Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ιατρικό «θαύμα» με σιαμαία που διαχωρίστηκαν επιτυχώς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι σιαμαίες Knatalye Hope και Adeline Faith Mata δεν ήταν ποτέ σε θέση να καθίσουν μόνες, να μπουσουλήσουν ή να περπατήσουν.



Κι αυτό επειδή ήταν ενωμένες στην κοιλιά και το στήθος από τη γέννησή τους. Όμως, χάρη σε μια ομάδα γιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας, οι ζωές τους παίρνουν μια στροφή προς το καλύτερο αφού μετά από περίπου 26 ώρες στο χειρουργείο, οι γιατροί διαχώρισαν με επιτυχία τα μόλις 10 μηνών κορίτσια!

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχή εγχείρηση διαχωρισμού σιαμαίων που ήταν ενωμένα στην κοιλιά και το στήθος. Μάλιστα οι μικρούλες μοιράζονταν ζωτικά όργανα, όπως πνεύμονες, συκώτι, λεπτό και παχύ έντερο καθώς και λεκάνη.

Την σοβαρή επέμβαση διαχωρισμού τους πραγματοποίησε μία ομάδα δώδεκα χειρουργών, έξι αναισθησιολόγων και οκτώ νοσηλευτών. Πλέον τα κοριτσάκια ανακάμπτουν και βρίσκονται σε μονάδα ειδικής θεραπείας. Πιθανώς να χρειαστούν κι άλλες επεμβάσεις, όμως παρέμειναν στην ζωή, γεγονός που είναι μοναδικό!

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες σε όλους τους χειρουργούς και όλους όσους φρόντισαν τις κόρες μας και τους έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουν ξεχωριστές ζωές» δήλωσε συγκινημένη η μητέρα των κοριτσιών. Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες.


Η μητέρα των κοριτσιών μετά το χειρουργείο συγκινημένη δίνει τα συγχαρητήριά της.


Οι γιατροί και τα μέλη της οικογένειας συγκεντρωμένοι γύρω από το ένα κορίτσι.

Τα κορίτσια πριν την επέμβαση…

Ο πατέρας των κοριτσιών John Eric προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυα ευτυχίας!

Οι γονείς ευχαριστούν το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ιατρική ομάδα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.