθενών του


Συγκλονίζει η περιπέτεια της Ράτζι Νάρινεσινγκ από το Μαϊάμι. Η 46χρονη γυναίκα ντρεπόταν για μεγάλο διάστημα να δείξει το πρόσωπό της. Και αυτό γιατί ήταν ένα από τα θύματα του «μαϊμού» πλαστικού χειρουργού Ρον Μόρις, ο οποίος έκανε αισθητικές ενέσεις χρησιμοποιώντας κόλλα και τσιμέντο!

«Μου έκανε ενέσεις στο πρόσωπό μου, τους γοφούς μου και τους γλουτούς μου και αρχικά ήμουν μια χαρά», δήλωσε η Νάρινεσινγκ πρόσθεσε: « Στη συνέχεια, όμως ο εφιάλτης ξεκίνησε. Πρώτα ένιωθα σαν κάτι να βράζει στην μία πλευρά του προσώπου μου και στη συνέχεια γινόταν όλο και μεγαλύτερο και πιο οδυνηρό. Το αποκορύφωμα ήταν όταν πράσινο πύον έσκασε από το πρόσωπό μου πάνω στον καθρέφτη . Ήταν πράσινο και κίτρινο και ανακατεμένο με αίμα. Ήταν τρομερό».

Ο Μόρις καταδικάστηκε σε φυλάκιση χωρίς αναστολή, για την άσκηση της ιατρικής χωρίς άδεια και αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για ανθρωποκτονία για το θάνατο της Σαρτάκα Νιούμπι, μιας 32χρονης που πλήρωσε τουλάχιστον 2.000 δολάρια για να ενισχύσει τους γλουτούς, τους γοφούς, τους μηρούς και τα στήθη της .

Η Νάρινεσινγκ πλήρωσε 3.000 δολάρια για μια περίοδο 10 μηνών το 2005, όμως, το τσιμέντο που της τοποθέτησε στα μάγουλα, τα χείλη , το στήθος και τους γλουτούς της, την έκανε να μοιάζει με τέρας. Η 46χρονη, η οποία γεννήθηκε άνδρας, επεσήμανε ότι στράφηκε στον Μόρις, ο οποίος είναι επίσης τρανσέξουαλ-επειδή ήταν -επειδή ήταν απελπισμένος να μοιάσει περισσότερο με γυναίκα. Δεν είχε, όμως, χρήματα για να πάει σε κανονικό πλαστικό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τυφλός ευστόχησε σε τρίποντο


Ένας τυφλός άνδρας από το Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι έκλεψε την παράσταση στην αναμέτρηση των κολλεγίων Ozarks και Bellevue. Ο λόγος για τον Μάικλ Κουίν, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο στο ημίχρονο του αγώνα και κέρδισα δωρεάν φαγητό για ένα χρόνο από γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηρότερες οι ποινές για την παιδική πορνογραφία


Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που αφορά την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, καθώς και της παιδικής πορνογραφίας.

Με το νομοσχέδιο αυτό, εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία στα ευρωπαϊκά δεδομένα και συγκεκριμένα στην Οδηγία 2011/93/ΕΕ για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, ενώ παράλληλα αυστηροποιούνται οι κυρώσεις στον τομέα της γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων, της πρόληψης εγκλημάτων και της προστασίας των θυμάτων.

Με το επίμαχο νομοσχέδιο ενισχύεται η ελληνική νομοθεσία στους τομείς της παιδικής πορνογραφίας, της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών, στο «ψάρεμα» (grooming) ανηλίκων, μέσω του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων, με σκοπό την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.

Ακόμη, για τους παραβάτες του νομικού πλαισίου που αφορά την εκμετάλλευση, κ.λπ. των ανηλίκων, προβλέπονται ποινές μέχρι και κάθειρξης 10 ετών, ενώ τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 20.000 ευρώ και φθάνουν στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, προβλέπει το νομοσχέδιο φυλάκιση ενός έτους για όποιον με αντίτιμο αποκτά πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ παράλληλα προβλέπεται άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατάργηση ιστοσελίδας, κ.λπ.

Ως προς τις ποινές των παραβατικών ατόμων, επέρχονται τροποποιήσεις σε διάφορες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες, μεταξύ των άλλων, προβλέπουν ότι:

1) Όποιος εξωθεί ή παρασύρει ανήλικο να γίνει μάρτυρας συνουσίας ή άλλης γενετήσιας πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους, ακόμα κι αν ο ανήλικος δεν συμμετέχει σε αυτές, ενώ με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών τιμωρείται όταν ο ανήλικος γίνεται μάρτυρας γενετήσιας κακοποίησης.

2) Όποιος με πρόθεση παράγει, προσφέρει, πωλεί ή με οποιονδήποτε τρόπο διαθέτει, διανέμει, διαβιβάζει, αγοράζει, προμηθεύεται ή κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας ή διαδίδει πληροφορίες μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή 50.000 - 300.000 ευρώ.

3) Υλικό παιδικής πορνογραφίας, συνιστά η αναπαράσταση ή η πραγματική ή εικονική αποτύπωση, σε ηλεκτρονικό ή άλλο υλικό φορέα, των γεννητικών οργάνων ή του σώματος εν γένει του ανηλίκου, κατά τρόπο που προδήλως προκαλεί γενετήσια διέγερση, καθώς και της πραγματικής ή εικονικής ασελγούς πράξης που διενεργείται από ή με ανήλικο.

4) Όποιος εν γνώσει, έχοντας καταβάλλει σχετικό αντίτιμο ή ενεργώντας κατά συνήθεια, αποκτά πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους.

5) Όποιος εν γνώσει, έχοντας καταβάλλει σχετικό αντίτιμο, παρακολουθεί πορνογραφική παράσταση στην οποία συμμετέχουν ανήλικοι τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών.

6) Όποιος με πρόθεση, μέσω της τεχνολογίας, προτείνει σε ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, να συναντήσει αυτόν ή τρίτον, με σκοπό τη διάπραξη σε βάρος του αδικημάτων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Τέλος, εάν τα αδικήματα σε βάρος ανηλίκου τελέστηκαν προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου, επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, διοικητικό πρόστιμο από 20.000 έως 3.000.000 ευρώ και ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας του για χρονικό διάστημα από ένα μήνα έως δύο έτη ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα συγκέντρωση διοργανώνει η ΠΝΟ


Την επαναφορά όλων των παροχών Υγείας για τους Έλληνες ναυτικούς, από τον Οίκο Ναύτου, στο προ των μνημονίων καθεστώς λειτουργίας του, ζητάει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΥΥ για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων έως σήμερα 17/02, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας».

Ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου, στην Πλατεία Τερψιθέας, ενώ η ΠΝΟ έχει απευθύνει κάλεσμα για νέα συγκέντρωση αύριο στις 7.30.

Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, προειδοποιεί ότι «ο αγώνας όχι μόνον δεν τελείωσε και δεν κάμπτεται, αλλά αντίθετα συνεχώς γιγαντώνεται προς κάθε κατεύθυνση και ο ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΗ είναι και θα παραμείνει ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΗ».



Διαβάστε περισσότερα...

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στον τυφλό φίλαθλο


Ταυτοποιήθηκε ο «πρωταγωνιστής» της άνανδρης επίθεσης σε βάρος τυφλού φίλαθλο του ΠΑΟΚ, κατά το γνωστό επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο γήπεδο της Τούμπας, σε αγώνα του «Δικεφάλου» με τη Βέροια.

Ως δράστης κατηγορείται ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, όπως επίσης για παραβάσεις του νόμου περί αθλητισμού και περί όπλων. Η τελευταία πράξη συνδέεται με μαχαίρι που βρέθηκε σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τα πολυϊατρεία


Δεν κλείνουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας. Σε non paper, το υπουργείο εξηγεί με τη μορφή ερωταπαντήσεων τις "αλήθειες και τα ψέματα για το «λουκέτο» στα πολυϊατρεία".

Αναλυτικά το υπουργείο διευκρινίζει:

ΕΡ: Κλείνουν τα πολυϊατρεία τού ΕΟΠΥΥ;

ΑΠ: Όχι. Τα πολυϊατρεία τού ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ κλείνουν. Στην πραγματικότητα έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο από τρεις μήνες, λόγω της απεργίας διαρκείας που είχαν κηρύξει οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιτιθέμενοι στη μεταρρύθμιση στην Α’βάθμια Φροντίδα Υγείας. Τώρα, με την ψήφιση του νομοσχεδίου από το οποίο προβλέπεται χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαθεσιμότητας-κινητικότητας, μετατίθεται για περίπου ένα μήνα μετά η επανέναρξη λειτουργίας των πολυϊατρείων. Κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να εξελιχθεί αποτελεσματικά η διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

ΕΡ: Σε αυτές τις 30 ημέρες, πώς θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς;

ΑΠ: Εξυπηρετούνται ΔΩΡΕΑΝ από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας. Όπως δηλαδή συνέβαινε μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια της απεργίας των ιατρών. (Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τις πρώτες κιόλας ημέρες της απεργίας των ιατρών, μόλις το 19% των ασθενών επέλεγε να εξυπηρετηθεί από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ). Ήδη, από την πρώτη στιγμή, με σχετική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, το πλαφόν των 200 επισκέψεων στους συμβεβλημένους ιατρούς έχει αυξηθεί στις 400, ώστε να εξυπηρετηθούν χωρίς πρόβλημα οι ασθενείς που, λόγω της απεργίας, έβρισκαν κλειστά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

ΕΡ: Αφού δεν προβλέπεται «λουκέτο» στα πολυϊατρεία, ποιος ο λόγος της απογραφής τής περιουσίας τους;

ΑΠ: Στόχος, κατ’ αρχάς, είναι η προστασία των ίδιων των εργαζομένων στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Τριμελείς επιτροπές αποτελούμενες από το διοικητικό προσωπικό του κάθε πολυϊατρείου είναι επιφορτισμένες να καταγράψουν λεπτομερώς το υλικό και να παραδώσουν το πρακτικό στις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε θα την έχει ο ΕΟΠΥΥ και συνεπώς το κράτος. Σε αντίθετη περίπτωση, όσοι δεν επιτρέψουν την καταγραφή του υλικού, αναλαμβάνουν και την αστική ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να ζητηθεί η παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

ΕΡ: Με τη χορήγηση ακριβών φαρμάκων, όπως π.χ. για καρκινοπαθείς, δημιουργείται πρόβλημα;

ΑΠ: Η χορήγηση όλων των ακριβών φαρμάκων, συνεχίζεται κανονικά και γίνεται όπως και πριν, μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

ΕΡ: Με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, όπου στις επιτροπές συμμετείχαν γιατροί του ΕΟΠΥΥ, τι γίνεται;

ΑΠ: Τα ΚΕ.Π.Α. δε λειτουργούσαν λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Ήδη έχει υπογραφεί τροπολογία για μετακίνηση γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους ενώ, με νόμο του αρμόδιου Υπουργού Γ. Βρούτση, έχει εγκριθεί κανονικά η χορήγηση ως 30/4/2014 συντάξεων και επιδομάτων όσων έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της απεργίας και προγραμματίζεται ετεροχρονισμένος έλεγχος από τα ΚΕ.Π.Α., μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

ΕΡ: Οι πενταψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, λειτουργούν κανονικά για το διάστημα των 30 ημερών, που τα πολυϊατρεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της διαθεσιμότητας-κινητικότητας;

ΑΠ: Έχει ήδη σταλεί από τον ΕΟΠΥΥ σχετικό έγγραφο προς τις εταιρείες που είναι επιφορτισμένες με αυτή τη λειτουργία, να ενεργοποιήσουν ηχογραφημένο μήνυμα με το οποίο να ενημερώνονται οι ασθενείς ότι η υπηρεσία ραντεβού δεν είναι διαθέσιμη, ώστε να μην υπάρχει και σχετική χρέωση.

ΕΡ: Ο υπουργός Υγείας δεν έλεγε σε κάθε ευκαιρία ότι δε θα γίνουν απολύσεις στο χώρο της υγείας;

ΑΠ: ΔΕΝ υπάρχουν απολύσεις. Πιθανώς υπάρξουν αποχωρήσεις ιατρών οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της απασχόλησής τους στο Δημόσιο, όπως οι συνάδελφοί τους του ΕΣΥ, και της διατήρησης του ιδιωτικού τους ιατρείου. Σημειώνεται ότι, εκείνοι που θα επιλέξουν την απασχόληση στο Δημόσιο και κριθούν κατάλληλοι από τις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης –οι ίδιες που αξιολογούν το σύνολο των ιατρών του Δημοσίου- θα εισαχθούν στο ΕΣΥ με το μισθό και τη βαθμίδα που αναλογεί στα χρόνια προϋπηρεσίας τους βάσει της κλίμακας του ΕΣΥ. Υπογραμμίζεται ότι, για όποια κενά δημιουργηθούν στη στελέχωση των ιατρών, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από συμβασιούχους και επικουρικούς, δίνοντας έτσι το δικαίωμα εργασίας και σε νέους γιατρούς.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Φυτεύοντας» την ελπίδα


Χρήστες ουσιών συμμετέχουν σε δράση αναδάσωσης του ΟΚΑΝΑ.

Δέντρα ελπίδας θα φυτέψουν αύριο, στην περιοχή Τριάδι Θεσσαλονίκης, εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, μετανάστες, άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, άστεγοι, αποκλεισμένοι, ανασφάλιστοι, καθώς και θεραπευόμενοι στα προγράμματα φαρμακευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ.

Πρόκειται για δράση στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, που προσεγγίζει καθημερινά η υπηρεσία Streetwork του ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από τον ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Θέρμης.

«Μέσα από την καθημερινή μας επαφή, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν από την καθημερινότητά τους στον δρόμο, σε διαφορετικές δραστηριότητες, με απώτερο στόχο να τους τραβήξουμε σιγά σιγά έξω από τις "πιάτσες" και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στη ζωή. Προσπαθούμε να οργανώσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους σε πλαίσιο ρεαλιστικό για τους ίδιους. Τους προτρέπουμε έτσι στον αθλητισμό, πχ σε ποδηλατοδρομίες ή σε διάφορα χόμπι όπως το ψάρεμα, αλλά τους μυούμε και στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά ως πράξη επανόρθωσης των σχέσεών τους με την ευρύτερη κοινότητα», λέει ο Γιάννης Εμινίδης, επιστημονικά υπεύθυνος της υπηρεσίας Streetwork Θεσσαλονίκης που λειτουργεί από τον Νοέμβριο 2012 στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-20013 «Αγωγή & Προαγωγή της Υγείας Χρηστών Εξαρτησιογόνων Ουσιών».

Βασικός της στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, μέσω της πρόληψης και του περιορισμού των επιβλαβών συνεπειών από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και η κάλυψη των ευρύτερων υγειονομικών και κοινωνικών αναγκών, ιδίως όσων πλήττονται από κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας Streetwork, γίνονται κυρίως με εξορμήσεις διερεύνησης χώρων συνάθροισης χρηστών και άλλων ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (μετανάστες, άστεγοι, ιερόδουλες) με σκοπό την κάλυψη πρωτοβάθμιων αναγκών (σίτιση, στέγαση, ένδυση κ.α.) σε συνεργασία με υπηρεσίες και δομές που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ασφαλέστερης χρήσης, υγιεινής και γενικότερα πρόληψης και αντιμετώπισης συνδεόμενων με τη χρήση προβλημάτων υγείας (μείωση της βλάβης).



Διαβάστε περισσότερα...

Εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ από το «Δέντρο των Φιλιών» της ΟΠΑΠ


Με τα λεφτά αυτά θα στηριχθούν 15 Ορφανοτροφεία της Ελλάδας.

Το «Δέντρο των Φιλιών» της ΟΠΑΠ, συγκέντρωσε 150.000 € για την υποστήριξη 15 Ορφανοτροφείων που φιλοξενούν 618 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Πενήντα χιλιάδες άνθρωποι ενεργοποιήθηκαν από την Χριστουγεννιάτικη αυτή πρωτοβουλία, αγκάλιασαν το σκοπό και «χάρισαν» το φιλί τους για την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων.

Η ΟΠΑΠ εκπληρώνει την υπόσχεσή της μεγιστοποιώντας την εξαιρετική συμμετοχή των πολιτών και προσφέρει το ποσό των 100.000 € που αντιστοιχεί σε δύο ευρώ για κάθε ένα από αυτά τα φιλιά. Τον σκοπό της ΟΠΑΠ ενίσχυσε η δωρεά 50.000 € του υπερτυχερού του τζάκποτ της κλήρωσης στις 16 Ιανουαρίου, ο οποίος κέρδισε και το Χριστουγεννιάτικο μπόνους.

Με το συνολικό ποσό των 150.000 €, η ΟΠΑΠ υποστηρίζει τις επείγουσες εκκλήσεις για τεχνολογικό εξοπλισμό και είδη ρουχισμού 15 Ορφανοτροφείων της χώρας με βεβαιωμένες ανάγκες. Τα χρήματα θα κατανεμηθούν ισομερώς σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στα Ιδρύματα, ενώ μια ομάδα εργαζομένων της ΟΠΑΠ θα επισκέπτεται κάθε ένα από τα Ορφανοτροφεία προκειμένου να διασφαλίσει την αποτελεσματική παράδοσης της δωρεάς.

Η ενεργοποίηση από την ΟΠΑΠ 50.000 πολιτών για την υποστήριξη και την αναβάθμιση της ζωής παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, αποδεικνύει τη δυναμική σχέση της ΟΠΑΠ με την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Εταιρείας να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις πραγματικές ανάγκες που δημιουργούν οι σύγχρονες συνθήκες ζωής στην Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπηρο γουρουνάκι έχει γίνει ατραξιόν


Ένα γουρουνάκι που γεννήθηκε χωρίς τα δύο πίσω πόδια έχει γίνει ατραξιόν στην Κίνα. Το γουρουνάκι έχει μάθει να περπατάει στα δύο πόδια και παίζει με τα άλλα γουρουνάκια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμα ένα θύμα της θανατηφόρου μανίας του Neknominate


«Τώρα θα σας δείξω πώς πίνουν» ήταν τα τελευταία λόγια του 20χρονου Bradley Eames...

Η θανατηφόρος «μόδα» που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στο ίντερνετ και κυρίως μέσα από το Facebook, είναι η αιτία ενός ακόμα θανάτου στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο 20χρονος υπάλληλος Bradley Eames, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, μετά από την τελευταία του ανάρτηση στο κολοσσό των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πως θα έπαιρνε μέρος στο Neknominate...

«Σας είδα να συμμετέχετε στο παιχνίδι, τώρα θα σας δείξω πώς πίνουν το τζιν», ήταν η τελευταία του ανάρτηση-απάντηση στο βίντεο που είχαν «ανεβάσει» οι φίλοι του που έπιναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ...

Αφού κατανάλωσε τουλάχιστον 30 σφηνάκια από τζιν, πρόλαβε και έγραψε επίσης στο Facebook πως ένοιωθε δυνατούς πόνους στο στομάχι...

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε ο τέταρτος καταγεγραμμένος νεκρός του Neknominate στην Μεγάλη Βρετανία.




Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποια περίπτωση παρατείνεται το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας


Παρατείνεται όταν ο υπάλληλος περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες.

Παρατείνεται η παραμονή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και πέραν των 8 μηνών σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θυμίζουμε ότι η οκτάμηνη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών λήγει στις 22 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οι προσωρινοί πίνακες μόνο για τους εκπαιδευτικούς με δεύτερο πτυχίο.

Στην ουσία δίνεται η δυνατότητα παράτασης της παραμονής σε καθεστώς διαθεσιμότητας πέραν του 8μηνου στην περίπτωση που ο φορέας υποδοχής έχει εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες και ο υπάλληλος περιλαμβάνεται σε αυτούς. Στην περίπτωση αυτή η διαθεσιμότητα επεκτείνεται μέχρι την οριστική έκδοση των πινάκων.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 41 με τίτλο «διαθεσιμότητα έως την έκδοση των πινάκων» με βάση τα όσα αναφέρει:

1. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 101 του Ν. 3528/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 3 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»

2. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 105 του Ν. 3528/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 4 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»

3. Μετά το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης 2 της υποπαραγράφου Ζ2 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 5 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Η καταβολή των αποδοχών συνεχίζεται και μετά το πέρας του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος των οκτώ (8) μηνών, εφόσον εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς».



Διαβάστε περισσότερα...

«Ουδεμία παράβαση διαπιστώθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο»


Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση του τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ.

Το ατύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπειων στις 29 Δεκεμβρίου κατά το οποίο τραυματίστηκε βαρύτατα ο γερμανός πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ δεν προκλήθηκε από «καμιά παράβαση» των κανονισμών, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για την υπόθεση γάλλος εισαγγελέας Πατρίκ Κινσί, ανακοινώνοντας την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

«Καμιά παράβαση δεν διαπιστώθηκε. Το ατύχημα σημειώθηκε σε περιοχή εκτός πίστας», δήλωσε απαλλάσσοντας κατά συνέπεια από κάθε ευθύνη το χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ. «Η σήμανση, οι σηματοδότες, οι πάσσαλοι, οι πληροφορίες που παρέχονταν για τα όρια της πίστας αυτής ήταν σύμφωνοι με τους ισχύοντες γαλλικούς κανονισμούς».

Η απόφαση αυτή της εισαγγελίας δεν εμποδίζει ωστόσο την οικογένεια Σουμάχερ να ασκήσει ενδεχόμενες αστικές αγωγές.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι η διαδικασία της έρευνας που άρχισε στις 29 Δεκεμβρίου για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος αυτού έκλεισε χωρίς ανάληψη περαιτέρω δράσης τη 12η Φεβρουαρίου.

Την Πέμπτη η οικογένεια του πρώην πιλότου της Φόρμουλας 1 είχε δηλώσει πως συνεχίζει να «πιστεύει ακράδαντα» ότι ο Μίχαελ θα γίνει καλά. Ο ασθενής βρίσκεται στη φάση της σταδιακής αφύπνισης από το τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη νοτιοανατολική Γαλλία. Πριν από δέκα ημέρες το νοσοκομείο αυτό είχε διαψεύσει φήμη που έκανε λόγο για θάνατο του Σουμάχερ και διαδιδόταν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 45χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι όταν στη διάρκεια μιας πτώσης στις 29 Δεκεμβρίου, προσέκρουσε βίαια σε βράχο ενώ έκανε σκι μαζί με τον γιο του και φίλους στο Μεριμπέλ. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, έφερε «σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάχυτες αιμορραγικές βλάβες».


Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορούνται για δωροδοκία τέσσερις υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής


Έβγαζαν δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

Δικογραφία για δωροδοκία τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κι ένας συνεργός τους, αλβανικής καταγωγής, χρηματίζονταν προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάλογες καταγγελίες. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η χρηματική αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στα 200 ευρώ, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και πάνω, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από τον υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο.

Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι πέντε κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο ενδεκάμηνου βρέφους


Η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτησε αναβολή.

Αναβλήθηκε, μέσα σε κλίμα έντασης, για τις 23 Οκτωβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τον θάνατο του ενδεκάμηνου βρέφους τον Νοέμβριο του 2012, με κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον παιδοχειρουργό που το χειρούργησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η δίκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αλλά η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, καθώς ο συνήγορός του δεν μπορούσε να παραστεί.

Το αίτημα για αναβολή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια σε βάρος του κατηγορούμενου κατά την απομάκρυνσή του από τα δικαστήρια.

Η οικογένεια του βρέφους ζήτησε από το δικαστήριο να αντιληφθεί το δράμα που ζει και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε λάθος, καθώς μέσα σε πέντε ημέρες χειρουργήθηκε τρεις φορές για πρόβλημα «βουβωνοκήλης» και στη συνέχεια υπέκυψε.



Διαβάστε περισσότερα...

Το σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας ταλανίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία


Έκτακτες συνομιλίες Μέρκελ με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τη διεξαγωγή έκτακτων συνομιλιών προγραμματίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας με στόχο να αμβλυνθούν οι εντάσεις γύρω από την έρευνα για παιδική πορνογραφία σε βάρος του σοσιαλδημοκράτη βουλευτή Σεμπάστιαν Εντάτι η οποία οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην παραίτηση του υπουργού Πέτερ Φρίντριχ.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη ματαιώθηκε και αντικαταστάθηκε από συνομιλίες ανάμεσα στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Χορστ Ζεεχόφερ, αρχηγό της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, και τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο υπουργός Γεωργίας και μέλος της CSU Χανς-Πέτερ Φρίντριχ παραιτήθηκε την Παρασκευή έπειτα από αποκαλύψεις ότι ως υπουργός Εσωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση της Μέρκελ είχε διοχετεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες για έρευνα για παιδική πορνογραφία που αφορούσε τον βουλευτή του SPD Σεμπάστιαν Εντάτι.

Ο Φρίντριχ –ο οποίος αντικαταστάθηκε ως υπουργός Γεωργίας από ένα άλλο μέλος της CSU, τον Κρίστιαν Σμιτ– είχε διοχετεύσει την πληροφορία στον αρχηγό του SPD Γκάμπριελ τον Οκτώβριο, ενώ η Μέρκελ βρισκόταν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης συμφωνίας για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού με το κεντροαριστερό κόμμα του Γκάμπριελ.

Ο Φρίντριχ λέει πως πρόθεσή του ήταν να εξασφαλίσει ότι ο Εντάτι δεν θα αναλάμβανε κεντρικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση της Μέρκελ, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Το SPD δέχεται τώρα πίεση να αποδείξει ότι κράτησε μυστική την πληροφορία ώστε να μην φτάσει στον Εντάτι – κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την έρευνα που συνεχιζόταν.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας Τόμας Όπερμαν, ο οποίος γνώριζε επίσης την πληροφορία, είναι το τελευταίο μέλος του SPD που δέχεται πυρά σε σχέση με το σκάνδαλο, καθώς μέλη του συνασπισμού τον κατηγορούν για εσφαλμένο χειρισμό της κατάστασης.

Ο Ζεεχόφερ απέρριψε σχόλια ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το συνασπισμό της Μέρκελ που δημιουργήθηκε πριν από δύο μήνες. «Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εταίρους του συνασπισμού, όχι ζήτημα διάλυσης του συνασπισμού», δήλωσε σήμερα.

Ο Εντάτι υποστηρίζει πως το πορνογραφικό υλικό που βρήκε την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία στο σπίτι και στα γραφεία του είναι νόμιμο. Το υλικό λέγεται πως περιλαμβάνει σεξουαλικές εικόνες αγοριών προεφηβικής ηλικίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα ονόματα όσων προσλαμβάνονται στην ενισχυτική διδασκαλία


Αναλυτικοί πίνακες ανά περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.

Όλο και περισσότερες διευθύνσεις έχουν προχωρήσει στην ανάρτηση των ονομάτων των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας. Το newsbeast.gr για να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην αναζήτηση των ονομάτων των 1403 εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται ομαδοποίησε τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να περιοχή και έχει συγκεντρώσει όσες διευθύνσεις έχουν αναρτήσει τα ονόματα έως τώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη στις 19 Φεβρουαρίου θα κληθούν οι προσληφθέντες να δηλώσουν τα Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας όπου επιθυμούν να διδάξουν. Θυμίζουμε ότι η τοποθέτηση δεν πραγματοποιείται με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που ισχύουν στους αναπληρωτές του πρωινού προγράμματος (αριθμός παιδιών και άλλα κριτήρια) αλλά αποκλειστικά με τη σειρά των υποψηφίων στον πίνακα των αναπληρωτών.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία κύρωση σε περίπτωση που κάποιος αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου δηλώσει παραίτηση.

Συγκεκριμένα οι διευθύνσεις είναι οι ακόλουθες. Κάποιες δεν είχαν ανακοινώσει τα ονόματα μέχρι την ώρα που γράφονταν το παρόν άρθρο.






Διαβάστε περισσότερα...