Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Ουδεμία παράβαση διαπιστώθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση του τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ.

Το ατύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπειων στις 29 Δεκεμβρίου κατά το οποίο τραυματίστηκε βαρύτατα ο γερμανός πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ δεν προκλήθηκε από «καμιά παράβαση» των κανονισμών, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για την υπόθεση γάλλος εισαγγελέας Πατρίκ Κινσί, ανακοινώνοντας την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

«Καμιά παράβαση δεν διαπιστώθηκε. Το ατύχημα σημειώθηκε σε περιοχή εκτός πίστας», δήλωσε απαλλάσσοντας κατά συνέπεια από κάθε ευθύνη το χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ. «Η σήμανση, οι σηματοδότες, οι πάσσαλοι, οι πληροφορίες που παρέχονταν για τα όρια της πίστας αυτής ήταν σύμφωνοι με τους ισχύοντες γαλλικούς κανονισμούς».

Η απόφαση αυτή της εισαγγελίας δεν εμποδίζει ωστόσο την οικογένεια Σουμάχερ να ασκήσει ενδεχόμενες αστικές αγωγές.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι η διαδικασία της έρευνας που άρχισε στις 29 Δεκεμβρίου για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος αυτού έκλεισε χωρίς ανάληψη περαιτέρω δράσης τη 12η Φεβρουαρίου.

Την Πέμπτη η οικογένεια του πρώην πιλότου της Φόρμουλας 1 είχε δηλώσει πως συνεχίζει να «πιστεύει ακράδαντα» ότι ο Μίχαελ θα γίνει καλά. Ο ασθενής βρίσκεται στη φάση της σταδιακής αφύπνισης από το τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη νοτιοανατολική Γαλλία. Πριν από δέκα ημέρες το νοσοκομείο αυτό είχε διαψεύσει φήμη που έκανε λόγο για θάνατο του Σουμάχερ και διαδιδόταν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 45χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι όταν στη διάρκεια μιας πτώσης στις 29 Δεκεμβρίου, προσέκρουσε βίαια σε βράχο ενώ έκανε σκι μαζί με τον γιο του και φίλους στο Μεριμπέλ. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, έφερε «σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάχυτες αιμορραγικές βλάβες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.