Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τσιρώνης: Τα νησιά μας είναι ενεργειακός παράδεισος


«Όχι» σε γιγάντιες μονάδες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Κατηγορηματικά αντίθετος με την κατασκευή γιγαντιαίων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα νησιά, εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος είπε ότι η παγκόσμια κοινωνία πρέπει να πετύχει στη συνδιάσκεψη για το περιβάλλον στο Παρίσι.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, η Ελλάδα δεσμεύεται ότι θα μειώσει τις εκπομπές αέριων ρύπων κατά 40% μέχρι το 2030 με αντίστοιχη μεγαλύτερη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μεταφορές και στην ενέργεια, αλλά, όπως είπε, δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν υπερβολικά μεγάλες –«φαραωνικές», όπως τις χαρακτήρισε- μονάδες.

«Τα νησιά μας είναι ενεργειακός παράδεισος. Καταρχάς δεν έχει αξιοποιηθεί η γεωθερμία, οι ανανεώσιμες ούτε στο ελάχιστο. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε 300 μεγαβάτ στη Σκύρο που σχεδιάζεται, αυτό είναι φαραωνικό έργο. Ας εγκαταστήσουμε 30», ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιρώνης οι υπερβολικά μεγάλες μονάδες, με τα «δάση» ανεμογεννητριών προκαλούν αντιδράσεις στους κατοίκους και υπογράμμισε ότι όλοι θα συμφωνούσαν με μια λελογισμένη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και μάλιστα σε συνεργασία δήμων και κατοίκων.

Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο κακό» για την Ελλάδα το γεγονός ότι αν δεν πραγματοποιήσει χρόνια στροφή στις ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 20100, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, θα δαπανήσει 700 δισ. ευρώ για κατανάλωση πετρελαίου, λιγνίτη, κ.ά. κοστοβόρων πρώτων υλών.

Ο κ. Τσιρώνης είπε ακόμα ότι η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι έχει εγκατεστημένη υπερδιπλάσια ισχύ ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανάγκες (18 γιγαβάτ από τα 6 - 7 που καταναλώνονται), αλλά είναι υποχρεωμένη να εισάγει ενέργεια για να μειώσει το κόστος, ενώ επέκρινε όσους προτείνουν το λιγνίτη ως λύση.

«Δεν εισάγουμε ενέργεια γιατί ο λιγνίτης ο ελληνικός είναι φθηνός. Θα ξεπεράσει τα 70 ευρώ τη μεγαβατώρα ενώ οι εισαγόμενες είναι γύρω στα 40 - 45. Άρα δεν είναι ο λιγνίτης η λύση. Η λύση είναι να απαλλαγούμε πρώτα - πρώτα από το πετρέλαιο και με τα μη συνδιαδεμένα νησιά μας στα οποία είναι πάνω από 200 ευρώ η μεγαβατώρα», επισήμανε.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι εργασίες της συνδιάσκεψης ξεκινούν με την παρουσία των αρχηγών κρατών και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έχει πιο φιλόδοξους στόχους από τις δεσμεύσεις της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το συγκινητικό «αντίο» του Κόμπι!


Ήταν λίγο-πολύ γνωστό. Πλέον είναι οριστικό. Ο Κόμπι Μπράιαντ αποσύρεται στο τέλος της σεζόν και το ανακοίνωσε ΚΑΙ στους φίλους των Λέικερς με μια επιστολή.

Τέλος σε μια τεράστια καριέρα αποφάσισε να βάλει οριστικά ο Κόμπι Μπράιαντ. Ο 37χρονος σούπερ σταρ των Λέικερς, αποκαμωμένος από τους τραυματισμούς των τελευταίων ετών, ανακοίνωσε πως η τρέχουσα είναι η 20η και καταληκτική σεζόν στη σταδιοδρομία του στα παρκέ. Ο ίδιος έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω μιας επιστολής προς το… μπάσκετ, αλλά και προς τους φίλους των «λιμνανθρώπων».



Η επιστολή προς τους φίλους των Λέικερς:

«Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά ήμουν απλά ένα παιδί. Κάποιοι από εσάς με δεχθήκατε. Κάποιοι από εσάς δεν το έκαναν. Αλλά όλοι σας με βοηθήσατε να γίνω ο παίκτης και ο άνθρωπος που βρίσκεται απόψε μπροστά σας. Μου δώσατε αυτοπεποίθηση για να βγάλω με καλό τρόπο τον θυμό μου. Η αμφιβολία σας μου έδωσε αποφασιστικότητα για να σας διαψεύσω. Είδατε τους φόβους μου να γίνονται δύναμη. Η απόρριψή σας με δίδαξε κουράγιο. Είτε με βλέπετε ως ήρωα είτε ως εχθρό, να ξέρετε ότι έβαλα κάθε συναίσθημα μου, κάθε κομμάτι πάθους και ολόκληρο τον εαυτό μου στο να είμαι Λέικερς. Όσα κάνατε για μένα είναι μεγαλύτερα από οτιδήποτε έχω κάνει για σας. Το τιμώ παίζοντας σήμερα και για το υπόλοιπο της σεζόν. Η αγάπη μου γι’ αυτή την πόλη, αυτή την ομάδα και για κάθε έναν από εσάς δεν θα σβήσει ποτέ. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το απίστευτο ταξίδι».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η "γιαγιά της Ευρώπης" έκλεισε τα 116 - Το μυστικό της μακροζωίας της


H Ιταλίδα Έμμα Μοράνο μόλις έκλεισε τα 116 κι είναι η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης. Το μυστικό της; Πήρε διαζύγιο από τον βίαιο σύζυγό της το 1938 –σε μια εποχή που τα διαζύγια δεν επιτρέπονταν– κι εδώ και πολλά χρόνια καταναλώνει 3 αυγά κάθε πρωί, γράφουν σήμερα πολλές ιταλικές εφημερίδες.

Γεννημένη την 29η Νοεμβρίου του 1899, η Μοράνο είναι η δεύτερη γηραιότερη γυναίκα της Υφηλίου, πίσω από την Αμερικανίδα Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς, που γεννήθηκε τέσσερις μήνες νωρίτερα, επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, που διευκρινίζει επιπλέον ότι πρόκειται για τις δύο γυναίκες που έχουν καταγραφθεί στα παγκόσμια χρονικά να έχουν γεννηθεί τον 19ο αιώνα και παραμένουν εν ζωή.

Τα γονίδια της οικογένειας της σίγουρα έχουν συμβάλει στη μακροζωία της: η μητέρα της Έμμα απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, μία από τις αδελφές της σε ηλικία 107 ετών, ενώ το DNA της εστάλη στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ προκειμένου να αναλυθεί.



Ωστόσο ο υγιεινός τρόπος ζωής και ο δυναμικός της χαρακτήρας βρίσκονται μεταξύ των λόγων που η Ιταλίδα γιορτάζει σήμερα τα 116α χρόνια ζωής της.

Άκρως δραστήρια, η Μοράνο ζει ακόμα σε ένα δυάρι και δεν είχε δεχθεί καμία βοήθεια μέχρι πριν από ένα χρόνο.

«Με τη δύναμη της θέλησης, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα» διαβεβαιώνει η ίδια.

Ακριβώς αυτή η θέληση ήταν η κινητήριος δύναμη που την ώθησε να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της που την κακοποιούσε σωματικά, ενώ το μοναχοπαίδι της πέθανε σε ηλικία μόλις 7 μηνών. Ήταν 1938 και τα διαζύγια δεν είχαν ακόμη νομιμοποιηθεί στην Ιταλία.

Ήταν 39 ετών και αποφάσισε να μείνει μόνη, «διότι δεν ήθελα να εξαρτώμαι από οτιδήποτε» είχε δηλώσει η ίδια στην αμερικανική εφημερίδα New York Times τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Έμμα εργάστηκε σε κλωστοϋφαντουργίες έως τα 75 της χρόνια και πέρασε σχεδόν ολόκληρη την ζωή της στη μικρή κοινότητα Βερμπάνια, στη λίμνη Ματζόρε.

Σε ηλικία 20 ετών και ενώ υπέφερε από αναιμία, ένας γιατρός της συνέστησε να καταναλώνει δύο αυγά ωμά και ένα βρασμένο κάθε πρωί, μια διατροφική συνήθεια που δεν απαρνήθηκε έως τα 110 της χρόνια. Κατανάλωσε σχεδόν 100.000 αυγά κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Ο γιατρός Κάρλο Μπάβα, που την παρακολουθούσε έως ότου πάτησε τα 90, είχε τονίσει στους New York Times ότι η υγεία της είναι εξαιρετική.

«Έχει επίγνωση του πόσο τυχερή είναι που βρίσκεται ακόμα εν ζωή» και έχει αποδεχθεί με ηρεμία, σύμφωνα με τον ίδιο, τις επιπτώσεις και τα βάσανα που της έχουν προκαλέσει τα γηρατειά.

«Εάν όλοι μου οι ασθενείς ήταν σαν κι εκείνη, θα είχα περάσει την ζωή μου διαβάζοντας εφημερίδα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το απίστευτο τροχαίο όπου τα οχήματα σηκώθηκαν στον αέρα!


Ποιο ήταν το μυστήριο - Δείτε το βίντεο.

Σίγουρα δεν έχετε δει πιο ανεξήγητο και παράξενο τροχαίο από αυτό που απαθανατίστηκε από κάμερες ασφαλείας και βλέπετε παρακάτω. Συνέβη στην περιοχή Xingtai στην Κίνα και έκανε σε χρόνο μηδέν, το γύρο του διαδικτύου.

Όπως φαίνεται στα καρέ, τη στιγμή που στο οδόστρωμα κινούνται τα οχήματα, ξαφνικά μοιάζουν να αιωρούνται ψηλά! Τι ήταν αυτό που τα σήκωσε στον αέρα; Το μυστήριο λύθηκε και όπως αποδείχθηκε ένα καλώδιο που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου πιάστηκε στον οδοκαθαριστή (φαίνεται στα δεξιά της οθόνης), με αποτέλεσμα να τραβηχτεί και να συμβεί αυτό που βλέπετε.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Χριστουγέννων


Στόχος η εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο ζητά με εγκύκλιό του από όλες τις Περιφέρειες της χώρας ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, του υπουργείου Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης.

Το υπουργείο ζητά μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου να έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο για την τροφοδοσία της αγοράς (επάρκεια σε τόνους προϊόντων νωπών κρεάτων), καθώς και τις διαμορφωθείσες τιμές λιανικής πώλησης για αρνιά κατσίκια, χοιρινά και γαλοπούλες.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι «κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών και καθήκον της πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτικού κοινού, είναι να προβαίνει σε ελέγχους αναφορικά με την τήρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της αγοράς» και συγκεκριμένα:

α) Του Ν. 4177/06-08-2013-ΦΕΚ 173/Α/08-08-2013 (Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

β) Της απόφασης με αριθμ. πρωτ. Α2-718/31-07-2014-ΦΕΚ 2090/Β/31-07-2014 (Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ)

γ) Του Ν. 4264/2014-ΦΕΚ115/Α/15-05-2014 «'Ασκηση Εμπορικών Δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

δ) Της με αριθμ.πρωτ.56885 Απόφασης «Κώδικας δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες» (ΦΕΚ Β ́3107».

2) Οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά την περίοδο των εορτών πρέπει να έχουν αυξημένη παρουσία στην αγορά (καταστήματα, λαϊκές αγορές-υπαίθριο εμπόριο, κεντρικές και τοπικές αγορές κ.λ.π.) με την εντατικοποίηση των ελέγχων, είτε αυτοτελώς, είτε με συναρμόδιες υπηρεσίες (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΣΔΟΕ, υπουργείο Υγείας κ.λ.π), για την αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των καταναλωτών και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα θα πρέπει να ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς :

- Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.

- Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη) ενδείξεις.

- Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.

- Την έκδοση νομίμων παραστατικών στοιχείων.

- Την ελλιπή στάθμιση.

- Κάθε άλλη παράβαση που αναφέρεται στο Νόμο 4177/2013, στη με αριθμ. πρωτ. Α2-718/31-07-2014 απόφαση.

3) Επί διαπιστωμένων παραβάσεων, επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τον Ν.4177/2013 καθώς και διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. Α2-718/31-07-2014 απόφαση και το N. 4264/2014, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και, εφόσον προβλέπεται, οι υποθέσεις αποστέλλονται και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

4) Ανάλογα εφαρμόζονται και οι διατάξεις του Ν.3959/2011 (ΦΕΚ 93/Α/20-04-2011) «Περί προστασίας του ελευθέρου ανταγωνισμού», και όπου διαπιστώνονται στρεβλώσεις στην αγορά (εναρμονισμένες πρακτικές, μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές δραστηριότητες, δεσπόζουσα θέση κ.λ.π.) παραπέμπονται στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού.

5) Δεδομένου ότι λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και Νέου Έτους, αναμένεται αυξημένη διακίνηση των καταναλωτών, μέσω επιβατικών πλοίων, σιδηροδρόμων, αεροδρομίων και υπεραστικών λεωφορείων, οι έλεγχοι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και ως προς τη διαπίστωση εφαρμογής του άρθρου 137 της με αριθμ. πρωτ. Α2-718/31-07-2014 απόφασης (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ) όπως ισχύει με την Υ.Α με αριθμό 78649/23-07-2015 -ΦΕΚ 1581/Β/28-07-2015, με το οποίο ορίζονται ανώτατες τιμές διάθεσης σε ορισμένα είδη σε χώρους που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

6) Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στα μεγάλα κέντρα συγκέντρωσης κρεάτων και οπωρολαχανικών και στη διακίνηση των προϊόντων αυτών προς τις περιφερειακές και τοπικές αγορές για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών. Τα κέντρα αυτά, ως γνωστόν, αποτελούν τη βάση διαμόρφωσης των τιμών μέχρι τον τελικό καταναλωτή και γι' αυτό θα πρέπει οι έλεγχοι να γίνονται με στόχο την αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών και κάθε αθέμιτης ενέργειας, με σκοπό την κερδοσκοπία, το παρεμπόριο και την φοροδιαφυγή (υπερτιμολογήσεις, υποτιμολογήσεις, πλαστά και ανειλικρινή παραστατικά, μη έκδοση παραστατικών, ελληνοποιήσεις εισαγωγών, κ.λ.π.) προκειμένου να προστατευτεί ο καταναλωτής και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

7) Επί πλέον, σας υπενθυμίζουμε ότι με το Ν. 2065/92-ΦΕΚ113/Α/30-06-1992 (άρθρο 47 παράγρ. 3), τα όργανα ελέγχου έχουν και την υποχρέωση να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για κάθε είδους φορολογική παράβαση, που θα διαπιστώσουν, κατά την διάρκεια των ελέγχων.

8) Αρμόδιες Υπηρεσίες για τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4177/2013 και των κατ' εξουσιοδότηση τους εκδιδομένων υπουργικών αποφάσεων είναι αυτές που ορίζονται με το άρθρο 17του εν λόγω νόμου και για τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4264/2014 οι υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο 30 αυτού.

9) Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, οφείλουν να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στους χώρους αρμοδιότητάς των (λιμάνια, πλοία κ.λ.π).

10) Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ελεγκτικών υπηρεσιών του άρθρου 17 του Ν. 4177/2013, πέραν των καθηκόντων του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ασκούν ανάλογα και τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες του φορολογικού ελεγκτή όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 39 του Ν.3959/2011-ΦΕΚ 93/Α/20-04-2011.

11) Προκειμένου να λάβει γνώση η υπηρεσία όσον αφορά την επάρκεια σε τόνους προϊόντων (νωπών κρεάτων), καθώς και τις διαμορφωθείσες τιμές λιανικής πώλησης αυτών, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε κατόπιν συνεργασίας σας με τοπικούς φορείς( υπηρεσίες υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εμπόρους, κτηνοτρόφους) μέχρι 07-12-2015 τα στοιχεία για καθένα από τα είδη: « αρνιά κατσίκια, χοιρινά , γαλοπούλες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκαν 14 πρώην αξιωματούχοι στην Κίνα για έκρηξη σε αγωγό


Εξήντα τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους το 2013.

Για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας καταδικάστηκαν 14 αξιωματούχοι της κρατικής επιχείρησης ενέργειας Sinopec και για παράλειψη καθήκοντος στην αντιμετώπιση των συνεπειών της έκρηξης κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η καταδίκη σε τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκισης έγινε για μία μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου το 2013, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η έκρηξη στον αγωγό Ντονγκγίνγκ-Χουανγκντάο II στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας είχε ως αποτέλεσμα 63 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 156 να τραυματιστούν και να προκληθούν ζημιές ύψους 751,7 εκατομμυρίων γουάν (117,53 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Η κυβέρνηση είχε δηλώσει εκείνη την εποχή ότι προκλήθηκε εξαιτίας της διάβρωσης, των παράτυπων εργασιακών πρακτικών και ενός πολύπλοκου δικτύου υπόγειων αγωγών.

Η έκρηξη ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πλήξει τις υποδομές στην Κίνα, εγείροντας ερωτήματα για τα επίπεδα ασφαλείας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Τον Αύγουστο, οι εκρήξεις στις αποθήκες ενός λιμανιού είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 160 ανθρώπων στη νοτιοανατολική πόλη Τιανζίν.

Η έκρηξη υπογραμμίζει τους κινδύνους που υπάρχουν καθώς τόσο τα δίκτυα αγωγών ενέργειας όσο και οι πόλεις της Κίνας επεκτείνονται με γρήγορους ρυθμούς. Η αστική ανάπτυξη έχει καταβροχθίσει πολλούς υπάρχοντες αγωγούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χρυσές ευκαιρίες για τους κλέφτες, ενώ ενεργειακές γραμμές παραμένουν επικίνδυνα κοντά σε κατοικίες, βιομηχανίες και εμπορικά καταστήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρουν τα στοιχεία κτηνοβασίας με άλογα στην Ελβετία


Το 2014 καταγράφηκαν 1.709 περιστατικά.

Μια αρκετά σοκαριστική μελέτη δημοσιεύουν τα διεθνή μίντια και αφορά σε στοιχεία περιπτώσεων κτηνοβασίας στην Ελβετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που κατοικούν στη χώρα της δυτικοκεντρικής Ευρώπης, επιτίθενται σε άλογα με σκοπό ακόλαστες πράξεις, κάτι που έχει θορυβήσει αρκετά τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Μόλις το 2014, καταγράφηκαν 1.709 κρούσματα κτηνοβασίας με ένα άλογο να πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κάθε τρεις ημέρες –το περασμένο έτος καταγράφηκαν 105 περιστατικά σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση, Tier im Recht.

«Το ποσοστό αυτό είναι σχετικά υψηλό σε σύγκριση με άλλους τύπους ζώων», ανέφερε ο Andreas Rüttimann, νομικός εκπρόσωπος της οργάνωσης ο οποίος μίλησε στο The Local. Υπολογίζεται, ότι σε 18.000 φάρμες της Ελβετίας ζουν περί τα 110.000 άλογα και οι ειδικοί εκτιμούν ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν «προδιάθεση» για κτηνοβασία, σύμφωνα με την εφημερίδα 20 Minuten.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακό μοντέλο ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τον ξυλοδαρμό της


Κρατούσε στην αγκαλιά της το μόλις 6 εβδομάδων μωρό της.

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε το εντυπωσιακό μοντέλο Ava Van Rose από το Δουβλίνο- Ξυλοκοπήθηκε άγρια έχοντας στην αγκαλιά της το μόλις 6 εβδομάδων μωρό της. Η 26χρονη, το πραγματικό όνομα της οποία είναι Bridget Byrne, ανέβασε στο διαδίκτυο τις σοκαριστικές φωτογραφίες από την επίθεση που δέχτηκε από άγνωστο δράστη ο οποίος την κλώτσησε επανειλημμένα στο πρόσωπο και τα πλευρά της, πριν εξαφανιστεί - αλλά όχι για πολύ.

Την ώρα της επίθεσης, η νεαρή είχε στην αγκαλιά το μωράκι της το οποίο ευτυχώς είναι τώρα καλά στην υγεία του: μητέρα και βρέφος, χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο προκειμένου να αναρρώσουν από τα τραύματά τους.

«Κρατούσα το μωρό στην αγκαλιά μου όταν άρχισε να με κλωτσάει και να με γρονθοκοπεί. Μετά την επίθεση και αφού έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο, ο δράστης συνελήφθη…», είπε το μοντέλο στους Sunday World.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ηράκλειο Κρήτης


Δελτίο Τύπου 30.11.2015

Αρ. Πρωτ.: 2724

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Κρήτης 2014 - 2020, στο Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης ήταν η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Κρήτης για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, οι οποίες προβλέπονται από τους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»), η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για Θέματα Υγείας κ. Εμμανουήλ Κλώντζας και ο κ. Γεώργιος Κοτζιάς, Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Σ.Α.μεΑ.

Τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τη μη διάκριση λόγω αναπηρίας και την προσβασιμότητα ως βασικό εργαλείο για την αναστροφή της εικόνας παρουσίασε η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, εμπειρογνώμονας Προσβασιμότητας & συνεργάτιδα Ε.Σ.Α.μεΑ.

Τις δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων για την αναπηρία στο πλαίσιο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020, ανάπτυξε ο κ. Iωάννης Μπαλαντινάκης, Προϊστάμενος Μονάδας Α, ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κρήτης.

Ομιλία με τίτλο «Αξιολόγηση των πράξεων που υποβάλλονται προς ένταξη στο ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 ως προς το κριτήριο της προσβασιμότητας» πραγματοποίησε η κ. Μαρία Γιατρομανωλάκη, Στέλεχος Μονάδας Α, ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κρήτης.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δικαιούχων, των στελεχών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και της ΕΥΔ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στη Λάρισα


Δελτίο Τύπου 30.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2723

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 - 2020, στη Λάρισα, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης ήταν η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, οι οποίες προβλέπονται από τους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»), η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, η κ. Μελίνα Σαραφίδου, Προϊσταμένη ΕΥΔΕΠ Θεσσαλίας, η κ. Ουρανία Καρανικόλα, μέλος Γ. Σ. Ε.Σ.Α.μεΑ. και ο κ. Στέφανος Πάικος, Α' Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας.

Τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τη μη διάκριση λόγω αναπηρίας και την προσβασιμότητα ως βασικό εργαλείο για την αναστροφή της εικόνας παρουσίασε η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, εμπειρογνώμονας Προσβασιμότητας & συνεργάτιδα Ε.Σ.Α.μεΑ.

Την παρουσίαση των προβλέψεων για την αναπηρία (μη διάκριση/προσβασιμότητα) στο Ε.Π., στην Εξειδίκευση Εφαρμογής του Ε.Π. – Κριτήριο Αξιολόγησης «Εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία» - Χρήση του Παραρτήματος ΙΙ και στις Περιφερειακές Στρατηγικές έκανε εκ μέρους της ΕΥΔ ΕΠ Θεσσαλίας ο κ. Νίκος Μαρκογιαννόπουλος.

Την εφαρμογή των απαιτήσεων για τα άτομα με αναπηρία στο Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 - 2020: α) στη Στρατηγική Επικοινωνίας β) στις εκδοθείσες Προσκλήσεις, παρουσίασαν αντίστοιχα ο κ. Βασίλειος Γαλάνης, Υπεύθυνος Δημοσιότητας ΠΕΠ Θεσσαλίας και η κ. Πολυτίμη Γραββάνη, Προϊσταμένη Μονάδας Α' ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δικαιούχων, των στελεχών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και της ΕΥΔ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: 3η Δεκέμβρη 2015 Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Δελτίο Τύπου 30.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2716

Τις προτάσεις της για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους δημοσίευσε με τη Διακήρυξή της για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Η 3η Δεκέμβρη είναι μια ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας, όπως υιοθετήθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σκοπός της ημέρας είναι να υπενθυμίσει στις κυβερνήσεις και σε όλους πολίτες το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία. Για το 2015, ο ΟΗΕ αφιερώνει την 3η Δεκέμβρη στην Ένταξη: «Inclusion matters: access and empowerment for people of all abilities» (#IDPD2015 #empowerment).

Από την πλευρά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, τονίζει ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα πληρώσουν μια κρίση που δεν δημιούργησαν. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, που βιώνουν τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουν πράξη το σύνθημα «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποιδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα και την προστασία ζωής.

Το αναπηρικό κίνημα διαχρονικά ορθώνει ανάστημα ενάντια:

  • στην εφαρμογή μίας στενής οικονομίστικης λογικής που υποβιβάζει τα κοινωνικά ζητήματα, όπως το ζητήματα της αναπηρίας, σε οικονομικά και χρησιμοποιεί ως πρωταρχικό κριτήριο λήψης αποφάσεων, συχνά με επιστημονικά αμφισβητούμενη μεθοδολογία, την ανάλυση κόστους-οφέλους,
  • στις απόψεις που τάσσονται υπέρ της αποκαθήλωσης του κοινωνικού κράτους,
  • στην αποσταθεροποίηση της πραγμάτωσης των δικαιωμάτων, με την επίκληση της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης, τα οποία πηγάζουν από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και το Σύνταγμα της χώρας,
  • στην επιδίωξη για μετάθεση των ευθυνών από την κοινωνία στο άτομο, χαρακτηριστικό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας,
  • στην καλλιέργεια συντηρητικών αντιλήψεων «φιλανθρωπίας», που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε υφεσιακά περιβάλλοντα.

Η Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2015.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. προωθεί το μήνυμα της 3ης Δεκέμβρη με καμπάνια μέσω ραδιοφώνου και ίντερνετ, καθώς και στα social media: https://www.facebook.com/ESAmeAgr και https://twitter.com/ESAMEAgr.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Καλούμε όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους αλλά και όλη την κοινωνία να λάβουν μέρος σε κάθε πρωτοβουλία και διαμαρτυρία που διοργανώνεται από τις οργανώσεις-μέλη μας και όχι μόνο, διεκδικώντας τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μέσα σε αυτή τη οικονομική συγκυρία. Λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ αναστέλλεται η κινητοποίηση που είχε αποφασιστεί από κοινού με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. – στηρίζουμε την απεργία της ΓΣΕΕ και ζητάμε να στηριχθούν τα αιτήματα της Αναπηρίας.

Όπως είχε προγραμματιστεί μετά τη μεγαλειώδη διαμαρτυρία του αναπηρικού κινήματος της 4ης Νοεμβρίου, στις 3 Δεκέμβρη το προεδρείο της Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ημέρα θα γίνει δεκτή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Κρήτης 2014 - 2020


Δελτίο Τύπου 25.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2696

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης Φορέων για την ένταξη Δράσεων με εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στο Π.Ε.Π. Κρήτης 2014 - 2020. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27.11.2015 (ώρα προσέλευσης 9:30) στο «Aquila Atlantis Hotel» (Οδός Υγείας 2), στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»).

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Κρήτης για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Στην έναρξη θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα νέα όρια συνταξιοδότησης


Διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας.

Σε διευκρινιστική εγκύκλιο προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το ΕΤΕΑ προχώρησε το υπουργείο Εργασίας έπειτα από αίτημα του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου Ε του ν.4336/2015 στην οποία θεσπίζονται μεταβολές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και επίσης θεσπίζεται το ποσοστό μείωσης της σύνταξης, πέραν του υφισταμένου, στην περίπτωση λήψης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος.

Με τις διατάξεις αυτές, από 1.1.2022, θεσπίζονται ως όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης), με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 (Α' 115).

Επίσης, από 1.1.2022, θεσπίζεται ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.

Επιπλέον, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις προβλέπεται ότι:

1. Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, που μέχρι και 18.8.2015, δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται σύμφωνα με το άρθρο 1 της Α.Π. Φ.11321/οικ.47523/1570/23.10.2015 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2311, Β).

2. Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από 19.8.2015 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.4336/2015) και εφεξής, θεσπίζεται νέο επιπλέον ποσοστό μείωσης της σύνταξης, πέραν του υφισταμένου.

Εξαιρούνται από την ανωτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως διαφαίνεται στο Κεφάλαιο Γ' της παρούσης:

Α) Οι ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Β) Όσοι συνταξιοδοτούνται είτε με βάση τις διατάξεις του ν. 612/1977, είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές.

3. Οι ασφαλισμένοι που υπάγονται σε γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις συνταξιοδότησης ως μητέρες και χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.

Παράλληλα, προβλέπεται, ρητώς, ότι διασφαλίζονται (και επομένως, δεν θίγονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης) τα θεμελιωμένα έως και 18.8.2015 συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μπορούν αυτά να ασκηθούν οποτεδήποτε.

Διευκρινίζεται, ότι θεμελιωμένο δικαίωμα υφίσταται, όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας (όπου αυτό προβλέπεται), που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή του. Το θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε και ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει εργαζόμενος.

Η εγκύκλιος, στο σύνολο της με όλους τους σχετικούς πίνακες και αναλυτικά παραδείγματα βρίσκεται αναρτημένη στη Διαύγεια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ με το θάνατο ηλικιωμένης από σκυλιά


Το περιστατικό που συγκλόνισε την Πάτρα.

Τραγικό θάνατο φέρεται ότι βρήκε μια ηλικιωμένη γυναίκα, σε συνοικία της Πάτρας, έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό της από επίθεση σκυλιών. Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Αγίου Ιωάννη Πράτσικα, στα Ζαρουχλέικα και όπως γράφει το patrastimes, η 80χρονη θανούσα ήταν η μητέρα του ιδιοκτήτη των σκυλιών.

Το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η χριστουγεννιάτικη ισπανική διαφήμιση που έγινε viral


Λίγες ημέρες απομένουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μας “βομβαρδίζουν” προκειμένου να μπούμε σε εορταστικό κλίμα. Ωστόσο μία διαφήμιση της ισπανικής τηλεόρασης για το χριστουγεννιάτικο ισπανικό λαχείο που κληρώνει στις 22 Δεκεμβρίου, ξεχωρίζει και έχει ήδη γίνει viral.

Στο συγκεκριμένο διαφημιστικό, πρωταγωνιστούν φιγούρες animation και κύριο ρόλο έχει ο Χουστίνο, ο νυχτοφύλακας ενός εργοστασίου που κατασκευάζει κούκλες βιτρίνας και κάθε βράδυ που πηγαίνει στη δουλειά του βρίσκει τρόπους να περνάει ευχάριστα τις ώρες του με τις κούκλες.

Αυτό το οποίο όμως συγκινεί είναι ότι ο Χουστίνι, βρίσκει ευφάνταστους τρόπους για να φτιάχνει και την διάθεση των συναδέλφων του, όταν αυτοί πηγαίνουν το πρωί για δουλειά. Δείτε τις πράξεις του νυχτοφύλακα και θα καταλάβετε.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν υπάρχει planet B» το ισχυρότερο σύνθημα στο Παρίσι


Χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια έκαναν μόνα τους πορεία για το κλίμα!

«Δεν υπάρχει planet B». Πρόκειται για το ισχυρότερο σύνθημα για τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian. Η ισχυρότερη εικόνα, πάλι, είναι τα χιλιάδες ζευγάρια παπουτσιών στην Πλατεία της Δημοκρατίας της γαλλικής πρωτεύουσας που έκαναν μόνα τους την πορεία για το Κλίμα στη θέση των ακτιβιστών που δεν μπόρεσαν εξαιτίας των έκτακτων αντιτρομοκρατικών μέτρων που εφαρμόζονται στην πόλη.



«Είναι η διάσκεψη της ελπίδας που μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα», δήλωσε σήμερα στο France Inter ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, που αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της διάσκεψης, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίσθηκε «αισιόδοξος για αυτά μπορούμε να επιτύχουμε» με μήνυμά του στο Facebook.



Συνολικά 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, δέκα χιλιάδες σύνεδροι , άλλοι τόσοι δημοσιογράφοι και παρατηρητές προστίθενται στα υπερθετικά μεγέθη και τις μεγαλοστομίες που συνόδευσαν την προετοιμασία της διάσκεψης COP21. Στόχος των εργασιών: η επίτευξη της πρώτης δεσμευτικής για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας συμφωνίας για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ώστε να περιορισθεί στους 2 βαθμούς Κελσίου η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

Η υπογραφή μίας συμφωνίας είναι βέβαιη και δεδομένη, αλλά είναι αμφίβολο αν η εμβέλειά της θα ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες των διοργανωτών της και στον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών.



Στην καλύτερη περίπτωση, η συμφωνία του Παρισιού αναμένεται να αποτελέσει ένα σημείο εκκίνησης για έναν νέο «οδικό χάρτη» με στόχο τον έλεγχο της ανόδου της θερμοκρασίας, εν τέλει!


Νομική υπόσταση

Το πρώτο σημείο τριβής είναι η νομική υπόσταση που θα έχει η συμφωνία. Ανάμεσα στις επιλογές περιλαμβάνεται η υπογραφή συνθήκης ή πρωτοκόλλου, το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί από όλες τις χώρες και στην συνέχεια να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια. Μία επιλογή που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, για παράδειγμα, στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου το Κογκρέσο, κυριαρχούμενο από τους ρεπουμπλικανούς και του κλιματοσκεπτικιστές, είναι εκ προοιμίου εχθρικό.



«Είναι βέβαιο ότι η συμφωνία του Παρισιού δεν θα είναι συνθήκη. Δεν θα υπάρχουν στόχοι περιορισμού (των εκπομπών) νομικά δεσμευτικοί, όπως είχε γίνει στο Κιότο», είχε δηλώσει στους Financial Times ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στα μέσα του Νοεμβρίου για να λάβει αμέσως απάντηση από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ: «Η συμφωνία θα είναι δεσμευτική ή δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Μένει η ενδιάμεση λύση, μίας «υβριδικής συμφωνίας», σύμφωνα με την περιγραφή αμερικανού διαπραγματευτή, η οποία θα περιλαμβάνει δέσμευση για την εποπτεία της διαδικασίας τήρησης των υποσχέσεων κάθε χώρας και όχι δεσμεύσεις αναγκαστικού χαρακτήρα και πάντως όχι επί συγκεκριμένων αριθμητικά στόχων για τη μείωση των εκπομπών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Χρηματοδότηση

Από τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης, οι ανεπτυγμένες χώρες και μεγαλύτεροι ρυπαντές δεσμεύθηκαν στην διάθεση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως μέχρι το 2020 για να συνδράμουν τις αναπτυσσόμενες χώρες στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης. Η έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο υπολογίζει σε 61,8 δισεκατομμύρια δολάρια τους πόρους που διατέθηκαν κατά το 2014. Η διαφορά μπορεί να καλυφθεί, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, από τις συνεισφορές των τραπεζών ανάπτυξης, των επιπλέον ποσών που θα χορηγήσουν ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Κίνα όμως, μεγάλος ρυπαντής, δεν αισθάνεται ότι δεσμεύεται από τις υποσχέσεις αυτές των πλούσιων χωρών, ενώ οι αναπτυσσόμενες χώρες θεωρούν ότι ακόμη και το κονδύλι των 100 δισ. δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες.



Τα μέσα χρηματοδότησης αυτών των δεσμεύσεων, η κατανομή ανάμεσα σε διεθνείς, δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους, η διαδικασία παρακολούθησης της διάθεσης αυτών των πόρων είναι θέματα ανοικτά και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης τις επόμενες δύο εβδομάδες.

+2 βαθμοί C

Ο στόχος του περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή (έναντι 4-5 που θα είναι εάν δεν ληφθούν μέτρα) θα είναι ένας μακροπρόθεσμος αριθμητικά προσδιορισμένος στόχος με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ή απλώς «μία δυναμική χωρίς προσδιορισμό συγκεκριμένων σταδίων», όπως το θέλει ο Λοράν Φαμπιούς όταν αναφέρεται «σε μία καμπύλη χαμηλών εκπομπών και προσαρμοσμένη στο κλίμα»; Και τι θα γίνει με τις χώρες που απειλούνται άμεσα από την άνοδο της επιφάνειας της θάλασσας και ζητούν το όριο της αύξησης της θερμοκρασίας να τεθεί στον 1,5 βαθμό;


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η προθεσμία για το φορολογικό πιστοποιητικό νομικών προσώπων


Έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Παρατείνεται έως τις 10 Δεκεμβρίου η προθεσμία για το φορολογικό πιστοποιητικό νομικών προσώπων σε περίπτωση υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού για τα νομικά πρόσωπα (ανώνυμες εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, καθώς και υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων) έως και τη 10η Δεκεμβρίου 2015, μόνο για τις υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014. Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με στόχο την διευκόλυνση των φορολογουμένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φόροι του 2016: Πόσα θα πληρώσουμε και πότε για να μαζευτούν 45 δισ. ευρώ


Με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, που θα φθάνουν κάθε μήνα στα 3,8 δισ. ευρώ. ευρώ θα βρεθούν αντιμέτωποι το 2016 νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς και ανέρχεται στα 45 δισ. ευρώ.

Η φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων έχει φτάσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και ήδη υπάρχει φόβος για μείωση της εισπραξιμότητας ακόμα και στους φόρους εισοδήματος και ακινήτων.

Από τα 3,8 δισ. ευρώ, περίπου το 1,5 δισ. ευρώ –ή το 40% όλων των φορολογικών εσόδων- θα διατίθεται κάθε μήνα μόνο για την πληρωμή μισθών και συντάξεων του δημοσίου. Οι δαπάνες για την επιχορήγηση των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και γενικότερα του συστήματος περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας, χρειάζεται τουλάχιστον 1,15 δισ. ευρώ επιπλέον για να λειτουργήσει. Που σημαίνει τελικώς, ότι το 60% των φόρων που θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι κάθε μήνα, διατίθεται μόνο για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Τα ποσά προκύπτουν από τη μηνιαία κατανομή τόσο των εσόδων όσο και των δαπανών που θα πραγματοποιηθούν το 2016 στο πλαίσιο εκτέλεσης του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς. Τα νούμερα, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» της Βουλής αυτή την εβδομάδα η οποία είναι αφιερωμένη στη συζήτηση και στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ανοίξει ο δρόμος και για την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα, και για το ασφαλιστικό αλλά και για το μεσοπρόθεσμο της περιόδου 2016-2019.

Όπως προκύπτει από την μήνα-προς μήνα προσέγγιση, ο χειρότερος μήνας στον οποίο θα κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τα περισσότερα, θα είναι ο Ιούλιος καθώς οι φόροι του μήνα θα ανέλθουν συνολικά στα 5,367 δισ. ευρώ.

Αυτό θα συμβεί γιατί τον συγκεκριμένο μήνα έχει προϋπολογιστεί να εισπραχθεί και ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων και ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Δεύτερος χειρότερος μήνας είναι ο Δεκέμβριος, ο οποίος παραδοσιακά είναι ο μήνας καταβολής των τελών κυκλοφορίας, ενώ τρίτος χειρότερος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος κατά τον οποίο επίσης θα συμπέσει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ με τους φόρους εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

Ο συγκεκριμένος προγραμματισμός, έγινε από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με αυτήν, η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2016, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου και ο φόρος να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις όπως και πέρυσι: Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Είναι πολύ πιθανό, ο προγραμματισμός να αλλάξει. Και αυτό διότι το υπουργείο Οικονομικών αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όσον αφορά στην κατανομή των φορολογικών βαρών. Όλα συσσωρεύτηκαν για το τελευταίο 4μηνο με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να εκτοξευτούν.

Ένα από τα σενάρια προβλέπει ότι εφόσον πράγματι καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση υποβολής των δηλώσεων μέχρι το τέλος Απριλίου, τότε να αλλάξει ο νόμος και να επισπευστεί η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ή οι δόσεις να γίνουν περισσότερες) έτσι να μην φορτώνονται φορολογικά όλα τα βάρη στο 2ο εξάμηνο.

Το τι περιμένει τους φορολογούμενους το 2016, από φόρους, και οι στόχος του οικονομικού επιτελείου για να εισπραχθεί το ποσό των 45 δις ευρώ, συνοψίζεται στα εξής:

Ιανουάριος: 4η δόση του ΕΝΦΙΑ – Στόχος είσπραξης: 3.662 δισ. ευρώ

Φεβρουάριος: 5η δόση του ΕΝΦΙΑ - Ξεκινά η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων - Στόχος είσπραξης: 3,718 δισ. ευρώ

Μάρτιος-Απρίλιος: υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Στόχος είσπραξης: 2,772 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και 3,209 δισ. ευρώ για τον Απρίλιο

Μάιος: 1η δόση φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τέλους επιτηδεύματος - Εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων για το 2016 - Στόχος είσπραξης: 2,708 δισ. ευρώ

Ιούνιος: 1η δόση του φόρου ακινήτων - Στόχος είσπραξης: 3,371 δισ. ευρώ

Ιούλιος: 2η δόση του φόρου εισοδήματος και 2η δόση του φόρου ακινήτων - Στόχος είσπραξης: 5,367 δισ. ευρώ

Αύγουστος: 3η δόση φόρου ακινήτων - Στόχος είσπραξης: 3,869 δισ. ευρώ

Σεπτέμβριος: 3η δόση φόρου εισοδήματος και 4η δόση φόρου ακινήτων - Στόχος είσπραξης: 4,345 δισ. ευρώ

Οκτώβριος: 5η δόση φόρου ακινήτων - Στόχος είσπραξης: 3,886 δισ. ευρώ

Νοέμβριος: 6η δόση φόρου ακινήτων - Στόχος είσπραξης: 4,095 δισ. ευρώ

Δεκέμβριος: 7η δόση φόρου ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας - Στόχος είσπραξης: 4,612 δισ. ευρώ


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάθειρξη 7 ετών σε ανδρόγυνο δημοτικών υπαλλήλων για υπεξαίρεση


Ποινή κάθειρξης 7 ετών, στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ανδρόγυνο δημοτικών υπάλληλων που κρίθηκε ένοχο για το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στα ταμεία των γυμναστηρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 1999-2003.

Επρόκειτο για υπόθεση που αποκαλύφθηκε επί θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με την «μαύρη τρύπα» να προσεγγίζει τις 400.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων. Το δε έλλειμμα αφορούσε τις συνδρομές των αθλουμένων δημοτών που δεν αποδόθηκαν στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου.

Στο εδώλιο κάθισαν ο τότε προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού, η γυμνάστρια σύζυγός του κι ένας υπάλληλος, που, σύμφωνα, με το κατηγορητήριο, ήταν υπεύθυνος για τα βιβλία των γυμναστηρίων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε αντίθεση με τον τελευταίο που αθωώθηκε, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο πρώτους για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ τους δόθηκε το δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μετά την καταδίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, το Νοέμβριο του 2003 η ταμειακή υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης προέβη σε έλεγχο στα δημοτικά γυμναστήρια ύστερα από καταγγελίες για ατασθαλίες, ενώ το πόρισμα που συντάχθηκε απέδιδε ευθύνες στη γυμνάστρια για καθυστέρηση καταβολής των συνδρομών, την περίοδο 2002-03.

Κατόπιν νέων καταγγελιών προκλήθηκε διαχειριστικός έλεγχος για προγενέστερο διάστημα, την 3τία 1999-2001, όπου διαπιστώθηκε νέο έλλειμμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν κάνει «φτερά» πάνω από 9.000 αποδείξεις είσπραξης συνδρομών.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το έλλειμμα οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Ο τότε προϊστάμενος, απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκε την υπεξαίρεση, κάνοντας λόγο για «καθυστέρηση» και σε βάρος του «σκευωρία», ενώ καταλόγισε αμέλειες στην ταμειακή υπηρεσία. «Χάσαμε 12 χρόνια από τη ζωή μας», τόνισε. Από την πλευρά της, η σύζυγός του, είπε ότι δεν ενήργησε με δόλο, επισημαίνοντας ότι έχασε τον έλεγχο της διαχείρισης, γεγονός που απέδωσε σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησε μαθήτρια επειδή ήταν αλλεργική στο WiFi


Μια μαθήτρια από την Αγγλία βρέθηκε νεκρή μέσα στο δάσος μετά από μια αλλεργική αντίδραση που υπέστη λόγω του WiFi του σχολείου της. Οι γονείς της 15χρονης, Τζένη Φρι, ισχυρίζονται ότι έπασχε από ηλεκτρο-υπερευαισθησία (EHS), η οποία την ανάγκασε να υποφέρει καθημερινά από κόπωση, πονοκεφάλους και προβλήματα της ουροδόχου κύστης. Η μητέρα της, Ντέπρα, είπε ότι η ακοή της Τζένη είχε πληγεί σοβαρά από τις ασύρματες συνδέσεις στο Internet σε στο σχολείο Chipping Norton School στο Oxfordshire, όπου ήταν μαθήτρια.



Μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων της, που την οδήγησαν στην κατάθλιψη και τα οποία δεν ερευνήθηκαν ποτέ από έναν γιατρό - η μαθήτρια βρέθηκε κρεμασμένη στο Brooke Woods, κοντά στο σπίτι της στην Chadlington, στις 11 Ιούνιου του τρέχοντος έτους. Νωρίτερα, την ίδια μέρα, είχε στείλει μήνυμα σε μια φίλη της ,λέγοντάς της, ότι δε θα πήγαινε στο σχολείο εκείνη την ημέρα.

Η κ. Φράι και ο σύζυγός της ,Τσάρλς Νιούμαν, είπαν στο δικαστήριο στο Oxfordshire, ότι η κόρη τους αρρώστησε εξαιτίας του WiFi, και γι’ αυτό το λόγο είχε αφαιρεθεί και η σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι τους. «Τόσο η Τζένη όσο και εγώ ήμασταν μια χαρά στο σπίτι, αλλά η κόρη μου συνέχισε να είναι άρρωστη στο σχολείο».

«Έπαιρνε πολλά φάρμακα για να μην αποσπάται η προσοχή της στην τάξη , αλλά συχνά συνήθιζε να δουλεύει εκτός τάξης για να είναι σε θέση να εργαστεί».«Συγκέντρωσα πολλές αποδείξεις τις οποίες έδειξα στον διευθυντή του σχολείου, για να του δείξω ότι το WiFi είναι επικίνδυνο, αλλά εκείνος είπε ότι υπάρχουν εξίσου στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σύνδεση στο WiFi ήταν ασφαλής».

«Είχα επίσης μια έντονη αντιπαράθεση με τους καθηγητές, όταν τους είπα ότι η Τζένι ήταν αλλεργική στο WiFi και ότι δεν είχε νόημα να την απομονώνουν σε δωμάτια που την έκαναν να νιώθει καθημερινά όλο και πιο καταθλιπτικά. «Δεν είχε κάνει κάποια νύξη για αυτοκτονία, πιστεύω ότι ήταν μια κραυγή για βοήθεια».

Οι γονείς της Jenny τώρα αγωνίζονται για την αφαίρεση WiFi από παιδικούς σταθμούς και σχολεία, και καλούν την κυβέρνηση να συνδράμει στην προσπάθειά τους. «Δεν είμαι εναντίον της τεχνολογίας, αλλά πιστεύω ότι τα σχολεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μερικά παιδιά είναι ευαίσθητα σε αυτήν γι΄ αυτό και θα πρέπει μειώσουν τη χρήση της».

Δείτε τις φωτο εδώ:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτόν τον άνδρα αναζητά η ΕΛΑΣ - Εμπλέκεται στη δολοφονία 88χρονου


Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. βίντεο και φωτογραφίες για τον εντοπισμό ενός άνδρα άγνωστων στοιχείων που σύμφωνα με τις αρχές εμπλέκεται στην άγρια εν ψυχρώ δολοφονία 88χρονου στην περιοχή της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.



Η δολοφονία σημειώθηκε βράδυνες ώρες την 1η Οκτώβριου του 2014 έξω από την είσοδο του διαμερίσματος του ηλικιωμένου. Ο 88χρονος είχε εντοπιστεί νεκρός από τους γείτονες τους ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα στην τραχηλική χώρα από αιχμηρό αντικείμενο.





Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388340 και 388451.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακίστηκε ο 56χρονος που κατηγορείται για βιασμό 9χρονης


Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος που συνελήφθη, κατηγορούμενος για βιασμό 9χρονης και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και ήδη οδηγείται στις φυλακές.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την απολογία του αρνήθηκε την πράξη του βιασμού, ενώ αποδέχθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλαδή αυτές της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 13 ετών, της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, που εργαζόταν ως τεχνικός σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, απέδωσε τις πράξεις του στον αλκοολισμό και σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προκύπτει ότι η 9χρονη βιάστηκε. Έκανε δε λόγο για ασελγείς πράξεις που ήταν προϊόν κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες επικροτούνταν από τον πατέρα του θύματος, παραπέμποντας σε σχετικό βίντεο που ενσωματώθηκε στη δικογραφία. Μάλιστα, ζήτησε να ελεγχθεί ποινικά κι ο πατέρας της ανήλικης, που είναι γείτονας του 56χρονου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απειλές για ένοπλη επίθεση στο πανεπιστήμιο του Σικάγο


Ακυρώθηκαν όλα τα μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη.

Το πανεπιστήμιο του Σικάγο (Ιλινόι, βόρειες ΗΠΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε όλα τα μαθήματά του σήμερα στην πανεπιστημιούπολη στο Χάιντ Πάρκ, καθώς δέχθηκε απειλές από αγνώστους που προειδοποιούσαν για ένα σχέδιο επίθεσης με όπλα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ενημέρωσε τη διοίκηση του ιδρύματος χθες «ότι άγνωστοι ανήρτησαν στο Διαδίκτυο απειλές σχετικά με διάπραξη ένοπλων επιθέσεων εναντίον του Πανεπιστημίου του Σικάγο για σήμερα στις 10.00 το πρωί» τοπική ώρα, εξήγησε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Ζίμερ σε μια ανακοίνωση.

«Βασιζόμενοι στις συστάσεις του FBI και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα σε άλλα πανεπιστήμια στην χώρα αποφασίσαμε να ενεργήσουμε με σύνεση και να ακυρώσουμε όλα τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας».

Την 1η Οκτωβρίου ένας ένοπλος είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός πανεπιστημίου στο Όρεγκον, όπου είχε σκοτώσει 9 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει. Φονικές επιθέσεις με όπλα συγκλόνισαν επίσης το Τενεσί την 22α Οκτωβρίου και τη Βόρεια Καρολίνα την 1η Νοεμβρίου.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Σικάγο ζήτησε από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να μην προσέρχονται στο πανεπιστήμιο και να παραμείνουν στα σπίτια τους με εξαίρεση τα στελέχη του ιατρικού προσωπικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η κατάληψη του ΟΑΕΔ Κέρκυρας


Οι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών ζητούν ενημέρωση για την παράδοση των σπιτιών τους.

Συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα, την κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας.

Οι δικαιούχοι που έβαλαν λουκέτο, από την προηγούμενη Δευτέρα, στην πόρτα του ΟΑΕΔ, δήλωσαν πως είναι αποφασισμένοι να αποχωρήσουν μόνο όταν δοθεί απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για την εξέλιξη των διεργασιών που αναμένεται να γίνουν και την ακριβή ημερομηνία παράδοσης των σπιτιών τους.

«Διεκδικούμε άμεσες απαντήσεις και λύσεις σε ό,τι αφορά το έργο των εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη. Ζητάμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία και να προχωρήσει αυτό το έργο έτσι ώστε να στεγαστούν οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ζητάμε τη συμπαράσταση συλλόγων και σωματείων που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν πόσο δίκαιος είναι ο αγώνας μας και ίσως και κάποιων ψαγμένων ενεργών πολιτών. Αυτό που συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια στην Κέρκυρα είναι ένα έγκλημα εις βάρος φτωχών λαϊκών οικογενειών», δήλωσαν μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωποι των δικαιούχων εργατικών κατοικιών.

Η κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, σύμφωνα με τους δικαιούχους θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, ενώ αναμένεται να κλιμακωθεί και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...