Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ξεκινά ξανά την Τετάρτη η δίκη για τη δολοφονία Ρουσάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του σε ραντεβού θανάτου οπαδών στο Ηράκλειο Κρήτης το 2011.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό την ερχόμενη Τετάρτη η δίκη της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια, του νεαρού που έχασε άδικα την ζωή του στο ραντεβού θανάτου που είχαν δώσει οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Για τη δολοφονία του αδικοχαμένου Γιάννη Ρουσάκη στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει ένας 28χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο νεαρός άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου με λυγμούς. Οι συνήγοροι του έδωσαν «μάχη» προκειμένου να του αναγνωριστεί ένα ελαφρυντικό και να «σπάσουν» τα ισόβια, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα για τον κατηγορούμενο. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου ήταν αμείλικτο, στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του χουλιγκανισμού. Εκτός από τον 28χρονο βασικό κατηγορούμενο, στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 20 ακόμα νεαροί για συμμετοχή στην συμπλοκή. Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους οχτώ.

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευση της η εισαγγελέας έδρας, η οποία εξέφρασε τη θέση ότι πολλοί από τους κατηγορούμενους ενεργούσαν και ενήργησαν και στην συγκεκριμένη υπόθεση ως «συμμορία» αναφέρει το cretalive.gr.

«Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν δημόσιο τμήμα, να κάνουν οδομαχίες, χωρίς να φοβάται κάποιος πολίτης ότι δεν θα σκοτωθεί; Είχαν τέτοιο θράσος που ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις δίπλα τους και δεν τους ζήτησαν να επέμβουν. Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν γιατί φοβήθηκαν αυτό το μένος. Αν επενέβαιναν, τώρα ή θα ήταν νεκροί και θα τους έκλαιγε η οικογένεια τους ή θα ήταν κατηγορούμενοι. Ανίκανη καθιστούν την Αστυνομία αυτές οι συμπεριφορές. Αν αυτοί, του ΟΦΗ, του Ηροδότου ή του Παναθηναϊκού έχουν αντιπαλότητα μεταξύ τους, πρόβλημα τους και να το πάρουν στο σπίτι τους. Αν θέλουν να το κάνουν έξω, δημόσια, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες. Και η πολιτεία θα πρέπει να κάνει το χρέος της», ανέφερε.

Συγκινημένος και υποβασταζόμενος άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ο πατέρας του Γιάννη Ρουσάκη, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι ο γιος του δεν θα γυρίσει πίσω αλλά η απόφαση της δικαιοσύνης ήταν εκείνη που έπρεπε. Η πλευρά της υπεράσπισης χαρακτήρισε άδικη την απόφαση του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι στο πρόσωπο του νεαρού κατηγορούμενου τιμωρήθηκε ο χουλιγκανισμός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.