Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τριγύριζε γυμνή σε μουσείο


Η σοκαριστική performance μιας εκκεντρικής καλλιτέχνιδας.

Η εκκεντρική περφόρμερ, Milo Moire είναι γνωστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους, για το… χούι της να περιφέρεται γυμνή σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο πάντα των εμφανίσεών της.

Η Moire το έκανε και πάλι. Σόκαρε τους επισκέπτες του μουσείου, LWL Museum of Art and Culture στη Γερμανία, όταν άρχισε να περπατά στους διαδρόμους γυμνή έχοντας στην αγκαλιά της και ένα μωρό.

Η 32χρονη, φορώντας μόνο τις γόβες της, σταματούσε μπροστά από πίνακες γνωστών ζωγράφων, Francis Bacon και David Hockney.

Η 32χρονη είχε σοκάρει, το περασμένο έτος, τους περαστικούς στην έκθεση Art Cologne στην Γερμανία, δημιουργώντας ένα πίνακα αφηρημένης ζωγραφικής, φιλοτεχνώντας τον όχι με πινέλα, αλλά με… αυγά γεμάτα μελάνι και ακρυλικά που έβγαιναν από το …αιδοίο της.





Τριγύριζε γυμνή σε μουσείο


Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για φωτογράφιση πολύ αδύνατου μοντέλου


Η φωτογράφιση μόδας του περιοδικό Cover με πρωταγωνίστρια τη νεαρή Λουλουλέικα Ραβν Λίεπ από τη Δανία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το νεαρό μοντέλο είναι πάρα πολύ αδύνατο με αποτέλεσμα η φωτογράφιση του περιοδικού να έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Δανία.





Η εκδότρια του περιοδικού μόδας Μαλίν Μέιλιν ζήτησε συγγνώμη γράφοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για μένα. Στο Cover, εδώ και πολλά χρόνια έχουμε δημοσιεύσει δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες, όμως οι εικόνα ενός τόσο αδυνατισμένου μοντέλου δεν θα έπρεπε να τυπωθεί».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του Ε11


Παρατείνεται, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνου Σκουρλέτη, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11, για την γνωστοποίηση των στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας, έως και τις 30 Απριλίου 2015.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι: «Παρατείνεται για το έτος 2015, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11. (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) της περ. η) του άρθρου 4 της υπ' αρ. πρωτ. 29502/85/01-9-2014 (ΦΕΚ Β 2390/08-9-2014) απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έως και την 30 Απριλίου 2015.»

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο υποβολής των στοιχείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ακριβής καταγραφή τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στη Νάξο


Στην παραλία της Γρόττας στην Πορτάρα της Νάξου εντόπισε την Τρίτη νεκρή μια νεαρή φάλαινα του είδους Ζιφιός (Ziphius cavirostirs) ένα μέλος του συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Σύμφωνα με το naxostimes.gr, το κήτος είναι νεαρής ηλικίας, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα από τι έχασε τη ζωή του.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ιεράπετρα


Σε απόγνωση βρίσκονται οι άνθρωποι και οι παράγοντες του ΑΟΣΚ Ιεράπετρας μετά την καταστροφή του γηπέδου από ανεμοστρόβιλο που έπληξε τις εγκαταστάσεις, στη διάρκεια του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τους παραγοντες του σωματείου, ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε ολοσχερώς το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Το συμβάν έγινε πριν λίγες μέρες στην περιοχή του Κουτσουρά στο δήμο Ιεράπετρας.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησε και του έλειπαν οι όρχεις!


Πώς ένα ποτό κατέληξε σε εγχείρηση στη Ρωσία.

Ο 30χρονος ρώσος ηθοποιός Dmitry Nikolaev δεν θα περίμενε ποτέ πώς ένα βραδινό ποτό θα μπορούσε να είχε τραγική κατάληξη για τον αντρισμό του.

Ξύπνησε και του έλειπαν οι όρχεις!

Αν και παντρεμένος ο 30χρονος ανταποκρίθηκε στο φλερτ μια ξανθιάς γυναίκας στο μπαρ που είχε πάει μετά την παράσταση στην οποία παίζει σε ένα μικρό θέατρο της Μόσχας. Η γυναίκα τον προσκάλεσε να πάνε μετά το ποτό για σάουνα. Η κατάληξη; Ο Nikolaev ξύπνησε την επόμενη μέσα σε αφόρητους πόνους, σε μια στάση λεωφορείου, για να διαπιστώσει ότι του είχαν αφαιρέσει τους όρχεις, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τίποτα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η αστυνομία αναζητά μια συμμορία –στην οποία πιθανώς μέλος της είναι και ένας γιατρός- που εμπορεύεται ανθρώπινα όργανα. Όταν ο άτυχος 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι κάποιος, με ιατρική παιδεία, τον είχε εγχειρήσει. Σύμφωνα με την αστυνομία το ποτό του θύματος είχε νοθευτεί με άγνωστο ναρκωτικό.

Τα τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Nikolaev ντράπηκε πολύ να αποκαλύψει στη γυναίκα του τι ακριβώς είχε πάθει. Τη φωτογραφία του θύματος στο νοσοκομείο είχε αποκλειστικά το Russia's Life News.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση 14% κατέγραψε ο ελάχιστος μισθός στην Ελλάδα


Πώς διαμορφώθηκε στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. όπου ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, δηλαδή κατά -14%, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες στην Πορτογαλία ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε κατά 19% (από 497 σε 589 ευρώ) και στην Ιρλανδία παρέμεινε αμέταβλητος στα 1.462 ευρώ την ίδια περίοδο.

Σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης η μείωση στη χώρα μας ήταν -12%, από 865 ΜΑΔ σε 764 ΜΑΔ όταν στη Γερμανία είναι 1.441 ΜΑΔ. Στην Πορτογαλία ο πραγματικός ελάχιστος μισθός σε ΜΑΔ αυξήθηκε κατά 21% και στην Ιρλανδία κατά 10%.

Στην Ε.Ε. σε ονομαστικούς όρους οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον ελάχιστο μισθό μεταξύ 2008 και 2015 παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία +95%, τη Βουλγαρία +64%, τη Σλοβακία +58% και τη Λετονία +57%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat που δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την 1η Ιανουαρίου 2015, 22 από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. εφάρμοζαν ελάχιστο μισθό με μεγάλες όμως διακυμάνσεις να παρατηρούνται μεταξύ της Βουλγαρίας που είναι 184 ευρώ και του Λουξεμβούργου που φτάνει τα 1.923 ευρώ.

Ειδικότερα, δέκα κράτη μέλη εμφανίζουν ελάχιστο μισθό κάτω από τα 500 ευρώ: Bουλγαρία 184 ευρώ, Ρουμανία 218 ευρώ, Λιθουανία 300 ευρώ, Τσεχία 332 ευρώ, Ουγγαρία 333 ευρώ, Λετονία 360 ευρώ, Σλοβακία 380 ευρώ, Εσθονία 390 ευρώ, Κροατία 396 ευρώ και Πολωνία 410 ευρώ.

Σε πέντε κράτη μέλη ο ελάχιστος μισθούς κυμαίνεται μεταξύ 500-1.000 ευρώ: Πορτογαλία 589 ευρώ, Ελλάδα 684 ευρώ, Μάλτα 720 ευρώ, Ισπανία 757 ευρώ και Σλοβενία 791 ευρώ.

Τέλος, σε επτά κράτη μέλη ο ελάχιστος μισθός υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ: Μεγάλη Βρετανία 1.379 ευρώ, Γαλλία 1.458 ευρώ, Ιρλανδία 1.462 ευρώ, Γερμανία 1.473 ευρώ Βέλγιο και Ολλανδία 1.502 ευρώ και Λουξεμβούργο 1.923 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασαν... αράχνες τα μηχανήματα της ΠΕ Ξάνθης


Δεν έχουν χειριστές λόγω γραφειοκρατίας.

Αράχνες έχει πιάσει ο στόλος μηχανημάτων που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για τον οποίο ωστόσο δεν υπάρχουν χειριστές – οδηγοί και ως εκ τούτου δεν αξιοποιείται.

«Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη γνωστή γραφειοκρατία. Ενώ είμαστε πλήρεις σε μηχανήματα δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα με τους χειριστές», αναφέρει ο κ. Κώστας Ζαγναφέρης Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, εξηγώντας πως «κάποιος φωστήρας έχει βάλει η προϋπόθεση για την πρόσληψη την προσκόμιση απολυτηρίου λυκείου και δεν μπορούμε να βρούμε χειριστή μηχανημάτων οδοποιίας με τέτοιο. Οι περισσότεροι που είναι στο επάγγελμα είναι από παλιά, που δεν υπήρχαν σχολές και δεν μπορούμε να βρούμε ούτε έναν που να έχει τέτοιο απολυτήριο τεχνικού λυκείου και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να βρούμε χειριστές».

Η έλλειψη χειριστών δημιουργεί προβλήματα, καθώς δεν επιτρέπει την άμεση επίλυση θεμάτων τα οποία ανακύπτουν και καλείται να χειριστεί ή να συνδράμει η Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με το thrakitoday.com. «Υπάρχουν προβλήματα με ρέματα και τάφρους που έχουν μπαζωθεί. Αυτή τη στιγμή η Π.Ε. Ξάνθης μπορώ να πω ότι είναι ο μεγαλύτερος εργολάβος από πλευράς μηχανημάτων και δεν έχουμε έναν χειριστή να τα λειτουργήσει και αυτό είναι το ελληνικό κράτος. Αυτά τα απλά προβλήματα δεν έχουν λυθεί, τα έβλεπα και όταν ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, τα βλέπω τώρα και από μέσα. Είμαι σίγουρος πως εάν βρούμε κάποιο χειριστή με απολυτήριο λυκείου τότε θα ζητούν μετά με μεταπτυχιακό. Όλα αυτά είναι που με κάνουν να σκέφτομαι πολλές φορές διάφορα και όπως λένε και οι δημοσιογράφοι λέω μήπως κρύβονται, και τί, συμφέροντα από πίσω».

Λύση... με μπλοκάκι

Ωστόσο ήδη η Π.Ε. Ξάνθης αναζητά λύση στο πρόβλημα, καθώς τα μηχανήματα που έχει στη διάθεσή της και δεν αξιοποιεί είναι περίπου 20. «Θα βρούμε λύση. Θα πάρουμε μάλλον με δελτίο παροχής υπηρεσιών και θα κάνουμε έτσι τη δουλεία μας, αλλά το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί», καταλήγει ο κ. Ζαγναφέρης.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαφανίστηκε 14χρονη στα Πετράλωνα


Η μικρή Ντορίνα αναζητείται από την περασμένη Τρίτη.

Από το σπίτι της στην περιοχή των Πετραλώνων εξαφανίστηκε στις 07:30 το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου η 14χρονη Ντορίνα Φ., όπως έγινε γνωστό από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Ντορίνα έχει καστανά μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1,55 μ. και βάρος 50 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε τζην, καφέ μπουφάν και γκρι αθλητικά παπούτσια.

Ιδιαίτεροι λόγοι καθιστούν επιτακτική την άμεση εύρεση της ανήλικης. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.




Διαβάστε περισσότερα...

Ενισχύσεις ΕΛΓΑ για ζημιές από περονόσπορο


Ποιους νομούς αφορούν οι αποζημιώσεις.

Οικονομικές ενισχύσεις ύψους 760.655 ευρώ θα καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 699 παραγωγούς της χώρας στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων -ΠΣΕΑ).

Η πληρωμή αφορά ζημίες από περονόσπορο στα αμπέλια στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λέσβου, Πέλλης, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Φθιώτιδος, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 500.000 ευρώ το όριο για τον φόρο ακινήτων


Το ταβάνι για το οικογενειακό αφορολόγητο.

Καθυστερήσεις στις μειώσεις των αντικειμενικών αξιών προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Δεν μπορούμε οριζόντια να τις κατεβάσουμε, πρέπει να γίνει με ζώνες και αυτό θα καθυστερήσει λίγο», σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στο Mega, ενώ για την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ είπε: «Θέλει τουλάχιστον τρεις μήνες για να φτιαχτεί, δεν το βλέπω νωρίτερα για τον Μάιο, Ιούνιο».

Έχει επίσης, όπως δήλωσε, αρχίσει η επεξεργασία του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, την τελευταία δόση του οποίου κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν. «Δεν υπάρχει περίπτωση τα όρια για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία να τα πάμε για την οικογένεια κάτω από τις 500.000 με αναθεωρημένες τις αντικειμενικές αξίες», διευκρίνισε.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο «κόκκινο» η λειτουργία του Ευαγγελισμού


Τραγικές ελλείψεις προσωπικού καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του «Ευαγγελισμού», λόγω των τραγικών ελλείψεων σε νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, καταγγέλλει η επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κάνοντας λόγο για συνολικά 1.000 κενές θέσεις.

Η επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο κατέγραψε «τις πιο κραυγαλέες ελλείψεις σε γιατρούς» και όπως αναφέρει 100 θέσεις ειδικευμένων και 70 ειδικευόμενων είναι κενές, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα δεν θα καλύπτονται πολλά τμήματα.

Όπως σημειώνεται, το προσωπικό δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο δουλειάς, ενώ σχεδόν οι μισοί γιατροί και κυρίως οι ειδικευόμενοι είναι εξουθενωμένοι και δεν μπορούν να αποδώσουν όσο απαιτείται.

Οι εξαγγελίες, όπως αναφέρει, για πρόσληψη 716 μονίμων γιατρών και 300 επικουρικών σε όλη τη χώρα, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά «σαφάρι» κατά της φοροδιαφυγής


Εντατικούς ελέγχους προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων για το 2015.

«Σαφάρι» φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα και μεταξύ άλλων προβλέπει:

- βεβαίωση εσόδων πάνω από 1 δις ευρώ από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους.

- επιπλέον έσοδα 700 εκατομμύρια ευρώ από μερικούς φορολογικούς ελέγχους

- τουλάχιστον 2.000 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου

- ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από τις οποίες 40 υποθέσεις απάτης στο ΦΠΑ

- τουλάχιστον 5.000 προληπτικών ελέγχων.

- 400 πλήρεις ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις και 500 μερικούς ελέγχους στη ίδια κατηγορία.

- 900 ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις με εμβάσματα στο εξωτερικό, Offshore και φορολογούμενους που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για διάπραξη φοροδιαφυγής

Στο σχέδιο αναλύονται οι προτεραιότητες και οι επιμέρους δράσεις για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τους επιχειρησιακούς στόχους και τις δράσεις επιδιώκεται μεταξύ άλλων:

- Η αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων,

- ο εντοπισμός και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου,

- η ενίσχυση του φορολογικού και τελωνειακού ελεγκτικού μηχανισμού,

- η αυτοματοποιημένη συλλογή και διασταύρωση στοιχείων,

- η ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης των φορολογουμένων,

- η βελτίωση των μεθόδων και των μέτρων είσπραξης,

-η αξιοκρατική επιλογή, εξέλιξη και συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Γραμματείας,

- η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες,

- η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών,

- η προστασία της δημόσιας υγείας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος

- η δημιουργία αποτελεσματικότερης και πιο αξιόπιστης φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές σχολούν νωρίτερα λόγω απουσίας καθηγητών


Σχολεία τροποποιούν το ωράριο αποχώρησης.

Η απουσία εκπαιδευτικών με οργανική θέση λόγω ασθένειας και η αδυναμία προσωρινής κάλυψης των κενών, οδηγεί τα στελέχη της εκπαίδευσης να προχωρούν σε αποφάσεις για τη διαφοροποίηση του ωραρίου αποχώρησης των μαθητών.

Ήδη σε τρία σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λήφθηκαν εγκριτικές αποφάσεις διαφοροποίησης του ωραρίου αποχώρησης των μαθητών και μαθητριών τμημάτων Αγγλικής ή Γερμανικής Γλώσσας λόγω της απουσίας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και μέχρι την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, όπως αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα.

Για παράδειγμα σε δημοτικό σχολείο της Βόρειας Ελλάδας εκπαιδευτικός της αγγλικής γλώσσας θα απουσιάζει για περίπου ένα μήνα, όποτε και οι μαθητές θα αποχωρούν νωρίτερα μέχρι την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

Με ευθύνη του διευθυντή των σχολείων θα ενημερωθούν σχετικά οι γονείς των μαθητών των τμημάτων αυτών και θα ληφθεί μέριμνα για την ασφαλή παραμονή και τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών που φοιτούν στο ολοήμερο.



Διαβάστε περισσότερα...

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ


Κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν η α', β', γ' και ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Ενώσεις Γονέων του δ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, η Ένωση Γονέων Θέρμης και Σύλλογοι Γονέων σχολικών μονάδων και σύλλογοι γυναικών.

Τα αιτήματα, τα οποία οι εκπρόσωποι των διαμαρτυρομένων επέδωσαν σε μορφή ψηφίσματος στον διευθυντή του γραφείου της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ήταν να δίδεται ένα δωρεάν γεύμα (κολατσιό) σε όλα τα παιδιά, να εξασφαλιστεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και δωρεάν μεταφορά μαθητών με τα ΜΜΜ και να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

«Στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε το ψήφισμα, «χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό τους εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες», ενώ «για τους ίδιους λόγους πολλά παιδιά είναι επίσης ανασφάλιστα».

«Πρόκειται για αιτήματα, που δεν χωράνε αναβολή, ούτε αναμονή, δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση δηλώσεις συμπαράστασης, αλλά λύσεις άμεσα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το στέλεχος του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικός, Γιάννης Δελλής.



Διαβάστε περισσότερα...

Σκουρλέτης: Επαναφορά του κατώτατου μισθού ως το 2016


«Οι αλλαγές θα ολοκληρωθούν μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους».

«Στρατηγικής σημασίας επιχειρησιακή παρέμβαση» χαρακτήρισε τα σύγχρονα προγράμματα πληροφορικής και επικοινωνιών με τα οποία εξοπλίζεται το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας οι αλλαγές αυτές θα οδηγήσουν στην απλούστευση των διαδικασιών του ΣΕΠΕ, ώστε «να ξεπεραστούν τα εμπόδια της πολυπλοκότητας και της γεωγραφικής διασποράς, τα οποία αποτελούν και τα σημαντικότερα προβλήματα της Επιθεώρησης Εργασίας».

Βασικός στόχος της μεταρρύθμισης, είναι ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και ο περιορισμός της αδήλωτης εργασίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Θα πρέπει να μην θεωρούμε πολυτέλεια ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την καθημερινότητα των εργαζομένων και αφορούν τα θέματα της ασφάλειας εργασίας και της υγείας. Συνηθίσαμε τα χρόνια του Μνημονίου αυτές τις έννοιες να τις θεωρούμε εν πάση περιπτώσει περιττές, αλλά δεν είναι έτσι» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ύψους των προστίμων που επιβάλλονται σήμερα για την αδήλωτη εργασία, και φθάνουν τα 10.500 ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης, εμφανίστηκε ανοικτός σε ενδεχόμενες αλλαγές, μετά από διάλογο, «ώστε ο έλεγχος να είναι αποτελεσματικός, χωρίς όμως να γίνεται εξοντωτικός», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν στη συνέντευξη στελέχη του ΣΕΠΕ, το 20% των προστίμων που επιβάλλονται εξοφλούνται με την προβλεπόμενη έκπτωση του 30% του ύψους του προστίμου, ενώ τα υπόλοιπα «επιλύονται στα δικαστήρια ή καταλήγουν στον κάλαθο των ανεξόφλητων οφειλών».

Εν συνεχεία ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε «στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας, στην αγορά εργασίας μετά τις εκλογές».

«Καθημερινά πληροφορούμαστε», πρόσθεσε, «ότι υπάρχει ένα μπαράζ και μια προσπάθεια από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις ενόψει των αλλαγών που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνησή μας στα ζητήματα που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις και αναφέρομαι στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, υπάρχει μια προσπάθεια η οποία θα έλεγα ότι κινείται στα όρια μιας καταχρηστικής ερμηνείας του νόμου, μια προσπάθεια εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν υπό άλφα συνθήκες να μεταταγούν στο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Θα ελεγχθούν αυτές οι περιπτώσεις. Και θέλουμε να καλέσουμε, χωρίς να υποκαθιστούμε τον ρόλο των συνδικάτων σήμερα τους ίδιους τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτές τις προσπάθειες» σημείωσε και τόνισε, ότι εντός του Μαρτίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο «το οποίο θα αποκαθιστά το κύρος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θα δίνει φωνή στους ίδιους τους εργαζόμενους».

Με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, αποκαθίστανται και οι αρμοδιότητες του ΟΜΕΔ, ενώ θα καταργείται η έκτης πράξη του 2012 του υπουργικού συμβουλίου με την οποία μεταξύ άλλων παγώνουν οι τριετίες περιορίζεται η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, ενώ το ύψος του κατώτερου μισθού καθορίζεται μονομερώς από την κυβέρνηση. Σε ότι αφορά το όριο των ομαδικών απολύσεων θα επανέλθει στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Για το θέμα της επαναφοράς του κατώτερου μισθού στα προ των μνημονίων επίπεδα, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε, ότι οι αλλαγές αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2016 μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι συνεχής τους επόμενους τέσσερις μήνες για να μπορέσουμε σύμφωνα τουλάχιστον με τις προθέσεις της κυβέρνησης να πάμε τελικά σε μια συζήτηση για το συνολικό πρόβλημα που ονομάζεται ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης για το ελληνικό δημόσιο χρέος. Μιας βιώσιμης λύσης αλλά και ταυτόχρονα βιώσιμης όχι μόνο με οικονομικούς όρους αλλά και με κοινωνικούς όρους».

«Η συμφωνία αυτή», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, «ουσιαστικά μας απαλλάσσει ως χώρα από το ασφυκτικό πλαίσιο, το αυστηρά προσδιορισμένο των πρωτογενών πλεονασμάτων 3%. Και αντιλαμβάνεστε πως δίνει άλλες δυνατότητες στο ν' ασκήσουμε μια πολιτική η οποία θα μεταφράζεται σε μια πολιτική η οποία θα υλοποιεί πολλές από τις δεσμεύσεις μας που ως κυβέρνηση πήραμε μπροστά στον ελληνικό λαό και τις οποίες ο ελληνικός λαός μας τους έδωσε και ως μια εντολή μέσα από την ψήφο του».

Στα προγράμματα με τα οποία το ΣΕΠΕ θα λειτουργεί στο εξής σ' ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον αναφέρθηκε η διευθύντρια του Σώματος Χρύσα Τουφεκούλα.

Το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο, «απλούστευση διαδικασιών του ΣΕΠΕ» και το δεύτερο έργο ονομάζεται «ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΣΕΠΕ». Το πρώτο έχει ετήσια διάρκεια και ουσιαστικά ολοκληρώνεται σήμερα, το δεύτερο έχει 20μηνη διάρκεια και ολοκληρώνεται 10 Νοεμβρίου.

Ο πρώτος άξονας αφορά την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, ο δεύτερος άξονας αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων. Ο τρίτος άξονας την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών και ο τέταρτος άξονας τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνονται οι συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών


Σχέδιο νόμου, σχετικά με την «ρύθμιση επειγόντων θεμάτων μεταφοράς μαθητών» για το σχολικό έτος 2014-15, προωθείται στη Βουλή. «Σκοπός είναι να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς να μεταφερθεί μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Το σχέδιο νόμου των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών θα τεθεί προς ψήφιση τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης είπε ότι οι συμβάσεις οι οποίες προϋπήρχαν για την μεταφορά των μαθητών, με λεωφορεία και ταξί έληξαν στις 28 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ολόκληρη την σχολική χρονιά.

Το σχέδιο νόμου, όπως ανέφερε ο υπουργός, σε πρώτη φάση, θα περιλαμβάνει την παράταση των συμβάσεων, καθώς και οφειλές και υπερβάσεις που απορρέουν από τις προηγούμενες συμβάσεις της περιόδου 2014-15.

«Σκοπός είναι να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς να μεταφερθεί μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς» σημείωσε χαρακτηριστικά. ο Νίκος Βούτσης.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι παρίσταται ανάγκη αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών που σχετίζονται με την ομαλή σχολική ζωή χιλιάδων παιδιών και διενεργούνται μέσω δημόσιων συμβάσεων.

Παρά τις συστηματικές προσπάθειες των Περιφερειών και του Δημοσίου, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων. Η προθεσμία για την ανάδειξη αναδόχων για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών κοντεύει να εκπνεύσει με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος, χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν από την 1η Μαρτίου να μεταβούν στα σχολεία τους.

Το αίτημα για παράταση του ισχύοντος μεταβατικού σταδίου στηρίζεται ομόφωνα από το σύνολο των αυτοδιοικητικών δομών και πολιτικών δυνάμεων.

Αντιπροσωπεία Ομοσπονδίας γονέων, παιδιών που υποσιτίζονται και εκπρόσωποι από πέντε ΕΛΜΕ συναντήθηκαν σήμερα, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκο Βούτση ζητώντας την ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης για την παροχή γευμάτων στα ολοήμερα σχολεία, κάλυψη των εμβολιασμών και των ιατροφαρμακευτικών αναγκών αυτών των παιδιών, αλλά και επίλυση του ζητήματος που προέκυψε για τη μεταφορά των μαθητών.

Μετά την συνάντηση, ο υπουργός ανέφερε ότι αρκετοί δήμοι κάνουν εξαιρετική δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά, προλαμβάνοντας και ενισχύοντας δύσκολες καταστάσεις σε συνεργασία με τις δομές αλληλεγγύης.

«Υπάρχει ένας στρατός εθελοντών ο οποίος κράτησε όρθια τη χώρα. Αυτούς τους τιμούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σχεδιάζονται άμεσες παρεμβάσεις στα σχολεία για την επίλυση αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος διότι «αποτελεί το πεδίο στο οποίο θα δοκιμασθεί η κυβέρνηση».

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση του Σχεδίου Νόμου για τη μεταφορά των μαθητών.


Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε ο ασθενής που είπε σε γιατρό "σας χρειάζεται Χίτλερ"


Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικών Κοζάνης στον 57χρονο συνταξιούχο που καταγγέλθηκε ως «πρωταγωνιστής» ρατσιστικού επεισοδίου σε βάρος νιγηριανής καταγωγής γιατρού του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης.

Ο 57χρονος ασθενής, το βράδυ της Τρίτης, επιτέθηκε φραστικά, με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, στη νιγηριανή γιατρό που προσέτρεξε για να τον βοηθήσει. «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι» φέρεται να είπε στην γιατρό από τη Νιγηρία.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Κατά την απολογία του, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον 57χρονο συνταξιούχο να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από τη γιατρό για τη φράση «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι» κάτι που έπραξε αμέσως.

Ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ρατσιστής. «Ζητώ ειλικρινά και ταπεινά συγγνώμη», είπε απευθυνόμενος στην ειδικευόμενη ιατρό του Μαματσείου Solace Akpevwe Godwin.

Ο 57χρονος περιέγραψε το επεισόδιο, όπως το βίωσε εκείνος, ενώ, ερωτηθείς για τη φρασεολογία, που φέρεται να χρησιμοποίησε, είπε πως δεν θυμάται να χρησιμοποίησε τους καταγγελλόμενους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και η 29χρονη καταγγέλλουσα ειδικευόμενη γιατρός, που επανέλαβε όλα όσα ανέφερε στην υποβληθείσα μήνυσή της, βάσει της οποίας έγινε η σύλληψη.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 57χρονος αφέθηκε ελεύθερος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λήστευαν και βίαζαν τα θύματά τους


Τα μέλη μιας τετραμελούς σπείρας αδίστακτων κακοποιών από την Αλβανία που λήστευαν και στη συνέχεια βίαζαν τα θύματά τους αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Από την μέχρι τώρα έρευνα των αρχών έχει διαπιστωθεί ότι έχουν πραγματοποιήσει πέντε ληστείες, έναν βιασμό και μια απόπειρα βιασμού σε περιοχές της Αχαΐας.

Οι δράστες επέλεγαν τους στόχους τους και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα έμπαιναν στα σπίτια, τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.

Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα, ενώ κατά τη διαφυγή τους έπαιρναν τα τηλέφωνα των θυμάτων, τους έδεναν τα άκρα και τους φίμωναν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οποία οι δράστες στις 27 Δεκεμβρίου του 2012, αργά το βράδυ εισήλθαν σε σπίτι αντρόγυνου στην Πάτρα, τους οποίους χτύπησαν, φίμωσαν και αποπειράθηκαν να βιάσουν την 67χρονη γυναίκα χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ και 150 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αρπάξει κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Ισόβια στον νοσοκόμο που ομολόγησε ότι σκότωσε 30 ασθενείς


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα ένας Γερμανός, πρώην νοσοκόμος, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία δύο ασθενών και ενδέχεται να ξαναδικαστεί ως ύποπτος για τουλάχιστον άλλους 30 θανάτους τους οποίους ομολόγησε σε έναν ψυχίατρο.



Ο Νιλς Χ., 38 ετών, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή 7,5 ετών για μια προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας, κρίθηκε ένοχος για δύο ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και δύο απόπειρες φόνου από δικαστήριο της πόλης Όλντενμπουργκ. Λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος ο 38χρονος χάνει το δικαίωμα να ζητήσει ελάφρυνση της ποινής του ή αποφυλάκιση υπό όρους αφού εκτίσει 15 χρόνια στη φυλακή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας, που είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Νιλς Χ., είχε χαρακτηρίσει "αποτρόπαιες και ακατανόητες" τις πράξεις του νοσοκόμου ο οποίος φέρεται ότι χορηγούσε υπερβολικές δόσεις φαρμάκων σε πολλούς ασθενείς που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Νιλς Χ. είχε ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του. Ισχυρίστηκε ότι χορηγούσε στους ασθενείς φάρμακα, σε ενέσιμη μορφή, ώστε να φτάσουν στα πρόθυρα του θανάτου και τότε να τους επαναφέρει στη ζωή, κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων του. Ένα άλλο κίνητρό του ήταν η "ενοχή" που αισθανόταν, υποστήριξε.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται το 2005, όταν ένας συνάδελφός του είδε τον Νιλς Χ. να κάνει ένεση σε έναν ασθενή -χωρίς να είναι απαραίτητο- σε μια κλινική στο Ντέλμενχορστ της Κάτω Σαξονίας. Το 2008 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7,5 ετών για απόπειρα δολοφονίας.
Λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα στα μέσα ενημέρωσης, μια γυναίκα εξέφρασε αμφιβολίες για τον θάνατο της μητέρας της στην ίδια κλινική. Ακολούθησε η εκταφή πολλών σορών και η ιατροδικαστική εξέτασή τους, κατά την οποία βρέθηκαν ίχνη ύποπτων ουσιών σε πέντε από αυτά: στις τρεις περιπτώσεις η ουσία είχε χορηγηθεί με ένεση στα θύματα.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί αφού ο Νιλς Χ. είπε σε έναν συγκρατούμενο του ότι έχει σκοτώσει περίπου 50 ανθρώπους ενώ σε έναν ψυχίατρο που τον εξέτασε στις αρχές του χειμώνα ομολόγησε 30 ανθρωποκτονίες και περίπου 60 απόπειρες.

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει εκταφή οκτώ σορών στο πλαίσιο της νέας έρευνας που έχουν ξεκινήσει οι γερμανικές αρχές. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκταφές ενώ μια ομάδα έχει αναλάβει να επανεξετάσει τις αιτίες θανάτου περίπου 200 ανθρώπων στις κλινικές όπου εργάστηκε ο 38χρονος νοσοκόμος.



Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 2.600 αιτήσεις για 210 θέσεις σε ΕΛΣΤΑΤ και ΕΚΑΒ


Πλήθος αιτήσεων δέχθηκε το ΑΣΕΠ για δύο προκηρύξεις που αφορούν στην πλήρωση 30 θέσεων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και 186 θέσεων στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 6Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 18/16-12-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 30 θέσεων μονίμου προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, υποβλήθηκαν συνολικά 928 αιτήσεις.

Επίσης, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 7Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 19/23-12-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου- ειδικότητας Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του υπουργείου Υγείας, υποβλήθηκαν συνολικά 1.686 αιτήσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι δρούσε η σπείρα με τις οικιακές βοηθούς


Με δούρειο ίππο οικιακές βοηθούς και αποκλειστικές νοσοκόμες εισέβαλαν στα σπίτια ηλικιωμένων τα μέλη σπείρας Γεωργιανών που δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματα τους. Η στρατολόγηση των γυναικών γινόταν σε καφετέριες και μπαρ όπου τα μέλη της σπείρας της πλησίαζαν και με αντάλλαγμα μέρος των κλοπιμαίων τους έδιναν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των ατόμων που «φρόντιζαν» και για τυχόν μετρά προστασίας που έπαιρναν.






Με αυτόν τον τρόπο είχαν καταφέρει να πραγματοποιήσουν δύο ληστείες και επτά διαρρήξεις αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα. Σε μια περίπτωση στην Αγία Παρασκευή η οικιακή βοηθός με χρήση υπνωτικών χαπιών στο φαγητό κατάφερε να ακινητοποιήσει την 74χρονη ιδιοκτήτρια με τα υπόλοιπα μέλη να αφαιρούν από το σπίτι 3.600 ευρώ. Σε μια άλλη ληστεία σε βάρος 83χρονης στο Μαρούσι την απείλησαν με μαχαίρι και την χτύπησαν μέχρι να τους πει που βρίσκονταν τα χρήματα.



Σε πολλές περιπτώσεις οι οικιακές βοηθοί συνέχιζαν να εργάζονται στα θύματα τους που είχαν πλήρη άγνοια για το γεγονός ότι οι γυναίκες που τις «φρόντιζαν» ήταν μέλη της σπείρας που τους λήστεψε. Από τη μέχρι τώρα έρευνα των αρχών έχουν συλληφθέν 11 άτομα εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες.

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήπειρος: Στα 61,6 εκατ. ευρώ το κόστος των ζημιών από την κακοκαιρία


Στο ποσό των 61.611.200 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν, πριν από ένα μήνα, και τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Ο σχετικός φάκελος με πλήρη τεκμηρίωση εστάλη από την Περιφέρεια στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με την επισήμανση ότι η αποτίμηση είναι συνεχής και βαρύνουσα, αφού υπάρχουν ζημιές και καταστροφές που συνεχίζουν να εμφανίζονται ως απόρροια των ίδιων φαινόμενων.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός για τα έργα αποκατάστασης είναι για την Άρτα 22,6 εκατ., τη Θεσπρωτία 7,2 εκατ., τον νομό Ιωαννίνων 21,5 εκατ. και για την Πρέβεζα 10,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης, από την Περιφέρεια επαναλαμβάνεται το αίτημα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών ως πλημμυροπαθών ή υπό κατολίσθηση, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων.

Εξάλλου, η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και η αποκατάσταση των ζημιών συζητήθηκαν εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν για το ζήτημα ο περιφερειάρχης Ηπείρου, οι αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι των περιοχών οι οποίες επλήγησαν, καθώς και εκπρόσωποι των πλημμυροπαθών του Ανθότοπου Άρτας και του Περάματος Ιωαννίνων.

Στην τοποθέτησή του, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας εργάστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπήρχε μέχρι και σήμερα τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών.

Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα κάνει ότι είναι δυνατό για την αποκατάστασή τους. «Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας, γιατί ξέρουμε πώς λειτουργεί διαχρονικά το κεντρικό κράτος και να είστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις ενέργειες που γίνονται» τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ζητηθεί εκτός των άλλων και η κατά 3 μήνες παράταση της περιόδου έκτακτης ανάγκης.

Ο περιφερειάρχης, με αφορμή, τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και σε περιοχές της Θεσπρωτίας, τόνισε ότι θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για το ανώτατο όριο που πρέπει να έχει η λίμνη Παμβώτιδα, ώστε να μην «πνίγονται» το Πέραμα, το Νησί και η περιοχή Βρυσέλλας.

Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το οποίο, όπως τόνισε, ανήκει στην ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού. Αναφερόμενος στην αποκατάσταση και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΜΠ, είπε ότι επιβεβαιώθηκε η ανάγκη που υπήρχε για πασσάλωση των βάθρων, κυρίως μετά την πτώση πλατάνου που βρίσκονταν στη γέφυρα και η οποία είχε συντελέσει στην περαιτέρω διάβρωση του βάθρου.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει όλοι μαζί να κινηθούν συντονισμένα για την αποκατάσταση των πληγέντων και των ζημιών, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για καθαρισμούς και έργα προστασίας από τέτοιου είδους φαινόμενα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέβασε στο ίντερνετ ερωτικά βίντεο γνωστής του και συνελήφθη


Χειροπέδες σε έναν 41χρονο από την Κύπρο πέρασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς είχε ανεβάσει σε ιστοσελίδες ερωτικά βίντεο γνωστής του χωρίς την συγκατάθεση της. Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία της γυναίκας.

Σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του 41χρονου, εντοπίστηκαν βίντεο της καταγγέλλουσας σε προσωπικές της στιγμές. Συγκεκριμένα, υπήρχαν 15 βίντεο, τα οποία φέρονται να είναι στην αυθεντική τους μορφή και άλλα 10 βίντεο, προϊόν μοντάζ.

Επιπλέον, βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών της ιδίας, επίσης σε προσωπικές στιγμές, μια κάρτα microSD και ηλεκτρονικός φάκελος που παραπέμπει σε εφαρμογή κινητών τηλεφώνων επεξεργασίας αρχείων βίντεο και ταυτίζεται με το λογισμικό, που χρησιμοποιήθηκε για την επεξεργασία των αναρτηθέντων στο διαδίκτυο επίμαχων βίντεο.

Από την επιτόπια αυτοψία στο κινητό τηλέφωνο του 41χρονου εντοπίστηκε «φάκελος» με την ονομασία της επίμαχης ιστοσελίδας, στον οποίο όπως διαπιστώθηκε υπήρχαν βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δυσφήμιση και παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Παγώνει" η διαδικασία κινητικότητας διαθέσιμων υπαλλήλων


Στο «πάγωμα» της διαδικασίας στο πλαίσιο της κινητικότητας και την έκδοση από το ΑΣΕΠ πινάκων διάθεσης προσωπικού, προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο, με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στη διευκρινιστική ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι «σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε, ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος».

Η διευκρίνιση αφορούσε στη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, για τη διαδικασία κινητικότητας του προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, και τους πίνακες διάθεσης που είχε εκδώσει το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ είχε ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν όσον αφορά στο θέμα της κινητικότητας και είχε ζητηθεί από την Αρχή να μην προχωρήσει περαιτέρω τις διαδικασίες έκδοσης πινάκων διάθεσης προσωπικού.

Αυτό που αναμένεται πλέον, είναι το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το οποίο θα περιλαμβάνει ανάκληση των απολύσεων, αλλά και επάνοδο στο δημόσιο όσων βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και μία «μίνι» κινητικότητα για την κάλυψη των άμεσων αναγκών σε δημόσιες υπηρεσίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατασχέθηκε ακατάλληλο κρέας στο νοσοκομείο "Μεταξά"


Ποσότητα 40 κιλών χοιρινού κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση, κατασχέθηκε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» από τους ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.



Οι ελεγκτές μετέβησαν στο παραπάνω νοσοκομείο έπειτα από αίτηση του Νοσοκομείου για να κάνουν κτηνιατρική εκτίμηση σε τρόφιμα.

Ειδικότερα, ύστερα από αίτημα του υπεύθυνου του Τμήματος διατροφής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, οι ελεγκτές κτηνίατροι κατέσχεσαν 40 κιλά νωπού χοιρινού κρέατος τεμαχισμένου και συσκευασμένου σε vacuum, λόγω παρουσίας διερρηγμένου αποστήματος εντός μυϊκής μάζας με άφθονη ποσότητα υποκίτρινου πύου και ιδιάζουσας οσμής.

Επιπλέον, στην επισήμανση αναφερόταν ως χώρα προέλευσης και σφαγής η Ολλανδία, ενώ στο δελτίο παράδοσης ως χώρα προέλευσης η Γαλλία.

Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο προϊόν κρίθηκε μη ασφαλές- ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση αποσύρθηκε και καταστράφηκε, σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το ΑΜΕ-ΜΠΕ, κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων στην προμηθεύτρια εταιρεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Πήρε παράνομα χώμα από προστατευόμενη περιοχή


Συνελήφθη ένας 38χρονος.

Παράνομη λήψη χώματος από προστατευόμενη φυσική περιοχή του δήμου Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη, κατηγορείται ότι έκανε 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Την υπόθεση ερεύνησαν αστυνομικοί του τμήματος περιβαλλοντικής προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας, μαζί με υπάλληλους της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας, αυτοψία στην παραπάνω περιοχή, η οποία, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ε.Ε. Natura 2000.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 38χρονος, τον περσινό Φεβρουάριο, πραγματοποίησε, με τη χρήση εκσκαφέα, χωματοληψία στην παραπάνω περιοχή, τοποθετώντας στη συνέχεια το υλικό σε φορτηγό ιδιοκτησίας του.






Διαβάστε περισσότερα...

Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών μπορούν να γίνουν ακόμα


Στις επόμενες προσλήψεις δε θα ισχύουν οι κυρώσεις για όσους δεν αναλάβουν υπηρεσία.

Στις 488 ανέρχονται οι προσλήψεις αναπληρωτών που έχουν πραγματοποιηθεί από την ημέρα που άλλαξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν σε ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας τόσο για τη Γενική όσο και για την Ειδική Εκπαίδευση 212 προσλήψεις συμπεριλαμβανομένων και των 2 προσλήψεων στην Αυλώνα ενώ στην Πρωτοβάθμια ο αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 276.

Αυτή τη στιγμή οι εναπομείνασες πιστώσεις είναι ελάχιστες όπως έχει δηλώσει και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής και ανέρχονται σε 22 από τον τακτικό προϋπολογισμό και σε 200 μέσω ΕΣΠΑ. Βέβαια οι 222 πιστώσεις αναμένεται να αυξηθούν αφού στατιστικά ένα ποσοστό της τάξης του 20% των εκπαιδευτικών ιδίως στη Β/θμια δεν αναλαμβάνει υπηρεσία οπότε οι 222 ίσως φθάσουν τις 300.

Επειδή οι προσλήψεις υπολογίζονται σε ανθρωπομήνες και αυτές που θα πραγματοποιηθούν από το Μάρτιο και έπειτα αφορούν χρονικό διάστημα 3,5-4 μηνών το Υπουργείο μπορεί να πραγματοποιήσει περίπου 700 προσλήψεις.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών που θα γίνουν από το Μάρτιο και έπειτα δεν θα αποκλείουν από τους πίνακες του επόμενου σχολικού έτους όσους αρνηθούν να αναλάβουν υπηρεσία όπως έχει γράψει το newsbeast.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση Καμμένου για τη μη καταβολή αναδρομικών σε απόστρατους


Ζήτησε τη διερεύνηση και αποκατάσταση του θέματος.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου προκάλεσε η μη καταβολή των αναδρομικών σε αριθμό αποστράτων αξιωματικών με την καταβολή της σύνταξης του Ιανουαρίου.

Ο κ. Καμμένος έδωσε εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για τη διερεύνηση και αποκατάσταση του θέματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι λόγοι της αυτοκτονίας μάνας και γιου στη Χαλκίδα - Ποια ήταν τα τελευταία του λόγια


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη διπλή αυτοκτονία μάνα και γιου στη Χαλκίδα, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η γυναίκα που βούτηξε στο κενό, είχε αποκαλύψει σε μία ραδιοφωνική παραγωγό ότι θα αυτοκτονήσει, αν της κόψουν την αναπηρική σύνταξη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



------------

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του νέου που αυτοκτόνησε χθες στη Χαλκίδα μαζί με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο 27χρονος, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, είπε: «Δεν είχαμε τίποτα. Ήμασταν απελπισμένοι, γι' αυτό πέσαμε».

Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν στην αυτοκτονία μάνα και γιο ήταν οικονομικοί.

Δείτε το βίντεο από το Star:




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είπε πως μου χρειάζεται Χίτλερ, λέει η γιατρός που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση


Επικίνδυνο θεωρεί το δράστη η γιατρός που δέχθηκε τη ρατσιστική επίθεση στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπως τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Παραπονέθηκε πως είχε δύσπνοια. Πήγα να τον βοηθήσω», είπε η Σόλες Γκότγουϊν επισημαίνοντας πως κάλεσε την αστυνομία μόλις ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης της είπε πως «της χρειάζεται Χίτλερ και σαπούνι».

Δείτε το βίντεο του Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης μαθαίνει να παίζει βιντεοπαιχνίδια


Εμπνέεται από τη λειτουργία του ανθρωπίνου εγκεφάλου.

H βρετανική εταιρεία Deep Mind, που είχε εξαγοραστεί από τη Google πέρυσι αντί 400 εκατ. λιρών, ανέπτυξε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα λογισμικού με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο μαθαίνει μόνο του εκ του μηδενός να παίζει γνωστά βιντεοπαιχνίδια - και μάλιστα συχνά τα καταφέρνει καλύτερα από τους ανθρώπους.

Το πρόγραμμα με την ονομασία Deep-Q-Network, που εμπνέεται από τη λειτουργία του ανθρωπίνου εγκεφάλου, έως τώρα έχει μάθει να παίζει 49 κλασικά παιγνίδια Atari. Σε περισσότερα από τα μισά, είναι εξίσου καλό, αν όχι καλύτερο, με έναν έμπειρο άνθρωπο παίκτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βρετανοκυπριακής καταγωγής ιδρυτή και αντιπρόεδρο της Deep Mind, πρώην νευροεπιστήμονα Ντέμη Χασάμπη (και με τη συμμετοχή του ελληνικής καταγωγής Γιάννη Αντώνογλου), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, το «Science» και το «New Scientist», δήλωσαν ότι για πρώτη φορά ένα αυτοεκπαιδευόμενο σύστημα (πρόγραμμα λογισμικού) κατάφερε να μάθει κάτι τόσο δύσκολο, όσο ένα βιντεοπαιχνίδι.

Οι υπερυπολογιστές Deep Blue και Watson της ΙΒΜ έχουν καταφέρει εντυπωσιακά πράγματα, όμως αυτά τα μεγάλα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είχαν προγραμματιστεί σε μεγάλο βαθμό εκ των προτέρων με τις οδηγίες του παιγνιδιού και με τις κατάλληλες στρατηγικές. Αντίθετα, το «ελαφρύ» σύστημα της Google Deep Mind ξεκίνησε με στοιχειώδεις πληροφορίες, κάνοντας τα υπόλοιπα μόνο του στην πορεία, χάρη στους εξελιγμένους αλγόριθμούς του.

Χρειάστηκαν περίπου δύο εβδομάδες εκπαίδευσης στο νέο σύστημα, για να μάθει, μέσω συνεχών δοκιμών και λαθών, τα «μυστικά» καθενός από τα 49 παιγνίδια. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις, ανακάλυψε νέα «κόλπα» που ποτέ πριν δεν είχαν σεκφθεί οι άνθρωποι παίκτες.

Έτσι, έμαθε μόνο του να παίζει παιγνίδια όπως τα Space Invaders, Pong, Enduro, Video Pinball, Boxing, Breakout, Pac-Man, Private-Eye κ.α. Αν και τα βιντεοπαιγνίδια αυτά είναι παλιά, από τη δεκαετία του '80, θεωρείται επίτευγμα - ορόσημο ότι το σύστημα κατάφερε να μάθει μόνο του να παίζει με επιτυχία τόσα παιγνίδια, χωρίς ειδικό προγραμματισμό εκ των προτέρων.

Το επίτευγμα αυτό στο πεδίο της λεγόμενης «βαθιάς» μηχανικής μάθησης ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία πραγματικά πιο «έξυπνων» υπολογιστών και γενικά μηχανών. Για παράδειγμα, αυτόνομων οχημάτων χωρίς οδηγό, ρομπότ που θα κατανοούν το περιβάλλον τους ή συσκευών που θα καταλαβαίνουν πλήρως τον ανθρώπινο λόγο, ώστε να μεταφράζουν σωστά σε πραγματικό χρόνο.

Δεν λείπουν πάντως όσοι φοβούνται ότι η τεχνητή νοημοσύνη τελικά θα καταστεί επικίνδυνη για την ανθρωπότητα. Μεταξύ άλλων, ο κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ έχει προειδοποιήσει ότι η ανάπτυξη μιας πλήρως ανεπτυγμένης τεχνητής νοημοσύνης «μπορεί να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής». Ο Ντέμης Χασάμπης, πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι «απέχουμε ακόμη δεκαετίες από κάποια τεχνολογία που θα έπρεπε να μας ανησυχεί». Μετά όμως; 


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα έκανε γυαλιά-καρφιά μετά την καταδίκη του αδελφού της


Ξέσπασε στις τζαμαρίες του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας.

Βαριές «καμπάνες» επεφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας για τους κατηγορούμενους σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών, η αδελφή του βασικού κατηγορουμένου ξέσπασε στις τζαμαρίες του Δικαστικού Μεγάρου και τα έκανε στην κυριολεξία γυαλιά- καρφιά!

Το ΜΟΔ συνεδρίασε χθες σε συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της 11ης Φεβρουαρίου και απολογήθηκαν οι πέντε ρομά που κάθονταν στο εδώλιο. Ο ένας εξ αυτών, ο Δ.Β. είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, καθώς τον βαρύνει η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Το περιστατικό

Το περιστατικό έγινε στην Πάτρα στις 11 Οκτωβρίου του 2013 και ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ότι πυροβόλησε με καραμπίνα κατά αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ότι τον βοήθησαν στην πράξη του.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ένας ανήλικος ρομά η δίκη του οποίου έχει γίνει στο Δικαστήριο ανηλίκων.

Οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους δήλωσαν αθώοι, ωστόσο ο Εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή όλων και εν συνεχεία το Δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση τους έκρινε όλους ένοχους για τις πράξεις που τους βαρύνουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι ποινές

Ειδικότερα, στον βασικό κατηγορούμενο, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στον δεύτερο ρομά που κατηγορείται για απλή συνέργεια στην απόπειρα αλλά και στις δύο γυναίκες ρομά που επίσης κατηγορούνται για απλή συνέργεια, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών στον καθένα. Στον δεύτερο κατηγορούμενο και τις δύο γυναίκες έκανε δεκτό το αίτημα να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό για τον πρώτο βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ήδη προφυλακισμένος και πήρε εκ νέου το δρόμο για τη φυλακή.

Ο τρίτος άνδρας ρομά που ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση, αθωώθηκε από το Δικαστήριο για τη συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, δικάστηκε όμως για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης τριών ετών, ωστόσο και στη δική του περίπτωση το δικαστήριο δέχτηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.

Η έκδοση της απόφασης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αδελφής του βασικού κατηγορουμένου, η οποία ξέσπασε σε φωνές και στη συνέχεια έσπασε τρεις τζαμαρίες του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας. Οι αστυνομικοί που ήταν εκεί τη συνέλαβαν και σήμερα θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...