Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΧΥΤΑ Ζακύνθου δε ρυπαίνει το βιότοπο της καρέτα-καρέτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έδειξε ο έλεγχος του Κέντρου Ελέγχου Προστασίας Περιβάλλοντος.

Την απουσία κάθε μορφής ρύπανσης στην περιοχή του πρώην ΧΥΤΑ Ζακύνθου πιστοποιεί ο έλεγχος που διενήργησε κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Προστασίας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ).

Αυτό αποτελεί ένα χαρτί που θα επιχειρεί να αξιοποιήσει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, προκειμένου να επιταχύνει τις εξελίξεις για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου που βρίσκεται μέσα στην προστατευόμενη περιοχή για την θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την αυτοψία του ΚΕΠΠΕ, δεν φάνηκε να υπάρχει το γνωστό φαινόμενο της ρύπανσης του Κόλπου του Λαγανά, από στραγγίδια που προκαλούν οι βροχοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα φέρει ήδη μια πρώτη καταδίκη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στην συγκεκριμένη περιοχή από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα στις 17/7/2014 και έπειτα από προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η χώρα μας παρέλειψε να απαγορεύσει τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων(ΧΥΤΑ) εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου και με αυτό τον τρόπο παραβίασε την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.