Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Εντατικοί έλεγχοι για αυθαίρετα σε όλη τη χώρα



Μετά τα κρούσματα σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Βαρύς αναμένεται ο «πέλεκυς» για όσους προσκόμισαν πλαστά έγγραφα προσπαθώντας να επωφεληθούν από τον νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, αφού όπως τόνισε ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα». Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τον απολογισμό των δράσεων του υπουργείου, έγινε σαφές ότι το ΥΠΕΚΑ θα είναι αμείλικτο απέναντί στους παραβάτες.

Όπως τόνισε για το θέμα ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η ανταπόκριση για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων είναι πολύ ικανοποιητική, αφού τα έσοδα από το μέτρο στα ταμεία του κράτους υπολογίζονται σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2012, ενώ τα ήδη καταβληθέντα ποσά ανέρχονται σε 160 εκατομμύρια ευρώ. Επισήμανε δε, τη δημιουργία νέων μηχανισμών ελέγχου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουμε με όλες τις περιοχές της χώρας ειδικά σχέδια δράσης και ειδικότερα σε περιοχές υψηλής οικιστικής πίεσης, όπως έγινε στη Σαντορίνη και τη Μύκονο», όπου όπως αποκάλυψε η Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο επικεφαλής της πολεοδομίας του νησιού διώκεται με εισαγγελική εντολή για παράνομη τακτοποίηση αυθαιρέτων της ιδιοκτησίας του.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, εν αναμονή των διαβουλεύσεων επί της απόφασης της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία έχουν «παγώσει» οι αιτήσεις τακτοποίησης με ιδιωτικά έγγραφα, αν και έχουν εγκριθεί και έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των αυθαιρέτων από πλευράς υπουργείου, πρόθεση της ηγεσίας είναι η απόφαση να εφαρμοστεί «από τούδε και στο εξής» όπως τόνισε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ν. Σηφουνάκης.

Αναφερόμενος στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε ότι πρόκειται να ενταχθούν σε αυτό και να υλοποιηθούν επεκτάσεις αυτοκινητοδρόμων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα «είχαν παγώσει», όπως η σύνδεση του αεροδρομίου με το Ελληνικό, μέσω της γέφυρας της Αργυρούπολης.

Αναλυτικότερα, σε σχέση με τον απολογισμό του ΥΠΕΚΑ για δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για περιβαλλοντική αδειοδότηση, στην επίσπευση αδειοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη λογική της βιώσιμης ανάπτυξης και έκανε λόγο για διπλασιασμό του ρυθμού των αποφάσεων από τον Ιούνιο 2011.

Μίλησε επίσης για «ποινική προστασία του περιβάλλοντος» ειδικότερα σε περιοχές όπως ο Ασωπός και το Θριάσιο.

Σε σχέση με τη διαχείριση αποβλήτων, έχουν ήδη γίνει 114 έλεγχοι ΧΑΔΑ, και έχουν αποκατασταθεί οι 72 από τους 90 ενεργούς, ενώ μετά την ψήφιση του νόμου για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας αποβλήτων, υλοποιούνται έργα ΠΕΣΔΑ με προκήρυξη έργων σύγχρονων δομών.

Σχετικά με την ανακύκλωση, σε εξέλιξη βρίσκεται ανοιχτός διάλογος με αρμόδιους φορείς, ενώ σε εξέλιξη είναι και σχέδιο ΚΥΑ για τα νοσοκομειακά απόβλητα, απόφαση η οποία όπως εκτίμησε ο κ. Παπακωνσταντίνου «την επόμενη εβδομάδα θα έχει υπογραφεί».

Επίσης αναφορά έγινε και στην αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου «ζήτημα σημαντικό για πυκνοκατοικημένες περιοχές και νησιά» όπως το χαρακτήρισε.

Σε σχέση με τη βιοποικιλότητα, ο υπουργός μίλησε για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την προστασία της και στην αντιμετώπιση προβλημάτων στη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.

Αριθμώντας δράσεις για τα δάση, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στους δασικούς χάρτες, στον εκσυγχρονισμό και την κωδικοποίηση της δασικής νομοθεσίας, αλλά και στην αντιπυρική προστασία.

Για τους υδατικούς πόρους, μίλησε για ένταξη ΕΠΠΕΡΑΑ έργων αποχέτευσης, επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης λυμάτων, ύδρευσης και εξοικονόμησης υδάτων, όπως επίσης και για τη δημιουργία εθνικού δικτύου παρακολούθησης υδάτων από τον Μάρτιο 2012 και την εφαρμογή θαλάσσιας στρατηγικής.

Σε σχέση με το κτηματολόγιο, ο υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για «έργο για το οποίο η χώρα είναι έκθετη για τις καθυστερήσεις δεκαετιών» και ανέφερε την προκήρυξη διαγωνισμών κτηματογράφησης 7 εκ δικαιωμάτων, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 35 εκ. στρέμματα, σε συνεργασία με το Ολλανδικό Κτηματολόγιο.

Τέλος, μιλώντας για την αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι ο στόχος είναι η μεταστέγασή του από 20 κτίρια σε ένα με εξοικονόμηση της τάξης του 70%, όπως επίσης και η συγχώνευση εποπτευόμενων φορέων.



Διαβάστε περισσότερα...

«Καλπάζει» ο διαβήτης τύπου 2



Στο σύγχρονο τρόπο ζωής το αποδίδουν οι ερευνητές.

Τα κρούσματα του πιο συχνού τύπου διαβήτη -του τύπου 2- αυξάνονται δραματικά στην Κίνα. Η αύξηση που παρατηρείται αγγίζει το 30% τα τελευταία επτά χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα χιλιάδων κατοίκων της Σανγκάης.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Diabetes Care, υπογραμμίζει τα αποτελέσματα της υπεραφθονίας τα οποία έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά στην Κίνα, όπως και σε πολλές άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 έχουν δυσκολία στην επεξεργασία του σακχάρου στο αίμα τους, αλλά συνήθως δεν χρειάζονται ενέσεις ινσουλίνης για να ελέγξουν το πρόβλημα.

Όσο οι χώρες πλουτίζουν, παράγοντες που συνδέονται με τον τρόπο ζωής και τον διαβήτη τύπου 2, όπως το επιπλέον βάρος, η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, τείνουν να είναι συχνότεροι.

Η ομάδα των ερευνητών μελέτησε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους κατά το διάστημα 2002-2003 ρωτώντας τους αν είχαν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2 καθώς και όσους δεν είχαν διαγνωστεί.

Την περίοδο εκείνη διαπίστωσαν ότι το 9,7% των ερωτηθέντων έπασχε από διαβήτη. Το 2009 εξέτασαν ξανά περίπου 7.400 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι το 12,6% έπασχε από τη νόσο. Η αύξηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη ανάμεσα σε κατοίκους αγροτικών περιοχών που έλαβαν μέρος στην μελέτη: από 6,1% σε 9,8%, δηλαδή αύξηση 60%.

Και στις δύο έρευνες τα περισσότερα κρούσματα διαβήτη παρατηρήθηκαν σε άνδρες και σε κατοίκους αστικών περιοχών. Η έρευνα δεν επισημαίνει τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων και ο Τζέφρι Κόπλαν, αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας του πανεπιστημίου Emory, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, υποθέτει ότι ανάμεσα στους λόγους της αύξησης είναι ότι οι άνθρωποι στην Κίνα γίνονται πλουσιότεροι και παχύτεροι. Επιπλέον, η διατροφή του πληθυσμού περιλαμβάνει πλέον περισσότερα κορεσμένα λίπη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άλλοι λόγοι είναι πως οι άνθρωποι εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα αυτοκίνητα και περπατούν ή μετακινούνται με ποδήλατο λιγότερο.


Διαβάστε περισσότερα...

Και τα παιδιά υποφέρουν απο ελκώδη κολίτιδα



Η ινφλιξιμάμπτη έλαβε την έγκριση της Ε.Ε. για θεραπεία παιδιών και εφήβων.

Μία σοβαρή πάθηση του παχέoς εντέρου, η ελκώδη κολίτιδα, ταλαιπωρεί όχι μόνο ενηλίκους αλλά και παιδιά σχολικής ηλικίας.

Ελπίδες ότι μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες παιδιά δίνει η έγκριση της ινφλιξιμάμπης για χορήγησή της σε μικρούς ασθενείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας MSD, η ινφλιξιμάμπτη έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τη χρήση της στη θεραπεία παιδιών και εφήβων, ηλικίας 6-17 ετών, που πάσχουν από ενεργή Ελκώδη Κολίτιδα (ΕΚ) σοβαρής μορφής και δεν έχουν ανταποκριθεί επαρκώς σε συμβατική θεραπεία με κορτικοστεροειδή, 6- μερκαπτοπουρίνη ή αζαθειοπρίνη.

Η έγκριση ακολούθησε τη θετική γνωμοδότηση που υιοθετήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2012 από την Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Έτσι, η ινφλιξιμάμπη είναι η πρώτη βιολογική θεραπεία που απέσπασε την έγκριση της ΕΕ για την καταπολέμηση της ενεργής και σοβαρής μορφής ΕΚ, μιας σοβαρής νόσου που προκαλεί φλεγμονή ή και πάχυνση του βλεννογόνου του παχέος εντέρου.

«Η έγκριση της ινφλιξιμάμπης καταδεικνύει τα σημαντικά οφέλη της συγκεκριμένης βιολογικής θεραπείας όταν χορηγείται σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελκώδους κολίτιδας. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενισχύει τη δέσμευση της MSD για την επέκταση της έρευνας στον τομέα της γαστρεντερολογίας και υπογραμμίζει τις προσπάθειες που γίνονται για την κάλυψη των αναγκών αυτής της κατηγορίας ασθενών», δήλωσε ο Rupert Vessey, MRCP, DPhil και αντιπρόεδρος της Merck Research Laboratories.

Η ΕΕ ενέκρινε την ινφλιξιμάμπη για την αντιμετώπιση της ελκώδους κολίτιδας σε παιδιά και εφήβους, διερευνώντας την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπείας σε 60 παιδιά με μέτρια έως σοβαρή μορφή ενεργής ελκώδους κολίτιδας.

Τα παιδιά αυτά δεν είχαν ανταποκριθεί επαρκώς σε άλλες θεραπείες. Η μελέτη διήρκεσε 54 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της ινφλιξιμάμπης στα παιδιά και ήταν σύμφωνα με αυτά προηγούμενων μελετών που είχαν διενεργηθεί στον ενήλικο πληθυσμό. Η νέα ένδειξη του φαρμάκου έρχεται να προστεθεί σε άλλες και να ενδυναμώσει περισσότερο το προφίλ ασφάλειας της ινφλιξιμάμπης τόσο σε ενήλικες, όσο και σε μικρούς ασθενείς.

Σχετικά με την Παιδιατρική Νόσο της Ελκώδους Κολίτιδας


Η Ελκώδης Κολίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του παχέος εντέρου. Προκαλεί φλεγμονή ή διόγκωση του βλεννογόνου του παχέος εντέρου. H σοβαρότητα της πάθησης είναι πολύ μεγαλύτερη στα παιδιά απ’ ότι στους ενήλικες. Εκτιμάται ότι η πανκολίτιδα, η οποία είναι η πιο σοβαρή μορφή της νόσου, εμφανίζεται σε ποσοστό 80% στα παιδιά και μόλις 20% στους ενήλικες. Εκδηλώνεται μέσω βλεννοαιματηρών (συνήθως διαρροϊκών) κενώσεων και κοιλιακού άλγους, συμπτώματα τα οποία συχνά δυσχεραίνουν τις σχολικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Τα παιδιά που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα ενδέχεται επίσης να παρουσιάσουν καθυστερημένη ανάπτυξη.

Αν και η ελκώδης κολίτιδα στα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, συνήθως διαγιγνώσκεται στα πρώιμα εφηβικά χρόνια και επηρεάζει τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να παρατηρηθούν μακρές περίοδοι ύφεσης, τα παιδιά που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα πρέπει να ζήσουν με την πάθηση για όλη τους τη ζωή.


Πηγή: ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εννέα μεγάλες ιατρικές ενώσεις συνιστούν λιγότερα ιατρικά τεστ



Συχνά είναι άχρηστα και μερικές φορές επιζήμια για τους ασθενείς.
Εννέα μεγάλες ιατρικές ενώσεις στις ΗΠΑ, μεταξύ τους η Αμερικανική Εταιρία Κλινικής Ογκολογίας και η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία, συνιστούν λιγότερα ιατρικά τεστ, καθώς συχνά είναι άχρηστα και μερικές φορές επιζήμια για τους ασθενείς.

Οι συστάσεις των επαγγελματικών αυτών ενώσεων που εκπροσωπούν 370.000 γιατρούς, αφορούν τις συνολικά 45 συνηθέστερες εξετάσεις και διαδικασίες για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία. Στην περίπτωση που οι συστάσεις αυτές εισακουστούν, θα εξοικονομούνται εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο σύστημα υγείας, οι δαπάνες του οποίου συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δρα Γκλεν Μπρόνσταϊν, υπεύθυνο στο Τμήμα Κλινικής Καινοτομίας του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai στο Λος Αντζελες, οι εξετάσεις αυτές, τεστ και μάταιες θεραπείες κυρίως για ασθενείς που διανύουν το τελευταίο στάδιο της ζωής τους, θα αντιπροσώπευαν έως το ένα τρίτο εκ των δύο χιλιάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στα οποία ανέρχονται οι ετήσιες δαπάνες της υγείας στη χώρα.

Στη λίστα αυτών των τεστ τα οποία γίνονται υπερβολικά συχνά και ενίοτε μάταια, είναι το ηλεκτροκαρδιογράφημα που είναι ένα τεστ ρουτίνας κατά την ετήσια ιατρική εξέταση, μια μαγνητική τομογραφία, που γίνεται συστηματικά όταν ένας ασθενής διαμαρτύρεται για πόνο στην πλάτη ή ακόμη η συνταγογράφηση αντιβιοτικών για τη θεραπεία μιας ιγμορίτιδας, η οποία τις περισσότερες φορές περνά σε δέκα ημέρες.

Η Αμερικανική Εταιρία Κλινικής Ογκολογίας συνιστά τη μείωση του αριθμού των υπερηχογραφημάτων για τις γυναίκες με έναν πρώιμο όγκο στο μαστό και της αιματολογικής εξέτασης PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο) για την ανίχνευση καρκίνου του προστάτη σε ορισμένους άνδρες των οποίων ένας ενδεχόμενος όγκος παρουσιάζει ελάχιστον κίνδυνο να αναπτυχθεί.

«Αυτές οι ενώσεις των ειδικών γιατρών έχουν κατά υποδειγματική έννοια αίσθηση ευθύνης», δήλωσε η δρ. Κριστίν Κάσελ, πρόεδρος του ιδρύματος ΑΒΙΜ, το οποίο διεξάγει την εκστρατεία «Choosing Wisely» (Επιλέγοντας με σύνεση). «Οι ενώσεις άρχισαν σημαντικό διάλογο, πολυαναμενόμενο εδώ και καιρό, μεταξύ των γιατρών και των ασθενών τους για το αν γνωρίζουν ποιά περίθαλψη είναι πραγματικά απαραίτητη», τόνισε.

«Οι γιατροί που εργάζονται σε συνεννόηση με τους ασθενείς τους μπορούν να εγγυώνται ότι η απαραίτητη περίθαλψη παρέχεται όταν πρέπει», πρόσθεσε.

Εκτός από το γεγονός ότι οι γιατροί προχωρούν σε μια άχρηστη εξέταση προκειμένου να προστατευτούν από μια ενδεχόμενη δικαστική ενέργεια, υπάρχει επίσης «συχνά η επιθυμία του κόσμου στις ΗΠΑ, να θέλει να υποβάλλεται σε όλες τις εξετάσεις με την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να διαγνωστεί μια ασθένεια στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξής της και συνεπώς να μπορεί να ιαθεί», εξήγησε ο δρ. Μπρόνσταϊν χαρακτηρίζοντας την τακτική αυτή «πολιτιστικό πρόβλημα».

«Αυτό που συμβαίνει γενικότερα, κυρίως με τις υπερηχογραφίες και άλλες τέτοιου είδους εξετάσεις, είναι η ανίχνευση ενός κακοήθους όγκου που οδηγεί σε πιο ειδικές εξετάσεις όπως οι βιοψίες που περιλαμβάνουν κινδύνους επιπλοκών, ίσως θανατηφόρων», επισήμανε.

Πέραν των εννέα ειδικών ιατρικών ενώσεων, η Consumer Reports, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη οργάνωση δοκιμών καταναλωτικών προϊόντων, φαρμάκων και εξοπλισμών, έχει συνταχθεί με την ΑΒΙΜ στην εκστρατεία «Choosing Wisely».


Διαβάστε περισσότερα...

Πωλούν 300% ακριβότερα τα υγειονομικά υλικά



Προμηθευτές αλλάζουν τους κωδικούς των προϊόντων.

Πενία τέχνες κατεργάζεται για κάποιους προμηθευτές οι οποίοι συνεχίζουν να τριπλασιάζουν τα ποσοστά κέρδους τους σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Έρευνα στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ διέταξε ο πρόεδρος του φορέα κ. Γεράσιμος Βουδούρης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς τιμές με τις οποίες αγοράζουν οι ασφαλισμένοι του φορέα αναλώσιμα υλικά.

Η έρευνα διατάσσεται μετά από στοιχεία που περιήλθαν στον ΕΟΠΥΥ και δείχνουν ότι ορισμένες εταιρείες διαθέτουν τα προϊόντα τους στους ασφαλισμένους ακόμη και με 300% πάνω, αλλάζοντας τους κωδικούς του προϊόντος και εμφανίζοντάς το ως διαφορετικό.

Τα αναλώσιμα αυτά υλικά αποζημιώνονται στους ασθενείς από τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση καταγγελίας που έφθασε στο φορέα και σχετίζεται με αγορά σάκων κολοστομίας που αφορούν πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα. Το συγκεκριμένο προϊόν, ενώ τον ένα μήνα αγοράστηκε έναντι 244 ευρώ, ένα μήνα μετά η ίδια συσκευασία, αλλά με διαφοροποιημένο τον κωδικό, αγοράστηκε έναντι 980 ευρώ.

Τα στοιχεία θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διευρυνθεί η έρευνα.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείκτης ευτυχίας το σεξ για τους άνδρες



Τι δείχνουν οι έρευνες.

Γιατί οι άνδρες θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες; Ποιοί είναι οι λόγοι που το κάνουν τοσο σημαντικό για αυτούς; Τι δείχνουν οι οι έρευνες μέχρι τώρα ως προς τις προτιμήσεις τους και τις ανάγκες τους;

Τους κάνει ευτυχισµένους

Το σεξ για τον άντρα αποτελεί κυρίαρχο µέρος της ζωής του, αφού οι περισσότεροι αισθάνονται πως ο ανδρισµός τους είναι ταυτισµένος µε τη σεξουαλικότητά τους.

Σύµφωνα µάλιστα µε έρευνες, υπάρχουν αντικειµενικοί λόγοι που το επιθυµεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα. ∆εν είναι τυχαίο που ένας άντρας λέει στη σύντροφό του «αν δεν κάνουµε σεξ, δε σε αγαπώ», ενώ εκείνη προβάλλει κυρίως συναισθηµατικές απαιτήσεις:

«Αν δε µε αγαπάς, δεν έχει σεξ!» Ανάµεσα µάλιστα σε όλους τους Ευρωπαίους, περισσότερο για τον Έλληνα το σεξ φτάνει να αποτελεί δείκτη ευτυχίας καθώς το θεωρεί µέρος της ύπαρξής του, γι’ αυτό ακόµα και στα δύσκολα ποτέ δεν αφήνει τη σεξουαλική επιθυµία να χάνεται χωρίς να δώσει τις µάχες του.

Η οµορφιά αρκεί


Σύµφωνα µε έρευνες, οι περισσότεροι άντρες επιθυµούν το σεξ πολύ περισσότερο συγκριτικά µε τις γυναίκες κυρίως γιατί οι αισθήσεις τους είναι έτοιµες να αφυπνιστούν στο πρώτο τυχαίο γεγονός ενός οπτικού ερεθίσµατος.

Ακόµα δηλαδή και µια άγνωστη όµορφη γυναίκα µπορεί να πυροδοτήσει τη σεξουαλική τους επιθυµία, καθώς τους προκαλεί και τους ερεθίζει αφυπνίζοντας τις αισθητηριακές αντιδράσεις των νευροενδοκρινών αδένων του εγκεφάλου τους.

Η οµορφιά δηλαδή της γυναίκας γίνεται εισιτήριο ερωτισµού για τον άντρα σε σηµείο που να µην ενοχλείται ακόµα κι αν δεν γνωρίζει ούτε το όνοµά της. Την ίδια ώρα, η γυναίκα για να κάνει σεξ µε έναν άντρα θα πρέπει κατά κανόνα να έχει εµπλακεί µαζί του συναισθηµατικά, να τον βρίσκει δυναµικό, καταξιωµένο στην κοινωνία, γοητευτικό, ευφυή, κι ακόµα να νιώθει πως την στηρίζει, την φροντίζει την αγαπάει κ.λπ.

Με τη νοοτροπία του ηγέτη

H δυναµική πετυχηµένη γυναίκα που θα τολµήσει να πει σε έναν άντρα «είµαι καλύτερη από σένα, βγάζω περισσότερα χρήµατα, θα σε ισοπεδώσω αν µε ανταγωνιστείς» είναι σαν να τον σκοτώνει!

Η σωστή τακτική εκ µέρους της αν θέλει εκείνος να την θεωρεί επιθυµητή είναι να του λέει µε τον τρόπο της: «Εσύ είσαι ο δυνατός στο δεσµό µας, εσύ είσαι ο κυνηγός και εγώ το θήραµα». Κι αυτό γιατί ο άντρας στο σεξ έχει τη νοοτροπία του ηγέτη.

Η κοινωνία, η παράδοση αλλά και η βιολογία του τού έχουν περάσει το µήνυµα πως αυτός καθορίζει τη σεξουαλική οµπρέλα στη σχέση του. Άλλωστε και οι περισσότερες γυναίκες, ακόµα και σήµερα, όσο κι αν έχουν απελευθερωθεί σεξουαλικά, εξακολουθούν να θεωρούν το σεξ ανδρική υπόθεση.

Ακόµα και µια δυνατή καταξιωµένη επαγγελµατίας, µε προσωπικότητα και ισχυρή θέση, στο κρεβάτι συνήθως προτιµά να αφήνεται στα χέρια του άντρα.

Επιθυµία µε ηµεροµηνία λήξης


Η µεγαλύτερη επιθυµία που έχει ο άντρας για το σεξ σε σύγκριση µε τη γυναίκα δεν τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Κι αυτό γιατί από τα 45 περίπου χρόνια του και µετά αρχίζει να µπαίνει στο στάδιο της ανδρόπαυσης, καθώς σιγά-σιγά πέφτει η τεστοστερόνη του, ενώ την ίδια ώρα ανεβαίνουν πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη µε αποτέλεσµα τα αγγεία, η καρδιά και η στύση του να βάλλονται, ειδικά αν πρόκειται για καπνιστή.

Γεννημένος κυνηγός


∆ύο ακόµα λόγοι κάνουν τον άντρα να θέλει το σεξ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα: το γονίδιο του κυνηγού, το οποίο κυριαρχεί στο DNA του, αλλά και η νευροχηµεία του, που τον οδηγεί πιο εύκολα στη σεξουαλική διέγερση.

Ανεξάρτητα από την ηλικία και τα τυχόν προβλήµατα υγείας, ο άντρας νιώθει πως πρέπει να είναι πάντα έτοιµος για σεξ. Αν δηλαδή η γυναίκα θέλει, εκείνος «πρέπει» να έχει στύση, αλλιώς φοβάται πως θα την ενοχλήσει και θα την κάνει να πιστέψει πως δεν του είναι πλέον ποθητή.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσοι γνωρίζουν τι είναι τα γενόσημα φάρμακα



Έρευνα της BaaS στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα γενόσημα φάρμακα είναι μια πραγματικότητα για την Ελλάδα, αν και με αρκετή καθυστέρηση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Πώς όμως αντιμετωπίστηκε η μετάβαση αυτή από την ελληνική κοινωνία;

Η εταιρεία BaaS χρησιμοποιώντας την γνωστή εφαρμογή social media monitoring εφαρμογή Alterian αφουγκράστηκε τον ελληνικό κοινωνικό ιστό. Σε συνεργασία μάλιστα με την TNS Icap διερεύνησαν τις απόψεις του κοινού αναφορικά με συγκεκριμένες παραμέτρους και παράλληλα κατέγραψαν ποιο ήταν το κλίμα στα social media - τι ακούστηκε και σε τι ένταση.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Γενόσημα» σε όλες τις παραλλαγές του, αλλά και συνδυαστικά με όρους όπως «αποτελεσματικότητα», «ασφάλεια», «επικινδυνότητα», «κόστος», «παραπληροφόρηση», «παρενέργειες», «πρωτότυπα», «τόπος παραγωγής» κλπ.

Οι χρήστες του Διαδικτύου εμφανίζονται πολωμένοι. Πολλές αναφορές εκφράζουν θετική ή αρνητική άποψη ή ακόμα και τα δύο (σε μια προσπάθεια να ‘ζυγιστεί’ σωστά το θέμα). Η πλειονότητα των αναφορών στα κοινωνικά μέσα τάσσεται εναντίον της έλευσης των γενοσήμων φαρμάκων, ειδικά από τις λεγόμενες «τριτοκοσμικές» χώρες.

Από την έρευνα έγινε σαφές ότι το θέμα «γενόσημα», όπως καταγράφηκε στα ελληνικά κοινωνικά μέσα εμφανίζεται πρωτίστως ως πολιτικο-οικονομικό-επικοινωνιακό και δευτερευόντως ως θέμα υγείας!



Διαβάστε περισσότερα...

Τρόφιμα σε άπορες οικογένειες του Ηρακλείου



Στο πλευρό των αναξιοπαθούντων ο σύλλογος «Άγιος Ραφαήλ».

Διανομή τροφίμων θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 10 το πρωί ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Ραφαήλ, στα Δειλινά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Θα μοιραστούν συνολικά 900 κιλά κοτόπουλο σε 300 οικογένειες καθώς και αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι και άλλα τρόφιμα. Ο σύλλογος μετρά 18 χρόνια ζωής και είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση.


Διαβάστε περισσότερα...

Κινδυνεύουν οι γυναίκες από τα φάρμακα της εξωσωματικής;



Πώς μπορεί να βοηθήσει ο γυναικολόγος.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση περιλαμβάνει το στάδιο της διέγερσης των ωοθηκών στο οποίο η γυναίκα, που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας, λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή υπό τις οδηγίες και την στενή παρακολούθηση ενός Γυναικολόγου εξειδικευμένου στον συγκεκριμένο τομέα. Τα εν λόγω φάρμακα στην πλειοψηφία τους είναι ορμονικά σκευάσματα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη περισσότερων του ενός ωοθυλακίων (σε έναν φυσικό κύκλο αναπτύσσεται μόνον ένα), προκειμένου να συλλεχθούν τα ωάρια και να έχουμε την δημιουργία αρκετών εμβρύων προκειμένου να επιλεχθούν τα καλύτερα για την εμβρυομεταφορά, που θα λάβει χώρα σε δεύτερο χρόνο και να καταψυχθούν τα πλεονάζοντα.

Σημαντικό ποσοστό των γυναικών, που επιλέγουν την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, θα κάνουν περισσότερες από μία προσπάθειες μέχρι να επιτύχουν το ποθητό αποτέλεσμα, δηλαδή την απόκτηση ενός παιδιού.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν μία γυναίκα ηλικίας σαράντα ετών, που έχει κάνει ήδη τέσσερις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης αναρωτιέται αν θα πρέπει να προχωρήσει σε πέμπτη προσπάθεια ή θα πρέπει να παραιτηθεί λόγω των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν τα φάρμακα στην υγεία της;

Κάθε εξειδικευμένος Γυναικολόγος πριν προχωρήσει στην έναρξη της θεραπείας, γενικά θα ρωτήσει την γυναίκα σχετικά με περιστατικά καρκίνου στην οικογένεια και ιδιαίτερα για περιστατικά καρκίνου του μαστού σε γυναίκες συγγενείς πρώτου βαθμού, θα της ζητήσει να κάνει έναν υπέρηχο μαστών και/ή μία ψηφιακή μαστογραφία και επίσης θα της κάνει έναν διακολπικό έγχρωμο υπέρηχο μήτρας και ωοθηκών άμφω. Ο καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος του ενδομητρίου ανήκουν στους ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους, δηλαδή αν η γυναίκα έχει ήδη καρκίνο (ειδικά στον μαστό) και το αγνοεί, οι ορμόνες, που θα πάρει, θα επιταχύνουν την εξέλιξή του.

Εκτός από την ψηφιακή μαστογραφία θα της ζητήσει μία σειρά εξετάσεων που αφορούν τόσο τον προγεννητικό έλεγχο όσο και την γενικότερη κατάσταση της υγείας της. Μόνο αφού αποδειχθεί ότι είναι υγιής θα ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή.

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες σχετικά με την ασφάλεια των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην εξωσωματική προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αναφορικά με την αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών. Όλες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι τα φάρμακα αυτά είναι απολύτως ασφαλή με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει ο πλήρης απαραίτητος έλεγχος πριν την έναρξη της θεραπείας και ότι η γυναίκα βρίσκεται σε συστηματική παρακολούθηση από τον Γυναικολόγο της κατά την διάρκεια της.

Σε συνεργασία με έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας η γυναίκα μπορεί να προχωρήσει άφοβα στην προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς με την σωστή και υπεύθυνη καθοδήγηση θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και θα οδηγηθεί γρήγορα και με ασφάλεια στο ποθητό αποτέλεσμα.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς ρύθμιση τα χρέη στον ΟΑΕΕ



Ψηφίζονται αύριο οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες
.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται αύριο, θα μπορούν οι οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να κάνουν αίτηση για την υπαγωγή τους στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η ρύθμιση προβλέπει έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών για εφάπαξ καταβολή ή έως έξι διμηνιαίες δόσεις και έκπτωση 75% σε περίπτωση εξόφλησης από επτά έως δέκα δόσεις, ενώ για αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις η έκπτωση είναι 40% επί των πρόσθετων τελών.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, να ζητήσουν την υπαγωγή τους κατά μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν που βρίσκονται, εφόσον δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια. Με τον τρόπο αυτό οι οφειλέτες θα μπορούν να πληρώνουν ανά μήνα λιγότερα χρήματα ενώ η ισχύς της διάταξης λήγει τον Ιανουάριο του 2015.

Για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, ο νόμος παρέχει κίνητρα προς τους συνεπείς εργοδότες, όπως 5% έκπτωση επί των ασφαλιστικών εισφορών και τη δυνατότητα, για μια φορά μέσα στη διετία, να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές και να τις εξοφλήσουν σε 6 μήνες χωρίς πρόστιμο και προσαυξήσεις.

Με τον νέο νόμο, παρατείνεται ως τις 30 Απριλίου η δυνατότητα της ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ για όσους ενταχθούν στις ρυθμίσεις, αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Όμως παρά τις συνεχείς ευνοϊκές ρυθμίσεις, τα Ταμεία αδυνατούν να εισπράξουν μεγάλο μέρος των οφειλών, λόγω της ύφεσης και της οικονομικής δυσχέρειας των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, στο ΙΚΑ έχουν ρυθμιστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,17 δισ. ευρώ έναντι των προβλέψεων για 5,5 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στον ΟΑΕΕ όπου έχουν ρυθμιστεί μόλις 183 εκατ. ευρώ έναντι προβλέψεων, 4 δισ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο εθισμός στο αλκοόλ αρχίζει από την εφηβεία

Ο εθισμός στο αλκοόλ αρχίζει από την εφηβεία

Έρευνα σε Αμερικανούς εφήβους
.
Μελέτη σε Αμερικανούς εφήβους έδειξε ότι οι περισσότεροι έχουν κάνει χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών μέχρι να ενηλικιωθούν και οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αυτό σημαίνει πως πολλά από τα παιδιά αυτά αποκτούν εθισμό για τις συγκεκριμένες ουσίες στη ζωή τους.

Η μελέτη που διεξήχθη σε τουλάχιστον 10.000 εφήβους και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of General Psychiatry, διαπιστώνει ότι σχεδόν τέσσερις στους πέντε εφήβους έχουν δοκιμάσει αλκοόλ και τουλάχιστον το 15% έχει κάνει κατάχρηση μέχρι να ενηλικιωθεί. Ποσοστό σχεδόν 16% των εφήβων έκαναν υπερβολική χρήση ναρκωτικών μέχρι να συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προειδοποίηση για επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη

Προειδοποίηση για επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη

Σήμα κινδύνου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα διαθέσιμα επιδημιολογικά και γενετικά δεδομένα «επιβεβαιώνουν ότι μια επιδημία ιλαράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη» προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ζητά πιστή τήρηση των προγραμμάτων εμβολιασμού. Η κατάσταση δείχνει να θέτει εν αμφιβόλω το στόχο που έχουν θέσει πέντε από τις έξι γεωγραφικές περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται ο ΠΟΥ, ανάμεσά τους και η Ευρώπη, να μειωθούν κατά τουλάχιστον 95% τα κρούσματα ιλαράς μέχρι το 2015.

H ιλαρά προλαμβάνεται αποτελεσματικά με το (υποχρεωτικό) τριδύναμο εμβόλιο της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR), το οποίο έχει κατηγορηθεί αβάσιμα για κρούσματα αυτισμού.

Παρόλο που η σχέση του εμβολίου με τον αυτισμό έχει διαψευστεί επανειλημμένα, αρκετοί Ευρωπαίοι γονείς προτίμησαν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, γεγονός που προκαλεί παρενέργειες.

Στη Βρετανία, για παράδειγμα, τα κρούσματα ιλαράς αυξήθηκαν σημαντικά μετά την πτώση του ποσοστού των εμβολιασμένων παιδιών από το 92% το 1996 στο 84% το 2002. Το 2006 καταγράφηκε μάλιστα ο πρώτος θάνατος από ιλαρά στη Βρετανία από το 1992.

Η κατάσταση δείχνει τώρα να επιδεινώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο: Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2011 καταγράφηκαν έντεκα θάνατοι σε σύνολο 26.025 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις 40 από τις 53 χώρες της Ευρώπης. Τα περισσότερα κρούσματα, πάνω από 14.000, καταγράφηκαν στη Γαλλία.

Ο κύριος τύπος του ιού της ιλαράς που κυκλοφορεί σήμερα στην Ευρώπη είναι αυτός που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το 2008 στη Βρετανία (με την ονομασία D4). «Ο ιός έχει επίσης εξαπλωθεί εκτός της [ευρωπαϊκής] Περιφέρειας, προκαλώντας επιδημίες στον Καναδά και τις ΗΠΑ» ανέφερε ο ΠΟΥ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

«Η ιλαρά δεν είναι η αθώα ασθένεια που πολλοί πιστεύουν ότι είναι. Όπου μπορούμε να προλάβουμε τις ασθένειες και το θάνατο πρέπει να το κάνουμε» δήλωσε η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ευρώπη Σουζάνα Τζακάμπ.

Η ιλαρά προκαλείται από έναν παραμυξοϊό που μεταδίδεται από σταγονίδια στον αέρα.

Χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση εξανθημάτων σε όλο το σώμα.

Η ασθένεια προκαλεί συχνά επιπλοκές, συχνότερες μεταξύ των ενήλικων ασθενών, όπως πνευμονία, βλάβες στον κερατοειδή και δυνητικά θανατηφόρα εγκεφαλίτιδα.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Θύμα του Τσέρνομπιλ» ο Πετρόφ!


ΣΟΚΑΡΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.
Η Μοντάνα είναι μια κωμόπολη της Νοτιοδυτικής Βουλγαρίας με σχεδόν 50.000 κατοίκους. Απέχει μόλις 650 μίλια από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας. Είναι η πόλη που γεννήθηκε ο Σταν Πετρόφ, ο ποδοσφαιριστής της Αστον Βίλα, στον οποίο πριν λίγες εβδομάδες διαγνώστηκε λευχαιμία…

Μια άλλη διάσταση παίρνει, πλέον, η περίπτωση της ασθένειας του Βούλγαρου ποδοσφαιριστή και αυτό εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε ο Μιχαίλ Ιλιεφ, γιατρός της Εθνικής Βουλγαρίας για περισσότερα από 20 χρόνια.

«Ηταν άνοιξη, οι κάτοικοι έτρωγαν φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Οι πολιτικοί αξιωματούχοι των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης δεν είπαν την αλήθεια στον κόσμο για τους κινδύνους. Πολλοί άνθρωποι που τότε ήταν παιδιά, διαγνώστηκαν με σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνος και λευχαιμία μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα ονομάσαμε `Παιδιά του Τσέρνομπιλ', τα περισσότερα γεννήθηκαν την ίδια εποχή με τον Στίλιαν», δήλωσε ο Ιλιεφ.

Ο Στίλιαν Πετρόφ γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1979. Το 1986 ήταν μόλις επτά ετών… Στην περιοχή της Μοντάνα, η ραδιενέργεια ήταν 1.000 με 1.300 φορές πάνω από τους κανονικούς δείκτες για περισσότερα από 20 χρόνια.

«Δεν υπάρχει ιστορικό λευχαιμίας ή καρκίνου στην οικογένειά του. Γι αυτό θεωρώ πως ο Πετρόφ έπεσε θύμα της έλλειψης πληροφόρησης του παλιού κομουνιστικού καθεστώτος όταν ο πυρηνικός αντιδραστήρας εξεράγη και το νέφος ήρθε στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο Ιλιεφ.



Το Τσέρνομπιλ απέχει μόλις 1046 χιλιόμετρα από την Σόφια… Μετά την έκρηξη, Βούλγαροι πολίτες ανέφεραν ότι είδαν «ένα περίεργο χρώμα στον ουρανό με απόκοσμες αποχρώσεις».

Η ραδιενέργεια προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες γενετικές ανωμαλίες στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Μάλιστα, η διεθνής ιατρική ένωση έκανε λόγο για 50.000 περιπτώσεις καρκίνου, την ώρα που ανάλογη έρευνα της Greenpeace ανεβάζει τον αριθμό στις 200.000.

Κατά πολλούς, ο τότε κομουνιστής πρόεδρος της Βουλγαρίας Τόντορ Ζίφκοφ ακολούθησε την… γραμμή του Κρεμλίνου, σχετικά με την ελλιπέστατη ενημέρωση προς τους πολίτες αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, όσον αφορά την διάδοση των ραδιενεργών ουσιών και τα μέτρα ασφαλείας.

Μετά την πτώση του Ζίφκοφ από την εξουσία, δύο υπουργοί της κυβέρνησής του που είχαν άμεση σχέση με την υγεία και την πληροφόρηση, κρίθηκαν ένοχοι για «εγκληματική αμέλεια» και «παραπληροφόρηση του κοινού» και φυλακίστηκαν για πέντε χρόνια.


Διαβάστε περισσότερα...

Βρείτε δουλειά στη Γερμανία



Ανοιχτή πρόσκληση από τη «διάδοχο» της Μέρκελ.

Ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας έχει η Γερμανία και η αρμόδια υπουργός Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν- η οποία θεωρείται διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ- απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες, Πορτογάλους και Ισπανούς να αναζητήσουν δουλειά εκεί.

Η Γερμανίδα υπουργός κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της EURES για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την απασχόληση στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό πως προσφέρονται 11.203 θέσεις εργασίας που αφορούν πολλές διαφορετικές ειδικότητες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα νέα».

Μεγάλη ζήτηση έχουν οι πωλητές και οι υπάλληλοι παροχής υπηρεσιών αλλά και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες (όπως χείριστες βαγονέτου ανυψώσεως, οδηγοί λεωφορείων ή φορτηγών, μονταδόροι ηλεκτρονικών συσκευών, τορναδόροι, συναρμολογητές αυτοκινήτων, τεχνίτες επίπλων, μεταλλουργοί).

Προσφέρεται επίσης δουλειά σε ανθρώπους χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου για να καλυφθούν θέσεις όπως ταμίες, υπάλληλοι τηλεφωνικού κέντρου, καμαριέρες, καθαρίστριες.

Αν Έλληνες, Πορτογάλοι και Ισπανοί αποφασίσουν να ξενιτευτούν στη Γερμανία, η κίνηση θα έχει διπλό όφελος εκτίμησε η Γερμανίδα υπουργός, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle. Αφενός οι άνεργοι της ευρωζώνης θα βρουν δουλειά αφετέρου η Γερμανία θα βρει προσωπικό για να συνεχίσει την παραγωγή της.

Ζήτησε μάλιστα από τους Γερμανούς επιχειρηματίες να ψάξουν να βρουν εργαζόμενους από την Ελλάδα ή την Ισπανία.

Ποια είναι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊνεν

Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες. Είναι απόγονος βαρόνου και η... σκούφια της «κρατάει» από πολιτικό τζάκι. Την αποκαλούν «σούπερ μαμά» και φαίνεται ότι ετοιμάζεται να διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, η 54χρονη υπουργός Εργασίας που καλεί της... γης τους κολασμένους να βρουν τον παράδεισό τους στη Γερμανία είναι εξαιρετικά δημοφιλής κυρίως εξαιτίας της παρουσίας της στο υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων.

Ήξερε το... αντικείμενο άλλωστε: είναι μαμά επτά παιδιών και πρώην νοικοκυρά. Γι’ αυτό την αποκαλούν και super mutti δηλαδήγ σούπερ μαμά. Κατά την παρουσία της στο υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων προώθησε σειρά μέτρων για την ανακούφιση των εργαζόμενων γονιών.

Μέντορας της είναι η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η Ούρσουλα είδε... μπροστά και από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, άρχισε να παίρνει τις αποστάσεις της. Είναι αντιπρόεδρος του CDU, όπου εκλέχθηκε με ποσοστό 85%. Η διάδοχος της Μέρκελ έχει βρεθεί, υποστηρίζουν πολλοί...


Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων από τους ανέργους



Η προθεσμία λήγει στις 25 Μαΐου.

Ξεκινάει σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης που θα διαρκέσει 100 ώρες, γύρω από βασικές δεξιότητες στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου.

Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Εργαζόμενοι... πέντε ημερών στους δήμους

Εργαζόμενοι... πέντε ημερών στους δήμους

Διάταξη κατέθεσε ο Τάσος Γιαννίτσης.

Το πράσινο φως προκειμένου οι δήμοι να μπορούν να απασχολούν προσωπικό -εργατικό και τεχνικό- για μέχρι πέντε ημερομίσθια τον μήνα, δίνει διάταξη που κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση που συζητείται στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω διάταξη, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων αυτών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των δέκα ατόμων σε δήμους με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους και μεγαλύτερος των 20 ατόμων στους υπόλοιπους δήμους.

Η πρόσληψη θα γίνεται χωρίς να απαιτείται η έγκριση της διϋπουργικής επιτροπής ΠΥΣ 33/2006. Θα γίνεται όμως βάσει πίνακα προσληπτέων που θα αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ και ο οποίος θα συντάσσεται κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης του οικείου φορέα.


Διαβάστε περισσότερα...

Μεταμορφώθηκε σε τρεις μήνες σε ζωντανό σκελετό



Βίντεο αποτυπώνει τις επιπτώσεις της μάστιγας του AIDS.

Η Σελίνα είναι μια γυναίκα από την Αφρική η οποία νόσησε από το AIDS σε μια ήπειρο που μαστίζεται από την ασθένεια. Στην προσπάθεια της να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από την αρρώστια που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, η Σελίνα δέχτηκε να την κινηματογραφήσουν, κάθε μέρα, επί 90 μερόνυχτα.

Το βίντεο αποτυπώνει τη μεταμόρφωση της μέσα σε τρεις μόλις μήνες σε ένα ανθρώπινο ζωντανό σκελετό που η ασθένεια τον τσάκισε. Στο κλείσιμο του βίντεο η Σελίνα προμηθεύεται το κατάλληλο φάρμακο, περνώντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα ότι η ασθένεια είναι αναστρέψιμη.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο.




Διαβάστε περισσότερα...

Καρδιοχτύπι στην ουρά για ένα σωτήριο μόσχευμα



Η έλλειψη δοτών γεμίζει τις λίστες αναμονής.

Σε μακρά αναμονή για την εξεύρεση δότη καρδιάς βρίσκονται 21 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και τρεις έφηβοι, που ζουν με ειδικό μηχάνημα υποστήριξης για πάνω από δύο χρόνια, ενώ ορισμένοι έχουν φτάσει και στον τέταρτο χρόνο, περιμένοντας μόσχευμα.

Εξαρτημένοι από το μηχάνημα υποστήριξης, διατηρούν ζωντανή την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση. Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς φτάνει τις 720 ημέρες, την ώρα που αντίστοιχος ευρωπαϊκός είναι 220, ενώ στην Ισπανία, τη χώρα με την καλύτερη οργάνωση στη μεταμόσχευση παγκοσμίως, χρειάζονται μόλις 17 ημέρες.



Ωστόσο, η εξεύρεση δοτών παραμένει το μέγα πρόβλημα, καθώς δεν επαρκούν τα ετήσια διαθέσιμα μοσχεύματα για όσους τα έχουν ανάγκη. Από ένα σύνολο 786 δωρητών οργάνων, από το 2001 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, προέκυψαν 82 κατάλληλα καρδιακά μοσχεύματα για Ελληνες ασθενείς και έγιναν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Η Ελλάδα δεν έχει πάρει ποτέ μόσχευμα καρδιάς από χώρα του εξωτερικού. Αντίθετα, έχουν αξιοποιηθεί στο εξωτερικό 70 καρδιακά μοσχεύματα 56 ενηλίκων και 14 παιδιών. «Τα μοσχεύματα ενηλίκων δεν αξιοποιήθηκαν στην Ελλάδα είτε επειδή δεν υπήρχε συμβατός λήπτης, βάσει ομάδας αίματος και σωματομετρικών διαστάσεων, είτε διότι κρίθηκαν επίφοβα ή ακατάλληλα προς μεταμόσχευση», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» η Γιούλη Μενουδάκου, συντονίστρια μεταμοσχευτικής διαδικασίας στον ΕΟΜ.


Διαβάστε περισσότερα...

Κάνε το καλό και ρίξτο στο… Μετρό



«Πανηγύρι της Αγάπης» στο μετρό Συντάγματος από «Το Εργαστήρι».

Η προσφορά, η ανιδιοτέλεια, η εκτίμηση και ο σεβασμός στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου είναι οι πρωταγωνιστές στο «Πανηγύρι της Αγάπης»που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι», Μ. Τρίτη – Μ. Τετάρτη - Μ. Πέμπτη, 10 – 11 & 12 Απριλίου 2012, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

«Για 3 ημέρες από τις 9:00 το πρωί έως 9:00 το βράδυ, οι φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αλλά και να αποκτήσουν χειροποίητα έργα και πασχαλινά δώρα δουλεμένα με αγάπη από τους 100 απασχολούμενους του Εργαστηρίου, παραδοσιακά είδη από όλη την Ελλάδα καθώς και προϊόντα που προσφέρουν μεγάλες εταιρίες, καταστήματα, ιδιώτες και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Στο «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες με την κοινωνία, ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλο τον κόσμο και προβάλλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για συνανθρώπους μας με Νοητική Υστέρηση. Παράλληλα δίνουμε τον αγώνα μας εξασφαλίζοντας μέρος των οικονομικών πόρων για την ανέγερση μιας ακόμη κατοικίας που θα στεγάσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια 9 συνανθρώπους μας με διαφορετικότητα, ευαισθησία και τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης.

Τα Μ.Μ.Ε κάθε χρόνο βρίσκονται δίπλα μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας προβάλλοντας δυναμικά την προσπάθεια. Έτσι και φέτος, σας θέλουμε κοντά μας ενεργούς κοινωνούς του μηνύματός μας με στόχο να αφυπνίσουμε και να καταστήσουμε κοινωνικά ευαίσθητους ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας στο θέμα των συνανθρώπων μας με νοητική υστέρηση.

Όλοι μας, στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, καλούμαστε να δώσουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, της ψυχής μας και της σκέψης μας. Ένα κομμάτι ανθρωπιάς

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!».


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να μη σας καθοδηγεί ο θυμός σας



Η χρόνια συσσώρευση του θυµού οδηγεί σε κατάσταση «επιθετικής ετοιµότητας».

Θυµώνετε µε το παραµικρό... Περνάτε τα όριά σας, εκρήγνυστε και µετά βυθίζεστε στις ενοχές. Γιατί δεν µπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας; Ο θυµός είναι ένα πανανθρώπινο, οικουµενικό συναίσθηµα, το οποίο απαντά σε ερεθίσµατα που απειλούν το αίσθηµα «δικαίου» µέσα µας, καθώς και την αυτοαξία µας.

Το να νιώθεις π.χ. προσβεβληµένος, υποτιµηµένος, καταπατηµένος ως προς τα δικαιώµατά σου, µπορεί εύκολα να σε εκνευρίσει στιγµιαία, ακόµη και να σε οδηγήσει σε µία έκρηξη οργής και επιθετικότητας, όπου ο έλεγχος του εαυτού χάνεται πλήρως και το άτοµο εισχωρεί σε µία ψυχολογία (αυτο)καταστροφική. Η ταχύπνοια, η ταχυκαρδία, η αύξηση της πίεσης του αίµατος, της αδρεναλίνης και της νοραδρεναλίνης είναι συνοδευτικές στον θυµό και επιβαρυντικές για τον οργανισµό.

Όταν ο θυµός στρέφεται προς τον άλλον, µπορεί να εκφραστεί µε λεκτική, µη λεκτική ή σωµατική επιθετικότητα, ενώ όταν στρέφεται ενάντια στον εαυτό µας, τότε συνδέεται µε καταχρήσεις, αυτοτραυµατισµούς, ενοχές, ακόµη και κατάθλιψη.

Η χρόνια συσσώρευση του θυµού οδηγεί σε µία κατάσταση χρόνιας και ήπιας «επιθετικής ετοιµότητας», η οποία καθιστά τον άνθρωπο παθητικο-επιθετικό και «ανειλικρινή» ως προς τις συναισθηµατικές του ανάγκες.

Το ερώτημα είναι πώς µπορείτε να διαχειριστείτε τον θυµό σας εποικοδοµητικά. Αν είναι κανείς άτοµο με χαµηλές ανοχές, η βασική του παγίδα είναι η ετοιµότητά του σε καταστάσεις που το απειλούν (π.χ. σε ανθρώπους που το αγνοούν), η οποία µεταµορφώνει αυτόµατα τον θυµό σε µοναδική συναισθηµατική του έκφραση.

Όµως, όσο πιο πολύ θυµώνει κανείς, τόσο λιγότερο αντικειµενικός γίνεται, µε αποτέλεσµα να πνίγεται σε χρόνια αισθήµατα αδικίας και αδυναµίας, που µε τη σειρά τους χτίζουν τις εύφορες συνθήκες για να ξανανιώσει έτσι µέσα από όλο και πιο ασήµαντα καθηµερινά γεγονότα.

Ο βασικός διαχωρισµός που πρέπει να κάνετε, είναι ανάµεσα στο ερέθισµα που σας προκαλεί τον θυµό και στις ψυχοσυναισθηµατικές σας αντιδράσεις σε αυτό. Συνήθως, υπάρχει µία λογική αναντιστοιχία.

Η καθηµερινή αυτοπαρατήρηση αναφορικά µε τη συχνότητα του θυµού σε µία τυπική µέρα, η καταγραφή των καταστάσεων που τον πυροδοτούν και οι επιπτώσεις του, θα σας φέρουν σε επαφή µε τον τρόπο µε τον οποίο λειτουργείτε και θα σας δώσουν αρχικά µια νοητική αίσθηση αυτοελέγχου.

Σε γενικές γραµµές, είναι υγιέστερο ψυχολογικά να εκφράζει κανείς τα συναισθήµατά του από το να τα καταπιέζει, αρκεί η έκφραση αυτή να µην είναι χωρίς οριοθέτηση. Σε κάθε περίπτωση, αν δυσκολεύεστε να δώσετε λύση σε έναν θυµό που νιώθετε να σας πνίγει, προτείνεται µία σειρά συνεδριών ψυχοθεραπείας σε συνεργασία µε ψυχολόγο.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...